|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Moria jesteś niesamowita
Jednak założyłaś dzisiaj ten wątek, a przecież dopiero co do domku wróciłaś
|
|
|
|
#1142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Bo my z eweską ten sam tp z @ miałyśmy
Teraz tylko na Camomile czekamy i będziemy w komplecie Agnieszka.M miałam ZZO – wkłucie w kręgosłup. Czuję się nie najlepiej ponieważ wielu rzeczy nie mogę zrobić sama a ja nie lubię takiej sytuacji. Ciężko jest mi się podnieść z kanapy, Igę wyciągać i wkładać do łóżeczka no i ciągle boooli ale apap 2 x dziennie wystarcza. Dziewczynki, jeszcze trochę i wszystkie zasypiemy odchowalnię zdjęciami małych stópek ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Nie zasnęłabym ![]() No i będziemy mogły tam posmęcić o bolącej mleczarni, bo po co tu wprowadzać nerwową atmosferę I tak jest gorąco przez akcje porodowe a my tam będziemy rozwiązywać problemy cyckowe
|
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Eweski i chlopakow! Jak beda mieli na imie?
PS. A ja sie tak upieralam, ze jeden jest dziewczynka, dobrze, ze sie z nikim nie zalozylam, bo bym zaklad przegrala. |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie co prawda nie do mnie, ale napisze ze ja nie czulam nic a nic.
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej bolesny jest zastrzyk podskórny, który znieczula skórę niż samo ZZO w kręgosłup ale ja się odcięłam od tej myśli, skupiłam tylko na tym, że za kilkanaście minut zobaczę moją córcię i byłam tą myślą tak zmotywowana, że mogliby mnie chyba na żywca ciąć
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, byłam pewna, że znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się tylko przy porodzie naturalnym. Muszę więcej poczytać na ten temat, chociaż ja chyba nie będę miała wyboru, bo u mnie w szpitalu mówią, że przy planowanej cc robią podpajęczynówkowe, a w nagłych przypadkach ogólne ... innej opcji nawet nie wymienili.
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, PODWÓJNE GRATULACJE!
![]() Ale gorąco w wątku Mazianka, śliczny Twój Gabryś Daisy, ten dolargan podają domięśniowo Dobranoc |
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa, a jak ty się czujesz? Coś rusza, czy totalny spokój?
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Ide spac... skora na brzuchu mnie boli, a jak sie wygne tak zeby nie bolala, to zaczyna bolec kregoslup, jak odciaze kregoslup, to zaczyna palic skora i tak w koleczko Dobranoc ![]() |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby cię to interesowało, to wklejam linka http://www.we-dwoje.pl/znieczulenie;...ykul,4253.html Biedactwo Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-04-26 o 00:48 |
|
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
eweska- ogromne gratulacje!
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hello girls!
![]() Cytat:
No dobra, marna śpi i czka przez co, co kilka sekund AC rejestruje głos to opiszę Wam jak to z tym moim porodem było.Na oddziale byłam o 8 rano i miałam mieć od razu robioną cesarkę ale okazało się, że jest jeszcze jedna dziewczyna przede mną więc musiałam swoje odczekać. CC jest szybkim zabiegiem no ale przed i po trzeba odpowiednio przygotować salę, zdezynfekować wszystko i to już trochę trwa. Na spokojnie przeszłam całą procedurę przygotowawczą, najpierw ktg, pobranie krwi, welflon, przed samym zabiegiem cewnik i leki antywymiotne. Gdy koleżanka z sali była już po CC i myślałam, że zaraz my jedziemy, dostałam info, że jeszcze jeden zabieg będzie przede mną. No i znowu czekanie, bo zabieg 10 minut ale salę trzeba przygotować. Byłam już zniecierpliwiona bo przecież głooodna, była godzina 11 a ja jadłam tylko lekkie musli poprzedniego dnia o 18 W końcu doczekałam się I teraz stwierdzam, że na plus mi wyszło to całe czekanie bo byłam b. spokojna, nie stresowałam się, nie bałam, chciałam już tylko mieć Iguśkę więc było mi już obojętne co mi będą robić Najpierw dostałam właśnie znieczulenie, które było prawie bezbolesne, na pewno mniej niż np. zastrzyk domięśniowy. Po nim położyłam się na łóżku no i dostałam jeszcze jakiś lek a później jeszcze jeden, bo ciśnienie mi mocno spadło i odpływałam. W ogóle śmiałam się co chwilę bo personel miał takie fajne podejście, opowiadali sobie żarty, zagadywali mnie, no atmosfera cud miód. Pojawili się lekarze, przywitali ze mną i ciach Śmieszne uczucie, bo czułam dotyk ręki na brzuchu a skalpela już nie Lekarze mieli problem z wyciągnięciem małej, bo mam sztywne mięśnie brzucha - pytali co trenowałam więc im opowiedziałam co i jak, personel podpytywał o to i tamto a lekarze szamotali mną po łóżku i ugniatali tak, że jęczałam na lekkim bezdechu Ale w końcu wyciągnęli Igutkę, oklepali no i ją zobaczyłam i wtedy to już straciłam orientację na chwilę, bo widziałam tylko moją córcię i wyłam tak, że ledwo co dostrzegałam jej zarysy. Pokazali mi "broszkę" Igusi, kazali dać buzi małej i zabrali ją do mycia - wtedy frajdę miał TŻ który już odchodził od zmysłów, bo cesarka koleżanki trwała 25 min. moja 45min. Mnie pozszywali i przewieźli do mojej sali gdzie dalej sobie ryczałam, przybiegł TŻ a właściwie przyleciał, jeszcze go w takim stanie nie widziałam, prawie latał nad ziemią i krzyczał "Ale jest śliczna, ale jest śliczna! Ma twoje dłonie i twoją czaszkę ( Najlepszy był telefon od mojej mamy, TŻ przystawił mi słuchawkę do ucha i sobie tak z mamą przez telefon płakałyśmy, żadna nie mogła ani słowa wypowiedzieć, to chyba u nas rodzinne ![]() Tak jak już pisałam dosyć szybko mnie pionizowano, nie było to łatwe ale do przeżycia. I tak z tych wszystkich niedogodności najgorszy był głód. W dniu CC jeszcze nic nie mogłam zjeść, dopiero następnego dnia rano dostałam herbatę i suchary - jakie to było pyyyyszne Na obiad była już zupa a kolacja normalna więc wróciłam do świata żywych. No i tak to pokrótce było Najciekawsze jest niesamowite uczucie odrealnienia i TŻ i ja mieliśmy wrażenie, że jesteśmy w jakimś innym świecie i patrzymy na siebie z góry a teraz 4 dni po narodzinach Igusi mamy wrażenie, że jest z nami od zawsze ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Achaa i zaraz wstawiam fotki do albumu
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
eweska na razie się nie odezwała, pewnie odsypia z chłopakami moria, podziwiam i zazdroszczę mam nadzieję, że za 2 tygodnie Pepe będzie już z nami ![]() czekamy na fotki wczorajszy wieczór przesiedziałam cały z nogami na piłce i opuchlizna z nóg trochę zeszła ).Miłego dnia dziewczyny i czekamy na następne dzieciaczki |
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję. Zaraz się zbieram odwieźć córę do przedszkola i jadę do gina.
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!
Wpadlam z samego rana bo nie moglam sie doczekac a tu widze, ze Eweska sie wczoraj szybciutko uwinela! Eweska kochana!! gratulacje i dla Ciebie i dla chlopcow!!!! **Moria oficjalnie powiem za dziewczynami! jestes neisamowita, wrocila ledwie do domu a juz opis porodu jest, nowy watek na odchowalni, jestem pelna podziwu ![]() a ja zamiast zjesc sniadanie sledze watek ![]() ciesze sie ze wszystko poszlo z wami tak gladko opis porodu oczywiscie wyciska lzy , szczegolnie reakcja TZta, Iguska naprawde jest przecudna, ogladalam wasze zdjecia w albumie z 10 razy![]() a ona juz spi od razu w osobnym pokoju? ja kurcze musze zamowic ten monitor oddechu, ale i tak nie bedziemy go mieli od razu bo ktos nam bedzie musial dopiero przywiezc..tu niestety go nie maja, a jak jest kosztuje majatek, a nie usmiecha mi sie placic wieeelkiego cla. ![]() no i pytanko KLADZIESZ IGUSIE NA BOKU? bo slyszalam tez ze to bezpieczniejsze niz klasc ja do lozka na pleckach.. przepraszam z gory za tyle pytan ![]() anulinka najwazniejsze ze opuchlizna schodzi troche, dziekujemy za Info od Eweski ![]() moze poodpoczywaj dzisiaj troche, nalezy ci sie ![]() andziotku! moja Zosia dzisiaj od rana wariowala ze juz nie moglam zasnac i badz tu madry!ide cos zjesc i zaraz do was wracam
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo się ciesze, że chłopaki już są z Tobą Moria z Twojego opisu wynika, że poród to super sprawa ja wiem, że oczywiście boli itp ale tak jak Ty to wspominasz, to chyba każda z Nas by chciała... super atmosferka i w ogóle... Dla każdej z Nas to będzie na pewno ogromne przeżycie ale jednak miło tak w przytulnej atmosferze, a nie jak ktoś na Ciebie warczy co chwila ![]() A co do moich wczorajszych przygód, to pojechaliśmy jednak na IP sprawdzić, czy wszystko ok, bo mnie troszkę niepokoiło to krwawienie rano Na KTG zapis wykazał parę skurczy ale bez szału, zbadał mnie lekarz i stwierdził, że to jeszcze nie pora na małego i żebym przyjechać jak skurcze będą co 3 minuty i bardzo bolesne hmm... Stwierdził, że mogę wziąć 2 nospy na noc, żeby spokojnie ją przespać i mieć siły by rodzić... nie wiem czy sugerował, że mam dzisiaj rodzic czy jak hehe Taki jakiś mało konkretny był, chociaż sympatyczny. Potem spytał, kiedy mam wizytę u swojego lekarza, na co ja że w czwartek i zasugerował, żeby przyspieszyć na dzisiaj, by sprawdzić, czy coś postępuje od tego wczorajszego badania... i powiedział, że on tu wszystko opisał dla mojego lekarza, ale dziewczyny normalnie takich bazgrołów to ja już daaaaaaaaaaaaaaawno nie widziałam... totalnie nie mam pojęcia co tam jest napisane... próbowałam coś odczytać, czy jakieś rozwarcie w ogóle mam i na ile... ale normalnie jak hieroglify Mój lekarz też bazgroli jak kura pazurem, to się może doczyta hehe ![]() Tak więc dzisiaj koło godzinki 12 się skontaktuje z moim ginkiem i ustalę, czy mam przybyć dzisiaj do niego, czy poczekać do tego czwartku, a póki co mykam na badania krwi bleee niecierpie pobierania...
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Moria Twoj opis porodu jest jak opis wizytyw spa:P kurde aż sama bym już chciała.
podziwiam Cię i chciałabym do tego wszystkiego tak spokojnie podjeść jak Ty gratuluję jeszcze raz kochana
|
|
#1160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, odpoczywałam całe 3 dni i tylko nogi mi popuchły od tego![]() A tak w ogóle, to wczoraj wieczorem miałam doła. Ryczałam TŻ w rękaw, że się sama ze sobą źle czuję, że potrzebuję pomocy (a to takie nie w moim stylu ) i w ogóle jest mi źle. I na to wszystko przyszedł sms od eweski. Że jej wody odeszły i jedzie na porodówkę. Moje samopoczucie w jednej chwili zmieniło się o 180 stopni Weredka , za wizytę
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!
Odebrałam wyniki badań... no i troszkę się boję, bo mam białko w moczu 3.0 mg/dl , nabłonki wielokątkne bardzo liczne, bakterie liczne i leukocyty 8-10 . Nogi mam strasznie spuchnięte i boję się że to może być zatrucie ciążowe, mąż w pracy, nie wiem co mam zrobić....
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie ![]() zaraz doczytam co tam naskrobałyście wieczorkiem, tylko kawkę sobie przygotuje
|
#1163 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. mowisz ze kolezanke szyli 25min a ciebei 45? hmm u mnie to trwalo zdecydowanie dluzej, do wyciagniecia malego ok 30 min, a szycie po ok 1h-1,5h. ciekawe jak bedzie teraz. moria jeszcze raz gratulacje Cytat:
![]() no ja tez mam to w tylku co mi beda mowic nt. karmienia, wiem juz czego chce i tego sie bede trzymac. ja musze sie rozejrzec koniecznie dzisiaj za tymi mleczkami, w czw mam wizyte i nie wiem czy juz w pt nie wyladuje w szpitalu jak mu powiem jak skacze cisnienie. witam z rana ![]() u mnie wszystko sie wyciszylo, noc nawet w miare przespana, za raz musze jechac do orto na wizytke przed zabiegiem, jutro wyjezdza tz a ja musze zdecydowac czy w koncu przensze sie do rodzicow czy zostaje sama ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
jak masz w domu aparat to zmiesz sobie cisnienie, a jak nie to jak masz przychodnie niedaleko to wybierz sie tam, tylko postaraj sie uspokoic bo w takim stanie na pewno wyjdzie ci podniesione. a kiedy masz wizyte?
|
|
|
#1164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy
Renessme1985 no mi się wydaje, że lekarz sugeruje poród na dniach ![]() Cytat:
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Wizytę mam jutro, zadzwonie może do położnej mojej i zapytam co robić. Tak dopiero teraz o tym pomyślałam...
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale namarudziłam, a tu tyle słodziaczków na świecie. Daisy, a jak Twój cukier przez święta? Musiałaś się sporo ograniczać, czy trochę odpuściłaś? Mnie chyba cukier dał spokój, bo wczoraj po porcji lodów z bakaliami i polewą toffee miałam zaledwie 83. Ale poza tym deserem starałam się dużo słodyczy nie jeść, po kawałku sernika i babki do kawy, ale nigdy 115 nie przekroczyłam. W czwartek mam wizytę u gin, to dowiem się co z małą, bo od 1.03 nie była ważona, tylko na początku kwietnia gin badała jej puls i moją szyjkę. Wszystko było zwarte, a mała ułożona główkowo, gotowa do wylotu Jeszcze raz GRATULUJĘ wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!!
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
moria jak czytam opis porodu to łzy w oczach mam a przez całą ciąże zdarzało mi się to sporadycznie a na odchwolanię też będę zaglądać i podczytywać. ewesko podwójne gratulacje !!!! super, że masz już swoje skarby przy sobie, no i jednak dwóch chłopaków ![]() ![]() no a teraz przy kawce nadrobię ostatnie strony dokładniej.... P.S sa już u Was w cukierniach bułki z truskawkami? zlazłam się rano za nimi i nie było jeszcze koło mnie
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
O rany ale miałam zaległości - wprawdzie na chwilkę wpadłam poczytac i zajrzeć, co slychac ale największy bum był wieczorem na wątku
Nawet nie wiedziałam, ze Moria już w domku i słałam do Niej wczoraj seska kiedy wychodzi - Moria sorry ale chciałam dziewczynom info o Tobie przekazac Przekazywanie informacji od Ciebie i w ogóle od dziewczyn z porodówek to czysta przyjemnosc i czuję sie wyróżniona i zaszczycona, że mogłam to robić !! Obudziłam się po 7 zalana prawdziwymi łzami... śniło mi się, że pokłóciłam się z tesciówką o remont.. bo fakt faktem, życie utrudnia... No ale nic, nie poddam się. EWESKO, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I CHŁOPCÓW!! CZY IMIONA WYBRANE TERAZ JUŻ NIE MOGĄ BYĆ BEZIMIENNI CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE SKOŃCZYŁO SIĘ NA CC... Agnieszka.M;no i dobrze, korzystaj z usług małża ile się da Sama bym tak chciała Dla mnie najgorsze jest podniesienie d**y z kanapy jak sobie siedze Sania, dziekuję Dla Ciebie także buzi buzi Mąż wczoraj też z rana nie zadzwonił i zaczełam sie zastanawiać kiedy on w ogóle przyjedzie ale o 12.oo zameldował sie u mnie pod domem. Powiedział tez, ze nie ma mowy abym 4 dni została sama u rodziców i sam zapowiedział się, że w piątek po pracy przyjezdza do mnie Słówenkiem go o to nie prosiłam i powiem szczerze, że nieco mnie zaskoczył... bo ja juz plany mialam w sobote miały u mnie spac koleżanki ze starej pracy, w poniedziałek umowiłam się z moją swiadkową, bo nie widzialysmy sie od mojego slubu to jest 09.2009 no ale jak chce przyjechac to niech przyjezdza ![]() I co najwazniejsze - moi rodzice jako prezent wielkanocny zapowiedzieli, że kupią nam wózek !! Mam do dyspozycji kwotę, która w zupełności wystarczy na allegrowy komplet mury 4 Męza na nią przekonałam Jedynie na czarny kolor go jeszcze nie urobiłam (nie wiem jak jego argument zbić, iż czarny szybko sie nagrzewa i będzie dzidzi gorąco a poza tym wszystko na czarnym widac ) Takie jego zdanie... ale jeszcze popracuję nad nim ![]() Listopadowa dzięki za info o Dolarganie.... (wpisałam sobie jego nazwę do komorki) Jak poczytałam na forach w necie, co on może powodowac maleństwu i jakie horrory przeżywały mamusie, to sie nie na żarty przestraszyłam agnieszka_pe, jak dziś sie czujesz ??? Na która z Was dzis pora ? A moze Moniqac? ![]() Renessme, dobrze, ze pojechałaś to Cię zbadali ! Hmmm czy pan dr z IP coś sugeruje ![]() Moria, upłakałam sie nad Twoim opisem porodu... zresztą nad kazdym tu przez Was zamieszczonym. Reasumując moria, agus, mazianka, basienka - witajcie w domku ze swomi Maleństwami !! Tylko nie opuszczajcie nas PLEEAAASSSSEEEE Kto tu do czerwca zostanie... chlip chlip..... boje się ![]() Kiara, ja w święta co dzień wcinałam po 4-5 kawałków ciasta i cukier po takiej dawce max 130.. (z reguly ponizej 120) Ale wiesz co mi kompletnie nie wchodzi... ziemniaki !! W piątek chyba w piatek... zjadłam wielki talerz takich młodych ziemniaczków z przerumienioną delikatnie cebulką, 0,5l kefiru, sadzone jajko i ponad 140. Wczoraj na obiad zjadłam normalny rosół, obiad (miesko, surówki) bez ziemniaków i także ponizej 120.. Juz z górki !! ![]() ![]() ![]() A lody - zwłaszcza smietankowe, także mi nie szkodzą !! Fajnie, że jestes bo już martwiłam sie co z Toba. I Mango tez dawno nie było...
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-26 o 08:49 |
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
EWESKO GRATULUJE !!!
Moria porod jak marzenie ehhh A Igutka cudna ciagle przegladam Twoj album
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Anulko jak tak tylko wtrące 2 słówka, bo widziałam że pytałaś o kładzenie na boczku, tak więc ze względu na bioderka nie powinno się tak kłaść noworodków.
Ile bobasów już po drugiej stronie brzuszka... dla wszystkich i gratulacje.Podwójne dla Eweski.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Jednak założyłaś dzisiaj ten wątek, a przecież dopiero co do domku wróciłaś

Teraz tylko na Camomile czekamy i będziemy w komplecie
Nie zasnęłabym 
ale ja się odcięłam od tej myśli, skupiłam tylko na tym, że za kilkanaście minut zobaczę moją córcię i byłam tą myślą tak zmotywowana, że mogliby mnie chyba na żywca ciąć 

Lekarze mieli problem z wyciągnięciem małej, bo mam sztywne mięśnie brzucha - pytali co trenowałam
Na obiad była już zupa a kolacja normalna więc wróciłam do świata żywych. 
za jutrzejszą wizytę.
**
bleee niecierpie pobierania...
. mowisz ze kolezanke szyli 25min a ciebei 45? hmm u mnie to trwalo zdecydowanie dluzej, do wyciagniecia malego ok 30 min, a szycie po ok 1h-1,5h. ciekawe jak bedzie teraz.
Do szpitala butli nie biorę, bo u mnie dają takie małe buteleczki właśnie z tym mlekiem NAN i dlatego je kupiłam. Póki co paczkę, a później się zobaczy, bo nie wiadomo, czy podejdzie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)