|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
a jak juz meczyk leci to siedze cicho i patrze, mecz trwa 3min a ile emocji O moj B...![]() male dzieciaki sa slodkie, ciekawe czy my tez takie madre bylysmy ![]() a teoria ciekawa i szczerze CALKIEM mozliwa
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-25 o 13:17 |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Nie urosły Wam cycory ? mnie naprawde przeokrutnie Ja juz pamietam przed wakacjami tzn koniec pazdziernika zmieniałam stanik bo nie miesciłam sie w starych. Chyba cyce nei rosną do końca ciązy ?? Powiedzcie ze NIE !! gusiagatko w albumie są moje zdjecia, nie masz dostepu? To wysle Ci zaraz zaproszenie ![]() Co ten xbox robi z człowieka.... chcesz, to sie umówimy kiedys razem i przez sieć pociupiemy Ty i ja w fifkę tez tego nigdy nie robiłam Twoje rodzeństwo jest młodsze o tyle czy mają dopiero tyle latek ?? Ale pytanie o dziurki przesłodkie Mnie mami wczoraj zadała dokładnie to samo pytanie co Tobie Eve, siup
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja to widze, ze u Ciebie prawdziwa Italia, takie temperatury!
a u mnie zimno jak diabli...zlosnica ponoc jak brzuszek jest szpiczasty to na chlopca, a jak sie rozchodzi na boki to na dziewczynke ![]() a co Wy jutro swietujecie bezemnie? :prosi :
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
otoż nurtuje mnie od dluzszego czasu kilka troche glupawych pytan.. (gorzej niz dziecko, a po co a dlaczego.. a co..?)
1. Jak to jest z tymi uczuleniami, ze teraz wcinam wszystko na co mam ochote, cytrusy, mieska, smazone pieczone itp.. i dzidziol bierze to wszystko z mojej krwi tak, z lozyska.. a potem jak sie urodzi to na tej samej zasadzie tyle ze z mojego mleka tak?? to ja sie pytam jaka jest roznica:P?? 2. jak to jest ze dziecko sie nei udusi, wkoncu plywa w wodach plodowych, cwiczy odruch oddychania, ssie kciuki itp.. polyka i wypluwa wody tak..? a nie jest przeciez rybka..? 3. Najglupsze, gdzie w moim malym jak na 7 mieisac ponoc brzuchu miesci sie 35cm czlowieczek, toż to przeszlo tyle niz szerokosc mojego laptopa.. i jeszcze kilka takich moich akcji z dzisiejszej nocy, cos jest nie tak..: - myslalam pol nocy ile ma sciana od drzwi do grzejnika i czy zmiesci mi sie na jednej scianie komoda, i lozeczko, i lepiej komode postawic obok grzejnika, czy lepiej lozeczko obok grzejnika, lepiej na skos, czy pod sciana.. ehh.. i wiecie co dopiero teraz to zmierzylam, - kolejna akcja juz jak odpuscialm myslenie o tej dlugosci sciany, obliczylam ze zostalo mi 2 miesiace i moze tydzien do porodu.. i co.. moze wypadaloby wyprac ciouszki? taaa.. tyle ze musze kupic proszek specjalny.. itp.. - w przyszlym tygodniu ide do gina w czwartek lub wtorek, i wiecie co nawt sie nei nastawiam na obrot Oleńki.. mała kopie mnie po obu bokach jednoczesnie wiec lezy od boku do boku, i jak sie prosci to robi mi centralnie prosta linie z brzucha hehe i mam brzuch kwadratowy:/ i wiecie co..? boje sie tego wszystkiego, a zarazem mnie moge sie doczekac mojego bąbelka po tej stronie brzucha.. jest ze mna ale tesknie za nią chce juz maj, i ją/jego przytulic.. jejkuuu.. |
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Beata no nareszcie ktoś z tego zapyziałego miasta! <zarcik taki, naprawde staram się polubic mój nowy region :P
Słuchajcie mój tato sam "robi" miodek, tzn jego pszczółki robia i jak sprzedaje to tez tak z 25 zł za litrowy słoik. Chciałam sie pochwalić ze miałam miseczkę C a juz muszę kupić następny D, bo wyłażą ![]() matallewar bodziaki spoko. Tylko ja mam zboczenie...juz kiedys pisałam...nie podniecaja mnie kaftaniki z tymi zakładkami. Juz mi pare mam odradzało ze sie dziecko troszke tylko poruszy i całe ramionka sa na wieszchu a te sa zazwyczaj naprawde cenowo nizsze. Np pepco, bodziak za 7 zł ale zx zapieciem tam nie znajdziesz.Moze się jakas juz mama wypowie na ten temat? Wiadomo ze te z nexta albo z madercare nie beda się tak rozłazic ale reszta...sama nie wiem. |
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Princi u mnie ogolnie jest dosc cieplo, wiosna w lutym to norma, zimy ze sniegiem sa od 3 lat dopiero i latem tez potrafi dac czadu, choc termometr rzadko pokazuje upal taki jak we Wloszech, czy taki jak bywa w Polsce. Roznica polega na ogromnej wilgotnosci powietrza, wiec te temperatury (zarowno niskie, jak i wysokie) odczuwa sie inaczej. ja latem bylam w Polsce i akurat trafilam na 30stopni, to prawie umarlam bo nie mialam czym oddychac, odzwyczailam sie od tego suchego powietrza i naprawde sie meczylam. Oczywiscie duzo pada, wieje, sa mgly, no i cos w co nikt nie chce wierzyc poki nie zobaczy - jednego dnia moga byc 3 pory roku i z bezchmurnego nieba w pol godziny potrafi lunac deszcz a za kolejne pol znow bedzie pelne slonce ![]() Tyle na temat meteorologii i koniec kropka, ide stad. |
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
no dokladnie
ddaaiissyy moje tez urosly, chodze bez stanika po domu, musze sie zaopatrzyc w wiekszy, ale do takich rozmiarow jak ty jeszcze nie doszlam podobno moga sie powiekszyc przy porodzie jak mleczko najdzieamarcia wyslalam zaproszenie
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
HALO, bo ja tak czytam i doszłam do genialnych wniosków, że najwięcej tyją nasze największe wątkowe beztłuszczowe CHUDZINKI! No bo jak się ważyło 50, to 70 to całkiem normalna ciążowa waga!
Ja jestem normalnej budowy, do chudzin nigdy nie należałam, dlatego wolniej tyję, bo mam zapasy tłuszczu ![]() Co do siusiania, to ostatnio częściej mam PLAŻĘ i robię dopiero rano Normalnie wstaję 1-2 razy, ale bywały noce, kiedy wstawałam 5-6 razy Kasiu, a czy Ty też przypominasz Rudolfa?
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ROSNIECIE ROSNIECIE ![]() Cytat:
a ja sie tak wkurzylam, zeeeeee robilam od rana 2 godziny bardzo wazne projekty i corel zaczal mi wariowac i mi sie skasowalo myslalam, ze go utluke normalnie gdyby nie tz to bym laptoka dobrze., ze pozniej byl obiad... troche lezakowania, uspokoilam sie teraz od nowa wszystko |
||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanie ogarnęłam, obiad zrobiłam i teraz mogę odpoczywać
Mattal, świetne zakupy! Szkoda że nie mam dostępu do Reala Violisia, nie myśl tyle ![]() Dziewczyny, piękne macie brzuszki! Wszystkie bez wyjątku
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na X-boxa możemy się kiedyś umówić, pewnie! A mój Tż mówi, że chętnie by z Twoim zagrał meczyk ![]() Ja mam trzech braci, jeden jest młodszy ode mnie o 3 lata i jest od tego samego ojca. Moja mama wyszła ponownie za mąż i pojawili się kolejni bracia (z tego jeden to słodka wpadka) i mają 6 i 8 lat. A ja mam 27
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego uczulenia, ze teraz wszystko wcinasz a potem dziecko mimo karmienia cycem ma uczulenie. Dziecku nie "dzi9ała" teraz watroba, wszystko przetwarzasz mu Ty. Zwróc uwage np na zółtaczke poporodowa, jest ona zwiazana z pierwsza praca watroby dziecka. Czasem ta watroba poprostu nie daje rady i dla tego dziecko ma zółtaxczke. Ty mu dajesz tylko wartości odrzywcze, te złe i te dobre ale juz przetworzone. A dlaczego dzieci sa rybkami...nie mam pojecia... Ja oczywiscie tak tylko napisałam jak mysle, jesli gdzies jest błąd w mym mysleniu to mnie drogie kolezanki poprawcie
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i durne przemyślenia Idę robić roladki schabowe, bo już kot mojej siostry próbował zaatakować schab ![]() Drańcio grzeczny i na blat nie wchodzi.
|
|
|
#4424 | ||
|
Zadomowienie
|
sie staram, ale co robic jak mysli same przychodza:P i spac nei daja..:P
Cytat:
Cytat:
w tych przemysleniach hehehe
|
||
|
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to sie nawet nie zastanawiam jak ona sie tam miesci, czemu polyka te wody itp bo moja inteligencja i tak tego nie zrozumie, choc uwielbiam biologie i chemie![]() ulozeniem mebli w pokoju mojej coreczki tez mamy problem, wczoraj o tym z Tż rozmawialam i doszlismy do wniosku ze trzeba bedzie sie czegos pozbyc..tylko czego lozka?foteli?lawy? mamy malo miejsca, a lozeczko musi byc ![]() ja tez nie moge sie doczekac, az w koncu urodze tego szkraba oczywiscie moglabym tak w sen zapasc, zeby porodu nie przezywac i od razu miec ja przy sobie no ale tak sie nie da![]() Cytat:
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, idę trochę poleżeć z książką. Jeśli któraś ma za dużo wolnego czasu i lubi powieści kryminalne to gorąco polecam Trylogię Millenium Larssona. Książki są super i mega wciągające, mogłabym czytać cały dzień Mimo że jedna ma 600-700 stron to połknąć je w kilka dni to pikuś
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Kasia no widzisz.. ja tez sie staram nei myslec ale te pytania to jakos nie am racjonalnego wytlumaczenia, matka natura chyba
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy nie widac tych 20 kg
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
taaaak
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kazdy dzidzius ma ta zoltaczke po porodowa??
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu
wlasnie zezarlam 3 kukulki
|
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
swoja droga te wody płodowe to ciekawa sprawa, a ponoć dlatego własnie są porody w wodzie polecane- bo dzidzi łatwiej się przyzwyczaić do różnicy temperatury między brzusiem a otoczeniem zewnętrznym i coś tam jeszcze
![]() A wiecie, że za tydzień już tłusty czwartek Pyyychaaaaa.... a w tym roku będę mogła się poobjadać i nikt mi nie wypomni jak przytyję... :P
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moge jeszcze wymyslic kilka pytan hehehea co do tlustego czwartku mam tak samo paczkiii, wczoraj zjadlam zupe, poszlam do mamy a miala pol kolaczyka wiec go zjadlam, i zaraz po tym 2 ziemnaiczki z gulaszem:P hehe a tata patrzyl i sie dziwil gdzie ja to pakuje:P.. po 30 minutach znowu glodna bylam i zjadlam jablko i 2 starte banany..:P |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy
boskie zdjęcia ze ślubu A te 20 kg to napisałam w albumie gdzie Ci poszło Też muszę chyba taki albumik sobie sprawić, ale to wieczorkiem jak coś
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy ktos pamieta jak pisalam o tej pasierbicy mojego wuja? (w ciazy pila, cpala, palila itp, miala kile i olewala lekarzy)...?? otoz urodzila synka 3 tygodnie temu-wczoraj sie dowiedzialam. Lezy w szpitalu od porodu, jest bardzo chory na szczescie do domu dziecka go nie oddaje, moj wujek zainterweniowal. Moja rodzina sie jednak smieje, ze jak ona sie wychoruje po porodzie to znowu zniknie...ale dobrze ze chociaz Tomuś-tak mu dali na imie, bedzie z dziadkami. Kurde jak bym ja zobaczyla to bym ja
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zlosnica22m ktos tu nie czyta uważnie, my tu juz mamy od wczoraj prywatny pączkowy tydzień.
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja zjadlam kawalek ciasta i jablko, kurde nie moge stale na "suchym"jechac
kurde ten katar amarcia ale masz coreczke, w zyciu nie widzialam takiego pieknego dziecka jak twoja mala. To pierwsze zdjecie kojarze, wstawialas kiedys na forum i tez bylam zauroczona ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() no wlasnie zlosnica dziewczyny juz od wczoraj paczki kupuja bo im sie czwartki pomylily
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-25 o 14:04 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
violisia ja tez zjadam wszystko co mi wpadnie w rękę a w szczególności słodycze - bezy- jak widzę to wytrzeszczu dostaję :P
aczkolwiek cierpię na "refluks" i tez nie wszystko mi wolno... ale Tłustego Czwartku nie odpuszczę Juz mi TŻ zakomunikował, że mam mu pączusi dużo zrobić to będę robić i jeść i jeść i robić....24kasia86 dobrze przynajmniej, że Dziadkowie się nim zaopiekują... Musze Wam powiedzieć, że ja dość rygorystycznie uważam, że częśc kobiet, które w ciąży o tą ciążę nie dbają i maleństwo mają w du***e powinny zaraz po porodzie być odgórnie podwiązywane, żeby więcej nie krzywdzić... to tak jka z kastracja- nie dają rady się pedofile powstrzymać- odciąć.... a jak dziewuchy nie potrafią byc odpowiedzialne to podwiązać i więcej nie będą takie miały problemu do końca życia... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- 24kasia86 oj przepraszam, ja neta w domku nie mam i tylko u rodziców jak siądę to staram się nadrobić i doczytać.. widać teraz się nie udało
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia , ddaaiissyy dziękujemy ślicznie
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-02-25 o 14:10 |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
tiaaa.... musze jeszcze zdjecia ud dorzucić
stado głodnych wilków albo rekinów bym nimi wyżywiła ![]() Cytat:
To że przed ciążą wazyłam 50 kg nie wynikało wcale z mojego chudostwa tylko raczej ze wzrostu. My tu z Kasią chyba dwa najmniejsze krasonuldki - zaledwie 158cm w kapeluszu ![]() ![]() ![]() Violisia, mozemy ich spiknąc na fifkę Bardzo chetnie ale ja w domku dopiero za tydzien bede, obecnie leżakuje u rodziców Twoje pytania wcale a wcale nie należą do głupich, mam podobne lęki/obawy/odczucia a własnie najwiekszy znak zapytania dla mnie stanowi fakt
zlosnica, moria juz wczoraj ogłosiła świetowanie tłustego czwartku my prawie wszystkie tu jak jeden mąż, czekamy na ten dzień, dlatego tez z uwagi na ten stan, rozpoczęłysmy świętowanie z odpowiednim wyprzedzeniem Tak więc zapraszamy ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- zlosnica a wczesniej nie miałas takiego apetytu ? Bo ja własnie w I trymestrzem mimo mdłosci pożerałam wszystko co się tylko nie rusza i na drzewo nie ucieka... Dziekowac Bozi, ten stan mi minał a co rozumiesz, że o ciąże nie dbają ?? Bo ja mam wyrzuty sumienia, że tak zapychałam sie słodyczami... gusiagatko, dziekuje Czekamy na Ciebie
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 ale spokojnie, odrzucamy złe mysli i nie przyciągamy złych zdarzeń! Wcale nie jest powiedziane ze was ta niemowlęca żółtaczka dopadnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

A mój mąż oczywiście jeszcze śpi, siedzi nie wiadomo do której przy tym X-boxie a później śpi i śpi. A wczoraj powiedział, że pożyczy drugiego pada i nauczy mnie w fife grać

kurde pamela ci powinna zazdroscic
Ja juz pamietam przed wakacjami tzn koniec pazdziernika zmieniałam stanik bo nie miesciłam sie w starych. 
tez tego nigdy nie robiłam
:prosi :