Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 20:29   #1111
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

ja dalej nie skapowałąm, ale mniejsza z tym :/ nie sprawdziło się u mnie nawidoczniej :/

a to pogromca cz 2 <http://www.facebook.com/v/1314866728805
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:34   #1112
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja dalej nie skapowałąm, ale mniejsza z tym :/ nie sprawdziło się u mnie nawidoczniej :/

a to pogromca cz 2 <http://www.facebook.com/v/1314866728805
A co, zalujesz, ze sie u ciebie nie sprawdzilo?

przeciez to wszystko to takie pol zartem pol serio, dla mnie osobiscie to takie male czary mary i zabawa w lamiglowki

A z pogromcy niezly silacz najpierw myslalam, ze to taki plastikowy rowerek

aaaa... ja dzis nie pochwalilam moje cory. Pierwszy raz zasnela sama bez smoczka zobaczymy, jak bedzie jutro

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-03-22 o 20:36
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:38   #1113
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A co, zalujesz, ze sie u ciebie nie sprawdzilo?

przeciez to wszystko to takie pol zartem pol serio, dla mnie osobiscie to takie male czary mary i zabawa w lamiglowki
wiesz przez połowe ciąży tzn do usg kiedy sie dowiedziałąm , czułam , że to będzie dziewczynka, miała być Natalka, ale z Wojtusia też się na maxa cieszę
a w te wyliczaniki i tak nie wierzyłąm

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

nie, nie to tylko balonik :P
Stary 2011-03-22, 20:38   #1114
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
nadawalabys sie na inzyniera

Dzięki za komplementy

Gosia Wojtek jest bombowy, mały chichrałek

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:58   #1115
elalank
Zadomowienie

heloł

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj Dziefczenta
W nocy Filuś znowu się obudził i tak żałośnie płakał, ze mi się też chciało Wypił mleczko, dałam mu paracetamol w syropku, viburcol do tyłka i bobodent na dziąsła i dopiero się uspokoił.
Ale jakieś pół godziny jeszcze gadał, śpiewał i się śmiał, czasami się zastanawiam do kogo on się tak śmieje w tych ciemnościach i mam dreszcze

Jeśli dobrze skumałam o co chodzi, to fasolka będzie dziewczynką

U mnie wyszedł chłopiec, bo moja krew była starsza niż TŻ
biedne te nasze ząbkujące maluchy! I słodkie to zdjęcie,fajowa podusia a te oczka

Za to Cię uwielbiam!

Cytat:
brawo Brombina

za to Olka powinna byc chlopcem (Ela 23 mies, tz 10), takze Elu, moze tym razem bedzie chlopiec, bo dziewczynka wychodzi (Ela 6 mies, tz 27)

To co, zablysnelam?
jak dla mnie to zabłysnęłaś!
ja bym tego nie rozkminiła!

i najważniejsze, żeby teraz sie sprawdziło, że dziewucha A Olka charakterek ma chłopaka, więc połowicznie by sie zgadzało

Cytat:
a liczenie idzie tak:
bierzemy ostatnia najblizsza date przed zaplodnieniem, czyli dla mnie byloby to 01.01.2008, dla tzta 27.07.2005. I skoro zaplodnienie bylo w polowie lutego 2009, to wychodzi, ze roznica od naszych dat do tego momentu dla mnie jest 13 miesiecy (styczen 2008-luty 2009), a dla tzta 41 miesiecy (od lipca 2005 do lutego 2009) (a te 43 to byl blad w kalkulacjach )

Katarina, czy to wlasnie tak sie robi?
a weź przestań, nawet czytać tego mi się nie chce
przypomina mi to zadanie z treścią na matmie albo co gorsza jakieś rachunek prawdopodobieństwa!

Gocha- ale miał ubaw słodziak!

dobra, ide spaty, bo jutro muszę do gina rano wstać

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:26   #1116
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

Magda u was z Iza sie zgadza (ty 17 mies, tz 37), natomiast Grzes powinien tez byc dziewczynka (ty 24, tz 28 mies)
lekarz na usg też twierdizł, ze dziewczynka ja wiedziałam że chłopiec
i tez mnie zstanawia ta teoria z liczeniem - a jak są wieloraczki o różnej płci to co sekundy tez bierzemy pod uwagę - to takzartem
przyznam ze nie wierzę w takie rzeczy, wróży horoskopy - to gdybanie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
dziewczynki ale z Was mózgi ja nawet nie próbowałam tego rozkminić bo nie chciałam się denerwować

A Filemonek się tak słodko wstydzi
przyznam się ze tez nie bardzo mi się chciało z Grzesiem na kolanach zastanawiać - ale dręczyło mnie pytanie - jak doszłyście do takich liczb - no teraz rozumiem - Gucia wytłumaczyła to dość dokładnie - dzięki Guciu
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 06:38   #1117
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
lekarz na usg też twierdizł, ze dziewczynka ja wiedziałam że chłopiec
i tez mnie zstanawia ta teoria z liczeniem - a jak są wieloraczki o różnej płci to co sekundy tez bierzemy pod uwagę - to takzartem
przyznam ze nie wierzę w takie rzeczy, wróży horoskopy - to gdybanie

przyznam się ze tez nie bardzo mi się chciało z Grzesiem na kolanach zastanawiać - ale dręczyło mnie pytanie - jak doszłyście do takich liczb - no teraz rozumiem - Gucia wytłumaczyła to dość dokładnie - dzięki Guciu
tez sie zastanawialam, ja by to wygladalo dla ciazy mnogiej ale to pewnie wyzsza szkola jazdy i tylko dla wtajemniczonych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 07:21   #1118
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Ale was wkrecilo to obliczanie ja dalej nic nie kumam jakas tepawa chyba jestem

U Kamilki przebiła sie druga góna 3 jeszcze te dwie na dole i trójki beda z głowy

Kamilka dzis wstała o 5.20 razem z Tz do pracy ale caly czas lezala u mnie na łóżku i przyulala sie głaskała i po godzinie jeszcze my sobie zasnely i prze 8 my stały

Teraz czas na sniadanko i do pracy.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:21   #1119
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek

chociaz czy taki dobry to nie wiem... glos powoli odzyskuje, ale chrypie lepiej niz stary pijak...
Maly za to kicha jak szalony i ma katar, ze hej...zobaczymy, co z tego wyniknie...

Nie ma to jak wiosna...

Palec jakos tak sie goi...tzn, rana wyglada na zasuszona, ale te bable jeszcze nie zeszly... mamy czas do jutra, zobaczymy...

Mam wieeeelka nadzieje, ze do kwietnie sie wykurujemy, bo caly kwiecien bedzie dosc intensywny...
7 kwietnia lecimy na urlopik, wracamy 14. a 16. przylatuje do nas kuzyn malza z portugalii.
Potem przed Swietami jedziemy do Pl do mojej mamy, malz wraca z kuzynem 26, bo wtedy ten leci do domu a ja zostaje i wracam z mama 30.kwietnia na wieeeelka urodzinowa impreze naszego znajomego...takie sa plany, jestem bardzo ciekawa jak zweryfikuje je zycie...
Malz juz mnie "pocieszyl", ze nasz wyjazd jest ubezpieczony czyli jak odwolamy to dostaniemy wiekszosc pieniedzy z powrotem...malo go nie udusilam jak to powiedzial...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:29   #1120
martaN23
Zadomowienie

a tu co wywiało was?nie ma co czytać
Widziałyście fajne skarpetko-kapciochy w biedronie ?ale zrobiły szał!moje dziecko próbowało je samo założyć.Nóżki sie jej tak w nich nie pocą-kupiłyśmy 2 pary jedne na teraz i drugie wieksze -cena 9zł
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:32   #1121
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba zaczne wierzyć w horoskopy :p : "(...) Małe Strzelce są bowiem przepełnione energią do granic możliwości, wciąż szukają nowych przygód i nie mogą usiedzieć w jednym miejscu. Zabawy stolikowe definitywnie nie są dla nich. Nie grzeszą bowiem zbyt wielką cierpliwością. Dlatego warto proponować im zajęcia intensywne, urozmaicone i najlepiej związane z ruchem fizycznym. Rysowanie szlaczków odpada.
Strzelce kochają wolność i swobodę. Dlatego warto tak przedstawiać im różne wymagania, by myślały, że robią to wszystko z własnej, nieprzymuszonej woli.
Strzelec nie będzie też owijać w bawełnę. To typ, który mówi prawdę w oczy i szanuje podobnych sobie. Jest duże prawdopodobieństwo, że wyśmieje dentystę opowiadającego o robaczkach zalęgających się w zębach i powie mu, żeby się nie wygłupiał i usunął próchnicę a następnie zaplombował dziurę. "
pierwsza część się narazie sprawdza

a moje maleństwo daje ostatnio nieźle popalić więc nie mam czasu na wizaż. teraz poszła na drzemkę więc wpadłąm się tylko przywitać i lecę piec tartę bo przyjeżdża dzisiaj teściowa

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:33   #1122
gochaa_p
Zakorzenienie

ja tez zakłądam Wojtusiowi takie skarpeto-kapcie, musze kupic jakis wiekszy roamiar na zaś. Moze w sobote bede u taty to zajrze do biedronki, o ile jeszcze beda
Stary 2011-03-23, 11:38   #1123
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
a tu co wywiało was?nie ma co czytać
Widziałyście fajne skarpetko-kapciochy w biedronie ?ale zrobiły szał!moje dziecko próbowało je samo założyć.Nóżki sie jej tak w nich nie pocą-kupiłyśmy 2 pary jedne na teraz i drugie wieksze -cena 9zł
wszystkie wywialo, bo pogoda piekna, wiosna w pelni , sama bym gdzies na zewnatrz poszla
Stary 2011-03-23, 11:52   #1124
gochaa_p
Zakorzenienie

co sądzicie o takiej piaskownicy? http://allegro.pl/show_item.php?item...%3E.%3C%2Fi%3E miał mi piaskownice mąż zbić, ale nie wiem czy nie lepiej kupić gotowa

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

albo taka http://allegro.pl/piaskownica-120x12...521379294.html
Stary 2011-03-23, 12:39   #1125
suonko2
Rozeznanie

gochaa_p ja mam tą drugą, jest o tyle fajna, że na noc można ją zamknąc i masz pewnośc, że Ci koty czy psy do niej nie narobią (niekoniecznie swoje)
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:41   #1126
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
co sądzicie o takiej piaskownicy? http://allegro.pl/show_item.php?item...%3E.%3C%2Fi%3E miał mi piaskownice mąż zbić, ale nie wiem czy nie lepiej kupić gotowa

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

albo taka http://allegro.pl/piaskownica-120x12...521379294.html
Obydwie fajne

Zapomniałam napisać, że mały przesłodki...

Dziękuję za miłe słowa odnośnie ptaszków Na konkurs do przedszkola wpłynęło aż 3 prace, łącznie z moją Chyba rodzice nie mają czasu na takie "głupoty"
Mieliśmy iść na dwór - mała padła właśnie - może pójdziemy jak się obudzi
Też nie wierzę w te wyliczenia...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dzien doberek

chociaz czy taki dobry to nie wiem... glos powoli odzyskuje, ale chrypie lepiej niz stary pijak...
Maly za to kicha jak szalony i ma katar, ze hej...zobaczymy, co z tego wyniknie...

Nie ma to jak wiosna...

Palec jakos tak sie goi...tzn, rana wyglada na zasuszona, ale te bable jeszcze nie zeszly... mamy czas do jutra, zobaczymy...

Mam wieeeelka nadzieje, ze do kwietnie sie wykurujemy, bo caly kwiecien bedzie dosc intensywny...
7 kwietnia lecimy na urlopik, wracamy 14. a 16. przylatuje do nas kuzyn malza z portugalii.
Potem przed Swietami jedziemy do Pl do mojej mamy, malz wraca z kuzynem 26, bo wtedy ten leci do domu a ja zostaje i wracam z mama 30.kwietnia na wieeeelka urodzinowa impreze naszego znajomego...takie sa plany, jestem bardzo ciekawa jak zweryfikuje je zycie...
Malz juz mnie "pocieszyl", ze nasz wyjazd jest ubezpieczony czyli jak odwolamy to dostaniemy wiekszosc pieniedzy z powrotem...malo go nie udusilam jak to powiedzial...

U nas też giga katar, ale na szczęście nie kaszle...
Jaki przezorny Twój mąż

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:42
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 13:26   #1127
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
zbyt dużo w zyciu człowieka ma wpływ i wiele nalezy wziąść - ja gdybym została w domu nie miałabym pracy - a nie stac na to

post napisano o 19:41 ----------
Wiadomo, że warunki materialne są najważniejsze. Tzn, dopiero potem można sobie rozpatrywać inne za i przeciw, ale jak to sie potocznie mówi, najpierw trzeba mieć co do garnka włożyć
Ale są tez takie przypadki, które nie muszą, a po 6 m-cach (albo i szybciej) wracają do pracy, a dziecko w żłobku szczebelki obgryza...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
przypomina mi to zadanie z treścią na matmie albo co gorsza jakieś rachunek prawdopodobieństwa!

Gocha- ale miał ubaw słodziak!

dobra, ide spaty, bo jutro muszę do gina rano wstać
no to kciuki za gina może powie czy czary-mary się sprawdziły

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

kciuki za palusia!
No i faktycznie intensywny Was m-c czeka

My już po dluuugim spacerku i teraz drzemiemy po obiadku.
Widziałam krokusy i forsycje. Żaluję, że nie mialam aparatu, bo wkleiłabym zdjecia z serii "wiosna w mieście"
Po południu jedziemy gdzieś sie wybawic z innymi dzieciaczkami.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 18:06   #1128
gissh
Raczkowanie

Witajcie

Przyszłam troszkę Was podczytać a tu widzę że obliczenia co do płci dzieciaczków czynicie Szczerze mówiąc to ja tak średnio wierzę w takie rzeczy, niemniej jednak metoda podana przez Katarinę mnie zaintrygowała, a jeszcze bardziej zaintrygowało mnie to, że nie miałam zielonego pojęcia jak Katarina i Wy mamusie to liczycie? Ale po chwili zastanowienia (no dobra - z godzinę mi zeszło zanim to skumałam ) policzyłam dla siebie i rzeczywiście wyszła mi dziewczynka

Co u nas? Ja na szczęście już kończę antybiotyk i czuję się w miarę ok, Dominika trochę zasmarkana ale mam nadzieję że jej szybko przejdzie... TŻ znowu w tym tyg. na II zmianie więc siedzimy z Misią same... tzn. aktualnie sprzedałam Miśkę na chwilę dziadkom Moja mała też niestety cierpi ostatnio z powodu zębów, idą jej dwie górne dwójki W nocy kiepsko śpi, popłakuje i pojękuje przez sen a w ciągu dnia też marudzi biedactwo... Ech, to ząbkowanie...

Pozdrawiam serdecznie

Edit: Ale tu dzisiaj pustki...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 18:49   #1129
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
gochaa_p ja mam tą drugą, jest o tyle fajna, że na noc można ją zamknąc i masz pewnośc, że Ci koty czy psy do niej nie narobią (niekoniecznie swoje)
o tym samym pomyślałam ,bo kotów u nas biega mnóstwo :/

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

oj faktycznie pustki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 21:15   #1130
wywa
Zakorzenienie

Ja tylko dzień dobry. Podczytałam Was i tak:
-kompletnie nie kumam jak policzyć tę płeć- ktoś by mi uprzejmie policzył? Bo w obu przypadkach byłam pewna dziewczynki, a tu chłopaczurki.
-mleko krowie daję tylko w budyniu
-do pracy wróciłam po 5,5 miesiąca , niestety musiałam , zostałabym chętnie chociaż do roku. Ale za to w ramach zadośćuczynienia siedzę po 6-7 godzi n chyba,że coś się wali tak jak teraz
- Joaśka ja już się do Ciebie pakowałam,bo ładnie, a Ty mi tu ze śniegiem wyskakujesz! No i siedzimy znów na walizkach ;-))
- Zdjęcia dzieciaczków super, kiedyś nie lubiałam oglądać , a teraz to bardzo lubię;-) Takie słodziaki
- piaskownica ta druga mi się podoba, bo mamusia może usiąść;-) Ja planuję zakupić zjeżdżalnię i ten namiot z tunelami na wiosnę, na razie do teściowej do ogródka, a potem zabierzemy do nas.

U mnie jakaś kompletna porażka. W pracy postanowili zrobić nam niespodzianke i szkolenie w super megawypasionym ośrodku, z tym, że w ... Białymstoku - jakieś 650 km ode mnie wrrr. Szkolenie trzydniowe, ale jak dla nas to pięciodniowe, bo trzeba dojechać, a w nocy nikt nie pojedzie. Zastanawiam się czy nie odmówić, bo mogę dopóki dziecko małe z tego co pamiętam, hmm.
A Karol cudowny, cudaczny wesołek taki sie zrobił, chodzi i rży;-)))
I sam chodzi do łózia jak spiący i czeka tam na mnie. Ale zasypia nadal z tym wielkim samochodem, chociaż i tak dobrze, że nie z jeżdzikiem;-))
A Tż dalej mnie wkurza.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 06:06   #1131
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Ale tu wcziraj cisza była

U nas tez byla piekna pogoda wiec na polku my siedzialy kamilka miala raj w piskowinicy a ja zgrabilam sobie za ten czas kamyczki z trawnika na droge.

A dzis juz brzydko jest słoneczka nie ma, pochmurane i wiatr jak byk

Aha wywa jak chcesz zeby Ci dziewczyny obliczyly płeć to musisz podac daty urodzin Twoja i Tz-ta i kiedy bylo zapłodnienie

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-03-24 o 06:08
Stary 2011-03-24, 07:16   #1132
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
U nas też giga katar, ale na szczęście nie kaszle...
Jaki przezorny Twój mąż

Mam nadzieje, ze dzisiaj lepiej z katarkiem...u nas tak sobie...

Ja mu dam taka przezornosc...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale są tez takie przypadki, które nie muszą, a po 6 m-cach (albo i szybciej) wracają do pracy, a dziecko w żłobku szczebelki obgryza...

Ile znam takich przypadkow...wlacznie z siostra malza - nauczycielka , i jeszcze jedna zona dobrego znajomego - przedszkolanka...

Cytat:
kciuki za palusia!

Cytat:
Widziałam krokusy i forsycje. Żaluję, że nie mialam aparatu, bo wkleiłabym zdjecia z serii "wiosna w mieście"

U nas w drodze do parku jest taki stary piekny dom z duuuzym ogrodem...i w tym ogrodzie od kilku dni wysypaly sie przebisniegi...jakie piekne, jest ich mnooooostwo, biale...wygladaja jak kolderka na trawie

Dzien doberek

maly wlasnie je sniadanko, ja tez...i zaraz heja do przedszkola

Wczoraj bylismy u sasiadki. Do ulubienicy André przyszly dwie kolezanki, tez 5-6 latki...André byl w szoku
trzeba przyznac, ze taka ilosc kobiet calkiem mu odpowiadala,... Odrzucil oferty zabawy lalkami, nie chcial tez byc dzidzia (), tylko wozil w duzym samochodzie Barbie swojego Tweetiego...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:00   #1133
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

leniwe czeeść z mojej strony..

wczoraj próbowałam obejrzeć incepcję i dość późno poszłam spać.. na szczęscie moje łaskawe dziecko pozwoliło mi pospać do 7.45! ale i tak padam

byłam wczoraj z Olcią na szczepieniu - odra, świnka, różyczka - bo wcześniej po tych chorobach i szpitalach Pani dr kazała nam poczekać..więc dopiero wczoraj to zaliczyłyśmy + dodatkowo ospa (1 dawka 200zł!?!też tak dużo płaciłyście? gdzieś czytałam, że to tylko 100zł kosztuje a tu proszę)więc i po tym Olcia dość rozmarudzona

i u mnie dziś pochmurno i wietrznie..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:06   #1134
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Ja tylko dzień dobry. Podczytałam Was i tak:
-kompletnie nie kumam jak policzyć tę płeć- ktoś by mi uprzejmie policzył? Bo w obu przypadkach byłam pewna dziewczynki, a tu chłopaczurki.
-mleko krowie daję tylko w budyniu
-do pracy wróciłam po 5,5 miesiąca , niestety musiałam , zostałabym chętnie chociaż do roku. Ale za to w ramach zadośćuczynienia siedzę po 6-7 godzi n chyba,że coś się wali tak jak teraz
- Joaśka ja już się do Ciebie pakowałam,bo ładnie, a Ty mi tu ze śniegiem wyskakujesz! No i siedzimy znów na walizkach ;-))
- Zdjęcia dzieciaczków super, kiedyś nie lubiałam oglądać , a teraz to bardzo lubię;-) Takie słodziaki
- piaskownica ta druga mi się podoba, bo mamusia może usiąść;-) Ja planuję zakupić zjeżdżalnię i ten namiot z tunelami na wiosnę, na razie do teściowej do ogródka, a potem zabierzemy do nas.

U mnie jakaś kompletna porażka. W pracy postanowili zrobić nam niespodzianke i szkolenie w super megawypasionym ośrodku, z tym, że w ... Białymstoku - jakieś 650 km ode mnie wrrr. Szkolenie trzydniowe, ale jak dla nas to pięciodniowe, bo trzeba dojechać, a w nocy nikt nie pojedzie. Zastanawiam się czy nie odmówić, bo mogę dopóki dziecko małe z tego co pamiętam, hmm.
A Karol cudowny, cudaczny wesołek taki sie zrobił, chodzi i rży;-)))
I sam chodzi do łózia jak spiący i czeka tam na mnie. Ale zasypia nadal z tym wielkim samochodem, chociaż i tak dobrze, że nie z jeżdzikiem;-))
A Tż dalej mnie wkurza.
ja bym ze szkolenia zrezygnowała (zresztą zawsze sie z nich wykręcałąm :P)
a Karolek z tym autkiem musi wyglądać cudacznie
Stary 2011-03-24, 08:08   #1135
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

lucky ja jeszcze nie szczepilam na ospe bo jak mialam zamiar ja zaszczepic to Kamilka dostala katarek i szczepienie my przesuneli ciekawa jestem ile u mnie bedzie kosztowalo ale cos mi sie tak kojarzy ze lekarka tez cos mowila o 200 zł

A to Kamilka z pieskiem, tak wczoraj z nim szalala ze juz sama nie wiedzial co ma robic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17848.jpg (40,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17849.jpg (38,5 KB, 28 załadowań)

Aniołek[*]
Stary 2011-03-24, 08:12   #1136
gochaa_p
Zakorzenienie

u nas też szaro buro i pomuro, no ale mam pare spraw w ginie do załątwienia wiec jak maly wstanie to mamy przymusowa wyprawe (ale chyba autem bo na nogach to troche daleko a drogi nam rozkopali - kanalizacje robia).
Stwora obudziła mnie dzis o 5,15, teraz o 8,45 poszedł spowrotem w kimke :/ coś mi sie synek rozstroił :/

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

ja nie szczepiełam to nie znam cen.
zdjęcia super Wojtus tez uwielbia psa ale "gnębić", biega za nią a ta ucieka :P Kot jest bardziej cierpliwy, kłądzie sie i daje robić z sobą na co tylko Wojciech ma ochote
Stary 2011-03-24, 09:46   #1137
gucia6
Zakorzenienie

dzien dobry.
My dzis mielismy fatalna noc (jak zreszta kilka ostatnich), Sandra zakatarzona, kaszlaca, marudna, w nocy co chwile sie budzila, wiec jak dzis wstalam do pracy, to wygladalam jak zombi. A teraz juz jestem w domu, bo zadzwonili ze zlobka, bo Sandra ma wysoka goroczke No ale nic to. Posiedzimy dzis i jutro w domu, popoludniu pojdziemy do lekarza i tyle. A ja przynajmniej bede mogla dom troche ogarnac
Stary 2011-03-24, 11:19   #1138
zebra666
Zakorzenienie

U nas było niewesoło...biegunka się nasiliła i nocki były też męczące... bylismy u lekarza i jest lepiej... biedak dużo gorzej przechodził jelitówke niż my... nadal nie do końca przeszło ale jest spoko... nawet gastrolit popija chętnie aż w szoku jestem

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:30   #1139
elalank
Zadomowienie

heloł

Oj, dzieci nam się pochorowały! Zdrówka dla Sandry, Piotrusia i całej reszty gromady!

Moja Olcia usnęła, wymęczyła się trochę, bo poszłam z nią na plac zabaw, a wiatrzysko takie, że głowy urywa.

Byliśmy wczoraj w ikei i kupiliśmy jej stolik i taborecik, więc ma teraz gdzie szaleć. Taboret na razie służy do przenoszenia go z miejsca na miejsce

Wywa- jak możesz to nie jedź, tym bardziej, że to kawał drogi

a i robię dziś domowe sushi

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:38   #1140
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
a i robię dziś domowe sushi
to ja już jadę do Ciebie
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości