Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 10:24   #2281
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Moje mile - to ja, ta 2w1
Pytanie z tych z przeszlosci, czyli przed porodem:

Czy ktoras z was bolaly plecy w koncowce? Nie wiem jak ten bol opisac, to tak jakbym przechylila sie zbyt mocno do tylu i troszke przechodzi jak zrobie koci grzbiet lub sie zgarbie. Nino rusza mi sie dosc intensywnie co mnie dziwi, bo juz dawno tak nie szalal

Czy to sa wlasnie te bole krzyzowe???
Mnie strasznie bolaly plecy...na dodatek moje bole porodowe to te krzyzowe byly a co gorsza dostaklam wczesciej rwy kulszowej takze bol byl nie do zniesienia......acha i moja mala szalala wbrew opiniom ze dzieciak sie uspokaja przed porodem

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

Montii niezły ten twój synuś

diatoma bo chyba są 120x90 tylko, ja też mam takie łóżeczko jak ty a pościel 120x90

moja córa dziś dokładnie i wyraźnie powiedziała "aguu"

ja pamiętam jak mnie bolały na początku brodawki o matko, z każdym karmieniem łzy w oczach mi stawały i zaciskałam zęby i tupałam nogami o podłogę także współczuję bardzo każdej z was

Eirene ja też nie mogę się przyzwyczaić do tego wstawania w nocy, kurde nie mam wyjścia w sumie bo muszą małą nakarmić więc wstawać muszę ale cięzko. dziś od 3 do 5 malwina nie spała tylko mruczała mi coś pod nosem, ja zasnęłam pierwsza od niej

Bosti no nie wrzucałam dawno Malwinki, wszystkie zdjecia na aparacie, ale zgram i zapodam moją łobuziarę

no a my przygotowujemy się do chrzcin. obok mnie mam lokal i byliśmy wczoraj pytać o termin i jest wolny 15 maja a potem dopiero w lipcu więc zdecydowaliśmy się na ten maj. byliśmy już u księdza no i wszystko zaklepane.mało czasu jak dla mnie bo oczywiscie wiem że będę miała mega problem z ubiorem dla mnie żebym wyglądała w miarę elegancko, nie grubo no i żeby wygodnie mi było karmić. przeglądam allegro za jakąś sukienką ale nic nie ma , nie mam koncepcji. chyba muszę kupić spódnicę i rozpinaną bluzkę
znalazłam coś takiego nawet mi się podoba ale boję się że mojego flaka będzie bardzo znać
http://allegro.pl/sukienki-sukienka-...536301319.html

no i jeszcze muszę córę wystroić no ale będzie spokój. ja mam dużą rodzinę. chrzciny robimy tak na 40 osób i to najbliższa rodzina
masakra
ladne ,ladne ...sukieneczka super ...sluchaj a moze pas uciskowy byc zalozyla i by nie bylo widac...z tego co pamietam to sa one takie elastyczne w aptece....i nie bedzie problemow z oddychaniem hihih

to ile twoja cora bedzie miala jak bedziecie chrzcic??/ZAstanawiam sie kiedy moja mala ochrzcic

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej, ja wróciłam do świata żywych. Goraączka i ciśnienie przeszło. Jakoś lepiej się czuje po łyżeczkowaniu tylko szkoda, że w szpitalu sprzedali mi bakterie E. COLI!!! Mam ją w pochwie i szyjce macicy. Kilka dni przed porodem mialam posiew i nie było tego a teraz jest i to na 3 plusy! i biorę antybiotyk...ale podobno trudno wykurzyć tą bakterię.

Mój mały od 6 rano dopiero zasnął Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie i przez 2 tyg. przybył 720g. Karmię tylko piersia i odpukać nie mam jeszcze problemów z brodawkami które niestety niektóre z Was mają.

Dziś odważę się założyć pas poporodowy. Wcześniej się bałam po łyżeczkowaniu żeby się znowu przez ucisk nic nie zatrzymało. Do zrzucenia 8kg z 18:/
Ja tez mam do zrzucenia 8,ale z 23kg

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mój też stęka przed zdobieniem kupki. Ale zawsze prawie stękał. A katar ma od paru dni.
moja tez ma katarek
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:24   #2282
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja myślałam o chrzcie w pierwszy weekend czerwca,
ale na razie nic nie załatwiłam w związku z tym
Stary 2011-04-28, 10:31   #2283
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
widze ze nier ty;lko ja mam problemy z karmieniem...

kasiupruszkow nie martw sie

mi w szpitalu malutka najpierrw poharatala sutki, pozniej pielegniarki i polozne na cama wtykaly malej piers, mam strasznie brodawki, probuje je wyleczyc, ale jak pomysle o karmieniu malej w nakladkach nawet to mnie wszystko boli

wiec sciagam laktatorem moje mleko, dale w butli
ale z mezem zdecydowalismy, by podawac je dodatkowo mm ze 2 razy dziennie, by zaczela przybierac, gdyx mojehgo potrafila zjesc nawet 100 i dalej piastki ssala...

nas wypisali do domu z zoltaczka, wiec dodatkowo boje sie, ze zacznie sie przedluzac...

myslalam, ze jestem wyrodna matka dajac jej mm, ale widze, ze najwazniejsze to to, by maluszki rosly zdrowo!!!!!!i nie byly glodne

ktore majty poporodowe polecacie??????
na pewno juz bylo, ale plosiem
Ja tez nie uzywalam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej

wczoraj wieczorem zauważyłam ze Idalka patrzy na pluszową zabawkę
więc dzisiaj od rana założyłam jej karuzelę,
patrze a ona wodzi wzorkiem

i leżała spokojnie ponad godzinę pod karuzelą

a teraz marudzi
i stęka
nie wiem czy kupki nie potrafi zrobić
bo jeszcze dzisiaj nie było

Kasiu
przestań myślaeć o tym co pomyślą inni ludzie, teściowa, mama czy nawet tż,
pomyśl o synku, że najważniejsze jest to, żeby był najedzony i zdrowy,
a cała reszta jest nie ważna
gratki Iza...ale super teraz juz z gorki

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Iza brawo co za bystra dziewczynka

Mój dzisiaj wstał o 7, przewinęłam nakarmiłam po cichaczu wszystko żeby go nie rozbudzić i dalej iść spać a ten mi zaczął strzelać uśmiechy niczym tap madl i spać niet więc biorę go do siebie i śpię. A Fabian zaczął uderzać pięścią w moją twarz i ciągle zaczepiał. Kiedy nie reagowałam to postanowił załączyć ścieżkę dźwiękową i koniec snu

kochany szkrab...bystrzacha z niego wie jak rozbudzic mame i zachecic do zabawy hihih
Stary 2011-04-28, 10:35   #2284
Castia
Wtajemniczenie

trzyrazyi dzięki no pomyślę o tym pasie hehe, może i to dobre wyjscie
moja mała skończy 7 maja 2 miesiące chciałam chrzcić jak będzie miała ze 3 miesiące no ale lokal zajęty a mam go po sąsiedzku więc nie chce mi się innego szukać a tyle ludzi w domu nie pomieszczę wiec chrzcimy teraz.

ale spać już dziś nie mogłam że tak mało czasu mam na wszystko...
goście nie poproszeni, nawet chrzestni nie wiedzą ze będą chrzestnymi
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:35   #2285
gosiawolna
Rozeznanie

znacie sposoby zeby ulzyc maluszkowi z kupka???
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:47   #2286
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
ja slyszalam wlozeniu dzieciakowi termometra w odbyt serio moja szwagierka tak robila i pomagalosama jednak nie probowalam boje sie
Stary 2011-04-28, 10:50   #2287
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny czy ktoras z was na wypisie ze szpitala miala napisane, zeby skontrolowac mase ciala dziecka za 4-5 dni ??
Stary 2011-04-28, 11:05   #2288
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
może czopek glicerynowy pomoże?ja raz włożyłam tak 1/3 takiego czopka - pomogło

oo i herbatka koperkowa

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-04-28 o 11:17
Stary 2011-04-28, 11:09   #2289
mazdrajka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ja slyszalam wlozeniu dzieciakowi termometra w odbyt serio moja szwagierka tak robila i pomagalosama jednak nie probowalam boje sie

Moja kuzynka tez tak robila, ale ja bym sie na to nie odważyła.
My chrzcimy małego w piatek 13 maja
a imprezka w sobote w lokalu. Jeździliśmy wczoraj po lokalach tak orientacyjnie i jakie są ceny zróżnicowane
W jednym nam pani krzyknęła 90zł od osoby, a w innym 50-60zł od osoby. (+ w obydwu ciasta we własnym zakresie). Przy 20 osobach to spora różnica.
Teściowa już zakupiła dla Ksawusia spodenki w kant, koszule, kamizelke muszke czapke i buciki. Bosko w tym tyglada Pochwale sie kiedys fotkami. Dziewczyny a koperek i rumianek dokladnie na co są??
mazdrajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:20   #2290
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Kasiu najważniejsze żeby Rafcio przybierał na wadze! Jesteś cudowną mamą, tak długo walczysz, nie poddałaś się od razu i to jest godne pochwały a MM to nie trutka na prawdę kochanie zamęczysz się
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Najważniejsze to nie słuchać trucia teściowej czy nawet wspomnień mamy, bo ty nie jesteś żadną z nich. Jedna osoba ma tyle mleka, ze mogłaby kilkoro dzieci obdarować, druga ma mało, trzecia wcale, co chociażby po naszym wątku widać. Im bardziej się będziesz spinać, tym gorzej będzie z twoja laktacja i tym bardziej się będziesz stresować.
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Kasia co Ty piszesz????????????????
jesteś wspaniałą matką, ja przez pierwsze dni też miałam takie myśli, że nie urodziłam naturalnie i że mały ciągle płacze, ale mąż mi wytłumaczył, że nawet jakby mały miałbyć cały czas na mm to nic się nie stanie, ważne żeby go nakarmić
a ja też mam traumę, że nie mogę jeść ulubionych potraw albo pić coli, ale powoli mi przechodzi, ale Ty to się już długo męczysz
Cytat:
kasiupruszkow nie martw sie

mi w szpitalu malutka najpierrw poharatala sutki, pozniej pielegniarki i polozne na cama wtykaly malej piers, mam strasznie brodawki, probuje je wyleczyc, ale jak pomysle o karmieniu malej w nakladkach nawet to mnie wszystko boli

wiec sciagam laktatorem moje mleko, dale w butli
ale z mezem zdecydowalismy, by podawac je dodatkowo mm ze 2 razy dziennie, by zaczela przybierac, gdyx mojehgo potrafila zjesc nawet 100 i dalej piastki ssala.
dziewczyny dzieki za wszystko co piszecie duzo mi to daje a przedewszystim podnosi gdy juz mysle ze zaraz padne
coraz gorzej z moja psychika
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:24   #2291
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczyny dzieki za wszystko co piszecie duzo mi to daje a przedewszystim podnosi gdy juz mysle ze zaraz padne

kasiu pamiętaj, wszystko ma swoje granice. MM to nie jest zło. a najważniejsze zeby Rafcio był najedzony a ty wypoczęta. nic na siłę.
szczęśliwa mama to i szcześliwe dziecko

wrrr buszuję po necie i nic nie mogę znaleźć ani dla mnie ani dla malwinki
wszystkie te sukienki takie bufiaste, okropne!!! nie ma nic ładnego delikatnego i w rozmiarze 62. są większe ale w nich to ona mi się utopi. ohhh widzę że będzie ciężko
Stary 2011-04-28, 11:38   #2292
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie włożyć termometr.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A jak zamierzasz w razie czego sprawdzić temp??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:06   #2293
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Kasia nie daj sie,pamietaj ze Malenstwo i wasz spokoj jest najwazniejszy,a twojego tz i tesciowa to bym za jaja powiesila.nie rozumiem jak mozna tak tyranizowac mloda mame.zamiast wsparcia ciagle utrudniaja ci zycie.pogadaj z tz-tem,powiedz mu o tym jak ci zle a tesciowej unikaj-nie widze innego wyjscia.trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dokładnie włożyć termometr.

A jak zamierzasz w razie czego sprawdzić temp??
ja pod paszke wkladalam i przytrzymywalam raczke

Monti kochanego masz tego Szkraba

a u mnie bol plecow nie do zniesieniachyba zainwestuje w poduszke rogala bo nie ograniam tego
do tego Michas dostal jakiejs wysypki.najpierw to byly czerwnoe kropki ktore wygladaly jak potowki.a teraz ma je na polczkach i klatce piersiowej i sa takie szorstkie mam nadzieje ze to nie jest skaza bilakowa

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:42   #2294
gosiawolna
Rozeznanie

wkladalam mu bo i tak musialam zobaczyc czy nie ma goraczki. wiecej bakow szlo a kupki bardzo malo, moze po prostu niema potrzeby?? ale to juz od wczoraj poludnia tak skromnie wali albo wieczora

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

a herbatke koperkowa ja pilam bo tez slyszalam ze jak ja wypije tp dojdzie do niego
Stary 2011-04-28, 12:43   #2295
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
wkladalam mu bo i tak musialam zobaczyc czy nie ma goraczki. wiecej bakow szlo a kupki bardzo malo, moze po prostu niema potrzeby?? ale to juz od wczoraj poludnia tak skromnie wali albo wieczora

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

a herbatke koperkowa ja pilam bo tez slyszalam ze jak ja wypije tp dojdzie do niego
Karmisz piersią??
Bo dzieci na piersi mogą robić kupkę raz w tygodniu.

Mój Aniołek 30.12.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 12:51   #2296
gosiawolna
Rozeznanie

tak karmie tylko piersia.. ale przed tem on mial przy kazdym karmieniu pelna pieluche
Stary 2011-04-28, 12:52   #2297
aja1
Zakorzenienie

Teraz może bardziej kumuluje w swoją masę ciała.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-07-17 o 19:00
Stary 2011-04-28, 12:57   #2298
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

dzień dobry wszystkim!
ja dzisiaj ledwo żyję. moje dziecię obudziło się dziś o 5 i nie spało do 11:45! i cycki i noszenie i bujanie nie pomagały. W końcu jak już się wymarudziła i wypłakała to była biedna taka spocona, że wykąpałam ją, przebrałam i po godzinie wpatrywania się w karuzelę padła...

Właśnie patrzę, że moja też ma pełno takich drobniutkich krostek na buźce, we włoskach na dekoldzie a nawet na uszkach. Co to może być? Dziś jej wyskoczyło.
To raczej nie potówki. Biedactwo, może ją swędzi?

Chyba też kupię espumisan, bo wczoraj po każdym karmieniu prężyła sie i płakała jak oszalała. Tak po kilka razy i przechodziło albo bąki szły.

Od paru dni jestem niewyspana i ciągle poddenerwowana. Tż ostatnio często wyprowadza mnie z równowagi i niestety odbija się to na dziecku, bo czuję ze przez ten stres cycki puste. Staram sie myśleć pozytywnie - ale mleka mało bo mała co godzinę głodna i je po 2 minuty! a zawsze jadła po 5 minut.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

aja - ale słodka. moja też tak lubi spać i buźka otwarta
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:02   #2299
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny nie martwcie się z tymi brodawkami to przejdzie dla mnie każde przystawienie małego do cyca to była masakra tak jak castia aż nogi do góry podnosiłam, łzy w oczach masakra była jakaś ale przeszło teraz już luzik nawet przyjemnie się robi

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
hej,
ja po wczorajszej wizycie troche sie przeraziłam, lekarz mi po 6 tyg zdjal szwy, ale podobno przy wejsciu do pochwy sluzówka sie zawinela i tak pod nosem sobie mowil, ze moze to potem doskwierac przy sexiku no to by bylo!!! dostalam noemycyne do psikania bo mam przez te szwy jakies delikatne zmiany tyci ropne wiec mamy sie wstrzymac znow z 2 tyg, tż stwierdzil ze i tak od sierpnia nic wiec 2 tyg poczeka jesscze!!!!!! sie usmialam. zreszta i tak nie mam sily, ale widze postepy w moim organizmie ze sie przywyczaja do tego wyrwane snu.

musze poszukac poscieli bo mam tylko 1 a nie mam na zmiaen, a Tymo spi pod kołderką okad ogrzewanie nam wyłączyli w bloku.ale od tego czasu ma mniejsza sapke w nosku. pytalam wczoraj pediatry czemu tak czasem furczy a ona na to ze to przez wiotkosc krtani, a tesciowa kazaala nam ciagle odciagac z noska a tam nic a on nadal furkocze!!!
no i generalnie za goraco mielismy bo bylo 24-25 stopni u małeo w pokoju a teraz jest 22 i jest oki
\

no to nieciekawie z tymi szwami kochana ale pewnie tylko tak gadal będzie dobrze ja to miałam po porodzie lekarka mnie zszywa i gada coś w stylu: ta błonka dziewicza mi tu trochę przeszkadza taka to została... wtedy nie zajarzyłam o co jej chodzi jaka błonka dziewicza???

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
widocznie tak ma
ale myślę, że z czasem będzie ci spał coraz dłużej,
w szczególności po kąpieli
oj mam nadzieję bo padam w nocy ze zmęczenia

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

Eirene ja też nie mogę się przyzwyczaić do tego wstawania w nocy, kurde nie mam wyjścia w sumie bo muszą małą nakarmić więc wstawać muszę ale cięzko. dziś od 3 do 5 malwina nie spała tylko mruczała mi coś pod nosem, ja zasnęłam pierwsza od niej

no a my przygotowujemy się do chrzcin. obok mnie mam lokal i byliśmy wczoraj pytać o termin i jest wolny 15 maja a potem dopiero w lipcu więc zdecydowaliśmy się na ten maj. byliśmy już u księdza no i wszystko zaklepane.mało czasu jak dla mnie bo oczywiscie wiem że będę miała mega problem z ubiorem dla mnie żebym wyglądała w miarę elegancko, nie grubo no i żeby wygodnie mi było karmić. przeglądam allegro za jakąś sukienką ale nic nie ma , nie mam koncepcji. chyba muszę kupić spódnicę i rozpinaną bluzkę
znalazłam coś takiego nawet mi się podoba ale boję się że mojego flaka będzie bardzo znać
http://allegro.pl/sukienki-sukienka-...536301319.html

no i jeszcze muszę córę wystroić no ale będzie spokój. ja mam dużą rodzinę. chrzciny robimy tak na 40 osób i to najbliższa rodzina
masakra
ale super sukienka wow my jutro jedziemy do lokalu termin zaklepać tak na czerwiec może

Cytat:
oryginalna nie będę termometr

a mój robi kupkę i to dużo razy a baki idą non stop i niektóre go bolą widać to... teraz na szczęście śpi od 11 i spokojny jest

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 13:02   #2300
agus87
Zakorzenienie

ponawiam pytanie dotyczace kontroli masy ciala

czy tez mialyscie przy wypisie napisane, ze za 4-5 dni skonrolowac mase ciala?
jak i gdzie?
Stary 2011-04-28, 13:07   #2301
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam pytanie dotyczace kontroli masy ciala

czy tez mialyscie przy wypisie napisane, ze za 4-5 dni skonrolowac mase ciala?
jak i gdzie?
nic takiego mi nie pisało...

aja słodka jest Basia fajnie śpiocha sobie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:13   #2302
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie martwcie się z tymi brodawkami to przejdzie dla mnie każde przystawienie małego do cyca to była masakra tak jak castia aż nogi do góry podnosiłam, łzy w oczach masakra była jakaś ale przeszło teraz już luzik nawet przyjemnie się robi
a kiedy przestało boleć? ja też aż zęby zaciskam jak się przysysa.

Moja Mała dziś przespała 12 h od 21 do 9 z pobudkami o 1.30, 4.30 i 9.

A do południa non stop przy cycu
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:15   #2303
gosiawolna
Rozeznanie

nie ja nie mialam napisane
Stary 2011-04-28, 13:16   #2304
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim!
ja dzisiaj ledwo żyję. moje dziecię obudziło się dziś o 5 i nie spało do 11:45! i cycki i noszenie i bujanie nie pomagały. W końcu jak już się wymarudziła i wypłakała to była biedna taka spocona, że wykąpałam ją, przebrałam i po godzinie wpatrywania się w karuzelę padła...

Właśnie patrzę, że moja też ma pełno takich drobniutkich krostek na buźce, we włoskach na dekoldzie a nawet na uszkach. Co to może być? Dziś jej wyskoczyło.
Moje tez dzisiaj nie chciala zasnac, teraz spi, ale pewnie na 15 minut i tyle.
Zasypia malpka jedna na 5 minut, budzi sie i widzi ze mnie nie ma kolo niej, albo ze nie jest na raczkach i w ryk, koniec spania:/. Teraz mam nadzieje juz padla, bo praktyznie wcale nie spala.
Cokolwiek zaczne to nie moge skonczyc. Teraz w koncu rozwiesilam pranie i wlozylam lasagne do piekarnika, mam nadzieje, ze nie obudzi sie jak bd jadla.
45 minutowy program ogladam od 3 godzin, POUSA>play i tka w kolko:/
Moja tez ma wysypke i tez kolo uszu, ale poza twarza i uszkami to nigdzie wiecej. Polozna powiedziala, ze jesli nie ma otwartej rany albo suchych platow to jest ok:P ... jasne...

Tesciowa przytyla idzis pokazala ze jeansy na gumke zapiela;p

Cytat:

Dobra wrzuce w końcu parę zdjęć Basi
2 i 3 to ulubiona pozycja do spania
Jakie usteczka.
Moja lubi zasypiac na moich udach, ale wtedy nawet do kibla ciezko sie wyrwac;p dzis juz musialam ja odlozyc 2 razy bo bym nie zdazyla eheheh;P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:16   #2305
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz może bardziej kumuluje w swoją masę ciała.

Dobra wrzuce w końcu parę zdjęć Basi
2 i 3 to ulubiona pozycja do spania
cukiereczek
moj nie cierpi tej pozycji

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim!

Chyba też kupię espumisan, bo wczoraj po każdym karmieniu prężyła sie i płakała jak oszalała. Tak po kilka razy i przechodziło albo bąki szły.

Od paru dni jestem niewyspana i ciągle poddenerwowana. Tż ostatnio często wyprowadza mnie z równowagi i niestety odbija się to na dziecku, bo czuję ze przez ten stres cycki puste. Staram sie myśleć pozytywnie - ale mleka mało bo mała co godzinę głodna i je po 2 minuty! a zawsze jadła po 5 minut.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

aja - ale słodka. moja też tak lubi spać i buźka otwarta
podejrzewam ze to od nabialu i co gorsza widze ze jest rozdrazniony wiec na bank go swedzi a ja nie moge nic zrobic nie mam masci zadnej ani nic-moje biedne Malenstwo musze odstawic teraz wszelkie mleka,sery itp i zobaczymy czy przejdzie.....

22/23.05.2010
Stary 2011-04-28, 13:17   #2306
Olusiaa_
Zakorzenienie

A to moja Mała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060457.jpg (100,1 KB, 69 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:20   #2307
madzik2221
Zakorzenienie

Tajka no u mnie zadnych suchych platow nie ma narazie i oby sie nie pojawilo.a to zniknie samo czy trzeba czyms smarowac? mowila ci cos moze albo przepisala jakas masc?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
A to moja Mała
jak maniunia.sliczna

ja nie wiem jak te wasze dzieci spia na boku.moj to zaraz sie przegibuje na prosto.podkladam mu czasem kocyk z tylu zeby sie nie przeturlal ale nie specjalnie mu sie to podoba

22/23.05.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 13:32   #2308
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
Tajka no u mnie zadnych suchych platow nie ma narazie i oby sie nie pojawilo.a to zniknie samo czy trzeba czyms smarowac? mowila ci cos moze albo przepisala jakas masc?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

jak maniunia.sliczna

ja nie wiem jak te wasze dzieci spia na boku.moj to zaraz sie przegibuje na prosto.podkladam mu czasem kocyk z tylu zeby sie nie przeturlal ale nie specjalnie mu sie to podoba
Tu w UK to zazwyczaj mowia, ze wszytsko samo przejdzie;p. Powiedziala, zeby nie ruszac, chyba ze sie ranki zrobia. I ze moze miec to duzo przyczyn i spytala czyktos ma egzeme albo astme.. ja mam egzeme a tz astme...

Zosia sliczna

Stary 2011-04-28, 13:46   #2309
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Tu w UK to zazwyczaj mowia, ze wszytsko samo przejdzie;p. Powiedziala, zeby nie ruszac, chyba ze sie ranki zrobia. I ze moze miec to duzo przyczyn i spytala czyktos ma egzeme albo astme.. ja mam egzeme a tz astme...

Zosia sliczna
to u mnie nikt nie ma ani egzemy ani astmy,wiec pewnie jakies uczulenie.dzisiaj tz pojechal zamowic wizyte,ciekawe na kiedy i co powiedza nie cierpie tutejszych lekarzy i ich teorii.dobija mnie fakt ze nie ma refundowanej polskiej przychodni,gdzie mozna wszystkiego sie dowiedziec i w razie czego od razu dzialac i dzidzius nie cierpi....

ja sie zastanawiam jak te ranki maja wygladac zeby oni cokolwiek zrobili....co ma z nich krew leciec czy co? musialby sie niezle podrapac zeby rana byla.narazie to jest suche i zaczyna znikac ale zobacze co dalej.wole isc i to zbadac i w razie czego masc zastosowac zeby bidulek nie cierpial

22/23.05.2010
Stary 2011-04-28, 14:02   #2310
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
to u mnie nikt nie ma ani egzemy ani astmy,wiec pewnie jakies uczulenie.dzisiaj tz pojechal zamowic wizyte,ciekawe na kiedy i co powiedza nie cierpie tutejszych lekarzy i ich teorii.dobija mnie fakt ze nie ma refundowanej polskiej przychodni,gdzie mozna wszystkiego sie dowiedziec i w razie czego od razu dzialac i dzidzius nie cierpi....

ja sie zastanawiam jak te ranki maja wygladac zeby oni cokolwiek zrobili....co ma z nich krew leciec czy co? musialby sie niezle podrapac zeby rana byla.narazie to jest suche i zaczyna znikac ale zobacze co dalej.wole isc i to zbadac i w razie czego masc zastosowac zeby bidulek nie cierpial
Moja ma cos ala potowki chociaz polozna powiedziala, ze to nie potowki;p hehe
Chyba ja to nie boli, ale jak sie wkurzy to cala czerwona jest i to uczulenie robi sie wieksze...

Ja za polskimi przychodniami nie przepadam, bo czasami tez przesadzaja, jak tylko cos sie dzieje malego to antybiotyk, a to tez nie dobrze. Powinno byc cos pomiedzy;p

skad w uk jestes?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości