|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() no ja też sobie najpierw daję najmniejsze ssanie potem zwiększam stopniowo Cytat:
ja nie ściągam a wcześniej jak miałam nawał to małego przystawiałam do jednej i potem do drugiej, jadł cały czas więc problemu nie bylo ![]() Cytat:
![]() pewnie ma dobre wiadomości ![]() ja też jadałam naleśniki małemu nic nie było przed wczoraj zjadłam pierś z kurczaka smażoną jak schabowy wczoraj też zjadłam ciasto kubuś - z sokiem kubusiem pomarańczowo marchewkowym ![]() na cieście było trochę czekolady póki co małemu nic nie jest kupę robi ok trochę się męczy pręży ale ma tak od jakiegoś czasu więc to nie od tego. zauważyłam że chyba mu jajka nie pasują jak zjem i chyba sok jabłkowy...
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jajek i soku jabłkowego nawpitalałam się w święta, odzewu negatywnego nie było
![]() Ale bym zjadła schaboszczaka, takiego prosto z patelni
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-05-05 o 13:27 |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene moja tez ma często brud za paznokciami...jakby w ziemi grzebała!
![]() Montii ale ten Twój malutki jest słodki
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Eirene ja też myślałam, że to normalne, żeby brać te skojarzone szczepionki, ale widocznie ludziom szkoda kasy. dziwi mnie to, bo mieszkam w dość bogatym regionie
![]() marsylia ja też myślałam o mirenie, ale ta cena mnie trochę powala
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
eirene a tylko ściagasz i podajesz małemu butlę czy sciagasz i karmisz piersią
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- marsylia dziękuję kochana za opinie |
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
ejjj moja też ma brud za paznokciami i to jaki
niczym tata jak wraca z pracy bo on mechanikiem jest ![]() eirene malwince tez jajka nie pasują, z reszta ja sama mam po nich zatwardzenie to co się dziwić dziecku ![]() a tak ogólnie to jem już dużo więcej, ciasta przeróżne, na chipsy się skusiłam. różne ciasteczka i pizze jadłam ale to nie był dobry pomysł bo były pieczarki w niej no i troszke brzuszek bolał. musze zamówic bez pieczarek
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczynki za miłe słowa
[QUOTE=Eirene1987;26727603]super Oluś i super mama ![]() QUOTE] trzymam kciuki za gosię szkoda, że tak długokurcze mój synek usypia tylko na rękach, muszę chyba zacząć go uczyć samemu ![]() Cytat:
zrobiłam sobie z niego miejsce dla niunia, bo w sypialni już mi brakuje miejsca, a wogóle, to nie wiem jak się ogarnąć np z zabawkami, bo łóżeczko stoi w sypialni i tylko w nocy mały tam śpi, a w dzień idziemy do salonu i śpi w wózku, bo mam aneks kuchenny i zawsze coś mogę zrobić jak on śpi a nie latać ciągle i sprawdzać go i na kanapie lepiej mi karmić no i te zabawki to nie wiem gdzie przyczepić![]() Cytat:
ja już jadłam pizze margeritę, wczoraj zapiekankę makaronową tylko mięso bez cebuli, kotlety smażone z piersi też już parę razy, ale np czekoladę się boję zjeść dzisiaj przychodzi pediatra, to się jej wszystko wypytam i wtedy będę mądrzejsza ![]() aja napewno cośwygrała, bo tak by była smutna i nie chciałaby sama powiedzieć ![]() idę się chwilkę położyć, bo kręgosłup mnie boli, a mały śpi od 11 i zaraz pewnie wstanie |
||
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie licz ze uciagniesz z bateriami mi nie idzie...lepiej z kabla, natomiast glosnosc jest w dzien do zniesieniea w nocy troche buczy |
|
|
|
|
#3069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba sobie zawsze przypominać poród to każdy ból wyda się pestką haha![]() ja bym sobie zażelowała paznokcie ale trochę roboty przy tym jest a nie mam pewności że mały prześpi akurat te3-4 godzinki... może choć u nóg sobie zażeluję a u rąk to się udam do kosmetyczki przed chrzcinami ![]() kurczę fryzjer, kosmetyczka hehe nowa sukienka normalnie jak wesele ![]() Cytat:
wszyscy się śmieją że dziecko się wymyka i w ogródku siedzi ![]() Cytat:
![]() wiesz co ja karmie piersia generalnie, mm dokarmiam (tak 2-3 butle na dobę) a moje to ściągam jak np dam mu butlę to sobie swoj sciagne i mam np na jedno karmienie w nocy wtedy. generalnie czesto nie ściagam po prostu jak widze ze mi z cycków kapie a mały śpi lub juz zjadł... no i wydaje mi sie ze dalej duzo nie sciagam... 20minutto tak od 80ml do 110 z obu piersi...
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Tity - zaraz poszukam zdjęc bo kojarzę, że wklejałaś.
Zastanawia mnie czy trądzik niby powodowany hormonami matki, jest możliwy przy karmieniu wyłącznie mm - bo właśnie tak karmie od poniedziałku. Ja zamówiłam marsupi też antracyt czekam aż dojdzie - mam nadzieje, że kurierem będzie szybciutko - bo nie mam dojścia z wózkiem na budowę - a właśnie od kiedy można dziecko wkładac - mój będzie miał 3 tyg i fajny gdyby już szło.
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
tak policzek już się zagoił ale blizna mała chyba jednak będzie ![]() aja gratulacje dla Kasi
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene małe ogrodniczki,hahaha
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- aja córcia zdolniacha,gratulacje!
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy duzo czy malo;P jak jej pasi to w sam raz
moja je tak6-7 razy dziennie na rzadanie
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Maluszka Cytat:
![]() moj Michal dzisiaj mial kiepska noc,budzil sie co 2 godz Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-05-05 o 14:00 |
|||
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
A to my
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze raz razem
|
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
utożsamia się z nim ![]() no to muszę się z jajkami pożegnać na trochę ![]() pizze to bym zjadła ciasta też jem wszystkie z bitą śmietaną kremami, nawet te polane czekoladą. chipsy się boję jeszcze mam ochotę na spaghetti myślę że mogę pomidory też jadłam i nic mu nie było więc spaghetti chyba też bedzie ok ![]() Cytat:
a nie wiem czemu naleśników nie można - bo smazone? ja tam jadłam ![]() no widzę że nie tylko na mojego sok jabłkowy tak działał, a pamietam jak mi polozna mówiła że za duzo jabłek to nie dobzre a ja sok pilam litrami wręcz... Cytat:
tylko po kapaniu śpi zwykle 3 godziny a potem co 1,5 - 2 godziny się budzi ![]() dziś był wyjatek ![]() ale ślicznie jaki duży Już Mateuszek i piekna mama chciałam wam się pochwalić synkiem i nie chce mi się zdjecie załadowac ehh spróbiuję potem wybieracie się gdzieś na wakacje z maluchami? my chcieliśmy pojechać gdzieś we wrześniu tż ma urlop szkoda nie wykorzystać myśleliśmy o zakopanem może tylko nie wiem jak to z takim maluchem w sumie Oli będzie miał pół roku więc już spoko
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
mm
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-09 o 14:13 |
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Ile Oli ma włosków
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Kupiłam ten laktator |
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście zamotałam się i okłamałam was z wagą Ainki -te 1300 przybrała od ostatniej wizyty, czyli przez 4 tyg., a nie od urodzenia, w sumie 1800 od urodzenia
no więc nadal wydaje mi się, że sporo, mimo że obecnie jest poniżej 50 centyla. ale ona była taką kruszynką na początku (2900) i teraz nadrabia
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Boski Oli
widzę, że też oszukujesz dziecko smokiem ![]() ja bym bez smoka oszalała. Moja ssie wszystko, co napotka
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
I WYGRAŁA
![]() etap miejski za nami, za tydzień powiatowe Dzięki za kciuki pomogły Ale Wasze dzieciaki słodkie. Juz takie duże, a moja takie maleństwo. Eirene no Twój to ma pućki
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:03 |
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Aja gratulacje !!!! Zdolna ta twoja pociecha !!!!
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ten wysyp wygląda mniej więcej tak - nie umiałam wyraźniejszych zdjęc tym aparatem co mamy tutaj - krostki są bardziej czerwone niż na zdjęciu i nad oczkami i brwiami ma wysyp....
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
a byłaś z tym u lekarza ??
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Mirabilka nie jestem w temacie ale z czego maleństwo ma ten wysyp ???
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
aja gratulacje dla Kasi
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam u lekarza
piersią nie karmię więc to nie, że coś zjadłam nie tak
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-05 o 15:33 |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to wygląda bardzo podobnie. Chyba to jednak potówki na to wychodzi skoro nie karmisz piersią, a ja tak i oboje dzieci mają taką wysypkę. Zauważyłaś czy się nie spocił ostatnio?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

ale chyba tak
jak może mnie tak stresować

moja je tak6-7 razy dziennie
i nie wiem czy ona moze miec skaze bialkowa jak na cycu jest???? i czy to wogole to
za Maluszka