|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() to ile twoja cora bedzie miala jak bedziecie chrzcic??/ZAstanawiam sie kiedy moja mala ochrzcic ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o chrzcie w pierwszy weekend czerwca,
ale na razie nic nie załatwiłam w związku z tym ![]()
#2283 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
trzyrazyi dzięki
![]() ![]() moja mała skończy 7 maja 2 miesiące ![]() ale spać już dziś nie mogłam że tak mało czasu mam na wszystko... ![]() goście nie poproszeni, nawet chrzestni nie wiedzą ze będą chrzestnymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
znacie sposoby zeby ulzyc maluszkowi z kupka???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras z was na wypisie ze szpitala miala napisane, zeby skontrolowac mase ciala dziecka za 4-5 dni ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Wtajemniczenie
|
może czopek glicerynowy pomoże?ja raz włożyłam tak 1/3 takiego czopka - pomogło
![]() oo i herbatka koperkowa Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-28 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja kuzynka tez tak robila, ale ja bym sie na to nie odważyła. My chrzcimy małego w piatek 13 maja ![]() a imprezka w sobote w lokalu. Jeździliśmy wczoraj po lokalach tak orientacyjnie i jakie są ceny zróżnicowane ![]() W jednym nam pani krzyknęła 90zł od osoby, a w innym 50-60zł od osoby. (+ w obydwu ciasta we własnym zakresie). Przy 20 osobach to spora różnica. Teściowa już zakupiła dla Ksawusia spodenki w kant, koszule, kamizelke muszke czapke i buciki. Bosko w tym tyglada ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coraz gorzej z moja psychika |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kasiu pamiętaj, wszystko ma swoje granice. MM to nie jest zło. a najważniejsze zeby Rafcio był najedzony a ty wypoczęta. nic na siłę. szczęśliwa mama to i szcześliwe dziecko ![]() wrrr buszuję po necie i nic nie mogę znaleźć ani dla mnie ani dla malwinki ![]() wszystkie te sukienki takie bufiaste, okropne!!! nie ma nic ładnego delikatnego i w rozmiarze 62. są większe ale w nich to ona mi się utopi. ohhh widzę że będzie ciężko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie włożyć termometr.
A jak zamierzasz w razie czego sprawdzić temp?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monti kochanego masz tego Szkraba ![]() a u mnie bol plecow nie do zniesienia ![]() ![]() do tego Michas dostal jakiejs wysypki.najpierw to byly czerwnoe kropki ktore wygladaly jak potowki.a teraz ma je na polczkach i klatce piersiowej i sa takie szorstkie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Rozeznanie
|
wkladalam mu bo i tak musialam zobaczyc czy nie ma goraczki. wiecej bakow szlo a kupki bardzo malo, moze po prostu niema potrzeby?? ale to juz od wczoraj poludnia tak skromnie wali albo wieczora
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- a herbatke koperkowa ja pilam bo tez slyszalam ze jak ja wypije tp dojdzie do niego |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dzieci na piersi mogą robić kupkę raz w tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
tak karmie tylko piersia.. ale przed tem on mial przy kazdym karmieniu pelna pieluche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Teraz może bardziej kumuluje w swoją masę ciała.
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-17 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim!
ja dzisiaj ledwo żyję. moje dziecię obudziło się dziś o 5 i nie spało do 11:45! i cycki i noszenie i bujanie nie pomagały. W końcu jak już się wymarudziła i wypłakała to była biedna taka spocona, że wykąpałam ją, przebrałam i po godzinie wpatrywania się w karuzelę padła... Właśnie patrzę, że moja też ma pełno takich drobniutkich krostek na buźce, we włoskach na dekoldzie a nawet na uszkach. Co to może być? Dziś jej wyskoczyło. To raczej nie potówki. Biedactwo, może ją swędzi? Chyba też kupię espumisan, bo wczoraj po każdym karmieniu prężyła sie i płakała jak oszalała. Tak po kilka razy i przechodziło albo bąki szły. Od paru dni jestem niewyspana i ciągle poddenerwowana. Tż ostatnio często wyprowadza mnie z równowagi i niestety odbija się to na dziecku, bo czuję ze przez ten stres cycki puste. Staram sie myśleć pozytywnie - ale mleka mało bo mała co godzinę głodna i je po 2 minuty! a zawsze jadła po 5 minut. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- aja - ale słodka. moja też tak lubi spać i buźka otwarta ![]()
#2299 | |||
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie martwcie się z tymi brodawkami to przejdzie dla mnie każde przystawienie małego do cyca to była masakra tak jak castia aż nogi do góry podnosiłam, łzy w oczach masakra była jakaś ale przeszło
![]() ![]() ![]() Cytat:
no to nieciekawie z tymi szwami kochana ale pewnie tylko tak gadal będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oryginalna nie będę ![]() ![]() a mój robi kupkę i to dużo razy a baki idą non stop i niektóre go bolą widać to... teraz na szczęście śpi od 11 i spokojny jest
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie dotyczace kontroli masy ciala
czy tez mialyscie przy wypisie napisane, ze za 4-5 dni skonrolowac mase ciala? jak i gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aja słodka jest Basia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Mała dziś przespała 12 h od 21 do 9 z pobudkami o 1.30, 4.30 i 9. A do południa non stop przy cycu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
nie ja nie mialam napisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasypia malpka jedna na 5 minut, budzi sie i widzi ze mnie nie ma kolo niej, albo ze nie jest na raczkach i w ryk, koniec spania ![]() Cokolwiek zaczne to nie moge skonczyc. Teraz w koncu rozwiesilam pranie ![]() ![]() ![]() 45 minutowy program ogladam od 3 godzin ![]() ![]() ![]() Moja tez ma wysypke i tez kolo uszu, ale poza twarza i uszkami to nigdzie wiecej. Polozna powiedziala, ze jesli nie ma otwartej rany albo suchych platow to jest ok:P ... jasne... Tesciowa przytyla idzis pokazala ze jeansy na gumke zapiela;p Jakie usteczka ![]() Moja lubi zasypiac na moich udach, ale wtedy nawet do kibla ciezko sie wyrwac;p dzis juz musialam ja odlozyc 2 razy bo bym nie zdazyla eheheh;P
![]() |
#2305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj nie cierpi tej pozycji ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
A to moja Mała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Tajka no u mnie zadnych suchych platow nie ma narazie i oby sie nie pojawilo.a to zniknie samo czy trzeba czyms smarowac? mowila ci cos moze albo przepisala jakas masc?
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- jak maniunia.sliczna ![]() ja nie wiem jak te wasze dzieci spia na boku.moj to zaraz sie przegibuje na prosto.podkladam mu czasem kocyk z tylu zeby sie nie przeturlal ale nie specjalnie mu sie to podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia sliczna ![]()
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie zastanawiam jak te ranki maja wygladac zeby oni cokolwiek zrobili....co ma z nich krew leciec czy co? musialby sie niezle podrapac zeby rana byla.narazie to jest suche i zaczyna znikac ale zobacze co dalej.wole isc i to zbadac i w razie czego masc zastosowac zeby bidulek nie cierpial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ja to nie boli, ale jak sie wkurzy to cala czerwona jest i to uczulenie robi sie wieksze... Ja za polskimi przychodniami nie przepadam, bo czasami tez przesadzaja, jak tylko cos sie dzieje malego to antybiotyk, a to tez nie dobrze. Powinno byc cos pomiedzy;p skad w uk jestes?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.