![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Schudnąć 30kg w 3/4 miesiące .
a ja schudlam 39kg ha od wrzesnia 2009 do stycznia 2011 25kg teraz jestem na Dukanie. Na poczatku jadlam tak jak daja jesc w szpitalu
![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
porówujesz siebie do ludzi przykutych do lozek ??? ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mały przybierał na wadze a ja chudłam i miałam duzo pokarmu ![]() ale na sniadanie buleczka z odrobina masla a nie jak kiedys 3bulki i masla w huk ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- a w szpitalu po porodzie lezalam jeszcze tydzien. jadlam normalny obiad ale nie tlusty i kolacje o 19 bez slodyczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- a po 3 i tak szybko nie schudłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- nie zmienia to faktu ze 30 kg w 4miechy to lekkie przegiecie ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
No ale raczej nie należy nikomu polecać, żeby "jadł jak w szpitalu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
no moze i racja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- w ogóle to nie wiem czy to mozliwe zeby tyle schudnac w 4miechy ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Pandzia_2010 wyrazaj sie jaśniej
![]() ![]() sam pomysł schudniecia w tak krótkim czasie i tak dużo jest chory i nienormalny. i tyle ode mnie w takim chorym temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
no moze zle to ujelam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Tutaj jest wystarczajaco raczej mało rozgarnietych osób, które Twoje słowa wzięłyby dosłownie
![]() a ja na jedzeniu szpitalnym nie potrafiłam wyzyć i tak musieli mnie dokarmiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe no racja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
na dukanie suchary??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie nie moge
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a dokarmialam sie nimi po porodzie ![]()
![]() |
#42 |
♥
|
kurde najpierw człowiek nie zwraca na to co je-niezdrowa dieta sporo tyje i trwa to na przestrzeni kilku miesięcy-roku po czym obudzi się i wielce w 3 miesiące chce zrzucić 30kg które uzbierały się przez długi okres życia. tak się nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
a ja jestem przykładem ze sie da moze nie 30kg ale 21 w 3 miechy.Jak to zrobiłam ? Sport zdrowa dieta i jeszcze raz Sport!
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-03-13 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
♥
|
jak się jest w szpitalu- jest się chorym to wiadomo apetyt mniejszy = waga leci.
aż mnie zatkało jak dzisiaj przeczytałam poniektóre posty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zrezygnuj z chleba, ziemniaków, słodyczy , alkoholu. Co na śniadania: polecam sałatki np. z fetą light i warzywami, coś a la grecka, ruloniki z szynki a w środku sałata, pomidor i troszkę majonezu. Poza tym jogurt naturalny z otrębami, twarożek z jogurtem zamiast śmietany - możesz robić na słono z warzywami lub na słodko - jogurt mieszasz ze słodzikiem. Na obiad: chude mięsko, najlepiej pieczone , z grilla lub na parze - pierś z kurczaka, indyka, polędwiczki wieprzowe, wołowina chuda. Do tego "kupka" warzyw - brokuły, kalafior, fasolka z wody bez masła czy bułki. Mogą być też surówki przeróżne. Na kolację podobnie jak obiad lub śniadanie. Ogranicz owoce do 1 szt dziennie. Gwarantuję Ci że nie będziesz głodna. Do tego trochę ruchu. Polecam South Beach, bardzo fajna dieta. Dodam jeszcze że dieta ta pomaga pozbyć się właśnie otyłości brzusznej. Tam najszybciej tracisz kg. Edytowane przez Mn1s1ek Czas edycji: 2011-03-14 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
Między posiłkami polecam przegryzki - migdały, orzechy. Mają dużo dobrych tłuszczy - oczywiście w rozsądnych ilościach. Na śniadania polecam też omlety - są pyszne i sycące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
♥
|
jagodzia poczytaj podwieszone wątki na dietetyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śniadanie najlepiej zjeść porządne (np. jajecznicę) i w ciągu max godziny po przebudzeniu. Powinnaś jeść około 5 posiłków dziennie - często, ale mniej ![]() Przede wszystkim co trzeba zrobić : - makaron zastąp makaronem brązowym, pełnoziarnistym - zrezygnuj z ziemniaków - zamiast nich do mięska rób warzywa - zamiast białego pieczywa - pełnoziarniste - zamiast zwykłego oleju - oliwa z oliwek - zamiast białego ryżu - brązowy - do potraw, sosów, zamiast majonezu, śmietany - jogurt naturalny - soki to w większości słodzone napoje, niewiele mają wspólnego z owocami - lepiej pij wodę, a jak najdzie Cię ochota na soczek, to sprawdzaj skład Generalnie wybieraj produkty naturalne, jak najmniej przetworzone (masło, nie margarynę). Na początku jak przechodziłam na zdrowe odżywianie, nie miałam pomysłów co gotować, ale trochę poczytałam, czasami jedne produkty zastąpiłam innymi i wcale nie jest najgorzej ![]() ![]() ![]() Czytałam, że dietę south beach należy zastosować dopiero wtedy, kiedy powyższe zdrowe zasady zdrowego odżywiania zawiodą. Do tego powinnaś poruszać się minimum 3 razy w tygodniu po godzince. Ale nie jakieś spacery - dawaj sobie wycisk ![]() ![]() Dodam, że na samej diecie możesz schudnąć, ale ciało będzie obwisłe - możesz wymodelować je jedynie ćwiczeniami. Kiedyś byłam 100% kanapowcem, a teraz - jestem uzależniona od sportu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuje tylko uważać na chlebek razowy-z zaufanej piekarni oki, ale ten w hipermarketach często jest tylko zwykłym chlebkiem podbarwionym karmelem. W ramach przekąsek polecam pestki słonecznika lub dyni, orzechy i migdały- są kaloryczne ale nie są to tzw"puste kalorie" i zawierają zdrowe tłuszcze. W dietę warto też włączyć rybki, zwłaszcza te tłuste gdyż zawarte w nich kwasy tłuszczowe omega 3 są zdrowe i niezbędne we właściwie zbilansowanej diecie. Edytowane przez phoenix1991 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.