| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |      | 12 | 19,35% | 
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |      | 2 | 3,23% | 
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |      | 0 | 0% | 
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |      | 27 | 43,55% | 
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |      | 0 | 0% | 
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |      | 3 | 4,84% | 
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |      | 3 | 4,84% | 
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |      | 1 | 1,61% | 
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |      | 14 | 22,58% | 
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-04-11, 20:29 | #2251 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-04-11, 20:30 | #2252 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

24kasia86 extra wyglądasz w tej fryzurce   grazin te lody miami są faktycznie pychaaa  te różowe póki co jadłam, ale są też kakaowe chyba  listopadowa super wyglądasz!   dziewczyny nie wiem czy już padło takie pytanie tutaj  ale czy będziecie rodzić z Tżtami?? czy chcą z Wami być przy porodzie   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:31 | #2253 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: Morze 
				 | 

Cytat: 
  ..były pyszne i jeszcze mam kilka   
				__________________  10.06.2011 Alicja | |
|     | 
|  2011-04-11, 20:32 | #2254 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ja w to tak czesto nie gram, ale az sobie zagram teraz:P bede czekac na to napastowanie:P moj tz oszaleje jak wszystki zaczniecie pisac ze rodzicie  on ma taka bbede z mojej funkcji dyzurnej  wczoraj sie troche wstawił i zaczał sie nabijac i sie mnie pyta kto jest drugą dyżurną bo nie bedzie wiedział kogo ma poinformowac w pierwszej kolejnosci jak urodze     
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-11, 20:33 | #2255 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Oslo, Norwegia 
				 | 

andziotku u nas zawsze tak, zima, zima a tu nagle puff! i 25 stopni!, ale chyba sie zaprawilam tym naglym latem bo katar mnie megastyczny dopadl niestety, jutro jednakze ma byc tylko 7 stopni i deszcz dla odmiany  Mary no o rabat to tez bym sie wsciakla, czlowiek kupuje 100 kocykow i ani 5 procent nie dostanie:  co do boli ja tez mam nocami okresowe, i w ogole budze sie zawsze z twardym brzuchem strasznie, nie wiem dlaczego.. dlubac w kwiatkac tez nei lubie, dlatego co jakis czas sa nowe bo jakims dziwnym trafem umieraja.... ale jak piszesz lubie sobie kawuche na tarasie wypic wsrod pieknego kwiecia  a gdzie zdjecie?!?! moria doczytalam, ze bylas na KTG, najwazniejsze ze wszystko dobrze  aliczka super zakupy! ide sobie jakies inhalacje n aten katar poczynic bo noc bedzi udana zdaje sie... kombinacja zgaga- siusiu-katar..normalnie sama radosc   | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:33 | #2256 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Nieszczęścia nie chodzą parami. Chodzą stadami!! Znów nam nawaliło auto... a niby wszystko było cacy... Ja wymiękam... Chyba przejdę na relanium...   :mur  : | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:34 | #2257 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Od 14.04 w Lidlu Staniki do karmienia http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_18025.htm Pieluszki tetrowe http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_18087.htm 
				__________________   | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:37 | #2258 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ale jak sie okaze w praniu czy nie zemdleje:P Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2011-04-11, 20:40 | #2259 | 
				 | 

Mój mąż będzie, głównie po to żeby w razie czego coś załatwić i żeby dziecka z oka nie spuszczać.    
				__________________   | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:42 | #2260 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: sloneczna Italia 
				 | 

anula_81 dziekuje Kochana  No nie jestem grubasem tylko brzuszek mam mega wielki!!! 24kasia86 wiesz co ja mysle, ze za zadko sie smarowalas, ale ja tez codziennie sie nie smaruje, bo...mi sie nie chce  teraz mi sie wlasnie taki lepszy krem skonczyl, a tu koncowka ciazy!!! Dziewczynki pytalam sie Was ostatnio o zestaw garnkow, oczywiscie jeszcze nie kupilam, teraz upatrzylam inny berghoff'a ale bez termostatu i jest tanszy niz gerlach, jak podoba sie Wam ten model?? http://allegro.pl/berghoff-zestaw-ga...530078872.html 
				__________________ Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:45 | #2261 | 
				 | 

principessina garnki ładnie się prezentują a czy wystarczy Ci tylko jeden duży garnek??? Jednak te większe używa się częściej.

__________________   | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:45 | #2262 | 
				 | 

grazin, mamaoptymistka to zazdroszczę   mój póki co nie chce być przy porodzie bo uważa, że psychicznie nie da rady....co ciekawe ciążą interesuje się aż za bardzo, sam wybiera ubranka, szuka łóżeczka, wózka, czyta gazety mamusiowe  a do bycia ze mną przy porodzie nie jest gotowy , trochę mi smutno, ale wymuszać nie ma co  chciałabym go jakoś przekonać, ale nie bardzo wiem jak   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:50 | #2263 | 
				 | 

Ollliwka może powiedz mu że zależy Ci na tym aby w razie czego on zareagował jakby coś się działo, żeby potem obserwował dziecko. Przecież może siedzieć z Tobą przy głowie i nie musi nic robić a jak uzna że musi wyjść to wyjdzie i już. Może powiedz że czułabyś się bezpieczniej.

__________________   | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:50 | #2264 | |
				 | 

Cytat: 
  chciałabym żeby przeciął pępowinę Małemu (zakładają,że dotrwa do końca  ), myślę,że będzie dla mnie wsparciem, pomoże zmienić pozycję, i będę miała w kogo wbijać paznokcie przy skurczybykach  Ostatnio wspomniałam o porodzie rodzinnym mojej mamie- jak na mnie skoczyła  że w życiu by nie chciała,żeby facet był z nią przy porodzie  ja myślę,że czasy się zmieniły i teraz kobiety inaczej na to patrzą   | |
|     | 
|  2011-04-11, 20:51 | #2265 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Ale naskrobałyście dziewczynki dzisiaj przez cały dzień   , zostało mi jeszcze dwie strony do nadrobienia, ale Tż już upomina się o lapka, więc napiszę jak tam na wizycie... Tak więc lekarz nie był szczęśliwy z tego białka w moczu, szczególnie, że nie jest to mała ilośc. Nie mam obrzęków, wysokiego ciśnienia i nie przytyłam w ostatnim czasie jakoś strasznie dużo więc kazał mi się tym nie przejmowac - może to byc po prostu białkomocz ciązowy, który podobno zdarza się pod koniec ciązy. Badanie mam powtórzyc i jak będzie wzrost to podjechac do niego - tylko już teraz mi powiedział, że nie ma nawet co na to dac - można podac jakieś sterydy, ale mają negatywny wpływ na dziecko. Okazało się też, że ten wymaz który miałam robiony w szpitalu to nie ten na paciorkowce  i na 20.04 umówił się ze mną na pobranie wymazu - mam nadzieję, że doczekam, potem 4.05 wizyta już w szpitalu, a jak dalej nie urodzę to 7 dni po terminie muszę obowiązkowo zgłosic się do szpitala  . Szyjka króciutka, ale trzyma, brzuch miękki, powiedział, że musze wytrzymac jeszcze 2 tyg., bo wg niego ciąża donoszona to skończony 38tydzień - ale oszczędzac się już tak nie muszę  Usg dzisiaj zrobił na szybko  i pomiary wyszły takie, że np. kosc udową ma krótsza niż 3 tyg. temu jak robili mi usg w szpitalu - od razu zaznaczył, żeby się wymiarami nie sugerowac - wg tych pomiarów mała waży 2600g. No i ważne - kontrola ruchów x5 - trzeba o tym pamiętac i nie zaniedbywac!  Ale się rozpisałam - przepraszam  Dziewczynki widziałam jakie macie śliczne brzuszki  Kasiu jak ty ślicznie wyglądasz  Kciuki za Siasia   
				__________________     18.05.2011 | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:52 | #2266 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: sloneczna Italia 
				 | 

ale mowisz o tym garnku o pojemnosci 5 litrow? taki teraz mam jeden i w ogole go prawie nie uzywam...

__________________ Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:53 | #2267 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: mazowsze 
				 | 

Catia   kasia łódzka Ślicznie wyglądasz  I brzusio jaki piłeczkowaty  Ale mam wrażenie, że wysoko jest  A może daj dwa zdjęcia do porównania?? caroline Ja miałam dwa, ale nie używałam w ogóle... Ollliwka Mój tż od początku chce. Ja na początku bardzo nie chciałam, ale teraz myślę, że się zgodzę  Nawet zaczął mi się ten pomysł podobać  A ja nie mam netu  Nie wiadomo kiedy będę mieć - więc jakby mnie nie było, to spokojnie - nie rodzę  Obecnie korzystam z mieszkania teściowej, bo tż miał sprawę do swojej siostry. Nie lubię TP S.A.  Nie mam jak pisać pracy mgr (sporo muszę z netu korzystać), nie mam wizażu, nie mogę pracować (pracuję przez net  )... Tż ma jutro ważną prezentację i musi ją tu u teściowej przygotować, bo U NAS TEPSA NAWALIŁA   
				__________________ 5.5.2011 Edzik 20.9.2013 Encia Rok z Jillian i Mel B✓ Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free  More water&vegetables 13/100 sugarfree days | 
|     | 
|  2011-04-11, 20:55 | #2268 | ||
				 | 

Cytat: 
  na piersiach już ze 2 mies. temu, ale co gorsze, ostatnio na boczkach i... powoli zauważam na udach ;( JA JUŻ NIE CHCE TYĆ ;(;(;( Cytat: 
 Ja się trochę boję (wiem,że to głupie),tego jak Tż będzie na mnie patrzył po porodzie... chciałabym aby np. podczas"przytulania się" nie miał w głowie obrazu mnie rodzącej czy coś w tym stylu   | ||
|     | 
|  2011-04-11, 20:59 | #2269 | 
				 | 

Tego typu argumenty wysuwam Tż...ale jakoś skutku to nie przynosi  szkoda kurcze bo nie spodziewałam się tego po nim tymbardziej, że to co się dzieje ze mną teraz obojętne mu nie jest. Chciałabym żeby był chociaż ze mną na samym początku...podał wodę i takie inne  a w ostatniej fazie może wyjść jak chce, ale to też chyba do niego nie przemawia...może dlatego, że on panicznie boi się szpitali i unika ich jak ognia  jakąś traumę ma z tym związaną o której wiem w sumie od dawna. 
				__________________ | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-04-11, 21:05 | #2270 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Nigdziebądź 
				 | 

Olliwko, mój TŻ chce być przy porodzie, ja na początku miałam obiekcje, ale ustąpiłam. Okazało się jednak, że w szpitalu, w którym rodzę, facet może być na początku porodu, jakieś masaże, woda mineralna na twarz partnerki, ale jak już poród właściwy, to wynocha i potem wołają na przecięcie pępowiny. Także jak dla mnie koko dżambo lux malina jazz   Grażyna! Ty masz sama się tu zameldować, że rodzisz!  Anula, tja... brak rabatu mnie zniechęcił, a przecież ich rzeczy nie należą do najtańszych  Co do kwiatków, wyobrażasz sobie, my na huśtawkach/leżaczkach z kawą, lapkiem, a obok maluszki śpią?  Moria, dzięki Anuli doczytałam, że wszystko dobrze, a Igusia Cię nastraszyła tylko  No i super taki niespodziewany Baby Shower!  Weredko, nie denerwuj się na coś, na co nie masz wpływu  kochana, wiesz, że jak się wali, to konkretnie. Siły i spokoju życzę   | 
|     | 
|  2011-04-11, 21:07 | #2271 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: DE 
				 | 

Cytat: 
 Podoba mi się ten zestaw  Dziewczonka  Ollliwka mój Tż jeszcze się nie określił, co do towarzyszenia mi przy porodzie, w maju idę na konsultację do szpitala, gdzie zdecydują jak będę rodzić. Do tego czasu Tż ma się zdecydować. Ale nie mam zamiaru go przekonywać czy namawiać. Chcę, żeby sam zdecydował i w żaden sposób nie czuł się przeze mnie zmuszony czy nakłoniony. Jeśli wybierze poród ze mną, chcę wówczas aby to była tylko jego, przemyślana decyzja. | |
|     | 
|  2011-04-11, 21:09 | #2272 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Nigdziebądź 
				 | 

Oooo, ciekawa jestem, co u naszej wątkowej maturzystki?   )) | 
|     | 
|  2011-04-11, 21:14 | #2273 | |
				 | 

Cytat: 
  dla mnie to stres - zresztą dla każdej z nas, ale jakbym wiedziała, że będzie tam ze mną lepiej bym była nastawiona do porodu   Nie jest Ci smutno, że "nie podjął decyzji" ? mnie trochę dołuje jak mój tak mówi. 
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-04-11, 21:15 | #2274 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 ta rączka strasznie niewygodna mi się wydaje, do spacerówek się taka sprawdza bo to lżejsze wózki, ale do takiego to chyba ciężko będzie podnieść pionowo rękami razem z dzieckiem  Cytat: 
  choć tamte chyba ładniejsze, no ale cena też się liczy ... Cytat: 
     | |||
|     | 
|  2011-04-11, 21:26 | #2275 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Oslo, Norwegia 
				 | 

A ja pod prysznicem zauwazylam nowy rozstep na boczku...laaaa  ((((((((( 'zaplacze sie normalnie! Oliwka moj TZ powiedzial, ze nawet gdybym nie chciala to i tak by ze mna poszedl, bo mnie sam nie zostawi w szpitalu, i ze za nic nie przegapi narodzin naszje pierwszej coreczki  Mary znalazlam zdjecia  elegancka mamusia z hanutka  nooo ja juz sie nie moge doczekac lezakowania z wozeczkiem obok i wylegiwania sie na trawce w pobliskim parku z ksiazka i Zosienka przy boku! Cytat: 
  ta wiosna mnie tak nastroila, ale letnie temperatury naprawde sprawily ze cpik mam juz do kolan..oj ciezka nocka bedzie. chyba sie zbieram spac.... buziaki! Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-11 o 21:27 | |
|     | 
|  2011-04-11, 21:26 | #2276 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: DE 
				 | 

Cytat: 
 Nie, nie jest mi smutno. Jakąkolwiek podejmie decyzję, ja ją zaakceptuję. Jeśli nie odważy się być przy porodzie to i tak będzie wtedy w szpitalu, więc będę miała go 'pod ręką' Powiem Ci szczerze, że wolę aby nie było go przy porodzie niż ma być obok, ale po moich namowach. Wiem, że gdybym prosiła i przekonywała on zgodził by się zrobić to dla mnie. | |
|     | 
|  2011-04-11, 21:26 | #2277 | 
				 | 

Ech, chciałabym się nie przejmować. Ale nie potrafię, tym bardziej, że nie mamy kasy na te wszystkie naprawy, a naprawić trzeba... Muszę wykombinować skądś choć 1000 zł, żeby jakoś przeżyć do 10 maja, potem będzie już z górki. Może któraś mi doradzi, gdzie by się tu po pożyczkę udać?? Bo w ING, gdzie mamy konto, okazało się, że nie mamy zdolności z powodu mojego kredytu studenckiego...

| 
|     | 
|  2011-04-11, 21:35 | #2278 | 
				 | 

Weredko a może od kogoś z rodziny lub znajomych lepiej 100 zł więcej oddać komuś ze znajomych niż brać te złodziejsko oprocentowane pożyczki.

__________________   | 
|     | 
|  2011-04-11, 21:39 | #2279 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Ruda Śląska 
				 | 

Dziewczonka za wizytę   Weredka no strasznie mi przykro, że znowu masz kłopoty  Z pożyczką nic mądrego ci nie doradzę niestety  My też mamy teraz trochę problemów z kasą, ale mąż wziął dodatkową pracę i w swojej siedzi dłużej. Normalnie dużo pracował, a teraz to nie ma go w domu prawie wcale, ale jak trzeba, to trzeba. Przecież się nie poddamy  I wy też nie możecie  Tak w temacie obecności męża przy porodzie, to do piątku, czyli dopóki nie dowiedziałam się, że będę miała mieć cc, mąż miał być ze mną przy porodzie. Ustaliliśmy to zanim jeszcze zaszłam w ciążę i już w trakcie nic się nie zmieniło. Wręcz, gdyby mąż mógł być na sali w trakcie cc, to pewnie by był, a tak będzie czekał niecierpliwie na korytarzu. | 
|     | 
|  2011-04-11, 21:40 | #2280 | 
				 | 

Myślę nad tą opcją. Muszę z bratem pogadać czy coś da radę załatwić, bo u mamy też już mamy troszkę długów. Mój mąż niedawno robotę zrobił i w tym miesiącu dostał wypłatę za 6 dni. Za kwiecień już dostanie normalnie i więcej niż w poprzedniej pracy, więc już zaczniemy wychodzić na prostą. Ja mam jeszcze trochę biżuterii z kryształami Swarovskiego, więc chcę to wrzucić na allegro (zawieszki i kolczyki) może jakiś grosz też z tego wpadnie...

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

:confus  ed:
:confus  ed:

Czekamy na Ciebie fasolko
Czekamy na Ciebie fasolko