Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-20, 19:28   #1561
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Nastêpna co wszystko ma idealne i normalne, ale bez BMI poni¿ej normy siê nie obejdzie.
Z ca³ym szacunkiem ale nie masz pojêcia jak wygl±dam i czy mam "wszystko idealne i normalne" wiêc nie wiem sk±d ten komentarz
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:35   #1562
tomalinka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 123

Moja R (wczoraj trochê pofolgowa³am, a efektów na razie nie widaæ, wiêc muszê siê bardziej staraæ.. :|)
¶niadanie: tradycyjnie p³atki owsiane (gdzie¶ 4³) z truskawkami i gar¶ci± s³onecznika z mlekiem 2%
II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista posmarowana Bieluchem z zio³ami i papryk± ¿ó³t±; jab³ko
obiadek: indyk pieczony ( miêsko z wczoraj.. wiem, ¿e bez sensu ale czasu ma³o a chcia³am przed æwiczeniami co¶ zje¶æ)

æwiczenia fitness 1h

kolacja: bu³ka ciemna ze s³onecznikiem z tuñczykiem i pomidorami

I jak to dzisiaj wygl±da?
tomalinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:43   #1563
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

Cytat:
Bardzo, bardzo skromnie. teoretycznie u, a w praktyce jak siê sprawy maj±?
w praktyce nadal u/p
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:56   #1564
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. 2 kromki razowca z mas³em, szynk± parmeñsk±, serem ¿ó³tym, pomidorkiem, jajo na miêkko
  2. banan + 3 kawy..( roz³ozone w czasie)
  3. 1/4 kurczaka z ro¿na, 2 ziemniaczki, micha warzyw na patelniê

i jak dzi¶?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:56   #1565
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. 2 kromki razowca z mas³em, szynk± parmeñsk±, serem ¿ó³tym, pomidorkiem, jajo na miêkko

i jak dzi¶?
rewelacja.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:59   #1566
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ
Wed³ug mnie jest super, naprawdê. I je¶li na tym tyjesz, to bardzo bardzo ok. Tylko do obiadu jak±¶ surówkê koniecznie! :P Cieszê siê!

Moja wczorajsze U z pro¶b± o ocenê:

1. Owsianka (5³ owsianych, pó³ szkl mleka, ³y¿ka jogurtu naturalnego, banan, kiwi, do 'ozdoby' orzechy i rodzynki, cynamon), kawa z mlekiem, jab³ko gigant

2. kanapka sk³adana z mas³em, serkiem do smarowania i wêdlin±, ogórek zielony, jab³ko

3. 1/2 woreczka ry¿u basmati , kawa³ki kurczaka, sa³atka (pomidor plus sa³ata), po³±czone ³y¿k± jogurtu naturalnego z oregano, szkl soku pomarañczowego

4. kinder country, jab³ko wszystkie kinderki s± pyycha

5. grahamka z mas³em, wêdlin± i serkiem wiejskim ze szczypiorkiem, herbata lychee - sk±d to cudo? :¶lina:

potem jeszcze 2 jab³ka

?

Jak dla mnie lu¼no, fajnie.
I widzê parcie na jab³ka sk±d ja to znam... mi ju¿ trochê minê³o

PppP: (zwiêkszam?)

¦: owsian(k)a (7³ych, szkl.mleka, jab³ko, banan, rodzyny, cynamon i p³atki cheerios -nie rozpu¶ci³y siê, ale zmiêk³y ca³kowicie..xd)

II¶:
a) muller mix choco bowls, gruszka
b) grahamka 80g (nie wa¿ê, kupujê i widzê xd) z mas³em, indykiem faszerowanym, sa³at± lodow±, papryk±, szczypiorem., kubu¶ pomarañcz-jab³ko (blee)

Ob: 8pierogów ruskich i 4 z kapust± i grzybami, szkl. karotki(kochaaam pierogi...)

P: serek homo waniliowy jogobella z wiórkami kokosowymi; ¶rednia miseczka cini-minis zalana po³ow± butli ma¶lanki

K: bu³ka z ziarnami z Delm±(mas³o zniknê³o) z kie³bas±, serem, pomidorem, keczupem i szczypiorem z bazyli±, parówka z pikoka z keczupem.

Po: ciasteczka amaretti i bêdzie mieszanka studencka do filmu.

w ci±gu dnia du¿o herbat ró¿nych ( z ironi±, miêtowych itp.) i woda.
Aaa i posia³am rze¿uchê

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-20 o 20:04
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:33   #1567
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Dzisiejsze P:
I sn: duza kroma ciemnego chleba z ziarnami z wedlina drobiow±, ¿ó³tym serem, sa³at± i ogórkiem + jogurt pitny malinowy 250 g
II sn: jab³ko + lód w³oski mieszany
Obiad: talerz zupy-krem z soczewicy + 2 nale¶niki prze³ozone zmiksowanym twarogiem z d¿emem jagodowym [naprawde sporo nadzienia]
Podw: taki¿ sam nale¶nik jak powy¿ej
Kolacja: Bakoma Polskie Smaki truskawkowy + duuuza grahamka z wêdlin± drobiowa i ogórkiem konserwowym
Wpadnie jeszcze jab³ko i banan zaraz.

£adnie proszê o ocenkê Mam nadzieje ze troche lepiej niz ostatnio

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-04-20 o 20:35
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 20:33   #1568
aleksandra112233
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 014

Proszê o ocenê mojego U i odzyskiwanie @, jak do tej pory wsztskie jad³ospisy uchodz± bez echa
¶n owsianka (3 ³yzki owsianych,1 ³y¿ka jêczmiennych, pó³ banana, szklanka mleka 2%) kromka chrupkiego pieczywa z sa³at± pomidorem, polêdwic± drobiow±
II¶n kubek naturalnej ma¶lanki, du¿e zielone jab³ko
obiad: porcja ziemniaków, pulpet z miêsa drobiowo-wieprzowego w sosie pieczarkowym, kilka ogórków kiszonych
podwieczorek: pomarañcz, szklanka ma¶lanki, gar¶æ ¶lonecznika, kilka orzechów w³oskich
kolacja: 2 kromki razowca z sa³ata pomidorem papryk± polêdwic± drobiow±, kie³kami, kilka orzechów w³oskich w cynamonie, du¿a porcja s³onecznika
jakies 2 godziny po inka z mlekiem
proszê i oceny i rady
aleksandra112233 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:46   #1569
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez ew_sloneczko Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Przede wszystkim bardzo dziêkujê za oceny jad³ospisu Zgadzam siê ze wszystkimi Waszymi sugestiami, ale mam kilka pytañ Dlaczego majonez zwyk³y jest lepszy od lekkiego..? Lekki ma 27g t³uszczu na 100g i nieca³e 300kcal, zwyk³y ma nawet z 80g t³uszczu i pewnie ko³o 700kcal Przyznajê bez bicia, nie analizowa³am sk³adu mojego Hellmansa Po prostu go ograniczê do absolutnego minimum Czekoladê gorzk± jadam (nawet codziennie ) w niewielkich ilo¶ciach i o rozs±dnej porze i muszê przyznaæ, ¿e to na prawdê hamuje mój apetyt na s³odkie w godzinach wieczornych. Jogurt naturalny zast±piê serkiem homogenizowanym tak jak piszecie Teraz mam takie pó³kilowe wiaderko Pilosa i dlatego kupi³am jogurt w spo¿ywczaku. Co do zamienników, jadam wszelakie chude miêso przygotowane w odpowiedni sposób (chud± wieprzowinê te¿, tzn. schab z wyciêtym widocznym t³uszczem ). Z rybami mam problem, bo ich nie lubiê nad czym ubolewam Czasem zjem ³ososia czy mirunê... Te puszkowe nawet lubiê, tzn. tuñczyka, ¶ledzia w pomidorach i makrelê w pomidorach, jadam te¿ ³ososia wêdzonego w plasterkach (nadaje siê to?). ¯e olej lniany jest bardzo zdrowy to wiem, te¶æ mnie nim "zarazi³" My¶la³am, ¿e to dobre ¼ród³o NNKT... Nie jest tak? Owsianki jako takiej nie jadam, ale robiê sobie musli z p³atków owsianych, jêczmiennych, otrêbów itp. jak mam ochotê na s³odkie ¶niadanie Twaróg chudy chêtnie wymieniê na pó³t³usty I bardzo dziêkujê za wszystkie sugestie. Pytanie mam jeszcze odno¶nie regularno¶ci posi³ków - co to w³a¶ciwie oznacza? Mam je¶æ codziennie o tych samych godzinach (niewykonalne )? Mam je¶æ zawsze co 3 godziny? Póki co robiê tak, ¿e jak poczujê g³ód to jem, nie patrzê na godziny, ale to co jem syci mnie na ca³kiem d³ugo. Raz s± to 2,5 godziny, raz 4... Rzadziej ani czê¶ciej nie jadam, wiêc chyba jest ok...?

regularno¶æ posi³ków jest do¶æ umowna w redukcji chodzi o to, ¿eby siê nie przeg³adzaæ, ale je¶æ czêsto, niedu¿e posi³ki. czyli dok³adnie tak jak ty od 2 h przerwy do 4. wiadomo, ¿e nie mo¿na sobie podporz±dkowywaæ dnia wed³ug posi³ków roz³o¿onych co 180 min z zegarkiem w rêku

olej lniany jest jak najbardziej dobrym ¼ród³em NNKT, w mojej uwadze, ¿e brakuje troche ¼róde³ t³uszczy, mia³am na my¶li, to ¿e jedna ³y¿ka oleju to za ma³o jestem po prostu zwolenniczk± du¿ej ilo¶ci NNKT w diecie

I kolejny jad³ospis wklejê, chocia¿ jeszcze kolacja przede mn±

R

¦niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego pe³noziarnistego posmarowane bieluchem ze szczypiorkiem, sa³ata, wêdlina chuda (po 2 plasterki na kromce), jajko na twardo, pomidor, koperek, czerwona herbata

okej!!

II¦niadanie: Grahamka (taka mniejsza, ko³o 70g pewnie, ale ta 100g te¿ by siê chyba nada³a?) posmarowana serkiem Turek Figura, gotowana pier¶ z indyka (synek zostawi³ mamusia dojad³a ), sporo ogórka, szczypiorek do tego jab³ko, mia³o byæ do ¶niadania, ale siê nie zmie¶ci³o w ¿o³±dku du¿e i s³odkie
te¿ w porz±dku, chocia¿ nie mam zaufania do wynalazków typu serki figura ja pewnie postawi³abym na prawdziwy, domowy twaro¿ek

Znowu spacer i czekolada, dwie kosteczki I 0,7l wody niegazowanej.

Obiad: ¶mieciowo resztkowy 50g makaronu penne ugotowanego al dente (nie razowy) z "sosem": 1 ca³e jajko + 1 bia³ko, 2 plasterki wêdliny, kawa³ek cebulki, ³y¿eczka oleju s³onecznikowego, ³y¿eczka ¶mietany 12% Zjedzone ze sporym, surowym ogórkiem.
podoba mi siê, ale dodaj wiêcej warzyw!

Podwieczorek: Pomidor, serek homogenizowany 3% (sporawo), podpra¿ony s³onecznik, trochê siemienia lnianego i przyprawy - s³odka papryka, oczywi¶cie koperek sól i pieprz
¶wietny podwieczorek

bêdzie

Kolacja: sa³atka: pó³ puszki tuñczyka, korniszon, cebulka, ³y¿eczka oleju lnianego i mo¿e pieczona papryka bez skórki (o ile mam j± w domu )
super, ale polecam przekonaæ siê do ryb niepuszkowanych pyta³a¶ o wêdzonego ³ososia- jak najbardziej siê nadajê na redukcje- pyszny i zdrowy (chocia¿ to pieczony ³oso¶ jest moim faworytem)!
uwielbiam pieczon± paprykê!

I jak? Apropo, jajca na miêkko nadaj± siê na kolacjê? 2 np.? oczywi¶cie, jajka na miêkko plus warzywa to ¶wietna redukcyjna kolacja
podoba mi siê taka redukcja ale pij wiêcej wody- przynajmniej 2 l, szczególnie, je¶li pijesz te¿ czerwon± herbatê, która trochê odwadnia.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-20 o 20:50
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:14   #1570
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
rewelacja.
Hahahahaha przepraszam, musia³am.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:18   #1571
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u

i jak dzi¶?
i po co wklejasz ?
przecie¿ wiesz ,¿e jest do bani to sobie odpu¶æ puki nie zastosujesz rad.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:56   #1572
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Hej,Wklejam dzisiejsze jad³o - totalnie siê zmieni³ plan. Powiedzia³abym grzeszny spontan ale by³o warto

Dzisiejsze R?
1. Owsianka, 4³, z ca³ym jab³kiem, rodzynkami, 100 g twarogu, 3 ³y¿eczkami d¿emu niskos³odzonego
2. Bu³ka z s³onecznikiem i 2 plastrami ¿ó³tego sera
3. Serek wiejski 200g
4. Snickers
zdany egzamin
5. MC flurry z kit katem i polewa czekoladow±

Strasznie brzydko co? ale jutrzejsze R ju¿ grzeczne i bêdzie takie:

1. Owsianka 4³, z po³ówk± banana, 2 ³y¿kami rodzynek, serkiem homo 150g, cynamon + mo¿e d¿em?
2. Serek wiejski + ³y¿ka mas³a orzechowego
3. tuñczyk w/s/w/ + makaron pe³noziarnisty

si³ownia, 45 min bie¿nia -> trzeba spaliæ ostatnie szaleñstwa

4. filet z kurczaka gotowany + br±zowy ry¿
5. Pó³ wêdzonej makreli

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 22:33   #1573
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
du¿o herbat ró¿nych ( z ironi±
herbata z ironi±?

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:02   #1574
aleksandra112233
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 014

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê mojego U i odzyskiwanie @, jak do tej pory wsztskie jad³ospisy uchodz± bez echa
¶n owsianka (3 ³yzki owsianych,1 ³y¿ka jêczmiennych, pó³ banana, szklanka mleka 2%) kromka chrupkiego pieczywa z sa³at± pomidorem, polêdwic± drobiow±
II¶n kubek naturalnej ma¶lanki, du¿e zielone jab³ko
obiad: porcja ziemniaków, pulpet z miêsa drobiowo-wieprzowego w sosie pieczarkowym, kilka ogórków kiszonych
podwieczorek: pomarañcz, szklanka ma¶lanki, gar¶æ ¶lonecznika, kilka orzechów w³oskich
kolacja: 2 kromki razowca z sa³ata pomidorem papryk± polêdwic± drobiow±, kie³kami, kilka orzechów w³oskich w cynamonie, du¿a porcja s³onecznika
proszê i oceny i rady
up, up!
aleksandra112233 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:07   #1575
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Poka¿ wiadomo¶æ
¶n owsianka (3 ³yzki owsianych,1 ³y¿ka jêczmiennych, pó³ banana, szklanka mleka 2%) kromka chrupkiego pieczywa z sa³at± pomidorem, polêdwic± drobiow± Jeste¶ na U, wywal to tekturowe co¶ i zamieñ na normalny chleb razowy. A do owsianki da³abym 4 ³y¿ki p³atków, ca³ego banana i 1,5 szkl mleka, bo to ¶niadanie takie eRkowe.
II¶n kubek naturalnej ma¶lanki, du¿e zielone jab³ko Ma³o
obiad: porcja ziemniaków, pulpet z miêsa drobiowo-wieprzowego w sosie pieczarkowym, kilka ogórków kiszonych Da³abym 2 pulpety i jakie¶ ¶wie¿e warzywa.
podwieczorek: pomarañcz, szklanka ma¶lanki, gar¶æ ¶lonecznika, kilka orzechów w³oskich Jest NNKT, ale wydaje mi siê, ¿e to trochê ma³o. No i nabia³ 3x dziennie te¿ nie jest wskazany. Do³o¿y³abym jak±¶ sa³atkê lub kanapkê.
kolacja: 2 kromki razowca z sa³ata pomidorem papryk± polêdwic± drobiow±, kie³kami, kilka orzechów w³oskich w cynamonie, du¿a porcja s³onecznika Je¶li siê najad³a¶ to w porz±dku.
proszê i oceny i rady
Jw. Moim zdaniem za ma³o, tym bardziej, ¿e zale¿y Ci na @. Wygl±da bardzo eRkowo.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:08   #1576
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

aleksandra112233: jesz sporo t³uszczy, ale pochodz±cych g³ównie z orzechów - a mo¿e by tak mas³o na kanapki? oliwa, olej do sa³atki? mniej zdrowe t³uszcze od czasu do czasu te¿ o dziwo pomagaj± przywróciæ okres.A poza tym w miarê, ¶niadanie mog³oby byæ wiêksze.

Edytowane przez moja imaginacja
Czas edycji: 2011-04-22 o 13:09 Powód: nie zacytowa³am
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:30   #1577
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Hmm... Gdzie¶ zniknê³a czê¶æ postów, wiêc dodam jeszcze raz moje wczorajsze UTRZYMANIE:
(o ile zdo³am sobie przypomnieæ )

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, 1/2 szklanki gor±cego mleka 3,2%, cynamon, wkrojony banan, starte pó³ paska gorzkiej czekolady, ³y¿ka pestek s³onecznika, ³y¿eczka miodu)

2. Du¿a kroma chleba pszenno-¿ytniego z pasztetem sojowym pieczarkowym, ogórkiem ¶wie¿ym, du¿± ilo¶ci± szczypiorku, suszon± bazyli± i pieprzem zio³owym; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% i drugie pó³ paska gorzkiej czekolady do kawki

3. Du¿a porcja pe³noziarnistego makaronu spaghetti z piersi± kurczaka duszon± z pieczarkami, cebulk± i przyprawami

4. Jab³ko pokrojone w kostkê, posypane obficie cynamonem i podgrzane w mikrofali, gesty jogurt naturalny 150g, ³y¿ka pestek s³onecznika, ³y¿ka suszonej ¿urawiny

5. 1/2 du¿ej wêdzonej makreli; kromka chleba graham posmarowana serkiem ¶mietankowym z ogórkiem ¶wie¿ym, suszon± bazyli± i pieprzem zio³owym; 2 ma³e marchewki do pochrupania

I jak?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 14:44   #1578
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Moje dzisiejsze U (pozytywne
Bo u nas 25 * C :P :

¦niadanie-owsianka <3 (moje lekarstwo na jelitkaa ;D)
5 ³y¿ek p³atków,szklanka mleka 2%,2 ³y¿eczki cukru,gar¶æ p³atków migda³owych,³y¿ka orzechów laskowych (posiekane),gar¶æ rodzynek

2 ¶niadanie-lód Pirulo (taka wodzianka owocowa),2 tymbarki wi¶nia-jab³ko,jogurt "z owocami" jagodowy

Obiad-miska gêstej fasolówki z makaronem i 2 kromki razowca z ram±

Podwieczorek-jogo (ten sam co wy¿ej) i gar¶æ orzechów,jab³ko

Kolacja-2 kromki razowca z ram±,serem ¿ó³tym,papryk± ¶wie¿±

I 1,5 l wody

I jak dzisiaj ?
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:00   #1579
Guniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Hej! Dorad¼cie mi, co mo¿na je¶æ na pó¼n± kolacjê na R, ale tak± na godzinê/ pó³ przed snem? Czy mo¿e byæ to np. chocia¿by surówka z kapusty, selera i marchewki, albo kilka ogórków kiszonych? Albo jajko na miêkko? Bo jak jem 2-3 godz przed snem nawet spor± kolacjê, to w nocy czujê siê g³odna
Stary 2011-04-22, 16:10   #1580
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

s³odkie (przedokresowe ) utrzymanie

I. 4 orkiszowe pancakes z: malinami, serkiem homogenizowanym, wiórkami kokosowymi i miodem / mas³em orzechowym & d¿emem truskawkowym. Kawa z mlekiem.

II. Sma¿ony filet z miruny, 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.
deser: 2 ³y¿ki kremów do ciast (testowa³am ): kajmakowego i budyniowego.

III. Miseczka lodów caffe latte. Kawa z mlekiem

IV. Kromka chleba wielozbo¿owego z twarogiem ze szczypiorem, pomidorem, zielonym ogórkiem. Jajko na twardo z pieprzem i sol±.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:23   #1581
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Cze¶æ

ogórkowa Redukcja na dzi¶

1. owsianka (trzy ³y¿ki p³atków, jedna otrêbów) na mleku 2% pó³ na pó³ z Müller Milk Vanilla i z nektarynk±, herbata czarna o smaku cynamon - p³atki ró¿y

2. bu³ka poznañska - pó³ z serkiem Kiri, kie³bas± krakowsk± drobiow± i ogórkiem kiszonym, pó³ z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym owoce le¶ne, herbata zielona z guaran±

3. sa³atka - makaron pe³noziarnisty, pier¶ z kurczaka pieczona w piekarniku, ogórek kiszony, pomidor i kapusta pekiñska, skroplona oliw± z oliwek, trzy truskawki

æwiczenia si³owe
po: wafel ry¿owy z miodem

4. ¶led¼ marynowany w ogórkach kiszonych (¶wiêta id± )

5. jajecznica z filetem drobiowym i pomidorem, herbata czerwona

+ 1.5l wody

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:43   #1582
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Moj post zostal usuniety ?? ;/
Stary 2011-04-22, 16:44   #1583
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ

ogórkowa Redukcja na dzi¶

1. owsianka (trzy ³y¿ki p³atków, jedna otrêbów) na mleku 2% pó³ na pó³ z Müller Milk Vanilla i z nektarynk±, herbata czarna o smaku cynamon - p³atki ró¿y nie wiem jak z tym M
üllerem- nie jest dos³adzany? je¶li nie to ok. chocia¿ w sumie rano, to mo¿na sobie pozwoliæ poza tym to niewiele bia³ka i 3 ³y¿ki p³atków to jak dla mnie ma³o. najad³a¶ siê?

2. bu³ka poznañska - pó³ z serkiem Kiri, kie³bas± krakowsk± drobiow± i ogórkiem kiszonym, pó³ z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym owoce le¶ne, herbata zielona z guaran± je¶li ³±czenie t³uszczy i wêglowodanów nie przeszkadza Ci w chudniêciu, to ok i na drug± po³ówkê w takim razie te¿ mo¿esz daæ trochê mas³a/margaryny. d¿em na redukcji to tak ¶rednio, ale od czasu do czasu mo¿e byæ, a niskos³odzony to mniejsze z³o.

3. sa³atka - makaron pe³noziarnisty, pier¶ z kurczaka pieczona w piekarniku, ogórek kiszony, pomidor i kapusta pekiñska, skroplona oliw± z oliwek, trzy truskawki je¶li porcja solidna to ³adnie

æwiczenia si³owe
po: wafel ry¿owy z miodem ok. ogólnie wafle ry¿owe niby nie polecane na R, ale po treningu to rozumiem.

4. ¶led¼ marynowany w ogórkach kiszonych (¶wiêta id± ) ok, je¶li nie jaki¶ malutki.

5. jajecznica z filetem drobiowym i pomidorem, herbata czerwona ³adnie, je¶li jajecznica chocia¿ z dwóch jaj.

+ 1.5l wody
Co¶ mi siê wydaje, ¿e nie za bardzo przywi±zana jeste¶ do tradycji- przynajmniej je¶li chodzi o post (przynajmniej od miêsa) w Wielki Pi±tek.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 16:51   #1584
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
Hej! Dorad¼cie mi, co mo¿na je¶æ na pó¼n± kolacjê na R, ale tak± na godzinê/ pó³ przed snem? Czy mo¿e byæ to np. chocia¿by surówka z kapusty, selera i marchewki, albo kilka ogórków kiszonych? Albo jajko na miêkko? Bo jak jem 2-3 godz przed snem nawet spor± kolacjê, to w nocy czujê siê g³odna
ogólnie postaw na bia³ko, czyli jajo na miêkko jak najbardziej! serek wiejski albo twaróg bia³y te¿ bedzie w porz±dku

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Moj post zostal usuniety ?? ;/
tak, wszystkie wczorajsze poznika³y

karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:22   #1585
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
tak, wszystkie wczorajsze poznika³y
£eeee... szkoda :P

To ja poprosze aby kto¶ zerkn±³

To moje wczorajsze Peeee

¦. 3 kromki chleba razowego:
Jedna z mas³em, szynk± drobiow±, druga i trzecia z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem + pomarañcz + ¶liwka

II¦. Danio XXL truskawkowy z dosypk± otrêbów granulowanych oraz p³atków kukurydzianych + sok bobo fruit (marchew-jab³ko-morela)

O. Miska zupy broku³owej zabielanej serkiem topionym + 5 pierogów z truskawkami posypanych lekko cukrem

P. serek wiejski (200g) z jab³kiem (ca³e) i cynamonem

K. 3 kromki chleba razowego:
Jedna z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem i rzodkiewk±. Druga i trzecia z mas³em twarogiem pó³t³ustym, pomidorem, rzodkiewk± i sa³±t±

PO. szklanka kakao

A to dzisiejsze:

¦. 3 kromki chleba razowego:
ka¿da z mas³em, sa³at±, twarogiem pó³t³ustym, rzodkiewk± + pó³ pomidora

II¦. Danio XXL + kawa rozpuszczalna z mlekiem

O. Miska zupy broku³owej zabielanej serkiem twarogowym + ma³a (ok.40g) bu³ka pszenna

P. wyjazdowo tu by³o
-3 kulki lodów w wafelku : sorbety >> truskawkowy, malinowy i czarna porzeczka -> prze³ama³am siê do ich zjedzenia
- jogurt owocowy Danone (brzoskwiniowy) + jab³ko + ¶liwka

K. (planowana) 3 kromki chleba sojowego: ka¿da z mas³em, sa³at± ale z czym dalej to jeszcze nie wiem

i to na tyle ;P

i jak jest ?? lepiej ?? Mam nadzieje...

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-04-22 o 17:24
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:25   #1586
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U..
1¶n -
dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z dwoma bia³kami i jednym ¿ó³tkiem sadzonym, sa³at± i majonezem. piêtka z nutell±.
2¶n - gar¶æ w³oskich, laskowych i migda³ów, wiejski lekki.
3¶n - miseczka ¶ledzi a la w ¶mietanie - cebulka, jab³ko, marynowane ¶ledzie, jogurt naturalny.
obiad - sa³atka z kurczakiem - sa³ata, pomidor, ogórek, ananas, ¿ó³ty ser, p³atki migda³owe, kurczak, sos curry.
kolacja - miseczka potrawki z kurczaka - kurczak i sos, grzybowy jakby.

Emelie, dziêki za komentarz wczorajszego.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:35   #1587
karateczka000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 683

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
£eeee... szkoda :P

-3 kulki lodów w wafelku : sorbety >> truskawkowy, malinowy i czarna porzeczka -> prze³ama³am siê do ich zjedzenia
ale za to mamy nasze dawne, stare, poczciwe forum

nie bardzo oceniaæ mi U ani P, ale gratulujê przekonania siê do lodów!, mo¿e nastêpnym razem nie bêd± to sorbety, ale pyszne i równie zdrowe na mleku

karateczka000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:42   #1588
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U..
1¶n -
dwie ma³e kromki ¿ytniego razowego z dwoma bia³kami i jednym ¿ó³tkiem sadzonym, sa³at± i majonezem. piêtka z nutell±.
2¶n - gar¶æ w³oskich, laskowych i migda³ów, wiejski lekki. czemu lekki ?
3¶n - miseczka ¶ledzi a la w ¶mietanie - cebulka, jab³ko, marynowane ¶ledzie, jogurt naturalny. - tu by pasowa³a kromka chleba np. z mas³em
obiad - sa³atka z kurczakiem - sa³ata, pomidor, ogórek, ananas, ¿ó³ty ser, p³atki migda³owe, kurczak, sos curry. - nie ma wêgli
kolacja - miseczka potrawki z kurczaka - kurczak i sos, grzybowy jakby. znowu bez wêglowodanów

jad³ospis smaczny, ale jedzenia strasznie ma³o, jako¶ bardzo Rkowo. skoro to utrzymanie to dlaczego nie jesz wiêcej ? powinna¶ dodaæ wêglowodany z³o¿one to obiadu i kolacji je¶li masz co¶ do zrzucenia to okej, ale zaznacz, ¿e to redukcja
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:42   #1589
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U..
1¶n -
2¶n - gar¶æ w³oskich, laskowych i migda³ów, wiejski lekki.
3¶n - miseczka ¶ledzi a la w ¶mietanie - cebulka, jab³ko, marynowane ¶ledzie, jogurt naturalny.
obiad - sa³atka z kurczakiem - sa³ata, pomidor, ogórek, ananas, ¿ó³ty ser, p³atki migda³owe, kurczak, sos curry.
kolacja - miseczka potrawki z kurczaka - kurczak i sos, grzybowy jakby.

tak sobie czytam Twoje jad³ospisy i chyba jest lepiej. ale to ju¿ Ty sama musisz oceniæ. mog³aby¶ przekonaæ siê do jaki¶ wêgli w II. po³owie dnia. tylko dlaczego na Twoim blogu jest tyle pysznych przepisów, a nie widaæ ich w Twoim jadle? ;>

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
s³odkie (przedokresowe ) utrzymanie

I. 4 orkiszowe pancakes z: malinami, serkiem homogenizowanym, wiórkami kokosowymi i miodem / mas³em orzechowym & d¿emem truskawkowym. Kawa z mlekiem.

II. Sma¿ony filet z miruny, 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, surówka z kapusty kiszonej i marchwi.
deser: 2 ³y¿ki kremów do ciast (testowa³am ): kajmakowego i budyniowego.

III. Miseczka lodów caffe latte. Kawa z mlekiem

IV. Kromka chleba wielozbo¿owego z twarogiem ze szczypiorem, pomidorem, zielonym ogórkiem. Jajko na twardo z pieprzem i sol±.
ma³o trochê. mog³aby¶ dorzuciæ co¶ do podwieczorku, kolacji albo dodaæ jeszcze jeden posi³ek.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-22, 17:48   #1590
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, kromka razowca z mas³em, szynk±, rukol±, pomidorem
  2. jogurt naturalny i maleñkie skrzyde³ko kurczaka
  3. talerzyk sa³atki z tuñczykiem, ogórkiem, porem, majonezem, ry¿em
  4. 3 kawa³ki pizzy serowej (ok.17.40)

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.