Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 11:52   #1141
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

hej Mamusie,
wiecie co, monitor mi się zepsuł chwilowo korzystam z laptopa od brata bo się stęskiniłam za Wami i chciałam choć na chwilkę do Was zajrzeć idę looknąć ile mam zaległości i uciekam bo pewnie Oleńka się zaraz obudzi

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:57   #1142
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

kochane mamusie, dziekuje za kciuki, mamy nowe mieszkanie, przeprowadzamy sie w maju
Stary 2011-03-24, 12:24   #1143
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
A to Kamilka z pieskiem, tak wczoraj z nim szalala ze juz sama nie wiedzial co ma robic

Po minach widac, ze zabawa na calego

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dzien dobry.
My dzis mielismy fatalna noc (jak zreszta kilka ostatnich), Sandra zakatarzona, kaszlaca, marudna, w nocy co chwile sie budzila, wiec jak dzis wstalam do pracy, to wygladalam jak zombi. A teraz juz jestem w domu, bo zadzwonili ze zlobka, bo Sandra ma wysoka goroczke No ale nic to. Posiedzimy dzis i jutro w domu, popoludniu pojdziemy do lekarza i tyle. A ja przynajmniej bede mogla dom troche ogarnac

Zdrowka dla Sandruni a ty sprobuj tez troche sie polozyc i odespac ta nocke...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
U nas było niewesoło...biegunka się nasiliła i nocki były też męczące... bylismy u lekarza i jest lepiej... biedak dużo gorzej przechodził jelitówke niż my... nadal nie do końca przeszło ale jest spoko... nawet gastrolit popija chętnie aż w szoku jestem

Buziak dla Piotrusia

Cytat:
kochane mamusie, dziekuje za kciuki, mamy nowe mieszkanie, przeprowadzamy sie w maju

Super!!
Napisz cos wiecej

André dzisiaj w przedszkolu... IMG_3929.jpgIMG_3930.jpgIMG_3931.jpgIMG_3932.jpg
I ze swoja ulubiona sasiadka IMG_3937.jpg

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:48   #1144
simpatica
Zakorzenienie

eee nie było tak źle z czytaniem

Karenina fajna historia z zabawką pod autem zdjęcia fajne to na aucie super, a jakie ta sąsiadka ma dłuugie włosy wow!
A jak tam paluszek Andre?

Widzę, że Pietrusiowa Kamilka miała niezłą zabawę z psem

Gucia gratuluję mieszkanka!

Katarina zaciekawiła Mamuśki magicznymi liczbami dzięki temu wiem kto będzie niedługo świętował ur

Brombi widok zawstydzonego Filipa - bezcenny

Stary 2011-03-24, 14:32   #1145
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Wczoraj nie zaglądałam na forum i myślałam, że bede mieć co nadrabiać a tuuu tylko jedna strona

Wczoraj byliśmy kupić buciki. Dziś poszłyśmy na spacerek i wziełam rowerek, ale tak wiało, że po 20 min. poszłam do domu. Ponoć śnieg zapowiadają na weekend

karenina19 fajne zdjęcia a sąsiadka jaka długowłosa blond

zebra Buziaki dla Piotrusia niech szybko wraca do zdrowia

pietrusia śliczny piesek

simpatica witam

gocha piaskownica podoba mi się ta z ławeczkami

gucia6 i Wam zdrówka życzymy
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:47   #1146
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
dzien dobry.
My dzis mielismy fatalna noc (jak zreszta kilka ostatnich), Sandra zakatarzona, kaszlaca, marudna, w nocy co chwile sie budzila, wiec jak dzis wstalam do pracy, to wygladalam jak zombi. A teraz juz jestem w domu, bo zadzwonili ze zlobka, bo Sandra ma wysoka goroczke No ale nic to. Posiedzimy dzis i jutro w domu, popoludniu pojdziemy do lekarza i tyle. A ja przynajmniej bede mogla dom troche ogarnac

Zdrówka życze

Cytat:
U nas było niewesoło...biegunka się nasiliła i nocki były też męczące... bylismy u lekarza i jest lepiej... biedak dużo gorzej przechodził jelitówke niż my... nadal nie do końca przeszło ale jest spoko... nawet gastrolit popija chętnie aż w szoku jestem

Oby teraz bylo juz tylko coraz lepiej

Cytat:
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Po minach widac, ze zabawa na calego

Buziak dla Piotrusia

Super!!
Napisz cos wiecej

André dzisiaj w przedszkolu... Załącznik 3843639Załącznik 3843640Załącznik 3843641Załącznik 3843642
I ze swoja ulubiona sasiadka Załącznik 3843643
moj zieciuniu a to ty tam w tym przedszkolu jestes z Andre caly czas czy zostawiasz go na chwile samego??

Ja juz po pracy, czas ogarnac chałpe bo taki sajgon ze masakra

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:06   #1147
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj bylismy u sasiadki. Do ulubienicy André przyszly dwie kolezanki, tez 5-6 latki...André byl w szoku trzeba przyznac, ze taka ilosc kobiet calkiem mu odpowiadala,... Odrzucil oferty zabawy lalkami, nie chcial tez byc dzidzia (), tylko wozil w duzym samochodzie Barbie swojego Tweetiego...

no zuch chłopak!

Cytat:
dzien dobry.
No to zdrówka dla Was

Cytat:
Oj, trzymajcie sie! za gastrolit.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
a i robię dziś domowe sushi
To ja też sie wpraszam!
Co u gin? Płeć nieznana?

My po długiej porannej wyprawie, Staś już godzinkę śpi.
Mykam kończyć obiad.
Tutaj też coś spokojnie? Wszystkie gdzieś wywiało, a wieje dziś porządnie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 15:47   #1148
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
to super

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy kupić buciki.

gocha piaskownica podoba mi się ta z ławeczkami
Ja tez kuoiłam dzisiaj buciki dl aWojtula na wiosne, bo miał adidaski po innym dzieciaczku ale dobre były zimą, a teraz już za ciasne

a co do piskownicy to wujek ma mi zrobić identyczną
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:33   #1149
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

Karenina fajna historia z zabawką pod autem zdjęcia fajne to na aucie super, a jakie ta sąsiadka ma dłuugie włosy wow!
A jak tam paluszek Andre?

Dziekujemy, paluszek ma sie dzisiaj lepiej rana wyglada calkiem ladnie, bable jeszcze sa, ale robia sie bardzij plaskie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
karenina19 fajne zdjęcia a sąsiadka jaka długowłosa blond

A no ma Jule ladne wloski

Cytat:
moj zieciuniu a to ty tam w tym przedszkolu jestes z Andre caly czas czy zostawiasz go na chwile samego??

Jestem caly czas z nim...na razie....

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Tutaj też coś spokojnie? Wszystkie gdzieś wywiało, a wieje dziś porządnie

U nas nie wialo

My z powrotem w domku....kupilam malemu kilka koszulek z krotkim rekawkiem, potem wstawie fotki

Butki mialam kupic, ale uzgodnilam z mama, ze kupi Bartki i przywiezie w niedziele Ogladalam w sklepie online i cudne sa te buciki

I mamy fotelik na rower w koncu!!!!

Ok, ide robic kaszke

Stary 2011-03-24, 18:09   #1150
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:

Dziekujemy, paluszek ma sie dzisiaj lepiej rana wyglada calkiem ladnie, bable jeszcze sa, ale robia sie bardzij plaskie

A no ma Jule ladne wloski

Jestem caly czas z nim...na razie....

U nas nie wialo

My z powrotem w domku....kupilam malemu kilka koszulek z krotkim rekawkiem, potem wstawie fotki

Butki mialam kupic, ale uzgodnilam z mama, ze kupi Bartki i przywiezie w niedziele Ogladalam w sklepie online i cudne sa te buciki

I mamy fotelik na rower w koncu!!!!

Ok, ide robic kaszke

Karenina dobrze, że paluszek już ma się lepiej

Fotelik i my kupiliśmy w tym tygodniu! hamax bodajże pożyczyliśmy go wcześniej od znajomych, żeby zobaczyć czy Olcia będzie chciała jeździć ale , że jej się bardzo podobało to kupiliśmy już sami i jest super bo się ładnie do leżenia kładzie

co do bucików to ja byłam bardzo miło zskoczona bo w outlecie w bacie kupiłam Olci 2 piękne pary, jedne takie bardziej sandałko/trzewiczki i spotrowe i to po 59zł!! a są super! tego samego dnia oglądałam w ecco ale nie były takie ładne

Gucia super z mieszkanka! napisz coś więcej

i zdrówka dla wszytkich chorowitków

idziemy kąpać Olcię
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:13   #1151
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

to super
~~
Maria
~~
Oleńka już śpi a ja idę zobaczyć co tam mi siostra cioteczna nawiozła po swojej córci - całe dwie mega reklamówki ale ja mam z nią dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 19:14   #1152
brombusia
Zakorzenienie

Heloł

Kamilka słodka z tym pieskiem
Andree ma taką fajną zamyśloną minkę i sąsiadka też fajna dziewuszka

Zdrówka Sandrusi i Piterkowi życzę

Ja dzisiaj w pracy do 10, potem byliśmy na szczepieniu, dawka przypominająca na pneumokoki i 5 w 1, jestem lżejsza o 4 stówy
Ale już spokój do 5 r. ż.

Muszę Wam się pochwalić, jak wczoraj byliśmy na placu zabaw, to mały biegał jak dziki, ale potem szedł za mną za rączkę aż do domu
Normalnie taka dumna byłam, ach, szliśmy tak sobie powoli razem, jakiś kilometr, tylko trochę mnie kręgosłup bolał potem, bo się musiałam nachylać w jego stronę

Po szczepieniu, na 15 musiałam wrócić do roboty, bo dzisiaj czwartek i zgadnijcie co miałam ...
tak, tak, szkolenie
Wróciłam jakieś 40 minut temu dopiero

Guciu super, że macie to mieszkanie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:23   #1153
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

i tak wlasnie zrobilam

Ciesze sie tez, ze z Andre lepiej. No i przystojniak z niego jak sie patrzy

Natomiast z Sandra nie jest zbyt dobrze. Cieniutko sie czula, wiec poszlam z nia juz dzis do lekarza i ma powiekszone mocno migdaly, czerwone gardlo, cos tam jeszcze na plucach Takze jutro zostaje z nia w domu, mamy obserwowac jak sytuacja sie rozwija i jesli nadal bedzie sie ten stan utrzymywal i goroczka, to potrzebny bedzie antybiotyk. Mam nadzieje, ze sie bez niego obejdzie i ze szybko malej przejdzie

A co do mieszkanka to jest to w sumie dom (polowa blizniaka), 3 poziomy, ok 110 m², bede miala blizej do pracy o jakies 2 km, rowerem czasowo jakies 10 minut mniej

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Guciu super, że macie to mieszkanie
co prawda to nie to mieszkanie za ktore trzymalas kciuki, ale najwazniejsze, ze sie udalo cos dostac
Stary 2011-03-24, 19:28   #1154
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

Fotelik i my kupiliśmy w tym tygodniu! hamax bodajże pożyczyliśmy go wcześniej od znajomych, żeby zobaczyć czy Olcia będzie chciała jeździć ale , że jej się bardzo podobało to kupiliśmy już sami i jest super bo się ładnie do leżenia kładzie
My tez chcemy kupic fotelik do rowera mozesz wstawic fotke jak on wyglada?? to kupujecie na kierownice czy na bagażnik??

Gucia zdrówka dla Sandrusi oby obeszlo sie bez antybiotyku
Super ze macie juz domek nie ma to jak wlasny dom

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-03-24 o 19:29
Stary 2011-03-24, 19:32   #1155
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
i
A co do mieszkanka to jest to w sumie dom (polowa blizniaka), 3 poziomy, ok 110 m², bede miala blizej do pracy o jakies 2 km, rowerem czasowo jakies 10 minut mniej
Może nie to, które chciałaś najbardziej, ale brzmi całkiem fajnie
Czyli kawałek ogródka też będziecie mieli?
Jakby co, w czerwcu wbijam na grilla

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:48   #1156
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia zdrówka dla Sandrusi oby obeszlo sie bez antybiotyku
Super ze macie juz domek nie ma to jak wlasny dom
dom niestety jeszcze nie wlasny, bo ciagle pod wynajem, ale przynajmniej ten wyglada na przytulniejszy

Cytat:
Może nie to, które chciałaś najbardziej, ale brzmi całkiem fajnie
Czyli kawałek ogródka też będziecie mieli?
Jakby co, w czerwcu wbijam na grilla
kawalek ogrodka mamy tez
a w czerwcu to dopiero w drugiej polowie, bo wczesniej mamy urlop
Stary 2011-03-24, 20:01   #1157
elalank
Zadomowienie

heloł

Gucia super,że macie mieszkanko! i zdrówka dla Sandry!!

Cytat:
To ja też sie wpraszam!
Co u gin? Płeć nieznana?
ależ zapraszam, zostało jeszcze na jutro mąż powiedział,że wyszło mi full-pro a to komplement jest

Cytat:
My tez chcemy kupic fotelik do rowera mozesz wstawic fotke jak on wyglada?? to kupujecie na kierownice czy na bagażnik??
my mamy zawieszony na prętach, z tyłu, firmy OK BABY (http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_fot..._53010926.html).
Mój TZ (znawca rowerowy) mówi, żeby wybierać właśnie firmy OK BABY lub HAMAX. Podobno najlepsze dla dzieci. Najważniejsze, żeby był odchylany, że jak dziecko zaśnie, żeby można było odchylić w tył
Jak będziecie miały pytania, to zapytam TZa

Cytat:
to ja już jadę do Ciebie
zapraszam

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:04
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:03   #1158
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki
Narazie jest tak sobie- tzn. nie ma biegunki itd. ale poprzestawiał się z jedzeniem i nie chce na kolacje kaszki a za to by pił mleko w nocy, obiadki tylko ze słoika...owoce też nie bardzo..echhhh sił nie mam...dzisiaj spać do 20 nie chciał... Miał akurat dzień odwiedziń więc może to od wrażeń. Albo czekolady(dostał zestaw wielkanocny- królik, jaja i kurczaki z czekolady).

Gucia gratuluje!

Karenina Andre

Obżarłam się

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:51   #1159
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Katarina zaciekawiła Mamuśki magicznymi liczbami dzięki temu wiem kto będzie niedługo świętował ur

czy jest coś o czym ja nie wiem?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

co z tą szczepionka na ospę? wszystkie szczepicie?
ja nie wiem co robić. pewnie bym sie nad tym nie zastanawiała i nie szczepiła gdyby nie to, że mój tż nie chorował an ospę. w dzieciństwie nie zaraził się choć specjalnie bawił się z chorymi na ospę. widać był bardzo odporny. zastanawiam się tylko czy ta odporność nie słabnie wraz z wiekiem...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:56   #1160
konspiracja
Zakorzenienie

Czytacie w moich myślach, właśnie miałam pytać o foteliki
Ela, to ja pewnie jeszcze jakies pytania będę mieć

Gucia, na pewno fajnie Wam się będzie mieszkać i ogródek macie...
Teraz kuruj Sandrę.

U mnie dziś ekipa naprawcza. Mąż naprawial zawias z szafki, a Staś nie odstępowal go na krok. W jednym ręku wkrętarka, w drugim kombinerki, oj dobrze będę miała

Brombi, to Ty bardziej jeszcze szkolona będziesz po tych wszystkich szkoleniach

Dobra, koniec tego dobrego, wracam do pita...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-24 o 20:58
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 21:13   #1161
zebra666
Zakorzenienie

Tarasia ja nie szczepie na ponadstandardowe(oprócz pneumo i rota)...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Konspi pozazdrościć! Przydałby mi się taki majsterkowicz, bo mojego Tż-ta miesiącami trzeba prosic albo i latami

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 05:39   #1162
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam piątkowo

Jeszcze tylko dzis praca i weekend

Musze sie pochwalic ze moje dziecko juz z tydzien nie wstaje w nocy na flache oby tak dalej

Aniołek[*]
Stary 2011-03-25, 06:57   #1163
martaN23
Zadomowienie

Ja szczepię tylko na podstawowe,ale nad tą ospą się zastanawiałam a jest jakieś ograniczenie że można szczepić tylko do danego wieku?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 07:31   #1164
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
to super

Cytat:
Andree ma taką fajną zamyśloną minkę i sąsiadka też fajna dziewuszka

Muszę Wam się pochwalić, jak wczoraj byliśmy na placu zabaw, to mały biegał jak dziki, ale potem szedł za mną za rączkę aż do domu
Normalnie taka dumna byłam, ach, szliśmy tak sobie powoli razem, jakiś kilometr, tylko trochę mnie kręgosłup bolał potem, bo się musiałam nachylać w jego stronę

Fajnie musialo byc, tak za raczke... André daje, ale tylko na krotkie dystanse i tylko czasami...

Cytat:

Ciesze sie tez, ze z Andre lepiej. No i przystojniak z niego jak sie patrzy

Natomiast z Sandra nie jest zbyt dobrze. Cieniutko sie czula, wiec poszlam z nia juz dzis do lekarza i ma powiekszone mocno migdaly, czerwone gardlo, cos tam jeszcze na plucach Takze jutro zostaje z nia w domu, mamy obserwowac jak sytuacja sie rozwija i jesli nadal bedzie sie ten stan utrzymywal i goroczka, to potrzebny bedzie antybiotyk. Mam nadzieje, ze sie bez niego obejdzie i ze szybko malej przejdzie

Oj, biedna Sandra....oby obeszlo sie bez antybiotyku...

Nooooo mieszkanko-domek brzmi super

Cytat:
my mamy zawieszony na prętach, z tyłu, firmy OK BABY (http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_fot..._53010926.html).
Mój TZ (znawca rowerowy) mówi, żeby wybierać właśnie firmy OK BABY lub HAMAX. Podobno najlepsze dla dzieci. I mówi też, że jak kupicie inne to nie kochacie swoich dzieci i najważniejsze, żeby był odchylany, że jak dziecko zaśnie, żeby można było odchylić w tył

Ciekawe...

My mamy Römera, nie slyszalam jeszcze, zeby mial zle opinie...

Cytat:
Karenina Andre

Cytat:
U mnie dziś ekipa naprawcza. Mąż naprawial zawias z szafki, a Staś nie odstępowal go na krok. W jednym ręku wkrętarka, w drugim kombinerki, oj dobrze będę miała

To tak jak u nas... jak wczoraj pompowalysmy rowery z sasiadka pod domem, maly baaaardzo pomagal...

Dzien doberek

u nas katar w pelni...André ma zawalony nosek...

A z mlekiem w nocy juz glupieje...dzisiaj domagal sie o 00.15 i...2.30...i za kazdym razem do ostatniej kropelki wypijal...dziecko mi sie w rozowju cofa....

Stary 2011-03-25, 07:49   #1165
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
my kupiliśmy hamax siesta w decathlonie, montowany do ramy nad bagażnikiem
fajne jest też to, że można doupić dodatkowy zaczep ii w każdej chwili przepiąć fotelkik do drugiego roweru
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Hamax-Siesta rowerek przetestowaliśmy wcześniej i bardzo nam i Olci odpowiadał

Cytat:

my mamy zawieszony na prętach, z tyłu, firmy OK BABY (http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_fotelik-10-2008-OKBABY__P_53120803-53010001__PZTA_1__PD_5301 0926.html).
Mój TZ (znawca rowerowy) mówi, żeby wybierać właśnie firmy OK BABY lub HAMAX. Podobno najlepsze dla dzieci. I mówi też, że jak kupicie inne to nie kochacie swoich dzieci i najważniejsze, żeby był odchylany, że jak dziecko zaśnie, żeby można było odchylić w tył
Jak będziecie miały pytania, to zapytam TZa
Ela, z całym szacunkiem dla Twojego tz'a każdy kupi taki fotelik dla swojego dziecka na jaki go stać, foteliki za 100zł w decathlonie też nie są złe, a jeżeli ktoś mniej jeździ, lub na krótkie dystanse to po co ma wydawać 300zł na fotelik, który będzie głównie leżał... moim zdaniem to indywidualna kwestia.
uważam, że twój Tz bardziej by się popisał, gdyby potrafił/chciał dobrać tańsze a dobre i watre polecenia foteliki, dla tych, którzy chcą wydać mniej

wstałąm dziś z okropnym bólem głowy... leczę się kawusią...

zapomniała... Brombi zazdroszczę spacerku za rączkę... moja zawsze sama i zawsze w przeciwną stronę...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ja nie wiem co robić. pewnie bym sie nad tym nie zastanawiała i nie szczepiła gdyby nie to, że mój tż nie chorował an ospę. w dzieciństwie nie zaraził się choć specjalnie bawił się z chorymi na ospę. widać był bardzo odporny. zastanawiam się tylko czy ta odporność nie słabnie wraz z wiekiem...
może bezobjawowo przechodził tak jak Gucia? ja też podobno (mój gin tak uważa) tak przeszłam choć badań nigdy nie zrobiłam, żeby to sprawdzić

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2011-03-25 o 07:47
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:13   #1166
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Musze sie pochwalic ze moje dziecko juz z tydzien nie wstaje w nocy na flache oby tak dalej
Jejku, Pietrusiu, jak Ty to zrobiłaś? Daj jakieś rady bo moja mała mnie wykańcza z tym nocnym jedzeniem... Nawet i dwie butle w ciągu nocy wypije i nie da się absolutnie oszukać żadnymi herbatkami czy wodą... A dzisiaj to już w ogóle było w nocy szaleństwo... Milion pobudek i wyglądam i czuję się tak Głowa mi pęka

Cytat:

A z mlekiem w nocy juz glupieje...dzisiaj domagal sie o 00.15 i...2.30...i za kazdym razem do ostatniej kropelki wypijal...dziecko mi sie w rozowju cofa....
Skąd ja to znam...

Cytat:
zazdroszczę spacerku za rączkę... moja zawsze sama i zawsze w przeciwną stronę...
A moja Dominika uwielbia chodzić z mamusią za rączkę, nawet po domu I na spacerku też chętnie. Oj słodkie to, slodkie...

Dobra, lecę do pracy

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 08:34   #1167
gucia6
Zakorzenienie

co do fotelikow rowerowych to my mamy przyczepke

a z chodzeniem za raczke to Sandra tylko wtedy chce, jak chce nas gdzies zaciagnac, zeby cos pokazac

No i dzis noc byla spokojna, tylko mleko o 4, a potem spala do 6.30, czyli do czasu jak tata zaczal szykowac sie do pracy
I generalnie mala czuje sie tez troche lepiej, goraczki nie ma, co prawda snieta chodzi, ale rozrabia tez ja pijany zajac takze mam nadzieje, ze do niedzieli sie wykuruje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 08:53   #1168
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

ja nie szczepie na ospe, tylko na obowiązkowe
a właśnie kolejna dawka 6w1 przed nami

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
zapomniała... Brombi zazdroszczę spacerku za rączkę... moja zawsze sama i zawsze w przeciwną stronę...
ja też zazdraszczam Wojtek też zawsze idzie tam gdzie on chce i nie daj Boże go skierować w inną strone! Wrzask na całego! Ostatnio mi tak w Auchanie zrobił, wstyd jak nie wiem. Dlatego ostatnio więcej jeździ niż chodzi na spacerkach a puszczam go do biegania tylko na podwórku.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Jejku, Pietrusiu, jak Ty to zrobiłaś? Daj jakieś rady bo moja mała mnie wykańcza z tym nocnym jedzeniem... Nawet i dwie butle w ciągu nocy wypije i nie da się absolutnie oszukać żadnymi herbatkami czy wodą... A dzisiaj to już w ogóle było w nocy szaleństwo... Milion pobudek i wyglądam i czuję się tak Głowa mi pęka

to mój jakiś ewenement chyba, jak był na piersi to pił co dwie godz czasami częściej, a od kąd przeszedł na flache to wogóle mleka w nocy nie pije, tak gwałtownie z nocy w noc mu mineło
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:01   #1169
elalank
Zadomowienie

heloł

u nas ząbkowanie w pełni, Olcia czasem płacze jak oszalała i grzebie sobie w buźce biedna. Teraz wypiła mleko i padła. Tak mi żal tych maluchów!

Konspi- to no masz pomocników!!!

Cytat:
my kupiliśmy hamax siesta w decathlonie, montowany do ramy nad bagażnikiem
fajne jest też to, że można doupić dodatkowy zaczep ii w każdej chwili przepiąć fotelkik do drugiego roweru
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Hamax-Siesta rowerek przetestowaliśmy wcześniej i bardzo nam i Olci odpowiadał

Ela, z całym szacunkiem dla Twojego tz'a każdy kupi taki fotelik dla swojego dziecka na jaki go stać, foteliki za 100zł w decathlonie też nie są złe, a jeżeli ktoś mniej jeździ, lub na krótkie dystanse to po co ma wydawać 300zł na fotelik, który będzie głównie leżał... moim zdaniem to indywidualna kwestia.
uważam, że twój Tz bardziej by się popisał, gdyby potrafił/chciał dobrać tańsze a dobre i watre polecenia foteliki, dla tych, którzy chcą wydać mniej
Dałam 2 przykłady, które poleca, napisałam również, że w razie pytań może coś pomóc.
Więc jeśli któraś z dziewczyn napisze, że np chce wydać do 150 zł, to wtedy mój TZ może doradzić najlepszy, spośród tej półki fotelików.

I z fotelikami rowerowymi, jest podobna sprawa jak ze wszystkim: bucikami, ubrankami, zabawkami, fotelikami samochodowymi, jeździkami, itp itd.
Każdy kupi taki, na jaki go stać.
A Ty kupiłaś Hamax czyli taki który poleca mój TZ dałam tylko przykładowy link jaki znalazłam na szybko w necie, ale wiadomo, że w decathlonie będą lepsze ceny

Cytat:
co do fotelikow rowerowych to my mamy przyczepke

a z chodzeniem za raczke to Sandra tylko wtedy chce, jak chce nas gdzies zaciagnac, zeby cos pokazac

No i dzis noc byla spokojna, tylko mleko o 4, a potem spala do 6.30, czyli do czasu jak tata zaczal szykowac sie do pracy
I generalnie mala czuje sie tez troche lepiej, goraczki nie ma, co prawda snieta chodzi, ale rozrabia tez ja pijany zajac takze mam nadzieje, ze do niedzieli sie wykuruje.
oj zazdroszczę przyczepki!!! fajna sprawa , ale nie w PL. U nas jest dziwna sprawa, po chodnikach nie można jeździć rowerem, a po ulicy strach!!

dobrze, że Sandra ma się już lepiej

idę robić obiad, jakoś humor mi się popsuł

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-03-25 o 11:05
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:18   #1170
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
oj zazdroszczę przyczepki!!! fajna sprawa , ale nie w PL. U nas jest dziwna sprawa, po chodnikach nie można jeździć rowerem, a po ulicy strach!!

dobrze, że Sandra ma się już lepiej

idę robić obiad, jakoś humor mi się popsuł
tu w Niemczech jest wlasnie o tyle dobrze, ze sa wszedzie sciezki rowerowe

i zycze poprawy humoru przy pichceniu obiadu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości