Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 19:57   #2791
Tenaya24
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

cindi, kffiatusheq, gosiaczek20004, anka24222, karolinka85, Magda_84, jagodzia133, mag89, Ashyshqa, _agatka, iovaa, ana_01, Telka10, malgosia_23, karolkya dziękuję Wam ślicznie za gratulacje i ciepłe słowa (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam). Z wątku na pewno nie zniknę, w końcu jestem tegoroczną PMką

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
;( dziewczyny a ja mam problem z rodzinami ;( jejku teściowie swoje a moi rodzice swoje. Miałam już upatrzą salę ale nie bo każdy chce po swojemu. Mnie już krew zalewa teściowie że przed zarezerwowaniem sali musimy obejrzeć min. 10 sal. A ja się zapytam po co?? Skoro widzę zdjęcia na necie i znam wasze opinie co do niektórych. Warto pojechać tylko do tych co się podobają i co mają dobre opinie ma ja biorę pod uwagę tylko 3 sale. Moi rodzice znowu że oni nie chcą żeby moja przyszła teściowa wszystkim rządziła bo oni nie są od niej gorsi i że to oni mają głos decydujący. no ja się zatłukę obiecuje aż się wszystkiego odechciewa
Głos decydujący masz Ty i Twój tż Sami podejmijcie decyzję. To Wasze wesele. Jeśli nie chcecie wykluczać z poszukiwań rodziców to pamiętajcie chociaż, żeby między Wami tzn. między Tobą a TŻ nie doszło do nieporozumień w tej kwestii. Zgadzać musicie się ze sobą, a nie z rodzicami

Cytat:
Napisane przez www116 Pokaż wiadomość
witam, dużo ostatnio czytam to forum i widzę, że można na was polegać więc mam nadzieję, że mi doradzicie... Mój problem dotyczy kwestii gdzie robić wesele... ja jestem z Lublina, mój TŻ mieszka 70 km za Lublinem nie wiem gdzie lepiej zrobić wesele i jak to wszystko pogodzić. W sumie więcej gości zarówno moich jak i ukochanego jest właśnie z jego okolic więc w sumie dla wygody gości plusem byłoby robienie tam wesela, ale w takim przypadku gdzie ślub?? Czy wlec wszystkich gości do Lublina i jechać tam na wesele... czy mośe wszystko zorganizować w Lublinie?? Jak myślicie?? Bardzo mi się przydadzą inne punkty widzenia.
Byliśmy w podobnej sytuacji. Ja jestem z Lublina, a tż mieszka 100 km ode mnie. Zdecydowaliśmy się na ślub w mojej parafii, a na wesele w Lublinie. Mieliśmy zamiar też wynająć autobus.

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:42   #2792
cindi
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Chyba masz rację. To jeszcze mi podpowiedzcie, czy bolerko mogło by być zdobione, np. wzorkiem ze złotą nitką, czy raczej jednolite?
Poniżej fotki bolerek, które mi się spodobały (takie przykładowe) i welonów, dla przypomnienia zdjęcie sukni, a do tego zamieszczam zdjęcie naszyjnika i bransoletki, jaką dokupiłam wczoraj Troszeczkę się różni odcieniem od naszyjnika, ale chyba nie będzie aż tak widać... Myślicie, że będzie ok?
ja będę mieć bolerko z materiału takiego jak welon na zdjęciu nr 7 i dlatego też ten najbardziej mi się podoba, no i jeszcze ostatni, suknia jest bardzo bogata, więc trzeba uważać żeby nie było tego za dużo
biżuteria bardzo ładna, na pewno nie będzie widać różnicy przecież nie będzie obok siebie

ja przy wyborze sali też miałam trochę dziwną sytuację z mamą TZ, bo w naszym lokalu nie ma pokoi, a sporo osób będzie przyjezdnych, ale ja zawsze marzyłam o tym lokalu i stwierdziła, że nie będę się sugerować tylko pokojami, tym bardziej, że obok jest hotel, a zresztą nie wiadomo ile w końcu osób będzie chciało skorzystać z noclegu to przecież nasz dzień i nikt nie powinien nam narzucać swojego zdania, także dziewczyny nie dajcie się

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:20   #2793
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Magda_84 jeśli szyjesz sukienkę to możesz poprosić żeby krawcowe wszyły ci poduszki do sukienki (no chyba że ich nie potrzebujesz) wtedy dasz rade bez stanika jeśli sukienka jest dobrze dopasowana
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mogę polecić silikonowe nakładki na sam biust, dobrze się trzymał przez całe wesele, nie było mowy żeby się odkleił i wrazie co chronił przed ewentualnym zsunięciem sukienki
dzięki dziewczyny pogadam z krawcową

Cytat:
no to od niej też będzie pewnie takie samo pytanie na drugi dzień... Bo powiedziała że jej siostra czyli chrzestna matka mojego TŻta się buduje teraz i żeby przełożyć ślub o rok bo przez to mniej kasy dostaniemy myślałam że padnę jak to powiedziała
co za babsko

Cytat:
Chyba masz rację. To jeszcze mi podpowiedzcie, czy bolerko mogło by być zdobione, np. wzorkiem ze złotą nitką, czy raczej jednolite?
Poniżej fotki bolerek, które mi się spodobały (takie przykładowe) i welonów, dla przypomnienia zdjęcie sukni, a do tego zamieszczam zdjęcie naszyjnika i bransoletki, jaką dokupiłam wczoraj Troszeczkę się różni odcieniem od naszyjnika, ale chyba nie będzie aż tak widać... Myślicie, że będzie ok?
bolerko z 6 zdjęcia piękne welon moim zdaniem lepiej klasyczny, bez zdobień, których suknia ma już wystarczająco dużo
bransoletka cudowna gdzie kupiłaś?
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:15   #2794
WrednaPaulinica
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mam pytanie-czy wiecie gdzie w Lublinie można kupić biały kostium (spódnicę i żakiet) z przeznaczeniem na ślub cywilny? jestem spoza Lublina i będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi
WrednaPaulinica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:15   #2795
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
bolerko z 6 zdjęcia piękne welon moim zdaniem lepiej klasyczny, bez zdobień, których suknia ma już wystarczająco dużo
bransoletka cudowna gdzie kupiłaś?
Dzięki za poradę
Bransoletkę nabyłam w Leklerku, w starej części niedaleko wejścia jest takie samodzielne stoisko na środku, taka miła Pani w okularach sprzedaje, ma dużo różnych drobiazgów na szyję, na rękę i do włosów.
Bransoletki ma różne pod względem kolorów i wzorów, podobne do mojej były z jednego, dwóch, trzech i czterech rzędów perełek. Cena też rozsądna Polecam
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:27   #2796
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za poradę
Bransoletkę nabyłam w Leklerku, w starej części niedaleko wejścia jest takie samodzielne stoisko na środku, taka miła Pani w okularach sprzedaje, ma dużo różnych drobiazgów na szyję, na rękę i do włosów.
Bransoletki ma różne pod względem kolorów i wzorów, podobne do mojej były z jednego, dwóch, trzech i czterech rzędów perełek. Cena też rozsądna Polecam
ja rok temu też kupiłam bransoletkę ;p taka sama jak twoja tylko do tego miała kilka dużych pereł ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:48   #2797
Tanitka
Rozeznanie

Tekaya gratuluje duzo zdrówka dla Ciebie i maluszka

dziewczyny, jak was czytam to mam wrazenie, ze jestesmy "w lesie"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 19:28   #2798
www116
Raczkowanie

a ja mam takie inne pytanie... moja chrzestna w kwietniu będzie miała 25-ta rocznice ślubu i odnowienie przysięgi małżeńskie i jakiś tam mały poczęstunek będzie. Co się kupuje z takiej okazji??
www116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:14   #2799
ona911
Rozeznanie

Tenaya ja również z całego serca Ci gratuluje !!! Pewnie jesteście prze szczęśliwi )) Dbaj o siebie i o Maleństwo

Ja szykuję się do wyjazdu do Polski..już się nie mogę doczekać ..ale jak pomyśle ile mam do załatwienia to aż głowa boli.. najważniejsze to teraz wybrać ostatecznie sukienkę i ustalić wszystko z krawcową..a reszt jakoś pójdzie

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:34   #2800
_agatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Wiem że można dobrać super wygodny stanik, ale jak w dniu mojego ślubu (6 sierpnia) będzie gorąco to czuję że będzie mi on przeszkadzał. Poza tym mam sukienkę bez ramiączek i stanik też musiałabym taki a nie bardzo takie lubię. Co myślicie? da radę bez?
hej, ja też biorę slub 6 sierpnia:roza :

Ashyshqa - super te Twoje opisy, zarówno druzbów jak i dekoracji, u mnie bedzie 1 para druzbów - maja swoich partnerów, ale mysle ze wszystko bedzie ok, aczkolwiek moja mama uwaza ze to niezbyt dobry pomysł
co do dekoracji to mam zonka bo sciany sa zółtawe/piaskowe, a 2 słupy takie braz i zupelnie nie wiem jaki kolor przewodni dac..... marze o jasnym fiolecie, lub teczowych pastelowych kolorach, a balony z helem to dla mnie super pomysł

czy któraś z was bierze pod uwagę wypożyczenie sukni?prosze o opinie,
byłam w jednej wypozyczalni i koszt 450-500 zł

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:21   #2801
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny jadę obejrzeć dwie sale impuls w Świdniku i gorzelnie w Piaskach. Napiszę co i jak, jak wrócę ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 15:14   #2802
jedynaczkams
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale zostanę na dłuuuuuugo
zaręczona od zeszłej środy, i przyszła PM Lubelska 2012 lub 2013 to się jeszcze okaże
jedynaczkams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:26   #2803
karolinka85
Rozeznanie

Witaj,opowiadaj o Was
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:42   #2804
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Biżuteria ok. Myślę, że na odcień nikt nie zwróci uwagi
Co do dodatków do sukni to ja bym wybrała bolerko tiulowe, bez żadnych zdobień i z welonem tak samo. Jakoś te lamówki i koronki nie widzą mi się przy tej sukni. Suknia jest piękna sama w sobie i dodatki nie powinni jej przytłaczać, bo będziesz wyglądać jak choinka. Po protu co za dużo to nie zdrowo. Przemyśl to
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 17:07   #2805
www116
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jedynaczkams Pokaż wiadomość
zaręczona od zeszłej środy, i przyszła PM Lubelska 2012 lub 2013 to się jeszcze okaże
gratuluję....
Stary 2011-03-01, 18:27   #2806
cindi
Rozeznanie

Cytat:
witaj i opowiedz cos o Was

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:35   #2807
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny jadę obejrzeć dwie sale impuls w Świdniku i gorzelnie w Piaskach. Napiszę co i jak, jak wrócę ;p
Przeżyłaś?
Cytat:
Witaj
Gratulacje z okazji zareczyn Napisz co u Was, jakie plany itd...
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 19:20   #2808
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Wcale ostatnio Was nie czytam, bo ostatnio w moim życiu dużo się dzieje. Postanowiłam, że podzielę się tym z Wami Otóż w ubiegłą sobotę dowiedzieliśmy się z tż, że jesteśmy rodzicami Nasze Maleństwo ma teraz 6 tygodni i prawie pół centymetra dziś widziałam je na usg Niesamowite przeżycie, choć tak naprawdę widać tylko niewielki punkcik.
Co do ślubu i wesela, to pewnie je przełożymy, bo wtedy będę już w 8 miesiącu ciąży... Co, gdzie, kiedy - tego jeszcze nie wiemy. Teraz to zeszło na dalszy plan
dbaj o siebie

Cytat:
:hej:

jestem w trakcie maratonu po salonach, zwiedziłam całą narutowicza, lipową i fabryczną, mam zamiar pójść jeszcze na kraśnickie, a może macie jakiś fajny salon na innej ulicy?? a w Lublinie to jest w ogóle coś takiego jak komis ślubny?? albo w ogóle sklep gdzie sprzedają używane suknie?? gdzieś to się w końcu musi podziewać
najbardziej spodobała mi się suknia herms'a Ruth i w Lady in White księżniczka, aha no i jeszcze w Giselle księżniczka ale jej nawet nie biorę pod uwagę bo 3600 kosztuje...

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 19:32   #2809
jedynaczkams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Przeżyłaś?

Witaj
Gratulacje z okazji zareczyn Napisz co u Was, jakie plany itd...

wow dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie do grona, naprawde bardzo mi miło. Pisałam kiedyś w innym wątku ale stałam się dla dziewczyn niewidoczna, takie byly pochłonięte oczekiwaniami na własne pierścionki

Edytowane przez jedynaczkams
Czas edycji: 2011-03-24 o 17:52
Stary 2011-03-01, 19:35   #2810
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

nie co dzień spotyka się takie historie jak wasza mam nadzieję że z obecnym narzeczonym wszystko będzie ok a z twojego ex to faktycznie bydle, jak tak w ogóle można??!!

1.07.2013

Edytowane przez alonka00
Czas edycji: 2011-03-01 o 19:39
Stary 2011-03-01, 19:38   #2811
jedynaczkams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dbaj o siebie

jestem w trakcie maratonu po salonach, zwiedziłam całą narutowicza, lipową i fabryczną, mam zamiar pójść jeszcze na kraśnickie, a może macie jakiś fajny salon na innej ulicy?? a w Lublinie to jest w ogóle coś takiego jak komis ślubny?? albo w ogóle sklep gdzie sprzedają używane suknie?? gdzieś to się w końcu musi podziewać
najbardziej spodobała mi się suknia herms'a Ruth i w Lady in White księżniczka, aha no i jeszcze w Giselle księżniczka ale jej nawet nie biorę pod uwagę bo 3600 kosztuje...
wyporzyczalnię widziałam jak się jedzie od zamojskiej w strone bramy, po lewej stronie ale co i jak to nie wiem bo nigdy tam nie byłam. Natomiast jeśli chodzi o tanie suknie, polecam salon Oliwia na świętoduskiej, salon moich znajomych i wiem że też szyją suknie ceny już od 1200 a wzory takie jak w Giselle. Bo cala tajemnica polega na tym, że właścicielka Giselle leci na renomie i na tym że płaci ogromny czynsz, więc musi nabijać marżę na sukienkach a oni w Oliwii mają własnościowy lokal i swoje prywatne krawcowe. Wiem tez że mają obrączki, ja napewno bede od nich brała. Noi wszystko wykroją idelanie na miarę, bez stresu że się z czymś nie wyrobią.

A np słyszalam opinie o papa michel że na przymiarki dziewczyny chodziły po jakichś grażach a sukienki były jeszcze " w proszku" na tydzien przed slubem!!!! + Ekscesy z wlascicielka ktora nie chciala oddawac zaliczek gdy dziewczyny rezygnowaly.
Stary 2011-03-01, 19:39   #2812
Miecia85
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
Chciałabym zapytać tych, które zamówiły już ciasto czy macie gwarancję ceny od cukierni? Po tym jak dzisiaj obleciałam wszystkie sklepy w poszukiwaniu cukru, którego cena sięga 5 zł/kg jestem przerażona ceny ciast na pewno pójdą w górę jakieś 20%, chciałabym się przed tym szybko zabezpieczyć. Choć ręce opadają.
Stary 2011-03-01, 19:40   #2813
www116
Raczkowanie

Cytat:
wow dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie do grona, naprawde bardzo mi miło. Pisałam kiedyś w innym wątku ale stałam się dla dziewczyn niewidoczna, takie byly pochłonięte oczekiwaniami na własne pierścionki

Więc tak, mam 23l, mój TŻ 27l,studentka 5 roku na UMCS'ie i 1 na KULu, a mój TŻ urzędas z pewnej firmy. Zaręczeni po 11 miesiącach znajomości Szaleństwo, ale czuje że to "to". A żeby tego było mało, w zeszłym roku zerwałam inne zaręczyny, oświadczył się po ok 2 latach. Po 6 miesiącach zerwałam zaręczyny, uświadomilam sobie co to za człowiek, i nie chciałam aby tak wyglądało moje zycie. A widziałam je tak- gotuje bigos z papierosem w ustach ( coś na kształt matki Niani Frani;-) ) , a obok 3 rozwrzeszczanych dzieci Ten bigos w wielkim garze mnie prześladował Bo ja nie jestem typem kury domowej, a on taką mnie chciał ( ślązak z pochodzenia). Ale wiecie co, ja od początku czułam, ze coś będzie nie tak, nie widziałam nas razem w przyszłości.
Odeszłam, po czym dowiedziałam się że sk*** zdradzał mnie z koleżanką z pracy jak bylismy razem, a 1,5 roku później się oświadczył. Bydle.
Suma sumarum, odeszlam w styczniu, a już w marcu poznałam mojego obecnego TŻ. I wstyd przyznać ale poznaliśmy się na portalu randkowym co ukrywamy przed światem

Przez pierwsze miesiące co tydzień działy się niesamowite historie, np bylismy kiedys na starówce, przytuliismy sie pod bramą i podleciało jakies male chyba cygańskie dziecko i krzykneło do nas- "Ooooo małżeństwo!!". No szok, zbyt przesądna nie jestem, ale tą sytuację pamiętam cały czas.
Wogóle okazało się, że mimo różnicy wieku, mimo miejsca zamieszkania ( bo ja w Lublinie tylko się urodziłam, i mam tu rodzinę + obecnie mieszkam) wiele rzeczy nas łączyło i całe życie się mijaliśmy, chociażby komunia w tym samym kościele ( ja mimo że z Warszawy miałam ją w Lublinie), sukienke miałam kupioną w tym samym salonie co on garnitur do komunii, przypadkiem byłam na tej samej imprezie itd.

Dodam jeszcze że jak się poznaliśmy to ja od razu mówiłam że jestem zadeklarowaną przeciwniczką ślubów
A teraz jestem szczęśliwa jak nigdy.

I cóż więcej, chyba tyle o nas, nie chce Was zanudzać.
Bardzo się cieszę, że jestem jedną z Was.
no nic tylko Ci pogratulować. fajnie ,że znalazłaś tą właściwą osobę. Mam nadzieję, że będziecie razem szczęśliwi o co do różnicy wieku pozwolę sobie zacytować mojego TŻ "psy na lata się nie gryzą"...
Stary 2011-03-01, 19:43   #2814
jedynaczkams
Raczkowanie

Cytat:
no nic tylko Ci pogratulować. fajnie ,że znalazłaś tą właściwą osobę. Mam nadzieję, że będziecie razem szczęśliwi o co do różnicy wieku pozwolę sobie zacytować mojego TŻ "psy na lata się nie gryzą"...

nam akurat te 4 lata bardzo odpowiadają
Stary 2011-03-01, 19:48   #2815
www116
Raczkowanie

między mną, a moim TŻ też jest3 lata różnicy ( rocznikiem patrząc) w praktyce wychodzi 3lata i 11 miesięcy a najśmieszniejsze dla mnie jest to, że oboje urodziliśmy się tego samego dnia miesiąca
Stary 2011-03-01, 19:49   #2816
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

jedynaczkams dziękuję za info w ogóle pani była niemiła, w tym salonie gdzie hermsa suknie sprzedają też bez rewelacji, jak dla mnie najmilsza pani była na narutowicza, tam gdzie sama suknie szyje, nie pamiętam nazwy, taki fioletowy szyld i na fabrycznej to trafiłam a giselle na takie średnie panie i jeszcze w jakimś jednym salonie, a tak to fabryczna ok.

miecia85 wstyd przyznać ale nie wiem jak to u mniej jest zamówiliśmy, pani powiedziała ile za blaszkę będziemy płacić, dostaliśmy kwit i to wszystko

1.07.2013
Stary 2011-03-01, 19:51   #2817
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WrednaPaulinica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam pytanie-czy wiecie gdzie w Lublinie można kupić biały kostium (spódnicę i żakiet) z przeznaczeniem na ślub cywilny? jestem spoza Lublina i będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi
Cześć
może lepiej uszyć..?
Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Tekaya gratuluje duzo zdrówka dla Ciebie i maluszka
dziewczyny, jak was czytam to mam wrazenie, ze jestesmy "w lesie"
Tanitka, spokojnie, jeszcze zdążysz ze wszystkim - ja też mam wiele kwestii niepozałatawianych (szczególnie w porównianiu z PM-kami z forum :O)
Cytat:
a ja mam takie inne pytanie... moja chrzestna w kwietniu będzie miała 25-ta rocznice ślubu i odnowienie przysięgi małżeńskie i jakiś tam mały poczęstunek będzie. Co się kupuje z takiej okazji??
Ciężko doradzić, jak nie zna się pary Może jakieś dobre wino w drewnianym pudełku), ew.kieliszki, a może obraz... ?

Cytat:
dbaj o siebie

Czytałam gdzieś o komisie na ul. 1 maja, niestety nie wiem dokładnie gdzie się znajduje - ale na pewno znajdziesz
Z salonów myślę, że warto odwiedzić jeszcze Demi na Lubartowskiej.
Cytat:
między mną, a moim TŻ też jest3 lata różnicy ( rocznikiem patrząc) w praktyce wychodzi 3lata i 11 miesięcy a najśmieszniejsze dla mnie jest to, że oboje urodziliśmy się tego samego dnia miesiąca
Coś jest z tymi datami - ja ostatni dzień roku, mój TŻ 1 dzień roku (tego samego) !
Cytat:

Więc tak, mam 23l, mój TŻ 27l,studentka 5 roku na UMCS'ie i 1 na KULu, a mój TŻ urzędas z pewnej firmy. Zaręczeni po 11 miesiącach znajomości Szaleństwo, ale czuje że to "to". A żeby tego było mało, w zeszłym roku zerwałam inne zaręczyny, oświadczył się po ok 2 latach. Po 6 miesiącach zerwałam zaręczyny, uświadomilam sobie co to za człowiek, i nie chciałam aby tak wyglądało moje zycie. A widziałam je tak- gotuje bigos z papierosem w ustach ( coś na kształt matki Niani Frani;-) ) , a obok 3 rozwrzeszczanych dzieci Ten bigos w wielkim garze mnie prześladował Bo ja nie jestem typem kury domowej, a on taką mnie chciał ( ślązak z pochodzenia). Ale wiecie co, ja od początku czułam, ze coś będzie nie tak, nie widziałam nas razem w przyszłości.
Odeszłam, po czym dowiedziałam się że sk*** zdradzał mnie z koleżanką z pracy jak bylismy razem, a 1,5 roku później się oświadczył. Bydle.
Suma sumarum, odeszlam w styczniu, a już w marcu poznałam mojego obecnego TŻ. I wstyd przyznać ale poznaliśmy się na portalu randkowym co ukrywamy przed światem

Przez pierwsze miesiące co tydzień działy się niesamowite historie, np bylismy kiedys na starówce, przytuliismy sie pod bramą i podleciało jakies male chyba cygańskie dziecko i krzykneło do nas- "Ooooo małżeństwo!!". No szok, zbyt przesądna nie jestem, ale tą sytuację pamiętam cały czas.
Wogóle okazało się, że mimo różnicy wieku, mimo miejsca zamieszkania ( bo ja w Lublinie tylko się urodziłam, i mam tu rodzinę + obecnie mieszkam) wiele rzeczy nas łączyło i całe życie się mijaliśmy, chociażby komunia w tym samym kościele ( ja mimo że z Warszawy miałam ją w Lublinie), sukienke miałam kupioną w tym samym salonie co on garnitur do komunii, przypadkiem byłam na tej samej imprezie itd.

Dodam jeszcze że jak się poznaliśmy to ja od razu mówiłam że jestem zadeklarowaną przeciwniczką ślubów
A teraz jestem szczęśliwa jak nigdy.

I cóż więcej, chyba tyle o nas, nie chce Was zanudzać.
Bardzo się cieszę, że jestem jedną z Was.
Witaj jedynaczko (heh- niezłe przejścia, czuję pokrewieństwo dusz

Mało się udzielam ostatnio, ale właśnie się przeprowadzamy i nie mam dostępu do sieci narazie..

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-03-01 o 19:56
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 20:04   #2818
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
dbaj o siebie

A byłaś na Wodopojnej? Ja całkiem przypadkiem się tą ulicą przeszłam, zrezygnowana, że nic dla siebie nie widzę w tych salonach w Lublinie... i właśnie tam znalazłam swoją suknię jest tam też wypożyczalnia.
Jedynaczkams mnie z moim TŻ dzieli 5 lat, ale tego wogóle nie czuję

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2011-03-01 o 20:06
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:12   #2819
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość

czy któraś z was bierze pod uwagę wypożyczenie sukni?prosze o opinie,
byłam w jednej wypozyczalni i koszt 450-500 zł
Oooo, gdzie tak tanio?? Ja podpisałam umowę na wypożyczenie w Annie Marii na Narutowicza, ale tam płacę 750; w cenie oprócz sukni halka, bolerko albo coś tam innego na ramiona, i welon oraz czyszczenie sukni.
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:14   #2820
jedynaczkams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Cześć
może lepiej uszyć..?

Tanitka, spokojnie, jeszcze zdążysz ze wszystkim - ja też mam wiele kwestii niepozałatawianych (szczególnie w porównianiu z PM-kami z forum :O)

Ciężko doradzić, jak nie zna się pary Może jakieś dobre wino w drewnianym pudełku), ew.kieliszki, a może obraz... ?

Czytałam gdzieś o komisie na ul. 1 maja, niestety nie wiem dokładnie gdzie się znajduje - ale na pewno znajdziesz
Z salonów myślę, że warto odwiedzić jeszcze Demi na Lubartowskiej.

Coś jest z tymi datami - ja ostatni dzień roku, mój TŻ 1 dzień roku (tego samego) !

Witaj jedynaczko (heh- niezłe przejścia, czuję pokrewieństwo dusz

Mało się udzielam ostatnio, ale właśnie się przeprowadzamy i nie mam dostępu do sieci narazie..
gratuluje przeprowadzki! Kupiliście czy wynajmujecie?

Właśnie dziewczyny, jak wygląda u Was kwestia mieszkania ( po ślubie) wynajem, coś swojego czy u teściów?

My mamy zamiar kupić, na start mamy jakies 250tys, ale od razu chcemy docelowe 3 pokoje wiec bez kredytu się nie obędzie. Z teściami na pewno mieszkać nie będę, mimo że źli nie są a i mają ogromny dom, to jednak stanowcze NIE
A płacić za stancje chyba tez nie ma sensu... chodzi mi o ten moment od razu po ślubie, jak to zrobić by od razu pójść do siebie, kredytu wczesniej niż po ślubie nam chyba nikt nie da. Nie wiem... mój mały rozumek narazie tego nie ogarnia Powiedzcie jak jest u Was, pewnie jesteście starsze i napewno bardziej doświadczone i juz w temacie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości