|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
co do spodni ja mam ciązowe i całą ciążę bede je nosić.Kupiłam też koszulę ciązowa i spodnice, leginsy
dresy noszę normalne kupione rozm wieksze niz normalnie
|
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nerola gratuluję 30-stego tygodnia ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po 2 chciałam coś sportowego albo rybaczki ale chyba nie będzie mi dane |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Mamuś szukających paczek:
http://allegro.pl/sliczna-malutka-dz...544365620.html http://allegro.pl/next-gap-hm-paka-d...546412393.html http://allegro.pl/paka-dla-corci-51s...545566781.html
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
spodni ciążowych mam 4 pary, dwie na ciuchach udało mi się upolować, jedne czarne jeansy a drugie jasne materiałowe hm mama, no i jedna para kupiona na targu na początku ciązy za 130 zł (głupota) i za 60 zł na allegro. ale gorzej jest z letnimi spódnicami, rybaczkami, bo nie mam nic.
chyba pójde spać, kręgosłup mnie boli, nic mnie nie cieszy. tylko narzekam, przesilenie mnie dopadło chyba. tak z innej beczki: macie juz kosmetyki kupione? myslicie ze wszystko lepiej mieć z jednej serii? bo ja chciałam np oliwkę bambino, żel do mycia z hippa. ale boje sie reakcji uczuleniowej u małej. Muszę zrobić liste co mam kupić, bo czas leci, a sporo rzeczy jeszcze nie mam. |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
Gratuluję każdego nowo zaczętego tygodnia! nerola gratulacje, mi też dziś równiutko 30 TYDZIEŃ WSKOCZYŁ! JUPII! Zaczynam myslec o torbie do szpitala, może wybiorę się dzis do miasta po niektóre ważniejsze akcesoria, bo z kasą ciennnnko ;/ ehh muszę się strasznie ograniczac co do zakupów. No ale cóż. Moja mama nam pomaga bardzo, a na teściów nie mamy co liczyć...A najlepsze jest to, że oni mają kase, i co rusz kupują jakis nowy motor, samochód itp...ale jak mówią- umiesz liczyc, licz na siebie. Śliczne brzucholki dziewczyny, obejrzałam każdy, ale nie pamiętam dokładnie nicków, fajne, zgrabne mniam mniam ![]() Ja może mojego tez obfotuję o wstawię dziś. Wydaje mi się, że z dnia na dzień coraz większy...A mały kopie i to równo. Trzymam kciuki za wizyty, gratuluję udanych!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
dobry Brzuszki
Nerolka za 30 tydzień!! oby do przodudalej trzymam za zdanie tego prawka ja teraz naszykuję sałatkę na obiad robię pite z kurczakiem i sos czosnkowy skoro zapraszają i jest za darmo to korzystam![]() dziś u nas wielka wywózka złomu zbieraliśmy od jesieni i teraz czas zrobić z tym porządek ![]() nic lecę robić obiadek pewnie wieczorkiem się pokaże! Zmalowana brzuszek śliczniutki
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie robię większe zakupy na allegro u jednego sprzedawcy i mam do Was kilka pytań. Może przyda się tu również którejś z pierworódek
![]() 1. Ile jest potrzebnych majtek poporodowych? http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...533157110.html Dostałam od siostry 2 szt. nowych i dokupiłam 2 szt. Czy 4 szt. mi wystarczą? 2. Ile jest potrzebnych podkładów poporodowych? http://allegro.pl/podklady-poporodow...540041505.html Mam od siostry 18 szt. i dokupiłam jeszcze 10 szt. 28 wystarczy? Czy jeszcze dokupić paczuszkę? 3. Czy potrzebne są podkłady higieniczne? Jak tak to ile szt.? http://allegro.pl/podklady-higienicz...535005527.html 4. Czy coś jeszcze z tego typu rzeczy potrzebne jest do szpitala? Oczywiście pomijając już koszule, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki i rzeczy dla maluszka. 5. Jakiej długości powinna być wanienka dla maluszka? Bo są dostępne 2 długości: 84 i 100 cm ![]() 6. Jakie jest lepsze prześcieradło dla maluszka: frotte, czy bawełniane? 7. Co sądzicie o tych skarpetkach? http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...539469181.html Ile szt. skarpetek kupujecie? To chyba wszystko, z góry dziękuję
|
#3280 | ||||||
|
Rozeznanie
|
przestało padać a ja wczoraj przez ten deszcz zaczęłam porządki w szufladach z dokumentami i oczywiście rozgrzebałam to wszystko i dziś muszę to ogarnąć ![]() a dziś już wena bardziej na spacer niż porządki Cytat:
No i oczywiście po dotarciu do celu- pierwsze co to szukam WCCytat:
i zaczynam już poznawać kiedy uderza stópkami a kiedy po prostu się przemieszcza i kiedy ma czkawkę- ta więź z brzuchem jest dla mnie czymś niepojętym Cytat:
![]() Cytat:
A ładowana od góry niech sobie będzie otwarta- i tak staram się nic nie trzymać na pralce.Cytat:
![]() Cytat:
![]() juuuuuż?? ale ten czas leci.. no chociaż my jutro kończymy 26 tc-------- dziewczyny- piękne brzuchy macie za prawo jazdy i za wizyty- ![]() Co do TV w sypialni- jestem absolutną przeciwniczką. Podobnie jak brumek powiedziałam mężowi, że absolutnie nie zgadzam się na telewizor w sypialni. To jest miejsce odpoczynku, relaksu i innych miłych rzeczy ![]() A jeszcze wracając do TV - włączamy ją i tak zwykle wieczorem. Ja nawet jak jestem teraz na L4 to nie oglądam TV, za to radio mam włączone cały dzień dziękuję za odp odnośnie butelek TT- chyba jednak kupię z TT a nie z AVENTu, ponoć z TT łatwiej odstawić dziecko od piersi mój syn w 22 tc też miał od 0,5 kg więc to chyba normalna waga stopy mi nie puchną ale też mam wrażenie, jakby rozmiar się zwiększył ![]() portale społecznościowe- jestem może trochę dziwna jak na te czasy ale jestem totalnie antyportalowa Wszędzie- w radiu, w e-sklepach- "szukaj nas na fb". A jak nie mam fb to co- jestem gorsza?? I tym bardziej nastawia mnie to negatywnie. Kolejne pytanie- szczepicie się na żółtaczkę przed porodem? Idę walczyć dalej z szufladami
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milutko tak a wieczorem to ja też się robię taka stęskniona żona ale na równi z moim stęsknionym mężusiem wczoraj jak wrócił o 21 to stwierdził że go główka boli i to jest objaw odstawienia (mnie od niego),że nie może tak długo mnie nie widzieć wazelinka taka
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo z 4 razy w wc byłam tylko 2 ![]() Moja Karolinka tez na boku sie wierci tak fajnie lubie lezec na boku tak sie wiercipietoli jak ja to mowie wtedy poza tym tak jak Ty LadyInBlack rozrozniam juz kiedy sie przemieszcza, kiedy ma czkawke (te rytmiczne puki sa slodkie, ale czasami sie az martwie bo dlugo potrafi nieraz to trwac hehe ) i kiedy zasadza mi kopniaka boskie uczucie ![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-05 o 11:40 |
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja już odżyłam Teraz jem śniadanko i nasunęło mi sie pytanie o następne USG. Chodzę do lekarza na NFZ, a na usg prywatnie. Ostatnio byłam na tym połówkowym w 22 tygodniu, dziś zaczęłam 25 tydzień , kiedy mam iść na jakieś usg ?????????????
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
A jesli chodzi o sikanie, ja chodzę w nocy 5, 6 razy do łazienki. Przewalone, tym bardziej że potem nie mogę zasnąć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieki za kciuki naprawde pomogły
Właśnie wróciłam z poradni cukrzycowej . Na czczo 69 cukru we krwi a po 75 g glukozy i 2godzinach 138 |
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczyny
To ja aniołkowa mamusia , czy administratorka tego forum może sprawdzić czy posiada numer telefonu do Neski ? Gdzieś nam bidula zniknęła , chyba została w szpitalu , martwimy się o nią w naszym wątku aniołkowych mam i chcialysmy sie z nia skontaktować. Jeżeli macie do niej numer to poproszę na priv. dziękuję mamuśki , trzymam kciuki za wasze brzuszki |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Ja teraz w czwartek idę na zwykłą wizytę. A taka z USG będzie koło 30 tygodnia. Też chodze na NFZ.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy chodze raz. O 4.10
już od trzech dni równo po 4 wstaje![]() Chyba mnie jakieś choróbsko rozkłada |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpiętą mam kurtkę bo gorąco (20 stopni!) było
|
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uciekam na spacerek, w Wawie piękna pogoda, trzeba skorzystać... Do później |
||||
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2.ja kupie min 5 opakowan, jeszcze ze szpitala przyniose 3.ja kupuje tylko te podklady poporodowe 4.kubek, sztuce ,recznik itd 5.ja bym wziela na 84cm 6.ja polecam frotte z gumkami i poklady z ceratki, albo przescieradla odazu z taka guma co nie trzeba ceratki 7.skarpetek bym kupiła min 10szt Cytat:
a mozna w ciazy sie szczepic? |
|||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Prenalen
A to moje dzisiejsze zdobycze Ceny od 1 d0 2 zł (sorki za słabe zdjęcia, ale nie mogę znaleźć ładowarki do aparatu i robiłam telefonem )
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ile jest potrzebnych majtek poporodowych?
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...533157110.html Dostałam od siostry 2 szt. nowych i dokupiłam 2 szt. Czy 4 szt. mi wystarczą? wg mnie tak 2. Ile jest potrzebnych podkładów poporodowych? http://allegro.pl/podklady-poporodow...540041505.html Mam od siostry 18 szt. i dokupiłam jeszcze 10 szt. 28 wystarczy? Czy jeszcze dokupić paczuszkę? wg nie tak - jak nie to dokupisz 3. Czy potrzebne są podkłady higieniczne? Jak tak to ile szt.? http://allegro.pl/podklady-higienicz...535005527.html mialam jakis i nie uzylam ani razu. to jest ok jak nie masz przewijaka albo jak strasznie sie boisz ze cos sie zamoczy (np. wózek bo i w wózku przewijalam - ale tu tetra starcza) 4. Czy coś jeszcze z tego typu rzeczy potrzebne jest do szpitala? Oczywiście pomijając już koszule, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki i rzeczy dla maluszka. tantum rossa do podmywania jak rodzisz SN - szybciej sie goi rana i szycie, paracetamol (u mnia w szpitalu nie mieli) w razie goraczki z nawału, krem na sutki (bephanten, maltan...), mala butelka po wodzie z dziubkiem (do rozraiania tantum rossa), woda min i jakies suchary 5. Jakiej długości powinna być wanienka dla maluszka? Bo są dostępne 2 długości: 84 i 100 cm ![]() mi 84 starczalo, ale potem w wannie kąpałąm 6. Jakie jest lepsze prześcieradło dla maluszka: frotte, czy bawełniane? chyba bawełna, nie wiem 7. Co sądzicie o tych skarpetkach? http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...539469181.html Ile szt. skarpetek kupujecie? kilka, latem bedzie w nich rzadko. a juz widze jak potem starsze dziecko siegajace nózek zajada te pomponiki ![]() ja jestem juz dawno po szczepionce na zółtaczke ale nie w zwiazku z porodem |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze nadrabiam od wczoraj i nie mogę nadążyć
![]() DaKaro brawa za udaną wizytę , a dlaczego ktoś pozwał ten szpital?? dlatego że źle podali płeć przecież wiadomo że na to trzeba brać poprawkę i do porodu nigdy nie mamy pewności co się urodzi![]() Cytat:
Ja dużo tego piłam , teraz mi nie wchodzi. Karmi jest podobno też polecane na laktację w czasie karmienia.Cytat:
![]() ![]() ![]() To już ostatnia prosta Ci została
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Nerola Marina gratuluje 30-stki
Karolinee gratuluje wizyty ![]() Dziewczyny fajne zakupki Monia Zmalowana fajne brzuszki Oczywiście trzymam kciuki za wizyty i za zdane prawko
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Nerola, okrągłe świętowanie z tą 30!
i Marina też! karolinee1983 gratuluję pomyślnej wizyty! Cytat:
Madziulka mnie też zastanawiają odpowiedzi na Twoje pytania... Co do portali to ja juz tylko na FB jestem i to od niedawna, ale z NK juz ze 2 lata temu odeszłam, bo zapraszali mnie ludzie, którzy na ulicy udawali że nie znają, więc chyba tylko tak dla podglądania zapraszali... Dzisiaj sprawdziłam czy mi nogi nie puchną, ale okazuje się że po przeszło godzinnym łażeniu, jest wszystko ok. brunetka2000, ładne zakupki, szczególnie jeansy mi się podobają ![]() A oto moje dzisiejsze zakupki - powstrzymałam się jak mogłam, ale i tak wydałam 11 zł... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

dresy noszę normalne kupione rozm wieksze niz normalnie

Ja się tylko zamelduję po wczorajszej wizycie u gina, bo wczoraj za późno wróciliśmy z kina i nie miałam już siły na wizaż....
szyjka długa, zamknięta. Ostatnio zauważyłam, że czasami twardnieje mi brzuch, ale gin stwierdził, że nic się nie dzieje złego - macica ćwiczy i tyle. Podejrzeliśmy małą, wierciła się jak zwykle, zresztą miała wczoraj aktywny dzień bo dużo razy ją czułam. Serduszko biło prawidłowo...

A ładowana od góry niech sobie będzie otwarta- i tak staram się nic nie trzymać na pralce.
Nikt mi nie wierzy, jak mnie poznaje. Mój mąż jeszcze młodziej, a też 31 na karku
:part y:
ale ten czas leci.. no chociaż my jutro kończymy 26 tc