Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 07:10   #2311
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dzień dobry dziewczynki.

Zaczelam was nadrabiac wieczorem, ale jakoś nie miałam weny, więc jestem od rana .

mary poziomeczka - Kochana jesteś wiesz? dziękuje Ci serdecznie za polowanie - nie ma to jak zdeterminowana przyszła mama .

daisyunia - genialnie, że sie uda zrobić po Twojemu super .

princi - super zestaw garnków .

Dziewczonka trzymaj zaciśnięte kolana jeszcze troszkę .

Aga.M - mój też będzie czekał przed salą chociaż jeśli chodzi o cc to wolałabym żeby był przy mnie - dla mnie najgorsze będzie to, że będę świadoma tego co się dzieje, będę słyszała lekarzy i położne i to dla mnie koszmar - dr Ś już 2 razy mnie operował (pisałam, że dzięki niemu mogliśmy zajść w ciążę), więc wiem c się po nim spodziewać - ale słyszeć wszystko to jakieś nieporozumienie.
a byłaś na 1 pietrze? Ś nas wysłała jak zobaczyl, że mnie cc przeraziła i pogadałam z położnymi nt cc ... wcale mnie to nie uspokoiło . źle że wieczorem, dzień przed cc jedzie się do szpitala, rano Cie budza, przygotowują i ok. 8.30 akcja. wolałabym być w domu noc przed, albo żeby TZ spał ze mną . ych. (aha - mówiły żeby wziąć małe butelki wody z dziubkiem.

agus nie zgadzam się! masz się rozpakować przed świętami - nakazuję .

ja nie chce być pierwsza - słyszycie mnie mamuśki?! na porodówki MARSZ . (czy mi się wydaje ale ktoś ma cc na 18.04? byłoby super).

anula - dzisiaj pogoda cię zmusza do odpoczynku po wczorajszym .

ja musze się ubrać.... załatwić skarbówkę (znowu), wydział komunikacji (znowu) - ciekawa jestem czy mnie ktoś w kolejce przepuści tym razem skorzystam na pewno, bo często po prostu dziękuję i stoję dalej.

zjadłam dziś 4 (!!!) kromki z łososiem na śniadanko chyba robie zapasy jak potem nie będe mogła.

wiecie co .... wczoraj tak sie wkurzyłam że szok - pamiętacie mój "skandal" z łóżeczkiem? więc pan przysłał mi nowe boki (poprawne) i nowe szczyty (też poprawne) i co?!!!!!!!!!!! boki były sklejone ze sobą i jak chcieliśmy je rozdzielić to sie dreweńko wyłamało i przysłał mi również nowy pokrowiec na materac (z wszystą gryką), bo w moim zamek poszedl i co?! TO SAMO - zamek się rozchodzi......... nie mam sił.

będę dzisiaj szukała kuriera który wszystko zabierze i na swój własny koszt odeśle mu wszystko... wkurzyłam się jak nie wiem co i sie popłakałam .

a ma tytuł supersprzedawcy - ma milion pozytywnych komentarzy - chyba mam wyjątkowego pecha.

ide zrobić sobie jeszcze herbatkę.

ręcę zdrętwiale jak zwyke... standard .... wiecie że do tego się nie da przyzwyczaić? próbuję, ale średnio mi to wychodzi.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 07:10   #2312
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Witam mamuśki

Ja "tylko" 3 razy na siku wstawałam i jedno rennie zjadłam, więc w miarę wyspana jestem
Dzisiaj wieczorem mam ostatnią ( przed porodem ) wizytę u endo.
Wczoraj robiłam TSH, ale myślę, że przez ostatnie 3 tygodnie bardzo się nie zmieniło.

Odnośnie TŻ przy porodzie, to mój jak najbardziej chce, a ja nie oponuję Nawet jeśli będzie CC, to i tak będzie mógł być blisko, a ja mimo wszystko będę czuła się pewniej

Moria, mój gin uważa, że najlepiej, jak ciąża ma skończone 38 tygodni, wtedy na spokojnie można rodzić.

Miłego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 07:43   #2313
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też noc przespana ale nie pamiętam czy wstawałam raz czy dwa na siku, jakieś zbudynienie mnie dopadło

Aguś, no to dalej czekamy

Dziewczonka, Twoją wizytę można chyba zaliczyć do udanych

Weredka, nie denerwuj się tak i nie myśl o żadnym relanium

Moniga, kurde ale masz przeboje z tym łóżeczkiem Zapakuj i wyślij im to w cholerę, nie ma sensu się dalej bawić w oddawanie.

Co do porodu to mojego męża chyba nie będzie, choć mam nadzieję że będzie czekał na korytarzu Nie będę go zmuszać bo jakoś bardzo się do tego nie pali. Kiedyś mi zemdlał na pobraniu krwi (ale cichoszaa ), więc wolę nie ryzykować
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:00   #2314
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam laseczki
Gratki za udane wizyty
Aguś oj wymęczy Cię Oleńka jeszcze przed porodem.
kochana do świąt już całkiem blisko a moze tż-ta wynajmij do pomocy,wiesz o czym mówię.

Jeśli chodzi o obecność męza przy porodzie,to ja nie mam takiej opcji.
W moim szpitalu przy cc może być tylko osoba,która posiada wykształcenie medyczne.
Będzie czekał na korytarzu i zaraz po wyjęciu małej pokażą ją tatcie.

My dziś pięknie wyspane,śniadanko zjedzone(kanapeczki z białym serkiem z ziołami i pomidorkiem),pogoda się klaruje,słonko się pojawia.
Zmykam na małe zakupy
miłego dnia

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:03   #2315
andziot
Zakorzenienie

anulinka2009 za wyniki

moniqac jakiego ty masz pecha albo koleś wredny, albo towar do kitu !!!!!!
też bym się na bank rozryczała ale twarda musisz być !!!!!!!!!

co do porodu to jakbym miała cc to chcialabym żeby był, ale przy SN chce sama !

moria44 z tym kurzem mam tak samo

Witam!
noc średnia
nie mogłam sobie miejsca znaleźć,
jak leżałam na boku to dziwnie mnie skóra na brzuchu ciągnęła

pranie wstawione ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:07   #2316
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Weredka, nie denerwuj się tak i nie myśl o żadnym relanium
Noc przespałam dobrze, ale rano... koszmar. Nie dość, że brzuch się stawiał, to mnie jeszcze na wzięło. Już nie wiem, co to ze mną jest... Chciałabym już urodzić...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:15   #2317
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Noc przespałam dobrze, ale rano... koszmar. Nie dość, że brzuch się stawiał, to mnie jeszcze na wzięło. Już nie wiem, co to ze mną jest... Chciałabym już urodzić...
Ja myślę że to w dużej mierze ze stresu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 08:16   #2318
gusiagatko
Zakorzenienie

Hej
Jak zasnęłam o 1:00 to się dopiero obudziłam i muszę przyznać, że pięknie mi się spało. Ani razu się nie przebudziłam a wygodnie było mi jak nie wiem
Szkoda tylko, że pogoda dzisiaj brzydka. Szaro i pada, a ja muszę po obiedzie do miasta jechać.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

jestem kochane
na ktg wszystko dobrze
ruchy okej
serduszko pieknie bije
idealnie w normie
skurczy ZEROOOOOO
ale jak mu poopowiadalam ostatnie kilka dni to mnie na fotel zaprosil
i stwiuerdzil, ze to przepowiadacze i ze nie zmienilo sie nic
nadal 2 cm rozwarcia
mam odpoczywac i ewentualnie spacerowac - taaa
od jtura codzien z pieskiem na okolo osiedla domkowego
Za KTG

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
gusia nie przemęczamy się tak bo będzie
Obiecuję poprawę

moniqac kurka wodna NO! Co za pech i co to w ogóle za supersprzedawca co taki towar sprzedaje

Mimbi trzymam kciuki w sprawie wózka Mam nadzieję, że uda Ci się przekonać Tż

enchantresss Widzę, że jesteś, co u Ciebie?

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-12 o 08:18
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:17   #2319
enchantresss
Rozeznanie

Hej, hej wszystkim !

Dziś będę nadrabiać.
Wczoraj nauczyciele wystawili wszystkie oceny długopisem do dziennika i już jestem wolna !! W piątek jeszcze pójdę do szkoły na 4godziny, bo będą 4godz polskiego i ogólna powtórka z epok, więc warto .. A tak uroczyście oznajmiam, że skończyłam właśnie szkołę średnią !! 29kwietnia po świadectwo, 4,5,6,17,20 maja matury i mogę rodzić

Poza szkołą i tym, że w ciągu tygodnia oddałam z milion wypracowań i napisałam milion kartkówek to wszystko dobrze
Wczoraj po południu byłam w odwiedzinach u koleżanki, która urodziła wcześniaczka (35+5d) , Mały ma już miesiąc i wygląda bajecznie, jak dziecko z reklamy ma blond, wręcz białe włoski, był jedynym takim noworodkiem na oddziale.. a ja myślałam, że się wszystkie czarne albo łyse rodzą

W weekend były u mnie moje 'dawne psiapsióły', tzn. te, które przed ciążą były bardzo bliskie ale jak się okazało, że już nie będę towarzyszką do imprez to trochę olały .. Ale siedziały ze mną z 5 godzin, kupiły ślicznego misiaaa dla Gabi , dla mnie Picolo i czekoladę i było miło Może to nie to co Wasze baby-showery, ale dobre i to

Widziałam, że Moria i Aguś prawie urodziły .. ale skoro dalej dzielnie trwają w 2pakach to za pomyślne rozwiązanie już wkrótce

Idę teraz się doprowadzić do stanu używalności , potem na małe zakupki i jak wrócę NADRABIAM

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:17   #2320
anula_81
Zakorzenienie

a wy dajcie mi kopa w tylek! nie spie od switu i mialam sprzatac, kurz do mnie wola a ja poscielilam lozko i uwalilam sie na kanapie... normalnie nie moge wstac! a juz ta godzinaaaaa!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:18   #2321
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wwitam....
ja tez mialam jakas dziwna noc
bardzo ciezko mi sie odwrócic z jednego boku na drugi,...
w ogole jakos mi koszmarnie w nocy.
boli mnie lewe ucho szczegónie jak na nim leze i jak zaciskam szczękę, boje sie ze to jakies zapalenie ucha. kurde jeszcze mi tego trzeba....
jak do jutra nie przejdzie to ide do laryngologa
Stary 2011-04-12, 08:26   #2322
andziot
Zakorzenienie

enchantresss
myśleliśmy że zaginęłaś
gratuluję zaliczonej szkoły !!!
pracowity okres miałaś, ale widzę, że świetnie sobie dałaś radę

a jak Gabi ??? ile waży ???

kurcze coś się chmurzy ....
mam nadzieję że zdarzymy spacer zaliczyć ....

Stary 2011-04-12, 08:38   #2323
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry! Ja tez od rana na nogach, poszlismy z mezem na sniadanko: cappuccino plus slodki rogalik i zaraz zabieram sie za dalsze pucowanie i tak dzien za dniem leci i normalnie wiecznie mam do sprzatania!
Zadzwonilam dzis do kosmetyczki i na piatek umowilam sie na wosk calosciowy, bo zaroslam jak niedzwiedz

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jestem, jestem kochane
W trójpaku nadal i nic nie wskazuje na to że się lada dzień rozpakuje :P
Jedynie chłopcy coś grzeczniej siedzą, mniej aktywni są, czyżby cisza przed burzą ???

Podczytuję Was ale nie mam weny na pisanie :P
z synkiem wzielismy sie dzisiaj za generalne porządki, gdybym w razie czego pojechała do szpitala, bo cos mam przeczucie że lekarz po usg i ktg w środę będzie mnie namawiał żeby zostac już w szpitalu.
eweska ja juz calkiem oszalalam, snilas mi sie dzisiaj, ze narobilas 3 kg skrzydelek panierowanych dla synka i dzwonisz do mnie, ze jedziesz rodzic, a ja oddzwon do mnie pozniej, bo wlasnie jemy z mezem kolacje

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

principessina; własnie ja mam berghoffa, własciwie takie same tylko przykrywki inne, z takim termometrem.. ale zadowolna jestem baardzo i uwielbiam tą firmę.
Jeśli chodzi o te najwieksze garnki to baaardzo rzadko używam, częściej korzystam z tych mniejszych.
Dokupiłam sobie jeszcze patelnie do naleśników z berghoffa i tez genialna! Wreszcie umiem robić cieniusie naleśniczki
daisy nici z tych garnkow co mi sie tak b. podobaly, bo facet za wysylke chce 200zl, oszalal chyba, ja normalnie za paczke 10 kg place ok.100zl, no ale ludzie lubia zarabiac na wysylce...szkoda, bo bym sie skusila

bzyczka jak tam zagninelas w ferworze sprzatania i remontu??
Stary 2011-04-12, 08:38   #2324
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Hej, hej wszystkim !

Dziś będę nadrabiać.
Wczoraj nauczyciele wystawili wszystkie oceny długopisem do dziennika i już jestem wolna !! W piątek jeszcze pójdę do szkoły na 4godziny, bo będą 4godz polskiego i ogólna powtórka z epok, więc warto .. A tak uroczyście oznajmiam, że skończyłam właśnie szkołę średnią !! 29kwietnia po świadectwo, 4,5,6,17,20 maja matury i mogę rodzić

To świetnie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:50   #2325
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Ja tez od rana na nogach, poszlismy z mezem na sniadanko: cappuccino plus slodki rogalik i zaraz zabieram sie za dalsze pucowanie i tak dzien za dniem leci i normalnie wiecznie mam do sprzatania!
Zadzwonilam dzis do kosmetyczki i na piatek umowilam sie na wosk calosciowy, bo zaroslam jak niedzwiedz

eweska ja juz calkiem oszalalam, snilas mi sie dzisiaj, ze narobilas 3 kg skrzydelek panierowanych dla synka i dzwonisz do mnie, ze jedziesz rodzic, a ja oddzwon do mnie pozniej, bo wlasnie jemy z mezem kolacje

daisy nici z tych garnkow co mi sie tak b. podobaly, bo facet za wysylke chce 200zl, oszalal chyba, ja normalnie za paczke 10 kg place ok.100zl, no ale ludzie lubia zarabiac na wysylce...szkoda, bo bym sie skusila

bzyczka jak tam zagninelas w ferworze sprzatania i remontu??
pyszne śniadanko to ma się rozumieć że w domu śniadania nie jedliście?

enchantress a z jakich przedmiotów zdajesz maturę? j.polski to wiadomo i co jeszcze
Stary 2011-04-12, 08:51   #2326
enchantresss
Rozeznanie

Między suszeniem włosów , a śniadaniem jeszcze tu wpadłam na chwilę

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
enchantresss
myśleliśmy że zaginęłaś
gratuluję zaliczonej szkoły !!!
pracowity okres miałaś, ale widzę, że świetnie sobie dałaś radę

a jak Gabi ??? ile waży ???

kurcze coś się chmurzy ....
mam nadzieję że zdarzymy spacer zaliczyć ....
dziękuję

Gabi w 30tc ważyła 1580g, jutro zaczynam 33tc i nie mam pojęcia ile może ważyć 18.04 idę na wizytkę, ale bez usg .. Ten lekarz na którego teraz trafiłam nie jest zwolennikiem usg co wizytę, chyba, że coś nie tak i oferuje 'zwykłe wizyty', które są tańsze od tych z usg.. więc pewnie jeszcze gdzieś w 36-37 zrobimy żeby zobaczyć czy mała w końcu fiknęła główką do dołu .. bo narazie uparcie siedzi sobie tyłeczkiem ..

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

To świetnie

Olliwka, zdaję polski i matmę na podstawie, a angielski rozszerzony. Nic dodatkowego nie brałam .. Przez obowiązkową matmę nie ma konieczności dodatkowego przedmiotu

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-12 o 08:52
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:57   #2327
principessina
Zakorzenienie

Olliwka tutaj rzadko sie je sniadanie w domu, jest pelno takich barow i to jest swego rodzaju rytual przed praca cappuccino i cornetto w barze ze znajomymi czy osobami, z ktorymi sie pracuje no i wloskie sniadanka sa na slodko, oni nie jedza takich duzych sniadan jak w Polsce...chociaz w Wielkanoc moj maz chce jajecznice
Stary 2011-04-12, 09:01   #2328
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Olliwka tutaj rzadko sie je sniadanie w domu, jest pelno takich barow i to jest swego rodzaju rytual przed praca cappuccino i cornetto w barze ze znajomymi czy osobami, z ktorymi sie pracuje no i wloskie sniadanka sa na slodko, oni nie jedza takich duzych sniadan jak w Polsce...chociaz w Wielkanoc moj maz chce jajecznice
Mimo że uwielbiam włoskie jedzenie to ja bym nie przeżyła na ich śniadankach Dla mnie śniadanie to podstawowy posiłek dnia i po nocy jestem zawsze głodna. Kolacji zazwyczaj nie jadam jako takiej ale śniadanie muszę porządne
Stary 2011-04-12, 09:05   #2329
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
a cornetto to z czym jest ? (bo to rogalik tak?)
cappuccino to pewnie taka w malutkiej filiżance a nie jak u nas w wielkich kubłach?
kurcze, fajnie
w ogóle fotki masz super
Ty super wyglądasz i mąż też

enchantress no tak matma teraz obowiązkowa... też miałam nową maturę, ale jeszcze wtedy matmy nie było i bardzo dobrze
to 4 maja j.p zdajecie? ustnie czy pisemnie tylko?czy tak i tak? ja musiałam ustnie i pisemnie zdawać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 09:11   #2330
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
agus87 dwa tygodnie ale super że z dzidzią jest ok
no, ale teoretycznie
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

agus no to jeszcze na mnie poczekasz i urodzimy razem najwazniejsze ze wszystko ok no a wiesz jak to jest teraz ci mowia, ze ok, ze nie ma skurczy itp a teraz wlasnie mozesz nagle urodzic trzymam kciuki, zeby juz niedlugo by chyba masz dosyc
mam odpoczywac i ewentualnie spacerowac - taaa
od jtura codzien z pieskiem na okolo osiedla domkowego
heh no mozliwe
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
witam

agus87 no to czekasz dalej , ale do świąt już niedługo

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus nie zgadzam się! masz się rozpakować przed świętami - nakazuję .

ja nie chce być pierwsza - słyszycie mnie mamuśki?! na porodówki MARSZ . (czy mi się wydaje ale ktoś ma cc na 18.04? byłoby super).
oj kochana do 18 mowisz
nie wiem
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Aguś, no to dalej czekamy

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam laseczki
Gratki za udane wizyty
Aguś oj wymęczy Cię Oleńka jeszcze przed porodem.
kochana do świąt już całkiem blisko a moze tż-ta wynajmij do pomocy,wiesz o czym mówię.

Jeśli chodzi o obecność męza przy porodzie,to ja nie mam takiej opcji.
W moim szpitalu przy cc może być tylko osoba,która posiada wykształcenie medyczne.
Będzie czekał na korytarzu i zaraz po wyjęciu małej pokażą ją tatcie.

My dziś pięknie wyspane,śniadanko zjedzone(kanapeczki z białym serkiem z ziołami i pomidorkiem),pogoda się klaruje,słonko się pojawia.
Zmykam na małe zakupy
miłego dnia
kochana
tz wynajmuje codziennie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Za KTG

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

Widziałam, że Moria i Aguś prawie urodziły .. ale skoro dalej dzielnie trwają w 2pakach to za pomyślne rozwiązanie już wkrótce

wlasnie mialam wam pisac, ze stracilam nadzieje, ze w ciagu najblizszego 1,5 tyygodnia urodze
az tu nagle wyleciala mi taka zarabista galaretowata meduza, ze ledwo ją ogarnęłam

ide na spacer niedlugo, a pozniej sie moze na jakies zakupy przejade
Stary 2011-04-12, 09:16   #2331
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

sen MEGA
a nie ma takich garnków gdzieś u CIebie w jakimś internetowym sklepie ?
albo ktoś Ci z Polski może przywieść

Stary 2011-04-12, 09:21   #2332
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Odebrałam wyniki.
TSH - 0,56, czyli w normie i idealne, jak na ciążę
Myślę, że endo będzie zadowolony

U nas na razie słoneczko, ale zapowiadają deszcz i ochłodzenie
Chyba jeszcze dzisiaj koc i dywaniki popiorę, aby to w miarę szybko wyschło.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:22   #2333
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki
Ja wyspana, najedzona i leżę - dzisiaj trzeba się wziąc powoli za porządki przedświąteczne, powoli do celu Znowu mnie wszystko swędzi brrr.... i małą od wczoraj czuję znowu tak nisko, wierciocha się w bronchildzie i kłuje jak cholercia

Aguś
czekam i czekam na ten poród i nic
Anula poleż sobie na tej kanapie, bałagan nie ucieknie

Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień jeszcze 2 i można rodzic (do urodzin 28 dni )
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:44   #2334
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc dziewczyny nie moge was nadrobic jak trzeba, bo mam awarie neta.
O wczoraj sie dziwnie czuje, mialam silny bol brzucha wczoraj dwa razy, mdlosci, duzo razy kibelek, i chyba dajej wypada mi czop, wczoraj wypadl mi zelek wielkosci czubatej lyzeczki, dzis tez z pol i bylo lekko zarozowione, brzuch pobolewa jak @... oj boje sie... i co zjem to znow kibelek... niewiem czy to sie powoli cos zaczyna?

Mary mam juz lozeczko, ma co prawda juz 5 lat ale nie jest takie najgorsze jak zrobie komp to wtedy pochwale sie zdj. dostalam tez fotelik maxi cosi na wieksze dziecko, ale taka jestem madra,ze nie umiem zdjac pokrowca by go wyprac

bede usilowac was nadrobic poki znowu net nie siadzie
Stary 2011-04-12, 09:46   #2335
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
gdzie Wy sie podziewacie? hmmm?
mnie bola boki od spania ,mam problemy z przewracaniem sie,ale jak widze nie jestem jedyna
andziot,moria u mnie tez bałagan nic mi sie nie chce,nawet łózka od jakiegos czsu nie sciele
moj maz miał wczoraj nieprzyjw=emna rozmowe z szefem i nie wiem czy nie bedzie musiał sie zwolnica to dobra praca,a przede wszystkim lubi to co robi
znalazłam przez przypadek gg vanes i sobie zapisałam, teraz ma opis - nareszcie spokoj - moze juz urodziła
Stary 2011-04-12, 09:50   #2336
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny nie moge was nadrobic jak trzeba, bo mam awarie neta.
O wczoraj sie dziwnie czuje, mialam silny bol brzucha wczoraj dwa razy, mdlosci, duzo razy kibelek, i chyba dajej wypada mi czop, wczoraj wypadl mi zelek wielkosci czubatej lyzeczki, dzis tez z pol i bylo lekko zarozowione, brzuch pobolewa jak @... oj boje sie... i co zjem to znow kibelek... niewiem czy to sie powoli cos zaczyna?

Mary mam juz lozeczko, ma co prawda juz 5 lat ale nie jest takie najgorsze jak zrobie komp to wtedy pochwale sie zdj. dostalam tez fotelik maxi cosi na wieksze dziecko, ale taka jestem madra,ze nie umiem zdjac pokrowca by go wyprac

bede usilowac was nadrobic poki znowu net nie siadzie
kwiatecku skarbie jak masz kolorowy czop to to moze byc dzisiaj
bo ja mam bez krwi
takze 3mam kciuki
a ciagla biegunka i mdlosci to normalka
bo organizm tak sie samoczynnie oczyszcza!
3mam kciuki kochana, by bylo jak najmniej bolu i daj znac jak pojedziesz na prodowke!
Stary 2011-04-12, 09:53   #2337
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim.
Miłego dzionka.
Mimbi w takich sytuacjach podbramkowych ja biorę pieniądze i kupuję, potem wysłucham trochę narzekań ale co tam. Co prawda wydatek 2 tys dość sporo aby tego nie uzgodnić ale może tak trzeba.
Stary 2011-04-12, 09:59   #2338
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Agus, wlasnie sprawdzalam czy sie u Ciebie nic nie narodzilo, wlasnie niewiem co myslec, dzis ten czop lekko rozowy byl, ze bez wkladki pewnie bym nie zauwazyla, mam bole @ ale dzis nie takie ostre jak wczoraj ,jakas jestem skolowana.

jak dokpoie sie do klubu to wezme nr i jak cos bede pisala
Stary 2011-04-12, 10:00   #2339
Klaterina
Zadomowienie

enchantresss no to gratuluję jeszcze trochę wysiłku i będziesz miec maturkę
anula_81 to ja Tobie a Ty mi, zdążyłam obejrzeć śniadanie... a jak robota stoi tak stoi
anulinka2009 za wyniki
a teraz pytanie, w czym pierzenie dzieciowe rzeczy ? Moje juz posegregowane rozmiarami więc jak do tej pory się z tym guzdrałam tak dzisiaj postanowiłam w końcu rozpocząć i niech mnie kule biją jak tego nie zrealizuje
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:03   #2340
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Wyspałam się niesamowicie, w porównaniu do wczorajszej nocy, tylko dwa razy siku, a tak mocny sen od 1:00 do 10:00 Jedynie martwi mnie mój kaszel, jakiś taki schodzący niżej, był suchy, teraz coś zaczyna świszczeć... no i zero innych objawów.

Teraz kawa, śniadanie, trochę Was nadrobię i uciekam

Aguś, czyli nie ma się co nakręcać, co ma być to będzie. Wszystkie te objawy zwiastują nadchodzący poród, ale nie już zaraz tu Trochę z Morią popłochu na wątku narobiłyście

Mimbi, widzę, że mnie lubisz, bo nawet cudze wypowiedzi wkładasz mi w usta A pas jest fajny, naprawdę się przydał W sprawie wózka, to może jakiś pakt z ciotką i ojcem? Pokazujesz który wózek, oni kupują, przywożą, Ty w szoku, O JAKA NIESPODZIANKA, a ukochanej bratowej ze smutkiem i żalem oddajcie wózek, bo szkoda, żeby stał i się kurzył, jak ona sobie sprzeda

Klaterino, mnie też czeka wymiana donic, bo jedna duża pękła U mnie zawsze mix kwiatkowo-ziołowy. Mięta, melisa, jakieś kwiatki, często ukradzione ze skalniaczka Rodziców Ubranka wyprałam w płynie Dzidziuś. Ślicznie pachną

Moniqac, jak ja się uprę, to nie ma siły! Nasze dzieci muszą spać pod tymi kocykami! W czwartek wysyłam i dorzucę Wam jeszcze po drobiazgu, ciekawe, czy zgadniecie do czego to służy. Niepozorne, ale przydatne dla dziecka

Co do łóżeczka, to faktycznie pechowo trafiliście Miejmy nadzieję, że facet okaże się wyrozumiały i ogarnie temat jak należy

Enchantresss, nawet wczoraj o Tobie myślałam i pytałam na wątku! Dzielna jesteś bardzo i pilna, gratulacje ukończenia szkoły no i kciuki za maturę

Anulinko,

Kwiatecku, ekstra wieści! Martwiłam się, że Alanek nie będzie miał gdzie spać a fotelik na pewno przyda się i sporo kasy w kieszeni!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości