|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Dzięwczyny - gratuluję Wam wszystkim kolejnych zaczętych tygodni!!
Ja zaczęłam wczoraj końcowe odliczanie ... No i nasza maleńka nas postraszyła. Planowaliśmy z tż popołudniowe wyjście do kina, aby wykorzystać ostatnie chwile spokoju i tego że synuś jest na feriach u babci. No więc obiadek się gotował, film został wybrany, szykował się fajny wieczór... Jednak od rana jakoś nie czułam ruchów maleńkiej. Jakoś do południa się tym nie martwiłam, bo mała jest śpioch (po mamusi ), dokazuje po południu i wieczorem. Próbowałam ją trochę pobudzić, a ona nic. Minęła godzina, dwie, obiadek, słodkie, picie, poszturchiwanie a ta zero reakcji W końcu zdecydowaliśmy, że jedziemy na IP, tam na początku cisza pod ktg - myślałam że zawału dostanę, a kolorki miałam na twarzy chyba wszystkie!!! Położna też widzę, że trochę zdenerwowana, żaczęłą mnie obracać, trząść brzuchem i wiecie co?? mała królewna raczyła się odezwać - poczułam lekkie kopnięcie, a położna znalazła serduszko. Leżałam pod tym aparatem i płakałam ze wzruszenia i ulgi...Po wszystkim jeszcze badanie i zalecenie, aby się dziś pokazać na ktg i liczyć 3x dziennie ruchy. Podobno tak może się zdarzyć, że pod koniec czuć mało ruchów, bo dziecko ma mało miejsca. No ale żeby przez kilka godzin nie czuć nic?? Tak jeszcze nie miałam Po tym wszystkim mieliśmy już dość atrakcji, mała zafundowała nam seans pt. życie i nie mieliśmy już ochoty na kino. Chciałam dotrwać do marca, ale po pobycie na IP i po tym strachu chcę już chyba mieć to za sobą.
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Czarna, nuna, iweczka, deneb, agus gratuluje kolejnych zaczętych tyg
Castia może ci się rozwarcie robi większe jak tak cię kuje ![]() co do pakowania toreb, czy wy też nie zmieściłyście się w jedną torbę ?? ja muszę zabrać dwie i nie wiem czy nie będzie to głupio wyglądało na porodówce możliwe bo naczytałam się że na wiele dziewczyn po prostu nie działa
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czarna no ja wiem ze juz blizej jak dalej, ale ja sie tak panicznie zaczęłam bać że szok. nie wiem jak ja to przezyje. chyba niczego w zyciu sie tak nie bałam jeszcze ![]() chyba ja sie tylko tak boje z was wszystkich ![]() no ale fakt jak weszło to i wyjść musi ![]() wanilia tez tak wlasnie pomyslalam, ze rozwarcie mi sie zwieksza a torby ja mam dwie. jedną małą jedną dużą
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-21 o 10:42 |
|
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Upss... To chyba jednak organizm zaczyna nam się regulować bądź rozregulowywać
a myślałam już, że to wina ostatniej mega porcji racuchów ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- :d:d:d:d
|
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
"nieco"
Cytat:
|
|
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam wszystko w kartonie, i muszę tylko do torby to przenieść ![]() Cytat:
koleżanka mi ostatnio opowiadała, że przy porodzie krzyczała, żeby dali jej znieczulenie, a oczywiście oni ją zbywali, a ona tylko o tym mówiła, i w końcu dostała tylko ten zastrzyk (o zzo mogła pomarzyć, a niby szpital kliniczny więc na pewno pełno anestezjologów mają) to zaczęła na nich krzyczeć, że to nic nie działa ![]() a położna do niej, że trochę działa na pewno i jak by go nie miała to by ją jeszcze bardziej bolało
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
9 lipca ostatnia mialam. a 16 to byl 31 tc 5 dzien
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
brzuch mnie coraz bardziej boli jak na @ a TZ w pracy
ok , tylko spokojnie. ide do wanny ![]() albo sama sie wkrecam albo cos sie zaczyna dziac ![]() ![]() nie wiem. nic nie wiem![]() no ale sie ogarne troche ![]()
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat ta moja koleżanka nawet żadnego zamulenia nie czuła, więc nie wiem co to był za zastrzyk
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niby moge miec epidural, ale tez zwlekaja te polozne strasznie, a pozniej juz za pozno;p Ide pochowac i posegregowac ciuszki malej. Pozniej zaczne pisac PLAN PORODU... jak sie do tego zabrac musze to napisac po angielsku... ciekawe co z tego wyjdzie;pPozniej musze umyc naczynia;p eeeh
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to okruszek, nawet nie poczujesz
!Cytat:
albo, że pływam z rybami a to były kontakty wolałabym mieć coś mniej zamulającego na okres porodu ![]() Cytat:
![]() Ściskamy kciuki za kąpiel, ciekawe czy to tylko bóle straszaki czy dziś będziemy mogły Cię dopisać do listy ...
|
|
#675 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarze podają w skończonych zazwyczaj Dziewczynki wszystkim bez wyjątku gratuluję zaczęcia kolejnego miesiąca!!! Montii, Czarna, Niutka, Iweczka, Agus235... no wszystkim wszystkim ![]() Cytat:
chyba polubię prasowanie i tż też Cytat:
ja też tylko wchodzę i patrzę na pierwszą strone hehe i jak sms dostaję to myślę - kurcze może to któraś?![]() Cytat:
chociaż nie miałam do czynienia ani z tym ani z tym ale jakoś mniej mnie przeraża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trochę mniejsze weszło i trochę przyjemniejsze ![]() Castia oby się coś ruszyło żebyś się już tak nie męczyła trzymam kciuki wykąp się zobaczysz jak nie przejdzie to znaczy że się chyba zaczyna
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-21 o 11:11 |
||||||
|
|
|
#676 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gartuluje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratki też ![]() Cytat:
Tak więc to raczej nie to uczucie Castia. ![]() Cytat:
![]() dzizas laski, jaka koszmarna noc Po kapieli nie mogłam zasnąć do 5.30, a jak sie połozyłam to obudziłam jeszcze o 6.30 na siku potem mnie wszystko zaczęło boleć, krzyz, podbrzusze itd... mała sie wierciła i głową oczywiście musiała walic mi w szyjkę, ale nic to wszystko nie dało, żadnych skurczy, nic sie nie zaczęło.![]() Spałam może ze 3.5 godziny. Jestem mega rozwalona emocjonalnie, wk.. mnie wszystko i chce mi sie płakac bez żadnego powodu. Mój tz pojechał do pracy, wczesniej mnie pocieszał, ale byłam tak wsciekła, że zwyzywałam moje dziecko w brzuchu, że jest uparte i nie chce wychodzić
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||||
|
|
|
#677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jej, widzę że tu panika coraz większa, proszę się uspokoić
i tak Was poród nie ominie ![]() nuna, tak jak pisze Harrods, do 37 tygodnia nawet dziecko się spokojnie może jeszcze przekręcić, więc się nie denerwuj Cytat:
Cytat:
![]() coraz ciekawiej się tu robi, naprawdę można zakłady robić, która teraz
|
||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia ja jestem spakowana do jednej torby-ale upchana jest po brzegi
Małej ubranka mam w osobnej ![]() Castia bo ja tu sama zaraz przy Tobie urodzę
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo- no to koniecznie kapiel, jakby sie w trakcie nasiliło to wychodź z wanny i dzwon do TŻta przygotuj sobie kartke i cos do pisania, zapisuj początek skurczu, to będziesz wiedziała co ile minut masz skurcze
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-21 o 11:14 |
|
|
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
ja już jutro mam usg ![]() Cytat:
|
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz są takie cuda bajery, że praktycznie same za ludzi prasują Ciekawe, a Black Angel brała od którejś z dyżurek numer? ![]() Mnie gin dopiero na ostatniej wizycie kazał badać ruchliwość małego, że niby 6 ruchów po każdym posiłku w ciągu godziny... I zaczął się stres, bo po obiedzie mały poszedł spać i zaczął brykanie w swojej porze ok.15-16, a ja już zaczynałam panikować takiego stresu się nażarłam, że stwierdziłam, że nie będę liczyła ruchów tak jak kazał, tylko będę czujna, żeby mały się ruszał w swoich porach i tyle
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
niutka ale cos Cię przynajmniej boli,a ja? ...żadnych skurczy,żadnych 'ciągnięc', kłucia,itp. jedynie to częste twardnięcie brzucha
Ach...
|
|
#685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak nie chce, więc co mi szkodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ze szyjka sie skraca czy robi rozwarcie ![]() czy tak ot po prostu bez celu sobie uderza w tą moja szyjke dla zabawy ![]() ok zmykam bo nie moge juz wysiedziec za bardzo. pewnie bede sie tak meczyc Bóg wie ile jeszcze.....ehhhh Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-21 o 11:21 |
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej to uderzanie nie powoduje niestety rozwarcia, bo mechanizm skracania szyjki i rozwierania jest inny, tak naprawde pracuja mięsnie położone powyżej podbrzusza, ale one sa tak zbudowane, że podciagając szyjkę boli w podbrzuszu, natomiast samo takie walenie w szyjkę niczego nie podciąga i nie rozwiera jej
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-21 o 11:24 |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Castia marsz do wanny!!! koniec pisania!!
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niutka, Monti, Czarna gratki 39 tygodnia Agaaga, spróbuj z ciuchami przedciążowymi, jak wejdą bez trudu na pupę to super ![]() Wanilia, gratuluję 36 tyg Nuna, moja córcia jest ułożona poprzecznie i z tego co wiem, bez zmiany położenia nie da się urodzić sn. Może Twój synio się jeszcze przekręci Castia, nie miałam przed porodem kłucia w szyjce Szymelka, całe szczęście ze wszystko ok |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
niutka hahahaha,ja bym się nawet cieszyła tymi 'wątpliwymi przyjemnościami'
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

), dokazuje po południu i wieczorem. Próbowałam ją trochę pobudzić, a ona nic. Minęła godzina, dwie, obiadek, słodkie, picie, poszturchiwanie a ta zero reakcji
W końcu zdecydowaliśmy, że jedziemy na IP, tam na początku cisza pod ktg - myślałam że zawału dostanę, a kolorki miałam na twarzy chyba wszystkie!!! Położna też widzę, że trochę zdenerwowana, żaczęłą mnie obracać, trząść brzuchem i wiecie co?? mała królewna raczyła się odezwać - poczułam lekkie kopnięcie, a położna znalazła serduszko. Leżałam pod tym aparatem i płakałam ze wzruszenia i ulgi...

a myślałam już, że to wina ostatniej mega porcji racuchów

nie wiem. nic nie wiem

a wlasnie co do tygodnia to ja bylam 16 lutego na usg i tam wg ostatniej miesiaczki pisalo ze jest 31 tydzien 5 dzien. czyli koniec 32 tygodnia tak??? czyli teraz ile by bylo???? pomozcie mi bo jak zauwazylam to na tym krazku jak patrzy gin to we wtorek mi sie zaczyna kolejny tydzien. a laseczka ma termin na ten sam dzien i juz ma 33 a mi dopiero wg tego kolka by sie zaczal jutro. wiem ze to kwestia tylko kilku dni ale zastanawia mnie to 
potem mnie wszystko zaczęło boleć, krzyz, podbrzusze itd... mała sie wierciła i głową oczywiście musiała walic mi w szyjkę, ale nic to wszystko nie dało, żadnych skurczy, nic sie nie zaczęło.