|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() co dobrego będziesz pichcić..? ja mam dziś mega lenia i nic mi się nei chce.. pół dnia spędziłam wybierając koraliki do kolczyków i drewienka do zdobienia.. a resztę doradzałam koleżance w zakupie zabawek dla jej córci..dobrze, że Olcia ma się dziś dobrze i nie marudzi za dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Znowu padł mi komputer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś znów usiadłam na kompa szwagra. Byłyśmy we wtorek na usg jamy brzusznej i niby wszystko ok. Ta lekarka również stwierdziła, że to może być od tego, że Lenka mało pije i mocz jej się przez to zagęszcza. No tak tylko jak mam ją zmusić do wypicia więcej??? Ona mi ok 130ml dziennie wypija i to tak na 10razy ![]() Co do szczepienia na ospę, to my będziemy szczepić, ale Lence za darmo się ponoć należy - tak mi mówiono. Szczepie ją na pneumokoki, to też za free ma (chyba jeszcze jedna dawka nas czeka) i na meningokoki mam zamiar- to już płatne. Gucia super wieści co do domku, no a co do choróbska, to myślę, że już Ty będziesz najlepiej wiedziała jak wspomóc Sandrę w szybszym powrocie do zdrowia, w końcu zawsze najwięcej rad nam pod tym względem dawałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Współczuję wam dziewczyny tego nocnego dokarmiania, ja od maja nie wiem co to znaczy dawać flachę w nocy, w ogóle zapomniałam jak to jest dawać flachę mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Myslalam nad ta przyczepka....oj intensywnie myslalam... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaliczylismy spacerek przed obiadkiem... ![]() Zachcialo mi sie robic ciasta...pomijajac fakt, ze nie mialam polowy skladnikow wiec kakao i cukier wyzebralam od sasiadki a mleko i jajka na szczescie byly w piekarni... ![]() Ciasto - niby nic takiego wiem, ale to ciasto akurat trzeba zmiksowac a moje dziecko baaardzo nie lubi miksowania....ale akcja mowie wam - fajnie sie miksuje w dwoch roznych miskach i maluchem przyklejonym do nogi i zawodzacym na calego... ![]() Takze ciasto juz jest, podlogi na dole odkurzone i przemyte...nie mam sily...ide po kawe... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-25 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu boi się wszelakich urządzeń buczących - no może nie dokładnie, bo strach znika jak jest u mnie na rękach, jak ją odłożę obok mnie to już ryyyyyk. Ewentualnie jak ktoś inny ją weźmie w tym czasie jak ja np odkurzam to jest ok. Ale przeważnie nie ma wtedy nikogo więc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Was zostawic na chwilke to odrazu tyle naskrobane ze masakra ![]()
![]() |
#1176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Olcia wypija bardzo dużo w ciągu dnia - czasami ok 1l samych płynów a gdzie jesze to co ma w kaszce, zupie, owockach i innych ![]() ja jej podaję rozcieńczone soczki jabłkowe, herbatę malinową z sokiem malinowym, miodem i cytryną; wodę z sokiem z truskawek który sama zrobiłam, rumianek i soczki dla dzieci.. i Olcia 90% wypija przez słomkę, butelkę niekapek daję jej tylko na spacer ![]() co TY jej podajesz? może też spobób podawania jej nie pasuje? choć mam koleżankę, której córcia też mało pije... i nie ma na nią sposobu... trzymam za Was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2011-03-25 o 12:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Suonko André pije jeszcze mniej niz twoja corcia...on nawet calego niekapka nie wypije w ciagu dnia...nawet pol czesto nie... ![]() Ale nie ma zadnych sensacji przez to wiec sie nie martwie...lekarz juz powiedzial, ze tak po prostu ma. A wiem, ze jak chce mu sie pic to potrafi wypic duzo - w lecie i jak miala goraczke to sam sie domagal i ladnie pil... ![]()
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a dla nas będzie sushi z wczoraj ![]() a robisz kolczyki? pochwal się swoimi dziełami ![]() bo do przyszła dziś paczka z półfabrykatami i zastanawiam się co zrobić. na razie kręcę kulki z filcu ![]() Sounko- a pytałaś lekarza czy taka ilość jest wystarczająca? ja sie nie zastanawiałam ile dziennie Olcia wypija, ale z 3-4 kubeczki po 150 ml to na pewno. ostatnio jest szał na herbatkę z cytryną Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-25 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
hello kochane mamusie
![]() Na wstępie - duuuużo zdróweczka dla małych chorowitków ![]() ![]() ![]() Picie na tapecie? ![]() ![]() Elaa, to ja na sushi nie wpadam ale na makaronik chętnie ![]() Blanka też przechodzi ząbkowy kryzys a my biedni z tż razem z nią... ![]() ![]() ![]() nie mam weny na wizaż ostatnio kompletnie ![]() co się dzieje z Domi? pisała jakiś czas temu, ze troszkę jej nie będzie, ale nie powinna już się odezwać?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Ty pokaż co robisz!!!pochwal się ![]() Domi.... właśnie też o niej myślałam i wczorak i dziś... i jeszcze Agusi mi brakuje.. ![]() posłałam tz'a po winko.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
suonko tak dokladnie to nie wiem gdzie my to byli wiem ze jak sie skreca na GAMRAT to zaraz po lewo przy głownej drodze byly te sadzonki. A to Ty gdzie miszkasz?? Bo moze bysmy sie kiedys spotkały jak gdzies tam niedaleko
![]() A co do picia to moja Kamilka bardzo duzo pije dziennie to potrafi 4-5 niekapków wypic i czasem jak wypije jeden to jeszcze jej malo i dorabiam z pół i dalej wypije ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-03-25 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||
Wtajemniczenie
|
witam
zdrówka dla wszystkim rozchorowanym i przeziębionym ![]() my wczoraj bylismy u doktorki, bo jak pisałam wcześniej Iza była zakatarzona no i zaczeła kasłac i oświadczyła, że gardło ją boli, do tego Grześka trafiło i baąłm sie, ze moze oskrzela, choc nie gorączkowali okazało sie, ze jakiś wirus - pewnie przywlokła z przedszkola, ale osłuchowo jest czysto i u jednego i u drugiego, i pani doktor stwierdziła, ze u małego nie ma nawet swistów ![]() jak ogladam dzieciaczki nasze na fotkach to humor mi się poprawia - ale rsną i takie piękniusie ![]() generalnie to u nas nic ciekawego, ale czytać wizazu tez nie mam kiedy - w pracy sezon budowlany to i na budowy wyjazdy a w domu to przyznam się ze czytam sagę zmierzch i brak mi czasu na inne przyjemności cieszę się ze paluszek Andre jest w coraz lepszym stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a pisałyście o fotelikach - my mamy hamax i się sprawdził przy Izie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam kilka postow wczesniej ![]() No i zycze szybkiego pozbycia sie wirusow
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej przerwie!
Kiedyś to miałam chociaż czas na nadrabianie, a teraz to już nawet to jest niewykonalne... Generalnie u nas nic nowego, ale ......... moja siostra zaczęła dzisiaj rodzić! Normalnie tak się denerwuję, że za dużo nie napiszę, bo wszystko pewnie co bym napisała byłoby bez ładu i składu. Od 12 miała już skurcze co 5 min, ale tylko 1,5 cm rozwarcia i się męczy biedaczka, a ja ciągle się wpatruję w telefon i nic.... Nie wiem czy dzisiaj zasnę z nerwów... Jak mama po porodzie pojedzie na trochę do mojej siostry to muszę wziąć urlop, więc pewnie będę zaglądać częściej ![]() Miłego wieczoru życzę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W pracy nie wiem za co się złapać, jedne sprawy mi się nie pokończyły a drugie zaczynają, najgorsze że mojej kumpeli teraz nie szło za dobrze i to co ja zarobiłam szło na koszty więc wypłaty były takie se. No ale teraz już jest prawie porówno więc oby do przodu. Jutro nawet mam umowę przedwstępną, ot tak żeby mi się czasem w weekend nie nudziło ![]() Wiktor gada, biega i wrzuca wszystko do toalety, ostatnio biegł z tżta telefonem ale miałam ubaw ![]() ![]() Ide troszkę ponadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
Kasiam187 widzę, że oglądasz nasz wątek, kim jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | ||
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe
![]() ![]() ![]() Jakie te Nasze dzieciaczki śliczne i duże ![]() ![]() Zdrówka życzę wszystkim chorym małym i dużym ![]() I gratuluję spadku wagi wszystkim dukającym i zdrowoodżywiającym się ![]() ![]() ![]() Kamilko Twój tżt nie może być strzelcem ![]() ![]() ![]() ![]() Boguś współczuję przeżycia ze światłem ale jestem tez zaskoczona że zostawiasz małego i bierzesz prysznic, jak ja bym Wiktora zostawiła pod drzwiami to za 0,5 sekundy już by go tam nie było. Tylko by wchodził na kanape, telewizor, okno, grzebał w szafka, śmieciach szufladach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnie
![]() Moja zmora dzis wstala o 5.25 ![]() Tz poszedł do pracy a my za chwile zbieramy sie do mojej mamy wypije kawusie i ja uciekam na zakupki ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
#1190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze doczytac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie.
Dzisiaj to dopiero Mała dała mi w nocy popalić ![]() ![]() ![]() Ech... Do później ![]()
#1192 |
Raczkowanie
|
hej!
![]() Jakiś tydzień temu pisałam, ale Was podczytuje ![]() ![]() co do wstawania to Ola ma różnie czasami o 6 a czasami (rzadko) o 7.30. Pije dość dużo myślę, że ok 1 litra dziennie (a daje jej głównie wodę). A i muszę powiedzieć, że moje dzieciątko strasznie lubi jeść... ciekawe po kim to ma ![]() chorutkim dzieciaczkom, żeyczę powrotu do zdrówka ![]()
#1193 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, już napewno o mnie zapomniałyście ale
przyszłam na chwilke się wyżalić ![]() Agusia jest chora od środy ma kaszelek taki zachrypnięty i nosek niby nie zatkany ale siedzi tam jakaś gęsta wydzielina którą ciężko ściągać ![]() od razu podawałam jej bactrim i lekarz kazał podawać tylko to i calcium bo to będzie wystarczające bo nie jest brzydkie gardło, zalega tylko ta wydzielina gorączke miała ponad 38.5 przez 3 dni, na szczęście gorączka spadła i tylko ten kaszel został z tą wydzieliną noce przesrane że tak powiem, źle śpi przez tą wydzielinke i co mnie jeszcze denerwuje strasznie, że od 3 dni nie wypiła ani kropli mleka nawet w postaci kaszki próbowałam jakoś jej podać i nic. jak widzi butelke to ucieka i krzyczy beee i macha ręką że nie chce, a jak próbuje jej dać łyżeczką kaszke w naszych naczyniach to też okropny płacz i ucieka, więc robie kanapeczke i wsówa jak szalona nie wiem co o tym myśleć, ona jest za mała żeby wogóle odstawić przecież mleko może macie jakieś pomysły a może kakao robić z tego jej mleka? w nocy nie je wcale ale herbatke musi wypić, eh mało mam czasu żeby popisać tu z Wami ale z tym musiałam się podzielić bo nie wiem co robić ![]()
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja bym poczekała aż wyzdrowieje- Piotruś teraz jak był chory an jelitówke nie chciał kaszki absolutnie
![]() Byliśmy u prababci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Aniulka, ja taz bym poczekala jeszcze i na razie jej nie zmuszaj do picia mleka. Jesli nie bedzie chciala w ogole pic, to moze powinnas sprawe obgadac z pediatra, zeby malenka spozywala wystarczajaco wapnia i innych skladnikow w innych produktach.
A na ta wydzieline z nosa i kaszel to polecam spray do noska z xylometazolinem i Prospan na kaszel ![]() A wo ogole to widac, ze weekend, cisza, ze az w uszach dzwoni ![]()
#1196 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aniulko jak Oleńka byla chora to piła po 30 ml do snu (normalnie pije 200) i w ogólnie apetyt był marny bo nie mogła przez nosek oddychac i to ją mecyło więc radzę podobnie jak dziewczyny - poczekaj aż wyzdrowieje i jeśłi sytuacja się nie zmieni to wtedy lekarz jak najbardziej pożądany ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szybkiego powrotu do zdrowia!!!!
![]() |
#1198 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do spania- filip ostatnio szedl spac o 20:30 a budzil sie o 6 rano ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1199 | |
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Przyszłam się pochwalić, że zostałam ciocią ![]() ![]() A ja już nie mogę się doczekać, aż pojedziemy ją zobaczyć, ale to pewnie dopiero w następny weekend... Tż właśnie myje na dworze zjeżdżalnię, którą dostaliśmy od mojej kuzynki, to mały będzie miał chociaż na czym się pobawić, bo u nas nie ma ani jednego (!!!) placu zabaw ![]() Cytat:
![]() Aniulka ja też bym poczekała, aż mała wyzdrowieje. Może spróbuj jej dać jogurtu naturalnego albo twarożku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
kamila gratulacje zostania ciocia i najwieksze gratki dla siostry
![]() ![]() Witam niedzielnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.