|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
blondynkapoznan i monia dzięki za odp.
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
1. 4szt może wystarczyć bo one są siateczkowe i szybko schną, ja swoje od razu prałam, wieszałam na kaloryferze i zaraz były suche 2. Potrzebne dużoooo! Ze mnie się lało i lało i podkłady schodziły jak ciepłe bułeczki, ja bym kupiła z min. 5-6 paczek. Wzięłam do szpitala 2 paczki i jeszcze parę razy musiałam dokupić. Potem wystarczy większa podpaska.3. Potrzebne jest parę sztuk, w szpitalu 1-2 dają (przynajmniej moim), 4.To zależy od szpitala, w którym będziesz rodzić, najlepiej się przejechać i zapytać co musisz ze sobą mieć, w niektórych trzeba mieć prawie wszystko razem z łyżką i widelcem a w niektórym nawet nie trzeba mieć ubranek dla dziecka.. 5. Lepiej od razu większą kupić My kupiliśmy małą i to był błąd bo szybko trzeba było kupić większą.6. Polecam frotte z gumką a pod spodem podkłąd z ceratką ![]() 7. Milusie Ja bym kupiła z 5-7 par max, będzie lato więc wystarczy jak maluch bedzie miał ubranko na sobie a skarpetki nie zawsze muszą być
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-05 o 12:37 |
|||
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
brunetka2000, wodaqua bardzo fajne zakupki
![]() Ja ostatnio chodze ogladać, ale staram sie nie kupować bo mam już tego dużo. Chociaż jak sie coś trafi fajnego to nie potrafię się oprzeć Moje ostatnie zakupy ( za cale 2 zł - koszula na przyszla wiosnę - śpiworek na zaraz po urodzeniu Po 14 też idę zobaczyć co dzisiaj jest Dzisiaj mi się nuedzi Obiad mam praktycznie zrobiony bo zupa z wczoraj i sos do ryżu tez wczoraj zrobiłam bo D dzisiaj zostaje po godzinach to to mu dałam obiad w pudeleczko żeby sobie odgrzał w pracy. I tym sposobem mam dzisiaj tylko ryz ugotować ![]() Pranie zrobiłam Pogoda na długie spacery nie bardzo
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam właaśnie do szpitala poza tymi obowiązkowymi rzeczami mi bardzo przydała się
-maść na sutki (ojj piekły!!!) - Medela, -suchary, -duuużo wody mineralnej, -mydło Biały Jeleń - podobno najprostszy skład i najlepszy na podmywanie, a kosztuje malutko-ręczniki papierowe (takie jak do kuchni) - do wycierania po podmyciu, bo ręcznik byłby zaraz cały we krwi
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...533157110.html Dostałam od siostry 2 szt. nowych i dokupiłam 2 szt. Czy 4 szt. mi wystarczą? ja miałam takie siateczkowe, brudziły sie bardzo często,ponieważ te podkłady poporodowe nie mają żadnego lepu,leżą luźno,często sie przekrecają.Ja przygotuję ok 10szt.nie kosztują dużo.chociaż ja przy pierwszym porodzie nie miałam tak wiele,przepierałam je.teraz nie chcę sie z nimi bawić 2. Ile jest potrzebnych podkładów poporodowych? http://allegro.pl/podklady-poporodow...540041505.html Mam od siostry 18 szt. i dokupiłam jeszcze 10 szt. 28 wystarczy? Czy jeszcze dokupić paczuszkę? dowiedz sie w szpitalu ,w którym będziesz rodzić,często w szpitalach są dla pacjentek bezpłatnie w niezliczonych ilościach. u mnie w szpitalu trzeba miec swoje, ja miałam chyba 3 paczki. co dzień ktos będzie u Ciebie w szpitalu,jak Ci będzie brakowac to Ci doniosą.tez wszystko zalezy od tego jaki będziesz mieć poród,po CC zawsze jedna doba dłużej,więc też więcej podkładów. 3. Czy potrzebne są podkłady higieniczne? Jak tak to ile szt.? http://allegro.pl/podklady-higienicz...535005527.html tu tez zapytaj w szpitalu, raczej takie podkłady dają pacjentkom na łózko, chociażby po to,zeby prześcieradła nie zmieniać 5 razy dziennie. ja nie biore ,w moim szpitalu sie dostaje. 4. Czy coś jeszcze z tego typu rzeczy potrzebne jest do szpitala? Oczywiście pomijając już koszule, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki i rzeczy dla maluszka. ja zabieram laktator i wkładki laktacyjne.przy pierwszym porodzie mi były potrzebne. 5. Jakiej długości powinna być wanienka dla maluszka? Bo są dostępne 2 długości: 84 i 100 cm ![]() zależy gdzie potem będziesz kąpać malca.ja mam małą wanienkę, jak córka tylko zaczęła siedzieć to przenieśliśmy ją do naszej wanny.taka mniejsza wygodniejsza jeśli ma się mało miejsca na przechowywanie. 6. Jakie jest lepsze prześcieradło dla maluszka: frotte, czy bawełniane? myślę,ze nie ma to znaczenia.i tak dzidziuś spi ubrany,więc nie ma wielkiego kontaktu z prześcieradłem. 7. Co sądzicie o tych skarpetkach? http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...539469181.html Ile szt. skarpetek kupujecie? ja skarpetek nie kupuję, jakoś dużo gdzies dostałam,to w szpitalu,to do kaszki itd. ,poza tym,my więcej czasu spędzaliśmy w pajacach lub półśpiochach i stópki nie potrzebowały skarpet a ja mam bardzo duży problem. za 1,5 tyg mam urodziny córki i potrzebuję pomysły na ciekawe i smaczne przekąski.macie jakieś pomysły? |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
podklad z ceratka - a wasze dzieci sie nie pocily jak na nbim lezaly? bo moje masakrycznie...
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U Nas na każdej imprezie są parówki w cieście francuskim. Nasi znajomi je uwielbiają
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze polecam kupić dłuższy szlafrok do szpitala
![]() u mnie w szpitalu zadnych majtek sie nie nosi.Ja w domu też chodziłam lezalam bez jednynie jak ktos przychodzil lub gdzies szłam do zakładałam![]() Na pierwszy okres tez te wielkie podklady pieluszki sie przydadza ja dostałam po 28 dniach a tak sie lalo że aż w szoku byłam ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- tutaj mam liste ktora mi moja polozna na maila wysłała CO ZABRAĆ DO SZPITALA ? DOKUMENTYdowód osobisty aktualna książeczka ubezpieczeniowa DOKUMENTACJA MEDYCZNA karta przebiegu ciąży oryginalny wynik badania grupy krwi wyniki badania antygenu Hbs aktualny (z ostatniego miesiąca) wynik morfologii krwi i badania moczu jeśli ciężarna była hospitalizowana w trakcie ciąży – karty wypisu zeszpitala wyniki konsultacji specjalistycznych CO JEST POTRZEBNE W TRAKCIE POBYTU W SZPITALU ? koszula nocna rozpinana z przodu (karmienie) – 3 sztuki (jeżeli nie chcemy korzystać z bielizny szpitalnej) szlafrok ręczniki kapcie i klapki pod prysznic biustonosz, majtki (jednorazowe) do kupienia w aptece ciepłe skarpetki wkładki laktacyjne, maść na brodawki kubek i sztućce KOSMETYKI mydło płyn do higieny intymnej pasta i szczoteczka do zębów dezodorant szampon i szczotka do włosów krem krem przeciw rozstępom ( jeśli używałyśmy) suszarka ręcznik jednorazowy NA CZAS PORODU woda mineralna kanapki dla osoby towarzyszącej pomadkę lub krem pielęgnacyjny do ust dodatkowo można zabrać : aparat fotograficzny gazety lub książkę kasetę lub płytę z ulubioną muzyką - pieluszki dla dziecka i chusteczki nawilżane do umycia pupy dziecka Nie zabieramy do szpitala biżuterii i kosztowności ( szpital nie ponosi odpowiedzialności za kradzież czy zgubienie) DLA DZIECKA NA POWRÓT DO DOMU(uszykować mężowi do odbioru, nie zabieramy do szpitala) - koszulka lub body - śpioszki i kaftanik lub pajacyk - sweterek, skarpetki - bawełniana czapeczka zakrywająca uszy - kocyk, kombinezon, - jednorazowa pieluszka i jedna tetrowa pieluszka - fotelik samochodowy. |
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
zanetaa88, brunetka, wodaqua śliczne ciuszki .
nerola, gratuluję 30 tygodnia, oby Iza jak najdłużej siedziała w brzuszku. Marina, tobie też gratuluję okrągłej 30stki. ![]() My dzisiaj zaczęliśmy 22 tydzień. Właśnie zamówiłam łóżeczko z materacem i komplet pościeli na zmianę- na zdjęciach wszystko wygląda cudnie
|
|
|
|
#3310 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wanienki, ja mialam i taka i taką. i tej malej praktycznie nie uzywalam, moze przez pierwsze 2 tyg. skarpetki mogą sie przydac, ale to bedzie gorąco przeciez ![]() poloz pod jakis kocyk moze. ja nie mialam problemu |
|||
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zast się też nad taką pościelą |
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monia ale ja na tym podkładzie nie kładłam dziecka tylko swoją d..ę żeby prześcieradła nie pobrurdzić
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.......
dzis zaczełam 20 tc i 1 dzień ![]() ja dalej mam zły humor... cokolwiek teraz poczuje to juz nie wiem czy to ruchy czy jelita czy moze burczenei w brzuchu namieszali mi w glowie i teraz sama nie wiem jak mam podac lekarzowi date pierwszysch ruchow jak z tego wszsytkiego nie wiem co czuje suuuper zakupki Vaniliova ciesze sie Twoim zdrówkiemwidze ze zaczal sie temat wyprwaki szpitalnej....ja dopiero w czerwcu pewnei sie wezme za zakup wszystkiego bo mam jeszcze troche czasu.... w tym miesiacu kupiliśmy wózek w maju kupujemy łózeczko a potem całą reszte pierdółek (kosmetyki,wyprawka do spzitala,wanienka,przewij ak,pościele,smoczki) chcemy miec z glowy to co najdrozsze........ do sierpnia zdazymy tak mi sie zdaje.....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-05 o 13:33 |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne zakupki zrobiłyście
Marina Ty tez już 30, no ładnie ![]() Marzena śliczny ten komplecik Ja jadę do teściowej, muszę jej zawiesc album slubny bo chce do pracy wziasc koleżankom pokazac a przy okazji zalapię się na obiadek ![]() Dziewczyny czy Wy macie wrażenie, że w ciąży pogorszył Wam sie wzrok? Bo mi się wydaje, że gorzej widzę
|
|
|
|
#3315 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ze na to nie wpadlam ![]() przewaznie szpitale mają na poporodówkach czy ginekologicznych materace poowijane w kondomy więc nie jest to konieczne, wiadomo ze mozna sobie cos podlozyc jezeli nie ma. ale ceratka na przescieradlo to moze poodpazac Natka, ja slabo widze o zmroku. ale chyba zawsze tak miala. |
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel spokojnie, jeszcze masz czas na ruchy, a póki co połóż się, zjedz cos słodkiego i obserwuj. Te pierwsze ruchy najczęsciej czuć wieczorem przed spaniem
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w moim szpitali (rodziłam na Madalińskiego w W-wie), dają właśnie te podkłady na prześcieradło. Ja leżałam 10 dni i mi pościel chyba 2 razy zmienili, ale jak o to poprosiłam. Normalnie jak się jest 3 dni to nie zmieniają.. więc lepiej na podkładzie leżeć , szczególnie jak jest zalecenie leżenia bez majtek i wietrzenia dobytku
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z takim podkłądem na łóżko dla siebie to chyba bardziej komfortowo, bo jak sie poplami to do kosza i juz, ajak przescieradło to juz lipnie, ja bym sie czuła dyskomfortowo
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę laski liczę, że i za moje obciążenie glukozą będziecie tak trzymać kciuki bo pewnie niedługo będę musiała powtarzać a bardzo chciałabym uniknąć cukrzycy w tej ciąży
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
chyba was nie nadrobie. Nerolka ta chusta zalinkowana przez ciebie to samorobka. Popatrz na inne aukcje i kup jakas uzywana tylko aby byla skosno-krzyzowo pleciona. Uzywane sa na poczatek lepsze, bo miekkciejsze ilepiej pracuja, co do samorobek dobre na eksperymentowanie pozniej
Ja chcialam najpierw elastyczna kupic ale stwierdzilam, ze i tak na tkana sie przesiade, to po co generalizowac wydatki. B. dobre chusty sa firmy Nati, znajome b. chwala.No a teraz troche newsow ode mnie. W niedziele wyladowalam w szpitalu, bo nie czulam ruchow malego, wyszlam dzisiaj. Na szczescie mlody jest caly i zdrowy, pan doktor zachywcil sie jego uroda, niestety w 27 tygodniu wazy tylko 700 gram, mam nadzieje, ze jakos dobije ale wiecie mama drobna, tatus tez wiec synek gigantem nie bedzie. dzisiaj mialam jeszcze badanie, lekarz jakis bardzo niedelikatny, bo pierwszy raz w zyciu mnie bolalo. No i teraz znalazlam takie smugi krwi na bieliznie, kurcze mam nadzieje, ze nie bede musiala wracac do szpitala.
|
|
#3322 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Czy mogłabym prosić o dopisanie mnie do listy mamuś? Urodzę małą Nadię 2 lipca Przedstawię się może, no bo tak przyszłam sobie Jestem Ania, mam córeczkę Elizkę która w tym roku pójdzie do szkoły (5-latki ) i męża. Chcecie wiedzieć więcej? Mam nadzieje że mnie cieplutko przyjmiecie
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
a to chyba sobie kupie takie podklady bo ladnie zalalam przescieradlo poprzednio
![]() mleko mi zaczyna ciec i mrowią mi piersi... dzis bylam u gina. wyniki ok, morfologia i moczyk w normie, w glukozie tez się zmiesciła wiec jest spoko. kolejna wizyta po swietach |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHAM ALLEGRO
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesć kochame
Znowu piękny dzień i znowu Tymek szaleje Jak już się zaczął ruszać, to wcale nie przestaje ![]() Jejku, u Ciebie to już naprawdę poważna sprawa ![]() Cytat:
![]() kashanesa - witaj Nooo Ja czarownica a mąż wiedźmin Cytat:
Tu nie pomogę, bo od paru ładnych lat jestem zaszczepiona i mam przeciwciała.
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - ty dobra z wytycznych, czy to prawda ze powinnam sobie do 28 tc wybrac polozna srodowiskowa? bo mi dzis moja polozna powiedziala... czy to tylko jakas wew organizacja w mojej przychodni... niby to ma jaks zwiazek z przeplywem kasy z nfz do przychodni
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia. Przeoczyłam takie coś jak położna środowiskowa kompletnie
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - a zapodasz jakiegos linka o tym 1kwietnia i glukozie, to szefowej pokaze. ja nie mialam 75 ale ona ma i nie chce. jej maz to kardiolog i pokazywal jej wytyczne z interny ze wlasnie 50 sie robi a 75 jak podejrzenie cukrzycy. i wez tu badz madry. musza czy powinni dawac na 75 teraz ginekolodzy ciezarnym?
|
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Ja też
zjadłąm właśnie rybkę i warzywka na patelnię.....zaraz ide do piwnicy z męzem i zaniesc buty zmiowe i przyniesc letnie
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

szyjka długa, zamknięta. Ostatnio zauważyłam, że czasami twardnieje mi brzuch, ale gin stwierdził, że nic się nie dzieje złego - macica ćwiczy i tyle. Podejrzeliśmy małą, wierciła się jak zwykle, zresztą miała wczoraj aktywny dzień bo dużo razy ją czułam. Serduszko biło prawidłowo...
i to od razu z grubej rury - 75
), ale straszny nie był tzn. ja się nie bałam
za udaną wizytę 
Obiad mam praktycznie zrobiony bo zupa z wczoraj i sos do ryżu tez wczoraj zrobiłam bo D dzisiaj zostaje po godzinach to to mu dałam obiad w pudeleczko żeby sobie odgrzał w pracy. I tym sposobem mam dzisiaj tylko ryz ugotować 

jak mam podac lekarzowi date pierwszysch ruchow jak z tego wszsytkiego nie wiem co czuje
ciesze sie Twoim zdrówkiem