|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Moria jesteś niesamowita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata! Mamy maj-czerwie
Bo my z eweską ten sam tp z @ miałyśmy
![]() ![]() Agnieszka.M miałam ZZO – wkłucie w kręgosłup. Czuję się nie najlepiej ponieważ wielu rzeczy nie mogę zrobić sama a ja nie lubię takiej sytuacji. Ciężko jest mi się podnieść z kanapy, Igę wyciągać i wkładać do łóżeczka no i ciągle boooli ale apap 2 x dziennie wystarcza. Dziewczynki, jeszcze trochę i wszystkie zasypiemy odchowalnię zdjęciami małych stópek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() No i będziemy mogły tam posmęcić o bolącej mleczarni, bo po co tu wprowadzać nerwową atmosferę ![]() ![]()
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Eweski i chlopakow! Jak beda mieli na imie?
PS. A ja sie tak upieralam, ze jeden jest dziewczynka, dobrze, ze sie z nikim nie zalozylam, bo bym zaklad przegrala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
pytanie co prawda nie do mnie, ale napisze ze ja nie czulam nic a nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardziej bolesny jest zastrzyk podskórny, który znieczula skórę niż samo ZZO w kręgosłup ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
Kurcze, byłam pewna, że znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się tylko przy porodzie naturalnym. Muszę więcej poczytać na ten temat, chociaż ja chyba nie będę miała wyboru, bo u mnie w szpitalu mówią, że przy planowanej cc robią podpajęczynówkowe, a w nagłych przypadkach ogólne ... innej opcji nawet nie wymienili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Eweska, PODWÓJNE GRATULACJE!
![]() ![]() ![]() Ale gorąco w wątku ![]() Mazianka, śliczny Twój Gabryś ![]() Daisy, ten dolargan podają domięśniowo ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
Listopadowa, a jak ty się czujesz? Coś rusza, czy totalny spokój?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Ide spac... skora na brzuchu mnie boli, a jak sie wygne tak zeby nie bolala, to zaczyna bolec kregoslup, jak odciaze kregoslup, to zaczyna palic skora i tak w koleczko ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby cię to interesowało, to wklejam linka http://www.we-dwoje.pl/znieczulenie;...ykul,4253.html Biedactwo ![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-04-25 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Rozeznanie
|
eweska- ogromne gratulacje!
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Hello girls!
![]() Cytat:
![]() No dobra, marna śpi i czka przez co, co kilka sekund AC rejestruje głos ![]() Na oddziale byłam o 8 rano i miałam mieć od razu robioną cesarkę ale okazało się, że jest jeszcze jedna dziewczyna przede mną więc musiałam swoje odczekać. CC jest szybkim zabiegiem no ale przed i po trzeba odpowiednio przygotować salę, zdezynfekować wszystko i to już trochę trwa. Na spokojnie przeszłam całą procedurę przygotowawczą, najpierw ktg, pobranie krwi, welflon, przed samym zabiegiem cewnik i leki antywymiotne. Gdy koleżanka z sali była już po CC i myślałam, że zaraz my jedziemy, dostałam info, że jeszcze jeden zabieg będzie przede mną. No i znowu czekanie, bo zabieg 10 minut ale salę trzeba przygotować. Byłam już zniecierpliwiona bo przecież głooodna, była godzina 11 a ja jadłam tylko lekkie musli poprzedniego dnia o 18 ![]() W końcu doczekałam się ![]() ![]() Najpierw dostałam właśnie znieczulenie, które było prawie bezbolesne, na pewno mniej niż np. zastrzyk domięśniowy. Po nim położyłam się na łóżku no i dostałam jeszcze jakiś lek a później jeszcze jeden, bo ciśnienie mi mocno spadło i odpływałam. W ogóle śmiałam się co chwilę bo personel miał takie fajne podejście, opowiadali sobie żarty, zagadywali mnie, no atmosfera cud miód. Pojawili się lekarze, przywitali ze mną i ciach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak już pisałam dosyć szybko mnie pionizowano, nie było to łatwe ale do przeżycia. I tak z tych wszystkich niedogodności najgorszy był głód. W dniu CC jeszcze nic nie mogłam zjeść, dopiero następnego dnia rano dostałam herbatę i suchary - jakie to było pyyyyszne ![]() No i tak to pokrótce było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Achaa i zaraz wstawiam fotki do albumu ![]()
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() eweska na razie się nie odezwała, pewnie odsypia z chłopakami ![]() moria, podziwiam i zazdroszczę ![]() mam nadzieję, że za 2 tygodnie Pepe będzie już z nami ![]() czekamy na fotki wczorajszy wieczór przesiedziałam cały z nogami na piłce i opuchlizna z nóg trochę zeszła ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny i czekamy na następne dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję. Zaraz się zbieram odwieźć córę do przedszkola i jadę do gina. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!
Wpadlam z samego rana bo nie moglam sie doczekac a tu widze, ze Eweska sie wczoraj szybciutko uwinela! Eweska kochana!! gratulacje i dla Ciebie i dla chlopcow!!!! ![]() Moria oficjalnie powiem za dziewczynami! jestes neisamowita, wrocila ledwie do domu a juz opis porodu jest, nowy watek na odchowalni, jestem pelna podziwu ![]() a ja zamiast zjesc sniadanie sledze watek ![]() ciesze sie ze wszystko poszlo z wami tak gladko ![]() ![]() a ona juz spi od razu w osobnym pokoju? ja kurcze musze zamowic ten monitor oddechu, ale i tak nie bedziemy go mieli od razu bo ktos nam bedzie musial dopiero przywiezc..tu niestety go nie maja, a jak jest kosztuje majatek, a nie usmiecha mi sie placic wieeelkiego cla. ![]() no i pytanko KLADZIESZ IGUSIE NA BOKU? bo slyszalam tez ze to bezpieczniejsze niz klasc ja do lozka na pleckach.. przepraszam z gory za tyle pytan ![]() anulinka najwazniejsze ze opuchlizna schodzi troche, dziekujemy za Info od Eweski ![]() moze poodpoczywaj dzisiaj troche, nalezy ci sie ![]() andziotku! moja Zosia dzisiaj od rana wariowala ze juz nie moglam zasnac ![]() ide cos zjesc i zaraz do was wracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo się ciesze, że chłopaki już są z Tobą ![]() ![]() Moria z Twojego opisu wynika, że poród to super sprawa ![]() ![]() ![]() A co do moich wczorajszych przygód, to pojechaliśmy jednak na IP sprawdzić, czy wszystko ok, bo mnie troszkę niepokoiło to krwawienie rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Moria Twoj opis porodu jest jak opis wizytyw spa:P kurde aż sama bym już chciała.
![]() ![]() ![]()
#1160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle, to wczoraj wieczorem miałam doła. Ryczałam TŻ w rękaw, że się sama ze sobą źle czuję, że potrzebuję pomocy (a to takie nie w moim stylu ) i w ogóle jest mi źle. I na to wszystko przyszedł sms od eweski. Że jej wody odeszły i jedzie na porodówkę. Moje samopoczucie w jednej chwili zmieniło się o 180 stopni ![]() ![]() Weredka , ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Hej!!
Odebrałam wyniki badań... no i troszkę się boję, bo mam białko w moczu 3.0 mg/dl , nabłonki wielokątkne bardzo liczne, bakterie liczne i leukocyty 8-10 . Nogi mam strasznie spuchnięte i boję się że to może być zatrucie ciążowe, mąż w pracy, nie wiem co mam zrobić.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() zaraz doczytam co tam naskrobałyście wieczorkiem, tylko kawkę sobie przygotuje
#1163 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moria jeszcze raz gratulacje ![]() Cytat:
![]() no ja tez mam to w tylku co mi beda mowic nt. karmienia, wiem juz czego chce i tego sie bede trzymac. ja musze sie rozejrzec koniecznie dzisiaj za tymi mleczkami, w czw mam wizyte i nie wiem czy juz w pt nie wyladuje w szpitalu jak mu powiem jak skacze cisnienie. witam z rana ![]() u mnie wszystko sie wyciszylo, noc nawet w miare przespana, za raz musze jechac do orto na wizytke przed zabiegiem, jutro wyjezdza tz a ja musze zdecydowac czy w koncu przensze sie do rodzicow czy zostaje sama ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
jak masz w domu aparat to zmiesz sobie cisnienie, a jak nie to jak masz przychodnie niedaleko to wybierz sie tam, tylko postaraj sie uspokoic bo w takim stanie na pewno wyjdzie ci podniesione. a kiedy masz wizyte?
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy
![]() Renessme1985 no mi się wydaje, że lekarz sugeruje poród na dniach ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Wizytę mam jutro, zadzwonie może do położnej mojej i zapytam co robić. Tak dopiero teraz o tym pomyślałam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale namarudziłam, a tu tyle słodziaczków na świecie. Daisy, a jak Twój cukier przez święta? Musiałaś się sporo ograniczać, czy trochę odpuściłaś? Mnie chyba cukier dał spokój, bo wczoraj po porcji lodów z bakaliami i polewą toffee miałam zaledwie 83. Ale poza tym deserem starałam się dużo słodyczy nie jeść, po kawałku sernika i babki do kawy, ale nigdy 115 nie przekroczyłam. W czwartek mam wizytę u gin, to dowiem się co z małą, bo od 1.03 nie była ważona, tylko na początku kwietnia gin badała jej puls i moją szyjkę. Wszystko było zwarte, a mała ułożona główkowo, gotowa do wylotu ![]() Jeszcze raz GRATULUJĘ wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!!
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
witam się
![]() moria jak czytam opis porodu to łzy w oczach mam a przez całą ciąże zdarzało mi się to sporadycznie ![]() ![]() ewesko podwójne gratulacje !!!! super, że masz już swoje skarby przy sobie, no i jednak dwóch chłopaków ![]() ![]() no a teraz przy kawce nadrobię ostatnie strony dokładniej.... P.S sa już u Was w cukierniach bułki z truskawkami? zlazłam się rano za nimi i nie było jeszcze koło mnie ![]()
#1168 |
Zakorzenienie
|
O rany ale miałam zaległości - wprawdzie na chwilkę wpadłam poczytac i zajrzeć, co slychac ale największy bum był wieczorem na wątku
![]() Nawet nie wiedziałam, ze Moria już w domku i słałam do Niej wczoraj seska kiedy wychodzi - Moria sorry ![]() ![]() Przekazywanie informacji od Ciebie i w ogóle od dziewczyn z porodówek to czysta przyjemnosc i czuję sie wyróżniona i zaszczycona, że mogłam to robić !! Obudziłam się po 7 zalana prawdziwymi łzami... śniło mi się, że pokłóciłam się z tesciówką o remont.. bo fakt faktem, życie utrudnia... No ale nic, nie poddam się. EWESKO, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I CHŁOPCÓW!! CZY IMIONA WYBRANE ![]() ![]() CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE SKOŃCZYŁO SIĘ NA CC... Agnieszka.M;no i dobrze, korzystaj z usług małża ile się da ![]() ![]() ![]() ![]() Sania, dziekuję ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż wczoraj też z rana nie zadzwonił i zaczełam sie zastanawiać kiedy on w ogóle przyjedzie ale o 12.oo zameldował sie u mnie pod domem. Powiedział tez, ze nie ma mowy abym 4 dni została sama u rodziców i sam zapowiedział się, że w piątek po pracy przyjezdza do mnie ![]() Słówenkiem go o to nie prosiłam i powiem szczerze, że nieco mnie zaskoczył... bo ja juz plany mialam ![]() ![]() I co najwazniejsze - moi rodzice jako prezent wielkanocny zapowiedzieli, że kupią nam wózek !! Mam do dyspozycji kwotę, która w zupełności wystarczy na allegrowy komplet mury 4 ![]() Męza na nią przekonałam ![]() ![]() ![]() ![]() Jedynie na czarny kolor go jeszcze nie urobiłam (nie wiem jak jego argument zbić, iż czarny szybko sie nagrzewa i będzie dzidzi gorąco a poza tym wszystko na czarnym widac ) ![]() ![]() Listopadowa dzięki za info o Dolarganie.... (wpisałam sobie jego nazwę do komorki) Jak poczytałam na forach w necie, co on może powodowac maleństwu i jakie horrory przeżywały mamusie, to sie nie na żarty przestraszyłam agnieszka_pe, jak dziś sie czujesz ??? Na która z Was dzis pora ? A moze Moniqac? ![]() Renessme, dobrze, ze pojechałaś to Cię zbadali ! Hmmm czy pan dr z IP coś sugeruje ![]() Moria, upłakałam sie nad Twoim opisem porodu... zresztą nad kazdym tu przez Was zamieszczonym. Reasumując moria, agus, mazianka, basienka - witajcie w domku ze swomi Maleństwami !! Tylko nie opuszczajcie nas PLEEAAASSSSEEEE Kto tu do czerwca zostanie... chlip chlip..... boje się ![]() Kiara, ja w święta co dzień wcinałam po 4-5 kawałków ciasta i cukier po takiej dawce max 130.. (z reguly ponizej 120) Ale wiesz co mi kompletnie nie wchodzi... ziemniaki !! W piątek chyba w piatek... zjadłam wielki talerz takich młodych ziemniaczków z przerumienioną delikatnie cebulką, 0,5l kefiru, sadzone jajko i ponad 140. Wczoraj na obiad zjadłam normalny rosół, obiad (miesko, surówki) bez ziemniaków i także ponizej 120.. Juz z górki !! ![]() ![]() ![]() A lody - zwłaszcza smietankowe, także mi nie szkodzą !! Fajnie, że jestes bo już martwiłam sie co z Toba. I Mango tez dawno nie było...
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-26 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
EWESKO GRATULUJE !!!
Moria porod jak marzenie ehhh ![]()
#1170 |
Zakorzenienie
|
Anulko jak tak tylko wtrące 2 słówka, bo widziałam że pytałaś o kładzenie na boczku, tak więc ze względu na bioderka nie powinno się tak kłaść noworodków.
Ile bobasów już po drugiej stronie brzuszka... ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.