|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
JOK3R Gratuluje
Zaczynam dzisiaj 33 tydzień , czas leci ![]() Laseczkaa gratuluje 33 t. Ja już miałam usg ostatnie w 30 tygodniu i chyba jednak bede musiała iść na prywatne bo mały jest ułozony poprzecznie łobuz, a Ty kiedy masz? Iweczka, Niutka, Montii gratuluje, to u Was końcówka już Ewelqa to czeka Was romantyczny wieczór ![]() Czy której z Was maleństwo jest ułożone poprzecznie, czy tylko mój taki łobuz? Troche się martwie, bo to podobno grozi cc
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-02-21 o 09:28 |
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Witam zaczynam dzisiaj 38 tydzień
Noc miałam okropną cały czas wymioty i do tego skurcze spałam chyba z 2 godziny
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
nom dotrwalam ale mega sie oszczedzalam dom jest nie posprzatany wogole
iweczka agus nuna romantyczny ale bez seksiku chyba bo tż sie stresuje ze musi byc 38 tc skonczone a ja koncze w pt ale za to jak juz bedzie skonczone 38tc to mu nie odpuszcze
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-21 o 09:36 |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny, ale pora, tyle z Was już zaczyna donoszone tygodnie ciąży, że tylko patrzeć jak się sypnie
Jak patrzę na pierwszą stronę i tą codziennie zbliżającą się emotkę oczekiwacza to sama wpadam w panikę ![]() ciekawe co z Black Angel dawno Jej nie czytałam na forum ?Ja od paru dni mam na zmianę biegunkę albo zaparcia, znów mnie dziś pobolewa brzuszek po śniadaniu, masakra, sfiksował mi chyba już organizm
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Moja przyjaciółka miała poprzecznego dzidziusia i już psychicznie szykowała się na CC, a tu pod sam koniec, w 37/38 tygodniu dzidziuś zrobił niespodziankę i się odwrócił główką w dół. Także rodziła SN.
|
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
nuna nie martw sie moze jeszcze sie przekreci Jacuś
ale dla swietego spokoju idz jeszcze na usg przed rozwiazaniem
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak przeglądam wątek styczniówek-lutówek to wydaje mi się, że tam 3/4 dziewczyn rodzi w terminie albo jeszcze po chyba naszym maluchom się bardzo spieszy, bo póki co wydaje się, że będzie zupełnie na odwrót
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja się chwalę...
ROZPOCZYNAMY 39 tydzień,ihaaaaaaaaaa ![]() wanilko dzięki za pamięc
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Jok3r gratulacje
a dla Was gratulacje kolejnych rozpoczętych tygodni ![]() mnie dzisiaj czeka układanie reszty rzeczy z małej przeprowadzki. Zajrze do Was potem. |
|
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() teraz to juz mozecie rodzic ![]() ![]() i ja sie witam z rana |
|||
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, niutka, czarna siedzicie w pierwszych rzedach w tym autobusie. szykujcie sie do wysiadki żeby zrobic miejsce innym oczekującym na przystankach
![]() gratuluje ![]() ja jutro do was dołącze - jak dotrwam iweczka, aguś ,nuna wam rowniez gratuluję, już coraz blizej ![]() a ja miałam jak zwykle beznadziejną nocke ![]() mam dość ![]() mam pytanko do dziewczyn juz rodzących. czułam w nocy takie ostre kłucie w szyjke, tak jakby mała wierciła głowka ale strasznie to bolało. aż sie poplakałam z bólu ![]() raczej nie były to skurcze i własnie nie wiem co to było ![]() ale bolało jak cholera!!! i jeszcze bardziej sie teraz boje tego bólu. skoro on będzie milion razy silniejszy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mam pytanko z tych madrych
![]() czy pieluchy tetrowe i flanelowe moge wyprac razem ?? |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Castia jutro dosiadasz się do nas
A Ty masz na dniach wizytę u gina? Kurczę,może to już niedługo...
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!
ale u nas mroźnie :/ -14 rano było no u mnie nic nowego, nadal w dwupaku ![]() a 39 tydzień mam już od wczoraj ![]() czyli dziś to 38t 2d choć różnie mogło być jutro do lekarza na kontrolę, chyba się zdziwi jak mnie zobaczy bo co tydzień mi powtarza, że to może się zacząć a każdej chwili no mój mały Filip się ewidentnie z tym nie zgadza ![]() ![]() właśnie miałam telefon, że mój wózek jutro będzie ![]() właśnie spojrzałam: do porodu zostało 12 dni
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zorientowałam się że w torbie dla siebie nie mam jeszcze kapci ani ubrania na wyjście, ale zamiast kapci to wezmę sobie adidasy, kupiłam przed ciąża i tylko dwa razy byłam w nich są takie dopasowane do nóżki więc się na nie decyduje.
kurcze niby chce już rodzic ale momentami ogarnia mnie panika ze jak będę rodzic Sn to z bólu nie dam rady i zemdleje i co wtedy a ta moja to brzuch pod nosem maEdytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-21 o 10:18 |
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Montii niutka deneb iweczka oczywiście gratuluję Wam z całego serca-sobie również!
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-02-21 o 10:18 |
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
gratuluję z całego serca!!!
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia83! Gratuluję 36 tc!
Agus235! Gratuluję 38 tc! Nuna! Gratuluję 33 tc! 87Czarna! Gratuluję 39 tc!
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
Czarna, Monti, aguś, iweczka gratuluję rozpoczętych tygodni
U mnie noc też nie bardzo przespana, siku było chyba z 6 razy Jutro mam wizytę, ciekawe co mi tam lekarz powie
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj tak sobie myślałam o porodzie i też mam obawy, że zemdleję gdzieś w trakcie ![]() przy zrywaniu paznokci ze stopy zemdlałam, a co dopiero przy porodzie, zresztą zobaczymy, tutaj jest inna sytuacja, może adrenalina trzyma przy życiu
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wizyte miałam w czwartek co przyszłam z tymi rewelacjami ![]() nastepną mam 2 marca no ale niby do niej nie dotrwam. tez tak mysle ![]() boje sie. bardzo sie boje. po tej nocce jak mnie łapały te kłucia to szczerze mówiąc jestem przerażona!!!!!
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga ja też zapakowałam ubranka dla małej w osobnej siatce i ktoś będzie musiał mi je dowiezc...bez sensu teraz się z tym tarabanic
![]() A co do porodu-chciałabym już urodzic,ale wolę o tym nie myślec ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Castia jeśli tak Cię to niepokoi,zawsze możesz pojechac do niego przed 2 marca... chociaż on sam Ci powiedział,że możesz urodzic na dniach,więc chyba musisz grzecznie czekac na dalszy rozwój akcji
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku próbowałam chociaż upchnąć ubranka dla małego na wyjście do torby, ale stwierdziłam, że zajmują tyyyyyle miejsca i dałam sobie spokój
przecież jak Tżtowi naszykowałam już cały zestaw, to mi chyba nie będzie płakał, że nie wie co zabrać O dziwo, udało mi się spakować w jedną torbę i jeszcze mam spokojnie miejsce ![]() ![]() Castia nie będzie tak źle!! Zawsze są znieczulenia, przecież nie jesteśmy super bohaterkami żeby znosić z zaciśniętymi zębami każdy ból Dasz radę, a my weźmiemy przykład z Ciebie
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słyszałam od kilku znajomych, że dostawały jakiś zastrzyk w tyłek przeciwbólowy, i krótko mówią nic to im nie dało ![]() Cytat:
dla małej i mnie, żeby nic nie zapomniał
|
|
#655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE wszystkim dziewczyna nowego tygodnia
![]() ja mam dzis 35 + 4 ![]() Cytat:
To wszystko takie realistyczne sie zaczyna robic... troche sie boje;p Cytat:
Moj TZ wczoraj prawie ze zaczal wsyztsko z pudel wyciagac, wozek, butelki, sterylizator, wanienke itd... ale chyba dwa razy sie zastanowil ze jeszcze miesiac czasu i po co ma sie kurzyc. Wczoraj ukladal sobie ubranka;p- spodenki do spodenek, spioszki, body bla bla bla hehe dzis ja musze skonczyc:P Ok ide sie pakowac - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAA AAAAAAaaaaaa
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
jak patrze na pierwsza strone i ta rosnaca ilosci oczekujacych to dochodze do wniosku ze musimy sie jakos "zorganizowac" i po kolei rodzic i nie przeterminowywac sie zeby sie za duzy tlok nie zrobil sie w naszym autobusie
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Ty już będziesz miała swojego dzieciaczka Ale swoją drogą to nieźle musiały Cię te bóle w nocy wystraszyć skoro taka przerażona dzisiaj jesteś bidulko
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tż to już napewno ruszy niebo i ziemię, żeby chociaż po parę minut dziennie pobyć z Wami Przy wyjściu nikt Ci nie pomoże? Nie dowiezie wózka czy nosidełka, bo chyba z dzieckiem na rękach nie wrócisz do domu
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
ewelqa, chyba zmolestujesz swojego tz na maxa
![]() agus87, wydaję mi się, że mozna te pieluchy wyprac razem ![]() Cytat:
![]() ja chyba tez spakuje ciuszki dla maluch na wyjście w osobna torbe i włożę mu do samochodu, bo jak powiedziałam tz, że ma mi dowieźć kombinezon jak bedziemy wychodzić już to odpowiedział "obym nie zapomniał" ![]() ja własnie zrobiłam sobie małą przerwe, bo od rana smigam z żelazkiem.... taka sterta prasowania mi sie uzbierała że łohoho |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

ale za to jak juz bedzie skonczone 38tc to mu nie odpuszcze
Jak patrzę na pierwszą stronę i tą codziennie zbliżającą się emotkę oczekiwacza to sama wpadam w panikę 
?
ale dla swietego spokoju idz jeszcze na usg przed rozwiazaniem

klask i: gratki, gratki, ciąża donoszona, mozna rodzic pelnoprawnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)