|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
a z drzemkami ładnie nam się poustawiało i teraz mamy 2 po 1,5 godz a czasem ciut dłużej i ewentualnie 3 ale to jak wstanie o 5
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Panna-u nas też chodzenie zamiast raczkowania,ale nie tracę nadziei
![]() ![]() Margo-T.bez spania to też 1h max wysiedzi ![]() wiosna przyjdzie,zrzuci te grube ciuchy to może jej się spodoba Blanka i Ewcia prześliczne ![]() drzemki już sobie skróciła,ale nadal są 2 po ok 1,5h choć z tą popołudniową od 2dni problemy zasypia ok 15.30/16 na jakieś 0.30-1h ![]() ciekawe czy tak jej zostanie z tortem nie wiem,może sama wysmyczę jeśli mi czasu wystarczy choć pogoda będzie na mój ukochany truskawkowy ![]() na nocnik nie sadzam,bo T.wali kupska codziennie inaczej a poza tym uważam,że jeszcze za wcześnie,żeby całkiem zakumała to nie będę się męczyc ![]() ale gratuluję tym,którym się chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() praca- nauczycielka języka polskiego. ![]() BRAWA dla Wiktorka!!! ![]() ![]() ![]() szaja, fota poszla na maila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Zakorzenienie
|
Moja to chyba nawet ok.200 g schudła
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oooo, super. Koniecznie fotkę zrób. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25490186] Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. ![]() Trzymam kciuki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25495381] Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?[/QUOTE] Kuruj się kochana ![]() Ja robię obiad, później kawa i ciasto. Robimy imprezkę w drugi dzień świąt. Kupiłam dzisiaj zaproszenia. Chciałam sama robic, ale czasu nie mam. I za 1,75 zł nie warto się bawić ![]()
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
Hi,
Alez sliczna, wystojona Ewcia ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25495381]Dziewczyny bo zapomnę (pomijam, że w piersi się biję i pokornie proszę o wybaczenie za haniebne opóźnienie ![]() ![]() Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?[/QUOTE] Bo ja nie wyslalam. Chora bylam jak byl deadline. Zaraz wysle. Wszystkie macie swiateczne?
#2196 |
Konto usunięte
|
Nie, z grudnia, ale nie świąteczna moja i nie tylko zresztą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
To juz wyslalam. Nie swiateczna i w miare czysta
![]()
![]() |
#2198 | |||
Raczkowanie
|
Witam,wychodzę z krzaczorów.
![]() Od dłuższego czasu tylko czytam,nie mam czasu na napisanie czegokolwiek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam teść ostatnio przywiózł nocnik.Posadziłam i od razu była kupa. Teraz odpuściłam,bo 3 dni zmagaliśmy się z gorączką.Na bank zęby,bo nie da się w ogóle dotknąć i śliny na wiaderka mogę przeliczać. Wow ![]() Spóźnione NAJLEPSZEGO ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25495381] Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?[/QUOTE] Zdrówka dziewczynki ![]() Ja planuję zacząć od kawki i torta. Potem zimny bufet i kolacja na ciepło. W ogóle to u nas będzie roczek ponad 2 tyg wcześniej, w święta.Kilka osób nie preacuje na miejscu,w mieście i ciężko zgrać wszystkich.Na święta wszyscy będą. ![]() Wszystkiego mi nie zacytowało ![]() Drzemki mamy 2 po ok 1,5h i niech tak narazie zostanie. ![]() No chyba, że dwie zamienią się w jedna 3 godzinną. ![]() Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2011-03-03 o 21:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Rozeznanie
|
ciekawe czy jamaicap do nas wróci i kropka
![]() ![]() aaa przypomniało mi się o co chciałam zapytać ![]()
#2200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25495381 Krzywdę dzieciakowi robią jak szlag ![]() Piękna fota ![]() ![]() Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?[/QUOTE] No ostatnio też tak stwierdziłam że taka duuża jakaś, w sensie ze dorosła ![]() Ja mam w planach grilla.. potem coś na deser. Oby tylko pogoda dopisała ![]() Cytat:
![]() ![]() Blanka też ostatnio ok 200g schudła.. A zaproszenia zrobię sama ![]() Na chrzciny zrobiłam i na roczek też chce zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieki za rady odnośnie kubków niekapków i butelek
![]() ![]() No i dzieki za info odnośnie @ ![]() ![]() Imprezowe dziewczyny super ![]() ![]() Ja o roczku jeszcze nawet nie myslalam, ale nie przewiduje zbyt duzo gości ![]() ![]() Drzemki mamy 2 a nawet i 3, bo ostanio moje dziecko wstaje rano o 5 ![]() A ja jutro mam urlop ![]() ![]() A maz znow chory. Juz mi brak slow do niego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | ||
Zakorzenienie
|
Darianna zdrówka dla małej
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25490186]: Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. ![]() Czyli mamy trzymać kciuki ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25495381] Agu już lepiej, za to ja zdycham na zatoki ![]() Dziewczyny-na roczek robicie obiad też?[/QUOTE] A byłaś u lekarza? Bo nie pamiętam. Jak nie to biegiem bo z zatokami nie ma żartów. Normalnie nie robiłabym obiadu tylko wczesnym popołudniem roczek bo wiadomo impreza u dziecka to wcześniej się zaczyna i kończy ![]() Zresztą u nas nie ma zwyczaju robienia z obiadem, ale ponieważ jak pisałam mała ma urodziny w pierwszy dzień świąt to i tak się zjadą do teściów na dół to głupio zjeść obiad u nich i potem wołać na górę (lub na zewnątrz- mam nadzieję że do 24 kwietnia będzie pięknie już ![]() Cytat:
![]() przypomniało mi się jak mi odeszły wody i myślę sobie "e spoko na razie nie boli ![]() ![]() No i ogromniaste gratulacje dla synusia ![]() ![]() ![]() ![]() Najpierw wstawała tylko przy sofie nigdzie indziej, a od wczoraj łapie mnie za nogawki i chyc do góry, a dziś stół i krzesła- poleciała dziś z krzesłem ale na szczęście miała miękkie lądowanie ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() Ja zupki gotuję razem z mięsem i tak też wekuję. Królika gotuję jako dodatek do zupki- teraz po ugotowaniu kroję drobno a wcześniej blendowałam- ale mała super już sobie radzi z gryzieniem ![]() Aha a raz zrobiłam jej ze zmielonego kawałka mięska z królika plus cukinia takie klopsiki jakby i ugotowałam na wodzie, podałam z ryżem- ale nie podeszło jej ![]() kardashi ja dopiero jednego torta w życiu zrobiłam- w tym roku na urodziny męża- kusi mnie ten dwupiętrowy mam nawet przykładowe zdjęcia żeby coś podpatrzeć ale boję się jak to się jedno na drugim trzymać będzie. Teraz w marcu mam na 50tkę mamy zamiar upiec miętowego- znalazłam smacznie brzmiący przepis więc zobaczymy jak wyjdzie ![]() szaja jeśli nie za późno to i ja zdjęcie prześlę bo przecież zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- O zaproszeniach myślałam, ale chyba jednak nie będę robić- zaproszę że tak powiem "na gębę" ![]() Właśnie sobie uświadomiłam że za 2 miechy będę szła do pracy ![]() i fajnie i nie fajnie, z jednej strony znów własna kasa wyjście do ludzi itd z drugiej będę strasznie za małą tęsknić- no i trzeba się będzie zorganizować bardziej żeby wszystko było zrobione w domciu ![]() ![]() A jak tak gadałam ostatnio z teściową że w maju do pracy idę to ona ze mną rozmawiała jakby mała miała z nią i teściem siedzieć dopołudniami- zamiennie zależy jak będzie mieć ona zmianę- a dla mnie to ostateczność ja nigdy spokojna nie jestem jak Kori z nią zostaje. Oni tzn głównie teść zupełnie olewa co ja mówię na temat karmienia małej co może co nie- on by jej najchętniej dał wszystko a ja już gotuję wewnątrz na samą myśl ![]() ![]() ale się rozpisałam... już zmykam ![]() SPokojnej nocki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() Tak na szybko:czy tylko ja mam TAKIE huśtawki nastrojów? Takie znaczy częste, rzutujące na moje relacje z bliskimi? Normalnie nic mi nie pasi... ![]()
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kilka zrobiłam już tortów. Ale dla mnie najgorszą rzeczą jest upiec biszkopt ![]() Więc teraz, żeby nie ryzykowac kupię po prostu gotowy biszkopt i tylko tą mniejszą górę upiekę ![]() Ja robiłam Tżowi z masy cukrowej. Teraz Blance też bym chciała zrobić, bo mam barwniki i wogóle, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie ![]() ![]() I do tego te lilie bym chciała lub różne takie figurki jakieś. O takie lilie ![]() http://allegro.pl/zestaw-lili-wodnyc...484776338.html Chciałam się pochwalic, że moja Blanka pije z kubeczka ![]() ![]() I do tego 3 noc przesypia.. ![]() ![]() No ale w dzień nie ma drzemek ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-03-04 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Rozeznanie
|
witam
![]() nocka w miarę ![]() ![]() a kolezance zrobili cesarkę bo było słabiutko ze skórczami, tylko teraz maluszek jest w inkubatorze bo miał problemy z oddychaniem i podejrzewają zapalenie płuc ![]() mi jak odeszły wody to tez się śmiałam bo nic nie bolało ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
O maj gad...
jestem dopiero na 64 stronie, kedy wy to piszecie wszystko????? ![]() Trochę napiszę. Myślałam że się wyśpię u mamy ![]() ![]() jeden tydzień była moja siostra ze szwagrem , przyjechali z Londynu raz na ruski rok to się siedziało po nocach i wstawało bladym świtem..., drugi tydzień byłyśmy już same z mamą ale mi go przynosiła rano jak się budził koło 7-7:30 bo przecież on nie może płakac jak ona mu idzie jeść szykować. i nie dosypiałam jakoś... ![]() Mrozy były straszne, po -20 stopni, cały czas biegałyśmy do pieca dokładać a i tak w narożnym pokoju zimno było. Czekamy kiedy mama będzie mogła kupić tę chałupkę to się zrobi remont i ociepli, i wyremontuje się strych to przybędzie miejsca bo póki co ciasnawo jak się wszyscy zjedziemy, niby normalnie - 2 pokoje, kuchnia, łazienka - 52 m. ale człowiek się przyzwyczaja do przestrzeni wcześniej mieliśmy jakieś 120, u teściów ze 160... Na razie jest to bud. nadleśnictwa to nie będziemy im inwestować bo nie sprzedadzą i co? I przez to łażenie do pieca zaczęłam znowu palić papierochy ![]() ![]() Moja mama gotowała Jasiowi obiadki i wcinał aż miło, narobiła mi ze 20 słoiczków ![]() Będzie miał bo matka wyrodna mu gotowce daje ![]() A wczoraj zeżarł pół pączka, wziął ze stołu i gryzł, a jak mu zabrałam to się popłakał ![]() Teraz się bawi z dziadkiem ,pogoda piękna ale nie wiem jak ze spacerem dzisiaj bo przedwczoraj coś miałam złą skarpetkę czy cóś i sobie obtarłam nogę okropnie i nie mogę żadnego buta założyć, normalnie mam na piecie ranę o średnicy 2 cm... ![]() W ogóle nie było mnie2 tygodnie i przez ten czas zmarło tu 7 osób ( na jakieś 1300 mieszkańców) w tym 4 młode (19-27 lat) i wszystkie tragicznie w wypadkach samochodowych - każda w innym. Masakra jakaś... a fotelik do samochodu mamy taki: fotelik.jpg poprzedni fotelik ( young profi plus) niby był do 13 kg , a Jasiek miał 8 i się przesiadł do tego bo miał ciasno i się wkurzał. strasznie "obcisłe" te foteliki... ten tez nie jakiś przestronny, ale jest do 18 kg więc czeka nas wymiana jeszcze jedna. Idę czytać dalej Acha: Djerba - fajne mieszkanko, i super ten budynek taki.... zagramaniczny ![]() I zdjęcia dzieciaczków i filmy które do tej pory widziałam te zfajne wszystkie. Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to samo ![]() Ale @ to nie jest, bo własnie sobie poszła 2 dni temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Konto usunięte
|
Mój imejl
![]() Wiecie co, nie chcę zapeszać, ale 3 noc z rzędu spana... Jedzenie koło 22, pobudka ok 7 ![]() Olivko, u lekarza nie byłam, ale mam antybiotyk który już brałam na zatoki, więc jem i już dzisiaj lepiej jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja będę robiła zaproszenia, dla Maksia robiłam, to Tymkowi tez zrobię. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Se se ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25490186] chyba muszę wylewki skuć, a nuż do kopalni złota się dokopię. gratki na 9miesiecy, i za nocniczkowe sukcesy!! tak,chyba tak... ![]() Dzisiaj zero wiatru, piekne słoneczko, 6 stopni na plusie. więc jak wybyłam z domu o 11:00 to dopiero o 15:30 wróciłam. żadnych krokusów, przebiśniegów nie spotkałam, ale wiosnę poczułam.Złożyłam podanie o pracę, ciekawe czy się odezwą. [/QUOTE] Idziesz do pracy????? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezusicku, udało mnie się nadrobić ![]() SZAJA a ja Ci wysyłałam Jasia zdjęcie świąteczne, dostałaś????? ![]() Ałła - trzymam kciuki za mamę, najważniejsze jest chyba wsparcie ze strony rodziny i wiara ze będzie dobrze. A w ogóle to wiesz że teraz nawet takie ciężkie choroby się leczy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Konto usunięte
|
Nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25504483]Nie
![]() A teraz? Może jeszcze nie jest za późno ![]() A w ogóle dziecko mi padło o 9 i jeszcze śpi... wczoraj tez tak miał. I plan dnia mi się przestawił bo normalnie teraz to powinniśmy być na spacerze. Wczoraj sie umówiłam o 11 z koleżanką na spacer to go budziłam żeby coś zjadł i poszłam. I cały spacer (2h) siedział i się rozglądał, w moich okularach przeciwsłonecznych bo słońce raziło ... Plan dnia mamy taki : 7-8- jemy mleko się bawimy 10-11 - jemy coś z owocami ( musli, kaszkę , biszkopty, kanapki...) spacerujemy ( i śpimy wtedy) 13-14 - jemy obiad się bawimy i śpimy 16-17 -jemy mleko Się bawimy z babcią i tatusiem a mamusia się opiernicza 19 - jemy owoce 20-21 kąpiemy się co 2 dzień, jemy kaszkę i lulu w ciągu dnia mamy dwie drzemki po 1,5 - 2 h. No ale np wczoraj mi się spieszyło i dostał o 11 mleko bo najszybciej..., ciekawe co dzisiaj, na dwór na pewno po obiedzie dopiero... Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-03-04 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Ałła dużo,dużo zdrówka dla mamy!Będzie dobrze ![]() Blanka i Ewcia cudne dziewuszki ![]() A nas dopadło w końcu pierwsze przeziębienie i dostaliśmy antybiotyk. Wczoraj po prostu koszmar,Oliver cały dzień nic nie jadł,tylko na piersi i spał i stękał...Na szczęście dziś już jest lepiej,temperatura w końcu troszkę odpuściła i nawet zjadł śniadanko ![]() Mam nadzieję,że przejdzie mu do poniedziałku,bo od poniedziałku właśnie zaczynam pracę ![]() Zazdroszczę Wam tego planowania dużych imprez o okazji roczku,u nas przyjęcie będzie tylko kameralne,bo cała rodzina w Polsce... ![]() Wszystkim chorym dzieciaczkom i mamusiom (Szaja)i tatusiom (małż velluto) życzę zdrówka ![]() lea ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Wtajemniczenie
|
szaja - taki o : http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E
widzę, że teraz jest trochę tańszy, ale pomimo ceny jest bardzo fajny...przede wsystkim bardzo lekki ![]() Odnośnie roczku, to niestety w tym mieszkaniu nie dam rady zrobić...a szkoda...ale ani nie mam dużego stołu na 12 osób, ani tylu krzeseł ![]() Jestem zmuszona zrobić w jakiejś restauracyjce..i chyba wiem w jakiej : http://santorinigdynia.pl/index.php?s=galeria Wiele razy robiliśmy tam jakieś przyjęcia, jest smaczne jedzonko i miła atmosfera..Mam nadzieję, że pogoda będzie super, to będzie można na zewn. posiedzieć ![]() Słuchajcie mamuśki, jak wyglądają górne jedynki Waszych maluszków? Ja mam jakiegoś świra chyba, bo małej rosną dziwnie wielkie i z dużą szparą..No i jeden ząb nie jest prosty, tzn końcówka zęba jakaś taka niekształtna.. ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-03-04 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie tak. Tylko nie wiem za bardzo co masz na myśli z tą końcówką, u nas takie "falbankowate" są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zazdroszczę tego spania w nocy, kiedy moja tak będzie ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25503670]Mój imejl ![]() Wiecie co, nie chcę zapeszać, ale 3 noc z rzędu spana... Jedzenie koło 22, pobudka ok 7 ![]() Olivko, u lekarza nie byłam, ale mam antybiotyk który już brałam na zatoki, więc jem i już dzisiaj lepiej jest ![]() To super że już lepiej się czujesz ![]() No i Tobie też zazdraszczam spania nocnego ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25503688]pokaz jaki tort masz w planach. ![]() ja będę robiła zaproszenia, dla Maksia robiłam, to Tymkowi tez zrobię. ![]() ![]() Dzięki temu postowi sprawdziłam folder ze zdjęciami tortów przykładowych i okazało się że nic się nie zapisało ![]() ![]() Idę bo marud nie z tej ziemi, a dopiero co się obudziła... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam nad kupnej gotowej. Tylko kuurde nie mam kiedy wcześniej wypróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Elegancka Ewcia ![]() Cytat:
![]() A my mamy 1 drzemkę od dawna ok.2godz...przesunęła się tylko godzina o której zasypia.. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-04 o 13:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą mierzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.