Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-22, 17:49   #1591
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ

i jak jest ?? lepiej ?? Mam nadzieje...
Nie, nie jest lepiej i sama dobrze o tym wiesz. Ile razy Ci powtarzali¶my, ¿e jogurt danio, nawet jesli mia³by 1000000 gram nie powinien wystepowaæ sam na ¿aden z posi³ków. Dlaczego nie dorzucisz wiórek koskosowych, truskawek, jab³ek, bananów, winogron? DLACZEGO?
Codziennie wstawiasz swoje jad³ospisy, codziennie mówimy Ci, ¿e za ma³o, a Ty codziennie nic sobie z tego nie robisz. Wiesz, ¿e tyje siê kilogram jak zje siê 7000 kcal? Ty nie jesz 2000. I nie mów, ¿e chcesz przytyæ. Bo nie chcesz. Mówisz tylko, ¿e musisz. Zacznij chcieæ.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:05   #1592
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

dlaczego moj post zostal skasowany?
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:05   #1593
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
tak sobie czytam Twoje jad³ospisy i chyba jest lepiej. ale to ju¿ Ty sama musisz oceniæ. mog³aby¶ przekonaæ siê do jaki¶ wêgli w II. po³owie dnia. tylko dlaczego na Twoim blogu jest tyle pysznych przepisów, a nie widaæ ich w Twoim jadle? ;>
dziêki.
w ogóle to siê zarumienia³am, ¿e kto¶ bywa na tym blogu.
Lubiê robiæ, lubiê próbowaæ... z jedzeniem u mnie gorzej. Zjada t¿ albo rodzina... czasem siê przekonujê do tych wêgli ale potem mêczy mnie sumienie, no ale jako¶ siê tam staram raz na jaki¶ czas co¶ wcisn±æ.
Chcia³abym, ¿eby by³o lepiej, jak tam czasem spojrzê z boku, to te¿ wydajê mi siê, ¿e jest malutki postêp.
jakim sposobem uda³o mi siê zepsuæ dzi¶ cytowanie?

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-04-22 o 18:09
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:08   #1594
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
dlaczego moj post zostal skasowany?
nie zosta³.
Wszystkie wczorajsze wpisy zniknê³y, awaria serwera i tak dalej.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:21   #1595
karola11
Wtajemniczenie

ufff to dobrze
w takim razie poprosze o odpowiedz

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. 2.04 wazylam sie i waga pokazywala 51,6 (z 55,5kg).Dzisiaj weszlam na wage i waga pokazala 51,5 kg,czyli w ciagu 20 dni "schudlam" o,1 kg czyli w zasadzie nic.Chyba wlasnie mam zastoj a odzywiam sie nadal dobrze na R i tak jak duzo sie ruszalam tak w ciagu ostatnich 2 tygodniu zwiekszylam jeszcze bardziej aktywosc fizyczna.Jak dlugo moze trwac taki zastoj?Jak to bylo w Waszych przypadkach?Bo chcialabym jeszcze zrzucic 2kg
Stary 2011-04-22, 18:23   #1596
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, kromka razowca z mas³em, szynk±, rukol±, pomidorem
  2. jogurt naturalny i maleñkie skrzyde³ko kurczaka
  3. talerzyk sa³atki z tuñczykiem, ogórkiem, porem, majonezem, ry¿em
  4. 3 kawa³ki pizzy serowej (ok.17.40)

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:24   #1597
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
ufff to dobrze
w takim razie poprosze o odpowiedz
ale skoro znikn±³, ciê¿ko bêdzie nam na niego odpowiedzieæ. Prosimy o powtórzenie wiadomo¶ci, która zniknê³a.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:25   #1598
karola11
Wtajemniczenie

jest juz dodalam
Stary 2011-04-22, 18:42   #1599
201607111050
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 904

Redukcja.
W koñcu u¶wiadomi³am sobie ¿e mam zbêdne kilogramy do stracenia.

¦niadanie: 3 kanapki z razowym chlebem ze ¶liwk±, ma³± ilo¶ci± mas³a i dwoma jajkami na twardo i koperkiem (11.00)
II ¶niadanie: dwie mandarynki (13.00)
Obiad: miska barszczu czerwonego z burakami, niezabielony + 2 ma³e pieczone rybki z ziemniakiem w mundurku (15.00)
Kolacja: jogurt naturalny z jakimi¶ p³atkami, chyba fitell± (19.00)
W ci±gu dnia litr soku pomarañczowego + czerwona herbata + woda.

Krzyczcie ile wlezie, dopiero siê uczê 'dobrze' je¶æ
201607111050 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:49   #1600
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Cytat:
Napisane przez oh! Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja.

¦niadanie: 3 kanapki z razowym chlebem ze ¶liwk±, ma³± ilo¶ci± mas³a i dwoma jajkami na twardo i koperkiem (11.00)
II ¶niadanie: dwie mandarynki (13.00)
Obiad: miska barszczu czerwonego z burakami, niezabielony + 2 ma³e pieczone rybki z ziemniakiem w mundurku (15.00)
Kolacja: jogurt naturalny z jakimi¶ p³atkami, chyba fitell± (19.00)

wiêc:
jak na pocz±tki redukcyjnie nie jest ¼le, ale:
-2 mandarynki na 2 ¶niadanie to ma³o, bo nie mo¿na tego nazwaæ posi³kiem, do³ó¿ jogurt naturalny do tych mandarynek i bêdzie ok
- je¿eli nie by³a¶ g³odna i nie mia³a¶ parcia na podwieczorek to nic na si³ê
-do kolacji zamiast jogurtu da³abym serek wiejski albo twaróg bia³y, jestem wielk± zwolenniczk± bia³ka na kolacjê na redukcji, a jogurt nie ma go az tak duzo no i p³atki, czyli wêglowodany, w dodatku takie "fit" (które fit s± czêsto tylko z nazwy) mog± utrudniaæ chudniêcie, wiêc da³abym jakie¶ warzywko, pomidora, rzodkiewkê, ogórka itp itd

no i zapomnia³abym, na ¶niadania polecam z ca³ego serca owsianki!!

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2011-04-22 o 18:51
karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:58   #1601
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Redukcja.

¦niadanie: 3 kanapki z razowym chlebem ze ¶liwk±, ma³± ilo¶ci± mas³a i dwoma jajkami na twardo i koperkiem (11.00) okej, da³abym tylko jakie¶ warzywa
II ¶niadanie: dwie mandarynki (13.00) owoce to nie posi³ek, pamiêtaj o tym. Tutaj mog³a¶ daæ ten jogurt z kolacji, i do tego te mandarynki
Obiad: miska barszczu czerwonego z burakami, niezabielony + 2 ma³e pieczone rybki z ziemniakiem w mundurku (15.00) ok, chocia¿ jeden ziemniak to trochê ma³o
Kolacja: jogurt naturalny z jakimi¶ p³atkami, chyba fitell± (19.00) no i tu nie bardzo; najlepsza kolacja na R to wêgle z³o¿one w niewielkich ilo¶ciach i bialko lub bia³ko i t³uszcze. jogurt i p³atki maj± same wêgle proste.

jak wyzej , proponowa³abym ograniczyæ sok pomarañczowy, bo ma sporo cukrów, lepiej z nimi nie przesadzaæ, szczególnie na redukcji. Ile jad³a¶ przed diet±? Bo je¿eli obciê³a¶ kalorie o np. po³owê to "trochê" bez sensu...

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Nie, nie jest lepiej i sama dobrze o tym wiesz. Ile razy Ci powtarzali¶my, ¿e jogurt danio, nawet jesli mia³by 1000000 gram nie powinien wystepowaæ sam na ¿aden z posi³ków. Dlaczego nie dorzucisz wiórek koskosowych, truskawek, jab³ek, bananów, winogron? DLACZEGO?
Codziennie wstawiasz swoje jad³ospisy, codziennie mówimy Ci, ¿e za ma³o, a Ty codziennie nic sobie z tego nie robisz. Wiesz, ¿e tyje siê kilogram jak zje siê 7000 kcal? Ty nie jesz 2000. I nie mów, ¿e chcesz przytyæ. Bo nie chcesz. Mówisz tylko, ¿e musisz. Zacznij chcieæ.
serio tak jest? dziwne to trochê, bo wiele osób je o wiele wiele mniej (dajmy na to 1500 kcal) i tyje systematycznie nie rozumiem tego kompletnie
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 18:58   #1602
karola11
Wtajemniczenie

ponawiam pytanie
od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. 2.04 wazylam sie i waga pokazywala 51,6 (z 55,5kg).Dzisiaj weszlam na wage i waga pokazala 51,5 kg,czyli w ciagu 20 dni "schudlam" o,1 kg czyli w zasadzie nic.Chyba wlasnie mam zastoj a odzywiam sie nadal dobrze na R i tak jak duzo sie ruszalam tak w ciagu ostatnich 2 tygodniu zwiekszylam jeszcze bardziej aktywosc fizyczna.Jak dlugo moze trwac taki zastoj?Jak to bylo w Waszych przypadkach?Bo chcialabym jeszcze zrzucic 2kg
Stary 2011-04-22, 19:03   #1603
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Dziêkujê, Bloody. Mleko waniliowe na pewno jest dos³adzane, ale takie s³odkie przedpo³udnia pozwalaj± mi powstrzymaæ siê od podjadania wieczorem A mas³a pod orzechowe nie dajê, bo nie lubiê

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Co¶ mi siê wydaje, ¿e nie za bardzo przywi±zana jeste¶ do tradycji- przynajmniej je¶li chodzi o post (przynajmniej od miêsa) w Wielki Pi±tek.
Jestem niewierz±ca & uwielbiam miêsa, wiêc post nie wchodzi w grê

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 19:05   #1604
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Postne P (ta, jasne ;d)
¦: 2 kromki z ziarnami: z mas³em, serem,papryk±; z philadelphi±, papryk±, bazyli±, 400ml s³odkiego kakao, du¿a gruszka czerwona

II¶: musli ananasowe z mlekiem malinowym; riso karmelowe, karotka

Ob: puree ziemniaczane, panierowana sma¿ona ryba jaka¶, du¿o surówki(równie¿ jakiej¶)

P: serek wiejski z truskawkami, 200g jog nat z bananem, rodzynami i cynamonem

czekoladowe chrupki kilka

K: bêdzie chyba serek wiejski 200g z pomidorem i jakie¶ pó³ albo wiêcej ( ) bagietki czosnkowej.

no moje jad³ospisy s± nudne.

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-22 o 19:16
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 19:26   #1605
201607111050
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
wiêc:
jak na pocz±tki redukcyjnie nie jest ¼le, ale:
-2 mandarynki na 2 ¶niadanie to ma³o, bo nie mo¿na tego nazwaæ posi³kiem, do³ó¿ jogurt naturalny do tych mandarynek i bêdzie ok
- je¿eli nie by³a¶ g³odna i nie mia³a¶ parcia na podwieczorek to nic na si³ê
-do kolacji zamiast jogurtu da³abym serek wiejski albo twaróg bia³y, jestem wielk± zwolenniczk± bia³ka na kolacjê na redukcji, a jogurt nie ma go az tak duzo no i p³atki, czyli wêglowodany, w dodatku takie "fit" (które fit s± czêsto tylko z nazwy) mog± utrudniaæ chudniêcie, wiêc da³abym jakie¶ warzywko, pomidora, rzodkiewkê, ogórka itp itd

no i zapomnia³abym, na ¶niadania polecam z ca³ego serca owsianki!!
Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
jak wyzej , proponowa³abym ograniczyæ sok pomarañczowy, bo ma sporo cukrów, lepiej z nimi nie przesadzaæ, szczególnie na redukcji. Ile jad³a¶ przed diet±? Bo je¿eli obciê³a¶ kalorie o np. po³owê to "trochê" bez sensu...[COLOR="Silver"]

Na codzieñ pijê sam± wodê, sok wpad³ dzi¶ bo jestem chora.
Moim najwiêkszym nieszczê¶ciem jest to ze nie lubie owsianki i serka wiejskiego... Ale spróbujê siê przekonaæ

Jak jad³am przed diet±? Zero ¶niadañ, ma³y obiad, wieeelka kolacja + podjadanie w ¶rodku nocy... Czipsy, s³odycze, niewiele warzyw i owoców (jedynym zdrowym elementem diety by³a chyba tylko woda mineralna - 1,5l dziennnie)

Dziêkujê za rady , nastêpnym razem postaram siê zamie¶ciæ lepszy jad³ospis, bo 10 kilo do zrzucenia przedemn±...
Stary 2011-04-22, 19:35   #1606
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U (pozytywne
Bo u nas 25 * C :P :

¦niadanie-owsianka <3 (moje lekarstwo na jelitkaa ;D)
5 ³y¿ek p³atków,szklanka mleka 2%,2 ³y¿eczki cukru,gar¶æ p³atków migda³owych,³y¿ka orzechów laskowych (posiekane),gar¶æ rodzynek

2 ¶niadanie-lód Pirulo (taka wodzianka owocowa),2 tymbarki wi¶nia-jab³ko,jogurt "z owocami" jagodowy

Obiad-2 miski gêstej fasolówki z makaronem i 2 kromki razowca z ram±

Podwieczorek-jogo (ten sam co wy¿ej) ,2 jab³ka

Kolacja-2 kromki razowca z ram±,serem ¿ó³tym,papryk± ¶wie¿±

I 1,5 l wody

I jak dzisiaj ?

Ponawiam,bo zosta³o pominiête
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 19:46   #1607
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Na codzieñ pijê sam± wodê, sok wpad³ dzi¶ bo jestem chora.
Moim najwiêkszym nieszczê¶ciem jest to ze nie lubie owsianki i serka wiejskiego... Ale spróbujê siê przekonaæ

Jak jad³am przed diet±? Zero ¶niadañ, ma³y obiad, wieeelka kolacja + podjadanie w ¶rodku nocy... Czipsy, s³odycze, niewiele warzyw i owoców (jedynym zdrowym elementem diety by³a chyba tylko woda mineralna - 1,5l dziennnie)

Dziêkujê za rady , nastêpnym razem postaram siê zamie¶ciæ lepszy jad³ospis, bo 10 kilo do zrzucenia przedemn±...
Jak jeste¶ chora to jeszcze lepiej "¶wie¿e" witaminki
ee tam nieszczê¶cie - nie martw siê ja te¿ nie lubiê owsianki ani serka wiejskiego (buueeee ), mo¿na siê bez tego obej¶æ. Mo¿e nie jeste¶ a¿ tak wybredna jak ja (jeszcze wiele innych rzeczy nie lubiê), wtedy znajdziesz mnóstwo propozycji na posi³ki, ¿eby nie by³o nudno i monotonnie
No to zmiany tylko na plus, a jad³ospis jak na pocz±tki nie jest z³y - nawet powiedzia³abym, ¿e dobry, chocia¿ do dopracowania - musisz te¿ obserwowaæ siebie i to co jesz, ¿eby wiedzieæ np w razie zastoju, co Ci utrudnia chudniêcie. Aha, i pamiêtaj o NNKT! Jest w orzechach, nasionach, pestkach, oleju, oliwie, ma¶le, t³ustych rybach i trzeba spo¿ywaæ te zdrowe t³uszcze regularnie, najlepiej codziennie
Stary 2011-04-22, 20:30   #1608
201607111050
Konto usuniête

Cytat:
Aha, i pamiêtaj o NNKT! Jest w orzechach, nasionach, pestkach, oleju, oliwie, ma¶le, t³ustych rybach i trzeba spo¿ywaæ te zdrowe t³uszcze regularnie, najlepiej codziennie
Dietujê od pó³torej tygodnia, póki co pozby³am siê chyba kilograma

Co do NNKT to czyta³am ¿e potrzeba, nawet kupi³am s³onecznik i staram siê je¶æ, ale dzi¶ jako¶ zapomnia³am
A jak to jest z mas³em? Moge sobie bezkarnie zje¶æ mas³o do kanapek na ¶niadanie? Bo oliwe do sa³atki to podejrzewam, ¿e bez problemu mogê laæ
Stary 2011-04-22, 20:37   #1609
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:

Co do NNKT to czyta³am ¿e potrzeba, nawet kupi³am s³onecznik i staram siê je¶æ, ale dzi¶ jako¶ zapomnia³am
A jak to jest z mas³em? Moge sobie bezkarnie zje¶æ mas³o do kanapek na ¶niadanie? Bo oliwe do sa³atki to podejrzewam, ¿e bez problemu mogê laæ
ja zrezygnowa³am z mas³a w ogóle, w zasadzie to nawet go nie lubiê, wiêc mi to nie robi ró¿nicy, to s± t³uszcze nasycone, ale i takie s± potrzebne, wiê my¶lê, ze cienk± warstwê mo¿esz smarowac, ale niech ktos jeszcze poradzi
a oliwa do sa³atek jak najbardziej

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 20:40   #1610
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Poka¿ wiadomo¶æ

nie bardzo oceniaæ mi U ani P, ale gratulujê przekonania siê do lodów!, mo¿e nastêpnym razem nie bêd± to sorbety, ale pyszne i równie zdrowe na mleku
Dziekuje codziennie pewnie nie bede jadla, ale krokiem jest to ze dzisiaj spróbowa³am

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wstawiam codziennie jad³ospisów, bo jak jest s³aby to wiem ze to nie ma sensu... Dorzucam ale nie zawsze, a wgl niestety nie wszystko lubie z takich rzeczy... I naprawde korzystam z waszch rad, bo sa cenne. Co prawda nie zawsze dobije do tych 2 tys ale chce sie nauczyc dobijac, wiec musze wiedziec co moge itd. A przytyc chce i musze.

Cytat:
serio tak jest? dziwne to trochê, bo wiele osób je o wiele wiele mniej (dajmy na to 1500 kcal) i tyje systematycznie nie rozumiem tego kompletnie
No i w³a¶nie ja na tym jak narazie tyje co nie co... a moze zywienie radykalnie sie zmieni³o od pocztku tego calego procesu...
Stary 2011-04-22, 20:47   #1611
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:

Mas³a zapewne nie dajesz du¿ych ilo¶ci, wiêc moim zdaniem mo¿esz je¶æ, bo ma zdrowe t³uszcze (pod warunkiem, ¿e nie jest oszukane np. 55% tluszczu... tylko takie prawdziwe), tylko, ¿e jest to po³±czenie wêgli (chleb) z t³uszczami (mas³o), ale na ¶niadanie my¶lê, ¿e nie trzeba zwracaæ na to zbytnio uwagi no i jak chudniesz, to nie ma po co tego eliminowaæ
Stary 2011-04-22, 20:48   #1612
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

U/p (zobaczymy, póki co jem co daj±)

1.grahamka mas³em, past± rybn± i sa³at± +bardzo s³odkie i mocne naturalne kakao na mleku 3,2%

kawa z mlekiem, jab³ko

2. bardzo grube domowe nale¶niki (nie ¿ebym narzeka³a ale ocieka³y margaryn± ^^) z bia³ym serem(cukier+¿ó³tko+likie r pomarañczowy)
litr cokacoli

3.dwa gofry z jogurtem greckim na czekoladowo i bananem obsypane ziemnymi solonymi, kakao na mleku (naturalne z cukrem)

pasek nugatowej czekolady (te paski s± wiêksze ni¿ ze 100g tabliczki)

4.dwie kromki chleba ma¶lanego z mas³em, twarogiem ze szczypiorem i powid³ami ¶liwkowymi + pasta rybna(reszta) z ogórkami i (resztk±) majonezu, s³odzona herbata jab³kowa x2

gdzie¶ tam s³onecznik, i kilka szklanek domowej lemoniady
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:01   #1613
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Postne P (ta, jasne ;d)
¦: 2 kromki z ziarnami: z mas³em, serem,papryk±; z philadelphi±, papryk±, bazyli±, 400ml s³odkiego kakao, du¿a gruszka czerwona ok. kakao na t³ustym mleku? to zawsze dodatkowe kcal

II¶: musli ananasowe z mlekiem malinowym; riso karmelowe, karotka do musli dorzuci³abym NNKT i mo¿e wkroi³a owoc, poza tym ok, je¿eli porcja spora

Ob: puree ziemniaczane, panierowana sma¿ona ryba jaka¶, du¿o surówki(równie¿ jakiej¶) ok, je¿eli porcja naprawdê spora, chocia¿ mog³a wpa¶æ zupa albo chocia¿ deser

P: serek wiejski z truskawkami, 200g jog nat z bananem, rodzynami i cynamonem mo¿e do tego kromka chleba z czym¶?... zauwa¿y³am, ¿e jesz du¿o jogurtów i serków, wiêc mo¿e czê¶æ zast±pi³aby¶ czym¶ konkretniejszym, np. kanapk±/sa³atk±/omletem/dro¿d¿ówk±?...

czekoladowe chrupki kilka ok

K: bêdzie chyba serek wiejski 200g z pomidorem i jakie¶ pó³ albo wiêcej ( ) bagietki czosnkowej. znów serek wiejski? dorzuci³abym co¶ do tej kolacji

jw.
w³a¶nie, trochê monotonne te jad³ospisy
a P to najlepszy okres na eksperymentowanie w kuchni
rozejrzyj siê po kulinarnych w±tkach na wiza¿u czy blogach, szukaj ciekawych przepisów, a tycie stanie siê przyjemniejsze
a tak z ciekawo¶ci - tyjesz nadal na takim jadle? trochê skromnie jest dzisiaj, chocia¿ zazwyczaj dosyæ ³adnie
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-22, 21:07   #1614
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Postne P (ta, jasne ;d)
¦: 2 kromki z ziarnami: z mas³em, serem,papryk±; z philadelphi±, papryk±, bazyli±, 400ml s³odkiego kakao, du¿a gruszka czerwona kromki mog³yby byæ 3

II¶: musli ananasowe z mlekiem malinowym; riso karmelowe, karotka je¶li du¿o to ok, doda³abym orzechy/pestki

Ob: puree ziemniaczane, panierowana sma¿ona ryba jaka¶, du¿o surówki(równie¿ jakiej¶) tu pasowa³by jaki¶ deser

P: serek wiejski z truskawkami, 200g jog nat z bananem, rodzynami i cynamonem a mo¿e jakie¶ ciasto do tego? kurcze no ¶wiêta prawie s±, nie masz nic w domu?

czekoladowe chrupki kilka

K: bêdzie chyba serek wiejski 200g z pomidorem i jakie¶ pó³ albo wiêcej ( ) bagietki czosnkowej. wiêcej ni¿ pó³ jak najbardziej wskazane ^^.

ej, teraz to serio na utrzymanie wygl±da. dziewczyno bierz siê za siebie!
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:25   #1615
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Poproszê ³adnie o ocenê mojego U/R

¦niadanie:
Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 pomarañczy, kilka winogron, rodzynki, 3 ³y¿ki serka wiejskiego, ³y¿ka miodu)

60 min biegu, 10 min rozci±gania

Posi³ek potreningowy:
Sa³atka (1/2 tuñczyka wsw, jajko, 4 rzodkiewki, szczypior, 1/4 pêczaka kujawskiego), jab³ko

Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, ry¿ z jab³kami i jogurtem naturalnym (spora porcja)

Podwieczorek: Jogurt naturalny 250g, gar¶æ s³onecznika ³uskanego, lód Grand w czekoladzie

1h spaceru

Kolacja:
¦ledzie w oleju z kukurydz±, cebul±, sa³ata, szczypior, kromka chleba razowego, gar¶æ ¿urawiny suszonej, ³y¿eczka miodu ()

I jak siê to prezentuje?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-22 o 21:28
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:37   #1616
karola11
Wtajemniczenie

Czy moglabym prosic o odpowiedz na moje pytanie bo czuje sie pominieta
Stary 2011-04-22, 21:41   #1617
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
ma³o trochê. mog³aby¶ dorzuciæ co¶ do podwieczorku, kolacji albo dodaæ jeszcze jeden posi³ek.

dodam wiêc nastêpnym razem co¶ do ostatnich posi³ków, bo lepiej czujê siê jedz±c cztery razy dziennie dziêkujê za rzucenie okiem, potrzeba mi spojrzenia kogo¶ z boku, bo ostatnio mnie trochê ponosi
+ nie mam w ogóle apetytu i jem wy³±cznie z rozs±dku

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:48   #1618
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Sory za Ot ale mnie ciekawo¶æ z¿era
Czy dzisiaj ¿adna z Was nie po¶ci? (dla jasno¶ci-Wielki Pi±tek, post ¶cis³y - tzn. 2posi³ki lekkie 1 do syta?+¿adne miêcho)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:53   #1619
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
Czy dzisiaj ¿adna z Was nie po¶ci? (dla jasno¶ci-Wielki Pi±tek, post ¶cis³y - tzn. 2posi³ki lekkie 1 do syta?+¿adne miêcho)
mnie post ¶cis³y nie obowi±zuje, bo nie jestem pe³noletnia a miêso jem, dzisiaj tylko rybie niestety (mama ) i od dziecka nie mogê zrozumiec tej niekonsekwencji ze strony Ko¶cio³a.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:58   #1620
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
ja dzisiaj miêsa nie jad³am tzn myslê tradycyjnie, czyli, ¿e rybka to nie miêsko, a je¶li chodzi o 2 posi³ki lekkie 1 do syta, to zjad³am ¶niadanie, II ¶niadanie, obiad i kolacjê, wszystko by³o lekkie

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.