|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzień dobry dziewczynki.
Zaczelam was nadrabiac wieczorem, ale jakoś nie miałam weny, więc jestem od rana ![]() mary poziomeczka - Kochana jesteś wiesz? ![]() ![]() daisyunia - ![]() ![]() princi - super zestaw garnków ![]() Dziewczonka ![]() ![]() Aga.M - mój też będzie czekał przed salą ![]() a byłaś na 1 pietrze? Ś nas wysłała jak zobaczyl, że mnie cc przeraziła i pogadałam z położnymi nt cc ... wcale mnie to nie uspokoiło ![]() ![]() agus ![]() ![]() ja nie chce być pierwsza ![]() ![]() ![]() anula - dzisiaj pogoda cię zmusza do odpoczynku po wczorajszym ![]() ja musze się ubrać.... załatwić skarbówkę (znowu), wydział komunikacji (znowu) ![]() ![]() zjadłam dziś 4 (!!!) kromki z łososiem na śniadanko ![]() wiecie co .... wczoraj tak sie wkurzyłam że szok - pamiętacie mój "skandal" z łóżeczkiem? więc pan przysłał mi nowe boki (poprawne) i nowe szczyty (też poprawne) i co?!!!!!!!!!!! boki były sklejone ze sobą i jak chcieliśmy je rozdzielić to sie dreweńko wyłamało ![]() będę dzisiaj szukała kuriera który wszystko zabierze i na swój własny koszt odeśle mu wszystko... wkurzyłam się jak nie wiem co i sie popłakałam ![]() a ma tytuł supersprzedawcy - ma milion pozytywnych komentarzy - chyba mam wyjątkowego pecha. ide zrobić sobie jeszcze herbatkę. ręcę zdrętwiale jak zwyke... standard .... wiecie że do tego się nie da przyzwyczaić? próbuję, ale średnio mi to wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Witam mamuśki
![]() Ja "tylko" 3 razy na siku wstawałam i jedno rennie zjadłam ![]() ![]() Dzisiaj wieczorem mam ostatnią ( przed porodem ) wizytę u endo. Wczoraj robiłam TSH, ale myślę, że przez ostatnie 3 tygodnie bardzo się nie zmieniło. Odnośnie TŻ przy porodzie, to mój jak najbardziej chce, a ja nie oponuję ![]() ![]() Moria, mój gin uważa, że najlepiej, jak ciąża ma skończone 38 tygodni, wtedy na spokojnie można rodzić. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też noc przespana ale nie pamiętam czy wstawałam raz czy dwa na siku, jakieś zbudynienie mnie dopadło ![]() Aguś, no to dalej czekamy ![]() Dziewczonka, Twoją wizytę można chyba zaliczyć do udanych ![]() Weredka, nie denerwuj się tak ![]() ![]() Moniga, kurde ale masz przeboje z tym łóżeczkiem ![]() Co do porodu to mojego męża chyba nie będzie, choć mam nadzieję że będzie czekał na korytarzu ![]() ![]() ![]()
#2314 |
Zadomowienie
|
Witam laseczki
Gratki za udane wizyty ![]() Aguś oj wymęczy Cię Oleńka jeszcze przed porodem. kochana do świąt już całkiem blisko a moze tż-ta wynajmij do pomocy,wiesz o czym mówię. Jeśli chodzi o obecność męza przy porodzie,to ja nie mam takiej opcji. W moim szpitalu przy cc może być tylko osoba,która posiada wykształcenie medyczne. Będzie czekał na korytarzu i zaraz po wyjęciu małej pokażą ją tatcie. My dziś pięknie wyspane,śniadanko zjedzone(kanapeczki z białym serkiem z ziołami i pomidorkiem),pogoda się klaruje,słonko się pojawia. Zmykam na małe zakupy miłego dnia
#2315 |
Zakorzenienie
|
anulinka2009
![]() moniqac jakiego ty masz pecha ![]() też bym się na bank rozryczała ![]() co do porodu to jakbym miała cc to chcialabym żeby był, ale przy SN chce sama ! moria44 z tym kurzem mam tak samo ![]() Witam! noc średnia nie mogłam sobie miejsca znaleźć, jak leżałam na boku to dziwnie mnie skóra na brzuchu ciągnęła ![]() pranie wstawione ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak zasnęłam o 1:00 to się dopiero obudziłam i muszę przyznać, że pięknie mi się spało. Ani razu się nie przebudziłam a wygodnie było mi jak nie wiem ![]() Szkoda tylko, że pogoda dzisiaj brzydka. Szaro i pada, a ja muszę po obiedzie do miasta jechać. Cytat:
![]() Obiecuję poprawę ![]() moniqac kurka wodna NO! Co za pech i co to w ogóle za supersprzedawca co taki towar sprzedaje ![]() Mimbi trzymam kciuki w sprawie wózka ![]() enchantresss Widzę, że jesteś, co u Ciebie? ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-12 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Rozeznanie
|
Hej, hej wszystkim !
![]() Dziś będę nadrabiać. Wczoraj nauczyciele wystawili wszystkie oceny długopisem do dziennika i już jestem wolna !! ![]() ![]() ![]() Poza szkołą i tym, że w ciągu tygodnia oddałam z milion wypracowań i napisałam milion kartkówek to wszystko dobrze ![]() Wczoraj po południu byłam w odwiedzinach u koleżanki, która urodziła wcześniaczka (35+5d) , Mały ma już miesiąc i wygląda bajecznie, jak dziecko z reklamy ![]() ![]() W weekend były u mnie moje 'dawne psiapsióły', tzn. te, które przed ciążą były bardzo bliskie ale jak się okazało, że już nie będę towarzyszką do imprez to trochę olały .. Ale siedziały ze mną z 5 godzin, kupiły ślicznego misiaaa dla Gabi , dla mnie Picolo i czekoladę i było miło ![]() ![]() Widziałam, że Moria i Aguś prawie urodziły ![]() ![]() ![]() Idę teraz się doprowadzić do stanu używalności , potem na małe zakupki i jak wrócę NADRABIAM ![]()
#2320 |
Zakorzenienie
|
a wy dajcie mi kopa w tylek! nie spie od switu i mialam sprzatac, kurz do mnie wola a ja poscielilam lozko i uwalilam sie na kanapie... normalnie nie moge wstac! a juz ta godzinaaaaa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
wwitam....
ja tez mialam jakas dziwna noc bardzo ciezko mi sie odwrócic z jednego boku na drugi,... w ogole jakos mi koszmarnie w nocy. boli mnie lewe ucho szczegónie jak na nim leze i jak zaciskam szczękę, boje sie ze to jakies zapalenie ucha. kurde jeszcze mi tego trzeba.... jak do jutra nie przejdzie to ide do laryngologa
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
enchantresss
![]() myśleliśmy że zaginęłaś ![]() gratuluję zaliczonej szkoły !!! pracowity okres miałaś, ale widzę, że świetnie sobie dałaś radę ![]() a jak Gabi ??? ile waży ??? kurcze coś się chmurzy .... mam nadzieję że zdarzymy spacer zaliczyć .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Ja tez od rana na nogach, poszlismy z mezem na sniadanko: cappuccino plus slodki rogalik i zaraz zabieram sie za dalsze pucowanie i tak dzien za dniem leci i normalnie wiecznie mam do sprzatania!
Zadzwonilam dzis do kosmetyczki i na piatek umowilam sie na wosk calosciowy, bo zaroslam jak niedzwiedz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bzyczka jak tam zagninelas w ferworze sprzatania i remontu?? ![]()
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To świetnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() enchantress a z jakich przedmiotów zdajesz maturę? j.polski to wiadomo i co jeszcze ![]()
![]() |
#2326 | |
Rozeznanie
|
Między suszeniem włosów , a śniadaniem jeszcze tu wpadłam na chwilę
![]() Cytat:
![]() Gabi w 30tc ważyła 1580g, jutro zaczynam 33tc i nie mam pojęcia ile może ważyć ![]() ![]() ![]() Olliwka, zdaję polski i matmę na podstawie, a angielski rozszerzony. Nic dodatkowego nie brałam .. Przez obowiązkową matmę nie ma konieczności dodatkowego przedmiotu
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-12 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Olliwka tutaj rzadko sie je sniadanie w domu, jest pelno takich barow i to jest swego rodzaju rytual przed praca cappuccino i cornetto w barze ze znajomymi czy osobami, z ktorymi sie pracuje
![]() ![]()
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cappuccino to pewnie taka w malutkiej filiżance a nie jak u nas w wielkich kubłach ![]() kurcze, fajnie ![]() w ogóle fotki masz super ![]() Ty super wyglądasz i mąż też ![]() enchantress no tak matma teraz obowiązkowa... ![]() ![]() to 4 maja j.p zdajecie? ustnie czy pisemnie tylko?czy tak i tak? ja musiałam ustnie i pisemnie zdawać.
![]() |
#2330 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem ![]() Cytat:
![]() tz wynajmuje codziennie ![]() ![]() Cytat:
![]() wlasnie mialam wam pisac, ze stracilam nadzieje, ze w ciagu najblizszego 1,5 tyygodnia urodze az tu nagle wyleciala mi taka zarabista galaretowata meduza, ze ledwo ją ogarnęłam ![]() ![]() ide na spacer niedlugo, a pozniej sie moze na jakies zakupy przejade ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie ma takich garnków gdzieś u CIebie w jakimś internetowym sklepie ? albo ktoś Ci z Polski może przywieść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki.
TSH - 0,56 ![]() ![]() Myślę, że endo będzie zadowolony ![]() U nas na razie słoneczko, ale zapowiadają deszcz i ochłodzenie ![]() Chyba jeszcze dzisiaj koc i dywaniki popiorę, aby to w miarę szybko wyschło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
![]() Ja wyspana, najedzona i leżę - dzisiaj trzeba się wziąc powoli za porządki przedświąteczne, powoli do celu ![]() ![]() Aguś czekam i czekam na ten poród i nic ![]() Anula poleż sobie na tej kanapie, bałagan nie ucieknie ![]() Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień jeszcze 2 i można rodzic ![]() ![]()
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny nie moge was nadrobic jak trzeba, bo mam awarie neta.
O wczoraj sie dziwnie czuje, mialam silny bol brzucha wczoraj dwa razy, mdlosci, duzo razy kibelek, i chyba dajej wypada mi czop, wczoraj wypadl mi zelek wielkosci czubatej lyzeczki, dzis tez z pol i bylo lekko zarozowione, brzuch pobolewa jak @... oj boje sie... i co zjem to znow kibelek... niewiem czy to sie powoli cos zaczyna? Mary mam juz lozeczko, ma co prawda juz 5 lat ale nie jest takie najgorsze jak zrobie komp to wtedy pochwale sie zdj. ![]() ![]() bede usilowac was nadrobic poki znowu net nie siadzie
#2335 |
Rozeznanie
|
witam
![]() gdzie Wy sie podziewacie? hmmm? mnie bola boki od spania ,mam problemy z przewracaniem sie,ale jak widze nie jestem jedyna andziot,moria u mnie tez bałagan nic mi sie nie chce,nawet łózka od jakiegos czsu nie sciele moj maz miał wczoraj nieprzyjw=emna rozmowe z szefem i nie wiem czy nie bedzie musiał sie zwolnic ![]() ![]() ![]() znalazłam przez przypadek gg vanes i sobie zapisałam, teraz ma opis - nareszcie spokoj - moze juz urodziła ![]()
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam bez krwi takze 3mam kciuki a ciagla biegunka i mdlosci to normalka bo organizm tak sie samoczynnie oczyszcza! 3mam kciuki kochana, by bylo jak najmniej bolu i daj znac jak pojedziesz na prodowke! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim.
Miłego dzionka. ![]() Mimbi w takich sytuacjach podbramkowych ja biorę pieniądze i kupuję, potem wysłucham trochę narzekań ale co tam. Co prawda wydatek 2 tys dość sporo aby tego nie uzgodnić ale może tak trzeba. ![]()
#2338 |
Zadomowienie
|
Agus, wlasnie sprawdzalam czy sie u Ciebie nic nie narodzilo, wlasnie niewiem co myslec, dzis ten czop lekko rozowy byl, ze bez wkladki pewnie bym nie zauwazyla, mam bole @ ale dzis nie takie ostre jak wczoraj ,jakas jestem skolowana.
jak dokpoie sie do klubu to wezme nr i jak cos bede pisala ![]()
#2339 |
Zadomowienie
|
enchantresss no to gratuluję
![]() ![]() anula_81 to ja Tobie a Ty mi, zdążyłam obejrzeć śniadanie... a jak robota stoi tak stoi ![]() anulinka2009 za wyniki ![]() a teraz pytanie, w czym pierzenie dzieciowe rzeczy ? Moje juz posegregowane rozmiarami więc jak do tej pory się z tym guzdrałam tak dzisiaj postanowiłam w końcu rozpocząć i niech mnie kule biją jak tego nie zrealizuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Wyspałam się niesamowicie, w porównaniu do wczorajszej nocy, tylko dwa razy siku, a tak mocny sen od 1:00 do 10:00 ![]() Teraz kawa, śniadanie, trochę Was nadrobię i uciekam ![]() Aguś, czyli nie ma się co nakręcać, co ma być to będzie. Wszystkie te objawy zwiastują nadchodzący poród, ale nie już zaraz tu ![]() ![]() ![]() Mimbi, widzę, że mnie lubisz, bo nawet cudze wypowiedzi wkładasz mi w usta ![]() ![]() ![]() Klaterino, mnie też czeka wymiana donic, bo jedna duża pękła ![]() ![]() ![]() Moniqac, jak ja się uprę, to nie ma siły! Nasze dzieci muszą spać pod tymi kocykami! ![]() ![]() Co do łóżeczka, to faktycznie pechowo trafiliście ![]() ![]() Enchantresss, nawet wczoraj o Tobie myślałam i pytałam na wątku! Dzielna jesteś bardzo i pilna, gratulacje ukończenia szkoły no i kciuki za maturę ![]() ![]() Anulinko, ![]() ![]() Kwiatecku, ekstra wieści! Martwiłam się, że Alanek nie będzie miał gdzie spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.