|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
hej
moja mała dzisiaj drugi dzień z rzędu po wieczornym mleczku wytrzymała 6h ![]() a daje jej na kolacje 120ml, wogóle to jak skończy 7 tydz. to będzie dostawać 120 na każdy posiłek ![]() Cytat:
![]() super ![]() w moim otoczeniu co drugie dziecko ma skazę i pije Nutramigen ![]() akt urodzenia ![]()
![]() |
#3033 |
Zadomowienie
|
witajcie moja mała juz 2 dzien z rzedu przespała od 22 do 6 rano
![]() ![]() ![]() przysła nam wczoraj mata i karuzela Fisher Price rainforest o mała na macie chetnie lezy nawet 40 min z karuzela na razie zaprzyjaznila sie na 15 min i sie znudzilo dziecku ![]() moja jest na cycu tylko i sadzi kupeczki dość czest przynajmniej 4/5 dziennie a dzis z nocy to miala chyba kilka bo tyle kupy na raz nie widziałam u niej ![]() gosiawolna ![]() wszytskie maluszki cudeńka ![]()
#3034 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innego kupowac nie bd, nie ma sensu;p Zarz sie maluje, pakuje mala i tesciowa i do roboty;p. Ja musze wyrobic paszport dla malej i nie wiem ktory bedzie najszybszy uk, es czy pl (chociaz szczerze o pl nie mysle). Dzis popytam kumpeli o ten ang, bo w hiszpanskiej ambasadzie straszna biurokracja;p Poza tym musze wyrobic sobie paszport ale narzie kase zbieram hehe Mala chyba zasnela, moze pospi godzinke ![]() Do centrum Londka do pracy biore wozek, bo jade z tesciowa i pozniej chcemy kolo tmizy polazic ![]() Jak juz wczesniej pisalam mam juz jedno;p Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja jest na mm i robi kupke dosyc czesto ale zalezy od dnia czasami 3razy a czasami 7;p Cytat:
Moja w sobote skonczy 5 tygodni i od jakiegos czasu na kazde karmienie je 110-120ml... no chyba ze nie jest, az tak glodna;p
![]() |
#3035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze żeby Gosia z małym byli zdrowi. Cytat:
![]() Toto się jakoś nazywa?? U nas młoda nawet w nocy jak już usnęła to pospała. Cycki mi się unormowały ![]() I mam stresa, młoda od 10 na konkursie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Wtajemniczenie
|
cudne te nasze wątkowe dzieciaki
![]() ![]() gosiawolna współczuję kochana. i jeszcze rodzinka cię dobija. ehh zero wyczucia i taktu. olej ich!!!trzymam za was kciuki i życzę szybkiego powrotu do domku ![]() ehhh moje dziecko zrobiło się bardzo rozdarte ![]() ![]() teraz jest po spaniu, po jedzeniu, po kupce przebrana i na pewno nic jej nie dolega. leży sobie i wrzeszczy. nie umie się sama zająć czymś jak ma zły humor. ja ma dobry to potrafi ponad godzinę leżeć i patrzeć się na karuzelę albo żabę ![]() no i nauczona jest na rączkach często przebywać ![]() za dużo ludzi w domu bo non stop ją ktoś bierze po południu a jak nikogo rankiem nie ma to ja nie mogę nic zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zadomowienie
|
hey dziewczyny !!!
kurcze zaglądam do was tak rzadko że aż mam wyrzuty sumienia. zawsze jak podczytuje i chce coś napisać to mały się budzi i nici z tego.... Gosia Kochana będzie dobrze i to na pewno nie wasza wina.... Coralady pisałaś kiedyś o karmieniu przez kapturki. Ja już w szpitalu karmiłam przez kapturki bo mały miał problem z chwyceniem sutka i powiem ci że teraz bez kapturka już ani rusz. A tak w ogóle to odciągam mleko i podaję raz z butki raz przez kapturki. Dziewczyny mam pytanie dot. szczepień. Jutro dopiero pierwszy raz idziemy z malym do lekarza i nie wiem nic na temat szczepień. Kiedy jakie??? Ile kosztują - pomóżcie proszę..... Ma któraś z was laktator elektryczny godny polecenia. Bo mam już dość tego mojego ręcznego. Siedzę i pompuję i już mi ręce odpadają. Słyszałyście jakieś opinie na temat Medeli Mini Electric ???? A tak ogólnie to u nas wszystko ok. Mateuszek roście jak na drożdżach - mam wrażenie że codziennie wygląda inaczej,,, |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
no to dobrze z tymi kupkami :P
byla polozna srodowiskowa nie trzeba sprawdzac bilirubiny bo odzolcila sie prawie calkowicie morfologie jedynie za ok 2 tygodnie bo mala ma ze mna konflikt serologiczny mala ma sapke, to nie przeziebienie czekac na pediatre bo ma na patronaz przyjechac wszystko okej pepek okej ale mi lzeeeeeeeeej _________________ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez karmię przez kapturki,co prawda przykładam Małą do piersi,ale musi być bardzo głodna,zeby w ogóle chwyciła a i tak nie trwa to długo,więc później i tak nakładam kapturki.Leniuch z niej straszny,bo przedtem umiała ssać,a teraz juz jej się nie chce.Wychodze z założenia,że lepiej karmić piersią przez kapturki,niz w ogóle nie karmić ![]() ![]() ![]() Ja zaglądam,ale nie odzywam sie zbyt często za co przepraszam z góry ![]() ![]() aguś to super,że wszystko ok z Dzieciątkiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-05-05 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
Nie będzie. Problemy ze zgryzem może mieć dziecko które ma kilka lat(i zęby) i dalej ciagnie z butli i ssie smoka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-05-05 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wstawiam zdjęcia 1. w huśtawce, ale zawsze patrzy się na bok, a nie na te zabawki? 2. po jedzeniu ![]() 3. ja z małym, jedyne normalne zdjęcie jak jestem ubrana i umalowana ![]() 4. i 5. minki mojego Olusia 6. akrobacje na przewijaku, nie wiem czemu ale tylko tam lubi leżeć i oglądać świat |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki musze wyslac w takim razie ![]() Cytat:
wart uwagi mam kozystam bez porownania z recznym |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Ego a tak na co dzień nago ganiasz
![]() Ja to się czuje jak ekshibicjonista, jak nie z jednym to z drugim cycem na wierzchu. ![]() Zdjęcia fajne. ![]() Dalej łapki nakładasz?? jak obcięłam paznokcie to nie nakładam. Fakt,że muszę obcinać co 2-3 dni ![]() a moje dziecię dostaje pućków i drugi podbródek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
Ego a powiedz mi proszę czy głośno chodzi ??? ile udaje ci się ściągnąć pokarmu i w jakim tempie - ile czasu zajmuje ci ściąganie. Bo on jest elektryczny i na baterie 2 w 1 nie???
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- AAA kochane śliczne te wasze maleństwa !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3047 |
Zadomowienie
|
Jok3r, gosiawolna trzymam mocno kciuki za wasze dzieciaczki, oby szybko wydodrzały i wszystko było ok
![]() ![]() ![]() a my właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, ja sie denerwowałam od paru dni, jak Aniś to zniesie, ale była bardzo dzielna i tylko chwilkę płakała. wzięliśmy 6w1 i rota, koszt 210+330. pani doktor zażartowała, że to arystokracja, ale odpowiedziałam, że wolę sobie nie kupić, a dziecku zaoszczędzić cierpienia. w tej przychodni chyba mało kto się decyduje na taki zestaw, bo jak płaciłam, to rejestratorki sie dziwiły, że tyle kasy to wychodzi. Aniś nadal zdrowiutka, bardzo urosła, przebrała już 1300 od wagi urodzeniowej i waży teraz 4700 ![]() ![]() jakie śliczne foteczki się tu pojawiły ![]() ![]() Tity super to nosidło ego-ego masz śliczną kuchnię, bardzo mi się podoba taki styl
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-05 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łapek już nie zakładam, chociaż mimo,obcinania paznokci co 3 dni to strasznie się drapie po buzi, bo on nerwus jest ![]() Cytat:
jest na prąd a czy na baterie to Ci nie powiem ![]() no i fajny jest, ma regulację ciągnięcia, więc ja najpierw ustawiam na małe obroty i w trakcie zwiększam, wtedy mniej brodawki bolą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy jak dziecko najada się z jednej piersi to ściągacie pokarm z drugiej?
Jeśli chodzi o laktatory to ja mam ręczny Avent i jestem zadowolona. Nic nie skrzypi i jak piersi pełne to w mig ściągnę butelkę.
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-05-05 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Zadomowienie
|
egoego slicz\ne focie
![]() ![]() bosti ladnie malenstwo przybiera ![]() Ja dzis w przychodni bylam..moja kluska ma 58cm.dl.. i wazy 4.720 szok.....przez 2 tyg.przybrala 400 .... jutro do lekarza z powodu tych policzkow... no zobaczymy czy jej cos przepisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Dopóki się nie unormowały to tak, bo inaczej by eksplodował. Teraz kiedy się unormowały jak młoda zje ściągam z tego z którego jadła. Fakt,że ja karmie co 1-1,5 h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja 7-8 czy to dużo ![]()
![]() |
#3053 |
Rozeznanie
|
aja to się zwie zestaw gimnastyczny fisher price
![]() prunelle też muszę pomalować sobie paznokcie bo się zapuściłam ![]() ![]() castia tak to jest babcie rozpuszczają a potem nie wiadomo w co ręce wsadzić ![]() tity świetne to nosidełko ![]() ego Oluś przystojniaczek ![]() wanilia poleciałam po wapno i mam nadzieję, że coś pomoże bo zwariuję od tego drapania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |||||||||
Zakorzenienie
|
witam dziś wyspana nawet mały po wczorajszym usypianiu godzinę zasnął o 22,30 i obudził sie dopiero o 3.30 az się przestraszyłam że coś się stało a on slodko spał
![]() ![]() teraz za to od rana próbowałam go uspać dopiero co zasnął i sie kreci ![]() gosiawolna mi napisała smska że na obchodzie jej powiedzieli zez 10 do 14 dni potrwa leczenie a mały ma dodatkowo przepuchline pepkową. no i moze być z małym przez cały czas mają swój pokoik ona ma mała kanapę także jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o fajnie że już z cyckami ok ![]() ooo to trzymamy kciuki ![]() moja siostra dziś maturę pisała też miałam stresa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam ten laktator bardzo polecam tylko troche za glosno chodzi jak dla mnie... w nocy odpada sciaganie jakbym chciala albo wieczorem musze isc do lazienki bo by sie maly obudzil... tak w dzien to przy nim wlaczam ale wieczorem to juz nie da rady... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj tez juz drugi podbrodek ma ![]() Cytat:
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale weź swój pilniczek i na śpiocha delikatnie wyczyść. Kurcze Tż dzwonił, wraca z Kaśką do domu i nie chcieli mi nic powiedzieć jak poszło. Kasia chce powiedzieć sama, a jeszcze idą na zakupy. No wtłukę mu ![]() A w ogóle wczoraj wszamałam 3 naleśniki, zobaczymy, na razie spokój, bąki idą normalnie. Dźwiękowe jak to Kaśka mówi Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-05-05 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny za opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ego ego śliczny synuś ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do nas ma położna jutro przyjechać ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
Cytowalam caly wczorajszy dzien i dzis od rana i mi sie ropirniczylo
![]() Byłam wczoraj na zdjęciu szwów - te na pośladku to bez problemu, ale na wargach sromowych makabra - ale co to za bol w porownaniu do porodu ![]() Tyle ze sie pozbylam znowu 180 zl za wizytę ![]() Rozmawialam z moją gin o antykoncepcji i chyba zdecyduje się na mirene - to jest wkladka na 5 lat. 60% kobiet nie ma po niej w ogóle okresu co też mnie trochę przekonuje, no ale najważniejsze, że jest praktycznie jak sterylizacja. Koszt 1200 zł, ale nie musze już o niczym pamiętać. I w sumie na plastry wydaje tyle w dwa lata. A raczej najbliższe 3 na pewno nie chcę mieć dzieci, a może nawet i 4. Po wyjęciu płodność wraca w przeciągu miesiąca. ZOstawilam malego z mężem i mleko w butelce .. od dwóch dni caly czas byl niespokojny - wygladalo jak kolki - bo kupy szly rowno. Podobno byl sajgon - godzina placzu, ale jak wrocilam maly spal i od tego czasu jest ok. Polozylismy go o 22, obudzilam po 1 bo szlismy spac - przebralam i cycek, potem się obudził dopiero o 5:15 i przed 9. Od rana tez ladnie spi. Może to jednak nie beda kolki ![]() Dziewczyny od kiedy wkładałyście maluchy do masurpi ? Ja dziś zamówię i chyba zdecyduje się na antracyt - podoba mi się czerwień ale to takie niemęskie ![]() ![]() Co do zabawek z lamaze - napiszcie prosze jak i gdzie je mocujecie. Czy ktoś w ostatnim czasie kupował pampersy 1 te care sensitive 78 szt. ile placilyscie ? Mam nadzieję, że Gosia i malutki szybko wyzdrowieją ![]() Megi ja mam medela elektrick nie mam porównania z innymi. Ja jestem zadowolona - choć nastaw się że głośno chodzi. Mam bardzo wrażliwe piersi i robią mi się grudki i stwardnienia pod piersiami - ale ciężko mi powiedzieć czy po innym by tak nie było. Jak masz jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć. Też muszę pomalować pazurki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.