|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Podlaczylam AngelCare!!!!
![]() ![]() ![]() Moria pipczal dlatego, ze nie bylo sensor pada podlaczonego... chociaz teraz nie wiem jak to bedzie jak go odlacze jak maly bedzie starszy ![]() ![]()
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
daisy no i dobrze wyszlo, ciesze sie, faktycznie lepiej jak dziecko spi obok w pokoju a nie gdzies na dole czy na gorze...
![]() 24kasia86 wiesz co mi jeszcze rozestepy sie nie porobily, ale boje sie ze w ostatnim miesiacu wyskocza, no mam jakies tam male na lini majtek, ale nie sa koszmarne, a Ty sie smarujesz???
#2223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam nadzieje, ze wnet musialam sie troche ruszyc, co by skurcze sprowokowac ![]() teraz ide sie szykowac i jadymy, pozniej na 20 na parcie w SR jestem umowiona, to tez pogadam z polozna i o 21 do szwagierki wiec o ile wroce to pewnie grubo po 22.. paa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za troskę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde jeszcze sie nie wybrałam po te lody, ani po farbe do włosów. za to zaliczyłam chyba dwu godzinna dzemkę i troche mi lepiej, zjadłam pomidorówke i zbieram sie mentalnie do wyjscia ![]() daisy bardzo sie ciesze z dobrych wieści co do mieszkanka ![]() cos mnie w pachwinie kłuje ![]()
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
Daisy ja jestem, wierna wizażowi co dzień i od rana, tylko myślalam co mądrego Tobie napisać w kwestii męża. W sumie sporo rad już dostałaś i raczej nowości żadnej nie wymyślę, chociaż chciałabym ....
Przypominałam sobie "naszą" pierwszą ciążę i tę obecną i właściwie mój ślubny po prostu przyjmuje do wiadomości wszystko co zaplanuję, czy kupię. Raczej nie interesują go zakupy ubranek, jedynie zainteresował się butelką antykolkową TT i tą miarką do pokazywania temp. mleka, która jest wewnątrz. Na usg ze mną był tylko raz, w pierwszej ciąży, ale to z powodu jego pracy, kiedy miałam nakaz leżenia kupił pampersy, chusteczki i proszek wg moich zaleceń i dzwonił, bo czegoś tam nie mógł znaleźć. Większość zakupów mam z all, więc razem niewiele kupiliśmy, a kiedy mówię co zamówiłam, to patrzy na mnie i chyba słucha co mówię, ale nie wypowiada się zbyt wiele na ten temat. Jedynie w pierwszej ciąży zadecydował jaki powinien być jego zdaniem fotelik do auta i sam nalegał, żeby kupić taki, a nie inny i nie pozwolił ich sprzedać, no bo gdyby co ..... czyli po 10 latach mam foteliki z głowy, bo zostały po starszej córze. Jedyne co różni naszych tż, to panika mojego męża w obliczu moich dolegliwości, on by mnie już z 10 razy zawiózł do szpitala, a kiedy w zeszły weekend miałam 2 x ciemniejsze upławy, to mówił że jestem niepoważna, że to bagatelizuję. On strasznie się martwi jakąkolwiek chorobą, bo miał przede mną laskę, która poroniła ich ciążę, a krótko potem zmarła na białaczkę. Od tej pory, kiedy nasza córka, albo ja jesteśmy chore, to staje się gruboskórny i chce jak najszybciej jechać z nami do lekarza, krytykuje mnie, że przy temp. 37,5 nie lecę do lekarza i tylko ja wiem, jak bardzo się wtedy boi, ale nie umie się do tego przyznać, tylko staje się wtedy strasznie oschły. Najpierw mnie to wkurzało, że się nami nie interesuje tak z czułością, tylko wydaje nakaz : marsz do lekarza, ale potem uświadomiłam sobie, że to z powodu tej jego przeszłości. A po pierwszym porodzie podobno płakał w pracy, kiedy nad ranem zadzwonił na porodówkę i dowiedział się, że urodziłam (nie był ze mną, a potem ja wyłączyłam tel kiedy o północy zabrali mnie na porodówkę i dzwonił dopiero ok. 6 żeby nikogo nie budzić - dobre, w szpitalu, na porodówce, he he) No i dziób mu się nie zamyka, może rozmawiać ze mną non stop na różne tematy, aż mam dosyć czasami jego gadania. No i tyle moich mądrości, ale coś czuję, że Twój mąż myśli o Was, o ciąży, o porodzie, tylko nie umie tego okazać. Daj mu czas i obserwuj jak się zachowa, kiedy urodzisz, jak będzie patrzył na małą, na Ciebie, bo może on nie potrafi okazywać uczuć, albo boi się, że będzie niemęski kiedy zacznie rozmawiać z Tobą o pampersach i pajacach? Niemniej trzymam kciuki za Wasze powodzenie ![]()
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczer brzuchatki
![]() U mnie dziś pogoda typowo letnia..Wyciągnęłam małża na długi spacer a później zaciągnęłam go na lody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Listopadowa,kasia,Catia,a gus brzuszki cudne Dziewczonka,agus kciuki za wizyty
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
A my sie poklocilismy o ten wozek. Oczywiscie bylo jak przypuszczalam, ze nie potrzebujemy przeciez bo mamy ten od szwagierki. Argument, ze ten od szwagierki nie ma gondoli, tylko taka miekka podkladke z 3 bokami, ze ma male podwojne kolka i nie ma normalnego uchwytu nadal do niego nie trafia. Bo on uwaza, ze ja sie czepiam tego wszystkiego dlatego, ze musze miec wszystko nowe i najlepsze.
Nie mam sily juz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
Daisy ja też obecna
![]() princi mnie bolą pachwiny a teraz jeszcze doszlo podbrzusze, może cos sie kroi ![]() Wogole dzis miałam taki mega skorcz myslalam ze urodze na ulicy ![]() ![]() Wogole śnią mmi sie takie glupoty najpierw ze moja prawie 60-letnia teściowa jest w ciązy ![]() ![]()
#2230 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja dzis caly dzien poza domem, bo lato u nas w pelni! pieknie swieci slonce , ponad 20 stopni! wiec jak wyszlam z kolezanka na kawe to pol dnia nas nie bylo, kawka, lunch, spacerek nad fiordem i zeszlo ![]() ![]() ogiolnie dzien genialny, nadal jest goraco musze chyba koldre zmienic na ciensza bo sie upieczemy ![]() buzie opalilam az piecze! no aktywny dzien na zwolnieniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||
Wtajemniczenie
|
moj miesieczny transfer pewnie nie wydoła trzem filmom ktore podałaś, wiec bede je na raty sciagać
![]() a propo neta moje najdrozsze kolezanki z forum, nie przedłużam umowy w play, będziemy brać kablowy z Toyi. Mam nadzieje, ze w miare szybko to ogarnę bo jak nie to na początku maja mogę byc poza zasięgiem-niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mimbi twojemu mezowi naleza sie baty ![]() my bedziemy kupowac nowy, ale chyba juz za becikowe.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze świeżymi truskawkami? ![]() oj Ty niedobrA ![]() ja wróciłam z biedronki ![]() ![]() 4 magnumy i 2 sandłicze , nie jadłam jeszcze, ale zdam relacje w drodze powrotnej dostałąm takiego skurczuy ze myslalam ze sie połoze w kałuży (tak, pada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
jak to poza zasięgiem? poczatkiem maja? jak my sie tu bedziemy rozpakowywac jedna za drugą? no wypraszam sobie:P absoluutnie sie na to nie zgadzam i pewnie nie tylko ja ![]() no mam nadzieje ze czujesz sie skrzyczana ![]()
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
ania2631 no smakowicie te pierogi wyglądają, mnie naszła aż ochota na wersję z jagodami hihi
ja sie zbieram spać brzuchatki, do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dobranoc ![]() ps. te lody sandłicze z biedronki z czystym sumieniem mogę polecic (andziotku ![]() ![]()
![]() |
#2235 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczam opalenizny na twarzy ![]() u nas zimno jest, wieje i szaro. Cytat:
![]() tak czuje się skrzyczana ![]() tez nie wyobrażam sobie nie miec z wami kontaktu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
w ogole w biedronce są nawet nie brzydkie ozdoby świateczne, cała masa serwetek z róznymi kurczaczkami i barankami
![]() ![]()
#2237 |
Zakorzenienie
|
No to jade z nadrabianiem i odpisywaniem
![]() Paulizia ciesze sie ze ten Angel Care dziala! tez go musze zamowic, ale szukam jakiejs dobrej oferty na Allegro i sprawdzonego sprzedawcy, jak cos macie na oku dajcie znac ![]() andziotku ja tez bylam na spacerku ![]() ![]() Kasiulka dziekuje za komplementy zdjeciowe i komentarz w albumie ![]() ![]() Daisyy kochana sie melduje! ciesze sie ze znalazlas architekta, ale uwazaj na takich za tanich bo moga partaczyc i nie znac sie na dokumentacjach itp , lepiej byc ostroznym, a lukarna to takie okno dachowe, taki wykusz jakby z daszkiem, ktory powieksza powierzchnei uzytkowa poddasza, ale moim zdaniem tez potrzebne na to pozowlenie bo zmieniasz fasade tym samym. dowiedz sie koniecznie Mary a ty widze dystrybucje kocykow przeprowadzasz ![]() ![]() dobra czytam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tz tez podpisał umowe w playu dokłądnie taka jak Ty masz (wtedy nie mieszkalismy ze soba) a ja mam radiowy ointernet w domu i jeszcze troche musimy czekac az sie umowa skonczy. a tal mnie to denerwuje bo 45 zł w dupce co miesiac. teraz kilka miesicy moja mama miała ten internet to nam płąciła ale tez powiedziała ze to szmelc i nam oddaje ![]() sebusiowi tez lody z biedronki smakowały ![]() bo sie wierci jak szalonya teraz dostał czkawki ![]()
![]() |
#2239 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zostal mi tylko pasjans na 4 kolory jak dlugo odpisujecie ![]() czekasz na meza? ja czekam, wkurza mnie ta jego druga robota juz ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-11 o 19:04 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to w takim gorącym momencie Kasi nie będzie ????? urodzi niedługo swoją stokrotkę i nas zostawi z wielkimi brzuchami i skurczybykami ![]() Cytat:
![]() a te magnumy to te biedronowe kupiłaś ????? Zosia dziś cudownie szybko zasnęła ![]() (tfu tfu tfu) nie zgadniecie co jem (wpierniczam dosłownie) ![]() pomidorki w śmietance ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak czekam na mojego Adaśka ale dopiero o 23 bedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- tak andziotku oczywisci emagnumy biedronkowe ![]() ![]() a smakowo na prawde nie wiele sie różnia ![]() oj fajnie masz z pomidorkami, tym razem Ty mi nimi smaka robisz:P a ja musze zjesc łososia bo kupiałam wsobote i mysle ze dzisiaj jest jego ostatni dzień ![]()
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Nie było mnie rano i zapomniałam się pochwalić, że całą noc miałam bóle okresowe, Haneczka ćwiczyła karate i siusiałam 5 razy. Niezła masakra
![]() Anula, co do kocyków, to chętnie rozprowadzałabym je, ale mam focha na MC, bo nie dość, że tak słabo w kocyki zaopatrzone, to jeszcze kobity żadnego rabatu nie dały ![]() Co do kwiatków na balkonie, to ja też muszę zacząć zabawę. W pt/sob jedziemy z Mamą po jakieś zakupy ogrodnicze. Specjalnie fanką dłubania w ogrodzie i doniczkach nie jestem, ale nie ma jak posiedzieć z kawą na balkonie z ładnymi kwiatuchami ![]() Dziewczyny, wrzucam zdjęcie z dziś i jedno wcześniejsze [te, które mam na fejsiku, znają ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Nooo juz prawie przebrnelam, a tu juz 20-sta!!!!
![]() kasiulka sliczny brzuszek i jakie wloski ladne! tak zdrowo wygladaja, dlugie i geste, ja tez chceee ja mam takie krotkie przez was chyba zaczne znowu zapuszczac princi oficjalnie chcialam powiedziec jak jeszcze raz uslysze ze jestes grubas to sie obrazam na amen! sliczne zdjecia w albumie chudzielcu ty!! Listopadowa ty tez masz juz ogromniasty brzuszek co? biedaku taka chudzinka jestes ale kostki ci puchna co? ale na buzi nie wiem co marudzisz bo kompletnie nic nie przytylas!!! moj tz podpatrzyl jak ogladalam twoje zdjeci i mruknal: jaka ladna dziewczyna ![]() grazin zaraz lece do klubu bom ciekawa siostrzanej historii ![]() SIASIU!!! JESTESMY Z TOBA I TRZYMAMY KCIUKI!! Matall niezly sen, swoja droga niezle sobie to wymyslilas ![]() ![]() ![]() Catia slicznie, kolejny piekny brzucholek! Agus a Tobie ten brzuszek rzeczywiscie juz wisi! moja mala tez jua w kanale rodnym ale ja mam brzuszek wyzej duzo, musze chyba sobie druknac twoja fotke i pokazywac wszystkim ktorzy marudza, ze mam nisko brzuch, ze mozna miec nizej ![]() moniqac fajne autko! teraz montujcie fotelik bo zdjae sie do terminu cesarki juz bliziutkoooo ![]() mimbi no mnie tez najbardziej bolaly jak siedzialam codziennie w pracy dlatego z tego powodu sie ciesze ze wreszcie(tiaaa w 9 miesiacu ![]() ![]() dobra jeszcze 2 strony i doczytalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A okazal sie jakis Rversus, ktorego nie ma nawet na stronie producenta. http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...,rversus.html# Te wozki maja WSZYSTKO inne - kola, raczke, ten Rversus nie ma nawet gondoli, tylko gondole sie samemu sklada, przekladajac siedzonko od spacerowki. "Gondola jest bardzo duża i bardzo starannie wykonana. " no to chyba mowimy o innych wozkach, bo ta wyglada tak, ze ja bym sie bala wsadzic w nia swojego jamnika. "Wyposażona jest w wygodne pasy do przenoszenia. Gondola może również pełnić funkcję kołyski lub małego łóżeczka." Chyba jakis czarodziej to musi zrobic, bo to wyglada jak podkladka do przewijania z 3 bokami, a nie stabilna gondola do wozka. Ale oczywiscie do TZ to nie przemawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
caroline_1988, jeśli jeszcze tu jesteś, to ja dodam od siebie, że takiego pasa nie zakupiłam, ale dostałam od jednej tu Takiej Ładnej Blond i muszę powiedzieć, że kilka razy się przydał. Dzięki niemu mogłam założyć starą bokserkę i nic nie wyłaziło
![]() Ciekawe, czy Kwiatecek ma już łóżeczko? No i gdzie podziewa się Caffelate05? |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
mimbi - Może trzeba TZ powiedzieć że to dla zdrowia i bezpieczeństwa dziecka a nie dla nowości ten wózek. Gondola stabilna i duża to podstawa dla malutkiego kręgosłupika, musi być wygodna.
#2247 | |
Zakorzenienie
|
to nie siostrzana historia
![]() o nich to ksiazke napisze ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
andziot nie zostawie was bede napastowac grazin smsami i nie tylko ją
![]() anula_81 geste to one byly kiedys jak 200zl za nie dostalam ![]() ![]() grazin na 4kolory mam 22% wygranych i nie moge zwiekszyc... na 10 partii wychodzi mi 2-3 ale nie poddaje sie, na 2 kolory juz mnie nudzi ![]() oj to dlugo bedziesz czekac, moj wlasnie dzwonil ze jedzie ![]() ![]() ![]() dobranoc brzuchatki ![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Mimbi, a czemu przeszkadza Mu, że musisz mieć wszystko najlepsze? To chyba oczywiste! Wziąć byle jaki wózek i jeszcze bić pokłony w podziękowaniu... no ja nie szłabym na to. Rób swoje, masz wsparcie w forum. Jak coś, jedziemy tam do Was i się oflagujemy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Wtajemniczenie
|
mam dosyc tych obrzekow sa straszne, bola mnie rece stopy itp...
czuje sie z nimi brzydka ![]() ale stokrotka wali po pecherzu ojej no i brzuch mi juz twardnieje ehhh papa kochane
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.