TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 20:36   #1651
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Niestety nie

Kiedy się spotykamy?? Kurcze, żeby była taka pogoda jak dzis to można by się wybrać na spacerek Szkoda, że nie mieszkamy bliżej
Dla mnie nie problem podjechać, najszybciej mogę we wtorek I jak na spacer to muszę wózek jeszcze umyć bo ostatnio po takim błocie jeździmy że nie włożę go takiego do auta

A masz może już fotki od JaGi? By trzeba ja trochę pomęczyć a następnym razem biorę swój aparat

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a to jakim cudem Gabrysię mogliśmy zameldować tam, gdzie zameldowany jest TZ (Słupca) , a przychodnię mamy w Koninie?może ja o czymś nie wiem...
Jeśli nie zgłosisz że chcesz inaczej to automatycznie meldują w miejscu zameldowania matki.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 20:36   #1652
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dzieki Asiu i aniu za paczki dzis przyszły ciuszki juz sie piora i w tyg pojade zawieźć małemu Danielkowi..
proszę bardzo w tygodniu pójdzie druga szybko doszła
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 20:37   #1653
ania p
Zakorzenienie

Mrowak moje dzieciaki zameldowane tam gdzie TZ a ja w wawie a w przychodniach nie ma rejonizacji

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Są w całości skórzane i bardzo ładnie wykończone. Wszystkie są ładne niezaleznie czy są dla dziewczynek czy dla chłopców. Komunijne też (jakby ktoś potrzebował)
Ta i nie ma rozmiarów dla szymka bbuuuu

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras ma moze taka lodowke turystyczna?
Dobrze ona chlodzi faktycznie, nie psuje sie, jest lekka, i czy cena jest ok?
http://allegro.pl/promocja-turystycz...479803710.html
potrzebuje takiej na podroz i zeby wlasnie w samochodzie mozna bylo ja podlaczyc;
Ja mam lodówkę ale plastikowa podłączaną do zapalniczki ale moja jest bardzo stara, chłodzi dobrze wkład jest specjalny do niej

Cytat:
j

[/COLOR]czy szczepionka Infanrix quinta- (6 w 1, + hepa) jest platna w Pl?
200 zł jest płatna

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Płatna coś około 130 PLN.

:
130 to 5w1

Cigi co do opieki
http://www.rp.pl/artykul/212825,4158..._leczenia.html

dziecko musi mieszkać w Polsce i miec Polskie obywatelstwo .

Ja dziś u przyjaciółki dzionek spędziłam , wkońcu sie nagadałyśmy , dzieciaki grzeczne bo miały towarzystwo tylko Ola coś małego bez przerwy wyszukiwała i trzeba było jej z buzi wyciagać
Idę zaraz spać bo padam na pysk
Stary 2011-03-04, 20:47   #1654
Ferrou
Zakorzenienie

Mrowak, moze by mi ta książka też się przydała... bo dość krucho jest...
i nadal tego bloga nie założyłam haha
Stary 2011-03-04, 20:55   #1655
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Laski chciałam sprzedać x-landka z fotelikiem za 850zł + koszty przesyłki. Mam kupca za 800+przesyłka i zdecydować się nie mogę czy sprzedać 7 osób moją aukcję obserwuje... I pytanie nr dwa jak ja na Boga mam ten wózek wysłać?? Nie mam pudeł ani nic Liczyłam że zechce go ktoś z Wawy... mlodej tż załatwił sprawę pakowania a co ja mam począć?? HELP HELP HELP

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:02   #1656
libra777
Zakorzenienie

Ferrou , strasznie współczuję , mam nadzieję że badania wszystko wyjaśnią , najgorzej tak nie wiedzieć co?
teraz makabra z tymi chorobami, u nas wszyscy chorzy , dzwonie do koleżanek dzieci chore, strach z domu wyjść Mój Miko tez znowu charczy im ładniejsza pogoda na dworze tym jemu coraz bardziej nie służy też nie wiem czy w poniedziałek do lekarza nie pojadę, zla jestem
Przyszły cienie , świetne są
Lindsley spokojnie nie wpadaj w kompleksy przeze mnie, czasem sobie tak nawymyślam że później jestem zła że się wyrobić nie mogę
Aneczkaoby szybko wylazły
Cigi
1.jeśli nie ubezpieczony w krus i nie zarejestrowana żadna działalność rolnicza to raczej nic nie stoi na przeszkodzie żeby się zarejestrować w UP
2. Z tym ubezpieczeniem to niby jest tak (pytałam kiedyś lekarki ) że dzieci mają darmową opiekę ale oni muszą wtedy stertę dokumentów wypełnić do NFZ więc to pokazywanie ubezpieczenia to dla ich wygody raczej

Z oczkami wodnymi to owszem to raj dla każdego ogrodu ale też duże niebezpieczeństwo.
Ja mam staw w ogrodzie -4 ary , nie zasypiemy go bo go dopiero pogłębialiśmy i u nas będzie po prostu odgrodzona część w której się Miko będzie bawił od reszty ogrodu , a na spacer nad stawem na smyczy
Ja mam najzwyklejszą lodówkę turystyczną bez żadnego zasilania, czyli to bardziej coś na zasadzie termosu i przyjechały do mnie lody 700 km , więc trzyma , a jak Ty chcesz kupić jeszcze ładowaną to też spokojnie będzie trzymać chłód
Agnieszka powyżej roku można zacząć dawać miód nie więcej jak łyżeczkę, mojemu smakuje chociaż innych słodyczy nie lubi(jakieś ciastka czy wafelki)
Cynamonkowa ja daję Cebion w kroplach -8 dziennie (zalecenie lekarza) a przy chorobie 3 razy dziennie po 8
Gmyrelka zapakuj po prostu w folię albo bąbelkową albo zwykłą , ja zawijałam w duże czarne worki na śmieci zuzyłam ich chyba całą rolkę i oklejałam taśmą i taki poszedł tez nie miałam pudła
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:02   #1657
cigi
Rozeznanie

Cytat:

MADZIWNIA, podaj jeszcze raz tytuł tej książki "poprawiającej nastawienie do zycia", bo muszę się poważnie za siebie zabrać-od środka i na zewnątrz (Ferrou, bój się, będę Cię zamęczać )
"potega podswiadomosci" zdaje sie; autora nie znam, (cos jak Morrow, Murray, ale nie wiem ); jak bylam w liceum to ta ksiazka "wspolklasownicy" sie zachwycali, ale ja nie czytalam;

ania-dzieki za info;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 21:07   #1658
libra777
Zakorzenienie

Pół dnia się dzisiaj babrałam z tym mięsem bleee (125kg) ale wszystko poporcjowałam , popakowałam , jeszcze się słonina topi , bleee ale śmierdzi.
No ale na kilka miesięcy spokój.

Dajecie swoim dzieciom kiwi? Mój Mikołaj jak widzi kiwi to aż się trzęsie , zjada jedno dziennie, jak ostatnio w kauflandzie zobaczył stertę kiwi to mu nawet wyszło coś takiego: o jeeees taki był ucieszony , nic mu nie wyskakuje żadna wysypka ,to mu daję bardzo dużo wit.C ma i polecam na problemy z kupką
Stary 2011-03-04, 21:07   #1659
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

libra a sprzedać taniej czy nie, bo zainteresowany osobnik czeka na smsa z werdyktem hehehehe I powiedz mi dobra kobieto gdzie ja dostanę folię bąbelkową?? Jakim kurierem wysyłałaś? Dużo Cię wyszło??

mloda mogę tym kurierem co mi linka podesłałaś sprzedać bez pudeł??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:09   #1660
libra777
Zakorzenienie

"Potęga podświadomości" -Joseph Murphy ,świetna jest
Stary 2011-03-04, 21:11   #1661
cigi
Rozeznanie

co do tej lodowy to juz chyba wiem;
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cigi
1.jeśli nie ubezpieczony w krus i nie zarejestrowana żadna działalność rolnicza to raczej nic nie stoi na przeszkodzie żeby się zarejestrować w UP
2. Z tym ubezpieczeniem to niby jest tak (pytałam kiedyś lekarki ) że dzieci mają darmową opiekę ale oni muszą wtedy stertę dokumentów wypełnić do NFZ więc to pokazywanie ubezpieczenia to dla ich wygody raczej

Z oczkami wodnymi to owszem to raj dla każdego ogrodu ale też duże niebezpieczeństwo.
Ja mam staw w ogrodzie -4 ary , nie zasypiemy go bo go dopiero pogłębialiśmy i u nas będzie po prostu odgrodzona część w której się Miko będzie bawił od reszty ogrodu , a na spacer nad stawem na smyczy
Ja mam najzwyklejszą lodówkę turystyczną bez żadnego zasilania, czyli to bardziej coś na zasadzie termosu i przyjechały do mnie lody 700 km , więc trzyma , a jak Ty chcesz kupić jeszcze ładowaną to też spokojnie będzie trzymać chłód
dzieks;
takie pudlo lodowke tez mam, ale potrzebuje teraz czegos wlasnie co na bank bedzie chlodzic ponad 2000 km ; powinna byc ok, byle sie nie rozwalila szybko;
zazdroszcze stawu, mozna pewnie jakis pontonik zrzucic?
No u mnie, moich rodzicow znaczy sie, trzeba bedzie pomyslec nad jakims ogrodzeniem wokol tego bajorka; bo caly czas ganiac za maluchem ; chociaz na razie to i tak bedzie trzeba, za duzo niebezpieczenstw, ale jak juz bedzie miala 2,3 latka, to mozna troche wiecej swobody dac; ale moze wtedy nauczy sie, ze nie wolno sie za bardzo zblizac bez doroslego i tyle;
pisalas, ze maz pasieke chce; my mamy; no i jak nie planujesz wyjazdow w wakacje to ok; bo to niestety uwiazuje; roboty kupe; ale miodek pycha i jaka przyjemnosc tez;
a jeszcze powiedz pod ta borowke to moze byc ziemia taka mokra? i zatrzymujaca wode? i jak znosi mrozy?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
"Potęga podświadomości" -Joseph Murphy ,świetna jest
o! (blisko bylam)
Stary 2011-03-04, 21:12   #1662
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka 50zł Cię nie zbawi ja bym puściła , a folie bąbelkową to pewnie w ogrodniczym albo w papierniczym , ja wysyłałam pocztą płaciłam chyba 30 tu możesz sprawdzić
http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
Taką folie to ja zawsze sobie zostawiam jak coś mi przyjdzie zapakowane w nią bo się może przydać właśnie do pakowania
Stary 2011-03-04, 21:20   #1663
mloda1989
Zakorzenienie

poczekaj... odpisz ze masz duzo ludzi w obserowawanych po raz pierwszy wystawiasz wozek.... u mnie tez chcieli taniej ale sie nie zgodzilam... napisslam ze sporo osob obserwuje i zaraz po tym ta ososba kupila ten wozek

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

tak mozesz bez pudelka ale nie skombinujesz zadnych z marketu?? zzawsze taniej wyjdzie bo inaczej paczka nie jest sortowalna... tam sobie zaznaczasz jak jest zapakowany i wtedy ci cene wylicza za przesylka... w poczcie dosc duzo wyniesie cie ubezpieczenie i ja juz poczcie nie ufam co tak duzych paczek;/

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-03-04 o 21:21
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:22   #1664
Ferrou
Zakorzenienie

Libra, to szybciutko doszło

Moi rodzice też mają oczko wodne, dość głębokie bo gdzieś na 1,5metra. I MUSZĄ je ogrodzić... nie ma innego wyjścia. Bo jeszcze jak ja będę z małym w odwiedzinach to przypilnuję, ale tam też mieszka moja sistra z synkiem więc on może np niepostrzeżenie wyjść z domu (np zapomną zamknąć drzwi...).
Cigi 2 latkowi nie wytłumaczysz że nie mozna isc ... a najlepsza zabawa to przecież kamyczki wrzucać do wody.. trzeba pilnować...

Dziewczyny, wymyśliłam taką nazwę bloga "makeup story by Ferrou" - może być czy takie dupne trochę...? taki byłby adres www.... bo normalnie nic mi nie przychodzi do głowy
Stary 2011-03-04, 21:26   #1665
libra777
Zakorzenienie

Cigi , ja to jestem przewrażliwiona na punkcie wody i mojego Adasia chyba nawet do 10 lat samego nie puszczałam nad staw bo sie bałam , nawet teraz jak idzie to jakoś mi tak dziwnie (ma 13) , mały najwyżej w kapoku będzie latał
Macie pasiekę? Fajnie , no my chcemy w tym roku zakupić pszczoły i będziemy próbować , tzn głównie ja bo tż większość nie będzie , a wyjazdów nie planuję,pierwszy ul już prawie gotowy.
Miodek też uwielbiam i zajadam nałogowo po kilkanaście słoików rocznie, i samo zdrowie nei na darmo mówią płynne złoto, ponoć odnaleźli w piramidach miód i badacze stwierdzili że on jest nadal dobry.

Pod borówkę powinna być ziemia raczej przepuszczalna , kwaśny torf , lubi ziemie wilgotną ale nie lubi stac w mokrej ziemi czy podmokłej, zimę znosi dobrze ja niczym nie okrywam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ferrou jak dla mnie nazwa ok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 21:41   #1666
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nic wiecej nie wychaczyłaś??
a Ty babolcu jeden-masz rację

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

I męcz mnie ile chcesz
to zaczynam: znasz z autopsji podkłady revlonu?

Cytat:
Mrowak, moze by mi ta książka też się przydała... bo dość krucho jest...
i nadal tego bloga nie założyłam haha
to może trzeba zakupić, co? tylko ja sie trochę obawiam, że mnie tam będą do jakiś afirmacji namawiać to wtedy ciepnę ją w kąt-Madziwnia- każą się tam afirmować?

Cytat:
"potega podswiadomosci" zdaje sie; autora nie znam, (cos jak Morrow, Murray, ale nie wiem ); jak bylam w liceum to ta ksiazka "wspolklasownicy" sie zachwycali, ale ja nie czytalam;

ania-dzieki za info;
to http://www.empik.com/potega-podswiad...0252,ksiazka-p ?

Cytat:
Dajecie swoim dzieciom kiwi? Mój Mikołaj jak widzi kiwi to aż się trzęsie , zjada jedno dziennie, jak ostatnio w kauflandzie zobaczył stertę kiwi to mu nawet wyszło coś takiego: o jeeees taki był ucieszony , nic mu nie wyskakuje żadna wysypka ,to mu daję bardzo dużo wit.C ma i polecam na problemy z kupką
no właśnie jeszcze nie próbowałam....czyli chyba już można? mandarynek też nie dawałam jeszcze

Cytat:
Dziewczyny, wymyśliłam taką nazwę bloga "makeup story by Ferrou" - może być czy takie dupne trochę...? taki byłby adres www.... bo normalnie nic mi nie przychodzi do głowy
ja Ci wcześniej proponowałam nazwę czarna biel

fajne, polecam- ja wydrukowałam całość, bo mi się pomysły podobają. Niestety to po angielskiemu

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-03-04 o 21:43
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:42   #1667
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wyskakuje mi że "Nie znaleziono użytkownika o podanym adresie email"
JUŻ POPRAWIŁAM TO.. miałam inny meil podany

z góry dziekuje!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:43   #1668
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dusiaczku - dużo zdrówka dla Oli. Biedulka mała

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Dziękuję Cynamonkowa ale moja chusta nie ma tych metalowych oczek.
Szukam instrukcji niekoniecznie po polsku bo i tak istotne są przecież ilustracje.
la_wenda -może to się przyda? Ja mam właśnie tej firmy chustę, ale to raczej nie ma znaczenia. Ważne, że chodzi o chustę tkaną:
http://www.storchenwiege.info.pl/chu...-wiazania.html

Cytat:
libra - w sensie dobre na zatwardzenia, czyli trochę rozluźnia, tak?

Cytat:
Ferrou - mnie też się podoba

A ja dzis po fitness. Uwielbiam się tak porządnie zmęczyć. TŻ małą uśpił, tylko, że znowu nic na noc nie zjadła. Powtórka z wczorajszego wieczoru...Ledwo pocycała przed moim wyjściem - koło 19.30.

A z dobrych informacji - Ola już sama robi nie dwa, a conajmniej 3 kroczki. Oczywiście najpierw sama wstaje, bez podtrzymywania się czegokolwiek. Ślicznie sobie radzi, taka moja mała mądra dziewczynka. Jestem z niej taka dumna

...a z tych gorszych - nie mamy żadnych dla niej bucików...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:52   #1669
Ferrou
Zakorzenienie

Miałam revlona kiedyś i jak dla mnie był ok ładnie tam wszystko przykrywał, choć mam tak dużo zmian że bez korektora to nawet nie miałam co się malować.. ;( Z tego co pamiętam, to ciemniał z czasem, co mnie strasznie denerwowało. Najlepiej będzie, jak weźmiesz próbkę, Revlon jest chyba w douglasie, powinni dać bez problemu. Z podkładami jest tak, że u jednych jest ok, a u drugich nie... musisz u siebie spróbować
Poza tym, już 2 dni stosuję podkład z Paese Jak na razie jest ok
A z takich jeszcze fajnie kryjących to polecam z rimmela Lasting finish, teraz jest wersja 25h. Oczywiście nie trzyma się buzi 25h ale te kilka-kilkanascie jest ok, choć z czasem u mnie bardzo uwidaczniał pory. A ten z Paese tego nie robi No ale na razie testuję pamietam że z rimmela początkowo byłam bardzo zadowolona, dopiero później coś mi tam zaczęło mi nie pasować. Musisz popróbować

A czemu czarna biel? skąd taki pomysł na nazwę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 21:53   #1670
libra777
Zakorzenienie

Dusiaka , tak kiwi dobre na zatwardzenie rozluźnia kupkę
Mrowak , są tam afirmacje w tej książce , ale dlaczego chcesz siepnąć w kąt jeśli będą afirmacje ? Nie wierzysz?
Ja mandarynki też daję wcina mu się uszy trzęsą

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Dusiaka dla Oli
Stary 2011-03-04, 21:55   #1671
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Michał jadł kilka razy ale on za żadnymi owocami nie szaleje
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A z dobrych informacji - Ola już sama robi nie dwa, a conajmniej 3 kroczki. Oczywiście najpierw sama wstaje, bez podtrzymywania się czegokolwiek. Ślicznie sobie radzi, taka moja mała mądra dziewczynka. Jestem z niej taka dumna

Misiek dopiero za ręce zaczął chodzić za to pięknie piłkę kopie

Michaś
Stary 2011-03-04, 21:59   #1672
libra777
Zakorzenienie

Lind była taka piosenka "a mój chłopak piłkę kopie..."
Stary 2011-03-04, 22:04   #1673
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind była taka piosenka "a mój chłopak piłkę kopie..."
oby aż takiego zapału do piłki jak w piosence nie miał

Michaś
Stary 2011-03-04, 22:09   #1674
Ferrou
Zakorzenienie

dla Oli za pierwsze kroczki
Stary 2011-03-04, 22:12   #1675
cigi
Rozeznanie

mrowak to ta, juz ci libra napisala
dusiaka- brawa dla Oli; moja na razie zaczela dreptac z pchaczem;
libra, ja daje kiwi juz od dawna; tez bardzo lubi; i CIEKAWOSTKA- u nas kiwi rosnie i pan, ktory ma pare drzewek i sprzedaje na targu powiedzial mi, ze kiwi praktycznie nie ma chrob, wiec w ogole niczym nie pryska; Wiec jest nadzieja, ze owocki te sa ekologiczne
Cytat:
Moi rodzice też mają oczko wodne, dość głębokie bo gdzieś na 1,5metra. I MUSZĄ je ogrodzić... nie ma innego wyjścia. Bo jeszcze jak ja będę z małym w odwiedzinach to przypilnuję, ale tam też mieszka moja sistra z synkiem więc on może np niepostrzeżenie wyjść z domu (np zapomną zamknąć drzwi...).
Cigi 2 latkowi nie wytłumaczysz że nie mozna isc ... a najlepsza zabawa to przecież kamyczki wrzucać do wody.. trzeba pilnować...
Masz racje; z reszta, co innego pobyc jeden dzien, mozna przypilnowac, ale dluzej to sobie nie wyobrazam; trzeba bedzie plotek robic
Cytat:
Cigi , ja to jestem przewrażliwiona na punkcie wody i mojego Adasia chyba nawet do 10 lat samego nie puszczałam nad staw bo sie bałam , nawet teraz jak idzie to jakoś mi tak dziwnie (ma 13) , mały najwyżej w kapoku będzie latał
Macie pasiekę? Fajnie , no my chcemy w tym roku zakupić pszczoły i będziemy próbować , tzn głównie ja bo tż większość nie będzie , a wyjazdów nie planuję,pierwszy ul już prawie gotowy.
Miodek też uwielbiam i zajadam nałogowo po kilkanaście słoików rocznie, i samo zdrowie nei na darmo mówią płynne złoto, ponoć odnaleźli w piramidach miód i badacze stwierdzili że on jest nadal dobry.

Pod borówkę powinna być ziemia raczej przepuszczalna , kwaśny torf , lubi ziemie wilgotną ale nie lubi stac w mokrej ziemi czy podmokłej, zimę znosi dobrze ja niczym nie okrywam
Oszalalas kobieto; biedny chlopak;a plywac umie?? ja w tym wieku sama na pontonie po jeziorach plywalam, bez kapoka, a plywam to ja srednio;

sporo roboty przy pszczolkach; rodzice (my) maja kilka uli, ale sie same namnozyly (wyroily sie juz nie raz), wiec coraz ich wiecej;
To prawda, miod moze lezec setki, tysiace lat, bez wiekszej straty na wartosci;
No u nas ta ziemia troche dupna jest; wlasnie taka ze stojaca woda niestety; nie wszedzie na szczescie; drzewka nam gnija... ;

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-04 o 22:14
Stary 2011-03-04, 22:17   #1676
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny siedze i sobie tak czytam mój poradnik eksperta fidbek.pl
dostałam w prezencie 10 kodów dla znajomych.. jesli któas jest naparwde zainetersowana aby za darmo zrobic sobie jeden taki raport o którym tam mowa.. a jest ich 12.. np.z asertywności , pewnośc siebie, atrakcyjnośc, zdolnośc komunikacji, kreatywność, relacje z ludzmi.. itd.. to bardzo chetnie oddam go Wam w pierwszej kolejności..

Cały Ambaras w tym że im wiecej osób zaloguje sie pierwszy raz i podam tam mój meil m.pacyniak@interia.pl to zwieksza moje sznase na wygranie tego kursu w Warszawie...

A darmowe kody dostałam równiez dla siebie aż 6!!! i po zrobieniu takich raportów o sobie za 2 tyg bede miała raport na temat tej strony itd. do wypełnienia... kurcze za dzuo informacji naraz.. mam nadzieję że troszke rozumiecie..

ale zachęcam do obejrzenia tej stronki.. mrowka może ty bys chciała taki kod na którąś z KOMPETENCJI SPOŁECZNYCH...

będe jutro dajcie mi znać.. mam ich 10 czyli 10 chetnych..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 22:20   #1677
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym, już 2 dni stosuję podkład z Paese Jak na razie jest ok
A z takich jeszcze fajnie kryjących to polecam z rimmela Lasting finish, teraz jest wersja 25h. Oczywiście nie trzyma się buzi 25h ale te kilka-kilkanascie jest ok, choć z czasem u mnie bardzo uwidaczniał pory. A ten z Paese tego nie robi No ale na razie testuję pamietam że z rimmela początkowo byłam bardzo zadowolona, dopiero później coś mi tam zaczęło mi nie pasować. Musisz popróbować

A czemu czarna biel? skąd taki pomysł na nazwę?
Jeśli chodzi o revlon to ja pytam dlatego, że właśnie revlona używam, a chciałabym wypróbować coś od Ciebie z Paese właśnie i może łatwiej doradzisz coś odnośnie odcienia skoro znasz odcienie revlona-zamotałam Uzywam koloru 200 Nude i jest dla mnie za ziemisty-nie dość, że w ogóle mam szarą cerę, a teraz po zimie i przy niewyspaniu to już w ogóle to jeszcze ten kolor jest dla mnie chyba za zimny jakiś. Potrzebuję czegoś o zbliżonej barwie, ale może lekko bardziej różowy-chociaż to nie jest dobre słowo. No wiesz o co mi chodzi? (powiedz, że wiesz)

a kując żelazo.... jaki możesz polecić korektor skoro twierdzisz że masz tyle tych zmian (nie wiem gdzie niby, bo na zdjęciach tego nie widać!) Ja mam zawsze problem z ich zatuszowaniem i po kilku godzinach w pracy wyglądam jakbym nie wyglądała

czemu czarna biel? w sumie to nie wiem, chyba dlatego, że w makijażu koloró mnóstwo, a czarna biel brzmi frapująco dość. Się mi tak jakoś wymyśliło.

Cytat:
Mrowak , są tam afirmacje w tej książce , ale dlaczego chcesz siepnąć w kąt jeśli będą afirmacje ? Nie wierzysz?

nie dla mnie powtarzanie sobie codziennie rzeczy typu: jesteś silna, jesteś piękna, jesteś....
to tak jak z chodzeniem do wróżki- jedni chodzą namiętnie a inni w to nie wierzą i nie chodzą

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ale zachęcam do obejrzenia tej stronki.. mrowka może ty bys chciała taki kod na którąś z KOMPETENCJI SPOŁECZNYCH...
dzięki Madzia, zajrzę tam jutro-dzisiaj już nie jarzę nic

p.s. a gdybyś uderzała do lumpka jakoś niedługo to wiesz...

jutro-jak dobrze pójdzie-odsyłam całe tłumaczenie i zaczynam się modlić, żeby mi nic do poprawek nie odesłali
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 22:31   #1678
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o revlon to ja pytam dlatego, że właśnie revlona używam, a chciałabym wypróbować coś od Ciebie z Paese właśnie i może łatwiej doradzisz coś odnośnie odcienia skoro znasz odcienie revlona-zamotałam Uzywam koloru 200 Nude i jest dla mnie za ziemisty-nie dość, że w ogóle mam szarą cerę, a teraz po zimie i przy niewyspaniu to już w ogóle to jeszcze ten kolor jest dla mnie chyba za zimny jakiś. Potrzebuję czegoś o zbliżonej barwie, ale może lekko bardziej różowy-chociaż to nie jest dobre słowo. No wiesz o co mi chodzi? (powiedz, że wiesz)

a kując żelazo.... jaki możesz polecić korektor skoro twierdzisz że masz tyle tych zmian (nie wiem gdzie niby, bo na zdjęciach tego nie widać!) Ja mam zawsze problem z ich zatuszowaniem i po kilku godzinach w pracy wyglądam jakbym nie wyglądała

czemu czarna biel? w sumie to nie wiem, chyba dlatego, że w makijażu koloró mnóstwo, a czarna biel brzmi frapująco dość. Się mi tak jakoś wymyśliło.

nie dla mnie powtarzanie sobie codziennie rzeczy typu: jesteś silna, jesteś piękna, jesteś....
to tak jak z chodzeniem do wróżki- jedni chodzą namiętnie a inni w to nie wierzą i nie chodzą

kurczakos... ja tam tych odcieni za bardzo nie znam... miałam z revlona bodajze dwa.. te najjaśniejsze...
A z korektorów to tak... Magic Heleny rubinstain czy jak to tam się pisze jest boski miałam ale niestety skończył się w douglasie tylko 160zł Z zamienników to artdeco ma dobre kamuflaże, teraz ich stosuję, dużo odcieni, można coś fajnego wybrać, i ładnie kryją. Pod oczy uzywam z maybelline A nie widać tych moich zmian dzięki lampie błyskowej w aparacie ;p dobre oświetlenie, kapeczkę photoshopa i ma się piękną cerę haha

W paese są raptem 4 odcienie... więc trudno będzie coś znaleźć.... a tak myślałaś o którym odcieniu? bo jakby co to może będę mogła załatwić próbkę, w sumie też mi się obiło że mozna tam zamówić za 1zł, to bym wzieła, na spokojnie byś spróbowała... w katalogu bardzo ładnie to moze wyglądać, a na buzi ... trudno przewidzieć...

bo wiesz.. czarna biel to mi z kaczynskim się kojarzy :d
Stary 2011-03-04, 23:01   #1679
cigi
Rozeznanie

A ja wlasnie koncze wyzywanie sie nad swetrem.... ; do prania recznego; moje biedne nadgarstki chyba jutro to dotkliwie odczuja;
macie jakies sposoby na wyzymanie bezbolesne swetrow do prania recznego? Przeciez to zalamka jest...
Stary 2011-03-05, 05:57   #1680
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
A ja wlasnie koncze wyzywanie sie nad swetrem.... ; do prania recznego; moje biedne nadgarstki chyba jutro to dotkliwie odczuja;
macie jakies sposoby na wyzymanie bezbolesne swetrow do prania recznego? Przeciez to zalamka jest...
Ja już nic ręcznie nie piorę. Jak mały miał ok 2 m-ce i tylko srutał i ulewał, zepsuła nam się pralka. Wtedy ponad miesiąc czekałam na serwis i prałam ręcznie. Od tego czasu nic nie piorę rękami i nie będę Wiem jaki to ból i mi też nadgarstki siadały choć mam zdrowe, miałam pęcherze i traumę do prania

A poza tym dzień dobry i miłego weekendu wszystkim

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości