|
|
#1771 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
rzyrafko, w którym to było miejscu? Dobrze, że jednak mandat ostatecznie było dużo niższy.
![]() Ja od tego tygodnia też już jeżdżę, to znaczy prawko mam już w portfelu od paru tygodni, ale nikt nie chciał mi pożyczyć samochodu. Poza problemami z parkowaniem idzie mi świetnie.
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
em nic się nie przyznałaś, że zdałaś prawko
Gratulacje ![]() Parkowanie jest chyba zmora większości kobiet, ale trzeba ćwiczyć, innej rady nie ma. Kurka wodna chyba mnie przywiało. Wyszłam sobie na pole bez apaszki a rano wcale ciepło nie było no i mam za swoje. Moja szyja ![]()
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, gratulacje, nie chwaliłaś się :p problemy w sensie w samych manewrach czy znalezieniu samego miejsca? Mi ostatnio kumpel powiedział, że on by w życiu tak ładnie nie zaparkował tyłem jak ja ![]() Odgraciłam trochę pokój, pora się malować na 2 imprezki. Wypróbowałam tusz WigWham- moje rzesy są tak rzadkie, że nawet kępek się z nich nie da zrobić
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko, aleś poszalała
I w UK i tu![]() Ja też w tym m-cu przeszłam samą siebie, mania ciuchowa mi się włączyła i nawet nie sprawdzam ile na to poszło ![]() Od wczoraj przybyły mi 2 pary spodni, bluzko- sweterek, torebka, sukienka, płaszczyk, 2 apaszki...I jeszcze w planach 2 pary butów, żakiet, spodnie i kurtka Widziałyście może gdzieś w sieciówkach skórzane baleriny?Ale takie całkiem płaskie, najlepiej b.minimalistyczne? Dostałam też smsa Sephorowego i na pewno wykorzystam na Almost Powder, bo dziś zużyłam ostatnią okruszynkę. No i obmacałam Bella Bamba i przepadłam, jest przepiękny i będzie mój Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że kosmetykowo nie poszalałam w tym m-cu specjalnie i już na pewno nie poszaleję a zużyć mam już ponad 10 (i to pełnowymiarowych) i to na pewno nie koniec
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się dziś skończył balsam do ust YTC melonowy, dezodorant w sprayu Nivea i mydełko Oriflame. A siostry jak mnie nie było to zamiast zużywać resztki powyciągały mi z szafki trochę zapasów
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ten błękitny lakier Essence
Posmarowałam szyję maścią i już mi lepiej. Wieczorem zrobię sobie jeszcze gorrącą kąpiel rozgrzewającą połączoną z rolniczeniem
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam na myśli raczej mandat i punkty w pierwotnym wymiarze
![]() U mnie poszły: 3 maseczki, miniatura peelingu Galenic, tonik burżuja, peeling do ciała Alterry, micel Sensibio, Almost Powder, maska Kallos Latte, duży szampon Fitomed, lakier do włosów, balsam flos lek mango i marakuja A co przywiozła MagJa?
|
|
#1782 | |||
|
Zakorzenienie
|
auć..
![]() Cytat:
uff, całe szczęście że tylko tak się skończyło ![]() mi rossmannowska 20 służyła, za to 30 już dość mocno spowalniała proces opalania a Twoje nowe nabytki cudne! ![]() Cytat:
Cytat:
pokażesz torebkę?
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-04-16 o 18:34 |
|||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko, świetne nabytki, zazdroszczę bardzo
Ale dziś piękna sobota była, po porannych zakupach cały dzień sprzątałam, prałam, prasowałam, gotowałam, czyli robiłam wszystko, żeby się nie uczyć A obiecałam sobie, że przez ten weekend ponadrabiam wszystkie uczelniane zaległości ![]() Ugotowałam za to przepyszny obiad ![]() Byłam kilka dni temu na peelingu migdałowym Dodatkowo ograniczyłam i zmienilam pielęgnację i już po kilku dni widzę efekty.Z nowych nabytków doszedł mi tylko balsam Nivea. Kończy mi się korektor, więc czeka mnie w najbliższym czasie kolejny zakup.
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij sobie na ich stronę http://www.obuwie.maciejka.pl/ albo najlepiej na All, bo tam mają lepsze zdjęcia. Cytat:
A Bella Bamba też będzie moja! Póki co kliknęłam sobie na Tru róży Pupa 07. Tyle razy testowałam go u rzyrafki, że w końcu skusiłam się na zakup. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie. Cytat:
![]() Mi się nic nie chce skończyć, a tyle tego tałatajstwa zwiozłam, że ledwie się pomieściłam na półkach ![]() A to, co widać tutaj http://duperelles.blogspot.com/2011/...gane-z-uk.html Sorki, ale nie chce mi się wrzucać tych samych zdjęć i tutaj. Się pochwaliła sama ![]() Oj, moje też trzeba, ale póki co nie mam na to czasu. Może jak wrócę z urodzin dziadka, bo skórki też wołają o pomstę do nieba. Nie dość, że w Londynie było jakieś wysuszające skórę powietrze i trzeba było ciągle smarować ręce kremem, to jeszcze skórki rosły jak szalone
|
|||
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zrobię kilka peelingów. Hm.Jak ograniczyłaś i jak zmieniłaś pielęgnację?
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniam przerzucając się głównie na apteczną lub polską pielęgnację, o prostych składach. Ostatnio zużywam zapasy ze Stanów, wysokopółkowe kremy mnie albo zapychają (lancome) albo podrażniają :/ Tonik chyba wymienie na micel lub po prostu termalkę I wywalam wszelkie "upiększacze" typu baza, maseczka leave-in.Ostatnio zostałam uświadomiona, że micele to kolejny chwyt marketingowy, bo podobno i tak nie domywa jak woda+żel. Ja co prawda do sensibio jestem już tak przywiązana jak do porannej kawy, ale dało mi to do myślenia.
|
|
#1787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż dziś w Top Secret a propos promocji spotkała mnie niezbyt miła sytuacja i uważam, że jest to zwyczajne oszukiwanie ludzi. Mianowicie TS uczestniczy w Dniu z Glamour czy jak to się tam nazywa. Oczywiście zniżka 30% jest tylko na rzeczy wcześniej nieprzecenione...Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że 3/4 rzeczy w sklepie jest już niby po przecenie...Na części faktycznie była stara cena zastąpiona nową, ale na kilku o które zapytałam okazało się, że mimo, że jest to nowa kolekcja i na metce np.99,90 to okazuje się, że na kasie 89,90 co oznacza przecenę o 10 zł, czyli już karta Glamour nie obowiązuje...Czyli zamiast zniżki 30 zł mamy 10...Fajnie,nie? ![]() Pewnie, że pokażę, ale jak wrócę do mieszkania, bo jestem u rodziców Torebeczka jest malutka, raczej taka "sportowa" na wyjście na zakupy czy piwo niż do pracy Cała ze skórki, ma mnóstwo przegródek czym mnie urzekła, bo lubię takie maleństwa, które dużo mieszczą Chciałam czerwoną, ale niestety nie zdecydowałam się od razu i dziś już nie było, więc wzięłam jasno brązową. Nadal szukam większej, koniecznie skórzanej torebki do pracy, bez skutku od co najmniej roku![]() Cytat:
Cytat:
Świetne nabytki, jak pachnie ta woda z YR?Ostatnio się zastanawiałam nad taką zieloną w podobnej buteleczce, ale nie pamiętam nazwy...Miała być do torebki na lato, ale nigdy nie miałam od nich wody i nie wiem jak z trwałością? I ten lakier z Rimmel, który miał pachnieć truskawkami, świetny! Widzę też, że kupiłaś HM serum, jak wrażenia? A AP koniecznie przetestuj dokładniej, ja szczerze polecam No i jednak zmieniam zdanie co do wody Caudalie Okazuje się, że do zapachu można się przyzwyczaić i szybko się ulatnia a to co robi właśnie z AP to są normalnie cudaTeż jestem ciekawa
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2011-04-16 o 20:57 |
|||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z efektów byłam b.zadowolona. A na początku tak bosko naciągnął skórę, że łoh. Potem się zaczęła złuszczać delikatnie bardzo. W tym roku w ogóle nie robiłam kwasów oprócz toniku PHA z BU, ale to też jak mi się przypomniało. Co do pielęgnacji ja już od długiego dość czasu mam zdecydowany minimalizm. Jeżeli chodzi o krem to używam tylko lipobazę. Maseczki używam sporadycznie, miałam fazę na czerwoną glinkę, czasami myję twarz paczulą. Teraz mam kolagenowy żel do mycia twarzy, on nie ma sls i parabenów i jestem nim zachwycona, mogę zmywać oczy mając je otwarte a nic nie szczypie a z kolorówki używam podkład + bronzer + korektor pod oczy i jakieś tam modelujące typu róż lub ciemniejszy bronzer. I odkąd przestałam używać dużej ilości kosmetyków moja skóra się uspokoiła i jestem ogólnie zadowolona. Więc coś w tym jest
|
|
|
#1789 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już robią takie akcje i obniżki jednocześnie, to powinni chociaż uznawać rabat z Glamour, ale odliczony od ceny początkowej. Ewentualnie dać wybór - albo cena z metki po przecenie albo rabat od początkowej, w zależności od tego, co się bardziej klientowi opłaca. YR tak robi na przykład.Cytat:
Cytat:
Ten Rimmelek ma świetny kolor, idealny na lato! No i on pachnie, tylko delikatnie i tylko jak się nic na niego na wierzch nie da. Już lepiej jakby wymyślili lakier, który pachnie podczas malowania, a nie dopiero jak wyschnie. HM Serum jak dla mnie jest świetny. Wygląda bardzo naturalnie, kryje średnio, ale w sumie wystarczająco i ładnie się trzyma. Niebawem napiszę jakąś szerszą recenzję. Póki co nie mam gdzie, bo u mnie wyższej półki nigdzie nie uświadczysz, a do żadnego większego miasta w najbliższym czasie się nie wybieram. Jak go bardzo zapragnę mieć, to poproszę siostrę o zakup w ciemno tej czwórki. A nuż na lato będzie ok. Cytat:
W sumie natknęłyśmy się na nią z rzyrafką w UK i psiknęłam sobie na dłoń - fakt, zapach mocno ziołowy, ale da się znieść, więc pewnie rozważę jej zakup na cieplejsze dni, co by wspomóc trwałość makijażu.Cytat:
*************** Zmykam robić porządki w pudłach z lakierami, bo nie mam miejsca na nowe nabytki. Przy okazji może też zrobię i pazury, przynajmniej skórki, bo malnę jutro w dziennym świetle, wieczorem wiecznie czegoś nie domaluję jak trzeba
|
|||||
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście odkąd wróciłam do filtrów mam o niebo lepszą cerę i poza filtrem i pudrem bambusowym z BU(który jest biały i matuje jak skrobia) nie nakładam nic. Czasem tylko korektor nałożę jak mi coś wyskoczy np. przed okresem. Więc mnie też minimalizm służy jak widać ![]()
|
|
#1792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, czyli robiłaś sobie w domu, dobrze rozumiem? Ja po zabiegu dostałam jeszcze maskę z wit. C, której miałam nie zmywać na noc, mam po niej taką promienną twarz. Cytat:
Miałam kiedyś jakiś zel bez sls to się po nim czułam niedomyta Uzywasz toników czy też odstawiłaś?Cytat:
Cytat:
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie micel ma takie samo zastosowanie jak mleczko do demakijażu, z tym, że wolę jednak formę micela. To taki początkowy demakijaż. Używam go, by rozpuścił i zmył częściowo tusz, kredkę oraz filtr. Potem żel/pianka dokładniej wszystko oczyszcza, a na końcu tonik i cera jest oczyszczona na błysk
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zdjęcia w sukni - niestety kiepskiej jakości, bo z telefonu
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoja przygoda w TS niezbyt przyjemna w takim razie bez sensu takie akcje, skoro sklepy ustalają własne regułyco do torebek, mi się bardzo podobają Sabriny Pilewicz, ale 800zł za torebkę nie dam Cytat:
a w Sephorze kupiłaś coś fajnego? ![]() Cytat:
ot, takie przyzwyczajenie - jak widać z korzyścią cery ![]() choć jak byłam zbyt zmęczona albo mi się nie chciało myć twarzy, to po micelu na waciku z tonikiem nie było już żadnej warstwy makijażu - no ale nie używałam podkładu, może dlatego
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-04-17 o 11:18 |
|||
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko dawaj fotki
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ten żel kolagenowy zmywa doskonale cały makijaż, łącznie z makijażem oczu. (a maluję mocno rzęsy + mocno kreski).
Organzza jeszcze nie byłam dzisiaj planowałam, ale dołączyłam w Galerii Mokotów do kolegów na kręgle i bilard i nie chciałam łazić po sklepach (a miałam w planach jeszcze Zarę.. ). Może jutro pojadę, lub na dniach. W każdym razie potrzebuję puder brązujący, zerknę tylko do body shopu, bo wyczytałam, że mają jakiś nowy puder brązujący, więc albo kupię ten w tbs lub jakiś w sephorze jak kupie to napiszę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Poza problemami z parkowaniem idzie mi świetnie.

Gratulacje 

Jak już robią takie akcje i obniżki jednocześnie, to powinni chociaż uznawać rabat z Glamour, ale odliczony od ceny początkowej. Ewentualnie dać wybór - albo cena z metki po przecenie albo rabat od początkowej, w zależności od tego, co się bardziej klientowi opłaca. YR tak robi na przykład.