|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Desperate Youngwives, PM-ki do 23 lat
Ja mam własnie na odwrót, jak mam dużo do zrobienia to mam motor napędowy, a jak 1 rzecz to mi sie nawet zabrać za to nie chce.....
Jak jeszcze chodziłam do technikum to uwielbiałam jak miałam tysiące zadań do zrobienia z dnia na dzień, a jak jedno to z reguły go robiłam a raczek kserowałam w szkole.... Dalenka ta, którą chce malować to nie pamiętam ale albo dekoral, albo nobilles, bo tylko tych używamy, plus ewentualne odcienie wiadomo normalnymi farbami, nie powinny wpływać na dzidziusia, tylko nie mogę sie zdecydować co namalowac...... myslalam nad taką hmm.... wierzbą, rozwianą, wygiętą na bok przez wiatr.... wiecie o co mi chodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja uwielbiam oliwki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Oj tak remonty są mega męczące ale i tak je uwielbiam
![]() Ja też mam fioletową ściane, ale póki co malować będę na tym kawałku ściany fioletowym - nie wiem czy kojarzycie ze zdjęć, bo na calej fioletowej stoi szafa.... Mi się bardziej podobają malowane ręcznie niż naklejki czy coś.... Ale mam denny dzień... nie miałam siły nawet sobie soku odkręcić! Ale za to będę mieć dzisiaj pączki domowej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie to ja mogę przedstawić w banku sytuację,że moja rodzina nie chce mnie utrzymywać na studiach poza miejscem zamieszkania ;p A co do mieszkania, to chodzi mi o to czy dajecie jakoś radę się utrzymać sami, ale zdaje się,że większości pomagają rodzice. Ja niestety jestem na 99% pewna,że takiej pomocy nie uzyskam, więc ... ![]() No i jeżeli pójdę na zaoczne na załóżmy UJ, to chyba będzie taniej ? Ale mniej więcej zaspokoiłaś moją ciekawość, dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Aaaa, dziewczyny. W nowym "tomie kultury' (toto z empiku) jest pokazane jak zrobić kartkę na ślub, może Wam to pomoże coś przy zaproszeniach ![]() Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2011-03-06 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też lubię prace wykończeniowe- malowanie, meblowanie, dodatki, itp, ale sam remont- tynkowanie, szlifowanie, wiercenie, zdzieranie starych warstw farby np z kaloryferów, itd wcale nie są w pewnym momencie fajne- zawsze jest kryzys kiedy nie ma się siły robić dalej, heh. Wiem, bo tak było u nas, kiedy z TŻtem odświeżaliśmy mieszkanie sami. Mam dobry humor, bo dowiedziałam się trochę o indywidualnym toku nauczania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no UJ to państwówka także powinno byc taniej, ale w sumie też nie wiem, musiałabyś podzwonić, popisać maile i się dowiedzieć. Albo może na stronach internetowych coś znajdziesz ![]() a co do mieszkania to ja póki co mieszkam z rodzicami, ale powiem Ci na przykładzie mojego Tż, który od paru lat utrzymuje się sam. Też studiował zaocznie, pracował i normalnie to godził. Fakt, mieszkał wtedy w mieszkaniu ze znajomymi, wynajmował u nich pokój, więc wiadomo, że taniej płacił, ale Ty z tego co wiem będziesz mieszkać z Tż, który też by pracował tak? Więc wychodzi na to samo. Wtedy nie powinno być problemu z utrzymaniem się, jeszcze jak weźmiesz kredyt studencki ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Głównie chodzi o to,że nie chcę być w niczym zależna od moich rodziców, a zwłaszcza od mamy. Wiem jak się kończą wszelkie pożyczki i jednak podziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykończenia już są super, bo szybko widać efekty ![]() Ale w sumie jak pamiętam nasz remont, to sama zrywałam nawet podłogę!! układałam z tż warstwy na podłodze i operowałam wyciągarką jak wylewkę robiliśmy!! ![]() A zrywanie tapet to już wogóle mój żywiol.... no i tynki dekoracyjne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||
Zakorzenienie
|
cz.1 jak zawsze
![]() dzięki ![]() Cytat:
fajne tytuły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiedziałam sobie że jak w przyszłości bede dużo zarabiać to zarobki z 2 miesiecy lub 3 przeznacze na taki remont generalny zębów ![]()
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *chcę już być w domu (w naszym mieście, na naszym Śląsku ![]() *chcę już iść do pracy- stałej w zawodzie *męczy mnie moja uczelnia i to, że ciągle coś mącą, odwołują; poza tym na 4. roku mam same powtórki z licencjatu i mi się to nie podoba ![]() *zaoszczędzimy kupę kasy (950 zł za sam wynajem kawalerki) *wkurzają mnie ludzie z mojego roku *chcę robić badania słuchu na Śląsku, a one są od września do grudnia Ogółem mówiąc, nie opłaca mi się tu siedzieć- tracę czas i pieniądze, itd. Mam nadzieję, że mi się uda. Będę szczęśliwa :P. Cytat:
![]() Napisałam ten durny referat, bleee. Dom posprzątany, przeczytałam książkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||||
Zakorzenienie
|
cz.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() weekend był cudny... w piątek TŻ dostał grypy żołądkowej jednodniowej - biegunka i wymioty, i jego mama też to miała w sobote nie pojechaliśmy na żadną imprezę bo mój kochany przecież był tak obłożnie chory że cały dzień w łóżku przeleżał (może pominę to że czuł się zupełnie dobrze, ale nie chciało mu sie wstawac i wykorzystywał sytuację) zjechałam go bo mówię, a jak kobieta jest w ciąży i przez ileś tam tygodnie dzien w dzien ja mdli to ma lezac przez te kilka tygodni w lóżku ehhh..... no i siedzielismy u TŻ w sobote w domu i przysnęlo nam się i przed 6 juz odwiózł mnie do domu ![]() dzisiaj przyjechałam do lublina z TŻ jego siostra i jej chłopakiem i pojechaliśmy do kleopatry na jedzonko i na zakupy do hipermarketu i kupiłam sobie taki fajowski odświeżacz do powietrza na prąd ![]() aaaa i dostałam łyżworolki ![]() ![]() i przywiozałm sobie wreszcie z domu urządzenie wielofunkcyjne bo fortune na druki i ksero wydawałam a tak to kupie ryse za 10zł, tusz za 4.5 i mam spokój i o wiele taniej mnie to wynosi i znowu pokłóciłam się z z TŻ, miałam zły humor i znowu poszło o ślub w ogóle i o dzidziusia... ale o dziwo dzisiaj nawet zajzal ze mna do działu dziecięcego i stwierdził że dziecko jest kosztowne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ja za to codziennie myślę o przeniesienu się na zaoczne, a TŻ mi tego nie ułatwia, nie wiem jeszcze co na to mama powie ale tata powiedział że jak mam zawalić rok to lepiej żebym się przeniosła na zaoczne, pomimo tego że nie jesteśmy ze sobą blisko wydaje mi sie ze z calej tej bandy ludzi która mnie otacza on jedyny nie miałby do mnie zalu gdybym przeniosła się
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ wie, o której wróciłam :P. A idź z tym imieniem! Ty musisz mieć wszystko "na bogato"- sukienki, imiona, itp ![]() Powinnaś współczuć TŻtowi i go wspierać w chorobie :P. Nie zaraził Cię jakimś wirusem? Rolki ładnie na nogach leżą ![]() ![]() O co się konkretnie z TŻtem pokłóciliście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja rozważam pójście od razu na zaoczne, coby łatwiej mi było pracować i więcej czasu mieć dla domu i TŻ-a (i zarazem łatwiej utrzymać się bez pomocy rodziców). A w domu już się nasłuchałam od kochanej mamusi,że na zaoczne idą same debile (wtf?! studia jak każde inne...). No ale cóż. Moja mama w ogóle jest skarbnicą takich oto złotych myśli ![]() Najprostsza rada - nie przejmować się i trzymać się swojego zdania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczynki ![]() Ten tydzień też się bardzo pracowicie zapowiada, jeszcze w szkole zaliczenia (mam już dość ![]() ![]() Powiem Wam, że wczoraj się zniesmaczyłam. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co prawda Tż mówi,że mogę iść na dzienne, bo on sobie poradzi z utrzymaniem nas, ale... Nie wiem czy chce,żeby on się zaharowywał dla mojej wygody ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- No i nie dopisałam najważniejszego - ja już tej kontroli dłużej nie zniosę, bo przekracza wszelkie granice (włącznie z czytaniem głupiego pamiętnika, po sprawdzanie czy już mam okres czy nie i czy czasami nie używam tamponów, bo ona tego nie akceptuje - tak ! moja matka potrafi przegrzebać śmieci tylko po to,żeby zrobić mi awanturę, bo znalazła w nich zużyty tampon ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Rozeznanie
|
A co do tego czy gorsze czy lepsze ... Zależy od człowieka. Jak ktoś chce się uczyć, to będzie się uczył wszędzie. Ja po prostu nie lubię tego szufladkowania wszystkich przez moją matkę. Skoro zawsze chciałam iść na dzienne, to też widziałam w nich coś lepszego. No ale cóż, rzeczywistość jest inna i muszę się z tym pogodzić
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() I żeby nie było zbędnych domysłów - on to pisał tak po prostu, a mnie nie łączyło z nim nic oprócz trochę głębszych pocałunków (a i to dopiero w liceum). Więc koleś ostro miał za przeproszeniem nasra*e w głowie ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- A co do Tż-a. Jemu rodzice założyli konto i odkładali na studia, więc ma na nim sporo kasy już. Druga sprawa - założył z ojcem firmę i ciągną niby po parę ładnych tysiaków za stronę. Ale tak czy inaczej ja nie chcę,żeby mnie utrzymywał ![]() Nie pozwoli mi na to moje męskie ego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam na bogato zaraz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczywiście czysta teoria ![]()
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2011-03-06 o 22:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do studiów dziewczyny to ja chciałam iść na zaoczne. Nie wyobrażałam sobie kolejnych lat nauki 5 dni w tygodniu, chociaż powiem Wam, że myślałam nad przeniesieniem się, ale zrezygnowałam, myślałam też nad drugim kierunkiem w trybie dziennym, ale nie wiem czy była bym w stanie to udźwignąć emocjonalnie i fizycznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Kochane moje, a powiedzcie mi. Co sądzicie o tatuażach ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
mi się podobają, delikatne, skromne, i żeby nie było ich za dużo na ciele. sama chcę sobie zrobić i tak planuję od dwóch lat, ale zebrać się nie mogę. Zawsze są ważniejsze wydatki na głowie plus to, że jednak to musi być dobrze przemyślana sprawa.
A chodzi Ci coś po głowie ? ![]() ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-03-06 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale teraz chodzi nam z Tż po głowie pomysł z datą ślubu... Ja w tym samym miejscu, a On się jeszcze nie zdecydował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.