|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
moria - ja własnie obawiam się czy po cc będziemy miały mleko - oby tak
![]() ![]() mary poziomeczko - no własnie do tych wózkow to nie niebieski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzien dobry, widze ze to nie tylko ja spac nie moge
![]() ![]() atiz dziekuje za stronke z przepisami ![]() ![]() matall gratuluje rozpoczecia kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() ![]() spaccccccccccccc ![]()
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Moniqac, spokojnie, masz dużo czasu! Przemyśl kwestię i do piątecku daj mi znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy KTG polega na tym, że kładziesz się na łóżku, zapinają Ci taki pas dookoła brzucha i urządzenie rejestruje bicie serduszka maleństwa i czy występują Ciebie skurcze. Badanie nie boli tylko musisz leżeć w jednej pozycji dość długo.
#485 |
Raczkowanie
|
Heej
![]() U mnie też już wczoraj zaczął się 34 tydzień, tylko nie mogłam wejść się podzielić tą informacją ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Łoooooo matko, patrzę a tu mi zostało 25 dni do tp
![]()
#487 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() To chyba jako ja jedyna mogę spać i spać bez problemu :P Przeważnie idę spać około 23 i śpię do 6.45, synal wychodzi do szkoły kładę się na drzemkę ponownie i śpię do 10 :P Dziś spałam do 9 razem z synalem bo dziś był próbny egzamin sześcioklasistów i poszedł do szkoły na 10.40 W nocy się budzę za każdym razem jak zmieniam pozycję, boli mnie wtedy bardzo brzuch jak się obracam, albo wstaję z łóżka do wc, na razie dalej latam raz, dwa razy. Coraz trudniej mi sie podnieść, zmienić pozycję bo muszę chwilkę odczekać aż dzieciaczki też się przesuną wtedy ból ustępuje. Do mnie nadal nie dociera że tak mało czasu zostało, torba nadal nie spakowana i jakoś mi nie spieszno ją pakować, może w tym tygodniu się za to zabiorę :P Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Co do ktg to mam nadzieję,że można na w pół siedząco, bo ja na plecach nie wyleżę nawet 5 minut, mam straszny ucisk i momentalnie robi mi sie słabo. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mary, kocyk kupujesz w stacjonarnym MC ? Ile w PL kosztuje? cos mi swita, ze ok 35 zł ?? principessina, dzis dzień leniuszka prosze sobie zrobić ![]()
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuśki :jup
a ja chora ![]() gardło mnie boli i głowa mi pęka... Lecicie z tymi postami jak szalone ![]() Kochane dziekuje wam wszystkim za komplementy dla Piotrusia ![]() ![]() Synek całuje wszystkie wizażowe ciocie ![]() Gratuluje wam wczorajszych udanych wizyt ![]() Jestem w miarę na bierząco, ale przez ta głową ciężko mi się czyta ;/ jeszcze jutro muszę iść do szpitala zrobić badanie na HIV(wam tez gin zalecał?), a w takim stanie nawet w domu mi się chodzić nie chce...tylko bym leżała... Idę zjeśc jakieś sniadanko i wróce do was ![]() Daissy to Ty już KTG?? ja myślałam, że my musimy jeszcze poczekać parę tyg. ![]()
#490 |
Zadomowienie
|
antropia mi gin kazał zrobić test na HIV jak tylko poszłam na pierwszą wizytę. Wiem, że to badanie jest ustawowo obowiązkowe.
Ja też jestem już w 36,3TC a KTG do tej pory nie miałam.
#491 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj tez dobrze spałam, ale chyba przez chorobę.. I jak zmieniam pozycje to tez się budzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Juz za chwilę maluszki będą z nami ![]()
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
![]() moje niewyspanie sięgnęło dzisiaj zenitu, włóczę sie po mieszkaniu od 8, spać dłużej nie mogłam a poszłam późno, do tego dwa razy na kibelek w nocy, bo mnie brzuch bolał i jestem przy tej dzisiejszej pogodzie podwójnie do d*** dzisiaj rosół na obiad, chce mi się coś lekkiego zjeść, bo wczoraj wieczorem zaszalałam i miałam wrażenie że wciągnęłam pół zapasów z lodówki ![]() co do puchnięcia, to mi się coraz bardziej to pojawia, do tego stopnia że czasem ciężko mi założyć specjalnie trochę luźniejsze półbuty i czekam na piękne słońce, żebym mogła śmigać w sandałach i klapkach ![]() idę sobie leżeć Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-04-05 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#494 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Jeszcze na w pół siedząco nie jest źle tak dam radę wyleżeć. Moje pierwsze ktg pewnie będzie w piatek. Co do HIV to ja wcale nie robiłam podczas ciąży, lekarz nie zlecił tego badania, no i nie wiem jak z tym wymazem bo do tej pory nie mam go zrobionego i lekarz nic nie wspomina na ten temat, tzn. mówił ale to było chyba ze dwa,trzy miesiące temu że takie badanie trzeba będzie zrobić, chyba że zmienił zdanie bo pewnie będzie cc i nie trzeba tego badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
antropia; i ja całuję Syneczka moooocno
![]() ![]() ![]() Smacznego sniadanka Wam życze ![]() Mnie tez od kilku dni boli gardło, najbardziej w nocy.. i chrypka i kaszel... ![]() Podobno KTG od 30 tc sie robi ![]() eweska, zazdroszczę tej nuty do spania ![]()
#496 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry sloneczka!
przepraszam, ze wczoraj nie powiedziałam wam dobranoc ale net mi nawalił i ciagle mnie rozłączało ![]() ![]() Lolka1212 ![]() ![]() a ja ost mialam usg 7lutego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moze to jest kwestia mojego niskiego cisnienia? ![]() Cytat:
ehh wczoraj najadlam sie tych jajek z majonezem, nie pomyslalabym o tym gdyby nie dziewczynki ![]() Cytat:
ale tak mam ochote ehhh tylko teraz po tym mandacie to nie wiem czy powinnam sobie na fryz pozwolic ![]() no widzisz facet tez czlowiek- udanych zakupow wozkowych ![]() ja dzisiaj chyba po lozeczko jade ![]() Cytat:
![]() ja mam cisnienie: 96/57, 106/65, 100/68, 115/55, 114/73, 100/60, 115/70 z karty ciazy spisałam. Wiec chyba nie powinnam sie martwic tymi obrzekami? i tu sie kochana mylisz bo ze mnie tez spioch, budze sie jak zmieniam pozycje i chodze siusiu (okolo 3-4razy), a tak mała przerwa jak tz wstaje o 5 do pracy i dalej w komino do 9-10 ![]() kiedy maz wraca??? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
antropia no ja też badanie na HIV przeszłam i badania na wiele innych chorób, ginekolog nie dawał mi skierowania na badania nigdy, tylko zlecał je, dlatego za badania miesięczne płacę nie mniej niż 70zł... masakra, ale cóż gabinet prowadzi jego żona, także daje jej zarobić.
U mnie termin za 31 dni ![]() ![]() Edytowane przez Anuu91 Czas edycji: 2011-04-05 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Anuu91 a chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Bo jak prywatnie to nie dziw się że nie dostajesz skierowania, a poza tym nie wszystkie badania są refundowane.
Ja płacę za wszystko od początku ciąży włącznie z morfologią i badaniem moczu. Nie wiem czy coś poza tymi badaniami i glukozą jest refundowane.
![]() |
#499 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jedynie HIV robią u nas w szpitalu w każdą środę dla ciężarnych za darmo, ale dopiero po 15 ![]() ![]()
![]() |
#500 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kochana ja badania na HIV nie mialam, gin mi o tym wspominala na poczatku ciazy, ze moge zrobic jak chce...potem sie okazalo ze w mojej przychodni tego badania nie robia i wylecialo mi z glowy ![]() Cytat:
![]() tez nie mialam ktg i pewnie bede miala juz w szpitalu... dzisiaj tata z mama dzwonili i sie pytali o zdrowko itp bo oni juz sie doczekac nie moga dzidziusia ![]() siostra tez drukuje smsy co z nami...ehh przeciez jak bede rodzic to zadzwonie ![]() dzisiaj juz 5 kwietnia ![]() pytalam sie mamy czy urodzila mnie w terminie a ona ze miala termin na 31 stycznia a ja sie urodzilam 19ego ![]() TO CZEKAM
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-05 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Prywatnie chodzę, ale to i tak jest największy zdziertus w ok. Kielc, ale cóż po pierwsze jest b.dobrym lekarzem, a po drugie nie zamieniłabym go na innego, no i to jest paradoks cały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Moderatoreska
|
Kasia no to mamy dobrze z tym spaniem
![]() Co do męża to czeka na telefon :P Na razie jako pierwsza na liście do rodzenia jest Moniqac jako pierwsza ma zaplanowaną cc, a kto się posypie jeszcze wcześniej nie mam pojęcia, pewnie któraś z dziewczyn która ma termin na koniec kwietnia. Właśnie dzwoniła mamuśka że kupiła mi kołderki, dwie podusie do łóżeczka jak i pościel ![]() Więc mam z głowy, ma kupic jeszcze kosmetyki i pieluchy bo mówiłam że ubranek nie chcę bo mam tego bardzo dużo, więc dostała instrukcje co i jak jeszcze do kupienia i mają kupić :P No to ja już nic nie muszę kupować, jedynie po urodzeniu pewnie wyjdzie co nie co jeszcze do kupienia, ale to okaże się w praniu :P |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja już nie wiem, czy to obowiązkowe jest tym HIVem cy nie...w każdym razie pójdę i zrobię ![]() Teraz to się dopiero zacznie wydzwanianie i pytanie czy już urodziłaś ![]() wszyscy doczekać się nie mogą ![]()
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daisy super ze dietka dziala ![]() lolus super ze wizytka ok dobrze slyszec ![]() ![]() matal gratuluje 35 t my zaczelismy wczoraj kurcze nie zacytowalo mi wszystkiego. nie pamietam komu jeszcze chcialam odpisac dziewczyny jestem nienormalna. wlasnie wrocilam uryczana do domu jade sobie od orto i widze przed przejsciem dla pieszych grupe malych przedszkolaczkow, wiec sie zatrzymalam. patrze a tam pani mojego synka i jego grupa!!! patrze, idzie mlody, zaczelam mu kiwac, bo poznal samochod, on taki zdziwiony, ale tez mi odmachal i sie poryczalam............ jestem nienormalna ale tak mi sie dziwnie patrzy z takiej perspektywy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
ja tam wszystko mam za darmo
![]() szkoda tylko ze na poczatku ciazy nie zdecydowalam sie na zmiane gina, mamy takiego fajnego pana u nas w przychodni- moze by sie sadelka tak nie czepial ![]() co do wymazu mam miec 13ego- ciekawe, a jak urodze do tego czasu????
![]() |
#506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To juz masz z głowy, ![]() ![]()
![]() |
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- No właśnie... wiadomo, że na dziecku nie można oszczędzać, bo jakby co to później by sobie tego człowiek nie wybaczył do końca życia, dlatego oni żerują na tym wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#510 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() fajna masz mamuske. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() no wiec moze byc tak ze wymaz mi sie nie przyda, a moze nawet nie zdaze zrobic tego badania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.