Schudnąć 30kg w 3/4 miesiące . - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 09:34   #31
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Schudnąć 30kg w 3/4 miesiące .

a ja schudlam 39kg ha od wrzesnia 2009 do stycznia 2011 25kg teraz jestem na Dukanie. Na poczatku jadlam tak jak daja jesc w szpitalu skoro ludzie tam zyja i funkcjonuja to ja tez tak jadlam.I jadlam chleb i tluste rzeczy ale w rozsadnych ilosciach.

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 09:51   #32
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Na poczatku jadlam tak jak daja jesc w szpitalu skoro ludzie tam zyja i funkcjonuja to ja tez tak jadlam.
dziewczyno co Ty mowisz? Ludzie w szpitalu?
porówujesz siebie do ludzi przykutych do lozek ???
Stary 2011-03-13, 11:42   #33
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
dziewczyno co Ty mowisz? Ludzie w szpitalu?
porówujesz siebie do ludzi przykutych do lozek ???
jakoś ja byłam po porodzie i z tego pokarmu musiałam wykarmić Malego
Mały przybierał na wadze a ja chudłam i miałam duzo pokarmu heh wiadomo że jadłam owoce których w szpitalu nie dają.
ale na sniadanie buleczka z odrobina masla a nie jak kiedys 3bulki i masla w huk

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

a w szpitalu po porodzie lezalam jeszcze tydzien. jadlam normalny obiad ale nie tlusty i kolacje o 19 bez slodyczy takze zalezy jak kto rozumie szpitalne jedzenie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

a po 3 i tak szybko nie schudłam znaczy w tempie raczej normalnym także nie mam sobie nic do zarzucenia . To teraz na dukanie szybciej chudne

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

nie zmienia to faktu ze 30 kg w 4miechy to lekkie przegiecie no ale kazdy jest odpowiedzialny za siebie

Stary 2011-03-13, 11:50   #34
jagagaga
Zadomowienie

No ale raczej nie należy nikomu polecać, żeby "jadł jak w szpitalu"
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 11:55   #35
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no moze i racja ale jesli ta osoba zjadlaby sniadanie z 1 bulki, obiad z 2 dan chudych i kolacje to czy to cos strasznego??":P

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

w ogóle to nie wiem czy to mozliwe zeby tyle schudnac w 4miechy chyba ze totalna głodówka ech a znam osobiscie osoby ktore zywily sie na caly dzien kiwi i jogurtem.

Stary 2011-03-13, 11:57   #36
32aneta
Zadomowienie

Pandzia_2010 wyrazaj sie jaśniej sam fakt, ze karmiłas piersią powoduje, że chudłas. logiczne. Do tego ograniczenie jedzenia robi swoje, ale Twój pierwszy post o tym nie mówił, więc sie nie dziw oburzeniu dziewczyn. I pisz dokładniej, ze chodzi o ograniczenie tłuszczu i ilosci posiłków, bo skrót myslowy o jedzeniu w szpitalu, raczej nie jest normalny

sam pomysł schudniecia w tak krótkim czasie i tak dużo jest chory i nienormalny.
i tyle ode mnie w takim chorym temacie.
32aneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 11:58   #37
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no moze zle to ujelam heh nie chcialam nikogo wprowadzac w blad jesli wprowadzilam wielkie przepraszam nie chcialam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 12:03   #38
32aneta
Zadomowienie

Tutaj jest wystarczajaco raczej mało rozgarnietych osób, które Twoje słowa wzięłyby dosłownie

a ja na jedzeniu szpitalnym nie potrafiłam wyzyć i tak musieli mnie dokarmiać
Stary 2011-03-13, 12:04   #39
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez 32aneta Pokaż wiadomość
Tutaj jest wystarczajaco raczej mało rozgarnietych osób, które Twoje słowa wzięłyby dosłownie

hehe no racja takze bede myslec o czym pisze ja sie dokarmialam sucharami hehee a teraz mi sie marza takie sucharki bezcukrowe firmy mamut

Stary 2011-03-13, 12:06   #40
32aneta
Zadomowienie

na dukanie suchary??
Stary 2011-03-13, 12:09   #41
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
na dukanie suchary??
no wlasnie nie moge a tak mi sie marzą ech

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

a dokarmialam sie nimi po porodzie hehehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 13:25   #42
anniaa

kurde najpierw człowiek nie zwraca na to co je-niezdrowa dieta sporo tyje i trwa to na przestrzeni kilku miesięcy-roku po czym obudzi się i wielce w 3 miesiące chce zrzucić 30kg które uzbierały się przez długi okres życia. tak się nie da.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 15:05   #43
ma-li-na
Zadomowienie

a ja jestem przykładem ze sie da moze nie 30kg ale 21 w 3 miechy.Jak to zrobiłam ? Sport zdrowa dieta i jeszcze raz Sport!

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 20:22   #44
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:

No, jak ja kiedyś wylądowałam w szpitalu na 2 tygodnie, i jadłam jedynie to co zaserwowali, to schudłam do 50 kg, ale niestety w niezbyt zdrowy i stały sposób Robiłam ledwie większy wysiłek (chwila śmiechu ze znajomymi), od razu krew z nosa mi leciała, poszłam pod prysznic - zemdlałam. O taka byłam zdrowa

Edytowane przez jagagaga
Czas edycji: 2011-03-13 o 20:23
Stary 2011-03-14, 06:49   #45
anniaa

jak się jest w szpitalu- jest się chorym to wiadomo apetyt mniejszy = waga leci.

aż mnie zatkało jak dzisiaj przeczytałam poniektóre posty.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2011-03-14, 07:28   #46
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez ma-li-na Pokaż wiadomość
a ja jestem przykładem ze sie da moze nie 30kg ale 21 w 3 miechy.Jak to zrobiłam ? Sport zdrowa dieta i jeszcze raz Sport!
tzn ,,nic nie jadlam, nic nie pilam i robilam 1000 brzuszków"?
Stary 2011-03-14, 08:55   #47
jagodzia133
Zakorzenienie

hej dziewczyny czytam i szukam jakiś porad na schudnięcie.... Mam 168 i ważę 84kg. Największy problem mam z brzuchem. Muszę też dodać że moja waga przeraża ale wiem od lekarzy że mam grube kości które też mi dodają kilogramów. Jak widać w podpisie za rok ślub i chciała bym schudnąć do tego czasu. Przynajmniej z 10kg no góra z 16 ale jak będzie 10 mniej to już będzie lepiej. Dukana odrzuciałam bo jest niezdrowy. Ruch ok?? I co dalej?? Na śniadanie jadłam 2-3 kanapki z dużą ilością masła. Masło wykluczyłam jem 1 kanapkę. Obiad taka średnia porcja nie jakaś dużo. Ale jadłam wszystko.... A teraz nie wiem jakie obiady sobie robić?? Kolację czasami jadłam czasami nie. No i też wiem co teraz. Jadłam chipsy,czasami słodycze, piłam piwko. Teraz zrezygnowałam ze wszystkich tych świństw. I oczywiście pizze,kebaby itd. też odpadają a jadłam je tak średnio 2 razy w miesiącu. Doradźcie coś
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 09:37   #48
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny czytam i szukam jakiś porad na schudnięcie.... Mam 168 i ważę 84kg. Największy problem mam z brzuchem. Muszę też dodać że moja waga przeraża ale wiem od lekarzy że mam grube kości które też mi dodają kilogramów. Jak widać w podpisie za rok ślub i chciała bym schudnąć do tego czasu. Przynajmniej z 10kg no góra z 16 ale jak będzie 10 mniej to już będzie lepiej. Dukana odrzuciałam bo jest niezdrowy. Ruch ok?? I co dalej?? Na śniadanie jadłam 2-3 kanapki z dużą ilością masła. Masło wykluczyłam jem 1 kanapkę. Obiad taka średnia porcja nie jakaś dużo. Ale jadłam wszystko.... A teraz nie wiem jakie obiady sobie robić?? Kolację czasami jadłam czasami nie. No i też wiem co teraz. Jadłam chipsy,czasami słodycze, piłam piwko. Teraz zrezygnowałam ze wszystkich tych świństw. I oczywiście pizze,kebaby itd. też odpadają a jadłam je tak średnio 2 razy w miesiącu. Doradźcie coś
Rok temu ważyłam tyle samo przy takim wzroście. Teraz 59 schudłam 25 kg w pół roku także do ślubu zdążysz.
Zrezygnuj z chleba, ziemniaków, słodyczy , alkoholu. Co na śniadania: polecam sałatki np. z fetą light i warzywami, coś a la grecka, ruloniki z szynki a w środku sałata, pomidor i troszkę majonezu. Poza tym jogurt naturalny z otrębami, twarożek z jogurtem zamiast śmietany - możesz robić na słono z warzywami lub na słodko - jogurt mieszasz ze słodzikiem.

Na obiad: chude mięsko, najlepiej pieczone , z grilla lub na parze - pierś z kurczaka, indyka, polędwiczki wieprzowe, wołowina chuda. Do tego "kupka" warzyw - brokuły, kalafior, fasolka z wody bez masła czy bułki. Mogą być też surówki przeróżne. Na kolację podobnie jak obiad lub śniadanie. Ogranicz owoce do 1 szt dziennie.

Gwarantuję Ci że nie będziesz głodna. Do tego trochę ruchu.
Polecam South Beach, bardzo fajna dieta.
Dodam jeszcze że dieta ta pomaga pozbyć się właśnie otyłości brzusznej. Tam najszybciej tracisz kg.

Edytowane przez Mn1s1ek
Czas edycji: 2011-03-14 o 09:42
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 09:51   #49
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Rok temu ważyłam tyle samo przy takim wzroście. Teraz 59 schudłam 25 kg w pół roku także do ślubu zdążysz.
Zrezygnuj z chleba, ziemniaków, słodyczy , alkoholu. Co na śniadania: polecam sałatki np. z fetą light i warzywami, coś a la grecka, ruloniki z szynki a w środku sałata, pomidor i troszkę majonezu. Poza tym jogurt naturalny z otrębami, twarożek z jogurtem zamiast śmietany - możesz robić na słono z warzywami lub na słodko - jogurt mieszasz ze słodzikiem.

Na obiad: chude mięsko, najlepiej pieczone , z grilla lub na parze - pierś z kurczaka, indyka, polędwiczki wieprzowe, wołowina chuda. Do tego "kupka" warzyw - brokuły, kalafior, fasolka z wody bez masła czy bułki. Mogą być też surówki przeróżne. Na kolację podobnie jak obiad lub śniadanie. Ogranicz owoce do 1 szt dziennie.

Gwarantuję Ci że nie będziesz głodna. Do tego trochę ruchu.
Polecam South Beach, bardzo fajna dieta.
Dodam jeszcze że dieta ta pomaga pozbyć się właśnie otyłości brzusznej. Tam najszybciej tracisz kg.
dziękuje kochana jesteś mam nadzieje ze dojdę do wagi chociaż 68kg już bym się cieszyła
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 10:21   #50
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
dziękuje kochana jesteś mam nadzieje ze dojdę do wagi chociaż 68kg już bym się cieszyła
Trzymam kciuki.

Między posiłkami polecam przegryzki - migdały, orzechy. Mają dużo dobrych tłuszczy - oczywiście w rozsądnych ilościach.
Na śniadania polecam też omlety - są pyszne i sycące.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 17:44   #51
anniaa

jagodzia poczytaj podwieszone wątki na dietetyce ułóż jadłospis i my ocenimy. dzięki temu nauczysz się komponować posiłki.

Stary 2011-03-14, 19:36   #52
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Za mało jesz i za rzadko Nie chodzi o to, żebyś nic nie jadła bo nie będziesz miała siły. Wystarczy zmienić nawyki, nie trzeba stosować żadnej diety

Śniadanie najlepiej zjeść porządne (np. jajecznicę) i w ciągu max godziny po przebudzeniu. Powinnaś jeść około 5 posiłków dziennie - często, ale mniej Tak, żebyś nigdy nie czuła się głodna - bo to spowalnia metabolizm, a w efekcie - odchudzanie. Jakieś masła, tłuszcze też są organizmowi potrzebne, więc nie rezygnuj z tego całkowicie - to również może spowolnić Ci metabolizm. Ostatni posiłek należy zjeść 2 -3 godziny przed snem.

Przede wszystkim co trzeba zrobić :
- makaron zastąp makaronem brązowym, pełnoziarnistym
- zrezygnuj z ziemniaków - zamiast nich do mięska rób warzywa
- zamiast białego pieczywa - pełnoziarniste
- zamiast zwykłego oleju - oliwa z oliwek
- zamiast białego ryżu - brązowy
- do potraw, sosów, zamiast majonezu, śmietany - jogurt naturalny
- soki to w większości słodzone napoje, niewiele mają wspólnego z owocami - lepiej pij wodę, a jak najdzie Cię ochota na soczek, to sprawdzaj skład
Generalnie wybieraj produkty naturalne, jak najmniej przetworzone (masło, nie margarynę).

Na początku jak przechodziłam na zdrowe odżywianie, nie miałam pomysłów co gotować, ale trochę poczytałam, czasami jedne produkty zastąpiłam innymi i wcale nie jest najgorzej Myślałam też, że zdrowe jedzenie to jedzenie bez smaku, wszystko jest mdłe. A okazuje się, że te rzeczy są naprawdę pyszne! Sałatkę z fetą, pomidorami, oliwkami, oliwą z oliwek i ziołami stawiam na równi ze smakołykami jak ulubiona pizza

Czytałam, że dietę south beach należy zastosować dopiero wtedy, kiedy powyższe zdrowe zasady zdrowego odżywiania zawiodą.

Do tego powinnaś poruszać się minimum 3 razy w tygodniu po godzince. Ale nie jakieś spacery - dawaj sobie wycisk Może być bieganie, pilates, fitness, możesz zapisać się na coś - będzie większa motywacja
Dodam, że na samej diecie możesz schudnąć, ale ciało będzie obwisłe - możesz wymodelować je jedynie ćwiczeniami. Kiedyś byłam 100% kanapowcem, a teraz - jestem uzależniona od sportu
Stary 2011-03-14, 19:58   #53
phoenix1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
Za mało jesz i za rzadko Nie chodzi o to, żebyś nic nie jadła bo nie będziesz miała siły. Wystarczy zmienić nawyki, nie trzeba stosować żadnej diety

Śniadanie najlepiej zjeść porządne (np. jajecznicę) i w ciągu max godziny po przebudzeniu. Powinnaś jeść około 5 posiłków dziennie - często, ale mniej Tak, żebyś nigdy nie czuła się głodna - bo to spowalnia metabolizm, a w efekcie - odchudzanie. Jakieś masła, tłuszcze też są organizmowi potrzebne, więc nie rezygnuj z tego całkowicie - to również może spowolnić Ci metabolizm. Ostatni posiłek należy zjeść 2 -3 godziny przed snem.

Przede wszystkim co trzeba zrobić :
- makaron zastąp makaronem brązowym, pełnoziarnistym
- zrezygnuj z ziemniaków - zamiast nich do mięska rób warzywa
- zamiast białego pieczywa - pełnoziarniste
- zamiast zwykłego oleju - oliwa z oliwek
- zamiast białego ryżu - brązowy
- do potraw, sosów, zamiast majonezu, śmietany - jogurt naturalny
- soki to w większości słodzone napoje, niewiele mają wspólnego z owocami - lepiej pij wodę, a jak najdzie Cię ochota na soczek, to sprawdzaj skład
Generalnie wybieraj produkty naturalne, jak najmniej przetworzone (masło, nie margarynę).

Na początku jak przechodziłam na zdrowe odżywianie, nie miałam pomysłów co gotować, ale trochę poczytałam, czasami jedne produkty zastąpiłam innymi i wcale nie jest najgorzej Myślałam też, że zdrowe jedzenie to jedzenie bez smaku, wszystko jest mdłe. A okazuje się, że te rzeczy są naprawdę pyszne! Sałatkę z fetą, pomidorami, oliwkami, oliwą z oliwek i ziołami stawiam na równi ze smakołykami jak ulubiona pizza

Czytałam, że dietę south beach należy zastosować dopiero wtedy, kiedy powyższe zdrowe zasady zdrowego odżywiania zawiodą.

Do tego powinnaś poruszać się minimum 3 razy w tygodniu po godzince. Ale nie jakieś spacery - dawaj sobie wycisk Może być bieganie, pilates, fitness, możesz zapisać się na coś - będzie większa motywacja
Dodam, że na samej diecie możesz schudnąć, ale ciało będzie obwisłe - możesz wymodelować je jedynie ćwiczeniami. Kiedyś byłam 100% kanapowcem, a teraz - jestem uzależniona od sportu
Podpisuje się pod tym nogami i rękoma. I ABSOLUTNIE nie rezygnuj całkowicie z pieczywa, makaronów itp jak to było poradzone wcześniej. Rezygnowanie z węglowodanów nie jest konieczne, może się odbić na zdrowiu bardzo niekorzystnie- zamiast produktów z mąki białej wybieraj jednak produkty pełnoziarniste, grube kasze, ciemne makarony, nieprzetworzone płatki (owsiane, jeczmienne).
Proponuje tylko uważać na chlebek razowy-z zaufanej piekarni oki, ale ten w hipermarketach często jest tylko zwykłym chlebkiem podbarwionym karmelem.

W ramach przekąsek polecam pestki słonecznika lub dyni, orzechy i migdały- są kaloryczne ale nie są to tzw"puste kalorie" i zawierają zdrowe tłuszcze.

W dietę warto też włączyć rybki, zwłaszcza te tłuste gdyż zawarte w nich kwasy tłuszczowe omega 3 są zdrowe i niezbędne we właściwie zbilansowanej diecie.

Edytowane przez phoenix1991
Czas edycji: 2011-03-14 o 20:03
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości