Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 05:46   #1801
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Ładna, choć faktycznie widać, że nieco za duża. Ale się zwęzi i będzie git

Zmykam do pracy, bo mnie dziś ciężki dzień czeka. Trzymajcie kciuki żebym pracowała tylko do środy, bo jutro powinno się okazać czy będę mieć wolne przed świętami, a nie ukrywam - bardzo bym chciała
Miłego dnia!
Stary 2011-04-18, 12:03   #1802
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
uff, całe szczęście że tylko tak się skończyło

a Twoje nowe nabytki cudne!
całe

dzięki, nadal trochę mnie ta ilość przyprawia o zawrót głowy, no ale trudno, co zrobić
Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Rzyrafko, świetne nabytki, zazdroszczę bardzo

W ogóle to po rozmowie z moim dermatologiem zdecydowałam się ostatecznie zrezygnować z pudrów i podkładów, zostawiam tylko korektor + róż/bronzer Dodatkowo ograniczyłam i zmienilam pielęgnację i już po kilku dni widzę efekty.
a ja Ci cery zazdroszczę
ja wszystkie podkłady staram się maksymalnie cienko nakładać, bo bez tego ani rusz kupię sobie w końcy jakiegoś duofiberka, może to będzie jeszcze cieniej i fajniej nakładać niż palce z pudrów przeważnie na wierzch daję Huschki jedwabnika. Korektora raczej nie używam bo mijałoby się to z celem zeby się maziać po całej twarzy no i róż a niedługo może dojdzie brązer. Aaa i jeszcze rozświetlacz pod podkład
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Najwyższy czas kupić kłódkę do szafki z zapasami

A to, co widać tutaj http://duperelles.blogspot.com/2011/...gane-z-uk.html
Sorki, ale nie chce mi się wrzucać tych samych zdjęć i tutaj.

Nie dość, że w Londynie było jakieś wysuszające skórę powietrze i trzeba było ciągle smarować ręce kremem, to jeszcze skórki rosły jak szalone
E no, nie jestem aż taką fanatyczką, jeszcze

Ładne, ładne lakierki superowe są, jakby siostra miała miejsce w walizce to daj znać

Fakt, ono była suchsze i woda też, ale mi bardzo spasowało, sto razy lepsze od krakowskiego o wodzie nie wspominając
Cytat:
Zmieniam przerzucając się głównie na apteczną lub polską pielęgnację, o prostych składach. Ostatnio zużywam zapasy ze Stanów, wysokopółkowe kremy mnie albo zapychają (lancome) albo podrażniają :/ Tonik chyba wymienie na micel lub po prostu termalkę I wywalam wszelkie "upiększacze" typu baza, maseczka leave-in.

Ostatnio zostałam uświadomiona, że micele to kolejny chwyt marketingowy, bo podobno i tak nie domywa jak woda+żel. Ja co prawda do sensibio jestem już tak przywiązana jak do porannej kawy, ale dało mi to do myślenia.
Ja nadal takich kremów szukam. staram się czytać składy, ale jeśli coś daje efekty to używam takich "upiększaczy" to i ja nie uznaję, chociaz serum nawilżające pod krem było fajne

Co do micelów to ja i tak nimi nie zmywam twarzy z lenistwa, tylko oczy. I oczu już potem nie myję żelem, ale twarz zawsze.
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Chociaż dziś w Top Secret a propos promocji spotkała mnie niezbyt miła sytuacja i uważam, że jest to zwyczajne oszukiwanie ludzi.

Świetne nabytki, jak pachnie ta woda z YR?Ostatnio się zastanawiałam nad taką zieloną w podobnej buteleczce, ale nie pamiętam nazwy...Miała być do torebki na lato, ale nigdy nie miałam od nich wody i nie wiem jak z trwałością?
Drażnią mnie takie firmy i staram się omijać.

Ja jeszcze nie użyłam Ale też mnie kusi ta niebiesko-zielona do kompletu, mam teraz ulotkę promocyjną i wyszłaby za 58 zł z groszami A przydałby się jednak taki świeżak na teraz
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
I odkąd przestałam używać dużej ilości kosmetyków moja skóra się uspokoiła i jestem ogólnie zadowolona. Więc coś w tym jest
Na moją to chyba nie działa, nie tynkuję się przecież
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam zdjęcia w sukni - niestety kiepskiej jakości, bo z telefonu
ciekawa, chociaż tak bez głowy trudno ocenić
Cytat:
a wydajne toto? Bo słono sobie liczą

Imprezy się udały prawie
Wczoraj na rowerku byłam u R. dziś też się widzimy.

Zrobiłam drugą maskę Lusha- genialnie wygładza i ściąga pory! a ten Vanishing Cream lepszy od średniej, jednak moim hiciorem nie zostanie.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 13:03   #1803
bossy
Zakorzenienie

Rzyrafko bardzo wydajny.

Zdałam tę nieszczęsną poprawkę poprawki Ufff, bo to już był ostateczny termin...

Zajrzałam dzisiaj do natury.. I kupiłam eyeliner Carbon Black z Catrice, taki w pisaku i oliwkę do paznokci essence.
A wczoraj kupiłam żel do zmiękczania skórek Killys. Hm ;>

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2011-04-18 o 17:41
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 05:46   #1804
isa666
Zakorzenienie

Wpadam na sekundkę i znikam, bo mam ogrom pracy.

Bosiak gratuluję zdania poprawki

Wyczaiłam dziś, że w moim biurowcu ulokowało się biuro i magazyn Kallosa. Ciekawe czy można u nich kupić jakieś kosmetyki pojedynczo czy tylko hurtowo sprzedają. Chyba podejdę kiedyś i zapytam, ale nie wiem czy powinnam się interesować kolejnymi maskami, skoro mam do zużycia1/3 wężowej Lorys, prawie całą Nunaat i niedługo przyjdzie mi drugi Biovax
Stary 2011-04-19, 05:51   #1805
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Zrobiłam drugą maskę Lusha- genialnie wygładza i ściąga pory! a ten Vanishing Cream lepszy od średniej, jednak moim hiciorem nie zostanie.
A to masz dwie ich maseczki, czy użyłaś drugi raz tej samej? Trochę jestem zaplatana Strasznie mnie kusi zamówić coś znowu od nich i najabrdziej kuszą maski...
Cytat:
Zdałam tę nieszczęsną poprawkę poprawki Ufff, bo to już był ostateczny termin...
Gratulacje!

A do mnie wczoraj przyszła nagroda od isadory Najbardziej cieszę się ze szminki, jak ją macałam w sklepie, to jeszcze nie wiedziałam czy wygram, a już ją chciałam mieć Jest super, wczoraj nawet się nią pomalowałam na noc

I zrobiłam swoją pierwszą lazanię mięsną Następnym razem dam trochę mniej mięsa, bo zapomniałam, że nie jestem jego fanką Ale wyszła dobra, miałam na nią ochotę od miesiąca tylko ciągle mi brakowało czasu... Za to pod wieczór lekki ból głowy przerodził się w tak duży, że nie będzie mi dane przetrawić tego co zjadłam

Dobra, muszę trochę popracować, bo niedługo jedziemy do różnych urzędów załatwiać ślub
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:43   #1806
iceflower
Przyjaciółka KWC

Nie zaglądam ostatnio za często, bo nie mieliśmy do niedawna z TŻem internetu, a teraz okazało się, że na koniec maja mam mieć gotową magisterkę i zaczynam ostro nadrabiać, tylko coś nie mogę się zebrać i nawet skończenie pierwszego rozdziału mi się opóźnia.

Kosmetycznie nie szaleję dalej, jedyny mój kosmetyczny zakup w tym miesiącu to szampon i odżywka Elseve Total Repair 5 (chciałam tą nową z kolagenem ale nie było akurat) z promocji z Tesco.

Czaję się za to na mikrodermabrazję Daxa na Allegro, bo mam cerę w koszmarnym stanie i nic nie pomaga. Woda tu gdzie teraz mieszkam to jakiś koszmar, mimo że mamy filtr centralny założony przy okazji remontu, to jednak mam wrażenie że jest nieprzezroczysta i pewnie przez to wyglądam źle.

Przetestowałam już całą nagrodę od ID i będę chyba pozbywać się cieni, błyszczyka i różu w sztyfcie. Reszta zostaje, chociaż i tak muszę kupić inny podkład, bo ten nie do końca mi teraz odpowiada.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:14   #1807
Organzza
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od lekarza, mam zapalenie krtani i gardła mam zakaz mówienia (choć to i tak niewykonalne, bo fizycznie nie mogę mówić...) masakra.. dobrze, że dziś 1 wykład, to nie muszę się odzywać i od jutra wolne..

ale dostałam antybiotyk, a jestem w przerwie w tabletkach (2 dzień) i nie wiem co robić.. zacząć brać nowe pudełko tabletek wraz z antybiotykiem żeby nie doszło do jakiejś infekcji, czy kontynuować przerwę..
któraś z was miała taką sytuację?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 10:18   #1808
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: podasz mi przepis?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 12:57   #1809
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Rzyrafko bardzo wydajny.

I tak raczej nie kupię

No to super, że już jesteś wolna od tego
Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A to masz dwie ich maseczki, czy użyłaś drugi raz tej samej? Trochę jestem zaplatana Strasznie mnie kusi zamówić coś znowu od nich i najabrdziej kuszą maski...

A do mnie wczoraj przyszła nagroda od isadory Najbardziej cieszę się ze szminki, jak ją macałam w sklepie, to jeszcze nie wiedziałam czy wygram, a już ją chciałam mieć Jest super, wczoraj nawet się nią pomalowałam na noc
sacred truth i catastrophe cosmetic siostrze kupiłam sugar scrub zielony ale od razu sie rozciapał a ukroić mniejszego kawałka nie dałam rady. sama jeszcze nie uzyłam go. Na pewno będe chciała jeszcze inne maski spróbować ale chyba raczej tylko maski na razie.

Mi też bardzo się spodobała, jaki wzięłaś kolor? ja 52

I mnie bolała wczoraj głowa i to tak, że od razu wzięłam tabletkę, co mi się chyba nigdy nie zdarzyło jeszcze...
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Czaję się za to na mikrodermabrazję Daxa na Allegro, bo mam cerę w koszmarnym stanie i nic nie pomaga. Woda tu gdzie teraz mieszkam to jakiś koszmar, mimo że mamy filtr centralny założony przy okazji remontu, to jednak mam wrażenie że jest nieprzezroczysta i pewnie przez to wyglądam źle.

Przetestowałam już całą nagrodę od ID i będę chyba pozbywać się cieni, błyszczyka i różu w sztyfcie. Reszta zostaje, chociaż i tak muszę kupić inny podkład, bo ten nie do końca mi teraz odpowiada.
Moja piecze w oczy i też jest okropna, ale przynajmniej przezroczysta.

Jak dla mnie to liner raczej nie zagrzeje u mnie miejsca- nie lubię takich twardych, wolę pędzelki a już najbardziej takie gabki jak u Loreala. Przy moim kształcie oka nie sprawdza się to. A jaka paletkę masz? Muszę zrobić kilka makijaży zanim zdecyduje co z moją, ale póki co też mnie nie przekonuje. Który błyszczyk puszczasz w świat?
Cytat:
Właśnie wróciłam od lekarza, mam zapalenie krtani i gardła mam zakaz mówienia (choć to i tak niewykonalne, bo fizycznie nie mogę mówić...) masakra.. dobrze, że dziś 1 wykład, to nie muszę się odzywać i od jutra wolne..

ale dostałam antybiotyk, a jestem w przerwie w tabletkach (2 dzień) i nie wiem co robić.. zacząć brać nowe pudełko tabletek wraz z antybiotykiem żeby nie doszło do jakiejś infekcji, czy kontynuować przerwę..
Ojej, współczuję.
Nie wiem jak to sie ma do siebie, najlepiej by było pogadac z ginem, ale teraz to chyba nie wykonalne. szkoda, że tego lekarza, który pisał receptę nie spytałaś

Zmykam kupic bilet na pociąg- jutro jadę na święta do babci
Stary 2011-04-19, 13:05   #1810
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, współczuję.
Nie wiem jak to sie ma do siebie, najlepiej by było pogadac z ginem, ale teraz to chyba nie wykonalne. szkoda, że tego lekarza, który pisał receptę nie spytałaś
pytałam, ale on powiedział, że ten antybiotyk nie wpływa na tabletki - w ulotce widnieje jak byk
Double with me?
Stary 2011-04-19, 13:14   #1811
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ja bym brała tabletki tak jak wypadają planowo, generalnie wydaje mi się - acz lekarzem nie jestem i mogę się mylić - że łączenie antybiotyku z tabletkami jest ryzykowne i grozi osłabieniem ochrony i infekcją, więc na zdrowy rozum przerwa powinna sprzyjać kuracji antybiotykiem. No i na pewno powinnaś mieć dobrą osłonkę do niego.
Nie ma nic przydatnego w ulotce od tabletek?

Rzyrafko, (zeżarło mi cytat )
Mi się liner nawet spodobał i chyba go zostawię, tym bardziej że nie mam, chociaż forma rzeczywiście jest dziwna, jak go otworzyłam to nie wiedziałam jak użyć tej grubej końcówki, bo zawsze miałam pędzelki.

Paletkę mam Creamy Nudes i jest zbyt pastelowa jak dla mnie, niepotrzebne mi takie cienie. Żałuję teraz że nie wybrałam Smoky Eyes, ale nie przekonywała mnie. A błyszczyka tego dużego się pozbywam, zapach i smak mnie odrzuca, mam kolor Pearly Vanilla.

Polecacie jakąś mocno oczyszczającą, łagodną i tanią maseczkę? Najlepiej powszechnie dostępną, w dużym opakowaniu, z glinką i koniecznie bez denata.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 13:38   #1812
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym brała tabletki tak jak wypadają planowo, generalnie wydaje mi się - acz lekarzem nie jestem i mogę się mylić - że łączenie antybiotyku z tabletkami jest ryzykowne i grozi osłabieniem ochrony i infekcją, więc na zdrowy rozum przerwa powinna sprzyjać kuracji antybiotykiem. No i na pewno powinnaś mieć dobrą osłonkę do niego.
Nie ma nic przydatnego w ulotce od tabletek?
w ulotce jest tylko, że najlepiej połączyć opakowania jeśli trzeba wziąć antybiotyk, ale ja już nie mam takiej opcji, bo wczoraj nie rozpoczęłam kolejnego opakowania.. no i że na czas kuracji i 7 dni po dodatkowo się zabezpieczać, czyli nadal mnie to nie urządza

kiedyś czytałam gdzieś, że łączenie opakowań jest po to, żeby nie doszło np. do grzybicy, gdy organizm jest osłabiony chorobą, podaje mu się antybiotyk i dochodzi krwawienie z odstawienia - ale nie wiem na ile to sprawdzona informacja..
Double with me?
Stary 2011-04-19, 14:33   #1813
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, biedactwo Ale Cię dopadło choróbsko.

A ja siedzę w pracy i czekam na kuriera. Ma być do 16.00. Niech się lepiej pospieszy, bo jak nie to jutro bym musiała jechać do Wa-wy z wnioskiem, a wcale nie mam ochoty nigdzie się ruszać. Mam @ i wszystko mnie boli

Cieszę się za to, że jutro ostatni dzień pracy i mam świąteczne wolne
Stary 2011-04-19, 15:46   #1814
bossy
Zakorzenienie

Nina właśnie skorzystałam z promocji Sephory
Kupiłam puder brązujący Artdeco, Bronzing Powder Compact 2 SPF 15 - Limited Edition. I dostałam próbki 3 kroków clinique i jakiegoś zapachu Niny Ricci.

W douglasie z kolei kupiłam lakier do paznokci inglot i dostałam probkę Clarins Extra firming Body Lotion.

Mam nadzieję, że bronzer się sprawdzi, bo miałam totalny mentlik w głowie i nie wiedziałam co brać normalnie kosztuje 100zł, ze zniżką zapłaciłam 80zł.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:20   #1815
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam, ale on powiedział, że ten antybiotyk nie wpływa na tabletki - w ulotce widnieje jak byk
Aha
Cytat:
Paletkę mam Creamy Nudes i jest zbyt pastelowa jak dla mnie, niepotrzebne mi takie cienie. Żałuję teraz że nie wybrałam Smoky Eyes, ale nie przekonywała mnie. A błyszczyka tego dużego się pozbywam, zapach i smak mnie odrzuca, mam kolor Pearly Vanilla.

Polecacie jakąś mocno oczyszczającą, łagodną i tanią maseczkę? Najlepiej powszechnie dostępną, w dużym opakowaniu, z glinką i koniecznie bez denata.
Mam tę samą paletkę właśnie, ale w sumei żadna z nich mi nie odpowiadała, no może Bohemian Rapsody byłaby fajniejsza ale zobaczyłam ją za późno a, to pewnie jakiś biały perłowy? Moja Pearly Sangria jest ciekawa i zgodna z postanowieniem wzmocnienia ust w makijażu na lato/wiosnę

Hmm, nie wiem co Ci polecić, oprócz tego co mam to nic mi nie przychodzi do głowy. W Kazimierzu były maski Mineral Flowers za 29 zł pełnowymiarowe- może któraś z nich?
Cytat:
Nina właśnie skorzystałam z promocji Sephory
Kupiłam puder brązujący Artdeco, Bronzing Powder Compact 2 SPF 15 - Limited Edition. I dostałam próbki 3 kroków clinique i jakiegoś zapachu Niny Ricci.

W douglasie z kolei kupiłam lakier do paznokci inglot i dostałam probkę Clarins Extra firming Body Lotion.

Mam nadzieję, że bronzer się sprawdzi, bo miałam totalny mentlik w głowie i nie wiedziałam co brać normalnie kosztuje 100zł, ze zniżką zapłaciłam 80zł.
Ja kupiłam czerwony cien Lucky Penny w Sephorze ale nie na zniżkę, jak sie okazało przeceniony był z 35 nie na 17 tylko na 12 zł i dostałam 2 próbniki cieni na kartoniku - miałam takie już kiedyś, cały czas mam w szufladce nietknięte, lezą jakieś 3-4 lata

I kupiłam z groupona karnet open na 3 miesiące na fitness, ważny 6 miesięcy od jutra za 59 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 05:48   #1816
isa666
Zakorzenienie

A ja dziś po pracy chcę iść wreszcie na zakupy ciuchowe do Bonarki. Na szczęście z kurierem i przesyłką wczoraj się udało załatwić i nie muszę dziś jechać do Warszawy

Ciekawa jestem czy moja paczka z apteki dojdzie przed świętami, ale jeszcze nie wysłali, więc pewnie nie. I muszę pomyśleć nad zakupem jakiegoś balsamu brązującego.

Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry samoopalacz do twarzy? Najlepiej może coś aptecznego. Do tej pory używałam samoopalaczy Daxa (w kremie i piance), ale mi się znudziły
Stary 2011-04-20, 08:10   #1817
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
ja wszystkie podkłady staram się maksymalnie cienko nakładać, bo bez tego ani rusz kupię sobie w końcy jakiegoś duofiberka, może to będzie jeszcze cieniej i fajniej nakładać niż palce z pudrów przeważnie na wierzch daję Huschki jedwabnika. Korektora raczej nie używam bo mijałoby się to z celem zeby się maziać po całej twarzy no i róż a niedługo może dojdzie brązer. Aaa i jeszcze rozświetlacz pod podkład
Ja właśnie czekam na zamówionego duofiberka, zobaczymy co to za cudo
Muszę dziś kupić korektor bo już wyskubuję ledwo resztki mojego Revlona... Skuszę się chyba na Bell mineralny, bo ma świetne recenzje i jest niedrogi, więc w razie wpadki nie uderzy po kieszeni

Cytat:
Ja nadal takich kremów szukam. staram się czytać składy, ale jeśli coś daje efekty to używam takich "upiększaczy" to i ja nie uznaję, chociaz serum nawilżające pod krem było fajne
Sera to i ja lubię, szczególnie z wit. C (właśnie dostałam kilkadziesiąt próbek serum Vichy od kuzynki i ciułam na HYdracid C SVR )

Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Słyszałam dużo pochlebnych opinii o miętowej Queen Helene - jest niedroga i można ją kupić na allegro Z dobrych maseczek z glinką, które znam i mogę polecić z czystym sumieniem są niestety saszetkowe glinki Bielendy, Ziaji i Delii.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry samoopalacz do twarzy? Najlepiej może coś aptecznego. Do tej pory używałam samoopalaczy Daxa (w kremie i piance), ale mi się znudziły
Moim jedynym i niezastąpionym samoopalaczem do twarzy od lat jest mleczko Clarins Eau Lactee - tanie nie jest, ale bardzo wydajne i skuteczne, można go dostać taniej na feelunique i przesylka jest gratis

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:02   #1818
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wróciłam od lekarza, mam zapalenie krtani i gardła
do Świąt pewnie będziesz już mogła trochę mówić
Cytat:
Kochanie: podasz mi przepis?
Zrobiłam wg tego przepisu. Dałam tylko mniej przecieru - tak mniej więcej 500 ml. I następnym razem dałabym jakieś 250 ml przecieru i puszkę pomidorów, bo na początku trochę było za dużo płynu a jak odgrzewałam, to za to mało było czuć pomidory
Cytat:
sacred truth i catastrophe cosmetic siostrze kupiłam sugar scrub zielony ale od razu sie rozciapał a ukroić mniejszego kawałka nie dałam rady. sama jeszcze nie uzyłam go. Na pewno będe chciała jeszcze inne maski spróbować ale chyba raczej tylko maski na razie.

Mi też bardzo się spodobała, jaki wzięłaś kolor? ja 52
O, a ja się zastanawiam nad tą czekoladową i cosmetic warrior No ale to zamówię w maju, bo za bardzo szalałam w tym miesiącu

Wzięłam 51 - bare bliss, daje delikatny kolor, bardzo mi pasuje
Cytat:
i dostałam 2 próbniki cieni na kartoniku - miałam takie już kiedyś, cały czas mam w szufladce nietknięte, lezą jakieś 3-4 lata
Też takie mam, nie wiem po co je trzymam, a ostatnio jeszcze ciocia mi takie oddała do kolekcji

Cytat:
Ja jestem zadowolona z LRP. Co prawda jest mocny, więc używam go tylko latem, ale na mnie i mojej mamie daje całkiem ładny odcień Używałam kiedyś Avene, ale dziwnie mnie zapchał no i był bardzo delikatny, co nawet nie było złe. Tylko jak zaczęły mi się tworzyć malutkie podskórki grudki na grzbiecie nosa, gdzie nic mnie nigdy nie zapchało to zrezygnowałam

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2011-04-20 o 11:21
Stary 2011-04-20, 09:57   #1819
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Moim jedynym i niezastąpionym samoopalaczem do twarzy od lat jest mleczko Clarins Eau Lactee - tanie nie jest, ale bardzo wydajne i skuteczne, można go dostać taniej na feelunique i przesylka jest gratis
Uuu, faktycznie nie tanie, ale ciekawi mnie jak to nakładanie wacikiem idzie?

Cytat:
Ja jestem zadowolona z LRP. Co prawda jest mocny, więc używam go tylko latem, ale na mnie i mojej mamie daje całkiem ładny odcień Używałam kiedyś Avene, ale dziwnie mnie zapchał no i był bardzo delikatny, co nawet nie było złe. Tylko jak zaczęły mi się tworzyć malutkie podskórki grudki na grzbiecie nosa, gdzie nic mnie nigdy nie zapchało to zrezygnowałam
Myślę właśnie nad Autoheliosem LRP. Chyba miałam kiedyś jego próbkę, ale za Chiny nie pamiętam czy byłam zadowolona po jej użyciu czy nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 11:21   #1820
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę właśnie nad Autoheliosem LRP. Chyba miałam kiedyś jego próbkę, ale za Chiny nie pamiętam czy byłam zadowolona po jej użyciu czy nie?
To najlepiej poproś o próbkę, jak kiedyś szukałam samoopalacza, to bez problemu były w aptece

Ale ze mnie gapa, przegotowałam sobie kawałek lazanii do pracy i zapomniałam go wziąć! Teraz siedzę głodna, nie wiem, jak ja wytrzymam do 16

Stary 2011-04-20, 14:00   #1821
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie:
dziękuję

Na pewno skorzystam, bo ostatnio codziennie bym jadła lasagne

Instagram

Stary 2011-04-20, 14:24   #1822
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochanie:
dziękuję

Na pewno skorzystam, bo ostatnio codziennie bym jadła lasagne
nie ma za co A robiłas już z jakiegos przepisu?

Stary 2011-04-20, 14:32   #1823
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co A robiłas już z jakiegos przepisu?
Nie tylko na mieście jadłam

Instagram

Stary 2011-04-20, 16:45   #1824
isa666
Zakorzenienie

Matko, znów 1,5 godziny jechałam do domu Tak słońce grzeje, że aż mi dekolt i ręce lekko opaliło przez szybę.
Na szczęście mam wolne aż do wtorku

Byłam na zakupach w Bonarce i kupiłam 2 pary rurek w H&M po 79,90 zł za parę (jedne ciemnogranatowe a drugie prawie czarne). Mają fajny miękki materiał i są obcisłe.
Wzięłam też taką różową spódniczkę z czarną gumką w pasie (już kiedyś ją chciałam kupić, ale nie było mojego rozmiaru). Z CCC wyszłam z granatowymi czółenkami z okrągłym noskiem na koturnie. Są stabilne i wygodne, więc powinny być w sam raz do pracy

Odebrałam jeszcze zamówienie a Avonu (kredka do powiek "diamentowa" w kolorze szarym). Zaraz zasiądę nad katalogami i wreszcie odpocznę po całym dniu
Stary 2011-04-20, 19:43   #1825
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Uuu, faktycznie nie tanie, ale ciekawi mnie jak to nakładanie wacikiem idzie?
Bardzo fajnie się nakłada, to najprostsza aplikacja samoopalacza, przecieram zwilżonym wacikiem i tyle

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 12:37   #1826
isa666
Zakorzenienie

O, a co to się stało? Forum znów po staremu i posty z wczoraj poznikały?

EDIT: Już wszystko wiadomo na Technicznym: stary wygląd zostaje

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-04-22 o 12:40
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 12:49   #1827
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
O, a co to się stało? Forum znów po staremu i posty z wczoraj poznikały?

EDIT: Już wszystko wiadomo na Technicznym: stary wygląd zostaje
Kurczę, nawet nie zauważyłam, że poznikały posty Ciekawe czemu, może dotyczyły wszystkie nowego wyglądu

Ja już prawie wszystko co świąteczne zrobiłam, zostały mi tylko kruche ciastka (zrobię wieczorem) i może babka piaskowa, ale to już jutro. Ale porządki i mazurki i małe bezy - wszystko gotowe

Wesołych Świąt wszystkim!

Stary 2011-04-22, 13:36   #1828
Hosenka*
Zakorzenienie

Skusiłam się w aptece na maseczkę firmy Balneokosmetyki: http://www.balneokosmetyki.pl/prod,M...,32,11.html#P1 (zapłaciłam 21 zł)
Chyba jeszcze dziś wypróbuję
Kupiłam wczoraj piękny lakier Ados fioletowy z niebieskimi malutkimi drobinkami

Instagram

Stary 2011-04-22, 14:24   #1829
isa666
Zakorzenienie

Ja odebrałam dziś srebrny lakier z Ori. Strasznie lejącą ma konsystencję i ciężko nim równo pomalować paznokcie, ale w sumie ja go tylko potrzebuję jako podkład pod brokatowy lakier Essence. Będzie fajny taki metaliczno-brokatowy manicure

Dziewczyny ja też korzystając z okazji chciałam Wam życzyć Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa

Stary 2011-04-23, 09:06   #1830
sleepy
Zakorzenienie

Radosnych Świąt Wielkiej Nocy !

Jak dobrze, że jednak nie wprowadzono tych zmian. Forum było strasznie nieczytelne.

Edytowane przez sleepy
Czas edycji: 2011-04-23 o 09:07
sleepy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości