|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:
"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi ![]() ![]() wielkie gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że weekend jest owocny
![]() ![]() Natka, Annika, Niutka, Agaaga89 ![]() Subtelle strasznie smutne to ci napisałaś, mam nadzieję, że wrażenia z porodu będą 100 razy lepsze ![]() Kasiapruszków bądź dzielna z tą laktacją, moze skontaktuj sie z poradnia, powinna chyba byc przy kazdej przychodni. A u nas dzis tak pieknie ![]() ![]() ![]() Widzę, że wszystkie molestują tztow ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Niutka!!! Odpoczywac idz a nie tu nas sprawdzasz
![]() ![]() Gratulację także dla AgaAga
#934 |
Raczkowanie
|
Mi sie ostatnio udało ale było ciężko bo, jak pisałam, mimo wszelkich prób ciągle miałam w środku za sucho... Wazelina średnio pomogła. Ale czytałam, że w ciąży tak może być, że śluzówka wysycha. A gacie zawsze mam mokre :P
#935 |
Zakorzenienie
|
Agaaga89
gratulacje!! ![]() ![]() Ale dziś pięknie, wiosennie.... pomogłam teściowej szykować sałatki itp. na imieniny, pospacerowałam z psem i jakoś mnie nosi, coś bym robiła, a tu trzeba poleżeć trochę. Coś ostatnio mało co tyję- 35 tc i 10 kg na plusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WOSZCZYK co za złośliwość losu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Po chamsku normalnie zrobione bo człowiekowi się chce a tu taka sahara
![]()
#939 |
Wtajemniczenie
|
Olusia u nas tp z om 17.04 i tez 10 kg na plusie
![]() Ja liczę, że jeszcze maks 2 i basta. Dziewczyny duzo przytylyscie od 36 tygodnia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;25675789]dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:
"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi ![]() ![]() wielkie gratulacje ![]() Agaaga, GRATULACJE!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ale mamy weekend, co wchodze to kolejne bobaski są już na świecie ![]() ![]() ja myslałam, że pod koniec się juz nie tyję, ale patrząć od ostatniej wizyty w 36 tygodniu przybyło mi kolejne 2 kg ![]() a jem coraz mniej.... mam tylko nadzieję, że to jakoś zrzucę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW
![]() Mój termin porodu za 4 dni, ale jakoś w ogóle to do mnie nie dociera. Aguś miała termin 2 dni po mnie i już urodziła, więc ja mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Ta ciąża tak szybko zleciała, nie wiem kiedy, a wydawało mi się, ze sie tak dłuży i dłuzy bez końca, a to chwilka i już termin ![]() Naprawdę jakoś nie dochodzi do mnie, że za kilka dni urodzę dziecko. Oczywiście cieszę się bardzo, a z drugiej strony jestem wręcz przerażona, nadmiarem obowiązków i tym czy sobie poradzę i przede wszystkim porodem. Wyobrażam go sobie jako straszną mękę i niewyobrażalny ból. Czy to naprawdę aż tak boli? ![]() ![]() ![]() ![]() AH!Jednak i tak to do mnie nie dochodzi, ze na przestrzeni dni moje życie aż tak sie zmieni!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() kochana to tylko rodzić !!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE czekamy na fotki Filipka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
gratulacje nowym rozpakowanym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się boję porodu, tym bardziej że większość koleżanek jak opowiadało mi swoje porody (nie wiem po jasną cholerę to robiły ![]() no ale....mniejmy nadzieję, że u Nas będzie lepiej. Tyle juz z Nas urodzilo i mega tragicznych opisów nie było, więc będzie dobrze. Musi być !!! ![]() ![]() ![]() a co będzie potem....hmmm, na pewno nasze życie zmieni się o 180 stopni ![]() ![]() dziewczyny, oglądam powtórkę YCD i normalnie padam ze smiechu ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-12 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
BAN stały
|
O jaaaa ile sie rozpakowalo ;-) GRATULACJE DLA NOWYCH MAM ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
ołłłłł jeaaaa co za noc, co za dzień
![]() Natka, Anika, Niutka, Agaaga89 gratulacje ogromne!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Niutka wreszcie się doczekałaś, mała jest śliczna ![]() całuski od cioci Casti ![]() ![]() to ja wrzucam obiecane foto, maleńka tak sie zmienia z dnia na dzien ze wydaje mi sie ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej ![]() na jednym usmiech specjalnie dla wizazowych cioteczek ![]() ![]() cos mi sie nie chca zdjatka zaladowac Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-12 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomyśl, że niektóre kobiety chcą rodzić jak w 16 wieku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
nasza iskierka
![]() subtelle straszne jest to co przezylas, nasz kraj jest chory, w szpitalu czlowiek lezy i lekarza nie ma to ma chyba w nim umrzec ![]() mam nadzieje, ze porod bedziesz miała latwy i szybki i bedzie wszystko dobrze. wycierpialas juz swoje ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-12 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
Natka, Anika, Niutka, Agaaga89 gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się dzieje tyle nowych mamuś ![]() Castia córeczka jest prześliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Castia śliczna ta wasza iskierka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oluś, wyłaź! :P Wredoto... ![]() ![]() P.S. Właśnie do mnie dotarło, że mam już 40 tydzień! :P Dziewczyny, które rodziły: Skurcze odczuwałyście jak na okres w dole brzucha? (bo ja takie mam...) czy w całym brzuchu, u góry?? Już myślałam, że takie okresowe są ok aż tu nagle przeczytałam, że powinny być w górze brzucha... Yhhhhhhh
http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png ![]() ![]() TP 18.03.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png Edytowane przez woszczyk Czas edycji: 2011-03-12 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam zapomniałąm już co to orgazm ![]() ![]() ![]() mój sportowiec to ma siłę,może stukać ile wlezie,a ja 10 podskoków i zadyszka ![]() castia mała urocza ![]() woszczyk ja również 40TC ![]() porodu jakoś się nie boję,trzeba przeżyc i tyle.Gorzej się martwię jak ja ogarnę się w domu z 2 dzieciaków
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
mam chwilke czasu, malutka nakarmiona spi, jesteśmy juz po wizycie neonatologa u nas, wszystko na dzien dzisiejszy ok. musimy oczywiście zrobic pare badań, takich które robi się w szpitalu- we własnym zakresie, ale raczej wszystko powinno byc ok
![]() troche spałam, ale niewiele, może z godzinke, bo akurat wizyta neonatologa u nas była, jak juz zaczęłam głeboko spac, to musiałam wstać ![]() spróbuje nadrobic wątek ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
wow niutka i agaga89 gratulacje!!! zaraz nadrobie, tylko napisze jak u mnie rozwoj sytuacji.
otoz zadzwonilam rano do poloznej, kazala mi przyjechac na ktg do mojej przychodni, wyszedl 1 wyrazny skurcz. mialam zrobione usg, i rzeczywiscie lozysko jest stare, ale co ciekawe rozwarcie od wczoraj do dzis z 2,5cm na 4cm. takze gin stwierdzila ze dlatego porod sie zaczal ze lozysko jest stare i to jest obrona organizmu i dzeicka!!! takze nie biore fenotrenolu i czekam na skurcze... brzuch stawia mi sie coraz mocniej , srednio co 7-9 minut tylko zupelnie bezbolesnie. czasami mnie cos boli jak na @ TAKze porod tuz tuz. powiedziala ze w ciagu 2 dnni powinnam urodzic. dostalam skierowanie i czekamy. o dziwo jeszcze nie panikuje.
#957 | |
Raczkowanie
|
Idę sobie trochę chrapnąć...
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
CZesc Dziewczynki
![]() Na wstepie gratulacje dla WSZYSTKICH MAM ![]() Ja dzis zaczynam 36 tydz. brzuch ogromny tyje nadal juz 16 + po prostu masakra no mam nadzieje ze do max 18+ bedzie nie wiecej ?????Mecze sie ostatnio okropnie nie mam sily chodzic choc staram sie duzo spacerowac bo w domu mnie sie okropnie nudzi wiec wole spedzac ten czas na dworze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis mi jakos brzuch dziwnie twardnieje sama nie wiem od czego to zalezy ????A i bole przepowiadajace sa coraz czestsze wiec mam nadzieje ze przed 40 tyg sie rozsypie bo juz mi naprawde bardzo ciezko z tym moim brzucholkiem ktory naprawde jest ooooooooooogromny !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo przepowiadacze, ktore mialam byly tylko w gorze brzucha, nic z bolu @ ![]() Dziewczyny, zjadlam wlasnie CALA bagietke z maslem, szynka i odrobina musztardy ![]() ![]()
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale sie dziś dziewczyny sypnęły ![]() Jaka pyzula słodka, a jaki uśmiech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.