|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Mi został jeszcze jeden listek Diane 35. Biore go i rezygnuje!!!
![]() W sumie nie miałam żadnych skutków ubocznych brania tabsów, cera mi się poprawiła ogólnie wszystko ok. Ale jakoś jak słysze cały czas o szkodliwości tych tabletak to stwierdziłam że chyba jednak wolę pomyślećo innej metodzie antykoncepcii ![]()
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#693 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Jestem nowa,ale zainteresował mnie ten temat.. Otóż,biorę tabsy od ponad 4 lat,wcześniej Yasmin,obecnie Yasmienelle. Za 3miesiące wyjeżdżam służbowo do stanów i zamierzam na jakiś czas odstawić tabletki. Powiedzcie, czy w związku w tym nie będzie jakiś komplikacji, nie wiem, zmiana stylu pracy, stref czasowych itd. ? No i sprawa druga, czy później, gdy zechcę znów powrócić do tabletek,nie będzie to miało znaczenia na planowanie w późniejszym czasie dziecka, czy tabletki będą tak samo skuteczne tak jak teraz je biorę? Nie mam żadnych problemów,może przybyło mi parę kg i piersi poszły o rozmiar w górę (ale chyba na to nie narzekam ![]() A czy któraś z was po długotrwałym stosowaniu miała problem z zajściem w ciążę? O dziecku narazie nie myślę,ale za jakieś 3lata będzie ten czas kiedy zaczną mi się marzyć pieluchy i nieprzespane noce. W każdym razie,dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie,Sandi. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Przyczajenie
|
dziewczyny też mam problem..
Mam 16,5 lat , no powiedzmy17... Dermatolog przepisał mi na trądzik yasminelle biorę to razem z izoteriną(curacne) Biorę tabsy od 2 miesięcy i to jest mój ostatni miesiąc brania (w sumie będą trzy), lekarz powiedział ze po trzech opakowaniach koniec z nimi i tu mój problem.... boje się ze skoro teraz mi sie poprawi cera to potem znów się wszytsko zawali i będzie wysyp! To takie błedne koło... Jak myślicie co powinnam zrobic by po odstawieniu trądzik nie powrócił?? Podobno jest to minimalna dawka hormonów i nic nie powinna mi rozlegulowac ale czy napewno ?! A moze poprostu ureguluje mi cykl i tak zostanie ? Kurcze nie wiem co myślec... Podkreślam , odżywiam się zdrowo : warzywa owoce soja itd... minimalne ilości mięsa(narzekanie mamy) A może zacząć już teraz stosować jakieś preparaty ziołowe ? Naznaczam że codziennie piję siemie lniane a teraz zakupiłam wiesiołka (tabletki ) ale nie wiem czy warto i jak je zażywać ? Pozdrawiam ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma znaczenia czy tabletki bierze się rok czy 3 miesiące, bo to czy po odstawieniu zaczną się zawirowania jest indywidualne u każdego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Przyczajenie
|
Izoterinę brałam rok temu i nie wybrałam maksymalnej dawki przez co trądzik mi powrócił... Teraz wraz z rozpoczęciem antykoncepcji mam znów izoterinę , zewnętrznie również używam zorac tricneal i skinoren , efekty są ale boję się nawrotu ;
![]() ale dziękuję za odp ;* ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a stosowałaś również ten zestaw co ja ? izoterina plus antykoncepcja ? |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
witam...
![]() tak się zastanawiam, mam 24lata, tapsy biorę 6 bez żadnej przerwy... moj lekarz wiecznie mi mówi ze nie musze jej robic itp ale ja zaczelam sie zastanawiac czy nie bede miala problemu zeby zajsc w ciaze ? pewnie jeszze pare lat bede je brac.. czy jest jakis maxymalny czas brania tabletek przed ciąża ![]() ![]()
#698 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-05-07 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczeta
![]() ![]() Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
Hej ja już lecę 2 miesiąc od odstawienia i jest dużo lepiej niż się spodziewałam pierwszą@dostałam ok 9 dni później niż powinnam a kolejną dostałam z jednodniowym opóźnieniem do ostatniej,cera jest ok nie zauważyłam żadnego nadmiaru pryszczy,samopoczucie jest bardzo fajne a libido także wzrosło i to bardzo
![]() ![]()
#704 |
Zakorzenienie
|
A kiedy Wam wzrosło libido? Bo ja czekam i czekam i póki co tylko nieznacznie większe jest
![]() ![]()
#705 |
Przyczajenie
|
jeden cykl i starczy czekania
![]() Jestem o niebo szczęśliwsza bez tabletek ![]() żadnych syfków także ! |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem ponad tydzien po odstawieniu. Chce mi sie ciagle plakac, czuje sie beznadziejnie. Czy to ma zwiazek z tym ze odstawilam tabsy? Kiedy minie, mam dosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!
Biorę tabletki (microgynon 21) od roku. Niedługo chciałabym odstawić je by zajść w ciążę, ale.. jak odstawia się tabletki? Po prostu przestaje się je brać? Ile czasu po odstawieniu można starać się o dziecko? Help me, please!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
amor vincit omnia
|
tak, po prostu nie rozpoczynasz kolejnego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo, a wiesz może jak to jest z zajściem w ciążę po tabletkach? Słyszałam, że do 6-ściu miesięcy po odstawieniu można poronić.. czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
amor vincit omnia
|
każdy organizm inaczej reaguje, wiadomo... ale faktycznie, większość lekarzy nawet zaleca 4-6 miesięcy przerwy, żeby organizm wrócił do regularnej pracy, wzmocnił się i ewentualnie przygotował na przyjęcie zapłodnionej komórki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
witam, czasami was tu podczytuję. kurde czekam na moj 2 @ po odstawieniu. 1@ mialam po 31 dniach, teraz mija 37 dzien i czekam. piersi mam mega bolące i twarde nic poza tym;/masaakra;/
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#715 |
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki
![]() podbijam pytania dziewcząt o odstawienie tabsów... czy można brac ileś lat bez przerwy i nie wpłynie to w zaden sposób potem na chęc posiadania dzidziusia? biorę tabsy trochę ponad 2 lata, najpierw Novynette, potem regulon a teraz Yasmin. jestem ciekawa co mi powie moja pani ginekolog na mój pomysł ze zrobieniem przerwy...ale pewnie będzie odradzac chcac trzymac klienta..wiec sama nie wiem. myslalam teraz o zrobieniu przerwy na jakieś pół roku zeby zobaczyc jak organizm reaguje na odstawienie jeśli za jakies 2 lata tez chciałabym odstawic zeby miec dzidziusia. co myślicie? Ogólnie teraz na tabsach czuje sie w miare dobrze, najgorsza jest waga - nie moge nic zrzucic :/ z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
amor vincit omnia
|
moniczka_90, 3 lata brania tabletek to (wbrew pozorom, mimo braku efektów ubocznych) jednak długo. myślę, że powinnaś zrobić już 3 miesięczną przerwę. ale z drugiej strony są zaraz wakacje i pewnie chciałabyś mieć 'spokój' przez czas ich trwania i móc się kochać bez zbędnego 'ogumienia'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
Eldo_rado - dzięki za opinię
![]() jestem ciekawa czy moja pani ginekolog będzie tym dobrym ginekologiem, który powie żeby faktycznie zrobić przerwę. Bo jak dobrze wiemy wiele gabinetów jest nastawionych na kasę niestety. Wyniki miałam w porządku, tabletki były zmieniane najpierw bo przestały trzymc cykl a Regulon odstawiłam bo zaczął mi się robi cellulit...zmieniłam na Yasmin i jak ręką odjął. Obawiam się tylko o mój jajnik - w prawym mam zmianę kulistą która co prawda nie zmienia swojej wielkości ani w żaden sposób nie dokucza ale mam regularnie zlecone USG i badanie CA-125 w razie gdyby coś się zaczęło zmieniać. Sama nie wiem czy nie mogło by się to pogorszyc po odstawieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Niestety i mnie dopadły problemy po odstawieniu tabletek... Brałam 6 lat Triquilar, aż w końcu w zeszłym roku w sierpniu postanowiłam je odstawić. Dostałam okres z odstawienia a potem 2 miesiące cisza... Wybrałam się do ginekologa- dostałam luteine (5 dni brania) na wywołanie okresu. Dostałam okres, a potem znowu 2 miesiące cisza... Więc znowu lekarz, znowu luteina- zalecił brać przez 3 cykle od 15 do 26 dnia cyklu. Po luteinie dostawałam okres. Ale teraz znowu go nie ma.. Jestem zaniepokojona. Byłam po raz 3 u lekarza, ale Pani doktor twierdzi, że nie ma co się martwić, badania hormonalne są ok, usg też. Kazała brać luteinę dalej... Ale ja bym chciała,żeby wszystko wróciło do normy, bo za jakiś czas chcialabym się starać o dzidziusia... ![]() Czy któras z Was miała aż takie zaburzenia okresu po odstawieniu?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.