Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 20:11   #1621
danika
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

dobry wieczór

wpadłam dopiero teraz, bo po pracy szybki obiadek zjedliśmy i popędziliśmy do kina
dziś tylko jeden film i w dodatku mi się nie podobał: "essential killing" skolimowskiego - albo jestem za głupia na takie kino, albo nudny ten film do bólu

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
spadam do domku odezwe sie jak juz tam dotre i postawie wode na bób hi hi buziolki
oj ty bobożerco

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Cotka ciesz sie ze w leginsach możesz chodzic....ja się parzę w spodniach.... nie mogę do pracy leginsów ubierac i nie wiem czy przez brak ubrań nie pójdę na zwolnienie:brzyda l:
no jakis powód to jest ja nabyłam w C&A lniane czarne spodnie ciążowe i łaże w nich juz od tygodnia super są

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Też gdzies czytałam o wietrzeniu
hehe, ja sie własnie wietrze, bo w piżamkę wskoczyłam juz chwilę temu

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
SYNEK Hubert albo Staś
Hubert mi się baaardzo podoba takie męskie imię

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hejka wieczorowo

Pisałyście coś o brzuszkach, ja też mam takie wrażenie jakby z dnia na dzień urósł niesamowicie. Każdy mi mówi, że ładnie widać i mam ładny brzuchi sama sobie się podobamfajnie tak jak brzusio rośnie, choć nadal ruchów nie czuje, muszę się uzbroić w cierpliwość, ale tak już bym chciała
moj brzucholek też wyskoczył muszę jutro mężula namówić żeby cyknął nam fotę to wrzucę w pracy dopiero niektórzy teraz się pokapowali, że jestem w ciąży

Cytat:
Idę się położyć bo się zdenerwowałam tą plamą i w ogóle jakoś mi tak smutno, zatęskniłam za TŻ (ten tydzień ma popołudniówki i praktycznie mało rozmawiamy bo jak wraca z pracy to tylko robię mu kolacyjkę i kłąde się spać) jakoś tak się zmartwiłam o dzidziusia...
nie martw się ja też mam czasem tak bardziej mokro....az lece wtedy do kibelka sprawdzać, ale podobno to normalne, że zwiększa się ilość wydzieliny a małe zacznie kopać, pewnie sobie chrapie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam ze moi znajomi biora slub 27 sierpnia 12 lat bycioa razem i akurat musza miec termin na teraz juz, przeciez ja bede rodzic..
hehe, faktycznie ale fajna data ślubu (moje urodzinki )

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Na pewno Ci tż coś pomoże
Ja po czasie tak sobie myślałam... bo jak się Filip urodził, to ja ani pracująca (od początku ciąży byłam na L4 później macierzyński...) ani ucząca się - a mój mężuś o 5 rano do pracy wstawał i pracował do 14 a w nocy tyle do Filipka wstawał, jakby jeszcze mógł to by mu cyca dał jaka ja okropna dla niego byłam... Chłopina 2 etaty ciągnął... ale nigdy nie narzekał, zawsze był chętny do pomocy, przeważnie nawet nie musiałam go o nic prosić... Teraz też się tak bardzo cieszy, że jak się Amelka urodzi to na miesiąc przyjedzie i będziemy się razem dzieciątkami naszymi zajmować...
no widzisz jakiego masz fajnego TZ kochany tatuś z niego
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:15   #1622
anciaahk
kosmitka

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Przylazł tż, i przez domofon mówi że listonosz Podziwiam go że ma odwagę przyjść po tym jak mnie wkurzył.
Hehe bo nie wie, co go czeka .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:15   #1623
aa2
Zakorzenienie

cotka a listonosza wpuscisz? najpierw zapytaj czy ma w torbie arbuza he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:17   #1624
DzastaW
Zadomowienie

Mam nadzieje że Mój też będzie pomocny. Zapowiedziałam Mu że jak nie będzie wogóle pomagał, to wolę zostać samotną matką

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:18   #1625
aa2
Zakorzenienie

a zapomniałam odpisac ni epamiętak komu co do tego zee mokro, ja mam strasznie dużo białego sluzu a czasem nic , czasem tez sie robi tak wilgotno ale to chyba normalne wiec nie ma sie co martwić
a swoją droga to nawet nie wiem czy wod mam odpowiednio dużo bo debil mi nie zrobił usg a po ginekologicznym badaniu stwierdził ze jest ok a skąd ma wiedziec jak nie zobaczył czy u dziecka w porzadku??? ech ja sie wykończe z tymi lekarzami
Stary 2011-05-10, 20:21   #1626
danika
Zakorzenienie

uciekam się kąpać, umyć kudełki i do łózeczka dobrej nocki mamuśki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:23   #1627
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hahaha na bank nie ma w torbie arbuza więc go nie wpuściłam
Jezu straszna jestem, ale mam już dość tego jego zajoba z piłką.
Jeszcze rozumiem gdybym miała codziennie zachcianki, ale to była druga gigantyczna, ale on nie mógł bo trening. Ominęłoby go 10 minut biegania olaboga.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
a zapomniałam odpisac ni epamiętak komu co do tego zee mokro, ja mam strasznie dużo białego sluzu a czasem nic , czasem tez sie robi tak wilgotno ale to chyba normalne wiec nie ma sie co martwić
a swoją droga to nawet nie wiem czy wod mam odpowiednio dużo bo debil mi nie zrobił usg a po ginekologicznym badaniu stwierdził ze jest ok a skąd ma wiedziec jak nie zobaczył czy u dziecka w porzadku??? ech ja sie wykończe z tymi lekarzami
Moja mi też nic nie mówiła o wodach. Może dlatego nam nie mówią , że jest ok?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:23   #1628
anciaahk
kosmitka

o jakich wodach i czego ma być dużo?

Stary 2011-05-10, 20:30   #1629
aa2
Zakorzenienie

no bo czadem ktos pisze ze wód płodowych jest ok itd a ja ze nie mam robionego usg to nawet nie wiem , no i sie zastanawiam zcemu lekarze po ginekologicznym badaniu mówia ze ok jak nawet nie spojrzeli na dziecko -mam nadzieje ze na tych dwóch co umówiona jestem w czwartek sie nei zawiode i zrobiąte usg bo inaczej sie im tam popłacze
Stary 2011-05-10, 20:38   #1630
anciaahk
kosmitka

Mój nic nie mówi o wodach, to raz. A dwa - przecież nie zawsze dziewczyny mają na wizytach usg i jakoś lekarze stwierdzają, czy jest ok, czy nie - to po co kobieto się martwisz na zapas?

Stary 2011-05-10, 20:39   #1631
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mój nic nie mówi o wodach, to raz. A dwa - przecież nie zawsze dziewczyny mają na wizytach usg i jakoś lekarze stwierdzają, czy jest ok, czy nie - to po co kobieto się martwisz na zapas?
bo ja zmartwienie powinnam miec chyba na imie
Stary 2011-05-10, 20:40   #1632
bruma
Rozeznanie

Matko...z przerwami czytam was od 19.00 i dalej nie mogę nadrobić więc stwierdziłam, że odpowiem na kilka postów i idę was dokończyć czytać
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
dziewczyny - zamawiała, któraś jakieś legginsy 3/4? (tylko ja chcę takie krótkie)
Ja zamówiłam na all od tego sprzedawcy http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...523633140.html i raczej nie polecam :/ pas nie trzyma się brzuszka mi ciągle ześlizguje się do połowy, jest on za luźny.

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej laseczki wpadam tylko na chwilkę prosić o mocne trzymanie kciuków - zaraz jadę na USG (ciekawe czy moje przeczucie na dziewczynkę się sprawdzi?) Jakby nie było trzymajcie kciuki za to żeby wszytko było ok, no i żeby mój anonimowy dzidziuś się w końcu ujawnił
Cała się trzęsę
Trzymam mocno kciuki a znając życie to już będziesz po wizycie zanim ja napiszę tego posta , bo jak na razie zatrzymałam się na godz. 16:00
Mój dzidziuś też jeszcze się nie ujawnił…mały uparciuch

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A mam pytanko do dziewczyn, które miały luteinę dowcipnie - swędziało was "tam" po niej? Pędzę do dentysty
Ja brałam luteinę ale nic mnie nie swędziało jak ją brałam
Co do Twojego samochodzika...to masakra całe szczęście, że wam nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja każdego Tomka którego poznałam to był mega przystojniak =)))
coś w tym imieniu jest z Tomkiem pierwszy raz się pocałowałam...tak naprawdę
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:40   #1633
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
no bo czadem ktos pisze ze wód płodowych jest ok itd a ja ze nie mam robionego usg to nawet nie wiem , no i sie zastanawiam zcemu lekarze po ginekologicznym badaniu mówia ze ok jak nawet nie spojrzeli na dziecko -mam nadzieje ze na tych dwóch co umówiona jestem w czwartek sie nei zawiode i zrobiąte usg bo inaczej sie im tam popłacze
Dziewczyny pisały że mają za mało wód to chyba wtedy polecał im ginek picie dużo płynów i tyle. Więc widocznie jest ok skoro nie każą pić aaaa . Cicho skoro ludzie żyją z 3 usg przez całą ciążę to może ginkowie mają swoje sposoby ?

A co do ginków to prywatnie Ci nie robią usg? Czy to na nffz tak? Ile do tego czasu miałaś?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:42
Stary 2011-05-10, 20:44   #1634
stokrotka_
Zadomowienie

rany kobietki.... nadrobić jeden dzień nawet to niemal graniczy z cudem

piszecie o brzucholach.. mi zaczął rosnąć w 21 tyg... wróciłam w 23 tyg po urlopie i się mnie już parę osób pytało i gratulowało ciąży
to tak fajnie....ooooo w ciązy jesteś... a ja : tak.. w 23 tygodniu
ale rzeczywiście z dnia na dzień większy brzuchol.. już tylko 2 albo 3 pary moich spodni mi wchodzi na tyłek.. pora wyjąć ciążówki na dobre..bo w szafie zalegają

pisała któraś o wadze...ja tak miałam od początku do połowy 5 miesiąca przytyłam ok 3 kg.. a potem w przeciągu 2 tyg ponad 2 kg miałam robione badania krwi...czy to nie początek cukrzycy ciążowej..ale wyniki ok, a waga stanęła w miejscu. znajoma mówi,że czasem są takie skoki jak brzuchol rośnie.. ( oby ich jak najmniej bo czuje się jak słonica )

widzę,że popularne łóżeczka tyrystyczne.. my już kupiliśmy to łóżeczko,które się zmienia w łóżko do ok.5 lat... a na początek będziemy mieli kosz mojżeszowy jeszcze.. co by do naszej sypialni nie targać łóżeczka ( chce dziecko mieć w osobnym pokoju od urodzenia) do tego jeszcze leżaczek -bujaczek.. a póżniej może pomyślę nad kojcem

idę nadrabiać dalej..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:47   #1635
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Natka poka poka co kupiłaś, ja byłam w biedronce i kupiłam 3szt bodziaków w misie
a już widzę , śliności, a auto ojjeje :/

Dostałam od koleżanki ciążową sukienkę, spodenki, spodnie, co ja bym zrobiła bez tych koleżanke, zaopatrują mnie i zaopatrują
Ja muszę jeszcze jakieś bodziaki z krótkim rękawem i kilka par śpiochów no i chyba narazie z ciuszkami przystopuję
Zazdroszczę koleżanek

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
dziś była u mnie przyjaciółka i mi powiedziała, że poza brzuchem to nic się nie zmieniałam
Mi dzisiaj dwie koleżanki tak powiedziały

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Poka Albo chociaż napisz jaki to, a ja już sobie zdjęcia znajdę.

Bardzo fajny ten pomysł miałyście dziewczyny Dodałam linka w I poście.
Lakier z tej linii co zielony na zdjęciu a kolor taki jak na drugim - ten w kółku jutro cyknę fotkę pazurów
Lista jeszcze będzie rosła, ale to już jutro (tylko przypomnijcie mi, ze skonczyłam na 21 stronie)

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Brrr... autko nie wygląda najlepiej Dobrze, że nic (poza ząbkiem) się nie stało!!!
ząbek też już naprawiony więc powoli zapominam
A brzuszek śliczny

Cytat:
Natko skąd masz takie cudne zakupki?? Te półśpiochy są urocze!
Samochód wygląda okropnie. Mój mąż mówi, że do wyklepania
Z PEPCO
Nie wiem czy opłaca się wyklepać, bo autko już wiekowe, niewielkiej wartości a wiemy na pewno, ze silnik jest uszkodzony i inne ważne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
natka dobra robota

Jaki ten świat mały... Okazuje się, że dziewczyna która spowodowała wczorajszy wypadek jest koleżanką naszego znajomego. Pisała do niego, że się martwi, że ja w ciąży, żeby jakichś konsekwencji nie było, ale że w zasadzie to nie jej wina była

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:50   #1636
cotynato
Zakorzenienie

Natka, to nie mówiłaś nic że to ona wymusiła pierwszeństwo czy coś? Ja się nie znam co prawka nie mam, ale brzmi jakby to była jej wina

Wymianka.
Stary 2011-05-10, 20:51   #1637
aa2
Zakorzenienie

znalazłam najzwyklejsza pod słońcem bluzkę i chyba zamówie sobie do jeansów
http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-mot...584970774.html
Stary 2011-05-10, 20:51   #1638
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hehhe podobno rozpoznaje chyba coś w tym jest, bo jak bratowa tż'ta byłą w ciąży to remontowali dom więc wiertarka itd była normą, a potem jak mała była u babci i sąsiad wiercił to nic a nic ją nie ruszało, nawet potrafiła przy tym zasnąć
To ja już rozumiem Moja znajoma - lekka pedantka mówiła, że jej nowonarodzonej córce nie przeszkadza w spaniu włączony odkurzacz. Widać, co mama w ciąży robiła

Caltea, jak dobrze, że jesteś Uważaj na te swoje skurcze i byle do wizyty

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
caroline a masz ciepło w domku? bo moj mały np nie znosi jak mu za ciepło, u mnie mieszkanie nowe, nawet jak nie grzejemy to nam czasem za gorąco i moj synek przelatał cala zimę po domu na krotki rękaw. Wiadomo ze z noworodkiem jest inaczej ale jak pamiętam to moje dziecko nawet jak byl baaaaaaardzo malutki to wolal "zimny wychów" Więc na pewno kilka bodziaczkow z krótkim rękawkiem nei zawadzi. No i zawsze można na krotki bodziak wlozyc np pajaca - fajnie w tym dziecku sie spi
Mi mężuś obiecał, że mnie jutro wywiezie z domu, to sobie zajrzę do Biduli i mam nadzieję upolować trójpaka. Zrobiłam dzisiaj tabelę ile czego i w jakim rozmiarze już nabyłam i widzę, że mam dużo pajaców, to body bez rękawków się przydadzą na bank

Cytat:
kurcze dziewczyny pomóżcie mi bo się troszkę zmartwiłam. Coś ze mnie leci dzisiaj. Tzn upławy tp u mnie codzienność ale dziś mam jakis taki bardziej mokry dzień. Chodziłam trochę bez wkładki i mam mokra plame na majtkach. I czuję taką wilgość. Nie leci ze mnie tak, zeby mi leciało po nogach czy coś ale jest to zwiększona niż zwykle ilość. Czy to jest normalne/ Trochę się zaniepokoiłam... W dodatku już drugi dzień dzidziuś do mnie nie puka
Mi się teraz też dużo śluzu wydziela, czasem mam uczucie mokrości nawet. Nie martw się Połóż się, zrelaksuj, a dzieciak na pewno zapuka

Cytat:
A mnie teraz mało, bo zakuwam.
No to kuj owocnie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja będę w okropnym stanie jak urodzi się dziecko, bo gdy za mało śpię to czuje się okropnie i nic nie mogę zrobić
Też się tego obawiam Jak się nie wyśpię, to od razu wszystko mi się wydaje beznadziejne, do , boję się tego (tym bardziej, że stany depresyjne już mi się zdarzały)

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oj nie martw się, mojego małza normalnie nie dało się obudzić nawet wybuchem z armaty, tez tego sobie nie wyobrażałam. A teraz jest wyczulony na płacz dziecka - co nie znaczy ze na coś innego też jest, na przykład jak go szturcham ze chrapie
Jakoś w zeszłym tygodniu przysnęło mi się przed tv, a jak w filmie dziecko zapłakało zerwałam się natychmiast. Mąż się śmiał, że już alarm działa

Cytat:
o jakich wodach i czego ma być dużo?
O płodowych, że ma ich być w sam raz (za dużo to też chyba niedobrze).

Jakiś mam dziś bylejaki dzień... Z niczym nie nadążam, jednocześnie mam ochotę czytać książkę, forum, leżeć, siedzieć w ogrodzie. A jak już coś robię to mnie to nudzi i drażni.
Najlepsza recepta - zrobię sobie miłą kąpiel z solą (zauważyłam, że fajnie łągodzi świąd skóry) i położę się z książką.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:54   #1639
cotynato
Zakorzenienie

Ja nie zaliczyłam dzisiaj przeglądu. Mam przynieść coś lepszego do piątku, w piątek drugi przegląd na który prawie nic nie mam a ja nie dość że zaczęłam sprzątanie ( przez co masa ciuchów wala mi się po podłodze + siedzę z wami od 16 i nic nie zrobiłam
To nałóg

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:56   #1640
anciaahk
kosmitka

Cytat:
bo ja zmartwienie powinnam miec chyba na imie
A to już inna sprawa .
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
coś w tym imieniu jest z Tomkiem pierwszy raz się pocałowałam...tak naprawdę
Bruma.... ja też . Ale mam uraz do tego imienia, bo synek koleżanki, za którą nie przepadam ma tak na imię. I ona jakoś tak dziwnie do niego mówiła - Tomaszek chyba.
Cytat:
Ja muszę jeszcze jakieś bodziaki z krótkim rękawem i kilka par śpiochów no i chyba narazie z ciuszkami przystopuję
Z PEPCO
Nie wiem czy opłaca się wyklepać, bo autko już wiekowe, niewielkiej wartości a wiemy na pewno, ze silnik jest uszkodzony i inne ważne rzeczy
To aż tyle tych ubranek masz?? Jutro chyba polecę do pepco.
Te półśpiochy fajnie się prezentują, chociaż bałam się, czy nie będą malca uwierały, czy nie lepsze pełne śpiochy?
Oj teraz będę tak mało czasu miała na zakupy, ehhhh .

A z autkiem - jeśli silnik uszkodzony, to pewnie tak, on tak pobieżnie rzucił okiem.

Stary 2011-05-10, 20:58   #1641
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Lakier z tej linii co zielony na zdjęciu a kolor taki jak na drugim - ten w kółku jutro cyknę fotkę pazurów
Natka, na jakim zdjęciu?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:00   #1642
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mi mężuś obiecał, że mnie jutro wywiezie z domu, to sobie zajrzę do Biduli i mam nadzieję upolować trójpaka. Zrobiłam dzisiaj tabelę ile czego i w jakim rozmiarze już nabyłam i widzę, że mam dużo pajaców, to body bez rękawków się przydadzą na bank
Ale z krótkim rękawkiem czy zupełnie bez rękawków?
Bo w sumie mam chyba 3 pajace tylko, nie wiem ile jeszcze mam kupić, może jeszcze 3-4 i chyba wystarczy.
A ile body masz?
Najlepiej to wklej tabelkę .
Cytat:
Jakiś mam dziś bylejaki dzień... Z niczym nie nadążam, jednocześnie mam ochotę czytać książkę, forum, leżeć, siedzieć w ogrodzie. A jak już coś robię to mnie to nudzi i drażni.
Najlepsza recepta - zrobię sobie miłą kąpiel z solą (zauważyłam, że fajnie łągodzi świąd skóry) i położę się z książką.
Kąpiel zazdroszczę! Tu mam póki co tylko prysznic.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Nie wiem, o co Wam chodzi z lakierami - ja nadrabialam wątek, ale coś mnie musiało ominąć. W każdym razie napiszę, że kupiłam żółty, pomarańczowy i niebieski z inglota i naprawdę fajnie wyglądają, trzeba jednak malować 2 razy.

Edytowane przez anciaahk
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:10 Powód: wanna
Stary 2011-05-10, 21:02   #1643
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z krótkim rękawkiem czy zupełnie bez rękawków?
Bo w sumie mam chyba 3 pajace tylko, nie wiem ile jeszcze mam kupić, może jeszcze 3-4 i chyba wystarczy.
A ile body masz?
Najlepiej to wklej tabelkę .

Kąpiel zazdroszczę! Tu mam póki co tylko wannę.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Nie wiem, o co Wam chodzi z lakierami - ja nadrabialam wątek, ale coś mnie musiało ominąć. W każdym razie napiszę, że kupiłam żółty, pomarańczowy i niebieski z inglota i naprawdę fajnie wyglądają, trzeba jednak malować 2 razy.

kochana to jak masz wanne to czemu nie mozesz kapieli?
Stary 2011-05-10, 21:03   #1644
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, to nie mówiłaś nic że to ona wymusiła pierwszeństwo czy coś? Ja się nie znam co prawka nie mam, ale brzmi jakby to była jej wina
Była jej wina Nawet policjant to potwierdził Ja jechałam prosto, ona z naprzeciwka no i skręcając przecięła mi drogę a miała ustąpić.
Ja akurat z tym znajomym nie rozmawiałam tylko tż, no i wpierw on opowiedział wypadek a potem ten kolega skojarzył fakty i opowiedział jej wersję

Cytat:
znalazłam najzwyklejsza pod słońcem bluzkę i chyba zamówie sobie do jeansów
http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-mot...584970774.html
Fajna Ja dzisiaj kupiłam sobie dwie w swojej pracy nie ciążowe, ale fason ma miejsce na brzuszek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:07   #1645
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Haha, widzisz co myslenie o wannie ze mnie robi. Mam tylko prysznic, a marzenie o wannie nieosiągalne. Najwcześniej mam szansę na to na początku sierpnia, ehh.
Ale za to będzie pięknie, nie mogę się doczekać .

Stary 2011-05-10, 21:07   #1646
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawiałam

Wymianka.
Stary 2011-05-10, 21:08   #1647
81gosia
Zadomowienie

Odkąd wyszłam z pracy miałam straszne urwanie głowy, ale na szczęście już sobie leżę i odpoczywam. Właśnie wróciłam z basenu - mąż był na trybunie i nakręcił filmik, a potem stwierdził, że na aerobiku mimo ograniczeń i tak jestem lepsza niż te wszystkie ryczące czterdziestki

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Bożenka to mi się kojarzy od razu z Klanem a Tomaszek to mój mąż
Klanu nie trawię, a Bożenka miało być po teściowej

Cytat:
Pokazuję moje dzisiejsze łupy i nasze biedne autko (wygląda jakby wjechał w płot ale genialny pan z lawety go tak zostawił)
te spodenki z króliczkiem są słodkie
jakąś ładna wioskę widzę na zdjęciach

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
oj tak, dodatkowo strasznie honorowy a słowo "przepraszam" jest praktycznie nie do wymówienia Ja do mojego lubie mówić "Tomasz, Tomaszu" a tal bardziej pieszczotliwie to cielaku, trolu, waciaku, gruby, Oboje uwielbiamy wymyślać takie głupie ksywki Ja go nazwałam racuch i teraz koledzy do niego tak mówią, niektórzy jeszcze bambucza, a ja jestem bambuczowa
my tez popadamy czasem w takie słowotwórstwo że hej

pewnie mnie zaraz pogonicie - dostałam Bunc i Oscypki prosto z Zakopanego zaraz będę szamać

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Własnie muszę przeleciec cały wątek aby o tych pazurkach poczytac co pisałyscie , bo wtedy nie miałam czasu.....
Szkoda ze nie mozna tak zrobic abysmy wklejały gdzies ciekawe linki np wózków lub innych potrzebnych nam rzeczy..... Ostatnio siedziałam 20 minut bo szukałam kremu na rozstpy o którym pisałyscie
może przy zakładaniu nowego wątku zrobimy tak, że osoba, która prowadzi wątek przepisuje listę mam i dzieci, a osoba która pisze kolejny post - zakłada go jako zbiór linków - moderuje i dorzuca co istotniejsze. Wtedy zawsze będzie wszystko na 1 stronie i nie spadnie robota na 1 osobę.
Natko obawiam się że w ten sposób długo nie podziałają te linki, te z allegro szybko się dezaktualizują, trzeba by było dopisywać o co chodzi i podawać np nazwę sprzedawcy

może lepiej zrobić to tak:
fotel bujany - waldik76 - http://allegro.pl/fotel-bujany-wiklina-i1594238573.html
wtedy po nicku sprzedawcy można szukać w razie czego

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
anetika - mając do wyboru Hubert i Staś -> stawiałabym na Stasia
Mój tata jest Stanisław Pracowity, słowny, ale czasem tajemniczy.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
81gosia, nie wiem jak Ty ale ja uparta nie jestem
może nie tyle uparta, co twardo dążę do celu - u mnie to dodatkowo kumulacja z Bykiem

Cytat:
Mama mi tu jednak podpowiada, że na krótki rękaw to nie za bardzo sie przydadzą bo idzie zima więc chyba się wstrzymam z tymi bodziakami...
No własnie tez tak myślałam i moja mama mi tak tłumaczyła i tak kupowała. A jak przejrzałam ciuszki, które dostałam od koleżanki to doszłam do wniosku, że te na ramiączka np też się przydadzą bo pod spód będą kaftaniki. A na takie z krótkim rękawkiem ja mam np małe polarki - bo u nas zima w domu bywa chłodnawo.

dotarłam do postów z 19:00 czytam dalej
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:08   #1648
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

Anuska a gdzie studiujesz, co i który rok?
Ze mną kochana to jest tak, teraz kończę podyplomówkę z pedagogiki i baaardzo mi zależy żeby od października zacząć edukację wczesnoszkolną(no i mój dyrektor byłby zadowolony). Nie wiem czy będzie to możliwe, ale myślę, że wszystko jest do ogarnięcia zwłaszcza jeśli sie czegoś bardzo chce hihi
Stary 2011-05-10, 21:09   #1649
cotynato
Zakorzenienie

Ja mam prawie same na krótki rękaw. Co lepsze a może i gorsze mam ich chyba z 20 na krótki rękaw- nie wiem nawet kiedy ich tyle nakupowałam i do tego może 5 lub 6 na długi rękaw, jeden pajacyk i trzy kombinezoniki , jeden ciepły i dwa misiowe co wam pokazywałam. Do tego 2 pary butków co dostałam, i 6-cio pak skarpetek i to na tyle. Widziałam w c&a za 32 zł słodziutką bluzę ze spodenkami i taka śliczna była. Muszę teraz pokupować coś do tych krótkich rękawków

Pogoniłam tż i jak na złość kark mnie boli - i kto mnie pomasuje teraz

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:11
Stary 2011-05-10, 21:12   #1650
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ze mną kochana to jest tak, teraz kończę podyplomówkę z pedagogiki i baaardzo mi zależy żeby od października zacząć edukację wczesnoszkolną(no i mój dyrektor byłby zadowolony). Nie wiem czy będzie to możliwe, ale myślę, że wszystko jest do ogarnięcia zwłaszcza jeśli sie czegoś bardzo chce hihi
Jak napisałaś o podyplomówce, to mi się przypomnialo, że pisałaś. Bo myślałam, że normalne studia, dlatego nie mogłam skojarzyć.
W elblągu? Bo tam są chyba takie nauczycielskie.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Ja mam prawie same na krótki rękaw. Co lepsze a może i gorsze mam ich chyba z 20 na krótki rękaw- nie wiem nawet kiedy ich tyle nakupowałam i do tego może 5 lub 6 na długi rękaw, jeden pajacyk i trzy kombinezoniki , jeden ciepły i dwa misiowe co wam pokazywałam. Do tego 2 pary butków co dostałam, i 6-cio pak skarpetek i to na tyle. Widziałam w c&a za 32 zł słodziutką bluzę ze spodenkami i taka śliczna była. Muszę teraz pokupować coś do tych krótkich rękawków

Pogoniłam tż i jak na złość kark mnie boli - i kto mnie pomasuje teraz
Łaaaaaał, trochę tego masz. Ja chyba tylko z 5 czy 6 sztuk.

Muszę te c&a odwiedzić koniecznie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości