|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
A ja się trochę zdołowałam. Okazuje się że na rozprawę będę musiała wzywać świadków :/
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja właśnie kupiłam grę Pegasus
![]() Mam ochotę na Mario ![]() Mój mąż pewnie się zaśmieje, co prawda nie jest to Playstation 3 ale też konsole tylko trochę starszą ![]() Za takie pieniądze to fajna sprawa ![]() ~~*~~ ZMALOWANA pamiętam MUSI BYĆ DOBRZE! ~~*~~ A Ja się zastanawiam czy wybrać się do biedrony ![]() Mam ochotę na coś słodkiego a w domu nic nie ma
|
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
ja sie dolanczam do klubu milosniczek allegro,dzis tez niemoglam sie powstrzymac,pochwale sie
http://moto.allegro.pl/modna-panna-w...544668488.html |
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Agulaabar- śpiworek
przekąski potrzebuję na zimno,dla dorosłych,dzieci już na tyle duże że mogą dziubac jedzenie z dorosłymi.potrzebuję pomysłów,bo ja jestem ZERO wtym temacie
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.... to na zimno mi przychodzą do głowy jedynie jakieś sałatki, twarozki, jajca faszerowane, roladki z szynki z twarożkiem lub innym nadzieniem.... koreczki, sałatka owocowa, koreczki owocowe, krakersy z pastami, no nie wiem co jeszcze....
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik ja też jestem zero w temacie gotowania i zawsze posiłkuję się netem... na tych stronkach są fajne przepisy, może coś znajdziesz ciekawego na party:
http://www.edziecko.pl/jedzenie/0,79376.html http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Re...categoryId=501 https://mamotoja.pl/karmienie.html http://www.wielkiezarcie.com/recipesgroups.php no i pozostaje jeszcze wizazowy Smaczny.. powodzenia!
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -sałatka z pieczarek albo z tuńczyka albo z brokułów, sałatka gyros, sałatka grecka ![]() -pomidorki z sosem czosnkowym i tartym serem ![]() -rogaliki z ciasta francuskiego -baleron białoruski -tombaliki To wszytsko zawsze robię na imprezy
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-05 o 17:38 |
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam prawie pół kilograma lodów toffi z opakowania kilogramowego. Zaraz pęknę. A to takie kaloryczne. słodyczy nie jadam, ale lodami sie opycham. mądre to?
zanetaa88 oj pamiętam czasy pegasusa, fajnie było..mam gdzies na kompie mario, ale to nie to samo co kiedyś.. agulaabar sliczny spiworek. nerola pewnie ze się opyla! zaraz ja chyba pobuszuje na all. |
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupujesz gotowe ciast francuskie, parówki i ser żółty. Na ciasto kładziesz trochę startego sera, na ser parówkę i zawijasz tak zeby sie skleiło i odcinasz. Potem kroję na małe kawałki takie około 1,5/2 cm żeby były na jeden kęs i układam na blachę. I tak aż się ciasto skończy. Potem roztrzepanym jajkiem smaruję z wierzchu i piekę jakieś 20 minut w 200 stopniach az się zrumienią i gotowe Zawsze podaje w małej miseczce keczup do tego. Można powbijać wykałaczki jak tutaj http://www.kuchnia.tv/img_files/prze...4/koreczki.jpg
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
brunetka ale jestes okropna taakiego smaka narobić margaret uwielbiam parówki w ciescie franc. u mnie na przyjęciach sprawdzają sięz przekąsek sałatki róznego rodzaju, koreczki i nuggetsy (ostatnio modne mozna kupic w torebkach panierke wedlug upodobań ) buty z piwnicy przywlekłam......zimy ma nie być bo same klapki i balerinki mam w domu ![]() ide zrobić sobie kąpiel i trochę zabiegów pielęgnacyjnych małe "odszczurzanie" a potem może jakaś kolacyjka ![]() dziś znów wydawało mi sie kilka razy że czujęruchy....ale czy to dziecko czy jelita nei wiem
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-05 o 17:54 |
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne! Cytat:
Ja kupiłam w Ikei taki talerz obrotowy drewniany dosyc duży i na nim daje zawsze ser salami, gouda,feta,valboł (nie wiem jak sie pisze) do tego ogóreczek, pomidor z cebulka i kilka rodzai szynek, przystrajam to sałatą i gałązkami np koperku. Do tego w koszyszczku kilka pieczyw typu, bagietka, ciabata, chleb zwykly, chleb ziarnisty. Nie raz jak dam np tylko 5 plasetrów sera i zawinie w rulon to tego wszytskiego wyglada jakby nie wiadomo ile tego bylo i wyglada tak jakbym tez nie wiadomo ile pieniedzy wydała na taki talerz rozmaitości a tak naprawde poszlo grosze:P Lubie jak jest czegoś mniej ale większy wybór, człowiek momentalnie sam nie wie za co ma się zabrać Do tego jakas sałatka np z sałaty lodowej i kielbaski na goraco? |
||
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Ha HA!Uwielbiam jedzenie, uwielbiam rozmawiać o jedzeniu, uwielbiam zbierać przepisy uwielbiam gotować uwielbiam mieć w kuchni akcesoria do gotowania typu: noże dekoracyjne i uwielbiam jeść ![]() Właśnie wcinam prażynki ![]() :interne t:a czeka na mnie jeszcze Lion ![]() ![]() a lód już zjedzony ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Ja tak robiłam, ale z całą parówką i nie kroiłam. NA zimno to jest też dobre? Bo ja to tylko na ciepło zaraz jadłam :x |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,zaraz idę nadrobić. Jutro idę do szpitala,na kilka dni bo kroplówki nam dostać,bo szyjka się niebezpiecznie skraca. Modlimy się z ginem żeby wytrzymać jeszcze trochę.
I mam cukrzycę ciążowa :-( . Także prosiłabym o trzymanie kciukow. VANILIOVA jak tam Twoje obciążenie? Idę czytać.
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zupełnie nic mi nie przychodzi do głowy ![]() Chyba należę do chomików ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Tam pewnie będą o Ciebie dobrze dbać! ![]() Cytat:
cokolwiek zrobię czy ciasto, czy ciasteczka,rogale itp. To na ciepło wcina, ostatnio tak zjadł pączki , mnie aż brzuch bolał jak na niego patrzyłam. Jakoś zostałam nauczona ze co do pączków powinny być zimne, bo brzuch może boleć, a on co ty bierze gorące, szalony... |
|||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wróciłam z miasta :P
Kupilam trochę rzeczy - biustonosz do karmienia (8,90:P) dwie piżamki do szpitala rozpinane z przodu w lumpku ale po 10 zł jedna i szlafrok też, ale śliczny, cienki. te podkłady tez kupiłam w aptece i wkładki laktacyjne... Biorę się za nadrabianko !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknie ślubną nie sprzedawałam , bo nadaje się w sumie tylko do tego aby wisiała w szafie, trochę ją zniszczyłam na sesji zdjęciowej ![]() I tak zastanawiam się co by można sprzedać ? |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i biorę się za nadrabianie
![]() Cytat:
mnie tu na stronie https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html też pokazuje że maluszek już ma ponad kilo ![]() zaneta, śliczne ciuszki nie mów że po 1 zł? ![]() wodaqua, widzę że pani nie odpuszcza ale Ty też nie odpuszczaj ![]() brunetka, ja też na nfz chodzę, ostatnie usg miałam w 22 tc, teraz mam 28tc, myślałam żeby się niedługo wybrać prywatnie, ale pani dr mnie miło zaskoczyła i dostałam skierowanie, więc za tydzień idę generalnie po 30 tc na pewno należy zrobić, wcześniej to chyba tylko jeśli chcesz ![]() Natka, mnie wzrok się nawet nie pogorszył, za to pamięć tak ![]() Vaniliowa, super że wyszło w porządku! zanka, za Ciebie też ![]() co znów kupiłaś? ![]() sygine, pogratuluj mężowi ![]() 83monia, nie wiem jak u Ciebie, ja np przy wyborze lekarza rodzinnego od razu miałam deklarację położnej środowiskowej...co prawda wtedy jeszcze się zastanawiałam po co mi ktoś taki może też masz?babonik, jak potrzebujesz przepisów to służę pomocą ![]() agulaaabar, no to super na allegro się udało? ![]() eh...wróciłam z uczelni i standardowo padam.... do tego szwy mnie trochę ciągną, a gorsze chyba że swędzą... i nic na to nie mogę poradzić??
|
|
|
#3382 |
|
BAN stały
|
Bella to mnie zmartwiłaś
![]() Ile ma szyjka?Rozwiera sie czy trzyma? Moze by Ci passara nałożyli? Musisz nogi zaciskać jeszcze kilka tygodni!!! I jeszcze cukrzyca ![]() Trzymam bardzo mocno kciuki.Spisz sobie do kogoś nr z Klubu i dawaj znać jak nie będziesz miała neta,zebysmy tu nie umarły z niepokoju. Moi synkowie maja niebawem urodziny:10 i 15 kwietnia ale ja nic nie robie pierwszy raz bo kasy nie mam. Będą tylko babcie,dziadek,wujek ale znając moje przyjaciółki(w tym jedna chrzestna |Krystka),to przyjadą. Będą tylko 2 torty,ciasto i kawa,herbata. Bardzo mi przykro ale nie dam rady więcej.A w maju jeszcze Szymcia urodziny. Wynagrodzimy im te marne urodzinki jakimś wyjazdem nad jeziorko i ognisko. GraTULUJĘ SPRZEDANEJ SUKNI!!! ![]() A tak sie obawiałaś,że nie sprzedasz. Mi się nie chce wystaWIAĆ,SPRZEDAWAĆ,WYSY ŁAĆ.OGARNĄŁ MNIE LEŃ SPRZEDAWCY. Cholerny caps
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do swędzenia, kiedyś jak leżałam na otropedii to kolega tak dla jaj poprosił o jakąś tabletkę na swędzenie, bo miał nogę w gipsie.Był pewien że takiej tabletki nie ma, a pielegniarka mu coś tam przyniosła, pytanie czy to nie była zwykła wit. C?
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-05 o 18:46 |
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wystawiam co mi zbedne, buty, ciuchy, jakieś drobnostki nawet![]() Dziewczyna ja znalazłam na allegro, a że jest z moich rejonów to była zmierzyć w komisie i chce ją kupic w czwartek ja odbieram z komisu i mam się spotkac z ta dziewczyna![]() Cytat:
![]() Ja się w końcu zebrałam i w sumie zarobiłam juz ok tysiaka, więc jestem mega zadowolona |
||
|
|
|
#3385 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak wygrywam aukcje, na których mi zależy albo nie mam kiedy licytować. Kilka strzałów w miesiącu nic nie kosztuje.---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Może to i defekt ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Ja nie pamiętam, żebym miała kiedykolwiek bardziej 'huczną' imprezę. Jak dla dziecka, to świąteczna atmosfera + tort = full wypas i na pewno się będzie cieszyć.
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-04-05 o 18:54 |
|||||
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
brunetka2000, wodaqua, zanetaa88, marzena bardzo fajne zakupki
![]() Kajool nom to najadłas sie strachu ale dobrze ze dzidzius ma sie wporzadku kashanesa witamy i zapraszamy do udzielania sie ![]() ![]() 83monian gratki ze wszystkie wyniki ok ![]() Scio u nas w przychodni tez jest tak, ze kazda kobieta musi sobie wybrac położną środowiskową, czy jest w ciąży czy nie. Ja tez taka deklaracje wypelnialam ![]() sygine nom to kciuki rzeczywiscie pomogły hehe gratki dla meza, zdolniacha ![]() Zanetaa88 za aukcje ![]() bella7 trzymaj sie kochana, oby szyjka sie juz nie skracala i dzidzie wysiedzialy jak najblizej porodu w brzuszku ![]() Ja wylicytowalam rajstopy ciazowe, bluzeczke ciazowa i spodnice dzinsowa ciazowa mam juz ciuszki zadowolona jestem
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-05 o 19:02 |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę działa? Może ten mój wózek tak zalicytuje |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3388 |
|
BAN stały
|
Marina to Ty już też gotowa
![]() Lilka a fotki to co? Ela tak myślisz,że im starczy?Bo to w sumie robię im podwójne bo dzieli ich 5 dni. Agula to świetnie!!!!Niemal wyprawka
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
agulaabar ale fajnie, kaski wpadnie. Też musze kiedys poświęcić czas i powystawiać, sporo rzeczy mi zbywa w szafach między innymi.
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
A mi właśnie babcia dostarczyła pierogi za kapustą i grzybami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Zakończone: 2

Ha HA!
:interne t:

toc to kolos jak na ten okres ciązy 

Może to i defekt