|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Cytat:
O właśnie, Kash dobrze mówi to z pomysł na http://www.winiary.pl/produkt.aspx/3...olonski-garnek Ale to kwestia przypraw. Spróbuję gotowca a później sama wyczaruję jeśli się uda
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam tu i tam za dużo.Choć jemu to pasuje, a mi już nie Jak to mówią życie Wczoraj dumna z siebie byłam bo na spinningu dałam radę już nie wymiękam po 15 min jak na początku I rozgląda się Tż dla mnie za nowym rowerem jakąś własnie damką holenderską tak za 300 zł można juz kupić w ładnym stanie. Bo teraz to mam takiego starego górala jak w marketach sprzedają i ciężko się jeździ na nim.---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Też ciekawe
|
|
#4173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja szczerze powiedziawszy wolę mieć troszkę za dużo niż za mało, ostatnio trafiłam na rozmowy w toku z anorektyczkami i stwierdziłam, że jednak wolę te drugą skrajność jeśli już ![]() a co do rowera to faktycznie na "szrocie" można kupić porządną damkę, w bardzo dobrym stanie z przerzutkami i amortyzowanym siodełkiem (jak moje- cudo! jak się jedzie po dziurach to nie obija tyłka |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze znajdzie się jakieś "ale" jak juz w lustrze na siebie patrzeć nie można. Najbardziej przeszkadza mi brzuch i biodra. Mi duzo odkłada się wlasnie na biodrach bo to rodzinne niestety in pod tym kątem ćwiczę. Brzuch już jest w lepszym stanie, ale zaprzestałam ćwiczeń na brzuszki i nie widac efektu. Od dziś mam zamiar powrócić do ćwiczeń. I tak uważam za duzy sukces, że wzięłam się za ćwiczenia. Bo zawsze to było tylko gadanie. Ale gdyby nie dofinansowanie z firmy to pewnie na siłownię nie chodziła bym bo to za duzy koszt, karnet gdzies około 200 zł.
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o RWT i odcinku o anorektyczkach to pokazałam tżtowi fragment i zabroniłam mu mówić żem za chuda
![]() Bo wciąż marudzi że sie o moje kości obija A ja przeginam, bardzo często. Jedyne co to pilnuję się aby mnie znów do szpitala nie zamknęli Musze mój rower wykończyć w tym sezonie (jest na skraju wytrzymania ) i w następnym sezonie zakupię coś nowego
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Nowym Swiecie też czasem ale ten mi do gustu nie przypadł![]() też to oglądałam i coś strasznego, szczególnie ta dziewczyna co jadła ziemię |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna część wątku zbliża się wielkimi krokami
|
#4178 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najgorzej ze z tych miejsc zrzuca sie najtrudniej a ja w ogole nie mam ostatnio motywacji do cwiczen- musze sie w koncu ogarnąć! a tego dofinansowania na siłownie zazdroszcze okrutnie! Cytat:
nieladnie prosze nie wracac do takiego stanu nigdy
|
||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do tego jeszcze Tż też chodzi razem ze mną i tak siebie motywujemy nawzajem.
|
|
#4180 |
|
Konto usunięte
|
ale tu cisza dzisiaj
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jeszcze w pracy ale tylko do 17.00 Dzisiaj znowu będę zarobiona popołudniu.Jak wróce z pracy mam 2h niemieckiego, wizyta z kocurkiem u weta, potem sprzątanie,wieszanie szafki w kuchni,przestawianie szafy z kuchni do pokoju lokatorów,potem trzeba upiec ciasto i w koncu może się położę na chwile.od tygodnia śmigam wszędzie i jestem mega zmęczona.
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony sposób na regenerację skóry twarzy po zimie, bez wizyty u kosmetyczki?!
Jako, że oszczędzanie to teraz priorytet, chciałabym nie wydawać kasy u kosmetyczki na oczyszczanie. Jednak fakt, że moja cera woła o pomstę do nieba. Jest szara, ziemista, pomarszczona i zmęczona. Mam podkrążone oczy i zmarszczki mimiczne (szok! w tym wieku! Największym moim problemem (od zawsze!) są otwarte pory na nosie. Nienawidzę ich W dodatku ostatnio na brodzie zaczęły mi się zapychać pory i pojawiać gdzieniegdzie małe krostki. Myślałam o jakiejś parówce, maseczce, peelingu, ogólnie długim spa dla twarzy. Pomożecie?
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz zrobić parówkę to z jakimś zielskiem (pokrzywą , czy rumiankiem)
peeling polecam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ny.html&next=1 osobiście bardzo go lubię co do maseczki może jakaś glinka?? tylko nie wiem w jakiej kolejności będzie najlepiej ... parowka , peeling, maseczka??
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gastrologa, to jeszcze musze się pomęczyć, wizyta dopiero 20 kwietnia. Wariuję już! Cytat:
Robiłam i mialam obiadu na 2 dni, z tym, że dałam więcej pieczarek![]() Ja już z tżtem mieszkam już rok i 7 miesięcy Matko jak zleciało !Hej ![]() Ja już po zajęciach. Oczywiście seminarium trwało chwilkę i już jestem w domu. Tż szykuje obiadek Wiecie jaka dziś byłam zaskoczona. Wchodze rano do auta kolegi i mówi, że tam na siedzeniu obok mnie jest prezent dla mnie i dla mojej przyjaciółki z okazji dnia kobiet. Patrze, a tak czekolada i wódka finlandia porzeczkowa 0,7l Kiedyś dawno temu w sesji założyłam się z nim właśnie o taką wódkę i teraz mi ją sprezentował. A żeby przyjaciółce ni ebyło łyso to też dostała |
||
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ogłaszam sesję w moim wykonaniu za zakończoną...nareszcie Ale żeby nie było pozytywnie okazało się, że jesteśmy na cenzurowanym w instytucie ![]() Jestem zmęczona, dosyć się stresowałam tym zaliczeniem i chyba mnie to zmęczyło... Biorę się zaraz za porządki, a wieczorem ruszamy do znajomego... TŻ oczywiście nastawia się na wielkie imprezowanie...a jutro o 7 będzie u nas mama więc nie mam za bardzo na to ochoty i max o 24 chciałabym być w domu... |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
jejciu, a ja ze swoim mieszkam już prawie 3 lata ( 2 lata i 8 miesięcy )i też uważam, że bardzo szybko zleciało ...a jeszcze tyle lat przed nami ... dziś TŻ miał na 12 do pracy, więc zjedliśmy razem śniadanko ...miałam ochotę na chałkę więc musieliśmy jechać do piekarni ... uwielbiam takie poranki
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie AGAIN!
Powróciłam do domu. ![]() Wychodząc ze spotkania, przywitała mnie cudowna wiosna - czego niestety od rana nie zauważyłam. ![]() Postanowiłam więc obrazić się na autobus i ruszyłam piechotą, aż... doszłam do domu. ![]() Tym samym zafundowałam sobie 1,5h marszu. Odwiedziłam kilka sklepów, zrobiłam małe zakupy, pouśmiechałam się do siebie, bo w cudowny nastrój wprowadziła mnie ta pogoda. ![]() Wstawiam zaraz karkóweczkę by Cholerka do piekarnika - już się jej doczekać nie mogę. ![]() Planuję też później zarządzić sałatkę gyros. Małe sprzątanie mnie również czeka - kuchnia i ogarnięcie salonu. Na wieczór zarezerwowałam bilety do kina na "Skąd wiesz" (Kash szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie - poszlibyśmy razem ).Tymczasem jednak zrobię sobie kawę i spędzę trochę czasu na kanapie w towarzystwie wizażu.
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaja, też palnuję dać więcej pieczarek bo uwielbiamy
Będę mogła spokojnie zająć się pisaniem, tym bardziej, że tż w sobotę i niedzielę od rana w pracy ![]() Kash, nie no do szpitala nie mam zamiaru już iść Niestety złe odżywianie plus pseudo-wspomagacze utraty wagi źle odbiły się na moim zdrowiu a skutki dają o sobie znać do teraz...Wcinam marchewkę ![]() Na twarz nie pomogę bo problemów raczej z nią nie mam Zresztą teraz i tak chodzę na solar więc co by miało wyjść to się za wczasu suszy
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś na obiad to co wczoraj czyli pierś w sosie musztardowym. Miła odmiana dla duszonej albo smażonej piersi.
Ciemno się u mnie robi-chyba będzie lało A chciałam iść na specer, do biedronki, do rodziców i potem na miasto ze znajomymi. No nic tż musi sobie odmówić piwka i autem podjedziemy
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnio Tż sie dopominał o te ze szpinakiem
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miała któraś sprawdzaną pracę dyplomową pod katem plagiatu ? Jak to dokładnie wygląda, co porogram wyłapuje ? Jeśli np. pisząc na pdst książki pominę jakiś cudzysłów to już wyłapie plagiat
|
#4192 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem jak na allegro z cenami, ale dzisiaj będąc w Daglasie oglądałam te lakiery - przeszło mi przez myśl, że może jakiś dokupię i zdębiałam. 29,90 za jeden! A buteleczki na prawdę nie są wielkie. Cytat:
Swoją drogą Ci sprzedawcy z allegro to normalnie... Cytat:
Humor mimo iż dobry był, stał się jeszcze lepszy. ![]() Przykro mi. ![]() Cytat:
![]() Żadnych? Srebrnych i złotych też nie? ![]() Współczuję - jako pałająca do kolczyków wszelkiej maści miłościa ogromną. ![]() Cytat:
Musiałabym chyba drugą taką samą wypłatę mieć, żeby się na cokolwiek zdecydować. Aaaaa widziałam dzisiaj w Tesco, czarny rozpinany sweterek z długim rękawem, dekolt okrągły - cena 41zł. Cytat:
W moim Tesco nie było. ![]() Gratulacje
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powinnaś mieć jak najmniej cytatów i przekładać wyrazy w zdaniu żeby zmienić szyk wyrazów, ponieważ ten system wyłapuje ileś tam takich samych słów pod rząd. Ponadto całą bibliografię, często załączniki bierze jako plagiat, czyli to już jest jakiś procent. Nam promotorka dała taką radę, żeby wszystkie tabelki i schematy robić w formie pliku ( robić screena, wrzucasz np do pointa, wycinasz zapisujesz jako plik, a w wordzie wstawiasz jako plik) Inaczej tekt z tebelek też będzie plagiatem. |
||
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, Lili znów zaginęła? Aż sprawdziłam z ciekawości i była ostatnio na wizażu tydzień temu.
![]() Kawę wypiłam, spać mi się po niej zachciało.
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę z ksiażek, zmieniam, zamieniam, podmieniam wyrazy. Słownik synonimów moj brat. jedynie co to do każdego akapitu przypis daję. Taki pisałam licencjacka pracę i nic mi nie zrobili. Uważam, że plagiat to jest dopiero wtedy jak masz powiedzmy stronę żywcem zgapioną od kogoś. A wiadomo też, że niektórych sformułowań nie da się zmienić, bo głupio będzie brzmiało. I raczej nikt cię nie usadzi za to że masz jedno zdanie napisane tak samo jak w książce jakiegoś profesora.
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
To spróbuj jeszcze tych roladek ze szpinakiem
tez pycha Cytat:
Jak dla mnie to oczywiste, że nawet korzystając z książek nie będzie się pisało słowo w słowo bo to bez sensu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie co uczelnia to zwyczaj i niekiedy jak wyrzuci, że plagiat to już nie sprawdzają. Ze sposobów na oszukanie programu znam taki, że nasze polskie litery, te które się da zamienić na cyrlicę. Ale szczerze mówiąc u nas np. wyłapali pracę, która była plagiatem bez programy bo osoby które ją czytały wyłapały, że gdzieś to już było i doszli. Ale fakt faktem program głupi jest bo może sprawiedliwego człowieka pogrążyć. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() A słownik synonimów obowiązkowo zawsze miałam włączony
|
||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Matko
![]() Jak pisałam mgr to nie mielili mojej pracy przez maszynkę. Uczenia państwowa. No ale widocznie na prywatnych są inne zwyczaje ![]() W mgr robiłam duuużo przypisów, cytatów również nikt się nie czepiał. Teraz, póki co mam bardzo mało materiałów więc robię notatki w wordzie zmieniając szyk po swojemu jak się tylko da. Tabelek mieć nie będę ale trudno żeby jako plagiat traktowali art. z kodeksu pracy ![]() ![]() A no i prezentację 8-9 slajdów muszę przygotować na obronę, z czym nigdy nie miałam do czynienia Dajcie linka do słownika ![]() Ijaa, ja dorwałam pomysł na w Kaufladzie, mają pokaźną kolekcję tego
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-03-11 o 14:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

jak ładnie 

co do kalorycznosci to bez masła, smietany, za to dobrze przyprawione nie mają az tyle kcal
wiadomo, ze troche panierka ale ja jak jadłam kiedyś to najadalam sie 2-3 wiec nie ma stresu
ja szczerze powiedziawszy wolę mieć troszkę za dużo niż za mało, ostatnio trafiłam na rozmowy w toku z anorektyczkami i stwierdziłam, że jednak wolę te drugą skrajność jeśli już
faktycznie na "szrocie" można kupić porządną damkę, w bardzo dobrym stanie z przerzutkami i amortyzowanym siodełkiem (jak moje- cudo! jak się jedzie po dziurach to nie obija tyłka 

najgorzej ze z tych miejsc zrzuca sie najtrudniej
nieladnie
prosze nie wracac do takiego stanu nigdy

bo moze bym kiedyś zrobiła jeśli smaczny
Matko jak zleciało !
i do jaja sadzonego :ślina:

podobnie ze sweterkami, chciałam zwykły czarny rozpinany sweterek na wierzch do sukienek i znalazłam tylko w zarze za 80zł