|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Ałła, strasznie smutną rzecz opisujesz, ale bardzo się cieszę, że mama z optymizmem patrzy w przyszłość
![]() ![]() Ewa, cóż to takiego wyeliminowałaś? Może u nas pomoże ![]() U nas poprawa lekka, i nawet noc w miarę przespana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Fakt, coraz to ciszej sie robi, ale np ja udzielam sie coraz rzadziej, bo po prostu nie mam czasu
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bardzo chętnei odstawiłabym ja od piersi, tylko, że ona ciągle nie chce pić z butelki ![]() Tesciowa juz nawet odpuściła podawanie butelki i daje jej pić łyżeczką ![]() Ja próbowałam przekonać ja do smoczka nakładając silikonowe kapturki na brodawki, to jak tylko poczuła sztuczny silikon to tak mnie ugryzła, że szybko zrezygnowałam z tej metody ![]() No i co z nią zrobic? ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25449768]jestem, jestem., ale weny do pisania brak. ![]() jak jeszcze dziś w pogodzie Pan Zubilewicz powiedział, że jeszcze przed nami 2-3 tygodnie zimowej pogody to aż mnie zemdliło. ![]() poza tym intensywnie myślę nad własnym biznesem, czas ucieka, w przyszłym roku chciałabym już z czymś wystartować, tyle że to "coś" wciąż jest wielką niewiadomą. ![]() ja mam tak, że co kilka tygodni dopada mnie takie zwątpienie, taka jakaś beznadzieja.. ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, że wiosna przyniesie Ci duzzzo nowych pomysłów ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ona wszystko robi troche później niz tutaj dzieciaczki na forum, więc staram sie nie martwić ![]() Wczoraj sie pożaliłam na moje dziecko, to dzis w nocy postanowiła mi pokazac jakim kochanym maluchem jest - obudziła sie tylko 1 raz! ![]() ![]() ![]() A i mąż przemówił ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25456841]
U nas poprawa lekka, i nawet noc w miarę przespana.[/QUOTE] To dobrze ![]() Dzień dobry babeczki ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- velluto, Luiza tez tylko z piersi mleko pije. Jak jej zrobiłam kiedyś na noc butle, to histeria była. No cóż, takie dzieci cyckowe mamy ![]() ![]()
#2134 | ||
Zadomowienie
|
Ałła - bardzo mi przykro z powodu choroby mamy
![]() ![]() Straszne jest to, jak wielu z nas dotknął problem tej strasznej choroby... dzieki ![]() ![]() no to jest nas więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Jeszcze jedno pytanie mam - jak regularne macie teraz @? Ja pierwsza @ po porodzie dostałam w styczniu, a drugiej ni widu, ni słychu ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-03-02 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
Alla, przytulam Cie mocno. Widac, ze Twoja mama ma duzo wiary i sily i powodow aby wyzdrowiec...napewno szczesliwie zakonczy sie jej leczenie czego mocno Wam zycze
![]() Justin, ja trzymam kciuki za rozwiazanie kryzysu z mezem. Napewno Wam sie uda ![]() Ladnie napisalas o szczesciu. Tez dostalam takiego maila. Velluto, a moze ta jedna pobudka w nocy zwiastuje poczatek lepszysch nocek? U nas tak bylo ![]() Lea, czasami najlepsze pomysly pojawiaja sie bardzo nieoczekiwanie. Wystarczy chwila lub jakies wydarzenie aby dostac natchnienia. Wazne abys robila cos co lubisz, z pasja. Zycze Ci aby wszystko sie udalo...
#2136 |
Zadomowienie
|
hej
![]() strasznie mi net wczoraj mulił i nie mogłam wejśc ![]() Gabi dziekuje za komplementy ![]() Byłyśmy wczoraj na długim spacerze ,i z wizytą u teściów - pogoda cudna , szkoda tylko że śnieg jeszcze leży i te temperatury z ranca ![]() Powiem wam że doczekaąam sie Gabi od trzech dni nie pije flachy w nocy ![]() aleeee wolałabym naprawde wstac ze trzy razy i tą flache robic byle by tylko spała - no padam ![]() Całymi nocami sie kreci i siada no i te pobudki o 5-6 tej ![]() Za dużo wrażen i emocji ![]() Pózniej jeszcze wpadne i nadrobie ![]() Pokaże wam jeszcze fote z zeszłego tygodnia - Gabrysia na urodzinach u kuzynki ![]()
#2137 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Velluto-mój Adaś też nigdy nie pił z butli i nie pije do teraz, ale to nie problem. Kupiłam butlę z łyżeczką i tak pije mleko, kaszki i napoje zwykła łyżeczką- powiem ci, że myślałam, że będzie trudniej, ale jest naprawdę ok. A butla taka: http://www.tanimarket.pl/5164_Butelk...ol_10_831.html Gabi -super laska ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
hmm tak sie składa ze wiem przez co przechodzisz ![]() Pamietajcie o diecie która pomoze wam przejsc dni zaraz po chemi i wzmocnieniu organizmu bo pogoda sprzyja infekcja pytaj o wszystko lekarza i z kazda głupotka nawet kichnieciem sie z nimi konsultujcie najlepszym lekarstwem sa wnuki prawda stara jak swiat (moja sie doczekała tylko jednej o Amelii nie miała pojecia - pewno by była jej najukochansza ) i rada nie mówcie o wszystkim mamie tzn o rzeczach złych bedzie miała wiecej sił walczyc tyle miałam napisac a mloda sie obudziła ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- gdzie tam niedobre ona jest ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25439391]to może wymień na inny model. ![]() a tak na poważnie; śliczna Gabi jest. ![]() u nas dziś wietrzenie ale słonecznie, ![]() ![]() ![]() hehe tak ja wczoraj ale tez nie znalazłam ![]() kiedy ja spanie bierze 5min ryk na cala wies :P potem zasypia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25449768]jestem, jestem., ale weny do pisania brak. ![]() jak jeszcze dziś w pogodzie Pan Zubilewicz powiedział, że jeszcze przed nami 2-3 tygodnie zimowej pogody to aż mnie zemdliło. ![]() poza tym intensywnie myślę nad własnym biznesem, czas ucieka, w przyszłym roku chciałabym już z czymś wystartować, tyle że to "coś" wciąż jest wielką niewiadomą. ![]() ja mam tak, że co kilka tygodni dopada mnie takie zwątpienie, taka jakaś beznadzieja.. ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze szybko cos wpadnie ci do głowy ![]() veluto- 2 @ dostałam z chyba prawie miesiecznym poslizgiem 3@mi sie juz konczy a karmie cyckiem dalej ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-03-02 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Ja wczoraj w nocy dałam butle ale 10min mi podgrzewanie zajeło a za te 10min to z cycka by już zjadła.No i cały czas płakała bo czekała na jedzonko. Własnie miałam was zapytać jak przygotowywujecie jedzenie na noc? Ja zrobiłam mleko i potem podgrzałam ale to długo schodzi. U nas nocka taka sobie 2 pobutki z rykiem.Nie chce spać w łóżeczku.Po pierwszym karmieniu wstaje i przychodzi do nas.Wczoraj usnęła na klęczkach oparta o mój brzuch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25456841]Ewa, cóż to takiego wyeliminowałaś? Może u nas pomoże
![]() [/QUOTE] rozumiem, że to pytanie do mnie ![]() jak wiadomo Ewcia śpi na brzuchu głównie. okazuje się, że wcale nie potrzebowała tylu (3-4) karmień w nocy, ale jak już się wybudzała, to ciężko ją było uspokoić inaczej niż przy piersi. okazało się, że przyczyną wybudzeń jest wędrowanie podczas snu po łóżeczku. docierała główką aż do szczytu, często utykała w rogu i to ją denerwowało i wybudzało. od 3 nocek kładę ją "w nogach", do góry nie udaje jej się dotrzeć. nie zadąża, wybudza ją mały głód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mi się śniło, że znowu byłam w ciąży i normalnie czułam ruchy maleństwa w brzuchu ![]() margo, na mały głód najlepszy jest Danio ![]()
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
tylko Kropki coś nie widać i nie słychać
![]() ja jeszcze nie miałam @ |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
margo - spóźnione ..ale wszystkiego naaaaajlepszego!!!!!!!!!
![]() ![]() bratka - a jak to zaleczyłaś? ![]() kumkura - ja miałam bambusowe rolety, ale jak je podciągałam do góry czasami to mi się wyginaly i nie ladnie to wyglądało..albo jak otwierałam okno na uchył, to później dziwnie były załamane... Aha...właśnie przeczytałam, że ty szukasz żaluzji a nie rolet. ![]() Znalazłam wkońcu trochę czasu na przeczytanie co tam naprodukowałyście, ale nie dałabym rady wszystkiego zacytować ![]() Mieszkanko ogarnięte, mieszka się super!! Dzisiaj poznaliśmy sąsiadów, taka miła młoda parka..i okazuje się, że na klatce jest 5 mieszkań, z czego tylko 2 są zamieszkane, czyli my i oni ![]() Shadee nie mogła się przyzwyczaić do nowego miejsca. 1go dnia tak płakala z nerwów, że aż zwymiotowała..ale już jest ok ![]() ![]() Aha, no i mamy już 2 górne jedynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje przeprowadzki- teraz tylko czekac na wiosnę i kawkować na tarasiku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Gabi śliczniutka
![]() U nas nocka masakryczna do 2giej pilnowałam ją bo łaziła po całym łóżku a potem wcale nie było lepiej wiercenie i kręcenie-padła na chwilę koło tatusia ale rano pobudka wcześnie i dwa podejścia do pierwszej drzemki- chyba idzie kolejny ząb bo ślinotok i marud. A ja matka paskudna po okropnej nocy i nie lepszym poranku w końcu ją opierdzieliłam bo mi nerwy puściły jak na drugim podejściem nie chciała usnąć- należy mi się lanie ![]() Dziś idziemy z mężem do kina ale wcale mi się nie chce. Idziemy wcześniej bo potem jedzie ze szwagrem za kierowcę i wróci dopiero jutro wieczór- nie cierpię jak jedzie gdzieś dalej nie mogę spać i jestem niespokojna- pełna jakiś złych przeczuć. Piszecie o kryzysach małżeńskich u nas jest lepiej niż było- duuużo lepiej ![]() ![]() Odnośnie roczku to właśnie się zastanawiamy czy nie wziąć cateringu- bo roczek wypada w Święta 24go i i tak cała rodzina się zjeżdża więc trzeba będzie z obiadem zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25439391]u nas dziś wietrzenie ale słonecznie,
![]() ![]() ![]() A może jest w mieście?? ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25449768]poza tym intensywnie myślę nad własnym biznesem, czas ucieka, w przyszłym roku chciałabym już z czymś wystartować, tyle że to "coś" wciąż jest wielką niewiadomą. ![]() ja mam tak, że co kilka tygodni dopada mnie takie zwątpienie, taka jakaś beznadzieja.. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój teść miał raka jelita grubego, wycieli i było dobrze. Po 5 latach zmiany na płucach, wycieli miejscowo i teraz na razie jest dobrze. Ale każde badanie to wielka niewiadoma. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje za ząbki ![]() Zaleczyłam maścią Protopic ![]() Miałam coś więcej pisać ale małż wrócił z pracy i trzeba obiad zjeść. Postaram się wieczorem zajrzeć, ale jak u większości z Was czasu coraz mniej to i się rzadziej zagląda. Araczku pamiętam, jutro postaram się zebrać do kupy i napisać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co to za imprezka? i dlaczego nie dostaliśmy zaproszenia? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
I u mnie to samo.przestałam już nawet liczyć ile razy wstaje i patrzeć na zegarek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25466338] ![]() jak zwykle, woda zimna nalana w butli do poziomu 150ml, ![]() ![]() [/QUOTE] Ja do kuchni mam 2 pietra w dół.Nie chce mi się iść a taka zaspana to 4 minuty by mi zajęła sama droga dół-góra ![]() Olcia zjadla dziś trochę kotlrta mielonego a wczoraj dałam jej naszej pomidorowej z ryżem i kurczakiem ale nie bardzo jej wchodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam drewniane w 1 pokoju i jestem zadowolona.Ładnie wyglądają i dobrze się je użytkuje.
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Niezłe z Waszych dzieciaczków wędrowniczki. Mój od razu leży głową przy zagłówku i udaje mu się przesypiać tak noc.
![]() ![]() A i miałam Wam pisać że pietruszka i seler na razie odstawiam, za wcześnie jeszcze. Chyba rzeczywiście coś jest z tymi nowościami. ![]() Dziś znów miałam z niego ubaw. Dałam kleik z bananem na drugie śniadanko o 9 i zasnął mi w krzesełku do karmienia 3 łyżeczki przed końcem. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też mam sypialnie na pietrze i w łazience umiejscow iłam podgrzewacz , ale że to cudo techniki jest do dupy to szybciej bym na dół do kuchni zeszła w mikrofali podgrzac . ![]() Wiec na noc mam wode przegotowaną w termosie , termos tylko lekko domykam co by woda nie za szybko wystygła i nie za gorąca była . Sprawdza sie super . choc od trzech dni nie używam , młoda nie je w nocy . ![]() ciekawe jak dziś ![]() i trzymajcie kciuki co by pospac mi dała ![]() Lea - a Ty wiesz że ja też nie byłam zaproszona ![]() ![]() takie czasy ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-03-02 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja też nie wiem co to ale pyszne
![]() Mielonego znaczy się. [/QUOTE]Ja też mam sypialnie na pietrze i w łazience umiejscow iłam podgrzewacz , ale że to cudo techniki jest do dupy to szybciej bym na dół do kuchni zeszła w mikrofali podgrzac . ![]() Wiec na noc mam wode przegotowaną w termosie , termos tylko lekko domykam co by woda nie za szybko wystygła i nie za gorąca była . Sprawdza sie super . choc od trzech dni nie używam , młoda nie je w nocy . ![]() ciekawe jak dziś ![]() i trzymajcie kciuki co by pospac mi dała ![]() Lea - a Ty wiesz że ja też nie byłam zaproszona ![]() ![]() takie czasy ![]() No własnie te podgrzewacze sa do doopy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
![]() djerba, gratki za ząbki ![]() ![]() Czy Wasze dzieci tez przeszły już na 1 drzemkę????? U nas od paru dni jest jedna, na spacerze, trwa zazwyczaj ok.godziny. W domu za cholerę nie chce spać ![]() ![]()
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś np. zrezygnowała z jednego mleka.Może dlatego,że było to mm.Deseru nie zjadła całego.Ostatnio jadła o 17.00 mm i poszła spac na 1,5h i jeszcze jeść nie woła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
Tez zamówiłam te rybki led...i jeszcze ociekacze na buty...2 sztuki..jestem shopoholikiem normalnie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.