|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
ja miałam TP na 07 marca, a zwolnienie dostałam az do 19 marca, lgiun powiedziała, że nie będzie juz sie bawic w wypisywanie co chwila, więc spoko, pytałam się w pracy i po prostu jak urodzę to mam od razu w ten dzień ich powiadomić i wtedy kadrowa od tego dnia przestanie naliczać za L-4 i zgłosi mnie do ZUS do macierzynskiego, po prostu to L-4 się przerwie, więc jak widać spoko
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() jak to, zadna nie urodzila w nocy??? ja dzis wyspana bo maly byl wyjatkowo grzeczny i nie rozrabial w nocy i tylko jedno wstawanie na siku bylo do tego ladna pogoda sie szykuje wiec ide nastawic pranie - kocyk, posciel dla zajączka i takie tam duperelki mąż sie upiera że urodze 19 - w tą pełnie i jego urodziny ciekawe czy bedzie dobrym prorokiem ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia, ale śmieszne, co do łozyska, to tez miałam wrazenie, że to wątróbka mi wypadła,
![]() zwłaszcza, że w szpitalu nam z mężem pokazali dokładnie jak wygląda no a w domu to wiadomo, że mogłam sobie obejrzeć na sopkojnie ![]() dobra, lece już sie szykować, pa pa
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kjak rodziłam to skurcze tez mi przypominaly bole jelit i jak jechalam na IP to nie bylam w 100% pewna czy to to castia super opis ![]() dla mnie tez byla makabra zalatwic sie pierwsze dwa razy po porodzie
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Castia dziękuję za pocieszenie
Staraliśmy się z mężem o dzidzię prawie 5 miesięcy. W końcu jak się udało to przez następne 6-7 miesięcy myślałam, że jednak nie jestem jeszcze gotowa na dzidzię, że nie dam rady i skończy się całodzienne niedzielne leniuchowanie z tż w łóżku bo przecież trzeba będzie zająć się dzieckiem. Na szczęście ostatnio mi przeszło. Mała zaczęła się intensywniej ruszać, bawi się ze mną i już nie mogę się doczekać jak będę mogła ją tulić w ramionach. Chyba w końcu dojrzałam Ciekawe jak tam czarna?
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
kurcze tsunami i trzęsienia ziemi w Japonii......co za dzień....
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze zawsze po macierzyńskim dostane zwolnienie od pediatry, jak będe chciała dłużej zostać w domu . Tyle tylko, że nie chce za bardzo kobinowac później takimi zwolnieniami, bo wiem jak do tego podchodzą w mojej firmie :/i dokładnie, jak mam L4 i urodze, zgłaszam ten fakt w firmie i automatycznie zwolnienie sie przerywa i zaczyna byc naliczany macierzynski. A nawet jakby juz pensje poszly (bo np. jest koniec m-ca i rozliczyly zwolnienie do końca, a np. 30 sie urodzi) to zawsze mozna zrobic korektę. Dla kadrówek jest to chleb powszedni. idę się ogarnąć i lecę na KTG. Trzymać kciuki, i za Ciebie niutka też trzymam |
|
|
|
|
#699 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() body koszt 11.99 z dł rękawem http://gazetka.biedronka.pl/g22,wios...ej_szafie.html Cytat:
czekamy na zdjęcia małej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() a ja dziś chyba wezmę się powoli za pakowanie torby , bo jeszcze nic spakowanego nie mam ...
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
Woszczyk to masz dobrze, ja na NFZ ostanie miałam w 30tc i to juz koniec.Jak chcee to musze iśc prywatnie.
Laseczkaa Ziaja kupowałam w Superpharm po 6-7 zł. Z goleniem tez mam problem i sama nie wiem co z tym zrobić Przy córce to mnie połozna goliła i było ok.Diatoma , ale masz sliczny brzuszek, super Megi gratuluje Iweczka trzymam kciuki
|
#701 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Castia super opis a widzisz tak się bałaś i szafy szukałaś
super że tak szybko poszło A imię ładne bardzo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo byłam zarośnięta jak to mój tż powiedział jak Rumcajs chciał mi pomóc ale dałam radę teraz 16 przed wizytą też się ogolę sama jakoś nie chcę do lekarza taka zarośnięta iść ![]() Cytat:
nie wiem może to źle ale póki co się nie martwię ![]() do ciebie ![]() Cytat:
to jeszcze tydzień i możemy rodzić ja też kurat fenoterol odstawiam 16 19 będzie pełnia więc rodzimy ![]() Cytat:
normalne te bóle są póki nie są regularne to wtedy są przepowiadacze ale ja wczoraj sobie trochę pochodziłam to miałam potem skutki. nawet teraz co jakiś czas mnie łapie taki ból jak na @. aaa super gratulacje ![]() już masz ikonkę koło siebie jej za parę dni ja też
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
no już wróciłam, najlepsze było, ze wbijam do lab bez kolejki, bo jedna jedyna byłam z uprzywilejowanych, a ze mną taki dziadek i mu pielęgniarka tłumaczy, ze ja w ciąży, wiec bez kolejki, a on "ach, szkoda, ze to ja w ciąży nie jestem"
teraz mam powód, zęby doczekać przynajmniej wtorku i wyników, bo robiłam tez te WR, które zgubiłam, a to do szpitala koniecznie. diatoma-rzeczywiscie wysoko ten brzuszek i śliczny. a czop to sobie może tak odchodzić, mi idzie już trzeci dzień, a akcji porodowej zero, miamore pisze, ze jej od tygodnia idzie, niutce tez tak szedł. castia- tak właśnie mi się kojarzyło, dlatego się pocieszam, ze jak sobie pochodzę z tym rozwarciem i szyjką zgładzona, to łatwiej pójdzie ![]() Ja to w marketach, gdzie nie ma kolejek dla uprzywilejowanych zawsze jestem proszona przez kasjerki bez kolejki, śmieszy mnie to "zawołaj te panią w ciąży' czy coś w tym stylu ![]() co do L4, mi gin dala do tp i powiedziała, ze jak się przeterminuje, to mam iść po kolejne, a jeśli nie doczekam do tp, to się automatycznie anuluje od tego dnia i wsio.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-11 o 09:55 |
|
|
|
#703 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=diatoma;25650682], a ciąża donoszona jest w 37+1. wiec jeszcze tydzien!!! o ludzie ale sie spociłam z wrażenia, brzuch mam wciąż cholernie wysoko [QUOTE] Faktycznie brzusio jeszcze masz wysoko, ale jest taki fajny, zgrabniutki jak pileczka ![]() Cytat:
Cytat:
jakos sobie radze i w miare wszystko widac. Gorzej mi wychodzi z moimi paznokciami u nog....przydaloby sie znimi zrobic pozadek, wiec chyba skocze do kosmetyczki.Castia..ty to jestes agentka Pierwszy raz slysze zeby ktos nazwal porodem niezla impreza...hahahahha...jes tes babka z jajami musze Ci powiedziec![]() Dziewczyny boli mnie gardlo jak cholera, jak jestem juz po 37 tyg. moge wziasc normalne tabletki na gardlo czy nie?Narazie psikam takim sprayem ale nic nie pomaga
|
|||
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ponownie w dniu dzisiejszym...
Nadal jest kiepsko, nie mam juz czym serwowac uslug w wc, woda sie leje choc juz nie tak jak w nocy ![]() Co do coli, to wiem, ze moze pomoc ale w tym momencie boje sie wyjsc z domu, bo a noz nie zdaze wrocic... ![]() Zjadlam 2 kromki chleba z malutka iloscia masla, pije czarna herbate z odrobinka miodu - zobaczymy co to bedzie ![]() Castia - super porod mialas Rzeczywiscie fajnie przejsc I faze porodu w domu a pozniej miec expres miedzy nogami![]() Gratuluje mamusiom nowych tygodni
|
#705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę kupić jakąś maść na te brodawki Cytat:
![]() a co do golenia to też zawsze przed lekarzem się golę bo nie chcę zarośnięta iść Cytat:
|
|
|
#706 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny
My jeszcze 2 w1 ;-) Brzuch pobolewa ale krwawic przestalam no zobaczymy Jak by sie cos dzialo jade na IP |
|
|
|
#707 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Castia super opis a Malwinka bardzo mi się podoba no i gdzie te zdjęcia??? Cytat:
w szpitalu golą ale są nieostrożne co do tępych maszynek, to najlepiej zapakować swoją nówkę do torby, bo nawet jak się ogolisz, a im się nie będzie podobało, to się zapytają czy masz swoją maszynkę i wtedy nie będą Cię golić tymi tępymi ![]() Cytat:
![]() siedź jeszcze grzecznie w domku ![]() Cytat:
![]() niech nie będzie taka mądra, bo Ty byś na tym straciła macierzyński ![]() gratki!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
matko ,nie było mnie parę dni a tu autobus goni
![]() Brawo dziewczyny !! witam nowe maleństwa Black ale Kubuś jest duży,4,5 kg ![]() u mnie nic nowego się nie dzieje,nadal 2w1.Szczególnych bóli itp. nie ma. Nawet nie czekam jakoś specjalnie,samo weżmie mnie póki co dzisiaj jedziemy na weekend nad morze,trochę jodu nawdychać.AAle wieje dzisiaj brr![]() ![]() Trzymajcie się kochane
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Kurczę byłam w tesco, niedużo ludzi to nie będę się taszczyć do kasy dla uprzywilejowanych tylko do pierwszej lepszej. Były 2 osoby, no to się turlam, z drugiej strony do tej samej kasy wystartowała babcia, jak zobaczyła, że ja też w tą samą stronę, puściła się prawie biegiem no mnie się lekko ciśnienie podniosło, no biegać nie będę popchnęłam lekko wózek w stronę kasy, dojechał przed babcią, a ja powoli doszłam. Ta o mało zębów własnych nie zjadła
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Porobiłam foty brzucha, porównałam z tymi przed tygodnia i normalnie mi się brzuchol z deka podniósł
Tydzień temu już był taki do dołu, a teraz znowu piłkaa w obwodzie brzucha od tamtego tyg plus 5 i mam teraz równe 110 cm. a pogoda dziś prześliczna jest, oby zima już nie wróciła ![]() aja-dobrze zrobiłaś
|
#711 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze normalnie te mohery do szału mnie doprowadzają. Widocznie legitymacja rencisty uprawnia do wszystkiego ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Normalnie paranoja jakaś !!!
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wiele razy starsze babcie właśnie miejsca ustępowały, choć wokół pełno chłopa w sile wieku, wiec aż tak narzekać nie mogę.
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
hej. Ale mi się dobrze spało. wstałam o 10;30
. tylko jeden mocny ból mnie w nocy obudził. mi sie wczoraj skończyło L4. Co mam teraz zrobić? Napisać jakieś pismo do firmy, że chcę od dzisiaj zacząć macierzyński? (bo do poniedziałku to już na pewno urodzę i nie warto mi iść do internisty po zwolnienie). Wiecie może?
|
#715 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet jak bys miala wziasc na zwykly katar/chyba ze juz masz max i nie mozesz A jak chcesz macierzynski to mozesz na 2tyg przed terminem porodu wiec smialo pisz ;-) |
|
|
|
|
#716 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zobaczysz jak urodzisz, ta mała istotka zmienia cały nasz punkt myślenia, cały świat sie zmienia Cytat:
takie było zamieszanie jak na imprezieja też nikomu nie zycze szycia,nikomu Cytat:
![]() każdej byłoby o wiele łatwiej ja również każdej z was gratuluje nowych tygodni ![]() diatoma ale brzusio ekstra ![]() ja po porodzie jak miałam brzuch jak w 7mc to jak leżałam to go głaskałam a taka dziewczyna z łozka obok - nie kopie co? ja mowie no wlasnie kurde jakos tam spokojnie dzisiaj ![]() ego - ego foty beda jak odzyskam aparat bo tatus sie chwali córą w świecie haha ![]() a jeszcze nie zgrałam Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-11 o 10:52 |
||||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ci brzuch znika? tzn w jakim tempie?
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hejka mamuski!!!Ja w nocy znowu bol okropny jak na@,krzyz,biodra,pachwiny..... skad wy to znacie???i do tego lekkie plamienie....dzisiaj znowu bol jak na @ i znow plamienie plus za chwile sluz ale nie podbarwiony krwia ...krew osobno ......zobaczymy co z tego bedzie hhihihihihi TZ w pracy ja ide prasowac i obiadek robic wsio musi byc ready na przyjscie kluseczki :P Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-11 o 11:05 |
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
powolnym
![]() narazie to mnie wszystko jeszcze boli to nie cwicze ani nic bo sie ledwo ruszam. nie wiem czy nie kupie tego pasa. denerwuje mnie ten flaczek wlasnie ide sie zwazyc ciekawe czy cos ubyło
|
|
|
|
#720 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
hahahaha leje ![]() CASTIA dziekuje za swietny opis porodu..podnioslas na duchu .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-11 o 11:09 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

miała któraś z was coś takiego? ja do tej pory miałam takie bóle od czasu do czasu, zeszłej nocy raz a teraz cała noc... wcześniej jak mówiłam doktorce o tym to mówiła, że to normalne te bóle no ale teraz ich siła i częstotliwość trochę mnie zaniepokoiły..
normalne te bóle są póki nie są regularne