|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzień dobry
![]() wyspać się wyspałam ale dzień nie zaczął mi się zbyt dobrze, jak to mówią małe dzieci mały kłopot duże dzieci duży kłopot ![]() ![]() Nadrobiłam Was, piję teraz kawkę, później trzeba co nie co ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
moniqac tego sprzedawce to bym wysłała w kosmos, jak można takie coś robić ? przecież to kpina !!
monika21121984 przewracanie sie to teraz jest wyczyn ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Mary, dziekuje, ze sie martwisz
![]() daleko mieszkasz od warszawy? U mnie w nocy jakis ptaszek spiewal pod oknem, chyba pory dnia pimylil. Dzis ide walczyc o mieszkanie, jak sie wkurze tam to i moze odrazu urodze, kto wie ![]() klaretina, ja pralam w proszku Jelp, 2 w 1 razem z plynem do plukania i jakos pamietam,ze tanio mnie to kosztowalo.
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo to naprawde moze byc zaraz a moze byc za tydzien to jak tu nie robic poplochu tz sie pyta, co chwile kiedy bede rodzic, bo nie wie za co sie zabierac hehe wrocilam ze spacerku pozniej sie przejade do rodzicow troche szwagierke wyciagne na polowanie na konwalie moze juz wyniucham, bo mam takie miejsce wlesie i wiem gdzie rosna ![]() troche daleko tam jest ![]() ale mnie suszy perfidnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Rozeznanie
|
aguś Ty nie łaz tylko w samotnosci po tym lesie
![]() lis Ci nie pomoze ![]() a ja zapomn iałam sie pochwalic ze dzis z matall zaczynamy 36 tydz ![]()
#2346 |
Zadomowienie
|
AGUS, na konwalie za wczesnie koniec maja dopiero pewnie sie pokaza, wiec nie idz bo jak zaczniesz rodzic i co? A tam tyle mrowek... no zobaczymy czy sie ktorejs dzis akcja rozkreci, spisalam sobie 3 nr w razie w.
#2347 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, spokój i rozmowa, to moje rady. Ale ja doświadczenia specjalnie nie mam
![]() Kwiatecku, martwiłam się, że tak ten szwagier olewa sprawę, już nawet przechodziło mi przez myśl, że sama zgarnę to łóżeczko i Wam zawiozę ![]() ![]() ![]() Aguś, ja tak w formie żartu, bo wiadomo, że już część z Was naprawdę na wylocie ![]() ![]() Aha, któraś pytała o Dorkę! Piszę z Nią smski czasami, dalej leży, jest w 31 tyg. Nie zapowiada się, że wyjdzie do domu, kompa nie ma, ale nie narzeka. Dzielna dziewczyna, co? Musimy Jej jakiś medal dać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
monika, matall
![]() ale wczoraj duzo pieknych brzuszkow wstawilyscie ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- mary, szwgier olal sprawe ale Tz go nawstydzil, przez tel i glupio mu sie pewnie zrobilo wobec mnie, wiec naszczescie lozeczko jest, czyli troche wydatkow z glowy ![]()
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Catia88 moje rozstepy sie stale powiększają-poszerzają
![]() Weredka kochana współczuje ci. Wiem co to znaczy jak nagle popsuje sie autko, ostatnio tak miałam. Na szczęście Tż ma prace dodatkowa teraz, wiec jakoś dajemy rade, tyle ze podobnie jak u AgnieszkiM. nie ma go wcale w domu ![]() Moze ten pomysl z biżuteria nie jest taki zly. Trzymam za was ![]() ![]() eweska no tak ty sprzatasz i nic ![]() tez mam w srode wizyte u gin ![]() andziot moja stokrotka opiera sie na wszystkich kosciach na dole chyba, czuje to przewaznie wieczorem, a jeszcze bardziej gdy sobie leze i nagle wstaje, wtedy szybko biegnę do toalety, wydalić te pare kropelek moczu ![]() agus87 o nie kochana, ja pierwsza nie bede, moja mała lezy spokojnie ![]() ![]() dobrze, ze ktg sie udalo ![]() moria44 wiem kochana, zobaczymy co mi powie gina jutro, szkoda ze nie zrobi mi usg, chcialabym bardzo, moze mnie skieruje do szpitala na badania- zobaczymy. Co do rozstepow to mi smutno jak na nie patrze, na pewno zaczne cos z nimi robic. Fajnie, ze czujesz sie lepiej i pospałaś troszkę ![]() moniqac to ma byc super sprzedawca?? wez zrob tak jak ci radza dziewczyny, wyslij to w cholere! niech ci kase oddadza i kup inne- porażka normalnie. Tylko mi sie tu nie doluj, musisz dac rade! anulinka2009 ![]() Kwiatecek zamieniłas sie z Aguś87? ![]() ![]() ![]() ![]() Ollliwka moj tz nie powiedzial dokladnie czy bedzie przy porodzie, kiedys tylko wspomnial, ze nie wie czy da rade, wiec nie bede go zmuszac. Na pewno bedzie w tej pierwszej fazie, stwierdzil, ze bede mogla sie oprzec na jego barkach ( chudych ![]() enchantresss wlasnie sie mialam pytac gdzie jestes ![]() ![]() malutka sie znowu wypina, chyba zaraz sobie cos zjemy dobrego ![]() mialam podziekować za komplementy brzuszkowo-fryzurkowe ![]() ![]()
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, dobrze TŻ zrobił, bo szwagrowi powinno być wstyd znając Waszą sytuację. Na szczęście wszystko się udało!
![]() Uciekam, ale będę zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||
Rozeznanie
|
Hej mamusie!!!
cztam was na bieząco,ale jakos brak mi weny do pisania. Listopadowa,Kasiulka śliczne brzusie-Kasiu masz świetny blondzik,ja sie jakos zebrac za swoje odrosty nie moge,ehh. dzisiaj w nocy pierwszy raz czulam cos jak bóle ,pzrez sen co jakis czas czułam ,jakies brzuszne i teraz od rana mam strasznie brzuch obolały. jakos sie nie nastawiam,ale juz brak mi cierpliwosci i mam juz dosc,ja chce juz urodzic!!!!!!!!!!! ![]() wogóle marudze cos dzisiaj,zmeczona juz jestem,ide prasowac i zmieniac firany ![]() Cytat:
Cytat:
wiecie stwierdziłam ,ze z tymi zwiastunami porodu to jak ze zwiastunem bycia w ciazy,moze byc i nie musi. a i wrzuce Wam moj goły brzuchol z dzisiaj.
![]() |
#2353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() eweska a co mały nabroił? moniqac ![]()
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Ja dostane w glowe przez ten wozek. Przeryczalam cala noc, a teraz widze, ze dzien bedzie podobnie wygladal. Wyladuje na relanium jak nic.
TZ ma tak wszystko w du*pie, ze to ja zaraz jade do mechanika odpicowac samochod przed sprzedaza. Truje TZtowi o tym od 3 tygodni i teraz mnie szlag trafil, bo naprawde potrzebujemy pieniedzy, a oczywiscie im szybciej wystawimy samochod na allegro, tym szybciej sprzedamy i beda pieniadze. Ale jak mu powtarzalam codziennie, zeby cos z tym zrobil, to bylo zawsze "Dobra jutro". I tak juz mija prawie miesiac, a samochod dalej nie wystawiony. Powinnam siedziec w domu i miec wszystko gleboko, ale juz nie mam sily teraz. Myslalam, ze jak mu wczoraj powiedzialam "Wiesz, jade do mechanika" to on sie rzuci i powie "No co Ty, nie mozesz, powinnas lezec, ja to zalatwie, dawaj kluczyki", a on tylko "Okej" i zero rozmowy. Ja wiem, ze mu sie w tej nowej pracy nie podoba bardzo, widze jaki chodzi skwaszony od rana do nocy, naprawde nic od niego nie wymagam - nawet go nie prosilam zeby okna umyl, tylko zaplacilam tej dziewczynie, ale teraz jego olewactwo siegnelo naprawde zenitu. Juz mi sie nawet oczu nie chce malowac, bo mi ciagle lzy leca. Przerabialam to juz i wiem, czym to sie konczy. PS. Zarowno w Tesco jak i w Rossmanie Pampersy Premium Care te mieciutkie od rozmiarow 1 do 3 za 41,99, to chyba dobra cena? Wyliczylam, ze taniej niz kazda oferta na allegro (po dodaniu cen za przesylke), wiec chyba sie wybiore. Wczoraj wyjelam z opakowania te pieluchy rozmiar 1, rany jakie to jest mikroskopijne!!! Powiedzcie drogie matki ile srednio schodzi pieluch na dobe, bo ja pojecia nie mam. Liczymy to w sztukach czy dziesiatkach (bo mimo wszystko zakladam, ze nie w setkach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
eweska
![]() ![]() Kwiatecek ![]() ![]() monika21121984 ![]() mazianka81 malutki ten Twój brzuszek ![]() W ogóle to chciałam podziękować za komentarze co do mojej fryzury, Gabi i Zosi !!! ![]() ![]() ![]() idę zaraz usypiać Zosię ... w ogóle to ten nasz wątek bardzo niecierpliwy jest, ledwo ktoś zacznie 38tc i już rodzić by chciał ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka
![]() ![]()
![]() |
#2357 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
na początek jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy ![]() ![]() Anula, aż się zaczerwieniłam ![]() ![]() Aguś, dobrze, że ktg dobre, ale chyba jednak wolałabym żebyś już urodziła... Tak Ciebie te pioruńskie skurcze męczą... ![]() Ollliwka, my chcielibyśmy z Tż-tem razem rodzić (tak jak za pierwszym razem), ale nie wiem czy nam to się technicznie uda ![]() Cytat:
![]() A ja dziś wstałam nieprzytomna totalnie, a spałam długo - od 2 do 9 (! - nawet nie wiem, kiedy moje chłopaki z domu wyszły ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję skończenia szkoły ![]() ![]() I jeszcze jestem ciekawa gdzie kolejna młoda Mamusia - Martulka? A może urodziła? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Naprawdę robi się ciekawie ![]() Kasieńko, przeczytałam, że możesz neta nie mieć. No jak to tak? W takim gorącym okresie??? Wykluczone ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Mazianka, a czyja tam rączka tak głaszcze Ci brzuszek?
![]() Ja wcinam drugie śniadanie właśnie, bo coś mnie głód dopadł ![]()
#2359 |
Zadomowienie
|
mimbi
![]() Pieluch przy karmieniu naturalnym ok. nawet 12 szt / dzień. Ja przy każdym karmieniu co 2-3h przebierałam pieluchę. Co do ilości opakowań to ja z najmniejszych kupię jedno duże a potem zobaczę czy nie przejdę na przedział 4-9 kg.
#2360 | ||||||||||
Zadomowienie
|
wróciłam
ze skarbówki - stałam w 3 kolejkach ( na szczęście krótkich) nikt mnie nie przepuścił ![]() z wydzialu komunikacji gdzie prawie nie było wcale ludzi w "moich" kolejkach, więc nie wiem czy naród wychowany i czy przepuściłby kobietę w ciąży czy nie ![]() i ze sklepu - kupiłam dresik małemu, pierze się i prześcieradełko i ręczniczek. no i zjadłam loda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a łóżeczko - pechowy zakup jak nic ![]() Cytat:
też nas to czeka. a TZ zjedzie za niedługo? na długo? chyba on jako mężczyzna musi go wziąć na poważną pogaduche - może to pomoże. Cytat:
![]() ![]() u nas pogoda jeszcze sie trzyma... ale chyba nie na długo... wózek się wietrzy ![]() mój maluszek wczoraj pierwszy raz dal tacie pokaz jak pływa w brzuchu ![]() ![]() ide poczytać jak się robi knedle, bo nigdy nie pamiętam ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chłop nigdy nie zrozumie jak to jest nosić w sobie 3kg jeszcze normalnie funkcjonować, jak kobieta dobrze znosi ciąże to mu sie wydaje że to takie łatwe ![]() a może poszukaj jakiegoś wózka ciut tańszego (wiem że tamten jest wypasiony i the best ![]() co do pieluch to z 10 dziennie to trzeba liczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Mimbasku, Ty się tak nie denerwuj
![]() ![]() ![]()
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Zgrabniutki
![]() Cytat:
![]() Shocking ![]() Twój Tż chyba jakiś niepoważny jest... A niezadowolenie z pracy nie usprawiedliwia jego zachowania ![]() Cytat:
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-12 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma z kim Zosi zostawić ... rodzinka 160km stąd ... dojazd jakieś 3h ... jak będę czuła że to to, to może uda im się dojechać ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-12 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
![]() Eweska a ja już myślałam, że juz rozpakowana ![]() ![]() A synalkiem się nie przejmuj, z wiekiem mu przejdzie ![]() ![]() Kwiatecek Widzę, że u ciebie tez gorąco zaczyna się robić. Trzymam mocno kciuki za ciebie ![]() Mimbi No padłam jak przeczytałam o tym wózku i Twoim tżcie ! Jeśli tylko w jakikolwiek sposób tobie ten "podarowany" wózek nie odpowiada a posiadacie środki na kupno nowego to ja nie wiem po co w ogóle ta dyskusja... Przecież to Ty go będziesz pchała !! Swoja drogą to ja byłam przez niecałe dwa lata z facetem, który był cholernym sknerą...(nie twierdzę, że Twój tz jest taki, ale sytuacja mi się przypomniała, więc się podzielę)... To było zaraz jak skończyłam szkołę średnią... Zamieszkaliśmy razem po 2 latach bycia razem, no i się zaczęło...Ja sobie poszłam do pracy, bo na wyjazd na studia mnie stać nie było, a on poszedł na pierwsze lepsze jakie mu się trafiły w naszej mieścinie..i skończyło się na tym, że wyliczał mi każdy grosz..Ja ze swojej wypłaty nas utrzymywałam a ona miał chyba ze dwa konta oszczędnościowe na których chomikował sobie pieniądze(niby dla nas). Co miesiąc matka mu dawała na utrzymanie z racji tego, że się uczył. Dodam, że za mieszkanie u jego matki tez płaciłam ja 300zł miesięcznie. a jak chciałam coś kupić to zawsze było "ni mamy pieniędzy", "to jeszcze n"\ie czas" itd. Skończyło się tak, że się rozstaliśmy a jemu na kontach zostało "parę" ładnych tysięcy....a ja wyszłam z domu z niczym...Po ok. tyg. od rozstania kupił sobie za te wszystkie pieniądze laptopa! A mój rok pracy poszedł się ✂✂✂a* .Jeszcze jak mu zwróciłam uwagę odchodząc, że żył za moje itd. To powiedział, że tylko mi na kasie zależało..Dlatego powiedziałam, że nigdy więcej nie dam się tak zrobić w bambuko... Jak czegoś potrzebuje i wiem, że mamy na to środki to kupuję... Ale mój obecny tz jest o 180 stopni inny...Nawet nie mrugnie, jak coś chcę kupić ![]() Enchantresss O jak miło, że wróciłas do nas ![]() ![]() ![]() ![]() mary poziomkowa no dorce się należy jak nic!! Trzyma się dzielnie to prawda! Aguś chyba za wczesnie na konwalie!! a poza Tym, to Ty chcesz w lesie urodzić ?Na łonie natury ? ![]() moniqac Ale masz pecha ! Tyle czasu czeka i znowu dostać uszkodzone...ni ciekawa sytuacja. Ja bym tego sprzedawce ![]() Grazin bidulko ![]() ![]() ![]() a z tym uchem to uważaj, bo to rzeczywiście może być zapalenie...Nie przewiało cię ostatnio? Mnie uszy pobolewają jak mocno wieje a nie mam zakrytych! Mama zamiar sie dzisiaj wziąc za sprzątanie "przedświąteczne" ![]() A lenia mam ogromnego :P Nie ide do teściowej, w nosie mam jej kiwi i grejpfruty ![]() Jeszcze muszę dzisiaj iść po kropelki na kleszcze dla naszej suni i wysłać PIT, bo zaraz po terminie będzie:P Może jakbym miała jakiś zwrot to bym wcześniej o tym pomyślała, ale rozliczyłam się na zero, więc mi się nie spieszy ![]() A wiecie, że wczoraj w szpitalu załamało się pode mną krzesło ? ![]() ![]() Niby śruby tam nie było i miało prawo, ale jak to komicznie wygladało jak pod taka słonicą gruchnęło...Nie opadłam na szczęscie, zdążyłam wstać ![]()
#2366 |
Rozeznanie
|
Malutki???
![]() Dziekuje ![]()
#2367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz zgrabny brzuszek, chudzina z ciebie ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem, przeciez to wasze pierworodne, nie poczuwa sie do roli taty??? jeszcze bedzie mu glupio, ze tak sie zachowuje- wtedy ty powinnas focha walnac i tyle. No nie kumam- wybacz mi. I prosze nie placz slonce, ja tez jestem beksa (tym bardziej w ciazy) ale to nie pomaga a jeszcze pogarsza sprawe. Musisz sie wziac w garsc- chociaz Ty. Wierze, ze maz z czasem zmieni zdanie... a jak nie to powiedz mu szczerze co o nim myslisz! ja kupilam pampers new baby 3-6kg 94 szt. za 48zl- chyba nie przeplaciłam?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
![]() Ja sie zaraz za sprzatanko zabieram ![]() Mimbi u mnie takie rzeczy zazwyczaj koncza sie moja histeria i musi sie kudwa zgodzic!!! Z reszta ten wozek od szwagierki to sorry, ale... sama wiesz. Nie wiem jak mozesz wplynac na meza... Trzymam mocno ![]() Sluchajcie, a co z Martulka00? Dawno jej nie bylo? Ma ktos jakis kontakt do niej? Kwiatecek ![]() ![]()
#2369 |
Rozeznanie
|
hmmm, nadal wszystkie w dwu i trójpakach
![]() Mnie dzisiaj apetyt nie opuszcza (chyba soebie wzielam do serca slowa ginki ze mam wiecej tyc) i juz po sniadanku zjadlam serek, winogronka, batona i zaraz tż mcflery mi przywiezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
mazianka slusznie stwierdzila, ze te zwiastuny moga zwiastowc porod a nie musza, chociaz ten rozowy czop mnie troche zastanowil... a tu trzeba czekac dalej...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.