Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 09:57   #3031
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

dzień dobry pospać nam mały dziś nie dał, TŻ skasowany, a dziś do pracy poszedł... więc mi smutno i żeby sobie humor poprawić pomalowałam paznokcie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wpadłam wam pokazać mojego krasnala w marsupi jak sobie kuka
dzisiaj tak czarował ludzi w kolejkach ,że mnie przepuszczali a przydało się ;-p

tajka88 sliczna mała , mój w koncu polubił matę

iza gratulacje 6 tyg

mirabilka wczoraj byla u mnie znajoma i jej synek ma skazę, objawialo się to..błyszczącymi policzkami i strupami

prunella dajesz dajesz z laktatorem ;-p

ciekawe co u kolby i Oleńki?
ślicznie wygląda

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wpadam na chwilkę Oli usypia od 21.40... za dużo wrażeń chyba miał byliśmy na kontroli bioderek wszystko w porządeczku ale teraz usnąć nie może wierci się, kręci...

gosiawolna napisała mi smsa. są z małym w szpitalu mały ma zapalenie płuc///a ona dostała antybiotyk na piersi. jest im smutno bo wszyscy uważają że to ich wina ta choroba bo za szybko na spacery wychodzili itp...

co za ludzie...
no jak tak można mówić w ogóle... biedna, trzymam za nich kciuki!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Jok3r współczuję i mam nadzieję, że jutro u lekarza wyjaśni się dlaczego tak się dzieje

gosiawolna trzymajcie się a poza tym to jak w takiej chwili ktoś może gadać o tym, że to Wasza wina Przecież teraz najważniejsze jest zdrowie dziecka. Wracajcie do zdrowia

Monti
Fabianek to niezły podrywacz mamy bardzo podobne zdjęcie i Alanek też tak luka z nosidełka

Alan dostał od mojego taty taką zabawkę a właściwie to się nazywa przyrząd do ćwiczeń czy jakoś tak i jak macha nóżkami to uderza w taki panel, który uruchamia muzykę i różne bajerki nad nim. Super sprawa . Jak to dostał to pomyślałam sobie, że to się chyba nie sprawdzi a tu taka niespodzianka. Mały ma ubaw jak nie wiem no i przy okazji ćwiczy ruchy ciała.
super wygląda, zabawka się wydaje fajna

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
u nas byla ciezka nocka...
mala w nocy zaczela chrzakac, kaslac, kichac
pozniej zrobila z 6 razy kupke, normalne to ?????????/
teraz jej to chrzakanie mocno przeszlo, fridą dosc duzo wyciagnelam, chyba jej sie dostalo mleczko tam gdzie nie trzeba i przez to zle oddychala
teraz ja nakaramilam i spi...
mój tylko na cycu i robi kupę po każdym karmieniu...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:00   #3032
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

moja mała dzisiaj drugi dzień z rzędu po wieczornym mleczku wytrzymała 6h Kolacja była o 19:30 a obudziła się o 01:30.
a daje jej na kolacje 120ml,

wogóle to jak skończy 7 tydz. to będzie dostawać 120 na każdy posiłek

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a pytanie mam - jest jakas Mama, której dziecko ma skazę białkową? ( oby nie) chciałam spytac o objawy
tyle dziecaczków na naszym wątku a jeszcze nie ma żadnego ze skazą
super

w moim otoczeniu co drugie dziecko ma skazę i pije Nutramigen

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a wy co skladalyscie w firmach?
akt urodzenia
Stary 2011-05-05, 10:00   #3033
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie moja mała juz 2 dzien z rzedu przespała od 22 do 6 rano ciekawe czy tak jej juz zostanie ?? fajnie by było
przysła nam wczoraj mata i karuzela Fisher Price rainforest o mała na macie chetnie lezy nawet 40 min z karuzela na razie zaprzyjaznila sie na 15 min i sie znudzilo dziecku
moja jest na cycu tylko i sadzi kupeczki dość czest przynajmniej 4/5 dziennie a dzis z nocy to miala chyba kilka bo tyle kupy na raz nie widziałam u niej
gosiawolna za was mocno z Emilka zaciskamy zdrówka
wszytskie maluszki cudeńka nie chce nikogo pominąć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:46   #3034
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tajka, kupuj nosidełko, na co czekasz, w końcu twoja Lenka tylko dzień młodsza od Nadii.

tez się wybieram do pracy, ale poczekam, aż się trochę ociepli, bo to jednak kawałek drogi komunikacja miejska, a będę jechać z nosidełkiem.
na razie muszę dowód wymienić, bo mi się kończy w maju, właśnie sobie uświadomiłam
Juz mam inne nosidelko, pozycja lezaca jest na teraz, a pionowa tak od 3 miesiaca, dzis probowalqm pionowa i mala jest za mala;p.
Innego kupowac nie bd, nie ma sensu;p

Zarz sie maluje, pakuje mala i tesciowa i do roboty;p.

Ja musze wyrobic paszport dla malej i nie wiem ktory bedzie najszybszy uk, es czy pl (chociaz szczerze o pl nie mysle). Dzis popytam kumpeli o ten ang, bo w hiszpanskiej ambasadzie straszna biurokracja;p
Poza tym musze wyrobic sobie paszport ale narzie kase zbieram hehe

Mala chyba zasnela, moze pospi godzinke
Do centrum Londka do pracy biore wozek, bo jade z tesciowa i pozniej chcemy kolo tmizy polazic, ale pogoda sie zrabala i tz zadzwonil ze w centrum pada wiec biore kurtki przeciwdeszczowe i pokrowiec na wozek:P
Cytat:

kupuj kupuj nosidlo !

... dobranoc
Jak juz wczesniej pisalam mam juz jedno;p

Cytat:

Alan dostał od mojego taty taką zabawkę a właściwie to się nazywa przyrząd do ćwiczeń czy jakoś tak i jak macha nóżkami to uderza w taki panel, który uruchamia muzykę i różne bajerki nad nim. Super sprawa . Jak to dostał to pomyślałam sobie, że to się chyba nie sprawdzi a tu taka niespodzianka. Mały ma ubaw jak nie wiem no i przy okazji ćwiczy ruchy ciała.
Ale slodziak

Cytat:
[B]pozniej zrobila z 6 razy kupke, normalne to ?????????/
moja jest na mm i robi kupke dosyc czesto ale zalezy od dnia czasami 3razy a czasami 7;p
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej

moja mała dzisiaj drugi dzień z rzędu po wieczornym mleczku wytrzymała 6h Kolacja była o 19:30 a obudziła się o 01:30.

wogóle to jak skończy 7 tydz. to będzie dostawać 120 na każdy posiłek
Moja kluska zjadla o 18 pospala do 23, zjadla i pospala do 4 i pozniej do 7.30 i polezalysmy w lozku do 8.50:P

Moja w sobote skonczy 5 tygodni i od jakiegos czasu na kazde karmienie je 110-120ml... no chyba ze nie jest, az tak glodna;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:56   #3035
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
gosiawolna napisała mi smsa. są z małym w szpitalu mały ma zapalenie płuc///a ona dostała antybiotyk na piersi. jest im smutno bo wszyscy uważają że to ich wina ta choroba bo za szybko na spacery wychodzili itp...
Nie będę brzydko mówić, tak łagodniej to kit im wszystkim w oko
Najważniejsze żeby Gosia z małym byli zdrowi.

Cytat:
Super to jest. Właśnie szukam czegoś do listy na chrzciny
Toto się jakoś nazywa??

U nas młoda nawet w nocy jak już usnęła to pospała.
Cycki mi się unormowały już nie musze nosić pieluch w staniku.

I mam stresa, młoda od 10 na konkursie.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:01   #3036
Castia
Wtajemniczenie

cudne te nasze wątkowe dzieciaki całuje każdego w nosek

gosiawolna współczuję kochana. i jeszcze rodzinka cię dobija. ehh zero wyczucia i taktu. olej ich!!!trzymam za was kciuki i życzę szybkiego powrotu do domku

ehhh moje dziecko zrobiło się bardzo rozdarte normalnie mała szantażystka rośnie. wszystko wymusza płaczem. ja się nie daję ale jak się długo drze to zawsze moja mama leci i ją bierze i tak właśnie się nauczyła że jak długo i głośno płacze to w końcu ktoś ją na te ręce weźmie
teraz jest po spaniu, po jedzeniu, po kupce przebrana i na pewno nic jej nie dolega. leży sobie i wrzeszczy. nie umie się sama zająć czymś jak ma zły humor. ja ma dobry to potrafi ponad godzinę leżeć i patrzeć się na karuzelę albo żabę
no i nauczona jest na rączkach często przebywać
za dużo ludzi w domu bo non stop ją ktoś bierze po południu a jak nikogo rankiem nie ma to ja nie mogę nic zrobić
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:02   #3037
megi2015
Zadomowienie

hey dziewczyny !!!
kurcze zaglądam do was tak rzadko że aż mam wyrzuty sumienia. zawsze jak podczytuje i chce coś napisać to mały się budzi i nici z tego....

Gosia Kochana będzie dobrze i to na pewno nie wasza wina....

Coralady
pisałaś kiedyś o karmieniu przez kapturki. Ja już w szpitalu karmiłam przez kapturki bo mały miał problem z chwyceniem sutka i powiem ci że teraz bez kapturka już ani rusz. A tak w ogóle to odciągam mleko i podaję raz z butki raz przez kapturki.

Dziewczyny mam pytanie dot. szczepień. Jutro dopiero pierwszy raz idziemy z malym do lekarza i nie wiem nic na temat szczepień. Kiedy jakie??? Ile kosztują - pomóżcie proszę.....

Ma któraś z was laktator elektryczny godny polecenia. Bo mam już dość tego mojego ręcznego. Siedzę i pompuję i już mi ręce odpadają.
Słyszałyście jakieś opinie na temat Medeli Mini Electric ????

A tak ogólnie to u nas wszystko ok. Mateuszek roście jak na drożdżach - mam wrażenie że codziennie wygląda inaczej,,,

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 11:06   #3038
agus87
Zakorzenienie

no to dobrze z tymi kupkami :P

byla polozna srodowiskowa
nie trzeba sprawdzac bilirubiny bo odzolcila sie prawie calkowicie
morfologie jedynie za ok 2 tygodnie bo mala ma ze mna konflikt serologiczny

mala ma sapke, to nie przeziebienie
czekac na pediatre bo ma na patronaz przyjechac

wszystko okej
pepek okej
ale mi lzeeeeeeeeej
Stary 2011-05-05, 11:17   #3039
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Coralady pisałaś kiedyś o karmieniu przez kapturki. Ja już w szpitalu karmiłam przez kapturki bo mały miał problem z chwyceniem sutka i powiem ci że teraz bez kapturka już ani rusz. A tak w ogóle to odciągam mleko i podaję raz z butki raz przez kapturki.
Hej Megi!
Ja tez karmię przez kapturki,co prawda przykładam Małą do piersi,ale musi być bardzo głodna,zeby w ogóle chwyciła a i tak nie trwa to długo,więc później i tak nakładam kapturki.Leniuch z niej straszny,bo przedtem umiała ssać,a teraz juz jej się nie chce.Wychodze z założenia,że lepiej karmić piersią przez kapturki,niz w ogóle nie karmićMam nadzieję,że Mała nie będzie miec żadnych problemów ze zgryzem,bo niektórzy próbuje mnie tam straszyć Przeciez są dzieci,którze jedzą tylko pzrez butelką i mają smoczka,więc to chyba to samo

Ja zaglądam,ale nie odzywam sie zbyt często za co przepraszam z góryNie moge sie czasem wbić w rozmowę,albo po prostu nie mam czasu.Wpadam poczytac co u naszych wizażowych mamuś i szybko zmykam do zajęć matczyno-domowych

aguś to super,że wszystko ok z DzieciątkiemWiem jak czasem potrafie sie o córę martwić.Wciąż martwią mnie jej kupki,tzn.biegunka,która trwa juz tydzień z małymi przerwamiPoza tym nic jej nie ma-gorączki brak,wymiotów brak,tylko te nieszczęstne kupki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-05-05 o 11:21
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:24   #3040
aja1
Zakorzenienie

Nie będzie. Problemy ze zgryzem może mieć dziecko które ma kilka lat(i zęby) i dalej ciagnie z butli i ssie smoka.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-05, 11:26   #3041
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, że to tylko wysypka bo są krosty czerwone z końcówką jaśniejszą a zamieniają się póżniej jakby w kaszkę - jak mi się bateria naładuje to cykne foty - może mamy wszyscy jeden problem.
Tity- a smarujesz czyms? czy tylko przemywasz wodą przegotowaną?
U mnie to też taka jakby kaszka. Już raz wstawiałam zdjęcie, jak znajdziesz to możesz porównać. Teraz jest dużo mniej tego na buzi, za to we włoskach i na karku jeszcze zostało. Przemywam to tylko wodą przegotowaną i od czasu do czasu kapiemy małego w krochmalu. Wczoraj go wykapaliśmy i wszystko przybladło. Parę dni pod rząd popróbujemy z tym krochmalem

Cytat:
wanilko jeszcze polecali mi Bondolino jakoś tak..Tity chyba je zamawia

jadę na uczelnie
Właśnie dzisiaj dotarło nasze Bondolino i jest bardzo dobrej jakości na oko. Na chwilę małego wsadziłam, ale płakał bo go brzuszek bolał, więc za bardzo nie potestowaliśmy. Wstawiam zdjęcie Przy główce jest taki jakby kapturek, który może wisieć i można go na dowolnej wysokości przypinać. Ja go zapięłam tylko tak, żeby małemu nie przeszkadzał w oglądaniu świata. A te wiszące ciutki przy nózkach później chyba się przypina jak dziecko jest większe. A póki co można je schować do takich kieszonek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bondolino.jpg (35,9 KB, 66 załadowań)

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-05-05 o 11:28
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:26   #3042
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma któraś z was laktator elektryczny godny polecenia. Bo mam już dość tego mojego ręcznego. Siedzę i pompuję i już mi ręce odpadają.
ja mam i jestem bardzo zadowolona

Cytat:

wszystko okej
pepek okej
ale mi lzeeeeeeeeej

wstawiam zdjęcia
1. w huśtawce, ale zawsze patrzy się na bok, a nie na te zabawki?
2. po jedzeniu
3. ja z małym, jedyne normalne zdjęcie jak jestem ubrana i umalowana
4. i 5. minki mojego Olusia
6. akrobacje na przewijaku, nie wiem czemu ale tylko tam lubi leżeć i oglądać świat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (128,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (99,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (80,2 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (102,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (94,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (86,4 KB, 41 załadowań)
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:33   #3043
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie jak to sie nazywa i jakiej firmy? slizny twoj maluszek

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dzięki . Mały ma 6,5 tygodnia. A jak jest u Ciebie problem? Bo jeśli np. mleczko masz, ale za mało, to na pewno można sobie pomóc
u mnie problem zaczal sie po porodzie mialam cc i maly nie chcial ssac, pozniej doczytalam ze po znieczuleniu ogolnym dzieci sa ospale a coza tym idzie leniuszki nie chca ssac, ale polozne w szpitalu po sekundzie przystawiania stwierdzily ze mam za male brodawki i nic z karmienia piersia nie bedzie... maly przyzwycail sie do butli a ja mislam laktatorem wyciagac brodawki zeby byly dluzsze... mialam tylko reczny badziew i nic z niego nie lecialo poza tym nie mialam sily odciagac z rana po cc bo polozne wymyslily ze musze siedziec pochylona do przodu przy odciaganiu!?... w domu zostalam sama i nie mialam czasu czesto odciagac a o przystawianiu malego nie moglam marzyc bo darl sie ze musi ssac jak wiedzial ze jest cos takiego jak samodajaca mleko butla... w koncu po kilku rozmowach z kolezankami nabralam wiary ze moze sie jeszcze uda to odwrocic,.. niestety nie spotkalo sie to z zainteresowaniem ze strony rodziny o tym juz pisalam jak mnie tz z tesciowa wspierali... ale pozyczylam laktator elektryczny zaczelam grzebac w necie i postanowilam sciagac tym systemem 7-5-3 na co tez nie mam czzasu ale sie staram, sciagam 7-5-3 czyli w ciagu 1/2h 50ml tylko :-( a maly ma 9 tyg i duzo duzo wieksze pootrzeby, a w miedzyczasie nauczylsam malego jesc z piersi przez nakladki, a pozniej nauczylam jesc bez nakladek, tylko mam za malo mleka

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
tak Kasiu bo do macierzyńskiego potrzebny jest orginał aktu urodzenia
dzieki musze wyslac w takim razie

Cytat:
mam nadzieje, że to tylko wysypka bo są krosty czerwone z końcówką jaśniejszą a zamieniają się póżniej jakby w kaszkę - jak mi się bateria naładuje to cykne foty - może mamy wszyscy jeden problem.
sproboj maki ziemniaczanej z woda gotowana

Cytat:
Słyszałyście jakieś opinie na temat Medeli Mini Electric
wart uwagi mam kozystam bez porownania z recznym
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:35   #3044
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
ja z małym, jedyne normalne zdjęcie jak jestem ubrana i umalowana
Ego a tak na co dzień nago ganiasz
Ja to się czuje jak ekshibicjonista, jak nie z jednym to z drugim cycem na wierzchu.

Zdjęcia fajne.
Dalej łapki nakładasz?? jak obcięłam paznokcie to nie nakładam. Fakt,że muszę obcinać co 2-3 dni

a moje dziecię dostaje pućków i drugi podbródek

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-05, 11:36   #3045
megi2015
Zadomowienie

Ego a powiedz mi proszę czy głośno chodzi ??? ile udaje ci się ściągnąć pokarmu i w jakim tempie - ile czasu zajmuje ci ściąganie. Bo on jest elektryczny i na baterie 2 w 1 nie???

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

AAA kochane śliczne te wasze maleństwa !!!!
Stary 2011-05-05, 11:38   #3046
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny znacie jakieś sposoby na wysypkę czy coś w rodzaju uczulenia Tak mnie wysypało, że koszmar! Stopy, biodra i brzuch. Tak to swędzi, że w nocy zamiast spać to się drapałam Myślałam o tym, żeby wapno wypić ale czy można jak się karmi? Bo jak tak to bym szybko skoczyła do apteki. We wtorek zjadłam pomidora i może to od tego, pewnie był posypany jakąś dziadowską chemią
ja zauwazylam ze po porodzie mam takie objawy. Swędzi i robi się takie jakby pokrzywą poparzone i mam nogi całe podrapane:/ Lekarka powiedziała, że się pewnie na jakieś jedzenie uczuliłam z tym, że jem takie rzeczy, że jest to niemożliwe. Pije wapno, ale swędzi dalej.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:39   #3047
bosti
Zadomowienie

Jok3r, gosiawolna trzymam mocno kciuki za wasze dzieciaczki, oby szybko wydodrzały i wszystko było ok bądźcie dzielne kobitki w tych trudnych chwilach, strasznie mi przykro, jak czytam, że coś nie tak z naszymi wizażowymi dzidziuśkami

a my właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, ja sie denerwowałam od paru dni, jak Aniś to zniesie, ale była bardzo dzielna i tylko chwilkę płakała. wzięliśmy 6w1 i rota, koszt 210+330. pani doktor zażartowała, że to arystokracja, ale odpowiedziałam, że wolę sobie nie kupić, a dziecku zaoszczędzić cierpienia. w tej przychodni chyba mało kto się decyduje na taki zestaw, bo jak płaciłam, to rejestratorki sie dziwiły, że tyle kasy to wychodzi.
Aniś nadal zdrowiutka, bardzo urosła, przebrała już 1300 od wagi urodzeniowej i waży teraz 4700 aż się zdziwiłam jak ją położyłam na wadze. wydaje mi sie, że to dużo, ale w sumie to się nie znam muszę sprawdzić w siatce centylowej

jakie śliczne foteczki się tu pojawiły cuuuuuuudne dzidzie

Tity super to nosidło
ego-ego masz śliczną kuchnię, bardzo mi się podoba taki styl

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-05-05 o 11:44
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:41   #3048
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ja to się czuje jak ekshibicjonista, jak nie z jednym to z drugim cycem na wierzchu.

Zdjęcia fajne.
Dalej łapki nakładasz?? jak obcięłam paznokcie to nie nakładam. Fakt,że muszę obcinać co 2-3 dni

wiesz jak to jest po domu latam w luźnych dresach i koszulce, żeby łatwo cyca było wyjąć
łapek już nie zakładam, chociaż mimo,obcinania paznokci co 3 dni to strasznie się drapie po buzi, bo on nerwus jest

Cytat:
Ego a powiedz mi proszę czy głośno chodzi ??? ile udaje ci się ściągnąć pokarmu i w jakim tempie - ile czasu zajmuje ci ściąganie. Bo on jest elektryczny i na baterie 2 w 1 nie???
wiesz co, teraz rzadko ściągam, ale jesli chodzi o hałas to jest taki średni, trochę buczy, a o ilość, to zależy, jak ominęłam karmienie małego to nawet przez 20 minut potrafiłam ściągnąć ok 80ml, a po karmieniu to malutko,
jest na prąd a czy na baterie to Ci nie powiem ale chyba tak
no i fajny jest, ma regulację ciągnięcia, więc ja najpierw ustawiam na małe obroty i w trakcie zwiększam, wtedy mniej brodawki bolą
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:42   #3049
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy jak dziecko najada się z jednej piersi to ściągacie pokarm z drugiej?

Jeśli chodzi o laktatory to ja mam ręczny Avent i jestem zadowolona. Nic nie skrzypi i jak piersi pełne to w mig ściągnę butelkę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333

Edytowane przez Ahtaga
Czas edycji: 2011-05-05 o 11:43
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 11:46   #3050
trzyrazyi
Zadomowienie

egoego slicz\ne focie
bosti ladnie malenstwo przybiera

Ja dzis w przychodni bylam..moja kluska ma 58cm.dl.. i wazy 4.720 szok.....przez 2 tyg.przybrala 400 .... jutro do lekarza z powodu tych policzkow... no zobaczymy czy jej cos przepisze
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:48   #3051
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jak dziecko najada się z jednej piersi to ściągacie pokarm z drugiej?

Jeśli chodzi o laktatory to ja mam ręczny Avent i jestem zadowolona. Nic nie skrzypi i jak piersi pełne to w mig ściągnę butelkę.
Dopóki się nie unormowały to tak, bo inaczej by eksplodował. Teraz kiedy się unormowały jak młoda zje ściągam z tego z którego jadła. Fakt,że ja karmie co 1-1,5 h.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-05, 11:48   #3052
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja w sobote skonczy 5 tygodni i od jakiegos czasu na kazde karmienie je 110-120ml... no chyba ze nie jest, az tak glodna;p
a ile razy dziennie je?
bo moja 7-8

czy to dużo
Stary 2011-05-05, 11:54   #3053
patrycja_22
Rozeznanie

aja to się zwie zestaw gimnastyczny fisher price

prunelle
też muszę pomalować sobie paznokcie bo się zapuściłam a humorek by się poprawił

castia tak to jest babcie rozpuszczają a potem nie wiadomo w co ręce wsadzić

tity
świetne to nosidełko super się prezentuje

ego Oluś przystojniaczek

wanilia poleciałam po wapno i mam nadzieję, że coś pomoże bo zwariuję od tego drapania

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:04   #3054
Eirene1987
Zakorzenienie

witam dziś wyspana nawet mały po wczorajszym usypianiu godzinę zasnął o 22,30 i obudził sie dopiero o 3.30 az się przestraszyłam że coś się stało a on slodko spał a cycek jeden to mialam jak kamien bo od 15 niekarmilam tym cyckiem... potem o 5 zjadł i spaliśmy do 8.40
teraz za to od rana próbowałam go uspać dopiero co zasnął i sie kreci

gosiawolna mi napisała smska że na obchodzie jej powiedzieli zez 10 do 14 dni potrwa leczenie a mały ma dodatkowo przepuchline pepkową. no i moze być z małym przez cały czas mają swój pokoik ona ma mała kanapę także jest ok

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej

mój też już zjada 120ml wieczorkiem

Cytat:
Toto się jakoś nazywa??

właśnie super zabawka i super chłopczyk ja też mam pytanie jak to się nazywa
o fajnie że już z cyckami ok
ooo to trzymamy kciuki
moja siostra dziś maturę pisała też miałam stresa

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

no i nauczona jest na rączkach często przebywać
za dużo ludzi w domu bo non stop ją ktoś bierze po południu a jak nikogo rankiem nie ma to ja nie mogę nic zrobić
no to tak jak u mnie niestety... ale przyznam ze ja tez czesto na rece biore...

Cytat:

A tak ogólnie to u nas wszystko ok. Mateuszek roście jak na drożdżach - mam wrażenie że codziennie wygląda inaczej,,,
super ze wszystko ok
ja mam ten laktator bardzo polecam tylko troche za glosno chodzi jak dla mnie... w nocy odpada sciaganie jakbym chciala albo wieczorem musze isc do lazienki bo by sie maly obudzil... tak w dzien to przy nim wlaczam ale wieczorem to juz nie da rady...

Cytat:

a cos mówiła na tą sapkę??

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj dotarło nasze Bondolino i jest bardzo dobrej jakości na oko. Na chwilę małego wsadziłam, ale płakał bo go brzuszek bolał, więc za bardzo nie potestowaliśmy. Wstawiam zdjęcie Przy główce jest taki jakby kapturek, który może wisieć i można go na dowolnej wysokości przypinać. Ja go zapięłam tylko tak, żeby małemu nie przeszkadzał w oglądaniu świata. A te wiszące ciutki przy nózkach później chyba się przypina jak dziecko jest większe. A póki co można je schować do takich kieszonek.
super tez bym sobie kupila nosidło ale ja na wsi mieszkam raczej nigdzie nie chodze sama z małym wiec mi sie nie przyda raczej... chyba ze po domu...

Cytat:
wstawiam zdjęcia
2. po jedzeniu
6. akrobacje na przewijaku, nie wiem czemu ale tylko tam lubi leżeć i oglądać świat
super Oluś i super mama

Cytat:

Zdjęcia fajne.

ja tez musze obcinac co 2dni i na dodatek nie moge niczym wyczyscic brudku za paznokciami mowia ze male dzieci sie nie brudza a moj ma normalnie brudek za paznokciami wyczyscic tego nie da sie, obciac krocej tez sie juz nie da,... macie jakies sposoby?
moj tez juz drugi podbrodek ma

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a my właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, ja sie denerwowałam od paru dni, jak Aniś to zniesie, ale była bardzo dzielna i tylko chwilkę płakała. wzięliśmy 6w1 i rota, koszt 210+330. pani doktor zażartowała, że to arystokracja, ale odpowiedziałam, że wolę sobie nie kupić, a dziecku zaoszczędzić cierpienia. w tej przychodni chyba mało kto się decyduje na taki zestaw, bo jak płaciłam, to rejestratorki sie dziwiły, że tyle kasy to wychodzi.
a u nas wrecz polozna z przychodni powiedziala że mozemy wziac 5w1 lub 6w1 bo pewnie sie na to zdecydujemy bo raczej nikt juz sie nie decyduje na te zwykle bezplatne... no chyba ze ktos naprawde kasy nie ma ale jak mozna to po co dziecko meczyc tyloma wkluciami..

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:12   #3055
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez musze obcinac co 2dni i na dodatek nie moge niczym wyczyscic brudku za paznokciami mowia ze male dzieci sie nie brudza a moj ma normalnie brudek za paznokciami wyczyscic tego nie da sie, obciac krocej tez sie juz nie da,... macie jakies sposoby?.
Ja paznokcie obcinam na śpiocha i wtedy jak się nie wierci, to bardzo krótko więc nie ma gdzie wejść bródek
Ale weź swój pilniczek i na śpiocha delikatnie wyczyść.

Kurcze Tż dzwonił, wraca z Kaśką do domu i nie chcieli mi nic powiedzieć jak poszło. Kasia chce powiedzieć sama, a jeszcze idą na zakupy. No wtłukę mu jak może mnie tak stresować

A w ogóle wczoraj wszamałam 3 naleśniki, zobaczymy, na razie spokój, bąki idą normalnie. Dźwiękowe jak to Kaśka mówi

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-05-05 o 12:13
Stary 2011-05-05, 12:12   #3056
megi2015
Zadomowienie

dziękuję dziewczyny za opinie chyba kupie ten elektryczny. ściągam pokarm każdego dnia i juz mam dość tego ręcznego chociaż jest ok.
Stary 2011-05-05, 12:13   #3057
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

no dokładnie ona przybiega do nas i ją ratuje ode mnie jakbym własnemu dziecku krzywdę robiła bo chce na ręce a ja jej nie biorę i się drze

ego ego śliczny synuś moja po jedzeniu też tak wygląda haha moja też uwielbia leżeć na przewijakui tylko na nim może leżeć nawet 2h i najbardziej lubi patrzeć na karuzelę z przewijaka bo z łóżeczka już jej tak nie interesuje
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:14   #3058
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie będę brzydko mówić, tak łagodniej to kit im wszystkim w oko
Najważniejsze żeby Gosia z małym byli zdrowi.

Toto się jakoś nazywa??

daj znać jak jej poszło

Cytat:

wszystko okej
pepek okej
ale mi lzeeeeeeeeej

do nas ma położna jutro przyjechać

Cytat:
ja mam i jestem bardzo zadowolona

no to super

wstawiam zdjęcia
2. po jedzeniu
ale świetne to zdjęcie na przewijaku, jaka mina

Stary 2011-05-05, 12:16   #3059
marsylia
Wtajemniczenie

Cytowalam caly wczorajszy dzien i dzis od rana i mi sie ropirniczylo

Byłam wczoraj na zdjęciu szwów - te na pośladku to bez problemu, ale na wargach sromowych makabra - ale co to za bol w porownaniu do porodu
Tyle ze sie pozbylam znowu 180 zl za wizytę
Rozmawialam z moją gin o antykoncepcji i chyba zdecyduje się na mirene - to jest wkladka na 5 lat. 60% kobiet nie ma po niej w ogóle okresu co też mnie trochę przekonuje, no ale najważniejsze, że jest praktycznie jak sterylizacja. Koszt 1200 zł, ale nie musze już o niczym pamiętać. I w sumie na plastry wydaje tyle w dwa lata.
A raczej najbliższe 3 na pewno nie chcę mieć dzieci, a może nawet i 4. Po wyjęciu płodność wraca w przeciągu miesiąca.

ZOstawilam malego z mężem i mleko w butelce .. od dwóch dni caly czas byl niespokojny - wygladalo jak kolki - bo kupy szly rowno. Podobno byl sajgon - godzina placzu, ale jak wrocilam maly spal i od tego czasu jest ok.
Polozylismy go o 22, obudzilam po 1 bo szlismy spac - przebralam i cycek, potem się obudził dopiero o 5:15 i przed 9. Od rana tez ladnie spi. Może to jednak nie beda kolki

Dziewczyny od kiedy wkładałyście maluchy do masurpi ? Ja dziś zamówię i chyba zdecyduje się na antracyt - podoba mi się czerwień ale to takie niemęskie no i ten beż co mam monti ale akurat go nie ma.

Co do zabawek z lamaze - napiszcie prosze jak i gdzie je mocujecie.

Czy ktoś w ostatnim czasie kupował pampersy 1 te care sensitive 78 szt. ile placilyscie ?

Mam nadzieję, że Gosia i malutki szybko wyzdrowieją
Megi ja mam medela elektrick nie mam porównania z innymi. Ja jestem zadowolona - choć nastaw się że głośno chodzi.
Mam bardzo wrażliwe piersi i robią mi się grudki i stwardnienia pod piersiami - ale ciężko mi powiedzieć czy po innym by tak nie było.
Jak masz jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć.

Też muszę pomalować pazurki nie maluje chyba od 7 ms ciąży .. szczególnie na stopach to było dziwne - ale teraz już nawet się przyzwyczaiłam

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:20   #3060
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
aja to się zwie zestaw gimnastyczny fisher price

prunelle
też muszę pomalować sobie paznokcie bo się zapuściłam a humorek by się poprawił

tity
świetne to nosidełko super się prezentuje

ego Oluś przystojniaczek

wanilia poleciałam po wapno i mam nadzieję, że coś pomoże bo zwariuję od tego drapania
oj tak od razu humor lepszy

Cytat:
witam dziś wyspana nawet mały po wczorajszym usypianiu godzinę zasnął o 22,30 i obudził sie dopiero o 3.30 az się przestraszyłam że coś się stało a on slodko spał a cycek jeden to mialam jak kamien bo od 15 niekarmilam tym cyckiem... potem o 5 zjadł i spaliśmy do 8.40
teraz za to od rana próbowałam go uspać dopiero co zasnął i sie kreci

gosiawolna mi napisała smska że na obchodzie jej powiedzieli zez 10 do 14 dni potrwa leczenie a mały ma dodatkowo przepuchline pepkową. no i moze być z małym przez cały czas mają swój pokoik ona ma mała kanapę także jest ok
no to dobrze, że może spać przy nim wygodnie, ale że 10 do 14 dni, o rany...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości