Wzory na haft krzyżykowy vol. 6 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 09:25   #3031
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 6

Cytat:
Napisane przez Aninaj Pokaż wiadomość
Mam go ale jakość nie jest powalająca. Jesli nic nie znajdziesz to Ci wyślę. Mam też w gazetce, ale na razie mam jakis problem ze skanerem. Jak od nowa zainstaluje drukarke i będzie wszystko ok. to zeskanuję w lepszej jakości, a więc ew. się przypomnij za jakiś czas. Mam go tez wyhaftowanego. Wygląda tak w obrazie xxx, a więc troszke inaczej niż w oryginale
Swietny obraz, moglabym tez prosic, jak zeskanujesz uwielbiam Klimta

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-03-21 o 09:28
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:28   #3032
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabriel89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! czy ma któraś z Was ten obraz Klimta w swoich zbiorach? ja mam niestety tylko kawałek D:Załącznik 3836206
Sabriel89 mam go na swoim chomiku

Edytowane przez misia2
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:03
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:25   #3033
sabriel89
Rozeznanie

GG do sabriel89

Cytat:
Mam go ale jakość nie jest powalająca. Jesli nic nie znajdziesz to Ci wyślę. Mam też w gazetce, ale na razie mam jakis problem ze skanerem. Jak od nowa zainstaluje drukarke i będzie wszystko ok. to zeskanuję w lepszej jakości, a więc ew. się przypomnij za jakiś czas. Mam go tez wyhaftowanego. Wygląda tak w obrazie xxx, a więc troszke inaczej niż w oryginale
Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość
Sabriel89 mam go na swoim chomiku o tutaj

http://komikuj.pl/maxi37

wejdź w Hafty xxx a potem w -Malarstwo różne-tam jest Folder Gustaw Klimt

zamiast ,,k'' wstaw w przeglądarce ,,ch'' .Myślę że jest dobrej jakosci bo koleżanka go sobie pobrała i była zadowolona

dziękuję dziewczyny! - już mam
Stary 2011-03-21, 14:56   #3034
SAS106
Raczkowanie

Znalazłam na krestikom.net ten wzór. Bardzo mi się podoba niestety schemat jest niepełny (gdzieś na skanerze panna młoda straciła głowę i welon). Może któraś z was ma ten wzór, albo coś podobnego o tematyce ślubnej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7R.jpg (122,1 KB, 29 załadowań)
SAS106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 17:55   #3035
gosiaczek221
Raczkowanie

Dziewczyny mam problem z tą drukarka internetową zainstalowałam ją tak jak podawała Aninaj ale mam po angielsku i ni jak nie mogę zmienić na polski...:/ powiedzcie tez czy można dzięki temu programowi zapisać pliki w PDFie gdy mam je zapisane na dysku w nieznanym mi programie?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:00   #3036
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem z tą drukarka internetową zainstalowałam ją tak jak podawała Aninaj ale mam po angielsku i ni jak nie mogę zmienić na polski...:/ powiedzcie tez czy można dzięki temu programowi zapisać pliki w PDFie gdy mam je zapisane na dysku w nieznanym mi programie?
Myślę, że angielski to nie problem, bo tego programu nie trzeba w ogóle włączać. Jak będziesz chciała coś wydrukować to w oknie drukarki wybierasz "pdf creator" i już. A później tylko "zapisz" lub "save".

Natomiast nie możesz zapisać w pdf plików, które masz w jakimś nieznanym programie, ponieważ żeby zamienić na pdf musisz taki plik najpierw otworzyć.
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:36   #3037
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Eileen82 ;Myślę, że angielski to nie problem, bo tego programu nie trzeba w ogóle włączać. Jak będziesz chciała coś wydrukować to w oknie drukarki wybierasz "pdf creator" i już. A później tylko "zapisz" lub "save".

Natomiast nie możesz zapisać w pdf plików, które masz w jakimś nieznanym programie, ponieważ żeby zamienić na pdf musisz taki plik najpierw otworzyć.
Nie można? to ja chyba nic nie załapałam z tego co pisałaś mi poprzednio że

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2583461 8]Drukarka wirtualna to taki program, dzięki któremu możesz każdy plik przekształcić na pdf. Są różne, ja korzystam z takiej o nazwie PDFcreator. Działanie jest bardzo proste - jeśli chcesz wydrukować cokolwiek, to w polu wyboru drukarki wybierasz właśnie tą drukarkę wirtualną i plik nie drukuje Ci się w rzeczywistości, ale zamienia na pdf. Mi się to bardzo przydaje, bo mogę zamieniać pliki xsd na pdf i drukować z komputera, na którym nie mam programu do otwierania plików xsd. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam [/QUOTE]

Bo tu piszesz że można otwierać pliki które nie możesz u siebie otworzyć,to czy ja jako laik źle to rozumiem czy piszesz o czym innym ,sorki za kolejne banalne pytanie ale jak pisałam oswajam się z kompem.
Stary 2011-03-21, 19:52   #3038
Konto usunięte

Cytat:
Nie można? to ja chyba nic nie załapałam z tego co pisałaś mi poprzednio że

Bo tu piszesz że można otwierać pliki które nie możesz u siebie otworzyć,to czy ja jako laik źle to rozumiem czy piszesz o czym innym ,sorki za kolejne banalne pytanie ale jak pisałam oswajam się z kompem.
Miałam na myśli to, że na komputerze, gdzie mam program do otwierania xsd zamieniam go na pdf. Wtedy taki pdf można otworzyć na jakimkolwiek komputerze, gdzie pliki xsd nie dają się otwierać. Żeby jakikolwiek plik wydrukować - czyli w tym wypadku zamienić na pdf - musisz go najpierw otworzyć
I pytaj śmiało
Stary 2011-03-21, 20:28   #3039
Aninaj
Rozeznanie

Cytat:
Gosiaxzek jest możliwość j. polskiego. Nie pamietam czy jest od razu czy trzeba samemu. Podaje Ci instrukcje jak otworzyc lub zainstalować polski w PDF Creator

Nie wiem jaki masz system ale to podobnie powinno być
Klikasz na belce na pulpicie na Start następnie wybierasz> Wszystkie programy> Szukasz PDF Creator, najeżdżasz myszką i z otwartego okienka wybierasz zakładkę > PDF Creator> otwierasz ja kliknięciem. Z otwartego okienka z belki na górze wybierasz zakładkę >Drukarka>. Z otwartego okienka wybierasz zakładkę >Opcje> Po kliknięciu otworzy się duże okienko. Po lewej stronie szukasz zakładki > Języki> klikasz i z prawej strony otworzy się okno w którym pisze English z boku strzałeczka otwierasz to okienko i tam powinien być Polski Najeżdżasz na niego i wybierasz i wtedy wszystko się zmienia na j. polski.

Gdyby jednak nie było go zainstalowanego to pod spodem pisze "Load more Language from the internet" i z boku tabelki jest beleczka "R efreshList" klikasz na nią i z otwartej w okienku obok listy wybierasz "polish.ini" najeżdżasz myszka na ten wybór, a z boku tabelki dajesz install Następnie wracasz do belki wyżej wybierasz polski zatwierdzasz myszka a na końcu wychodząc klikasz w prawym dolnym rogu na już polskie "Zapisz" Gdybyś sobie nie poradziła to daj znać to zrobię screeny i Ci wyślę krok po kroku. Powodzenia.

Edytowane przez Aninaj
Czas edycji: 2011-03-21 o 20:32
Aninaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:07   #3040
misia2
Zakorzenienie

Eileen82
Aninaj

pięknie dziękuję za cierpliwość i za kolejną korepetycję
Stary 2011-03-21, 21:14   #3041
Aninaj
Rozeznanie

Cytat:
Eileen82
Aninaj

pięknie dziękuję za cierpliwość i za kolejną korepetycję
Alez Misia, nie ma za co, gdybyś miała w dalszym ciagu problemy to pytaj. Jeśli tylko będę wiedziała jak pomóc to nie ma sprawy.

Stary 2011-03-21, 21:32   #3042
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Alez Misia, nie ma za co, gdybyś miała w dalszym ciagu problemy to pytaj. Jeśli tylko będę wiedziała jak pomóc to nie ma sprawy.
Wiem ,wiem ze mogę zawsze liczyć na twoją uprzejmość cierpliwość i także kilku innych osób za co naprawdę dziękuję bardzo
A ja to właściwie prawie nic nie wiem jak i boję się wręcz coś sobie instalować z takich przekazów ,info forumowego i nie tylko forumowego,jestem typowym wzrokowcem i słuchowcem czyli jak mi ktoś pokaże ,robi przy mnie ,powie to zapamiętam i mi idzie , jeśli nie to się totalnie gubię ,plączą mi wręcz podstawowe nazwy ,terminologia i język komputerowy robi się czarną magią choć niby to wiem ,wiedziałam a do tego jeszcze ten angielskie wszędzie to horror ,jeszcze jak mam opcję w j,niemieckim to czuje się bezpieczniej,a tak chwila i mam nerwy ,stress że coś źle robię i koniec .
Stąd czasami z czego zdaję sobie sprawę zadaję głupie bezsensowne pytania i często wstydzę się nie raz zapytać.

Edytowane przez misia2
Czas edycji: 2011-03-21 o 21:34
Stary 2011-03-21, 21:36   #3043
Konto usunięte

Cytat:
Stąd czasami z czego zdaję sobie sprawę zadaję głupie bezsensowne pytania i często wstydzę się nie raz zapytać.
Ale nie ma czego się wstydzić, trzeba pytać i zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego Przecież żadna z nas nie jest alfą i omegą we wszystkim
Stary 2011-03-21, 21:39   #3044
Konto usunięte

Znalazłam takie ładne coś

Misiu na łyżwach --> http://www.4shared.com/file/MC4b3M3L...e_Skating.html
Metryczka --> http://www.4shared.com/file/OtJyFr9p...h_Sampler.html
Stary 2011-03-21, 22:30   #3045
Aninaj
Rozeznanie

Cytat:
Wiem ,wiem ze mogę zawsze liczyć na twoją uprzejmość cierpliwość i także kilku innych osób za co naprawdę dziękuję bardzo
A ja to właściwie prawie nic nie wiem jak i boję się wręcz coś sobie instalować z takich przekazów ,info forumowego i nie tylko forumowego,jestem typowym wzrokowcem i słuchowcem czyli jak mi ktoś pokaże ,robi przy mnie ,powie to zapamiętam i mi idzie , jeśli nie to się totalnie gubię ,plączą mi wręcz podstawowe nazwy ,terminologia i język komputerowy robi się czarną magią choć niby to wiem ,wiedziałam a do tego jeszcze ten angielskie wszędzie to horror ,jeszcze jak mam opcję w j,niemieckim to czuje się bezpieczniej,a tak chwila i mam nerwy ,stress że coś źle robię i koniec .
Pamietaj,że pytać to nie błądzic i nie ma sie co wstydzić. Ten link co podalam jest pewny, nic sobie nie ściągniesz złego, żadnych wirusów. Wszystko tam pobieram jesli nie moge ze strony właścieciela programu. Jesli masz problemy, a jestes wzrokowcem, to gdybys sobie nie poradziła to daj znac to zrobię Ci zrzuty ekranowe(screeny) z zaznaczeniem i opisem co i gdzie nacisnąć i wyślę na pocztę. Ja się śmieję,że to wersja tłumaczenia jak dla " jaskiniowca" bo obrazkowa

Edytowane przez Aninaj
Czas edycji: 2011-03-22 o 12:38
Stary 2011-03-21, 22:54   #3046
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietać,że bytać to nie błądzic i nie ma sie co wstydzić. Ten link co podalam jest pewny, nic sobie nie ściągniesz złego, żadnych wirusów. Wszystko tam pobieram jesli nie moge ze strony właścieciela programu. Jesli masz problemy, a jestes wzrokowcem, to gdybys sobie nie poradziła to daj znac to zrobię Ci zrzuty ekranowe(screeny) z zaznaczeniem i opisem co i gdzie nacisnąć i wyślę na pocztę. Ja się śmieję,że to wersja tłumaczenia jak dla " jaskiniowca" bo obrazkowa
Aninaj ja nie obawiam się ze link może być zawirusowany ale tego ze źle zainstaluję ,nie tam gdzie trzeba ,że kliknę coś nie tak potwierdzając już tak miałam bo w j,angielskim to było i źle to zrozumiałam , klikałam nie to ,potem był problem z odblokowaniem tego itp ,i to jest moja obawa .
Hahahahahaha ubawiłaś mnie z ,,,wersją jaskiniowca'' ale dokładnie ja jestem takim jaskiniowcem- wzrokowcem obrazkowcem niczym analfabeta ,wtedy czuję się pewniej ,bezpiecznieje jak zobaczę obrazki

Dzięki dziewczyny chyba nabrałam więcej odwagi i mniej wstydu będę miała w sobie prosząc was o radę i podpowiedzi .
Stary 2011-03-21, 23:00   #3047
PaulinaS83
Raczkowanie

GG do PaulinaS83

Cytat:
Napisane przez SAS106 Pokaż wiadomość
Znalazłam na krestikom.net ten wzór. Bardzo mi się podoba niestety schemat jest niepełny (gdzieś na skanerze panna młoda straciła głowę i welon). Może któraś z was ma ten wzór, albo coś podobnego o tematyce ślubnej?
zobacz na moim chomiku HaftKrzyzykowy/RICO

misia2
dzięki za link

Ja obecnie wzięłam się za haftowanie pamiątki ślubu dla siostry męża, hortensje na razie mają wolne

Wzorki proszę przesyłać na dres:

Edytowane przez PaulinaS83
Czas edycji: 2011-03-21 o 23:08
PaulinaS83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 23:59   #3048
gosiaczek221
Raczkowanie

Elieen82 Aninaj dziękuje am pięknie za cierpliwość do mnie bo czasem matoł ze mnie i wkurza mnie to ale co zrobić???
powiedzcie mi kochane, co mam zrobić jak ściągnęłam wzór (był spakowany) a teraz nie mam pojęcia w jakim programie to się otwiera a co gorsza nie wiem jak się tego dowiedzieć. Normalnie chyba powinien mnie ktoś walnąć żebym się ogarnęła zawsze mojego lubego zatrudniam ale wyjechał na 3 tyg i nie wiem jak sobie poradzić a obiecałam że wydrukuje wzór koleżance i nie wiem jak pomóżcie proszę

Stary 2011-03-22, 00:08   #3049
Konto usunięte

Cytat:
Elieen82 Aninaj dziękuje am pięknie za cierpliwość do mnie bo czasem matoł ze mnie i wkurza mnie to ale co zrobić???
powiedzcie mi kochane, co mam zrobić jak ściągnęłam wzór (był spakowany) a teraz nie mam pojęcia w jakim programie to się otwiera a co gorsza nie wiem jak się tego dowiedzieć. Normalnie chyba powinien mnie ktoś walnąć żebym się ogarnęła zawsze mojego lubego zatrudniam ale wyjechał na 3 tyg i nie wiem jak sobie poradzić a obiecałam że wydrukuje wzór koleżance i nie wiem jak pomóżcie proszę
Musisz nacisnąć na wzór prawym klawiszem myszki i powinno się rozwinąć menu, wybierz "Extract here". Powinno się rozpakować.
Stary 2011-03-22, 00:34   #3050
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez miisia22 Pokaż wiadomość
Wysłałam
dziękuję - dotarło
Stary 2011-03-22, 02:16   #3051
Aninaj
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem,że nie wiesz jak otworzyć to spakowane archiwum tak?
Najlepiej to zrób tak. Utwórz sobie folder. Przenieś do niego to archiwum następnie kliknij na te "książeczki" prawym przyciskiem myszy i z rozwiniętego okienka wybierz opcje wypakuj tutaj i wtedy albo utworzy Ci się nowy folder, który będzie zawierał rozpakowane zdjęcia ze schematami, albo rozpakuje Ci to w tym samym folderze w zależności jak było spakowane. Wtedy jak będziesz chciała to po wydrukowaniu możesz je wywalić i zostawić sobie samo archiwum, które zajmuje mniej miejsca. Można także drukować z archiwum. Wtedy klikasz dwukrotnie na te "ksiązki" lewym przyciskiem myszy. Otworzy Ci się okno z plikami archiwum. Otwierasz je po kolei klikiem myszy, dajesz drukuj. Po wydrukowaniu zdjęcie zamykasz i klikasz na następne i tak po kolei aż wydrukujesz wszystkie. W ten sposób też się podgląda archiwum co w nim jest bez rozpakowywania go.

Stary 2011-03-22, 07:09   #3052
wiolusia75
Raczkowanie

GG do wiolusia75

Mam ściągnięte wzory Powella w *.xsd w jakim programie je otworzę i gdzie ów program znajdę. Proszę o pomoc.
Stary 2011-03-22, 07:42   #3053
miisia22
Raczkowanie

Znalazlam takie wzorki chętni??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 49.jpg (30,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JP II 16.jpg (355,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KOLOROWE KWIATY.jpg (56,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orchidei.jpg (20,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SŁODKI SEN(1).jpg (46,8 KB, 45 załadowań)
miisia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:55   #3054
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się śmieję,że to wersja tłumaczenia jak dla " jaskiniowca" bo obrazkowa
Ale brzydkie określenie i takie zniechęcające... Przecież nie każdy musi się znać na komputerach

A ta wiosenna książeczka jest do pobrania tu: http://depositfiles.com/en/files/3uxd96lw9
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Les coeurs stylises au point de croix - Monique Bonnin.jpg (73,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 99d877bd9dd5.jpg (57,5 KB, 33 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:57   #3055
magi_magi
Przyczajenie

Witam

Dziewczyny może macie takie wzorki?

bylabym bardzo wdzięczna

ggrena@gmail.com
magi_magi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:59   #3056
bezpruderyjna
Raczkowanie

miisia22 bardzo proszę o papieża na mgielka_26@wp.pl
z góry dziękuję
bezpruderyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:10   #3057
miisia22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magi_magi Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny może macie takie wzorki?

bylabym bardzo wdzięczna

ggrena@gmail.com
Wysłałam pierwszego

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez bezpruderyjna Pokaż wiadomość
miisia22 bardzo proszę o papieża na mgielka_26@wp.pl
z góry dziękuję
Papież wysłany i dołożyłam jeszcze jednego może Ci sie spodoba
miisia22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 10:21   #3058
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
A ta wiosenna książeczka jest do pobrania tu: http://depositfiles.com/en/files/3uxd96lw9
Jak zawsze kusisz.. Ja już nie mam czasu na nowe hafty!
Stary 2011-03-22, 10:42   #3059
gosiaczek221
Raczkowanie

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2588089 1]Musisz nacisnąć na wzór prawym klawiszem myszki i powinno się rozwinąć menu, wybierz "Extract here". Powinno się rozpakować.[/QUOTE]

ale ja to już rozpakowałam tyle że nie mogę tego otworzyć

Stary 2011-03-22, 11:01   #3060
Integra
Zakorzenienie

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2588394 3]Jak zawsze kusisz.. Ja już nie mam czasu na nowe hafty! [/QUOTE]
Ja też nie, ale może kiedyś

Cytat:
ale ja to już rozpakowałam tyle że nie mogę tego otworzyć
A jakie rozszerzenie mają te pliki?

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości