|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() A masz może już fotki od JaGi? By trzeba ja trochę pomęczyć a następnym razem biorę swój aparat ![]() Jeśli nie zgłosisz że chcesz inaczej to automatycznie meldują w miejscu zameldowania matki.
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1653 | |||
Zakorzenienie
|
Mrowak moje dzieciaki zameldowane tam gdzie TZ a ja w wawie a w przychodniach nie ma rejonizacji
Cytat:
Cytat:
Cytat:
130 to 5w1 ![]() Cigi co do opieki http://www.rp.pl/artykul/212825,4158..._leczenia.html dziecko musi mieszkać w Polsce i miec Polskie obywatelstwo . Ja dziś u przyjaciółki dzionek spędziłam , wkońcu sie nagadałyśmy , dzieciaki grzeczne bo miały towarzystwo tylko Ola coś małego bez przerwy wyszukiwała i trzeba było jej z buzi wyciagać ![]() Idę zaraz spać bo padam na pysk
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Mrowak, moze by mi ta książka też się przydała... bo dość krucho jest...
i nadal tego bloga nie założyłam haha ![]()
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Laski chciałam sprzedać x-landka z fotelikiem za 850zł + koszty przesyłki. Mam kupca za 800+przesyłka i zdecydować się nie mogę czy sprzedać
![]() ![]() ![]() ![]()
#1656 |
Zakorzenienie
|
Ferrou , strasznie współczuję
![]() teraz makabra z tymi chorobami, u nas wszyscy chorzy , dzwonie do koleżanek dzieci chore, strach z domu wyjść ![]() ![]() ![]() Przyszły cienie , świetne są Lindsley spokojnie nie wpadaj w kompleksy przeze mnie, czasem sobie tak nawymyślam że później jestem zła że się wyrobić nie mogę Aneczka ![]() Cigi 1.jeśli nie ubezpieczony w krus i nie zarejestrowana żadna działalność rolnicza to raczej nic nie stoi na przeszkodzie żeby się zarejestrować w UP 2. Z tym ubezpieczeniem to niby jest tak (pytałam kiedyś lekarki ) że dzieci mają darmową opiekę ale oni muszą wtedy stertę dokumentów wypełnić do NFZ więc to pokazywanie ubezpieczenia to dla ich wygody raczej Z oczkami wodnymi to owszem to raj dla każdego ogrodu ale też duże niebezpieczeństwo. Ja mam staw w ogrodzie -4 ary , nie zasypiemy go bo go dopiero pogłębialiśmy i u nas będzie po prostu odgrodzona część w której się Miko będzie bawił od reszty ogrodu , a na spacer nad stawem na smyczy ![]() Ja mam najzwyklejszą lodówkę turystyczną bez żadnego zasilania, czyli to bardziej coś na zasadzie termosu i przyjechały do mnie lody 700 km , więc trzyma , a jak Ty chcesz kupić jeszcze ładowaną to też spokojnie będzie trzymać chłód Agnieszka powyżej roku można zacząć dawać miód nie więcej jak łyżeczkę, mojemu smakuje chociaż innych słodyczy nie lubi(jakieś ciastka czy wafelki) Cynamonkowa ja daję Cebion w kroplach -8 dziennie (zalecenie lekarza) a przy chorobie 3 razy dziennie po 8 Gmyrelka zapakuj po prostu w folię albo bąbelkową albo zwykłą , ja zawijałam w duże czarne worki na śmieci zuzyłam ich chyba całą rolkę i oklejałam taśmą i taki poszedł tez nie miałam pudła |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ania-dzieki za info; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Pół dnia się dzisiaj babrałam z tym mięsem bleee (125kg) ale wszystko poporcjowałam , popakowałam , jeszcze się słonina topi , bleee ale śmierdzi.
No ale na kilka miesięcy spokój. Dajecie swoim dzieciom kiwi? Mój Mikołaj jak widzi kiwi to aż się trzęsie , zjada jedno dziennie, jak ostatnio w kauflandzie zobaczył stertę kiwi to mu nawet wyszło coś takiego: o jeeees ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Wtajemniczenie
|
libra a sprzedać taniej czy nie, bo zainteresowany osobnik czeka na smsa z werdyktem hehehehe I powiedz mi dobra kobieto gdzie ja dostanę folię bąbelkową?? Jakim kurierem wysyłałaś? Dużo Cię wyszło??
mloda mogę tym kurierem co mi linka podesłałaś sprzedać bez pudeł??
#1660 |
Zakorzenienie
|
"Potęga podświadomości" -Joseph Murphy ,świetna jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Rozeznanie
|
co do tej lodowy to juz chyba wiem;
Cytat:
takie pudlo lodowke tez mam, ale potrzebuje teraz czegos wlasnie co na bank bedzie chlodzic ponad 2000 km ![]() zazdroszcze stawu, mozna pewnie jakis pontonik zrzucic? No u mnie, moich rodzicow znaczy sie, trzeba bedzie pomyslec nad jakims ogrodzeniem wokol tego bajorka; bo caly czas ganiac za maluchem ![]() pisalas, ze maz pasieke chce; my mamy; no i jak nie planujesz wyjazdow w wakacje to ok; bo to niestety uwiazuje; roboty kupe; ale miodek pycha i jaka przyjemnosc tez; a jeszcze powiedz pod ta borowke to moze byc ziemia taka mokra? i zatrzymujaca wode? i jak znosi mrozy? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- o! (blisko bylam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka 50zł Cię nie zbawi ja bym puściła , a folie bąbelkową to pewnie w ogrodniczym albo w papierniczym , ja wysyłałam pocztą płaciłam chyba 30 tu możesz sprawdzić
http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm Taką folie to ja zawsze sobie zostawiam jak coś mi przyjdzie zapakowane w nią bo się może przydać właśnie do pakowania |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
poczekaj... odpisz ze masz duzo ludzi w obserowawanych po raz pierwszy wystawiasz wozek.... u mnie tez chcieli taniej ale sie nie zgodzilam... napisslam ze sporo osob obserwuje i zaraz po tym ta ososba kupila ten wozek
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- tak mozesz bez pudelka ale nie skombinujesz zadnych z marketu?? zzawsze taniej wyjdzie bo inaczej paczka nie jest sortowalna... tam sobie zaznaczasz jak jest zapakowany i wtedy ci cene wylicza za przesylka... w poczcie dosc duzo wyniesie cie ubezpieczenie i ja juz poczcie nie ufam co tak duzych paczek;/ Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-03-04 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Libra, to szybciutko doszło
![]() Moi rodzice też mają oczko wodne, dość głębokie bo gdzieś na 1,5metra. I MUSZĄ je ogrodzić... nie ma innego wyjścia. Bo jeszcze jak ja będę z małym w odwiedzinach to przypilnuję, ale tam też mieszka moja sistra z synkiem więc on może np niepostrzeżenie wyjść z domu (np zapomną zamknąć drzwi...). Cigi 2 latkowi nie wytłumaczysz że nie mozna isc ... a najlepsza zabawa to przecież kamyczki wrzucać do wody.. trzeba pilnować... Dziewczyny, wymyśliłam taką nazwę bloga "makeup story by Ferrou" - może być czy takie dupne trochę...? ![]()
#1665 |
Zakorzenienie
|
Cigi , ja to jestem przewrażliwiona na punkcie wody i mojego Adasia chyba nawet do 10 lat samego nie puszczałam nad staw bo sie bałam , nawet teraz jak idzie to jakoś mi tak dziwnie (ma 13) , mały najwyżej w kapoku będzie latał
![]() Macie pasiekę? Fajnie , no my chcemy w tym roku zakupić pszczoły i będziemy próbować , tzn głównie ja bo tż większość nie będzie , a wyjazdów nie planuję,pierwszy ul już prawie gotowy. Miodek też uwielbiam i zajadam nałogowo po kilkanaście słoików rocznie, i samo zdrowie nei na darmo mówią płynne złoto, ponoć odnaleźli w piramidach miód i badacze stwierdzili że on jest nadal dobry. Pod borówkę powinna być ziemia raczej przepuszczalna , kwaśny torf , lubi ziemie wilgotną ale nie lubi stac w mokrej ziemi czy podmokłej, zimę znosi dobrze ja niczym nie okrywam ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Ferrou jak dla mnie nazwa ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | ||||
Zakorzenienie
|
a Ty babolcu jeden-masz rację
to zaczynam: znasz z autopsji podkłady revlonu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne, polecam- ja wydrukowałam całość, bo mi się pomysły podobają. Niestety to po angielskiemu
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-04 o 21:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
JUŻ POPRAWIŁAM TO.. miałam inny meil podany
![]() z góry dziekuje! ![]()
![]() |
#1668 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
http://www.storchenwiege.info.pl/chu...-wiazania.html Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzis po fitness. Uwielbiam się tak porządnie zmęczyć. TŻ małą uśpił, tylko, że znowu nic na noc nie zjadła. Powtórka z wczorajszego wieczoru...Ledwo pocycała przed moim wyjściem - koło 19.30. A z dobrych informacji - Ola już sama robi nie dwa, a conajmniej 3 kroczki. Oczywiście najpierw sama wstaje, bez podtrzymywania się czegokolwiek. Ślicznie sobie radzi, taka moja mała mądra dziewczynka. Jestem z niej taka dumna ![]() ...a z tych gorszych - nie mamy żadnych dla niej bucików...
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Miałam revlona kiedyś i jak dla mnie był ok
![]() ![]() Poza tym, już 2 dni stosuję podkład z Paese ![]() ![]() A z takich jeszcze fajnie kryjących to polecam z rimmela Lasting finish, teraz jest wersja 25h. Oczywiście nie trzyma się buzi 25h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A czemu czarna biel? skąd taki pomysł na nazwę? ![]()
#1670 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka , tak kiwi dobre na zatwardzenie rozluźnia kupkę
Mrowak , są tam afirmacje w tej książce , ale dlaczego chcesz siepnąć w kąt jeśli będą afirmacje ? Nie wierzysz? Ja mandarynki też daję wcina mu się uszy trzęsą ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Dusiaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misiek dopiero za ręce zaczął chodzić za to pięknie piłkę kopie ![]()
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Lind była taka piosenka "a mój chłopak piłkę kopie..."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
oby aż takiego zapału do piłki jak w piosence nie miał
![]()
#1674 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#1675 | ||
Rozeznanie
|
mrowak to ta, juz ci libra napisala
dusiaka- brawa dla Oli; moja na razie zaczela dreptac z pchaczem; libra, ja daje kiwi juz od dawna; tez bardzo lubi; i CIEKAWOSTKA- u nas kiwi rosnie i pan, ktory ma pare drzewek i sprzedaje na targu powiedzial mi, ze kiwi praktycznie nie ma chrob, wiec w ogole niczym nie pryska; Wiec jest nadzieja, ze owocki te sa ekologiczne ![]() Cytat:
Cytat:
sporo roboty przy pszczolkach; rodzice (my) maja kilka uli, ale sie same namnozyly (wyroily sie juz nie raz), wiec coraz ich wiecej; To prawda, miod moze lezec setki, tysiace lat, bez wiekszej straty na wartosci; No u nas ta ziemia troche dupna jest; wlasnie taka ze stojaca woda niestety; nie wszedzie na szczescie; drzewka nam gnija... ![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-04 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny siedze i sobie tak czytam mój poradnik eksperta fidbek.pl
dostałam w prezencie 10 kodów dla znajomych.. jesli któas jest naparwde zainetersowana aby za darmo zrobic sobie jeden taki raport o którym tam mowa.. a jest ich 12.. np.z asertywności , pewnośc siebie, atrakcyjnośc, zdolnośc komunikacji, kreatywność, relacje z ludzmi.. itd.. to bardzo chetnie oddam go Wam w pierwszej kolejności.. Cały Ambaras w tym że im wiecej osób zaloguje sie pierwszy raz i podam tam mój meil m.pacyniak@interia.pl to zwieksza moje sznase na wygranie tego kursu w Warszawie... A darmowe kody dostałam równiez dla siebie aż 6!!! i po zrobieniu takich raportów o sobie za 2 tyg bede miała raport na temat tej strony itd. do wypełnienia... kurcze za dzuo informacji naraz.. mam nadzieję że troszke rozumiecie.. ale zachęcam do obejrzenia tej stronki.. mrowka może ty bys chciała taki kod na którąś z KOMPETENCJI SPOŁECZNYCH... będe jutro dajcie mi znać.. mam ich 10 czyli 10 chetnych..
![]() |
#1677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kując żelazo.... jaki możesz polecić korektor skoro twierdzisz że masz tyle tych zmian (nie wiem gdzie niby, bo na zdjęciach tego nie widać!) Ja mam zawsze problem z ich zatuszowaniem i po kilku godzinach w pracy wyglądam jakbym nie wyglądała ![]() czemu czarna biel? w sumie to nie wiem, chyba dlatego, że w makijażu koloró mnóstwo, a czarna biel brzmi frapująco dość. Się mi tak jakoś wymyśliło. Cytat:
![]() nie dla mnie powtarzanie sobie codziennie rzeczy typu: jesteś silna, jesteś piękna, jesteś.... to tak jak z chodzeniem do wróżki- jedni chodzą namiętnie a inni w to nie wierzą i nie chodzą ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
p.s. a gdybyś uderzała do lumpka jakoś niedługo to wiesz... ![]() jutro-jak dobrze pójdzie-odsyłam całe tłumaczenie i zaczynam się modlić, żeby mi nic do poprawek nie odesłali
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczakos... ja tam tych odcieni za bardzo nie znam... miałam z revlona bodajze dwa.. te najjaśniejsze... A z korektorów to tak... Magic Heleny rubinstain czy jak to tam się pisze jest boski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W paese są raptem 4 odcienie... więc trudno będzie coś znaleźć.... a tak myślałaś o którym odcieniu? bo jakby co to może będę mogła załatwić próbkę, w sumie też mi się obiło że mozna tam zamówić za 1zł, to bym wzieła, na spokojnie byś spróbowała... ![]() ![]() bo wiesz.. czarna biel to mi z kaczynskim się kojarzy :d
![]() |
#1679 |
Rozeznanie
|
A ja wlasnie koncze wyzywanie sie nad swetrem....
![]() ![]() macie jakies sposoby na wyzymanie bezbolesne swetrow do prania recznego? Przeciez to zalamka jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A poza tym dzień dobry i miłego weekendu wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.