Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 10:38   #661
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Dzięwczyny - gratuluję Wam wszystkim kolejnych zaczętych tygodni!!

Ja zaczęłam wczoraj końcowe odliczanie ...
No i nasza maleńka nas postraszyła. Planowaliśmy z tż popołudniowe wyjście do kina, aby wykorzystać ostatnie chwile spokoju i tego że synuś jest na feriach u babci. No więc obiadek się gotował, film został wybrany, szykował się fajny wieczór...
Jednak od rana jakoś nie czułam ruchów maleńkiej. Jakoś do południa się tym nie martwiłam, bo mała jest śpioch (po mamusi), dokazuje po południu i wieczorem. Próbowałam ją trochę pobudzić, a ona nic. Minęła godzina, dwie, obiadek, słodkie, picie, poszturchiwanie a ta zero reakcji W końcu zdecydowaliśmy, że jedziemy na IP, tam na początku cisza pod ktg - myślałam że zawału dostanę, a kolorki miałam na twarzy chyba wszystkie!!! Położna też widzę, że trochę zdenerwowana, żaczęłą mnie obracać, trząść brzuchem i wiecie co?? mała królewna raczyła się odezwać - poczułam lekkie kopnięcie, a położna znalazła serduszko. Leżałam pod tym aparatem i płakałam ze wzruszenia i ulgi...
Po wszystkim jeszcze badanie i zalecenie, aby się dziś pokazać na ktg i liczyć 3x dziennie ruchy. Podobno tak może się zdarzyć, że pod koniec czuć mało ruchów, bo dziecko ma mało miejsca. No ale żeby przez kilka godzin nie czuć nic?? Tak jeszcze nie miałam.
Po tym wszystkim mieliśmy już dość atrakcji, mała zafundowała nam seans pt. życie i nie mieliśmy już ochoty na kino.
Chciałam dotrwać do marca, ale po pobycie na IP i po tym strachu chcę już chyba mieć to za sobą.
Stary 2011-02-21, 10:39   #662
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Czarna, nuna, iweczka, deneb, agus gratuluje kolejnych zaczętych tyg tym dziewczyną co zapomniałam pogratulować również przesyłam wielkie gratulacje

Castia może ci się rozwarcie robi większe jak tak cię kuje

co do pakowania toreb, czy wy też nie zmieściłyście się w jedną torbę ?? ja muszę zabrać dwie i nie wiem czy nie będzie to głupio wyglądało na porodówce

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
nie wiem czy to ten Dolargan,
ale słyszałam od kilku znajomych, że dostawały jakiś zastrzyk w tyłek przeciwbólowy,
i krótko mówią nic to im nie dało
możliwe bo naczytałam się że na wiele dziewczyn po prostu nie działa

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:39   #663
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
jak patrze na pierwsza strone i ta rosnaca ilosci oczekujacych to dochodze do wniosku ze musimy sie jakos "zorganizowac" i po kolei rodzic i nie przeterminowywac sie zeby sie za duzy tlok nie zrobil sie w naszym autobusie
hehe

czarna no ja wiem ze juz blizej jak dalej, ale ja sie tak panicznie zaczęłam bać że szok. nie wiem jak ja to przezyje.
chyba niczego w zyciu sie tak nie bałam jeszcze
chyba ja sie tylko tak boje z was wszystkich
no ale fakt jak weszło to i wyjść musi

wanilia tez tak wlasnie pomyslalam, ze rozwarcie mi sie zwieksza
a torby ja mam dwie. jedną małą jedną dużą

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-21 o 10:42
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:42   #664
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hehe

czarna no ja wiem ze juz blizej jak dalej, ale ja sie tak panicznie zaczęłam bać że szok. nie wiem jak ja to przezyje.
Tylko weszło nieco mniejsze hihi

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:45   #665
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
gaaga, kurcze mam tak samo od kilku dni
Upss... To chyba jednak organizm zaczyna nam się regulować bądź rozregulowywać a myślałam już, że to wina ostatniej mega porcji racuchów

Cytat:
A z ostatniego badania jak pomiarowo wychodziła córcia? Duża była, czy raczej żaden klocek?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
tylko weszło nieco mniejsze hihi :d
:d:d:d:d

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:53   #666
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Tylko weszło nieco mniejsze hihi
"nieco"

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

A z ostatniego badania jak pomiarowo wychodziła córcia? Duża była, czy raczej żaden klocek?
w sam raz jak dla mnie tak +/- 3300g powinna ważyc
Stary 2011-02-21, 10:54   #667
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ja mam dzis 35 + 4

Ja za chwilke zaczynam pakowac torbe do szpitala, za duzo tam nie bede pchala bo gora jedna-dwie nocki bede w szpitalu.
To wszystko takie realistyczne sie zaczyna robic... troche sie boje;p
ja 35+3

ja mam wszystko w kartonie, i muszę tylko do torby to przenieść

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
możliwe bo naczytałam się że na wiele dziewczyn po prostu nie działa
no to może to,

koleżanka mi ostatnio opowiadała, że przy porodzie krzyczała, żeby dali jej znieczulenie,
a oczywiście oni ją zbywali,
a ona tylko o tym mówiła,

i w końcu dostała tylko ten zastrzyk (o zzo mogła pomarzyć, a niby szpital kliniczny więc na pewno pełno anestezjologów mają)
to zaczęła na nich krzyczeć, że to nic nie działa

a położna do niej, że trochę działa na pewno i jak by go nie miała to by ją jeszcze bardziej bolało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 10:59   #668
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ewelqa, chyba zmolestujesz swojego tz na maxa

agus87, wydaję mi się, że mozna te pieluchy wyprac razem

gaaga, kurcze mam tak samo od kilku dni

ja chyba tez spakuje ciuszki dla maluch na wyjście w osobna torbe i włożę mu do samochodu, bo jak powiedziałam tz, że ma mi dowieźć kombinezon jak bedziemy wychodzić już to odpowiedział "obym nie zapomniał"
ja własnie zrobiłam sobie małą przerwe, bo od rana smigam z żelazkiem.... taka sterta prasowania mi sie uzbierała że łohoho
dziekuje, mnie tez
Stary 2011-02-21, 11:01   #669
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

koleżanka mi ostatnio opowiadała, że przy porodzie krzyczała, żeby dali jej znieczulenie,

i w końcu dostała tylko ten zastrzyk (o zzo mogła pomarzyć, a niby szpital kliniczny więc na pewno pełno anestezjologów mają)

a położna do niej, że trochę działa na pewno i jak by go nie miała to by ją jeszcze bardziej bolało
Ten dolargan to taki "głupi jaś", nie znieczula ale zamula, ja po nim cała falowałam, wszystko czułam, no może nie tak jakbym była bez, ale czułam. No i długo to dziwne uczucie po nim zostaje, mnie trzymało jakieś 3-4 godz. Nie chciałabym już tego więcej przeżywać. Przecież to na pewno ma też wpływ na dziecko!!
Stary 2011-02-21, 11:02   #670
gosiawolna
Rozeznanie

9 lipca ostatnia mialam. a 16 to byl 31 tc 5 dzien
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:02   #671
Castia
Wtajemniczenie

brzuch mnie coraz bardziej boli jak na @ a TZ w pracy
ok , tylko spokojnie. ide do wanny
albo sama sie wkrecam albo cos sie zaczyna dziac
nie wiem. nic nie wiem
no ale sie ogarne troche
Stary 2011-02-21, 11:04   #672
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Ten dolargan to taki "głupi jaś", nie znieczula ale zamula, ja po nim cała falowałam, wszystko czułam, no może nie tak jakbym była bez, ale czułam. No i długo to dziwne uczucie po nim zostaje, mnie trzymało jakieś 3-4 godz. Nie chciałabym już tego więcej przeżywać. Przecież to na pewno ma też wpływ na dziecko!!

akurat ta moja koleżanka nawet żadnego zamulenia nie czuła,
więc nie wiem co to był za zastrzyk
Stary 2011-02-21, 11:05   #673
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja 35+3

ja mam wszystko w kartonie, i muszę tylko do torby to przenieść

no to może to,

Juz spakowalam torbe, moich ciuchow poza majtami, skarpetkami i koszulami ... oOOoo zapomnialam szlafroka ale nie mam miejsca, wiec powiem tz zeby gdzies wrzucil;p.... wsadzilam maluska paczuszke chusteczek do pupy(12chustek), wiec pewnie TZ bedzie musial dowiezc. Powiem mu ze ma spakowac swoja torbe- kamere, aparat, moj szlafrok, wode dla mnie, czekoladke... ksiazke czy cos;p nie wiem

Ja niby moge miec epidural, ale tez zwlekaja te polozne strasznie, a pozniej juz za pozno;p

Ide pochowac i posegregowac ciuszki malej.
Pozniej zaczne pisac PLAN PORODU... jak sie do tego zabrac musze to napisac po angielsku... ciekawe co z tego wyjdzie;p

Pozniej musze umyc naczynia;p eeeh

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:08   #674
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
w sam raz jak dla mnie tak +/- 3300g powinna ważyc
No to okruszek, nawet nie poczujesz !

Cytat:
Mnie kiedyś na głupim jasiu się wydawało, że mi jeździ rower po ręce albo, że pływam z rybami a to były kontakty wolałabym mieć coś mniej zamulającego na okres porodu

Cytat:
nie wiem. nic nie wiem
no ale sie ogarne troche
O moja droga, to ładnie!! Ściskamy kciuki za kąpiel, ciekawe czy to tylko bóle straszaki czy dziś będziemy mogły Cię dopisać do listy ...

Stary 2011-02-21, 11:09   #675
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
gratulacje zaczetego tygodnia tez bym chciala byc juz tam gdzie wy a wlasnie co do tygodnia to ja bylam 16 lutego na usg i tam wg ostatniej miesiaczki pisalo ze jest 31 tydzien 5 dzien. czyli koniec 32 tygodnia tak??? czyli teraz ile by bylo???? pomozcie mi bo jak zauwazylam to na tym krazku jak patrzy gin to we wtorek mi sie zaczyna kolejny tydzien. a laseczka ma termin na ten sam dzien i juz ma 33 a mi dopiero wg tego kolka by sie zaczal jutro. wiem ze to kwestia tylko kilku dni ale zastanawia mnie to
ja zawsze liczę tak: jak dziś np mam 33t i 6d to jestem tak naprawdę w 34 tygodniu no bo 33 już skończony a lekarze podają w skończonych zazwyczaj

Dziewczynki wszystkim bez wyjątku gratuluję zaczęcia kolejnego miesiąca!!! Montii, Czarna, Niutka, Iweczka, Agus235... no wszystkim wszystkim

Cytat:
Aaa to możliwe, bo u nas jest w żelazku opcja spryskiwacza, ale trzeba ciągle psikać i można dostać cholery muszę kupić takie żelazko jak Twoje, może Tż się skusi na wyręczenie mnie w prasowaniu...
no philipsa kupiliśmy fakt kosztował 150zł ale jestem póki co mega zadowolona chyba polubię prasowanie i tż też

Cytat:
Jeju dziewczyny, ale pora, tyle z Was już zaczyna donoszone tygodnie ciąży, że tylko patrzeć jak się sypnie Jak patrzę na pierwszą stronę i tą codziennie zbliżającą się emotkę oczekiwacza to sama wpadam w panikę ciekawe co z Black Angel dawno Jej nie czytałam na forum ?
Ja od paru dni mam na zmianę biegunkę albo zaparcia, znów mnie dziś pobolewa brzuszek po śniadaniu, masakra, sfiksował mi chyba już organizm
BlackAngel może już ma małego na zewnątrz ja też tylko wchodzę i patrzę na pierwszą strone hehe i jak sms dostaję to myślę - kurcze może to któraś?

Cytat:
Ja wczoraj tak sobie myślałam o porodzie i też mam obawy, że zemdleję gdzieś w trakcie przy zrywaniu paznokci ze stopy zemdlałam, a co dopiero przy porodzie, zresztą zobaczymy, tutaj jest inna sytuacja, może adrenalina trzyma przy życiu
brr... wiesz co powiem ci że jakby mi powiedzieli: masz wybór: albo idziemy ci paznokcia rwać albo idziesz rodzić to bym poród chyba wybrała chociaż nie miałam do czynienia ani z tym ani z tym ale jakoś mniej mnie przeraża

Cytat:
nie wiem czy to ten Dolargan,
ale słyszałam od kilku znajomych, że dostawały jakiś zastrzyk w tyłek przeciwbólowy,
i krótko mówią nic to im nie dało
hehe a może bolało by jeszcze bardziej

Cytat:
No i nasza maleńka nas postraszyła. (...)Chciałam dotrwać do marca, ale po pobycie na IP i po tym strachu chcę już chyba mieć to za sobą.
oj współczuję stresu ja też bym się denerwowała bo moje dziecko jest bardzo ruchliwe i nigdy nie miałam tak żeby np przez godzinę ruchów nie czuć, zawsze się ruszy, w nocy jak wstaję to też muszę zawsze poczuć go bo nie zasnę, wiem głupia jestem ale tak się nakręciłam już i tak mi zostanie może dlatego że on od początku właśnie taki ruchliwy dlatego wyobrażam sobie jak się musiałaś bać ale dobrze że wszystko ok

Cytat:
trochę mniejsze weszło i trochę przyjemniejsze ach żeby tak było i teraz

Castia oby się coś ruszyło żebyś się już tak nie męczyła trzymam kciuki wykąp się zobaczysz jak nie przejdzie to znaczy że się chyba zaczyna

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:11
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:11   #676
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje zaczetego tygodnia tez bym chciala byc juz tam gdzie wy a wlasnie co do tygodnia to ja bylam 16 lutego na usg i tam wg ostatniej miesiaczki pisalo ze jest 31 tydzien 5 dzien. czyli koniec 32 tygodnia tak??? czyli teraz ile by bylo???? pomozcie mi bo jak zauwazylam to na tym krazku jak patrzy gin to we wtorek mi sie zaczyna kolejny tydzien. a laseczka ma termin na ten sam dzien i juz ma 33 a mi dopiero wg tego kolka by sie zaczal jutro. wiem ze to kwestia tylko kilku dni ale zastanawia mnie to
podaj date ostatniej miesiączki to ci policzymy

Cytat:
Ja juz po wizycie w latoratorium, i sniadanku.
Zima na całego - 17 stopni u mnie
biodra tak mnie bolą jakby po mnie czołg w nocy przejechał

Niutka, Montii gratuluję

a ja zaczynam 38 tydzień
i chyba zaczynam się bać.....

idę zrobić sobie cappucino
u mnie było o 5 rano - 18

gartuluje kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam zaczynam dzisiaj 38 tydzień
Noc miałam okropną cały czas wymioty i do tego skurcze spałam chyba z 2 godziny
Gratki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No to i ja się chwalę...

ROZPOCZYNAMY 39 tydzień,ihaaaaaaaaaa

wanilko dzięki za pamięc

gratki też

Cytat:
Montii, niutka, czarna siedzicie w pierwszych rzedach w tym autobusie. szykujcie sie do wysiadki żeby zrobic miejsce innym oczekującym na przystankach
gratuluje
ja jutro do was dołącze - jak dotrwam

iweczka, aguś ,nuna wam rowniez gratuluję, już coraz blizej

a ja miałam jak zwykle beznadziejną nocke
mam dość
mam pytanko do dziewczyn juz rodzących. czułam w nocy takie ostre kłucie w szyjke, tak jakby mała wierciła głowka ale strasznie to bolało.
aż sie poplakałam z bólu
raczej nie były to skurcze i własnie nie wiem co to było
ale bolało jak cholera!!!
i jeszcze bardziej sie teraz boje tego bólu. skoro on będzie milion razy silniejszy
Bardzo często tak mam, to główka uderza w ujście szyjki na górze i powoduje, ze szyjka fiksuje- ten ból jest nieprzyjemny, ale zupełnie inny niz na skurcze skurcze to tak raczej ( przynajmniej mnie) bola jak przy @ tylko duzo mocniej i własnie tak rytmicznie, że skurcz, potem przerwa, a poza tym one sa w podbrzuszu, a nie w szyjce i nie że cały czas boli, albo jakies kłucia
Tak więc to raczej nie to uczucie Castia.

Cytat:
Montii niutka deneb iweczka oczywiście gratuluję Wam z całego serca-sobie również!
gratki Czarna

dzizas laski, jaka koszmarna noc
Po kapieli nie mogłam zasnąć do 5.30, a jak sie połozyłam to obudziłam jeszcze o 6.30 na siku potem mnie wszystko zaczęło boleć, krzyz, podbrzusze itd... mała sie wierciła i głową oczywiście musiała walic mi w szyjkę, ale nic to wszystko nie dało, żadnych skurczy, nic sie nie zaczęło.
Spałam może ze 3.5 godziny. Jestem mega rozwalona emocjonalnie, wk.. mnie wszystko i chce mi sie płakac bez żadnego powodu.
Mój tz pojechał do pracy, wczesniej mnie pocieszał, ale byłam tak wsciekła, że zwyzywałam moje dziecko w brzuchu, że jest uparte i nie chce wychodzić
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:11   #677
prunelle
Wtajemniczenie

jej, widzę że tu panika coraz większa, proszę się uspokoić
i tak Was poród nie ominie

nuna, tak jak pisze Harrods, do 37 tygodnia nawet dziecko się spokojnie może jeszcze przekręcić, więc się nie denerwuj

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
u mnie niby tez mogą donieść bo bliziutko mam ale teraz sobie uświadomiłam ze trudno im będzie gdyż mama cały dzień w pracy ma tylko teoretycznie 2 godzinna przerwę ale to wtedy do domku zmyka i musi się ojcem zając i domem, Tż nie wiem jak mu zmiany wypadną w pracy jedynie pozostaje mi przyjaciółka ale ona tez ma swoje życie KURDE ja będę w tym szpitalu sama bo wszyscy będą zajęci
a TŻ urlopu nie może wziąć? spokojnie, sama nie będziesz! skoro jest tak blisko, to może jednak chwilkę znajdą, żeby Ci przynieść co trzeba!

Cytat:
nie wiem. nic nie wiem
no ale sie ogarne troche
bez paniki, bez paniki

coraz ciekawiej się tu robi, naprawdę można zakłady robić, która teraz

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:13   #678
87czarna
Zakorzenienie

wanilia ja jestem spakowana do jednej torby-ale upchana jest po brzegi Małej ubranka mam w osobnej

Castia bo ja tu sama zaraz przy Tobie urodzę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:13   #679
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem. nic nie wiem
no ale sie ogarne troche

ooo- no to koniecznie kapiel, jakby sie w trakcie nasiliło to wychodź z wanny i dzwon do TŻta

przygotuj sobie kartke i cos do pisania, zapisuj początek skurczu, to będziesz wiedziała co ile minut masz skurcze

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 11:13   #680
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
dzizas laski, jaka koszmarna noc
Po kapieli nie mogłam zasnąć do 5.30, a jak sie połozyłam to obudziłam jeszcze o 6.30 na siku potem mnie wszystko zaczęło boleć, krzyz, podbrzusze itd... mała sie wierciła i głową oczywiście musiała walic mi w szyjkę, ale nic to wszystko nie dało, żadnych skurczy, nic sie nie zaczęło.
Spałam może ze 3.5 godziny. Jestem mega rozwalona emocjonalnie, wk.. mnie wszystko i chce mi sie płakac bez żadnego powodu.
Mój tz pojechał do pracy, wczesniej mnie pocieszał, ale byłam tak wsciekła, że zwyzywałam moje dziecko w brzuchu, że jest uparte i nie chce wychodzić
niutka, teraz dopiero się obrazi i nie będzie chciało wyjść do takiej wkurzonej mamuśki

Stary 2011-02-21, 11:15   #681
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Cytat:
mi moja lekarka liczy każdy nowy tydzień od niedzieli na swoim kalendarzu .

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Zaczynam dzisiaj 33 tydzień , czas leci
Laseczkaa gratuluje 33 t. Ja już miałam usg ostatnie w 30 tygodniu i chyba jednak bede musiała iść na prywatne bo mały jest ułozony poprzecznie łobuz, a Ty kiedy masz?
gratki
ja już jutro mam usg

Cytat:
Ja zaczęłam wczoraj końcowe odliczanie ...
No i nasza maleńka nas postraszyła. Planowaliśmy z tż popołudniowe wyjście do kina, aby wykorzystać ostatnie chwile spokoju i tego że synuś jest na feriach u babci. No więc obiadek się gotował, film został wybrany, szykował się fajny wieczór...
Jednak od rana jakoś nie czułam ruchów maleńkiej. Jakoś do południa się tym nie martwiłam, bo mała jest śpioch (po mamusi), dokazuje po południu i wieczorem. Próbowałam ją trochę pobudzić, a ona nic. Minęła godzina, dwie, obiadek, słodkie, picie, poszturchiwanie a ta zero reakcji W końcu zdecydowaliśmy, że jedziemy na IP, tam na początku cisza pod ktg - myślałam że zawału dostanę, a kolorki miałam na twarzy chyba wszystkie!!! Położna też widzę, że trochę zdenerwowana, żaczęłą mnie obracać, trząść brzuchem i wiecie co?? mała królewna raczyła się odezwać - poczułam lekkie kopnięcie, a położna znalazła serduszko. Leżałam pod tym aparatem i płakałam ze wzruszenia i ulgi...
Po wszystkim jeszcze badanie i zalecenie, aby się dziś pokazać na ktg i liczyć 3x dziennie ruchy. Podobno tak może się zdarzyć, że pod koniec czuć mało ruchów, bo dziecko ma mało miejsca. No ale żeby przez kilka godzin nie czuć nic?? Tak jeszcze nie miałam.
Po tym wszystkim mieliśmy już dość atrakcji, mała zafundowała nam seans pt. życie i nie mieliśmy już ochoty na kino.
Chciałam dotrwać do marca, ale po pobycie na IP i po tym strachu chcę już chyba mieć to za sobą.
oj współczuję ... dobrze że mała w końcu się odezwała.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:15   #682
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
trochę mniejsze weszło i trochę przyjemniejsze ach żeby tak było i teraz

Castia oby się coś ruszyło żebyś się już tak nie męczyła trzymam kciuki wykąp się zobaczysz jak nie przejdzie to znaczy że się chyba zaczyna
t o fakt

Stary 2011-02-21, 11:15   #683
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no philipsa kupiliśmy fakt kosztował 150zł ale jestem póki co mega zadowolona chyba polubię prasowanie i tż też

BlackAngel może już ma małego na zewnątrz ja też tylko wchodzę i patrzę na pierwszą strone hehe i jak sms dostaję to myślę - kurcze może to któraś?

oj współczuję stresu ja też bym się denerwowała bo moje dziecko jest bardzo ruchliwe i nigdy nie miałam tak żeby np przez godzinę ruchów nie czuć, zawsze się ruszy, w nocy jak wstaję to też muszę zawsze poczuć go bo nie zasnę, wiem głupia jestem ale tak się nakręciłam już i tak mi zostanie może dlatego że on od początku właśnie taki ruchliwy dlatego wyobrażam sobie jak się musiałaś bać ale dobrze że wszystko ok
Ja ogólnie lubię prasować, chyba będę musiała gdzieś wpisać w wydatki jakieś nowsze żelazko teraz są takie cuda bajery, że praktycznie same za ludzi prasują

Ciekawe, a Black Angel brała od którejś z dyżurek numer?

Mnie gin dopiero na ostatniej wizycie kazał badać ruchliwość małego, że niby 6 ruchów po każdym posiłku w ciągu godziny... I zaczął się stres, bo po obiedzie mały poszedł spać i zaczął brykanie w swojej porze ok.15-16, a ja już zaczynałam panikować takiego stresu się nażarłam, że stwierdziłam, że nie będę liczyła ruchów tak jak kazał, tylko będę czujna, żeby mały się ruszał w swoich porach i tyle

Stary 2011-02-21, 11:16   #684
87czarna
Zakorzenienie

niutka ale cos Cię przynajmniej boli,a ja? ...żadnych skurczy,żadnych 'ciągnięc', kłucia,itp. jedynie to częste twardnięcie brzucha Ach...

Stary 2011-02-21, 11:19   #685
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
niutka, teraz dopiero się obrazi i nie będzie chciało wyjść do takiej wkurzonej mamuśki

i tak nie chce, więc co mi szkodzi

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
niutka ale cos Cię przynajmniej boli,a ja? ...żadnych skurczy,żadnych 'ciągnięc', kłucia,itp. jedynie to częste twardnięcie brzucha Ach...

dzięki za tą wątpliwą przyjemność i kurczę za każdym razem nadzieja, że może to już będzie zaraz to... nadzieja matką głupich
Stary 2011-02-21, 11:19   #686
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Bardzo często tak mam, to główka uderza w ujście szyjki na górze i powoduje, ze szyjka fiksuje- ten ból jest nieprzyjemny, ale zupełnie inny niz na skurcze skurcze to tak raczej ( przynajmniej mnie) bola jak przy @ tylko duzo mocniej i własnie tak rytmicznie, że skurcz, potem przerwa, a poza tym one sa w podbrzuszu, a nie w szyjce i nie że cały czas boli, albo jakies kłucia
Tak więc to raczej nie to uczucie Castia.
no ja wiem ze to nie skurcze, przeciez napisałam ze jednak mysle ze to nie skurcze. tylko wlasnie sa jakieś skutki tych uderzeń
ze szyjka sie skraca czy robi rozwarcie
czy tak ot po prostu bez celu sobie uderza w tą moja szyjke dla zabawy

ok zmykam bo nie moge juz wysiedziec za bardzo.
pewnie bede sie tak meczyc Bóg wie ile jeszcze.....ehhhh

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:21
Stary 2011-02-21, 11:22   #687
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja wiem ze to nie skurcze, przeciez napisałam ze jednak mysle ze to nie skurcze. tylko wlasnie sa jakieś skutki tych uderzeń

raczej to uderzanie nie powoduje niestety rozwarcia, bo mechanizm skracania szyjki i rozwierania jest inny, tak naprawde pracuja mięsnie położone powyżej podbrzusza, ale one sa tak zbudowane, że podciagając szyjkę boli w podbrzuszu, natomiast samo takie walenie w szyjkę niczego nie podciąga i nie rozwiera jej

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-21 o 11:24
Stary 2011-02-21, 11:22   #688
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Castia marsz do wanny!!! koniec pisania!!

Stary 2011-02-21, 11:23   #689
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Niutka, Monti, Czarna gratki 39 tygodnia

Agaaga, spróbuj z ciuchami przedciążowymi, jak wejdą bez trudu na pupę to super

Wanilia, gratuluję 36 tyg

Nuna, moja córcia jest ułożona poprzecznie i z tego co wiem, bez zmiany położenia nie da się urodzić sn. Może Twój synio się jeszcze przekręci

Castia, nie miałam przed porodem kłucia w szyjce Może faktycznie rozwarcie się dzięki temu powiększa, pojęcia nie mam.

Szymelka, całe szczęście ze wszystko ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:23   #690
87czarna
Zakorzenienie

niutka hahahaha,ja bym się nawet cieszyła tymi 'wątpliwymi przyjemnościami'

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości