|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 6
Cytat:
uwielbiam KlimtaEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-03-21 o 09:28 |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:03 |
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję dziewczyny! - już mam
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam na krestikom.net ten wzór. Bardzo mi się podoba niestety schemat jest niepełny (gdzieś na skanerze panna młoda straciła głowę i welon). Może któraś z was ma ten wzór, albo coś podobnego o tematyce ślubnej?
|
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem z tą drukarka internetową zainstalowałam ją tak jak podawała Aninaj ale mam po angielsku i ni jak nie mogę zmienić na polski...:/ powiedzcie tez czy można dzięki temu programowi zapisać pliki w PDFie gdy mam je zapisane na dysku w nieznanym mi programie?
|
|
|
|
#3036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast nie możesz zapisać w pdf plików, które masz w jakimś nieznanym programie, ponieważ żeby zamienić na pdf musisz taki plik najpierw otworzyć. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2583461 8]Drukarka wirtualna to taki program, dzięki któremu możesz każdy plik przekształcić na pdf. Są różne, ja korzystam z takiej o nazwie PDFcreator. Działanie jest bardzo proste - jeśli chcesz wydrukować cokolwiek, to w polu wyboru drukarki wybierasz właśnie tą drukarkę wirtualną i plik nie drukuje Ci się w rzeczywistości, ale zamienia na pdf. Mi się to bardzo przydaje, bo mogę zamieniać pliki xsd na pdf i drukować z komputera, na którym nie mam programu do otwierania plików xsd. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam [/QUOTE]Bo tu piszesz że można otwierać pliki które nie możesz u siebie otworzyć,to czy ja jako laik źle to rozumiem czy piszesz o czym innym ,sorki za kolejne banalne pytanie ale jak pisałam oswajam się z kompem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I pytaj śmiało
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jaki masz system ale to podobnie powinno być Klikasz na belce na pulpicie na Start następnie wybierasz> Wszystkie programy> Szukasz PDF Creator, najeżdżasz myszką i z otwartego okienka wybierasz zakładkę > PDF Creator> otwierasz ja kliknięciem. Z otwartego okienka z belki na górze wybierasz zakładkę >Drukarka>. Z otwartego okienka wybierasz zakładkę >Opcje> Po kliknięciu otworzy się duże okienko. Po lewej stronie szukasz zakładki > Języki> klikasz i z prawej strony otworzy się okno w którym pisze English z boku strzałeczka otwierasz to okienko i tam powinien być Polski Najeżdżasz na niego i wybierasz i wtedy wszystko się zmienia na j. polski. Gdyby jednak nie było go zainstalowanego to pod spodem pisze "Load more Language from the internet" i z boku tabelki jest beleczka "R efreshList" klikasz na nią i z otwartej w okienku obok listy wybierasz "polish.ini" najeżdżasz myszka na ten wybór, a z boku tabelki dajesz install Następnie wracasz do belki wyżej wybierasz polski zatwierdzasz myszka a na końcu wychodząc klikasz w prawym dolnym rogu na już polskie "Zapisz" Gdybyś sobie nie poradziła to daj znać to zrobię screeny i Ci wyślę krok po kroku. Powodzenia. Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2011-03-21 o 20:32 |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Eileen82
Aninaj pięknie dziękuję za cierpliwość i za kolejną korepetycję |
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Alez Misia, nie ma za co, gdybyś miała w dalszym ciagu problemy to pytaj. Jeśli tylko będę wiedziała jak pomóc to nie ma sprawy.
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja to właściwie prawie nic nie wiem jak i boję się wręcz coś sobie instalować z takich przekazów ,info forumowego i nie tylko forumowego,jestem typowym wzrokowcem i słuchowcem czyli jak mi ktoś pokaże ,robi przy mnie ,powie to zapamiętam i mi idzie , jeśli nie to się totalnie gubię ,plączą mi wręcz podstawowe nazwy ,terminologia i język komputerowy robi się czarną magią choć niby to wiem ,wiedziałam a do tego jeszcze ten angielskie wszędzie to horror ,jeszcze jak mam opcję w j,niemieckim to czuje się bezpieczniej,a tak chwila i mam nerwy ,stress że coś źle robię i koniec . Stąd czasami z czego zdaję sobie sprawę zadaję głupie bezsensowne pytania i często wstydzę się nie raz zapytać.
Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-03-21 o 21:34 |
|
|
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam takie ładne coś
![]() Misiu na łyżwach --> http://www.4shared.com/file/MC4b3M3L...e_Skating.html Metryczka --> http://www.4shared.com/file/OtJyFr9p...h_Sampler.html |
|
|
|
#3045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo obrazkowa
Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2011-03-22 o 12:38 |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahahahaha ubawiłaś ![]() mnie z ,,,wersją jaskiniowca'' ale dokładnie ja jestem takim jaskiniowcem- wzrokowcem obrazkowcem niczym analfabeta ,wtedy czuję się pewniej ,bezpiecznieje jak zobaczę obrazki ![]() Dzięki dziewczyny |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
misia2 dzięki za link ![]() Ja obecnie wzięłam się za haftowanie pamiątki ślubu dla siostry męża, hortensje na razie mają wolne
Witam wszystkich serdecznie Wzorki proszę przesyłać na dres: Edytowane przez PaulinaS83 Czas edycji: 2011-03-21 o 23:08 |
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Elieen82 Aninaj dziękuje am pięknie za cierpliwość do mnie
powiedzcie mi kochane, co mam zrobić jak ściągnęłam wzór (był spakowany) a teraz nie mam pojęcia w jakim programie to się otwiera a co gorsza nie wiem jak się tego dowiedzieć. Normalnie chyba powinien mnie ktoś walnąć żebym się ogarnęła zawsze mojego lubego zatrudniam ale wyjechał na 3 tyg i nie wiem jak sobie poradzić a obiecałam że wydrukuje wzór koleżance i nie wiem jak![]() pomóżcie proszę![]()
|
|
|
|
#3049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej to zrób tak. Utwórz sobie folder. Przenieś do niego to archiwum następnie kliknij na te "książeczki" prawym przyciskiem myszy i z rozwiniętego okienka wybierz opcje wypakuj tutaj i wtedy albo utworzy Ci się nowy folder, który będzie zawierał rozpakowane zdjęcia ze schematami, albo rozpakuje Ci to w tym samym folderze w zależności jak było spakowane. Wtedy jak będziesz chciała to po wydrukowaniu możesz je wywalić i zostawić sobie samo archiwum, które zajmuje mniej miejsca. Można także drukować z archiwum. Wtedy klikasz dwukrotnie na te "ksiązki" lewym przyciskiem myszy. Otworzy Ci się okno z plikami archiwum. Otwierasz je po kolei klikiem myszy, dajesz drukuj. Po wydrukowaniu zdjęcie zamykasz i klikasz na następne i tak po kolei aż wydrukujesz wszystkie. W ten sposób też się podgląda archiwum co w nim jest bez rozpakowywania go. |
|
|
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Mam ściągnięte wzory Powella w *.xsd w jakim programie je otworzę i gdzie ów program znajdę. Proszę o pomoc.
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam takie wzorki
chętni?? ![]()
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta wiosenna książeczka jest do pobrania tu: http://depositfiles.com/en/files/3uxd96lw9 |
|
|
|
|
#3055 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dziewczyny może macie takie wzorki? ![]() ![]() bylabym bardzo wdzięczna ggrena@gmail.com |
|
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
miisia22 bardzo proszę o papieża na mgielka_26@wp.pl
z góry dziękuję |
|
|
|
#3057 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już nie mam czasu na nowe hafty!
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2588089 1]Musisz nacisnąć na wzór prawym klawiszem myszki i powinno się rozwinąć menu, wybierz "Extract here". Powinno się rozpakować.[/QUOTE]
ale ja to już rozpakowałam tyle że nie mogę tego otworzyć |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2588394 3]Jak zawsze kusisz..
Ja już nie mam czasu na nowe hafty! [/QUOTE]Ja też nie, ale może kiedyś ![]() A jakie rozszerzenie mają te pliki? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

uwielbiam Klimta

[/QUOTE]

bo obrazkowa
zawsze mojego lubego zatrudniam ale wyjechał na 3 tyg i nie wiem jak sobie poradzić a obiecałam że wydrukuje wzór koleżance i nie wiem jak