Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 12:54   #931
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:

"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi Całuski dla wszystkich ciotek "

wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

Ja się dziś wzięłam za pakowanie torby, do kosmetyczki wrzuciłam tusz do rzęs
a w poniedziałek robię pranie dzidziusiowe
będziesz sexi mama jak będziesz wychodzić

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Gratki kolejnych dzieciaczkow, widze, ze coraz gesciej sie robi w odchowalni. Kurcze w sumie laski z kwietnia beda mialy spoko, bo dostana wszelakie opinie na temat pieluch, wkladek, mleka, pampkow, kolek itp od mam lutowych i marcowych.
to fakt hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:04   #932
marsylia
Wtajemniczenie

Widzę, że weekend jest owocny Ciekawe ile jeszcze maluszków się zamelduje do końca niedzieli
Natka, Annika, Niutka, Agaaga89 Gratulacje.

Subtelle strasznie smutne to ci napisałaś, mam nadzieję, że wrażenia z porodu będą 100 razy lepsze

Kasiapruszków bądź dzielna z tą laktacją, moze skontaktuj sie z poradnia, powinna chyba byc przy kazdej przychodni.

A u nas dzis tak pieknie wstawilam 3 prania posprzatalam, otworzylam na oścież balkon - dziewczęta IDZIE WIOSNA

Widzę, że wszystkie molestują tztow Ja tez sie wzielam za swojego wczoraj, ale tak jak jeszcze z kilka tygodni temu mialam orgazm, tak teraz juz chyba jestem bez szans strasznie niewygodnie a Wam sie jeszcze udaje?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:09   #933
Mirabilka
Zakorzenienie

Niutka!!! Odpoczywac idz a nie tu nas sprawdzasz w szoku jestem, że Ty już po porodzie domowym i masz siły i chęci żeby tu siedziec. pozdrawiam Niesamowitą Kobitkę

Gratulację także dla AgaAga

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:10   #934
woszczyk
Raczkowanie

Mi sie ostatnio udało ale było ciężko bo, jak pisałam, mimo wszelkich prób ciągle miałam w środku za sucho... Wazelina średnio pomogła. Ale czytałam, że w ciąży tak może być, że śluzówka wysycha. A gacie zawsze mam mokre :P
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:15   #935
Olusiaa_
Zakorzenienie

Agaaga89
gratulacje!!

Ale dziś pięknie, wiosennie.... pomogłam teściowej szykować sałatki itp. na imieniny, pospacerowałam z psem i jakoś mnie nosi, coś bym robiła, a tu trzeba poleżeć trochę.

Coś ostatnio mało co tyję- 35 tc i 10 kg na plusie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:18   #936
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Mi sie ostatnio udało ale było ciężko bo, jak pisałam, mimo wszelkich prób ciągle miałam w środku za sucho... Wazelina średnio pomogła. Ale czytałam, że w ciąży tak może być, że śluzówka wysycha. A gacie zawsze mam mokre :P

WOSZCZYK co za złośliwość losu

WYMIANKA
Stary 2011-03-12, 13:25   #937
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Dziś ( 12.03.3011) o godzinie 2.00 w naszym domu przyszła na świat Franeczka, 4350g i 56 cm, 10 apgar.

jeszcze ni zdązyłam iśc spać, bo ciągle mnie cos wybudzało jak akurat zdązyłam zamknąc oczy, a teraz sie całkiem wybudziłam...

tak więc relacje póxniej, wątku tez jeszcze nie czytałam, potem nadrobie, bo nie mam głowy teraz

ale czuje sie juz ok, chodze po domu...
malutka jest słodaskiem

zajrze moze potem
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

"Dziś o 11.05 przyszedł na świat nasz synek Filip 55cm i 3340g żywej wagi Całuski dla wszystkich ciotek "

wielkie gratulacje

będziesz sexi mama jak będziesz wychodzić

to fakt hehe
gratulacje:cm ok:
Stary 2011-03-12, 13:25   #938
woszczyk
Raczkowanie

Po chamsku normalnie zrobione bo człowiekowi się chce a tu taka sahara
Stary 2011-03-12, 13:28   #939
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

Coś ostatnio mało co tyję- 35 tc i 10 kg na plusie
Olusia u nas tp z om 17.04 i tez 10 kg na plusie
Ja liczę, że jeszcze maks 2 i basta.

Dziewczyny duzo przytylyscie od 36 tygodnia ?

WYMIANKA
Stary 2011-03-12, 13:34   #940
woszczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Olusia u nas tp z om 17.04 i tez 10 kg na plusie
Ja liczę, że jeszcze maks 2 i basta.

Dziewczyny duzo przytylyscie od 36 tygodnia ?
15 kg Teraz już 20 :P I na tym stanęło. Znowu dieta będzie
Stary 2011-03-12, 13:42   #941
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Eirene1987;25675789]dziewczynki same dobre wiadomości dzisiaj. Agaaga89 mi napisała:

wielkie gratulacje

Agaaga, GRATULACJE!!!!!!!!
ale mamy weekend, co wchodze to kolejne bobaski są już na świecie

ja myslałam, że pod koniec się juz nie tyję, ale patrząć od ostatniej wizyty w 36 tygodniu przybyło mi kolejne 2 kg
a jem coraz mniej....
mam tylko nadzieję, że to jakoś zrzucę
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 13:44   #942
Stysia71
Raczkowanie

GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW

Mój termin porodu za 4 dni, ale jakoś w ogóle to do mnie nie dociera. Aguś miała termin 2 dni po mnie i już urodziła, więc ja mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Ta ciąża tak szybko zleciała, nie wiem kiedy, a wydawało mi się, ze sie tak dłuży i dłuzy bez końca, a to chwilka i już termin

Naprawdę jakoś nie dochodzi do mnie, że za kilka dni urodzę dziecko. Oczywiście cieszę się bardzo, a z drugiej strony jestem wręcz przerażona, nadmiarem obowiązków i tym czy sobie poradzę i przede wszystkim porodem. Wyobrażam go sobie jako straszną mękę i niewyobrażalny ból. Czy to naprawdę aż tak boli? Taki stereotyp porodu wyrobili w mojej głowie wszyscy na około, a na dodatek w moim mieście mogę sobie zapomnieć o znieczuleniu, więc będę rodzić jak kobiety w 16 wieku. Niby przygotowuje swoje ciało codziennie do tego porodu staram się myśleć pozytywnie... Konrad please wyskocz ze mnie po prostu

AH!Jednak i tak to do mnie nie dochodzi, ze na przestrzeni dni moje życie aż tak sie zmieni!!!
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 13:57   #943
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Kolejny sms Od Aniki222:

"Dziś o 1.36 przyszło na świat nasze szczęście ma całe 2820 i 51cm i jest najpiękniejsza na świecie. Ona ciągle śpi a ja się napatrzeć nie mogę ma blond włoski piwne oczka i długie rzęsy. Pozdrawiamy Anika i Natalia"

GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
JA DZISIAJ ZACZYNAM 40 TYDZIEN!!
kochana to tylko rodzić !!!

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Dziś ( 12.03.3011) o godzinie 2.00 w naszym domu przyszła na świat Franeczka, 4350g i 56 cm, 10 apgar.

jeszcze ni zdązyłam iśc spać, bo ciągle mnie cos wybudzało jak akurat zdązyłam zamknąc oczy, a teraz sie całkiem wybudziłam...

tak więc relacje póxniej, wątku tez jeszcze nie czytałam, potem nadrobie, bo nie mam głowy teraz

ale czuje sie juz ok, chodze po domu...
malutka jest słodaskiem

zajrze moze potem
Niutka wreszcie nastał twój dzień Super, GRATULACJE> jak będziesz miała czas to napisz czy wszystko było tak jak zaplanowałaś a mała jest śliczna

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
dzień dobry Dziewczyny, po dłuuugiej przerwie.
wracam na chwilę, wciąż w dwupaku, między szpitalem a szpitalem.
Mamusiom rozpakowanym serdecznie GRATULUJĘ cudownych Maluszków.
N.ik.a dziękuję Ci za przekazywanie Dziewczynom esków, a Wam Kochane za dobre fluidy.

Ostatnie 3 tyg to dla mnie trauma. Wczoraj wrócilam do domu i nie wierzę, że ten koszmar się skończył. co prawda wciąż nie mam Małego po tej stronie brzuszka, ale odczuwam ogromną ulgę, ze nie będę musiała Go rodzić w tamtym szpitalu. Mam nadzieję, ze to kwestia najbliższych dni i już będziemy w domku we trójkę.

Trafiłam do szpitala, gdzie nie zapewniono mi ŻADNEJ opieki przez całe 18 dni. Zacznę od tego, że nie mając tam swojego lek. prowadzącego jest się anonimowym przez cały pobyt. Każdemu lekarzowi na obchodzie trzeba było tłumaczyć swój stan, dlaczego i jak długo jestem. A że lekarzy naliczyłyśmy z koleżanką z sali około 18 - więc wyobraźcie sobie.....W kartach nie zapisywano nic ponad to, co zapisały położne z badań.
trafiłam na salę ze strasznie chorą dziewczyną, kaszlącą, gorączkującą. wypisano ją z zapaleniem płuc do domu, żeby pozbyć się problemu. kazano wrócić jak wyzdrowieje.
Za 3 dni wirus uaktywnił sie u mnie. Przez 4 dni z mega gorączką, katarem, duszącym kaszlem, paraliżem połowy twarzy i bólem ucha i bez głosu- błagalam lekarzy na obchodach aby ktoś mnie zbadał, pomógł bo się wykańczam- nie dostałam nawet tabletki na zbicie gorączki. Lekarze odwracali się na pięcie.
Kazano mi się leczyć sokiem z malin. Pytano mnie tylko notorycznie na wizytach - kto tu jest moim lek. prowadzącym... Mój lek. nie ma nic wspólnego z tym szpitalem, więc wychodzono z sali bez porady.

Mąż woził mi leki z domu, syropy, paracetamol, tabletki do ssania. Po 4 dobach nie bylam w stanie sie już podnieść z łóżka, a kiedy w nocy dostałam ataku astmy i zaczęłam się dusić- mąż zażądał,aby dano mi przepustkę -bym mogła jechać do lekarza który mnie obsłucha i wypisze leki bo się wykańczam. W przeciwnym razie wychodzę na własne żądanie i zaskarżymy szpital. W końcu wypisano mi antybiotyk... Okazało sie, ze mam już zapalenie tchawicy, gardła, zatok i ucha wewnętrznego. A wystarczyło, bym dwa dni wcześniej dostała leki - skończyłoby się grypą....
Koszmar. Byłam anonimowa- więc nie było mnie wcale. Ba, nawet raz usłyszalam, że nie mam prawa leżeć na patologii w takim stanie, ponieważ tu cytuję: "leżą kobiety w ciąży. "... a ja jestem co, przepraszam?
Druga sprawa - pod prysznicem była zimniutka woda. przez całe 18 dni mojego pobytu "udało mi się" umyć 2 razy w ciepłej wodzie. Dziewczyny wstawały o 3-4 w nocy by się myc, bo wtedy była szansa na wodę lekko-letnią.

Załamałam się.
Błagalam Męża, żeby mnie stamtąd zabral. cały czas, który spędzał u mnie- płakałam i błagałam, by zabrał mnie z tej umieralni. Ale On, zresztą bardzo mądrze- tłumaczył mi , że jesteśmy tam dla dobra Maksia. I że muszę być silna.

Kiedy się okazało, że wody spadły- że mogę wyjść do domu bo nie ma żadnego zagrożenia- prosiłam o wypis - by wrócić do swojego lekarza. Usłyszalam, że skoro wytrzymałam tam 16 dni (wówczas) to wytrzymam kolejne 16 do porodu. że przecież nie ma różnicy gdzie się czeka na poród, w domu czy w szpitalu...

Dałam sobie czas do pn, gdyby mnie nie wypisano- wyszłabym na własne żądanie.
Ale wczoraj trafiłam na super lekarza- który powiedział, że powinnam teraz wypocząć w domu przed urokami macierzyństwa. no i jestem w domu.

Wiem, że w tym szpitalu jest wspaniała porodówka i oddział noworodkowy- ale patologia jest koszmarem. Wszystkie dziewczyny, które stamtąd wychodziły, mówiły - że ich noga NIGDY nie postanie tam na 3 piętrze.... czyli na patologii właśnie.
Jedyne, na co - właściwie Kogo - nie powiem złego słowa to położne. Cudowne kobiety. Pomocne i troskliwe.
przez 18 dni mojego pobytu uwaga- raz zbadano mnie ginekologicznie, dwa razy zrobiono usg i raz pobrano krew. i tyle. leżałam i czekałam.
Tylko dlatego, że nie miałam tam swojego lekarza. Dziewczyny, które miały- były odwiedzane kilka razy w tyg, badane, leczone i wychodziły po 3- 4 dniach.
Ja miałam szczęście w nieszczęściu, że wody spadły same...

Maksio waży już 4200 i przybiera wciąż. prognoza na termin porodu wynosi 4700- 4800. I tam kazano by mi rodzić naturalnie takie dziecko , bez znieczulenia. na cc nie ma szans.
Co prawda zzo tam istnieje, nawet bezpłatnie, ale na moje pytanie podczas usg o to, czy mogę liczyć - usłyszałam, że i tak żaden anestezjolog nie przyjdzie mi go podać. Myślę, że to kolejny 'skutek' tego że byłam anonimowa.
Nie wyobrażam sobie, w jakim stanie byłby Maks po tym porodzie... o sobie nawet nie myślę...

W pn jadę do mojego lekarza. I mam nadzieje, że teraz już wszystko będzie dobrze.

Ciekawa jestem, czy Montii rodziła w tym szpitalu, bo wiem, ze planowała. szkoda, że nie wiedziałam, leżała pietro wyżej, mogłabym odwiedzić.... wtedy byłam jeszcze zdrowa. no trudno.

Dobrze mi w domu. i aż mnie w gardle ściska, kiedy to mówię. Oby nigdy więcej takich przeżyć. nie chcę już pamiętać tego czasu i żal mi tylko Maksia, że musiał przeżywać w brzucholu to wszystko...

całuję Was Dziewczyny i życzę kolejnych szczęśliwych rozwiązań.
biedactwo musiałaś przeżyć koszmar....dobrze że jesteś w domu

Cytat:

GRATULACJE czekamy na fotki Filipka
Stary 2011-03-12, 13:58   #944
gosiawolna
Rozeznanie

gratulacje nowym rozpakowanym no prosze ile dzieciaczkow dzisiaj
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:05   #945
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW

Mój termin porodu za 4 dni, ale jakoś w ogóle to do mnie nie dociera. Aguś miała termin 2 dni po mnie i już urodziła, więc ja mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Ta ciąża tak szybko zleciała, nie wiem kiedy, a wydawało mi się, ze sie tak dłuży i dłuzy bez końca, a to chwilka i już termin

Naprawdę jakoś nie dochodzi do mnie, że za kilka dni urodzę dziecko. Oczywiście cieszę się bardzo, a z drugiej strony jestem wręcz przerażona, nadmiarem obowiązków i tym czy sobie poradzę i przede wszystkim porodem. Wyobrażam go sobie jako straszną mękę i niewyobrażalny ból. Czy to naprawdę aż tak boli? Taki stereotyp porodu wyrobili w mojej głowie wszyscy na około, a na dodatek w moim mieście mogę sobie zapomnieć o znieczuleniu, więc będę rodzić jak kobiety w 16 wieku. Niby przygotowuje swoje ciało codziennie do tego porodu staram się myśleć pozytywnie... Konrad please wyskocz ze mnie po prostu

AH!Jednak i tak to do mnie nie dochodzi, ze na przestrzeni dni moje życie aż tak sie zmieni!!!
stysia, ja mam termin na jutro hehe
też się boję porodu, tym bardziej że większość koleżanek jak opowiadało mi swoje porody (nie wiem po jasną cholerę to robiły ) mówiło o tym jak o czymś najgorszym...
no ale....mniejmy nadzieję, że u Nas będzie lepiej. Tyle juz z Nas urodzilo i mega tragicznych opisów nie było, więc będzie dobrze. Musi być !!! (choc też się boję, a na dodatek ja malo wytzymała na ból jestem )
a co będzie potem....hmmm, na pewno nasze życie zmieni się o 180 stopni ale już nie mogę się doczekać mojej perełki

dziewczyny, oglądam powtórkę YCD i normalnie padam ze smiechu

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-03-12 o 14:18
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:21   #946
Krusiak
BAN stały

O jaaaa ile sie rozpakowalo ;-) GRATULACJE DLA NOWYCH MAM ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:23   #947
Castia
Wtajemniczenie

ołłłłł jeaaaa co za noc, co za dzień
Natka, Anika, Niutka, Agaaga89
gratulacje ogromne!!!!!!!kla ski:

Niutka wreszcie się doczekałaś, mała jest śliczna
całuski od cioci Casti

to ja wrzucam obiecane foto, maleńka tak sie zmienia z dnia na dzien ze wydaje mi sie ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej

na jednym usmiech specjalnie dla wizazowych cioteczek

cos mi sie nie chca zdjatka zaladowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0075.jpg (37,9 KB, 133 załadowań)

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-03-12 o 14:28
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:25   #948
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW

Stysia damy radę staraj się myśleć pozytywnie.
Pomyśl, że niektóre kobiety chcą rodzić jak w 16 wieku ja mam nadzieję, że uda się bez znieczulenia -choć w moim szpitalu jest darmowe na Życzenie

WYMIANKA
Stary 2011-03-12, 14:31   #949
Castia
Wtajemniczenie

nasza iskierka

subtelle straszne jest to co przezylas, nasz kraj jest chory, w szpitalu czlowiek lezy i lekarza nie ma to ma chyba w nim umrzec
mam nadzieje, ze porod bedziesz miała latwy i szybki i bedzie wszystko dobrze.
wycierpialas juz swoje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (52,1 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0028.jpg (48,1 KB, 118 załadowań)

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-03-12 o 14:32
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 14:41   #950
patrycja_22
Rozeznanie

Natka, Anika, Niutka, Agaaga89 gratulacje !!!
Ale się dzieje tyle nowych mamuś

Castia córeczka jest prześliczna

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:46   #951
megi2015
Zadomowienie

Castia śliczna ta wasza iskierka
Stary 2011-03-12, 14:51   #952
woszczyk
Raczkowanie

Cytat:
GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW

Ja mam termin za 6 dni :P Ale mi z kolei czas się bardzo dłuży. Moje ciało lubi płatać mi różne psikusy i wątpię, żebym urodziła z terminie, hyh... Porodem się nie przejmuję na razie, wszyscy mnie pytają czy się boję. Ja się aż tak bardzo nie mogę doczekać, że kwestia porodu jest dla mnie wręcz niczym :P Czekam na ten ból jak na zbawienie... i nudzę się niemiłosiernie!

Oluś, wyłaź! :P Wredoto...

P.S. Właśnie do mnie dotarło, że mam już 40 tydzień! :P

Dziewczyny, które rodziły: Skurcze odczuwałyście jak na okres w dole brzucha? (bo ja takie mam...) czy w całym brzuchu, u góry?? Już myślałam, że takie okresowe są ok aż tu nagle przeczytałam, że powinny być w górze brzucha... Yhhhhhhh

Edytowane przez woszczyk
Czas edycji: 2011-03-12 o 15:10
Stary 2011-03-12, 15:31   #953
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witajcie kochane, wpadłam żeby was ostrzec przed wkładkami laktacyjnymi z belli - dziadostwo jakich mało, przemakają przy każdym karmieniu wrrr teraz próbuje rossmanowskie, dam znać jak się spisują
daj znać bo ja mam jak na razie tylko te rossmanowskie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Gratki kolejnych dzieciaczkow, widze, ze coraz gesciej sie robi w odchowalni. Kurcze w sumie laski z kwietnia beda mialy spoko, bo dostana wszelakie opinie na temat pieluch, wkladek, mleka, pampkow, kolek itp od mam lutowych i marcowych.
racja

Cytat:

GRATULACJĘ

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

to ja wrzucam obiecane foto, maleńka tak sie zmienia z dnia na dzien ze wydaje mi sie ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej

na jednym usmiech specjalnie dla wizazowych cioteczek

cos mi sie nie chca zdjatka zaladowac
śliczna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:50   #954
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
haha kisiel w majtkach
ja tam zapomniałąm już co to orgazmjeszcze na początku ciąży to się udawało,ale teraz
mój sportowiec to ma siłę,może stukać ile wlezie,a ja 10 podskoków i zadyszka

castia mała urocza

woszczyk ja również 40TC zaraz 41 a tu ani widu ani słychu
porodu jakoś się nie boję,trzeba przeżyc i tyle.Gorzej się martwię jak ja ogarnę się w domu z 2 dzieciaków

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:51   #955
niutka1
Wtajemniczenie

mam chwilke czasu, malutka nakarmiona spi, jesteśmy juz po wizycie neonatologa u nas, wszystko na dzien dzisiejszy ok. musimy oczywiście zrobic pare badań, takich które robi się w szpitalu- we własnym zakresie, ale raczej wszystko powinno byc ok

troche spałam, ale niewiele, może z godzinke, bo akurat wizyta neonatologa u nas była, jak juz zaczęłam głeboko spac, to musiałam wstać

spróbuje nadrobic wątek
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:01   #956
diatoma
Zadomowienie

wow niutka i agaga89 gratulacje!!! zaraz nadrobie, tylko napisze jak u mnie rozwoj sytuacji.

otoz zadzwonilam rano do poloznej, kazala mi przyjechac na ktg do mojej przychodni, wyszedl 1 wyrazny skurcz. mialam zrobione usg, i rzeczywiscie lozysko jest stare, ale co ciekawe rozwarcie od wczoraj do dzis z 2,5cm na 4cm. takze gin stwierdzila ze dlatego porod sie zaczal ze lozysko jest stare i to jest obrona organizmu i dzeicka!!! takze nie biore fenotrenolu i czekam na skurcze... brzuch stawia mi sie coraz mocniej , srednio co 7-9 minut tylko zupelnie bezbolesnie. czasami mnie cos boli jak na @ TAKze porod tuz tuz. powiedziala ze w ciagu 2 dnni powinnam urodzic. dostalam skierowanie i czekamy. o dziwo jeszcze nie panikuje.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:02   #957
woszczyk
Raczkowanie

Idę sobie trochę chrapnąć... Przez ten katar i ból gardła w nocy nie mogłam spać.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
wow niutka i agaga89 gratulacje!!! zaraz nadrobie, tylko napisze jak u mnie rozwoj sytuacji.

otoz zadzwonilam rano do poloznej, kazala mi przyjechac na ktg do mojej przychodni, wyszedl 1 wyrazny skurcz. mialam zrobione usg, i rzeczywiscie lozysko jest stare, ale co ciekawe rozwarcie od wczoraj do dzis z 2,5cm na 4cm. takze gin stwierdzila ze dlatego porod sie zaczal ze lozysko jest stare i to jest obrona organizmu i dzeicka!!! takze nie biore fenotrenolu i czekam na skurcze... brzuch stawia mi sie coraz mocniej , srednio co 7-9 minut tylko zupelnie bezbolesnie. czasami mnie cos boli jak na @ TAKze porod tuz tuz. powiedziala ze w ciagu 2 dnni powinnam urodzic. dostalam skierowanie i czekamy. o dziwo jeszcze nie panikuje.
Też bym nie panikowała :P Nie mogłabym sie doczekać!
Stary 2011-03-12, 16:11   #958
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

CZesc Dziewczynki

Na wstepie gratulacje dla WSZYSTKICH MAM.....

Ja dzis zaczynam 36 tydz. brzuch ogromny tyje nadal juz 16 + po prostu masakra no mam nadzieje ze do max 18+ bedzie nie wiecej ?????Mecze sie ostatnio okropnie nie mam sily chodzic choc staram sie duzo spacerowac bo w domu mnie sie okropnie nudzi wiec wole spedzac ten czas na dworze ...od 2 tyg mij Tż zmienil prace i watpie zeby byl ze mna przy porodzie watpie zeby w ogole mnie zawiozl bo nie pracuje na miejscu wiec sie troche zaczelam stresowac ze bede sama moze brat bedzie albo mama ale to tez nie wiadomo bedzie mi strasznie zle jak przyjdzie mi jechac na porodowke samej ale coz takie zycie ....Tż pociesza siebie i mnie ze moze w sobote zaczne rodzic to bedziemy razem ale to juz tylko zalezy od szczescia....

Dzis mi jakos brzuch dziwnie twardnieje sama nie wiem od czego to zalezy ????A i bole przepowiadajace sa coraz czestsze wiec mam nadzieje ze przed 40 tyg sie rozsypie bo juz mi naprawde bardzo ciezko z tym moim brzucholkiem ktory naprawde jest ooooooooooogromny !!!!!!!
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:28   #959
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:

wielkie gratulacje
Alez wysyp dzieciaczkow mamy dzis!Ciekawe jaka niedziela bedzie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja myslałam, że pod koniec się juz nie tyję, ale patrząć od ostatniej wizyty w 36 tygodniu przybyło mi kolejne 2 kg
a jem coraz mniej....
mam tylko nadzieję, że to jakoś zrzucę
To zalezy, bo niektore kobiety traca 1-2 kg przed samym porodem a niektore zbieraja "zapasy" - najczesciej jednak waga, ktora wzrasta to dodatkowe gramy dziecka, wiec sie nie przejmuj

Cytat:
Dziewczyny, które rodziły: Skurcze odczuwałyście jak na okres w dole brzucha? (bo ja takie mam...) czy w całym brzuchu, u góry?? Już myślałam, że takie okresowe są ok aż tu nagle przeczytałam, że powinny być w górze brzucha... Yhhhhhhh
No wlasnie, jak to jest?
Bo przepowiadacze, ktore mialam byly tylko w gorze brzucha, nic z bolu @

Dziewczyny, zjadlam wlasnie CALA bagietke z maslem, szynka i odrobina musztardy To bylo pyyyyszneeee

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 16:29   #960
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Agaaga GRATULACJE

ale sie dziś dziewczyny sypnęły

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
nasza iskierka
Jaka pyzula słodka, a jaki uśmiech

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości