|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
a tu nawet jak mam tylko chwilkę, to szybko nadrabiam te kilka wiadomości ale mam nadzieje, że za niedługo trochę więcej czasu będę miała to znów zacznę czytać i się udzielać:P aktualnie jestem do tylu o cały obecny wątek i pół poprzedniego ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() mam pare fotek przykładowych, ale jeszcze nic konkretnego
|
||
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu to pierwszy dzien bycia Małżonką
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
przychodzę do Was z prośba ![]() Zrobiłam sobie dziś szczegółową listę co mamy, a co brakuje ale i tak mnie to powoli przeraża ![]() załatwione: - sala - kamerzysta - auto - nauki - godzina ślubu - dj - suknia + umówiona 1 przymiarka - fotograf - dzień skupienia dla narzeczonych - moja bielizna - noclegi dla gości - spinki do koszuli - moje buty - księga gości - tort + figurka - kołocz - makijaż - fryzjer - lista gości - wybrani świadkowie do załatwienia: - zaproszenia - obrączki + grawer - cały strój Pana Młodego - poradnia - welon - pończochy - podwiązka - winietki i plan usadzenia gości - etykiety/zawieszki/kokardki na alkohol - alkohol: wódka, wino, piwo, wódka na bramy i konkursy, kolorowe alko - dokumenty w USC - dokumenty w kościele - dekoracja kościoła - dekoracja klatki - tablice rejestracyjne - piosenka na pierwszy taniec - poćwiczyć pierwszy taniec - bukiet, butonierka, bukiet/kwiat dla świadkowej - płatki/ryż do sypania lub bańki - pazurki - zabiegi Panny Młodej - fryzjer dla Pana Młodego - podziękowania dla rodziców - podziękowania dla gości - pomyśleć nad oczepinami - przewóz gości - skrzypaczka do kościoła - biżuteria - umówić się na próbną fryzurę - umówić się na próbny makijaż - miesiąc przed dogadać szczegóły z: salą, dj-em, foto, kamerzystą - podróż poślubna - nocleg/weekend poślubny - impreza panieńsko-kawalerska - niezbędnik PM - lampiony/światełko do nieba - fontanna czekoladowa/alkoholowa nie planuję: - bolerka - dekoracji auta - stołu wiejskiego Czy o czymś zapomniałam ?
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-02-24 o 12:02 |
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ciasta ,paczki dla gości? planujesz czy to macie w cenie sali? masz w ogole sale-bo nie widzialam na liscie chyba |
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciasta mamy w cenie sali, paczek dla gości na pożegnanie nie planujemy, będzie jedynie kołocz ale to do wybranych osób przy zapraszaniu.
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie kolczyki do ślubu
A właściwie mama mi kupiła :P Są śliczne... Wrzucam zdjęcia, ale niestety zdjęcia nie oddają ich piękna :P Wrzucam też zdjęcie z bliska tej aplikacji na mojej sukni Tylko powtarzam, bo pewnie nie wszystkie z Was były już wtedy na wątku, że moja suknia będzie biała, a nie taka złota, jak na zdjęciu ![]() Za namową Pani u jubilera i mojej mamy doszłam do wniosku, że będę miała tylko kolczyki, bez zawieszki na łańcuszku :P Bo kryształki będę mieć nie dość, że na kolczykach, nie dość, że na tej aplikacji zaraz pod biustem, to jeszcze na brzegu welonu To zawieszka by była przesadzeniem.Jak będę kiedyś u tego jubilera i akurat będzie dostępna w sprzedaży, to pewnie dokupię, żeby mieć na przyszłość jako komplet na inne okazje, ale do ślubu nie będę zakładać. Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-02-24 o 22:34 |
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne, to pewno Swarovski? Będą się na pewno pięknie mienić, myślę, że świetnie Twoja mama wybrała
No i przede wszystkim super, że i Ty jesteś zadowolona ! Mam 3 podobne pary, tylko oprócz przezroczystych są w nich jeszcze kamyczki innego koloru i są delikatnie szersze, ale długość ta sama I je uwielbiam, są wygodne ![]() Ja do mojej sukienki też myślę o Swarovskim, ale jeszcze nie wiem dokładnie jakie będę miała kolczyki, muszą być jakieś delikatniejsze, bo sukienka jest ozdobna, ma dużo falban i kamyczków. Ale mam ten komfort, że bliska mi osoba robi biżuterię z tych kryształków, więc zrobi mi co tylko sobie wymyślę
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-24 o 16:50 |
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też o Swarovskim myślę
|
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba przyznać, że ta biżuteria jest rewelacyjna No i chyba modna teraz, bo naprawdę pełno tego
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że Swarovski
Kosztowały niebiotycznie dużo Ale zakochałam się w nich
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A planujesz dokupić do tego jakiś naszyjnik/wisiorek albo bransoletkę ?JennyAniolek Twoja lista mnie przeraziła Myślałam, że mniej jest rzeczy do załatwienia, a tu jednak sporo swoich sobie jeszcze przypomniałam Nie wiem, czy przeoczyłam, czy u Was nie ma takiego zwyczaju, ale nie masz na liście przypinek, takich kotylionów dla gości Ale być może w twoich stronach się ich nie przypina ? U nas tylko dla panów. Nic innego nie przychodzi mi do głowy, Twoja lista jest bardzo szczegółowa
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-24 o 18:50 |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Ech, jak przeczytałam listę Jenny to się przeraziłam!
u mnie jest podobnie... ale jakos damy radę ![]() Thea, u mnie też są kotyliony i coś trzeba będzie w tym temacie pomyśleć ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- sanderek - kolczyki zjawiskowe |
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, mnie bardzo spodobały się takie kotyliony, jak w załączniku i chyba takie zamówię (znalazłam kiedyś na all)
Tylko zamiast białej wstążeczki chcę mieć ecru A reszta tak samo. Strasznie mi się te piórka spodobały Poza tym te obrączki złote są dokładnie takie same, jakie przyklejam na zawieszki, więc też koniecznie muszą być A że ja muszę mieć wszystko w złocie i ecru to z kotylionami nie może być inaczej
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-24 o 19:20 Powód: Literówka |
|
|
|
#3200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Łaaa.... pochorowałam się troszkę i nie odwiedzałam wizażu kilka dni, a tu całkowita zmiana tematu
![]() Ok, nadrabiam: Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ps. jest taki przesąd, że pmka powinna mieć na poprawinach nową sukienkę, jeszcze nigdy nie noszoną. Nie mam pojęcia przed czym to chroni ani co to daje ![]() Cytat:
pomożecie? :PJenny - też mam gdzieś taką listę. Jak znajdę, spiszę co mam ja, a czego nie masz Ty i przy okazji uzupełnię moją ![]() A my chcieliśmy drukować zaproszenia. I coś się podziało z drukarką po kupieniu nowego tuszu i zamiast fioletowych wychodzą niebieskie
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-24 o 19:35 |
|||||
|
|
|
#3201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za namową Pani u jubilera i mojej mamy doszłam do wniosku, że będę miała tylko kolczyki, bez zawieszki na łańcuszku :P Bo kryształki będę mieć nie dość, że na kolczykach, nie dość, że na tej aplikacji zaraz pod biustem, to jeszcze na brzegu welonu To zawieszka by była przesadzeniem. Jak będę kiedyś u tego jubilera i akurat będzie dostępna w sprzedaży, to pewnie dokupię, żeby mieć na przyszłość jako komplet na inne okazje, ale do ślubu nie będę zakładać. W mojej okolicy kotylionów jeszcze nigdy nie widziałam Ale Twoje są bardzo fajne mi też się podoba to piórko.PS. Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie kolczyków Jak zobaczyłam cenę, to przez chwilę zwątpiłam... Dobrze, że mama mi je zafundowała, bo jak bym miała sama kupić, to nie wiem, czy bym się zdecydowała :P mimo, że są takie piękne To teraz obowiązkowo muszę mieć chociaż półpodpięte włosy, żeby kolczyki było widać:P heheCo do bransoletki, to jeszcze nie widziałam żadnej, co by mnie powaliła na kolana jeżeli znajdę taką i będzie pasować do kolczyków, to może sobie zafunduję :P (albo naciągnę mamę )
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
paula, ja mam przymiarkę dopiero w lipcu, pani mówiła, że spokojnie wystarczy, bo poprawki zrobią w 2-3 dni (a sukienka szyta jest przez producenta). Ale zastanawiam się, czy nie przełożyć na czerwiec chociaż... ale z drugiej strony może faktycznie nie ma takiej potrzeby, żeby sukienka wisiała mi w szafie 2 miesiące. W kwietniu wybieram się do salonu po biustonosz, więc dowiem się co i jak
sanderek chyba później dopisałaś, bo nie zauważyłam tych informacji Zgadzam się, ja też bym już nie dawała zawieszki, jeśli na sukni masz dużo ozdób, szczególnie, że jest ten pasek aplikacji pod biustem te długie kolczyki, ewentualnie szersza bransoletka i tyle
|
#3203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I muszę się pochwalić, że udało mi się kupić biustonosz :P bardotkę i leży idealnie... zwykła, gładka ale to sukces, bo ciężko znaleźć zwykłe staniki w moim rozmiarze, a co dopiero bardotkę :P w ogóle całe życie nosiłam D85, a tu mi pani powiedziała, że noszę źle dobrany stanik i tylko robię sobie krzywdę i niszczę kręgosłup :P powiedziała, że powinnam nosić większą miskę, a mniej pod biustem i tym sposobem przymierzyłam F80 i leży idealnie (jak na bardotkę :P bo w bardotkach ogólnie nie lubię chodzić...)
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjęcie
Nie wiem czemu, na zdjęciu się nie mieni tak ładnie, jak kolczyki ale w rzeczywistości tak... tam są takie same kryształki jak w kolczykach, tylko odrobinę większe.
|
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
sanderek i bardzo dobrze, że wykrakałam, widzisz, ile masz teraz radości
? Bransoletka piękna, idealnie pasuje do kolczyków I wyobrażam sobie, jak się mieni, nie musi być widać na zdjęciu, na żywo jest na pewno o wiele ładniejsza ![]() Ja do swojej sukienki myślę o bransoletce z trochę drobniejszych kryształków, takiej płaskiej, jakby plecionej na żyłkach i szerokiej Fajnie, że część bielizny masz już z głowy, ja w kwietniu będę kupować bardotkę, w tym salonie, co zamówiłam sukienkę, mają tam bardzo fajne biustonosze, które potrafią zdziałać cuda (a ja cudu w kwestii biustu potrzebuję :P) ostatnio szukałam jakichś majteczek ecru do tego, ładne były (w Triumphie chyba), ale nie kupiłam ich, bo były całe przezroczyste i doszłam do wniosku, że przecież nie mogę takich kupić, bo przy podrzucaniu nic by nie zasłoniły ![]() A co do biustonoszy to gdzieś czytałam właśnie, że większość kobiet dobiera za małe miseczki, a za duży obwód... Fajnie, że trafiłaś na fachowca, który uczciwie (tak myślę) doradził
|
#3206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę nadal Cytat:
Ja się zastanawiam jak z biustonoszem zrobić. Bo mam możliwość wszycia go w sukienkę. Pani w salonie powiedziała, że bez problemu mogę tak zrobić. Tym bardziej, że nie mam szelek, a ze względu na niezbytnią łaskawość natury, bez szelek biustonosze mi się trzymają tak o i jeszcze zgubiłabym w tańcu.... Jak myślicie, sprawdzi się coś takiego? Czy lepiej normalny stanik i tylko jakoś łapnąć po bokach nitką, żeby nie wyłaził... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mierzyłam nawet taką suknię z wszytym i jest zdecydowana różnica w tym jak się góra sukni trzyma i bardzo mi się ta opcja spodobała![]() idę dziś z przyjaciółką oglądać butki w salonie w którym robią na miarę a potem rajd po drogeriach co by dobrac jakies ladne cienie i żeby kumpela pociwczyła malowanie na mnie co prawda do ślubu jeszcze 6 miesiecy i 2 dni :P no ale pobawić zawsze się można |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderek gdzie kupiłaś tę bransoletkę i za ile?Chcę coś w tym stylu
![]() Mi bardzo wpadła w oko ta http://modna.pl/przedmiot/48968_Krys...ki...Swarovski |
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Sanderek - piękne kolczyki i bransoletka!
Butterfly - też rewelacyjna bransoletka ![]() Ja odnosnie biżuterii to jeszcze nie mam pomysłu, tzn pomysł mam ale muszę to zweryfikować z suknią i pogadać z jubilerem bo moja babcia ma piękny komplecik biżuterii z cyrokaniami, kolia i klipsy i chciałabym te klipsy na kolczyki przerobić ale jakos nie jesem pewna czy ta bizu pasuje do sukni, więc jak tylko będę za 2 tygodnie w domu, to pojadę do salonu z biżuterią i sprawdzę ![]() Kupilam buty wczoraj! więc zdecydowałam się![]() jak naładuje baterie to zrobię fotki ![]() I muszę stworzyć taką listę jak Jenny, z tym co załatwione a co jeszcze nie.... ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Stworzyłam listę ![]() Podpowiedzcie jak zapomniałam o czymś ![]() załatwione: - sala - catering (wesele i poprawiny, w tym ciasta, napoje, stół wiejski, tort - jeszcze nie wybrany, szyszki dla gości) - zespół - nauki + 2 spotknia w poradni - godzina ślubu - suknia + umówiona 1 przymiarka - fotografka - moje buty - fryzjer, paznokcie - umówione - makijaż - lista gości - świadkowa - wódka - dekoratorka - kwiaciarka (ale bukiet jeszcze nie wybrany )do załatwienia: - zaproszenia - obrączki - bolerko - świadek :P - kwiaty do włosów lub welon - bielizna - cały strój Pana Młodego - ostatnie spotkanie w pporadni - pończochy - podwiązka - winietki - zawieszkina alkohol - wino - dokumenty w USC - dokumenty w kościele - tablice rejestracyjne - piosenka na pierwszy taniec - bukiet, butonierka, bukiet dla świadkowej - płatki/ryż do sypania - podziękowania dla rodziców - oczepiny - przewóz gości - biżuteria - impreza panieńsko-kawalerska - niezbędnik PM - kotyliony Kamerzysty nie chcemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

a tu nawet jak mam tylko chwilkę, to szybko nadrabiam te kilka wiadomości 

ja jakoś nie czuję takiej potrzeby, tym bardziej, że pewnie będzie to tylko obiad i kawka w ogrodzie z najbliższymi 

Ale zakochałam się w nich