|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26704660]czekaj aż jeśc zawoła.
![]() ![]() kurka, ale to wychodzą wtedy 3 posiłki w dzień, nie licząc nocno-wczesnoporannych i wieczornych cycków. nie za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() 5:00 - czyli wczesnoporanne mleko. 10:00 deserek 13:00 kaszka na mleku 17:00 obiadek 20:30 mleko na noc- czyli jak u Was wieczorny cycek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Napisze potem co i jak bo badam sprawe ale dziewczyny z innego forum na wizazu mówiły ze on aciagle oszukiwała ze miała dawac filmiki zdiecia a tak naprawde tylko dała te zaraz po urodzeniu i na tym koniec miało pare osób kontakt z nia ale ponoc potem zmieniła nr tel zawiłe to troche i nie wiem co myslec a chyba nie wiem czy sie nie pomyle zebra666 jak pomyliłam nik to sorki zeberko cos tam wykryła dalej nie kopałam bo pozno było
zdiecia sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my mielismy gosci i plany sie porypały przyszedł nas odwiedzic 10 miesieczny szymonek zaczyna raczkowac i smiesznie to wyglada bo ja niepamietam kiedy to było ![]() Margo - ja tez tak od razu pomyslałam ze lepiej tam niż na cmentarzu lece odezwe sie wieczorem
#4204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zapodaj jakieś linki ewentualnie. ![]() ![]() teraz też zmykam, do wieczorka. pa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Kochane, u mnie lepiej, dużo lepiej.
![]() Nie czytam, bo za duzo tego, a wieczory teraz wolę spędzac z mężem ![]() Zmieniłam fryzurkę ![]()
#4206 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś ślicznie wyglądasz
![]() Lusia jaka podobna do Ciebie! Pochwalę się Wam moim mleczykiem zzzz czwartku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie wyglądacie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4208 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zdjęcia obiecuję, że wkleję ale mszę czekać na nie trochę aż fotografka obrobi aa i zapomniałam donieść, że Wiktor dostał fajne zabawki: świnkę skarbonkę z fp (myślałam,ze jest niezafajna ale się pomyliłam) i kosiarkę z playskoola - rewelacja - niby napisane, że od 2 lat ale maly już teraz super się nią bawi i śmieje w głos razem z nią, także polecam ![]() a ja zaraz będę robić frytki ![]()
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Witam kochane!
![]() Super, że lepiej u Was ![]() ![]() Śliczne zdjęcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Przeczytałam tyle co na ostatniej stronie, później postaram się nadrobić resztę. U mnie wszystko dobrze. W pracy czuję się coraz lepiej, stresu nie ma, tylko żal że dla małego zostaje mało czasu, ale takie jest życie. Boguś od paru dni sam już schodzi z łóżka, tzn. dochodzi do krawędzi, obraca się i spuszcza na nogi. Do tego udaje już że sam rozmawia przez telefon. Dostała mu się w spadku komórka małża, którą ostatnio zaślinił. Na szczęście psiapsiółka mnie poratowała i dała nam używkę LG, ale bardzo fajny. Prezenty, które zrobiłam na szydełku się mamie Zosi podobały. Zosieńka maleńka jest, nawet nie pamiętam jak to było, jak Boguś był taki maleńtas. ![]() ![]() Na razie tyle, bo chciałbym się z małym jeszcze pobawić. Ale o Was też pamiętam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26706462]u nas podobnie.
![]() 5:00 - czyli wczesnoporanne mleko. 10:00 deserek 13:00 kaszka na mleku 17:00 obiadek 20:30 mleko na noc- czyli jak u Was wieczorny cycek. ![]() no tak, niby podobnie. ale Ewcia rano dostaje 100ml kaszki i potrafi zostawić połowę. a dziś po 5h (drzemka trwała prawie 2) też o obiadek nie wołała. zrobiłam, wcisnęłam niecałą połówkę dużego słoika. martwi mnie to, że ona tak mało je. możliwe, że odkryłam dziś przyczynę, ale muszę to jeszcze potwierdzić i spróbować wyeliminować problem. a potem Wam powiem. ![]() Lusia, Blanka, Bydgoś - pięknie wyglądacie ![]() była tu mowa ostatnio o kurteczkach. ja na all upolowałam Ewci taką cieniusieńką przeciwdeszczową, w środku tylko siateczka. a parę dni temu w lumpku dorwałam śliczną sukienkę na lato z majtusiami. niby rozmiarowo 6-12, ale może się wciśnie. majciochy w każdym razie na pewno posłużą dłużej. postaram się jutro obfocić. zmykam do moich prezentacji. już tylko 2 mi zostały. mam czas do piątku, więc chyba się wyrobię. aaaa Lea - pytałaś, czemu pytam o roczek w kościele. ciągle mi umyka odpowiedź. pytałam, bo sama się waham czy iść. u nas to ta sama msza, co chrzty, ostatnia w miesiącu. Ewci urodziny wypadają w niedzielę, ale przedostatnią i wolałabym świętować właśnie 19.06., a nie tydzień później. zauważyłam, że niewiele osób przychodzi z rocznymi dziećmi, w porównaniu z ilością chrztów. a kiedyś było tak, że roczki miały osobną mszę.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-05-04 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Konto usunięte
|
to się cieszymy.
![]() slicznie obie wyglądacie. ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli u nas wypada 19 czerwca, 10 dni po urodzinkach Tymka, ale chyba- tak jak z Maksiem- pójdę na tą mszę i w tym dniu , po mszy zrobię imprezkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo najlepsze życzenia dla niego ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26704334] Kobiety, kciuki do 20 maja trzymajcie, jak już prosiłam, ![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26706462]u nas podobnie. ![]() 5:00 - czyli wczesnoporanne mleko. 10:00 deserek 13:00 kaszka na mleku 17:00 obiadek 20:30 mleko na noc- czyli jak u Was wieczorny cycek. ![]() A u nas: 7-7:30 150ml kaszki pitnej 10 - owoce, ok. 150g słoikowych lub kanapeczka z dżemem, serkiem 13 - obiadek 16 - kanapka 17 - 140ml mleka 20 - 210ml kaszki pitnej Tak dzisiaj było. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roczku w kościele nie chcę... Agu dzisiaj nauczyłam, jak pokazywać oczko u lali ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Szaja dziękuję w imieniu Michała za życzonka
![]() Ja roczku w kościele też nie planuję . Bydgoszczanka super z was kobietki! Fajnie, że w związku już lepiej ![]() ![]() Kardashi Blanka ![]() Świnkę skarbonkę już planowałam dla Michała, ale nie wyszło. Szymon pewnie dostanie. Bardzo fajna zabawka, kilka dziewczyn z mojego starego wątku (Michałowego)zachwalało ![]() Szymonowi chyba znowu jakieś zeby idą, ślini się strasznie, marudzi, znowu mamy problemy z usypianiem.
#4214 |
Konto usunięte
|
Aaa właśnie, czy któraś jeszcze NIE MA zębów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny na mile komentarze
![]() szaja, bardzo dobrze się czuję w tej fryzurze i tak mi się wydawało, że własnie mnie odmłodziła ![]() Ale miałam dzisiaj przygodę na spacerze. Szłam sobie w stronę lasu, takim fajnym miejscem i nagle patrzę, a wsród drzew stoi NAGI, obleśny, gruby facet i wali konia ![]() Kurde, nieźle się wystraszylam i zaczęłam biec z wózkiem. Dobiegłam do miejsca, gdzie byli robotnicy jacyś i dopiero zwolniłam. Juz wiecej nie pójdę tam sama. kardashi, fotka boska. Luiza dzisiaj tak walnęła buźka w podłoge, że ma krwiaka na dziąśle, w miejscu gdzie wychodzi jedynka górna. Cholera, krew sie lała. Mam nadzieje, że z ząbkiem jest wszystko ok.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-05-04 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wychodzą wam ciasta w @? Ja planowałam torta robić w piątek i teraz nie wiem czy się zabierać, przed chwilą dostałam okres
![]() Bydgoszczanka to ci leśna przygoda ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-05-04 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26717907]Aaa właśnie, czy któraś jeszcze NIE MA zębów?
![]() jeśli może być płeć męska to chyba ![]() ona mi wychodzą ale mojej siostrze nie bydgoś co za ch.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- aaa margo u nas Wiktor odmawia kaszki albo obiadu jak dostanie do południa jakąś przekąskę - chrupka albo biszkopta, jak po obiedzie to deserek zje i kolację też
#4218 |
Konto usunięte
|
a czy ktoś jest jeszcze potrzebujący wózka spacerowego?
![]() ![]() szwagierka ma CONECO Traper, chyba jeszcze na gwarancji, idealny stan. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26716905]
A powiedz mi, nie chce w ogóle czy nie chce w spokoju zjeść? Ja np. wczoraj karmiłam obiadkiem tak, że siedziałam, a mała stała oparta o moje kolana i jadła ![]() Straszna z tym jesteś ![]() Roczku w kościele nie chcę... Agu dzisiaj nauczyłam, jak pokazywać oczko u lali ![]() otwiera buzię na kilka pierwszych łyżek, potem jest hm... nie wiem jak to określić... coś pomiędzy marudem, warczeniem, czymś takim dziwnym. najczęściej oznacza to, że chce do ręki niekapek, łyżeczkę. przeważnie nic nie oznacza poza zniecierpliwieniem. siedzi raczej spokojnie. przestaje otwierać buzię i wtedy zaczyna się szopka. np. dostaje kubek do ręki, popija, gryzie go, a ja się staram trafić na momenty, gdy otwiera buzię, a jeszcze nie zdąży kubka/łyżki wetknąć. albo jeśli karmię bezpośrednio ze słoiczka, to pokazuję misia/dzidzię na etykietce i gadam, jak to oni się cieszą, że Ewcia je. wtedy parę razy otworzy dzióbek. albo pytam, jaka jest duża i mówię, że duże dziewczynki dużo jedzą - i to samo. ewentualnie mamy jeszcze opcję mojego udawania, że jem, mlaskania i zachwalania. uwierzcie mi, jestem po tym wszystkim bardzo zmęczona ![]() no dobra, piszę, co podejrzewam. przez te kombinacje przy jedzeniu wydaje mi się, że za dużo pije i potem miejsca w brzuszku nie ma. wczoraj wypiła 2 niekapki nuka wody (ok. 150ml jeden), i 1,5 niekapka aventu wody z sokiem (ok. 200ml jeden). wszystko głównie przy posiłkach. ona tak ma, że jak widzi, to chce. postaram się od jutra zabrać jej z widoku picie, aż uznam, że faktycznie zjadła tyle, że może chcieć popić. podobna sprawa była z przekąskami. na szafce przy miejscu, w którym jemy, stały sobie zawsze biszkopty i chrupki, które jej daję w ograniczonych ilościach do popołudniowych owocków. a Ewci się wydawało, że może wołać o nie przy każdym posiłku. przekąski zabrane, nie ma o co wołać, sprawa zapomniana. teraz nawet potrafi się o nie nie upomnieć przy owockach. dziś dostała chrupala w nagrodę za zjedzenie całego banana na podwieczorek. ![]() brawa dla Agu ![]() Ewcia pokazuje oko, nos u mnie, u tatusia jeszcze bródkę. u lal i pluszaków też oko, nos. od paru dni intensywnie przytula wszystkie pluszaki i lale, potrafi też na hasło "przytul mamę/tatę" właściwie zareagować. ![]() Cytat:
![]() biedna Lusia. ![]() ![]() Ewcia kwęka. a więc powtórki wczorajszej nocki nie będzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ano, niestety, najlepiej ignorować lub obśmiać ponoć. Z umiejętności - u nas od dawna jest dawanie nam buziaków, a przytula - maskotkę kota, nie mam pojęcia skąd to podpatrzyła, bo jeszcze zanim dawała nam buziaki, ba widok kota dawała mu buziaka i tulaska ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
To ja już nie wiem co mam teraz zrobić. Zrobię, nie wyjdzie i tylko zmarnuję swój czas. Z drugiej strony u nas takiego bazmlecznego nigdzie nie kupię:/
Dziewczyny gdzie się podziewa Djerba ???
#4222 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że najlepiej obsmiać, ale ja przerażona byłam
![]() U nas sporo nowych rzeczy Lusia potrafi. Coraz ładniej chodzi, wstaje bez trzymanki, potrafi zawrócić idąc. Pokazuje gdzie ma ucho, głowę, wlosy, pupę, brzuszek, rączke, nogę. Wie jak robi piesek i naśladuje. Jak coś upuści to mówi "ba" ( ja mówię bam ). Gada po swojemu i zaczęła znowu mówić "mama". Jak sie uderzy w cos, to przychodzi i pokazuje bolące miejsce, żeby pocałować ![]()
#4223 |
Zakorzenienie
|
to od jutra odwyk niekapkowy
![]() ![]() jutro mam kontrolę u okulisty. śmiesznie będzie wyglądało, gdy będę pod gabinetem czekać z rtg płuc ![]() melduję, że na jutro została mi już tylko 1 prezentacja do zrobienia. jak macie jakieś skojarzenia z AUSTRIĄ, to poproszę jak zwykle. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Konto usunięte
|
Austria - góry, austriackie gadanie, austriacka pogoda :d Salzburg, klasycy wiedeńscy... Ogólnie muzyka, muzyka, muzyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Rozeznanie
|
moje skojarzenia: Alpy, kompozytorzy, tunele, walc wiedeński, strudel, brak dostępu do morza, zamki, pałace, Tyrol, Salzburg, Sissi
#4227 | |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Cytat:
myślałam. Biedna Lusia, ale skoro ząbek jeszcze schowany to raczej nic mu nie jest. A ten facet cały goły był? Masakra. Mogłaś na Policję zadzwonić. Biricchina trzydniówka może i siedem dni trwać. tak przynajmniej piszą. Posiłki u nas też podobnie 7 - 7.30 kanapeczka (daję po połowie bułki małej ale zjedzą może 1/4) z pastą z szynki albo sera, pomidor, ogórek, rzodkiewki. I tu ciekawostka - jak kroiłam szynkę w plasterki to tylko wędlinę zjadły a chleb zostawał. Cwaniary. 10.30 - 11.30 kaszka lub płatki z mlekiem 15 - 16 obiad (zupka, warzywka lub ziemniaczki z mięsem) 18 - owoce, jogurt lub kisiel 19.30 kaszka mleczna do picia (jedyna butla w ciągu dnia) W ciągu dnia jeszcze chrupki kukurydziane i z 200 ml herbatki. Austria - Turniej czterech skoczni, Romy Schneider i jeszcze jodłowanie (nie wiem czy to z Austrii pochodzi, ale tak mi się kojarzy) Z umiejętności to obie pokazują oczko, buzię, uszy, paluszki, nosek, kolanko, gdzie sroczka kaszkę ważyła, jakie będą duże, biją brawo a na każde słowo "ile" łapią się za głowy (najpierw się nauczyły pokazywać ILE masz kłopotów, to teraz chcą być szybkie jak rewolwerowcy i nie zdążę dokończyć pytania a te już się za głowy trzymają ![]() ![]() Z eniggmą ciekawa sprawa (rymuję ![]() Margo całkiem możliwe z tym piciem.
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-05-04 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
hej! To i ja wracam po dlugim weekendzie
![]() U nas mąż na urlopie tacierzyńskim ![]() ![]() Bydgoś, bardzo cieszę się, że się ułożyło u Was, no i bardzo ładnie wyglądasz i faktycznie odmłodziła Cie ta fryzura, a Lusia jaka sie duża wydaje na Twoich kolanach ![]() ![]() Piękne zdjęcia dziewczyny pokazujecie ![]() ona1981 ja nie slyszałam o wpływie @ na pieczenie ![]() jeny...tyle miałam napisać i zapomniałam już co... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bazylie juz posiałam w doniczce i jest taka tyci tyci - w przyszłym tygodniu przesadze do szklarni. Z tą wyobraznią to masz racje - wczoraj szwagierka urodziła córke , wymiarowo tak jak Gabi i nawet o tej samej godzinie -13,45 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26719497] Z umiejętności - u nas od dawna jest dawanie nam buziaków, a przytula - maskotkę kota, nie mam pojęcia skąd to podpatrzyła, bo jeszcze zanim dawała nam buziaki, ba widok kota dawała mu buziaka i tulaska ![]() To tak jak Gabi - to taka moja przytulanka ![]() ![]() a od paru dni jak powiem przytul do podusi to slicznie sie do niej przytula ![]() coraz wiecej mówi i próbuje powtarzac no i wreszcie pakazała gdzie mama ma oko ![]() ![]() Cytat:
![]() velutto foty dla Ciebie na specjalne życzenie ![]() nic specjalnego może ale ja własnie lubie taki elegandzki luzik - bron boże żadnych żakietów nie założe . bluzka z - Mohito spodnie z Orsay mąż zrobił ostatnią fote przed wyjsciem - było chłodno to sweterek dołożyłam - ot tak sobie sie prezentuje ![]() a sukienka dla Gabi kosztowała mnie o zgrozo 120 zł ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-05-07 o 08:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie powinno się też np farbować włosów bo w tym czasie bardziej się przetłuszczają i farba może źle trzymać ![]() Cytat:
![]() araczki ma do umycia mnóstwo okien i to potrójnych (o ile dobrze zapamiętałam) i stwierdziłyśmy, że z Tobą poszłoby szybciutko ![]() ![]() bardzo ładnie się prezentujesz, na tobie spodnie dużo lepiej wyglądają niż na wieszaku ![]() cena powala ale ja za strój do chrztu Wiktora dałam 320 ![]() zimnisko jeszcze ale chociaż świeci słońce
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.