Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 10:40   #3271
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

co do spodni ja mam ciązowe i całą ciążę bede je nosić.Kupiłam też koszulę ciązowa i spodnice, leginsy dresy noszę normalne kupione rozm wieksze niz normalnie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:46   #3272
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej Ja się tylko zamelduję po wczorajszej wizycie u gina, bo wczoraj za późno wróciliśmy z kina i nie miałam już siły na wizaż....

Po wizycie wsio ok. Wszystkie badania w normie - posiew ok, morfologia super, aż się lekarz dziwi bo moje wskaźniki krwi rosną a nie maleją szyjka długa, zamknięta. Ostatnio zauważyłam, że czasami twardnieje mi brzuch, ale gin stwierdził, że nic się nie dzieje złego - macica ćwiczy i tyle. Podejrzeliśmy małą, wierciła się jak zwykle, zresztą miała wczoraj aktywny dzień bo dużo razy ją czułam. Serduszko biło prawidłowo...
Super ze wizyta udana

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:52   #3273
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nerola gratuluję 30-stego tygodnia

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:53   #3274
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do spodni ja mam ciązowe i całą ciążę bede je nosić.Kupiłam też koszulę ciązowa i spodnice, leginsy dresy noszę normalne kupione rozm wieksze niz normalnie
nie no ja też mam spodnie ciążowe nawet 2 pary (jeansy i materiałowe) ale po 1 nie dotrwam w nich do końca ciąży , niestety jestem tym pechowcem który się szybko rozrasta a po 2 chciałam coś sportowego albo rybaczki ale chyba nie będzie mi dane
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:56   #3275
Zmalowana
Zakorzenienie

Dla Mamuś szukających paczek:
http://allegro.pl/sliczna-malutka-dz...544365620.html

http://allegro.pl/next-gap-hm-paka-d...546412393.html

http://allegro.pl/paka-dla-corci-51s...545566781.html

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:07   #3276
patik87
Zakorzenienie

spodni ciążowych mam 4 pary, dwie na ciuchach udało mi się upolować, jedne czarne jeansy a drugie jasne materiałowe hm mama, no i jedna para kupiona na targu na początku ciązy za 130 zł (głupota) i za 60 zł na allegro. ale gorzej jest z letnimi spódnicami, rybaczkami, bo nie mam nic.

chyba pójde spać, kręgosłup mnie boli, nic mnie nie cieszy. tylko narzekam, przesilenie mnie dopadło chyba.

tak z innej beczki: macie juz kosmetyki kupione? myslicie ze wszystko lepiej mieć z jednej serii? bo ja chciałam np oliwkę bambino, żel do mycia z hippa. ale boje sie reakcji uczuleniowej u małej. Muszę zrobić liste co mam kupić, bo czas leci, a sporo rzeczy jeszcze nie mam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:09   #3277
Marina1
Zakorzenienie

Witam dziewczynki!

Gratuluję każdego nowo zaczętego tygodnia!
nerola gratulacje, mi też dziś równiutko 30 TYDZIEŃ WSKOCZYŁ! JUPII! Zaczynam myslec o torbie do szpitala, może wybiorę się dzis do miasta po niektóre ważniejsze akcesoria, bo z kasą ciennnnko ;/ ehh muszę się strasznie ograniczac co do zakupów. No ale cóż. Moja mama nam pomaga bardzo, a na teściów nie mamy co liczyć...A najlepsze jest to, że oni mają kase, i co rusz kupują jakis nowy motor, samochód itp...ale jak mówią- umiesz liczyc, licz na siebie.

Śliczne brzucholki dziewczyny, obejrzałam każdy, ale nie pamiętam dokładnie nicków, fajne, zgrabne mniam mniam
Ja może mojego tez obfotuję o wstawię dziś. Wydaje mi się, że z dnia na dzień coraz większy...A mały kopie i to równo.

Trzymam kciuki za wizyty, gratuluję udanych!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:09   #3278
Shira_83
Zadomowienie

dobry Brzuszki

Nerolka za 30 tydzień!! oby do przodu

dalej trzymam za zdanie tego prawka

ja teraz naszykuję sałatkę na obiad robię pite z kurczakiemi sos czosnkowy a na druga jadę do szpitala na pokaz kąpieli noworodka powiat organizuje i promocja jakiś pieluszek może jakieś gratisy będą skoro zapraszają i jest za darmo to korzystam
dziś u nas wielka wywózka złomu zbieraliśmy od jesieni i teraz czas zrobić z tym porządek

nic lecę robić obiadek pewnie wieczorkiem się pokaże!

Zmalowana
brzuszek śliczniutki
Stary 2011-04-05, 11:09   #3279
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny właśnie robię większe zakupy na allegro u jednego sprzedawcy i mam do Was kilka pytań. Może przyda się tu również którejś z pierworódek

1. Ile jest potrzebnych majtek poporodowych?
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...533157110.html
Dostałam od siostry 2 szt. nowych i dokupiłam 2 szt. Czy 4 szt. mi wystarczą?

2. Ile jest potrzebnych podkładów poporodowych?
http://allegro.pl/podklady-poporodow...540041505.html
Mam od siostry 18 szt. i dokupiłam jeszcze 10 szt. 28 wystarczy? Czy jeszcze dokupić paczuszkę?

3. Czy potrzebne są podkłady higieniczne? Jak tak to ile szt.?
http://allegro.pl/podklady-higienicz...535005527.html

4. Czy coś jeszcze z tego typu rzeczy potrzebne jest do szpitala?
Oczywiście pomijając już koszule, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki i rzeczy dla maluszka.

5. Jakiej długości powinna być wanienka dla maluszka? Bo są dostępne 2 długości: 84 i 100 cm

6. Jakie jest lepsze prześcieradło dla maluszka: frotte, czy bawełniane?

7. Co sądzicie o tych skarpetkach?
http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...539469181.html
Ile szt. skarpetek kupujecie?

To chyba wszystko, z góry dziękuję

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:17   #3280
LadyInBlack2
Rozeznanie

przestało padać
a ja wczoraj przez ten deszcz zaczęłam porządki w szufladach z dokumentami i oczywiście rozgrzebałam to wszystko i dziś muszę to ogarnąć
a dziś już wena bardziej na spacer niż porządki

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
A ja od trzech nocy sikam normalnie co dwie godz nie wiem czy ktoras tez tak ma ???
albo leki w nocy co 4 godz albo siku i co chwile pobudka w nocy nom ale chyba zawioze mocz do badania czy jakies zapalenie sie nie przyplatalo, bo od 3 nocy 4 razy siku bylam (nie liczac tego przed snem i po wstaniu ) zreszta w dzien nie jest rzadziej
kochana, ja co wypiję, to od razu wysikuję- normalnie mam wrażenie że mojego pęcherza jest przynajmniej 2 x mniej niż przed ciążą. A jak już mam gdzieś wyjść to minimum 3 x muszę zrobić siku- ostatnie już w butach i płaszczu No i oczywiście po dotarciu do celu- pierwsze co to szukam WC

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam
Do dziewczyn, które nie czują ruchów. Nie martwcie się kochane. Spróbujcie jakoś zachęcić dzieciaczki, np. zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach lub lewym boku Julek mnie kopie cały czas. Czasem się zastanawiam czy te dziecko w ogóle czasem śpi?
potwierdzam- po słodkim i po leżakowaniu na boku mój maluszek też najbardziej się wierci

i zaczynam już poznawać kiedy uderza stópkami a kiedy po prostu się przemieszcza i kiedy ma czkawkę- ta więź z brzuchem jest dla mnie czymś niepojętym

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja po połówkowym, większości umknęło, ale się nie gniewam.
Wszystko w normie, łożysko wysoko, położna sprawdziła wszystkie parametry. Najlepsze było, gdy ledwo weszliśmy do gabinetu, a kobieta z tekstem, że nie mówią jaka płeć. No cóż, przygotowana na to byłam. Najistotniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Bardzo się kręciło, nie mogła spokojnie pomierzyć.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to skoro mamy temat pralek na tapecie, to doradźcie - kupić zwykłą czy ładowaną od góry? Łazienkę mam malutką i zwykła pralka zmieści się na styk koło kabiny prysznicowej. Myślałam więc o ładowanej o góry, żeby choć wizualnie było więcej miejsca, tylko na takiej nic nie postawię. Mam dylemat...
co do pralek- mam tradycyjną ale jak padnie to kupię ładowną od góry. Wiadomo, że i jedną i drugą trzeba wywietrzyć po praniu ale w tradycyjnej wkurza mnie jak są otwarte drzwiczki i jak wchodzę do łazienki to często zdarza mi się walnąć przez przypadek w te otwarte drzwiczki- parę razy mało ich nie wyrwałam A ładowana od góry niech sobie będzie otwarta- i tak staram się nic nie trzymać na pralce.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja siedzę sama w domu , małżonek został w pracy dłużej więc cały dzień sama domu i jakoś tak mi smutno ...
masakra tak samej od 7.00 do 17.00- też coś o tym wiem.. a jak wraca to jestem taką stęsknioną żoną że aż mu współczuję mojej nachalności

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobrze to znam Ja wyglądam na 21-22 lata, z tym że mam... 31 Nikt mi nie wierzy, jak mnie poznaje. Mój mąż jeszcze młodziej, a też 31 na karku Mam nadzieję, że zostanie tak na zawsze
wampirza rodzina?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A MY DZIŚ WESZŁYŚMY W 30 TYDZIEŃ:part y:
juuuuuż?? ale ten czas leci.. no chociaż my jutro kończymy 26 tc

--------

dziewczyny- piękne brzuchy macie

za prawo jazdy i za wizyty-

Co do TV w sypialni- jestem absolutną przeciwniczką. Podobnie jak brumek powiedziałam mężowi, że absolutnie nie zgadzam się na telewizor w sypialni. To jest miejsce odpoczynku, relaksu i innych miłych rzeczy A telewizor moim zdaniem burzy ten klimat. I tak mam teraz problem, bo pokój małego zajmuje teraz mój mąż i jego komputer więc jak zrobimy synowi pokoik to niestety komputer trzeba będzie wprowadzić do sypialni- i to już jest moja straszna bolączka
A jeszcze wracając do TV - włączamy ją i tak zwykle wieczorem. Ja nawet jak jestem teraz na L4 to nie oglądam TV, za to radio mam włączone cały dzień

dziękuję za odp odnośnie butelek TT- chyba jednak kupię z TT a nie z AVENTu, ponoć z TT łatwiej odstawić dziecko od piersi

mój syn w 22 tc też miał od 0,5 kg więc to chyba normalna waga

stopy mi nie puchną ale też mam wrażenie, jakby rozmiar się zwiększył

portale społecznościowe- jestem może trochę dziwna jak na te czasy ale jestem totalnie antyportalowa Dawno temu usunęłam profil na nk, nie mam zamiaru przyłączać się do fb i jakoś żyję. Wkurza mnie tylko to, że stało się to tak popularne, że jak nie ma Cię na fb to jakbyś nie istniała Wszędzie- w radiu, w e-sklepach- "szukaj nas na fb". A jak nie mam fb to co- jestem gorsza?? I tym bardziej nastawia mnie to negatywnie.

Kolejne pytanie- szczepicie się na żółtaczkę przed porodem?

Idę walczyć dalej z szufladami
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:25   #3281
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

masakra tak samej od 7.00 do 17.00- też coś o tym wiem.. a jak wraca to jestem taką stęsknioną żoną że aż mu współczuję mojej nachalności
no ja kibluję sama od 10 do 18 , jedyny tego plus że odkąd jestem na l4 to tradycją stało się że codziennie rano budzimy się trochę wcześniej , potem sobie leżymy łóżeczku a potem jemy wspólnie śniadanko milutko tak a wieczorem to ja też się robię taka stęskniona żona ale na równi z moim stęsknionym mężusiem wczoraj jak wrócił o 21 to stwierdził że go główka boli i to jest objaw odstawienia (mnie od niego),że nie może tak długo mnie nie widzieć wazelinka taka
Stary 2011-04-05, 11:36   #3282
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
kochana, ja co wypiję, to od razu wysikuję- normalnie mam wrażenie że mojego pęcherza jest przynajmniej 2 x mniej niż przed ciążą. A jak już mam gdzieś wyjść to minimum 3 x muszę zrobić siku- ostatnie już w butach i płaszczu No i oczywiście po dotarciu do celu- pierwsze co to szukam WC

potwierdzam- po słodkim i po leżakowaniu na boku mój maluszek też najbardziej się wierci

i zaczynam już poznawać kiedy uderza stópkami a kiedy po prostu się przemieszcza i kiedy ma czkawkę- ta więź z brzuchem jest dla mnie czymś niepojętym
To widze ze nie tylko mnie dopadło szalenstwo sikania hehe nom dzis w nocy bylo o polowę lepiej bo z 4 razy w wc byłam tylko 2

Moja Karolinka tez na boku sie wierci tak fajnie lubie lezec na boku tak sie wiercipietoli jak ja to mowie wtedy poza tym tak jak Ty LadyInBlack rozrozniam juz kiedy sie przemieszcza, kiedy ma czkawke (te rytmiczne puki sa slodkie, ale czasami sie az martwie bo dlugo potrafi nieraz to trwac hehe ) i kiedy zasadza mi kopniaka boskie uczucie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-05 o 11:40
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:40   #3283
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Ja już odżyłam choć stwierdzam, że jestem jeszcze troszkę słaba po tej chorobie. Zdążyłam już wrócić z ciuszka

Teraz jem śniadanko i nasunęło mi sie pytanie o następne USG. Chodzę do lekarza na NFZ, a na usg prywatnie. Ostatnio byłam na tym połówkowym w 22 tygodniu, dziś zaczęłam 25 tydzień , kiedy mam iść na jakieś usg ?????????????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:41   #3284
Marina1
Zakorzenienie

A jesli chodzi o sikanie, ja chodzę w nocy 5, 6 razy do łazienki. Przewalone, tym bardziej że potem nie mogę zasnąć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:47   #3285
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczyny dzieki za kciuki naprawde pomogły
Właśnie wróciłam z poradni cukrzycowej . Na czczo 69 cukru we krwi a po 75 g glukozy i 2godzinach 138 jestem zdrowa
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:49   #3286
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z poradni cukrzycowej . Na czczo 69 cukru we krwi a po 75 g glukozy i 2godzinach 138 jestem zdrowa
Super
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:50   #3287
Nita6
Zakorzenienie

Hejo dziewczyny
To ja aniołkowa mamusia , czy administratorka tego forum może sprawdzić czy posiada numer telefonu do Neski ?
Gdzieś nam bidula zniknęła , chyba została w szpitalu , martwimy się o nią w naszym wątku aniołkowych mam i chcialysmy sie z nia skontaktować.
Jeżeli macie do niej numer to poproszę na priv.

dziękuję mamuśki , trzymam kciuki za wasze brzuszki
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:50   #3288
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
elegancko
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:51   #3289
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Teraz jem śniadanko i nasunęło mi sie pytanie o następne USG. Chodzę do lekarza na NFZ, a na usg prywatnie. Ostatnio byłam na tym połówkowym w 22 tygodniu, dziś zaczęłam 25 tydzień , kiedy mam iść na jakieś usg ?????????????
Ja teraz w czwartek idę na zwykłą wizytę. A taka z USG będzie koło 30 tygodnia. Też chodze na NFZ.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:51   #3290
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja w nocy chodze raz. O 4.10 już od trzech dni równo po 4 wstaje

Chyba mnie jakieś choróbsko rozkłada

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:51   #3291
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

83monia, nie dopinasz się? Bardzo fajna piłeczka, a Ty taka szczuplutka!
dopinam się, mimo ze w brzuch tylko idzie (dzisiejszy pomiar 75,600 g), ale już guziki są na końcówce doszyte odpiętą mam kurtkę bo gorąco (20 stopni!) było

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:57   #3292
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

portale społecznościowe- jestem może trochę dziwna jak na te czasy ale jestem totalnie antyportalowa Dawno temu usunęłam profil na nk, nie mam zamiaru przyłączać się do fb i jakoś żyję. Wkurza mnie tylko to, że stało się to tak popularne, że jak nie ma Cię na fb to jakbyś nie istniała Wszędzie- w radiu, w e-sklepach- "szukaj nas na fb". A jak nie mam fb to co- jestem gorsza?? I tym bardziej nastawia mnie to negatywnie.
To ja chyba też jestem dziwna, bo nigdy nie było mnie na nk, i tym bardziej nie zamierzam przyłączyć sie do fb. Jakos mnie to nie kręci po prostu, mam się dobrze bez tych portali

Cytat:
no ja kibluję sama od 10 do 18 , jedyny tego plus że odkąd jestem na l4 to tradycją stało się że codziennie rano budzimy się trochę wcześniej , potem sobie leżymy łóżeczku a potem jemy wspólnie śniadanko milutko tak a wieczorem to ja też się robię taka stęskniona żona ale na równi z moim stęsknionym mężusiem wczoraj jak wrócił o 21 to stwierdził że go główka boli i to jest objaw odstawienia (mnie od niego),że nie może tak długo mnie nie widzieć wazelinka taka
Ja sama w domu, bez tża od 7 do 15.30. Dobrze, że ma blisko do pracy to i wraca szybko do domku

Cytat:

Mi na połówkowym gin powiedział, że na następne usg mamy się zgłosić tak ok 32 tc

Cytat:
Super, gratulacje

Uciekam na spacerek, w Wawie piękna pogoda, trzeba skorzystać... Do później

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:59   #3293
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
suuuuuuuuuuper !!! ale mamy moc

Cytat:
Cześć dziewczyny Ja już odżyłam choć stwierdzam, że jestem jeszcze troszkę słaba po tej chorobie. Zdążyłam już wrócić z ciuszka

z tego co mnie mówił lekarz to takie konkretne badanie (płatne) robi się pomiędzy 28 a 30 tygodniem, ja niestety rezygnuję z tego badania bo nie mam kasy ale liczę na to że moja gin (prywatnie) już na tym etapie ciąży wszystko sprawdzi nawet na gorszym sprzęcie (zresztą dużo koleżanek , już mam właśnie to ostatnie dodatkowe badanie sobie darowało)
Stary 2011-04-05, 12:00   #3294
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Hejo dziewczyny
To ja aniołkowa mamusia , czy administratorka tego forum może sprawdzić czy posiada numer telefonu do Neski ?
Gdzieś nam bidula zniknęła , chyba została w szpitalu , martwimy się o nią w naszym wątku aniołkowych mam i chcialysmy sie z nia skontaktować.
Jeżeli macie do niej numer to poproszę na priv.

dziękuję mamuśki , trzymam kciuki za wasze brzuszki
W klubie jest tylko jej nr gg

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:11   #3295
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
nie no ja też mam spodnie ciążowe nawet 2 pary (jeansy i materiałowe) ale po 1 nie dotrwam w nich do końca ciąży , niestety jestem tym pechowcem który się szybko rozrasta a po 2 chciałam coś sportowego albo rybaczki ale chyba nie będzie mi dane
ja mam nadzieje ze pochodze do konca

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie robię większe zakupy na allegro u jednego sprzedawcy i mam do Was kilka pytań. Może przyda się tu również którejś z pierworódek

Mam od siostry 18 szt. i dokupiłam jeszcze 10 szt. 28 wystarczy? Czy jeszcze dokupić paczuszkę?

Oczywiście pomijając już koszule, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki i rzeczy dla maluszka.

5. Jakiej długości powinna być wanienka dla maluszka? Bo są dostępne 2 długości: 84 i 100 cm

To chyba wszystko, z góry dziękuję
1.ja mialam 5 szt one sa b.szybko schnace
2.ja kupie min 5 opakowan, jeszcze ze szpitala przyniose
3.ja kupuje tylko te podklady poporodowe
4.kubek, sztuce ,recznik itd
5.ja bym wziela na 84cm
6.ja polecam frotte z gumkami i poklady z ceratki, albo przescieradla odazu z taka guma co nie trzeba ceratki
7.skarpetek bym kupiła min 10szt
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
spodni ciążowych mam 4
pary, dwie na ciuchach udało mi się upolować, jedne czarne jeansy a drugie jasne materiałowe hm mama, no i jedna para kupiona na targu na początku ciązy za 130 zł (głupota) i za 60 zł na allegro. ale gorzej jest z letnimi spódnicami, rybaczkami, bo nie mam nic.

chyba pójde spać, kręgosłup mnie boli, nic mnie nie cieszy. tylko narzekam, przesilenie mnie dopadło chyba.

tak z innej beczki: macie juz kosmetyki kupione? myslicie ze wszystko lepiej mieć z jednej serii? bo ja chciałam np oliwkę bambino, żel do mycia z hippa. ale boje sie reakcji uczuleniowej u małej. Muszę zrobić liste co mam kupić, bo czas leci, a sporo rzeczy jeszcze nie mam.
ja bym wziela cala serie tych samych
Cytat:

dziękuję za odp odnośnie butelek TT- chyba jednak kupię z TT a nie z AVENTu, ponoć z TT łatwiej odstawić dziecko od piersi

Kolejne pytanie- szczepicie się na żółtaczkę przed porodem?
a mozna w ciazy sie szczepic?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:13   #3296
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Chyba mnie jakieś choróbsko rozkłada
Polecam Prenalen

A to moje dzisiejsze zdobycze Ceny od 1 d0 2 zł (sorki za słabe zdjęcia, ale nie mogę znaleźć ładowarki do aparatu i robiłam telefonem )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.530001.jpg (28,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.540003.jpg (32,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.540004.jpg (26,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.550001.jpg (31,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.550002.jpg (25,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.560001.jpg (27,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.560002.jpg (21,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.570001.jpg (25,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P050411_11.580001.jpg (33,6 KB, 4 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:14   #3297
83monia
Zakorzenienie

wg mnie tak

wg nie tak - jak nie to dokupisz

mialam jakis i nie uzylam ani razu. to jest ok jak nie masz przewijaka albo jak strasznie sie boisz ze cos sie zamoczy (np. wózek bo i w wózku przewijalam - ale tu tetra starcza)

tantum rossa do podmywania jak rodzisz SN - szybciej sie goi rana i szycie, paracetamol (u mnia w szpitalu nie mieli) w razie goraczki z nawału, krem na sutki (bephanten, maltan...), mala butelka po wodzie z dziubkiem (do rozraiania tantum rossa), woda min i jakies suchary

mi 84 starczalo, ale potem w wannie kąpałąm

chyba bawełna, nie wiem

kilka, latem bedzie w nich rzadko. a juz widze jak potem starsze dziecko siegajace nózek zajada te pomponiki

ja jestem juz dawno po szczepionce na zółtaczke ale nie w zwiazku z porodem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 12:15   #3298
youyou
Zakorzenienie

kurcze nadrabiam od wczoraj i nie mogę nadążyć

DaKaro brawa za udaną wizytę, a dlaczego ktoś pozwał ten szpital?? dlatego że źle podali płeć przecież wiadomo że na to trzeba brać poprawkę i do porodu nigdy nie mamy pewności co się urodzi

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pije piwo karmi, wyczytałam ze ma 0,5 % alk. myślicie ze nie powinnam pić?
.
Jak najbardziej Karmi można pić Ja dużo tego piłam , teraz mi nie wchodzi. Karmi jest podobno też polecane na laktację w czasie karmienia.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

A ja mam do Was wielką prośbę o kciuki w dniu jutrzejszym!!! Dokładnie od południa, bo mój P. zdaje prawko Wiem że Wasze zbiorowe kciuki działają cuda, więc mam nadzieję, że jutro też zadziałacie
Na pewno zda!!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

A MY DZIŚ WESZŁYŚMY W 30 TYDZIEŃ:part y:

Aga za połówkę

To już ostatnia prosta Ci została
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:17   #3299
Vaniliova11
Zadomowienie

Nerola Marina gratuluje 30-stki
Karolinee gratuluje wizyty
Dziewczyny fajne zakupki
Monia Zmalowana fajne brzuszki
Oczywiście trzymam kciuki za wizyty i za zdane prawko
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:21   #3300
wodaqua
Zadomowienie

Nerola, okrągłe świętowanie z tą 30!
i Marina też!

karolinee1983 gratuluję pomyślnej wizyty!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Moja mama nam pomaga bardzo, a na teściów nie mamy co liczyć...A najlepsze jest to, że oni mają kase, i co rusz kupują jakis nowy motor, samochód itp...ale jak mówią- umiesz liczyc, licz na siebie.
Ale mimo wszystko szkoda, że o innych nie pomyślą! Może jak się maleństwo urodzi, to się obudzą?

Madziulka mnie też zastanawiają odpowiedzi na Twoje pytania...

Co do portali to ja juz tylko na FB jestem i to od niedawna, ale z NK juz ze 2 lata temu odeszłam, bo zapraszali mnie ludzie, którzy na ulicy udawali że nie znają, więc chyba tylko tak dla podglądania zapraszali...

Dzisiaj sprawdziłam czy mi nogi nie puchną, ale okazuje się że po przeszło godzinnym łażeniu, jest wszystko ok.

brunetka2000, ładne zakupki, szczególnie jeansy mi się podobają

A oto moje dzisiejsze zakupki - powstrzymałam się jak mogłam, ale i tak wydałam 11 zł...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (70,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (51,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (53,0 KB, 6 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości