Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 11:41   #3361
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Ojej no to wspolczuje.. Ale wszystko bedzie ok. Ja sie boje tez co bedzie potem bo ja mialam uczulenie od malego i do dzis nie wiadomo na co. I alergie bialkową mialam i moja pije Bebilon Pepti :/
Stary 2011-03-03, 11:45   #3362
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Ja podaje malej gluten codziennie, w postaci biszkoptow, czasem kaszke do zupy, a czasem kromke chleba.
Ryby ponoc dwa razy w tygodniu. Jeszcze nie podawalam. Myslalam, zeby ugotowac tak jak zupke z mieskiem.
Jajko, na poczatek jedno w tygodniu, a nastepnie daw trzy razy w tygodniu - tak zalecil lekarz. Jajka tez jeszcze nie podawalam. Mowiono mi, zeby zoltko wrzucic do gotujacej sie zupki, rozmieszac i doslownie sekunde pogotowac. Ale na pierwszy raz zrobie chyba na twardo i dodam do zupki.
Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
A ja dla mojej zrobilam dzis pudelko wspomnień, zakladalam o tym kiedys osobny watek i wkoncu sie zebralam

O tutaj wrzucilam fotki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post25483686
Fajny pomysł z tym pudełkiem.

Linka dużo zdrówka.
Stary 2011-03-03, 11:47   #3363
entertete
Rozeznanie

renatka no my nutramigen, hehe, nie no liczę że wyrośnie.
Nasz kuzynek też to ma, ma 1,5 roku i nadal go wysypuje, choć np. niektóre przetwory mleczne już je, ale nadal pepti pije, bananów nie może, ryby średnio.

hd a jak Szymek ze skórą?

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2011-03-03 o 11:48
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:17   #3364
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hd a jak Szymek ze skórą?
raz lepiej, raz gorzej.

Trochę odpuściłam - tak jak zalecił alegolog. Powiedział mi, że wszystko robię dobrze ale żebym czasem zjadła coś zakazanego bo zwariuję.
Wydawało mi się, że jesli wyeliminuję z diety wszystkie alergeny to będzie super dobrze. alergolog uświadomił mi, że całkowicie objawy nie znikną
i że powinna się skupić na poprawie jakości jego skóry, pielęgnacja objawów. Oczywiście przy założeniu, że nadal jestem na diecie i mały nie dostaje w pożywieniu mleka.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:22   #3365
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
agravka czy Ty polecałaś taką butelkę może?
http://allegro.pl/tommeetippee-explo...445709493.html
no cos podobnego tylko z nuby-moja ma rączki i faktycznie nie leci z niej jak nie zassasz, wiec bez problemu daje malej i sama sobie pije jak ma ochote

do nas dzis przyjezdzaja szwagier z zona i coreczka (2 tyg mlodsza od Ady) na caly weekend, wiec bedzie sie dzialo na pewno.

wybieramy sie do cenrum kopernika jutro i na reszte dni nie mamy pomyslow-moze cos podsuniecie???niezawsze?h d?licze na Was
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:40   #3366
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wybieramy sie do cenrum kopernika jutro i na reszte dni nie mamy pomyslow-moze cos podsuniecie???niezawsze?h d?licze na Was
zachęcam do "śniadań u Jeffsa" Miła, przyjazna dzieciom knajpka z fajnym wystrojem. Często umawiamy się tam ze znajomymi w weekendowe poranki na śniadania. Wieczorami muzyka na żywo (ale to już nie na wieczory z maluchami)

http://www.jeffs.pl/strona.php?podstr=galeria &lang=pl&id=17

Stary 2011-03-03, 14:48   #3367
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

A my na spacerze bylismy, pogoda swietna! Oby sie nie zepsuła juz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 15:40   #3368
justynacz80
Rozeznanie

hej! Nie było mnie parę dni na wizażu, bo mama u mnie była Zaraz zabieram się za nadrabianie. teraz tylko enterete nie kupuj kubka treningowego MAM, ja sama nie daję rady wyssać z tego płynu!
Dziewczyny zakochałam się w wózku http://www.babyjoggercenter.pl/city-mini/ znacie je? W necie mają same rewelacyjne opinie.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:00   #3369
chomiczek00000
Raczkowanie

cóż was napadło dzisiaj tyle pisać
Nadrobiłam bo troszkę mnie nie było. Byłyśmy na super długim spacerze bo świetna pogoda, teraz mi się marzy żeby jeszcze z pare stopni więcej było to byśmy zrzuciły te kubraki wszystkie.

I zapraszam na pączusie Pyszne są
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:55   #3370
glooria
Raczkowanie

pączki chyba dzisiaj u każdego są

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

super wyglądaja te wózki podobne do bardzo popularnych phil and teds w uk tylko dla mnie troszkę za duze ze względu na to że jeżdżę autobusami miastowymi i często się zdarza że jest pełno kobitek z dziećmi
wybrałabym tego rodzaju wózek ale przy dwójce dzieci podobają mi sie szczególnie te które maja umieszczone dziecko jedno pod drugim
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:23   #3371
chomiczek00000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
No. ale nie każdy sam smaży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:32   #3372
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Jajka tez jeszcze nie podawalam. Mowiono mi, zeby zoltko wrzucic do gotujacej sie zupki, rozmieszac i doslownie sekunde pogotowac. Ale na pierwszy raz zrobie chyba na twardo i dodam do zupki.
jajko to dopiero w 11 miesiacu wg zalecen, na razie samo zoltko, ale chyba latwiej ugotowac jajko i dopiero dodac

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
hej! Nie było mnie parę dni na wizażu, bo mama u mnie była Zaraz zabieram się za nadrabianie. teraz tylko enterete nie kupuj kubka treningowego MAM, ja sama nie daję rady wyssać z tego płynu!
Dziewczyny zakochałam się w wózku http://www.babyjoggercenter.pl/city-mini/ znacie je? W necie mają same rewelacyjne opinie.
wiesz co a sprobuj scisnac ustnik zebami jak pijesz,od razu poleci

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
u mnie nie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:17   #3373
olakola
Zadomowienie

niezawsze tłysty czwartek jest raz w roku, pozwól sobie na jednego, potem post

wczoraj byliśmy w kinie z Kubą, żałuję, że wcześniej nie chodziłam, było extra
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:26   #3374
Ray
Zakorzenienie

wtrace sie

justyna ja posiadam ten wozek jest swietny!!!! wkleilam filmik z youtube na mama z klasa watku o wozkach polecam go z czystym sumieniem

hd2005 ja tez z warszawy... a powiedz oni maja jakis kacik dla dzieci czy jak to jest ??? bo mowisz ze mila knajpka dla dzieci
Stary 2011-03-03, 21:37   #3375
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

jaszczuś nadrabiasz widzę. buzi

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:03   #3376
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
niezawsze tłysty czwartek jest raz w roku, pozwól sobie na jednego, potem post

wczoraj byliśmy w kinie z Kubą, żałuję, że wcześniej nie chodziłam, było extra
no co Ty na diecie jestem, nie chce by tyle dni wyrzeczen poszlo na marne zreszta juz tlumaczylam jak to u mnie by sie odbylo, na jednym by sie nie skonczylo...a tak dobrze mi idzie

Proste, ze w kinie jest extra, ja w ogole uwielbiam chodzic z Maja wszedzie, mysle tez teraz o basenie hehe Maja od najmlodszych lat mialaby kino, fitness i basen a wlasnie dzis bylam na fitnessie i byla taka dziewczyna z coreczka ponad rok pewnie miala i nie pozwolila mamie cwiczyc tzn. bala sie dzieci(ona najstarsza byla) i chciala tylko byc na raczkach, wiec wyszly w polowie zajec aaa i byla jeszcze dziewczyna z jedna dzidzia co myslalam, ze jest o wiele mlodsza od Mai, bo jak ja polozyla to tak lezala, nawet sie przekrecac nie chciala nic nie robila(to juz drugi raz jak tak nic nie robila) i co sie okazalo, ze starsza od Mai ok. tydzien w szoku bylam, ona prawie w ogole sie nie ruszala

Agravka hmm gdzie wy mozecie isc, w sumie ja chodze do kazdej restauracji/knajpki z Maja(chyba juz nie ma miejsc gdzie pala fajki) tak to w piatek sie raczej nic nie dzieje dzieciowego typowo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 23:16   #3377
Pampiszonka
Raczkowanie

tak was podczytuje dziewczynki i znowu mam ochote na 7 juz paczka przyznajcie sie ile dzis ich zjadlyscie?!

niezawsze - ja postanowilam, ze od jutra dieta!!! po tym dzisiejszym dniu obzartstwa mam wyrzuty sumienia;/

olakola- swietnie, ze chodzicie sobie na filmiki, ja tez uwielbiam z Kacperkiem chodzic na nie

chomiczek - skusze sie na twojego paczusia
Pampiszonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 06:36   #3378
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja paczkow zjadłam dwa wczoraj, ojciec usmazyl troche ale niezbyt mu teraz wyszly wiec nie mialam checi na wiecej

Kurcze az wam zazdroszcze, mozecie chodzic z dzieciaczkami byle gdzie a ja ? Na moim zadupiu za przeproaszeniem nie ma gdzie isc :/ Dwie knajpy na krzyz , o basenie to moge co najwyzej pomazyc. A zeby jechac do wiekszego miasta musialabym miec prawo jazdy i auto :/ bo busem to sie stad z wozkiem nie wydostane... Chyba bym musiala sprawic sobie prywatny helikopter
Stary 2011-03-04, 08:07   #3379
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
raz lepiej, raz gorzej.

Wydawało mi się, że jesli wyeliminuję z diety wszystkie alergeny to będzie super dobrze. alergolog uświadomił mi, że całkowicie objawy nie znikną .

a jak Ci to wytłumaczył?

u nas nie ma seansów dla dzieci, też bym pochodziła, ale na normalny film to chyba za głośno dla małego

Czas edycji: 2011-03-04 o 08:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 08:26   #3380
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

hd2005 ja tez z warszawy... a powiedz oni maja jakis kacik dla dzieci czy jak to jest ??? bo mowisz ze mila knajpka dla dzieci
W takie weekendy widuje tam wiele rodzin. Maja krzesełka dla maluchów, dają kartkę i kredki dla starszych, na zewnątrz jest mini plac zabaw. Wewnątrz nie ma kącika dla dzieci. Chodziło mi raczej o taka ogólna atmosferę. Nie robią kwaśnej miny gdy widzą, że przyszłaś z małym dzieckiem

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
a jak Ci to wytłumaczył?
to jest alergolog i pediatra w jednym To jego strona: http://www.jaroslawgornicki.pl/about.php

Ogólnie, powiedział, że powinnam walczyć z objawami, trzymać dietę ale co jakiś czas wprowadzać jakiś produkt mleczny do mojej diety aby sprawdzać czy nadal mały jest uczulony. Dodatkowo takie akcje działają jak szczepionka (mleko podawane w małych dawkach).

Powiedział również, że alergie nie są do końca wyjaśnione i mimo iż znajdziemy potencjalny alergen np. mleko to do końca nie wiadomo czy tylko mleko uczula. Jest to złożony proces i ma na niego wpływ wiele czynników (np. środowisko). W tym kontekście - nie powinnam się tak męczyć i jeść tylko suchary i wodę

Maść ze sterydami - powiedział, że jest ZŁEM ale mniejszym od nieleczenia zmian skórnych. Należy ich używać przy dużych zmianach. Powiedział, że jeśli tubka wystarczy nam na 3 miesiące to jest OK i nie powinnam się martwić.

Określił również, że zmiany Szymka w skali od 1 do 10 okresla na 3

Poczytaj na jego stronie PORADY.

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2011-03-04 o 08:28
Stary 2011-03-04, 10:50   #3381
entertete
Rozeznanie

Cytat:

Ogólnie, powiedział, że powinnam walczyć z objawami, trzymać dietę ale co jakiś czas wprowadzać jakiś produkt mleczny do mojej diety aby sprawdzać czy nadal mały jest uczulony. Dodatkowo takie akcje działają jak szczepionka (mleko podawane w małych dawkach).

Powiedział również, że alergie nie są do końca wyjaśnione i mimo iż znajdziemy potencjalny alergen np. mleko to do końca nie wiadomo czy tylko mleko uczula. Jest to złożony proces i ma na niego wpływ wiele czynników (np. środowisko). W tym kontekście - nie powinnam się tak męczyć i jeść tylko suchary i wodę

Maść ze sterydami - powiedział, że jest ZŁEM ale mniejszym od nieleczenia zmian skórnych. Należy ich używać przy dużych zmianach. Powiedział, że jeśli tubka wystarczy nam na 3 miesiące to jest OK i nie powinnam się martwić.

Określił również, że zmiany Szymka w skali od 1 do 10 okresla na 3
Ciekawe jak by nas określił, mi na oko to wygląda na umiarkowany stopień. Mały ma zmiany w okolicach kolan, na jednym nadgarstku, rączkach (od ciągłego ślinienia) i na szyi, więc chyba to nie tak dużo, też przygasają często.

Poczytam porady, wygląda na sensownego, ale my aż tak źle nie mamy, żeby jechać aż pod Wawę czy do samej Wawy do lekarza)) przynajmniej na razie i oby tak zostało.

No i dalej próbujemy z marchewką bo nie ma zaostrzenia

Czas edycji: 2011-03-04 o 10:59
Stary 2011-03-04, 11:02   #3382
sylviasol
Rozeznanie

Cześć pamiętacie mnie jeszcze? na wstępie oczywiście przepraszam że się nie odzywam - ale czytam :P jakoś zawsze jak chcę się wbić to coś mi wypada albo cóś..........
to co ? można do was na kawkę wpaść?
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:42   #3383
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak by nas określił, mi na oko to wygląda na umiarkowany stopień. Mały ma zmiany w okolicach kolan, na jednym nadgarstku, rączkach (od ciągłego ślinienia) i na szyi, więc chyba to nie tak dużo, też przygasają często.

Poczytam porady, wygląda na sensownego, ale my aż tak źle nie mamy, żeby jechać aż pod Wawę czy do samej Wawy do lekarza)) przynajmniej na razie i oby tak zostało.

No i dalej próbujemy z marchewką bo nie ma zaostrzenia
Z tego co piszesz to pewnie wygląda to podobnie do nas
Może marchewka, którą wczesniej jedliście była kiepska(mam na myśli chemię) a teraz może być OK

Stary 2011-03-04, 13:02   #3384
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Własnie a moze masz szanse dostac marchewke taka eko? Moze faktycznie przepelnione chemią... te takie mega marchewy maja wiecej chemi , lepiej kupic mniejsza a drozsza

My bylysmy na dwugodzinnym spacerku teraz
Stary 2011-03-04, 17:25   #3385
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co piszesz to pewnie wygląda to podobnie do nas
Może marchewka, którą wczesniej jedliście była kiepska(mam na myśli chemię) a teraz może być OK

tego nie wiem, to była ze słoika, czysta marchew bez wit c, bo się naczytałam, że może uczulić i specjalnie taką dawałam, no zobaczymy.

a czy Szymek je już gluten? czy lekarz coś mówił na ten temat?

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
My bylysmy na dwugodzinnym spacerku teraz
he ja muszę pół dnia nie pic płynów, żeby iśc na taki spacer

Czas edycji: 2011-03-04 o 17:37
Stary 2011-03-05, 06:54   #3386
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Dzień dobry.
Dawno nie pisałam ale podczytuję.
Dziewczyny proszę pomóżcie... Coś jest nie tak..
Wcześniej Wojtuś sypiał po 20 min - i częściej się bawił. A teraz od jakiegoś czasu (około 4 dni), śpi mi po 40-50 min, pobawi się 25-30 min i znowu chce spać. Jak już śpi to strasznie się poci. Z czoła to mu aż kropelki ciekną.
Dzisiaj zrobił mi pobudkę o 4:40, zasnął dopiero ok.5:40 i spał do 6:17. Teraz usnął o 7:40 i jak na razie śpi.
Czemu mu się tak pozmieniało.
A na spacer jak wychodzimy do góra 10 min, i płacze, marudzi i musimy wrócić do domu.
Ja już jestem zmęczona - dodatkowo tak mnie kręgosłup boli strasznie od wczoraj że się ruszyć nie mogę.

Co do warzyw eko - to ostatnio w necie natrafiłam na jakąś stronkę sklepiku z Krakowa co ma same produkty eko (łącznie ze słoiczkami dla dzieci)
Stary 2011-03-05, 08:14   #3387
entertete
Rozeznanie

Nie bierze żadnych leków? (np. antyalergiczny ketotifen tak działa)
Nie jest przegrzewany? (ospałość może być oznaką)
Samo spanie dłuższe też może być spowodowane wahaniami ciśnienia i pogody (u nas tak bywa)

Może coś z krzywicą jeśli się poci, ale akurat ja nie mam doświadczeń, chyba aniaa.
Stary 2011-03-05, 08:57   #3388
chomiczek00000
Raczkowanie

Witamy wszystkich w ten piękny wiosenny poranek

Moja królewna śpi na razie a potem wio na spacer

Mam nadzieję że zimę pożegnaliśmy już na dobre.

kasienka ja nie pomogę, nie mam pojęcia dlaczego tak mu się teraz pozmieniało

A warzywami eko na szczęście się nie muszę przejmować bo ja wiejska dziołcha więc po marchewkę w pole, no w zimie do piwnicy
Stary 2011-03-05, 10:07   #3389
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
Nie bierze żadnych leków? (np. antyalergiczny ketotifen tak działa)
Nie jest przegrzewany? (ospałość może być oznaką)
Samo spanie dłuższe też może być spowodowane wahaniami ciśnienia i pogody (u nas tak bywa)

Może coś z krzywicą jeśli się poci, ale akurat ja nie mam doświadczeń, chyba aniaa.
Ja żadnych leków nie biorę - karmię piersią, więc nie ma mowy o lekach.
Mały dostaje tylko Ibum w syropku dla dzieci przy ząbkach. Ale to tylko raz na dzień 5ml (w jego wadze powinnam dawac 5,5ml).
przegrzewany raczej też nie jest - cały dzień jest tylko w body i spodenkach cienkich (jak od piżamki) , często nawet bez skarpetek leży.

Co do pogody - to by codziennie tak było ?
Jak będe u lekarki to muszę się zapytać o to pocenie.

A tak sobie też skojarzyłam - czy to może być jakaś reakcja na szczepienie ? - Bo zrobił się taki nie swój od momentu szczepienia przeciw pneumokokom (ale ono było 15 lutego), Po nim miał 3 dni gorączke, i od tamtej pory jest nie swój, ciągle by na rękach, często płacze. A od ok 4 dni tak dużo śpi :/

Edytowane przez kasienka2607
Czas edycji: 2011-03-05 o 10:11
kasienka2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 11:28   #3390
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość

A tak sobie też skojarzyłam - czy to może być jakaś reakcja na szczepienie ? - Bo zrobił się taki nie swój od momentu szczepienia przeciw pneumokokom (ale ono było 15 lutego), Po nim miał 3 dni gorączke, i od tamtej pory jest nie swój, ciągle by na rękach, często płacze. A od ok 4 dni tak dużo śpi :/
No mogą być powikłania ze strony układu nerwowego, ale nie ma co sobie wkręcać bez konsultacji z lekarzem, bo chyba nie są bardzo częste.

Niepokojące jest pocenie, bo inne objawy możnaby zrzucić np. na ząbkowanie, skok, lęk separacyjny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości