|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Enchantresss ![]() ![]()
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Enchantresss ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odnośnie przewozu bobasów...U nas jest nakaz od Policji,że dziecko ze szpitala ma być przewożone w foteliku a nie w gondoli czy na rękach..Położna mówiła,że jeżeli się nie dostosuję do tych zaleceń to nie wydadzą dziecka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie, ze nie mozna! Dziecko sie przewozi TYLKO i WYLACZNIE w foteliku! Nie tylko ze szpitala. ZAWSZE I WSZEDZIE W FOTELIKU!
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, przewozić można tylko w foteliku
![]() ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Melduję się, dalej w dwupaku, ale ze szpitala powiatowego w Pszczynie ![]() Gratuluję dziewczyny dzieciaczków ![]() ![]() My cały czas na patologii. Jestem po ktg, usg i badaniach ręcznych ![]() Na razie nie mam jednoznacznego wskazania do CC, bo o tym ostatecznie decyduje ordynator, a ten dosyć szybko się dzisiaj zmył. Ale niedawno była położna mierzyć temperaturę, ciśnienie i tętno dzieci i "wygadała się", że na jutro rano mam zlecone "badania operacyjne", a to raczej oznacza, że jutro lub w środę powinni mnie ciąć. Zobaczymy czy jutro przyjdzie anestezjolog na konsultację i czy dostanę śniadanie. Tak jak pisałam smsem nereczka Pepe jest cały czas powiększona, ale lekarz kazał na razie nie panikować. Mają się tym zająć pediatrzy zaraz po porodzie. Na pewno zrobią Pepe badania i się wtedy okaże. Mam bardzo fajne dziewczyny na sali. Nie nudzi się nam ![]() Jedna z nich, Sylwia wróciła po usg w ciężkim szoku i jest w nim do teraz. Lekarz prowadzący całą ciążę mówił im, że będą mieli córkę. Dzisiaj się okazało i to na 101%, że będzie synek. A ona ma w torbie same różowe rzeczy dla Paulinki ![]() Na szczęście Pepe, to Pepe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||||||||
Zadomowienie
|
Volisiu, dziekuje za opis porodu
![]() Wszystkiego dobrego dla ciebie i Oli ![]() Cytat:
Gratulacje Listopadowa!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.amazon.co.uk/Kiddopotamus...0&sr=8-1-spell A bedziesz pepek przemywac darami od tesciowej czy nie? ![]() Bo ja do pepka nic nie mam i zastanawiam sie czy bedzie ok... Cytat:
Fajna ta lampka z chmurkami. I widze, ze tez masz przytulanke-krolika ![]() Cytat:
![]() U nas tak samo, jak porod sam nie postepuje szybko mozna sie niezle nameczyc ![]() Anula ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja poszlam na dluuuuugi spacer. Poopalalam sie w parku ![]() Potem mnie naszlo i naoliwilam wszystkie deski kuchenne, wypastowalam 6 par butow ![]() Harmony szaleja ![]() Zaraz przychodzi TZ, bedziemy robic obiad... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Ddaaiissuś jest wózio
![]() A ja ty czekam i czekam, az jakies relacje złożysz ![]() Mówisz, że spacerowka goła ci sie wydaje? hmm.. mi nie przyszło to do glowy.. może dlatego, że jakoś wakacyjnie myślę. Ale fakt, że będzie już zimno, jak nasze maleństwa na spacerówkę sie przesiada! Ja mam ten śpiworek - dokładnie takei sam, jak Paulizia wkleiła.. nawet pisałam kiedyś, że średnio mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pierwsza sprawa(najważniejsza!) to przecież dla bezpieczeństwa dzidzi!! ..a druga nie wolna w gondoli dziecko autem wozić.. policja skasowałaby was nieźle na mandacie! Zastanów się jeszcze Monika.. a macie już fotelik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
![]() anulinka dla Ciebie i dla Pepe też ogromne ![]() mimbi super pokoik, ten (to ?) sako wygląda bosko ![]() anulka biedaczku ![]() ddaaiissyy czytam ze masz już wózek ![]() do spacerówki na zimę dokupuje się śpiworek ocieplany, albo czasem dają już taki otulacz w komplecie jak Wy chcecie zapiąc dziecko w foteliku z rożkiem ?????? to jest awykonalne !!!!!! enchantresss ![]() monika21121984 gondola w samochodzie ??? to nie jest zbyt bezpieczne .. szkoda Ci w pasy zapinać, a w gondoli może latać po samochodzie jak ktoś w Was uderzy ... ja po spacerze znów, nic się nie dzieje ... |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Anulinka ale Cię w niepewności trzymają co do CC.. Mam nadzieję, że stosujesz się do zalecenia lekarza i nie panikujesz jesli chodzi o nerkę synka.. domyślam się, że to trudne.. Ale grunt to pozytywne nastawienie
![]() ![]() A z Paulinki zrobi sie Paul? ![]() Anulka kochana nasza nabiega się do tego szpitala!! A tak wszyscy mówili, że urodzi przed terminem, bo brzusio miała nisko.. ehh Enchan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jakbym za niego zapłąciła tyle co Ty za swoj to chyba bym w nim spała sama ![]() a do spacerówki mam śpiworek. dziwne ze przy tak drogim i wypasionym wózku nie dają tych śpiworkó ![]() póki co nie poskutkowało ![]() jakiś jeden śmieszny skurcz w czasie spaceru i tyle phi ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- anulinka a mnie to jakoś te sytuacje ze zmieniającą się płcią nie szokują zbytnio ![]() ![]() ciekawe cy u nas na wątku bedzie niespodzianka ![]() ![]() ale to na prawde dziwne sie dowiedziec ze sie jednak urodzi npo dziewczynke nie chłopca. bo człowiek cała ciąze mowi do brzuszka i sie przyzwyczaja i wyobraza sobie itd. ja byłam świecie przekonana o zuzi,a jak lekarz powiedział ze chłopiec to było mi tak nieswoje przez dzien lub dwa. czułam sie jakby moja zuzia gdzies sobie poszła i jakbym miala całkiem inne dziecko w sobie. ![]()
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
wiecie co
![]() mam fotelik ,mam ale myślałam ze w gondoli bedzie mu wygodniej poczytałam i faktycznie naszykuje mezowi wszystko w foteliku,juz wtedy bez tego rozka, ewentualnie nakryje go kocykiem dzieki za rady, nie pomyslałam ze mogłam mu tym zaszkodzic ![]()
#167 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam foitelik naszykowany na wyjście
![]() nie wiem sama czy nie za lekko albo za grubo maluszka ubiore na wyjscie. planuje bawełniany kaftanik i bwełniane śpiochy czapeczke niedrapki i przykryć kocykiem takie kupiłam grubszy troche, z mikrofibry. włąsciwie to ide wyprasowac te śpioszki co mam dla sebka na wyjscie bo wisza na sznurku juz 5 dzien:P
#168 |
Zadomowienie
|
Ciesze sie ze was podbudowałam
![]() wszystko jest do wytrzymania, a w chwili partych dostajecie tyle sily i ta radosc do granic mozliwosci jak wasz maly rozkrzyczany bobas na brzuszku lezy ehhh.. najcudowniejsza chwila.. teraz to juz codziennie ktoras bobaska rodzi.. ![]() moja kruszyna akurat spi a tu jej foto: (musze sie pochwalic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Grazin wiesz ze dzidzia przez 9 miesiecy siedziała w temp 36,6 wiec za lekko nie mozemy jej ubrac na to pierwsze wyjscie na dworek
#170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Paulinka okazała się chłopcem, powiadasz?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba Niunia czuje, że o niej piszę bo właśnie ostro daje o sobie znać ![]() violisia ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-09 o 17:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Violisia,kruszynka cudna
![]() i podpisik piękny ![]()
#172 |
Zakorzenienie
|
Witamy Was, jesteśmy już w domu
![]() Może na dniach uda mi się coś ponadrabiać ![]() GRATULACJE dla wszystkich rozpakowanych mamuś. Trzymam mocno ![]() ![]() Załączam zdjęcia Edzika ![]()
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Co do fotelika to Dziewczyny chyba mają rację i jest nakaz wożenia nawet takie maluszka
Jesli chodzi o becik to ja mam taki rozkładany na rzep więc może być taką jakby kołderką w razie co się przyda, a w foteliku to chyba ciężko zapiąc w takim beciku Też mam problem z ubrankami tzn. zabieram do szpitala jakieś tam ciuszki w raize co ale ogólnie nie mam ich zbyt wiele uważam, że się dokupi w raize potrzeby. A słyszałam taka teorię warstwy, że maleństwo ubiera sie w warstwę więcej niż samemu czyli jak my w krótkim rekawku to maluszek jeszcze w jakiejś koszulce
#174 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze z tego co widzę, to wszystkie dzidzie leżą (śpią) w rożkach, a ja rożka nie mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Śliczny Edzik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Hmmm a mamusie lipcowo-sierpniowe to chyba z tą porodówką przesadziły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
matall witaj
![]() piekny Edward ![]() ![]() ![]()
#176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a do karmienia tez biore ja w rozku bo ona taka drobniutka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Violisia, Matall ale Skarbeńki malutkie
![]() ![]() Jajć.. na takich maluszków to można patrzeć i patrzeć i nigdy to patrzenie się nie znudzi.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.