![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Jestem daltonistką
![]() ![]() ![]() ![]() Btw albo mi się wydaje, albo minimalnie przebarwienia mi bledną ![]()
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
--Olka-- też przymierzam się do kupienia podkładu z Pixie Cosmetics i mam pytanie czy dobrze kryje ten podkład mineralny czy nie przebijają spod niego przebarwienia po trądziku ( w moim przypadku czerwone bardzo) i czy dał by radę zamaskować krostki ropne i nie podkreśla rozszerzonych porów nie wysusza i suchych skórek? jaki kolory wybrałaś? czy masz jasny odcień skóry? Czy go nakładasz pędlem tej samej marki - Flat top?
Jaki krem nawilżający pod niego stosujesz? Proszę o odpowiedz ![]() ![]() ![]() nie wiem czemu ![]() ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Raczkowanie
|
Zachęcacie dziewczyny do tych minerałów Pixie
![]() Ja może też bym spróbowała, ale jestem trochę zrażona po nieudanych EDM. A nie wiem też czy mnie po Pixie nie wysypie bo widzę że krzemionka tam figuruje w składzie, a mnie po pudrze bambusowym wysypało, który ma głównie krzemionkę w sobie. Ale może w mniejszym stężeniu byłoby ok. Nie chce mi się eksperymentować ostatnio bo czego bym się nie chwyciła to zaraz wysyp. Na plus tylko przebarwienia, te najgorsze (których nie mogłam się pozbyć od roku) już prawie poznikały po skinorenie. Ale takto bez zmian na lepsze, mimo że od tygodnia próbuję z dietą warzywno-owocową. Jak przez miesiąc nic się nie zmieni to zacznę obżerać się czekoladą i chipsami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Konto usunięte
|
Widzę że nikt mi nie odp odnośnie mojego wątku;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-03-02 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Konto usunięte
|
Więc jakim kosmetykami teraz pielegnujesz twarz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
Mycie:
- olejek myjący z Biochemii Urody Nawilżanie: - oleje z wiesiołka, orzecha włoskiego z Mazideł - okazjonalnie krem aloesowy Martina Gebhardt Make-up: - Toleriane La Roche Posay - Creme Satin La Roche Posay Leczeie: - Skinoren i nic poza tym Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-03-02 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jako weteranka, chciałabym napisać tu pewien apel - BADAJCIE SIĘ!
to jest pierwsza, najważniejsza sprawa, jeżeli ktoś ma problemy skórne! niestety lekarze nie są skłonni do wysyłania na badania, ale walczcie o to. czy warto się truć niepotrzebnie antybiotykami, które nie przynoszą żadnych skutków? lub przez lata nabawić się problemów psychicznych? uważam, że problem trądziku, czy też innych chorób skórnych jest w dzisiejszym świecie bardzo bagatelizowany, a osoby chore - często wykluczone społecznie (niezawsze z własnego wyboru) Każdej chorej (bo trądzik to choroba) osobie, polecam generalne przebadanie się - do głowy nam czasem nie przyjdzie, co może być przyczyną trądziku. Z mojej strony na początek: * generalne badanie krwi, badanie pod kątem alergicznym * hormony * wymaz ze zmiany skórnej z antybiogramem * kał i mocz I dopiero z tym do specjalisty. To moja szczera rada, jako osoby, która męczyła się z problemami skórnymi przez wiele lat i leczyła nie pod tym kątem, pod którym powinna - problem nie został odpowiednio zdiagnozowany. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę cierpliwości i gładkiej skóry ![]()
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2011-03-02 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wymieniłam badania, które są wg mnie podstawą w moim przypadku okazało się (a raczej sama do tego doszłam i wykonałam odpowiednie badania), że mam gronkowca złocistego, który zadomowił się w skórze i górnych drogach oddechowych, co ma masakryczny wpływ na stan skóry i zdrowia (miałam zawsze baardzo nietypowy trądzik i często chorowałam, przeziębiałam się) a przeszłam już nawet niepotrzebnie kurację izotretynoinową (która w sumie dała bardzo dobry efekt, ale nie zaleczyła problemu, bo jego podłoże było inne) ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- a tak w milszym temacie makijażowym ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2011-03-03 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam pytanie do Was jeszcze, polećcie coś punktowego zaleczającego i wysuszającego na pojedyncze zmiany. Ja stosowałam w tym celu maść cynkową ale jest bardzo niewygodna w użyciu, wolałabym coś w formie żelu. Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-03-03 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Przyczajenie
|
też mam problem z trądzikiem i bliznami, chodziłam do dermatologów, ale jedyne badania jakie w tym czasie robiłam to testy alergiczne - wyszło, że jestem uczulona na roztocza, ale podobno to akurat nie wpływa na moja skórę. Podłączam się do pytania kolezanki z góry -jesli mozecie rowniez polecic jakis krem do cery tradzikowej - bede wdzieczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Czy uzyskam odpowiedz na temat wody termalnej ?
![]() ![]() ![]() ![]() mój dermatolog zlecił mi zrobienie badania na poziom tylko jednego hormonu- testosteronu... po za tym muszę go zrobić prywatnie a jest drogi ![]() ile kosztuje badanie na wymaz krosty z antybiogramem? i czy też zrobi się wymaz na beztlonowe bakterie czy tylko na tlenowe? też leczyłam się izotekiem i po pół roku problem wrócił a więc przestrzegam wszystkich żeby nawet na swoją rękę (mi dermatolog to odradził robienia jakich kolwiek badań przed zaczęciem leczenia izotekiem) ponieważ pół roku leczenia bądz co bądz drogimi i wyniszczającymi organizm lekami (nabawiłam się wzrostu trójglicerydów i do tej pory mam podwyższony cholesterol mimo iż mam 19 lat) najpierw trzeba zbadać jakie bakterie siedzą w naszej skórze później hormony teraz to wiem szkoda że tak późno i szkoda że musiałam się przekonać na własnej skórze ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-03-03 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Raczkowanie
|
co w badaniu krwi, moczu i kale powinniśmy zbadać( czego szukać ) czy tylko chodzi o krwiki czy o coś innego też? czego poziom?
jakie alergeny żle mogą wpływać na wygląd skóry? ja mam tendencje do alergi jestem uczulona najbardziej na sierść zwierząt ale nie mam z nimi kontaktu , na pyłki i na grzyby a także roztacza( ale w małym stopniu)
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Badanie testosteronu to cena ok. 30zł. Uważam, że powinnaś zrobić badanie większej liczby hormonów (np. tarczycowych), na pewno jeśli testosteron wyszedłby wysoki i widzisz u siebie jakieś objawy zaburzeń hormonalnych. Całkiem nie pamiętam ile płaciłam za antybiogram ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
dziewczynki zna moze ktoras jakis samoopalacz ktory mozna zastosowac do twarzy? ( oczywiscie naszej tradzikowej) chodzi mi o jakies cudo co nie zapycha.. jest takie cos w ogole na rynku?? ehhh jestem tak obrzydliwie biala ze az wyglada to niezdrowo.... a niedlugo ide na wesele w charakterze swiadka i znow wyjde okropni na zdjeciach przez ten kolor twarzy.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
A nie lepszy byłby profesjonalny makijaż na ten jeden dzień? Chyba ciężko znaleźć dobry samoopalacz do twarz (kolor, smugi), nie wspominająć już, że niezapychający.
![]() |
#3141 |
Raczkowanie
|
a w jakiej formie stosowałąś wodę termalną??
ja chciała bym zakupić ty używać jej zamiast wody z kranu bo niektóre dziewczyny tu mówiły że taka może szkodzić a ja kompletnie nie umiem odróżnić co mi szkodzi a co nie:/ ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- i z jakiej firmy najbardziej polecasz tą wodę termalną?? czy te tańsze są o wiele gosze od tych drogich?
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Punktowo stosuję Benzacne.
Pytałyscie o Elemonga:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232276 kopalnia wiedzy. Od siebie mogę dodać, że ma fajne właściwości. Na mojej baaardzo jasnej skórze wtapia się niemalże idealnie (ciut za różowy jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() eh z reszta ola masz racje twarzy nie bede ruszac postaram sie makijazem wszystk wyrownac boo ehh jest juz ok a pewnie po nastepnym eksperymencie znow sie cos zwali ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2011-03-03 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-03-03 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Mam pewną zagwozdkę i pomyślałam, że może Was zapytam - otóż czy bylyście kiedykolwiek na mikrodermabrazji diamentowej? Na grouponie jest zniżka 80% na 3 zabiegi w moim mieście i mocno mnie kusi
![]()
![]() |
#3147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź diamentowa
![]() Zdecydowałam się, co mi tam ![]() ![]() Liczę na "odświeżenie" skóry. Mam nadzieję tylko, że mi nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Olka: Miałam kiedyś mikrodermabrazję( i też ze zniżką z grouponu
![]() ![]() A co do Pixie to się też wypowiem bo gdzieś tu czytałam że jesteś daltonistką ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy wy byłyście na zabiegach kwasami u dermatologa albo kosmetyczki? Jak tak to jakie to były kwasy? Ehh muszę jakoś zacząć walczyć z przebarwieniami chociaż przez te wszystkie leki brak mi już kasy. Czy stosowałyście może jakieś kwasy, toniki na bazie kwasów np. z mazideł? Czy takie coś w ogóle coś daje, czy są efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.