|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() ![]() ( jedyny minusik to fakt, że koronki miałam przyklejane do sukienki a nie przyszywane, co po praniu skutkowało poodklejaniem niektórych koronek, które później musiałam doszywać ręcznie, ale może wszystkie suknie tak teraz robią - nie wiem ![]()
![]() |
#2852 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
my też mamy w planach z TŻ że jak skończe studia inżynierskie to przenosimy się tam gdzie ja znajdę pracę, bo TŻ zawsze ją znajdzie bo jest fachowcem z doświadczeniem Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe, u nas w nocy 5/6 maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
a ja tam w Polskę w ogóle nie wierzę bo ciężko samemu dorobić się mieszkania no chyba ze ma się własną firmę. Dlatego dopóki jest praca za granicą to jedziemy z TŻ a potem wrócimy... nie mamy dzieci więc nie ma zobowiązań a jak już będziemy mieć dzieci to siądziemy na tyłku w Polsce i zobaczymy jak to będzie. Nie to że nie lubię swojego kraju bo to jest moja ojczyzna jak byłam za granicą w pracy to strasznie tęskniłam nie tylko za domem ale za polakami, ludzką mentalnością, językiem, polskimi przysmakami, krajobrazami, naszym klimatem np.świątecznym itd. ale w kraju ciężko o prace
#2855 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze w demi na lubartowskiej możan wypożyczyć suknię za połowę ceny.
Dziewczyny idę w sobotę na nauki na staszica te weekendowe, była któraś z was może, albo się wybiera?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Rozeznanie
|
no nie było mnie tylko troche a tu watek sie rozpedził - tak trzymac!!!!!
Jedynaczkams -witam i od razu pytam który to salon oliwia na śwętoduskiej? - jakies blizsze szczegóły lokalizacji, plizz Alonka - też bardzo mi się podoba Ruth z herms ![]() generalnie szukam księzniczek i nie za wiele ich widziałam - jeszcze np. w Estelle na narutowicza w wypozyczalniach chyba ich jeszcze nie ma ![]() Emilinka - byłam w wypozyczalni na Głowackiego, cena (450 - 500) za sukienkę, poprawki, przymiarki i pralnie no i chyba welon, no i za to ze szwagierka tez tam wypozyczała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ponadto podczepiam sie pod pytanie o busa/autokar dla gosci, chociaz na logike to wynajac kogos miejscowego,i podobno mpk wynajmuje autokary ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Wtajemniczenie
|
Oliwia jest przy tej uliczce łączącej świetoduską i lubartowską
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, życzę nam wszystkim byśmy były szczęśliwe z naszymi TŻtami, tam gdzie nas los (wybór, Bóg co kto chce) pośle. Oby ziemia, nawet obca była nam łaskawą ![]() A wracając do tematu ślubu to zarezewowałam dziś fryzjera. Na całą sobotę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przekonałam się o tym zwiedzając salony, bo sama na początku chcąc oszczędzić myślałam o wypożyczeniu sukni. Jednak po obejrzeniu sukien możliwych do pożyczenia, zrezygnowałam z tej opcji. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale często te suknie są w tragicznym stanie. Zanim się zdecydujecie na wypożyczenie, obejrzyjcie suknię od góry do dołu, przymierzcie ją ze dwa razy, sprawdźcie, czy nie ma dziurek po obcasach na dole, czy suwak działa, czy przy gorsecie czegoś nie brakuje, czy nie ma widocznych przebarwień pod pachami itd. Lepiej przed wypożyczeniem to sprawdzić, niż przeżyć wstyd na własnym ślubie, kiedy jakaś nieprzychylnie nastawiona ciotka zauważy wadę sukni :/ A my zakupiliśmy papier na zaproszenia i dzisiaj testowaliśmy drukarkę. Jutro rusza produkcja ![]() Muszę się przy okazji pochwalić, że wynegocjowałam niezłą cenę za nasz papier xD Dla nudzących się przyszłych PM-ek i nie tylko, poniżej link do gry na zabicie nudy ![]() http://playa.pl/gryonline-komputerow...winter-wedding
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2861 |
Rozeznanie
|
_agatka, napisałam PW
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-03-12 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Raczkowanie
|
Dokładnie! To ta mała wysepka jak się idzie od bramy w stronę lubartowskiej. Salon mniej wiecej po środku, patrz na szyldy. Napewno trafisz
![]() ona911 fantastyczne zaproszenia! Pierwszy raz takie widzę!! to Wasz projekt czy kupne? Po tym jak dziewczyny w wątku czekających na pierścionek mnie olały( być może przez to, że ja swój dostalam po 11 mies a one wciąż czekają latami...) , zaczełam myśleć nad "fenomenem" facetów którzy są w związkach po 4-7 lat i wcale nie spieszy im się do żenienia. Oczywiście mówie już o dojrzalszych a nie o młodych 20-23l. Sama słyszałam nie raz o tego typu związkach i stażach, czy chodzi o nie dojrzałość facetów? o wygodę? Dla mnie to troche poniżające dla kobiety, bo w 99% takich przypadków, przy tak długich stażach mieszka się już razem, więc przybiera te codzienne role, kobieta jak to z natury dba bardziej o dom itp a facetowi jest dobrze, bo przeciez ma już "wszystko". To moje zdanie. I jeszcze apropo Waszych ślubów, dziewczyn które są w związkach dłuuuugo ( przepraszam, nie chce mi się już cytować;-)) zgadzam się z Wami że to czas najwyższy, że za długie chodzenie może wszysko zniszczyć. Zazdroszczę szybkich (już) terminów ślubów i zyczę wszystkiego naj naj naj! Edytowane przez jedynaczkams Czas edycji: 2011-03-17 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
u Nas wszytsko szybko się dzieje - zaręczyny po równiutkim roku, ślub będzie po 2,5
![]() Monika czy ja tez moge prosić o namiary na transport ? Ona zaproszenia Ci wyszły prześliczne ! Iova zdradzisz mi gdzie zakupiłas papier i za jaką cene? |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
A ja swój dostałam po roki i 11miesiącach. Miała bym wcześniej bo próbował mi się kilka razy oświadczyć od marca a wyszło mu dopiero w sierpniu ;p nigdy mi nie powiedział jakie miał inne pomysły
![]() ![]()
#2867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ona911 są rewelacyjne. jestem pod wrazeniem Twoich umiejetnosci. No wlasnie dziewczyny, a gdzie mozna kupic ladne koperty i jaka jest cena?
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
ona911 śliczne te zaproszenia! Bardzo podoba mi się ten wierszyk o kuponach lotka
![]() jagodzia133 widzę, że w końcu wybraliście datę ślubu, super ![]() U nas Tż jest 3 dni starszy ode mnie ![]() Dziewczynki smacznych i słodziutkich pączków dzisiaj Wam życzę ![]() A my po południu lecimy do kancelarii ceremonie zamawiać, może ksiądz nie zdziwi się, że tak wcześnie! ![]()
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tanitka, no właśnie o to mi chodziło. Że inna sprawa jeśli para zaczyna być w wieku "młodym", wtedy te lata są naturalne, a wręcz dziwne i glupie są zaręczyny 17latków a co innego jak np w wieku około 30, po np 5latach chodzenia on wciąż "nie jest pewny". Dla mnie to podejrzane. Słuchajcie dziewczyny! Pierwszy raz w życiu śnił mi się dziś mój ślub! Z obecnym Tż. i powiem Wam, że katastrofa ![]() ![]() Edytowane przez jedynaczkams Czas edycji: 2011-03-03 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ona911, super zaproszenia ![]() my wczoraj byliśmy na naukach, był temat o planowaniu dzieci i odpowiedzialnym rodzicielstwie ![]() smacznych pączków Dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
Cindi, mamy podobne myślenie co do mieszkania razem przed ślubem. Mnie śmieszy tekst "sprawdzimy siebie" tak jakby porozrzucane skarpetki miały jakieś znaczenie w świetle milości i chęci spedzania ze sobą zycia. Jasne że wszystko się zmienia, i dlatego trzeba wypracowac kompromis i mieć świadomość że bierze sobie tego drugiego człowieka ze wszystkimi wadami, przyzwyczajeniami i nawykami. Każdy przecież je ma.
Ja z moim ex mieszkałam, i bardzo szybko zrozumiałam że to błąd, po coś są te staromodne zasady. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o transport to naprawdę obdzwońcie dziewczyny firmy bo jak my dzwonilismy to różnica w przewozie gości wynosiła UWAGA: 400 zł !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jedynaczkams podziwiam że uciekłaś z wawy do lublina. Ja lubię lublin, tu się urodziłam i mieszkałam tyle lat, studiowałam, ale za pracą to uciekłam do wawy. Chociaż właściwie nie za pracą, po prostu lubię warszawę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ona911 rewelacyjne zaproszenia ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do reszty Twojej wypowiedzi...ja jak wyjeżdżałam to wydawało mi się wszystko będzie ładnie i pięknie..ale jednak tęsknota mnie dobija...staram znajdować sobie różne zajęcia tylko, żeby nie siedzieć i nie myśleć o tym, co teraz moja rodzina robi...5 lat robi swoje i po prostu sie przyzwyczaiłam, że nie uczestniczę w 3/4 uroczystości rodzinnych ... najczęściej nie spędzam z nimi świąt itd.. Są osoby, którym jednak to nie przeszkadza i żyją sobie własnym życiem. Jeśli chodzi o pracę na Wyspie..to nie zgodzę się z tym, że tu trzeba harować jak wół..jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie to sobie poradzi..będzie awanasował..i się rozwijał. Tutaj jest tyle możliwości rozwoju..Uniwersytety, college itp trzeba tylko chcieć. Druga sprawa, że są ludzie, którzy przyjeżdżają tutaj na czas określony.. tylko po pieniądze i łapią się czegokolwiek..ale to zmienia postać rzeczy. Jeśli chodzi o staż bycia razem..u nas 11 czerwca minie 7 lat..od ponad dwóch lat jesteśmy zaręczeni a mieszkamy ze sobą około 6...zresztą nie wyobrażam sobie wspólnego wyjazdu za granicę i mieszkania oddzielnie :/ . Moim zdaniem mieszkanie razem jest bardzo dobre..Nigdy nie poznasz drugiego człowieka tak dobrze, jak podczas bycia z nim prawie non stop bo widzisz zachowanie, odruchy, reakcje itp. Po ślubie i wspólnym zamieszkaniu różne rzeczy mogą Ci się nie spodobać..i niektórzy maja takie charakterki, że nie chcą zmienić złych nawyków..i co wtedy??? Rozwodzić się ??? Ale każdy robi jak uważa i jak jemu najlepiej ![]() ![]() Ważne jednak, żeby parom i z krótkim stażem jak i z długim dobrze się układało ![]() ![]() A teraz mój kochany TŻ zrobił śniadanko i więc zmykam ![]() Miłego dnia i zapomnijmy dzisiaj o dbanie o linie i wcinajmy PĄCZKI ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Jako że więcej osób chce namiary na firmy transportowe podaję linki, które przesłał mi TŻ. Mam nadzieję, że jest to zgodne z regulaminami.
http://bptour.pl/ http://motyl.pl/ http://www.automarko.pl/ Nawet nie wiem skąd my mamy transport dla gości, bo z mojej strony gości do transportu na palcach jednej ręki bym policzyła, praktycznie wszyscy z jego strony, więc on się tym zajmował. Wiem tylko, że można też załatwić zwykły autobus, bo spotkałam się z tym, tylko trzeba przejść się do MPK i dowiedzieć jak to załatwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
Dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2880 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.