|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Kasienka mi tez pierwsze co przyszlo do glowy z poceniem sie to krzywica, ale to chyba kark
![]() Mai tez sie pozmienialo na niekorzysc duzo rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
u nas tez zmiany z trzech drzemek po godzinie zostały dwie ale za to po dwie wiec i tak jest dobrze
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- co do pocenia sie i marudzenia poszłabym do lekarza - w końcu moze cos sie dzieje niepokojacego i to pierwsze symptomy zrób wyniki bo nie ma co gdybać lepiej miec wszystko czarno na białym ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- niezawsze może zanim dasz mleko daj ciepłą wodę do picia |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Ja slyszalam co do pocenia sie że pierwszym objawem niedoboru witaminy D (krzywicy) jest pocenie sie glowki podczas jedzenia. Mi sie tak mala pocila i wlasnie kolezanka mi mowila ze mam wiecej wit D dac i przeszlo jak ręka odjał
![]() Nam sie dzis pogoda troche popsula juz ![]() ![]() ![]() A tak pozatym jak dlugo podaje sie ta witamine D ?
#3394 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
Ok dziekuje
![]()
#3396 |
Raczkowanie
|
a w uk nie każą dawać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
niezawsze to faktycznie Maja duzo je w nocy. Ale ona sie nabiega, napełza to może jej tyle potrzeba? Franek je w nocy raz, ale za to sie budzi wiec i tak musze wstawać do niego. Dzisiaj pospał do 8.30, normalnie szok!
Zgadnij jaka jest jego ulubiona piosenka? Oczywiście"Nie ma cwaniaka na Warszawiaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sie moj lobuz zaczyna czesciej budzic w nocy a juz raz wstawała :/ Wrrr w dzien nie chce jesc za duzo za to chyba w nocy nadrabia, dzis wypila 240 ml co jest dla nas ogromnie duzo! Tzn w nocy
![]()
#3399 |
Zakorzenienie
|
pocenie sie glowki jest objawem krzywicy ale nie jedynym. nie powinno sie samemu zwiekszac dawki wit D bo mozna przedawkowac a to tez niedobrze.
Kasia ja bym poszla do lekarza moze to nic groznego ale lepiej miec pewnosc niezawsze to niefajnie ze tak sie malej pozmienialo ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-03-05 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Kurcze u nas tez sie zaczela pocic... Ale chyba jej za cieplo bylo. Porozbieralam ja do samego body i zobaczymy.
#3401 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór! Stęskniłam się za wizażowymi mamusiami i ich pociechami. Chyba chcę znowu uciec w wizaż z moimi problemami... mam nadzieję, że mnie przygarniecie, a mnie uda się wkręcić w wątek na dłużej.
Pozdrawiamy Was wszystkie Kashha i Wojtuś
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3403 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór! Stęskniłam się za wizażowymi mamusiami i ich pociechami. Chyba chcę znowu uciec w wizaż z moimi problemami... mam nadzieję, że mnie przygarniecie, a mnie uda się wkręcić w wątek na dłużej.
Pozdrawiamy Was wszystkie Kashha i Wojtuś kashha witaj ![]() ![]() ![]() dziewczynki, odnosnie witaminy D to nieodbor moze doprowadzic do krzywicy, natomiast trzeba tez uwazac,aby jej nie przedawkowac bo moze byc toksyczna dla organizmu w duzej ilosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3405 |
Raczkowanie
|
witamy
![]() ![]() ![]() w końcu kiedyś dziecko musi sie oduczyc jeść w nocy bo noc jest od spania a nie od jedzenia zreszta żolądek tez musi odpocząć |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Rozeznanie
|
Ktosia tu kiedyś pisała (hd??), żeby spróbować budzić dziecko godzinę przed godziną jego pobudki - jak nie jest dospane i wtedy podobno zasypia na dłużej, bo to może być właśnie jak dzidzia sugeruje budzenie nawykowe. Mnie się też wydaje, że w tym wieku dziecko już dałoby radę wytrzymać w nocy bez jedzenia, ale musi w dzień jeść sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
Glooria, Renatka ja to można powiedzieć jestem taka staro- nowa, pisałam z dziewczynami kiedy jeszcze Maluszki były w brzuszkach
![]() Później jakoś szkoda mi było czasu na kompa i wizaż, a teraz osiągamy etap kiedy wszystko ma swoje miejsce a mama ma trochę czasu żeby pobuszować na wizażu ![]()
![]() |
#3408 |
Rozeznanie
|
kashha podobna mi się Twoje hasełko ze światłem, takie waleczne, pamiętam, że nie było Ci łatwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć,
wróciliśmy z weekendowego wyjazdu. Pojechaliśmy z myślą o wypoczynku a okazało się, że w naszym domku pękła rura i zalała łazienkę i cześć pokoju. Biorąc pod uwagę, że jest to stary drewniany dom... szkoda słów. Czeka nas remont ![]() Zostaliśmy bez wody. Przenocowaliśmy jedna noc i wróciliśmy do W-wy ![]() Cytat:
![]() Gluten- alergolog sugerował 10 miesiąc. Nie daje Szymkowi jeszcze potraw z glutenem ale raz na jakiś czas dostaje skórkę od chleba do ciumania. Głównie wtedy gdy jemy obiad a nie mam dla niego przygotowanych całych warzyw.Przyzwyczaił się, że je z nami. Daję mu wówczas właśnie skórkę lub wafle ryżowe. Ważna aby miał coś co może samodzielnie jeść. Kilkanaście lat temu określono, ze gluten powinno się podawać maluchom po 10 miesiącu. Określono również, że im młodsze dziecko tym większa wrażliwość na gluten tzn. może powodować alergię i celiakię. Obecnie podobno naukowcy zmieniają znadanie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Kasha co tam u was? Dziewczyny dzieki za rady, ale probowalam wszystkiego! Ona zawsze jadla w nocy 3 razy a teraz je 4 i je coraz wiece, wiec to nie jest nawykowe, oszukac woda tez probowalam, ale sie nie dala pila ja owszem, ale i tak zaraz byla glodna, no bo kto widzial tyle jesc? W dzien tez je, n ale mleka wypija tylko 90ml w dzien ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
teraz lekarze zalecaja nawet dorosłym zazywać wit. D. Mój alergolog powiedział abym koniecznie teraz zażywała (miał na myśli alergie małego i moja dietę z tym związaną)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Hd ja jeszcze glutenu tez nie podawalam ale najwyzszy czas chyba. Na innym forum jedna dziewczyna podaje od 3 miesiaca :/ Wogole wprowadza sobie wszystko kiedy jej sie podoba no troche mnie to dziwi.
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano właśnie, zmieniają, no nic ja czekam, widzę, że sporo lekarzy zaleca alergikom wg starych zasad (mój, na pewno anoxie tak zalecał też, w necie tak czytałam też) A marchwią, to chyba nie jest takie proste, dawałam na test z bobowity i teraz tez na pierwszy ogień stąd, no ale nieważne, na razie będę dawać bo chyba się nie pogarsza. Generalnie teraz naczęściej daję z hippa, chyba że owoce to akurat hipp ma cukier więc szukam innych bez. a z rurą, uuu nie zazdroszczę, ale może dobrze, że pojechaliście i wcześniej wiecie, że trzeba ten remont robić. niezawsze to teraz by jakoś trzeba zrobic, żeby jadła więcej mleka w dzień, ale jak to nie wiem niestety ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-06 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Heh cwaniak Ci urosl. Kurcze u nas to samo, juz budzila sie raz na jedzenie kolo 4 (spi od 19 albo cos po 19) a teraz sie franca mala budzi o 1 :/ I potem znowu.. No i dzis urzadzila sobie nocne 1,5h zabawy .. dobrze ze maz wstawal
![]()
#3416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta pobudka o 1 to taka ściema. Je niedużo i chyba bardziej mu chodzi o przytulenie sie do piersi. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
hd oj współczuje pękniętej rury. Pewnie niezłe straty zastaliście. Mam nadzieje, że po remoncie będzie jak dawniej.
niezawsze to faktycznie Maja je mało mleka w dzień. Franio je 3x po ok 180 + 180 o 3 w nocy, zupka i deserek w dzień. I wiem, że w nocy je bo jest głodny i na pewno nie da sie oszukać woda. Maja tez pewnie jest głodna, bo jak by nie była to by nie jadła. Ale z czasem pewnie jej sie odmieni...oby ![]() Dziewczyny a jak to jest z witamina D u dzieci karmionych tylko mm? Czytałam, że nie powinno sie jej podawać, bo jest w mleku i mozna przedawkować. Ja podaje co kilka dni, może za mało? Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2011-03-06 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gluten - wstrzymam sie do 10 miesiąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My jemy od 1 miesiąca mm, wit d codziennie mimo to (chyba, ze mi się zapomni), może jak więcej słońca będzie to rzadziej, zapytam się lekarza, on mi tak sugerował, żeby codziennie. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-06 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
Marta - dziękuję. teraz usuniemy szkodę a latem chyba zrobimy generalny remont łazienki. Mieliśmy to robić później bo w najbliższym czasie chcieliśmy wymienić okna ale ta sytuacja wszystko przyśpieszy.
Niezawsze - tez myślę, ze Maja teraz tyle spala, że dziewczyna jest głodna w nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.