![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Mam na imię Magda
![]() Mam 24 lata Jestem z Lbn ![]() 3 miesiąc ![]()
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Co do wypisu dzieciaczków na Staszica to prawda. Sama byłam tego przykładem. Poród i opieka w szpitalu super ale mnie wypisali w poniedzialek a mała musiała zostac bo miała podwyzszona żółtaczkę. To co ja przezyłam to koszmar, w domu ciagle płakałam, co prawda jezdziłam do malej codziennie ale to nie to samo co byc z malenstwem non stop. Dobrze ze 2 dni pozniej mogłam juz ja zabrac do domu. Ale wg mnie to chore ze wypisuja matki a dzieci zostają, bo po porodzie taka rozłaka zdzieckiem jest straszna, ja nikomu tego nie zycze co przezyłam. Pociesza mnie tylko to ze położne i w ogole opieka Staszica-super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Gratuluje już rozpakowanym mamciom ![]() ![]() Ciesze sie ze niby ciepło na dworze, a z drugiej strony z tym ciepłem przyszły problemy, nogi puchną bardziej a długo na słońcu robi mi się słabo i niedobrze. A ja zawsze kochałam lato i leżenie plackiem na kocu nawet cały dzień. ![]() Chętnie kupiłabym jakieś sandały , ale kurcze ciężko mi już moje stopy doprowadzić do ładu niby Oki a ja jednak myślę ze to nie to co wcześniej. Mąż mi karze iśc do kosmetyczki taaa.. z moimi łaskotkami ![]() Byłam dzisiaj w biedronce zostało jedno opakowanie body na 62 to wzięłam ... i uświadamiam sobie teraz ze moje dziecko ma prawie same body... oby było upalnie w lipcu ![]() brunetka a Ty już w domku bo jakoś mi umknęło bądź nie doczytałam. ![]() A to my w 30 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Angel fajnie wyglądasz
![]() Sympatyczny brzuszek ![]()
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | ||
Zakorzenienie
|
Nmzc
![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Hej Magda ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#939 | ||
Zakorzenienie
|
Jeszcze się zastanawiam nad miejscem
![]() Mm humorki i zachcianki ![]() Biedny TŻ ![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
3sztuki body za 14,99 wiec po 5 zł za sztukę nowej rzeczy to chyba się opłacało
![]() ja się cieszę ze na początku trochę połaziłam po ciuchach i kupiłam parę rzeczy bo teraz łażenie mnie dobija duszno w tych ciuchach ciasno ![]() ale muszę jeszcze poszukać, pajacyków i śpioszków i coś nowego do szpitala tylko nie wiem jaki rozmiar 56 ? czy jak dziecko będzie mieć np 59cm to się zmieści w to 56?? i co. Moze mi ktoś doradzi w czym zabrać dziecko w lipcu będę je zabierać w foteliku samochodowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Witam nowe i "stare"
![]() Czy czułyście w jakikolwiek sposób, że poród się zbliża? Nie chodzi mi o początek porodu czyli skurcze porodowe, czy odpłynięcie wód, tylko tak na kilka dni przed? Cokolwiek, co świadczyło, że to już lada moment? Pytam, bo kurcze, urodzić mogę w każdej chwili a w ogóle nie czuję się porodowo. Bez zmian w porównaniu do sprzed miesiąca czy dalej.To znaczy, cały czas mam pełno energii, ćwiczę, chodzę na spacery, sprzątam i takie tam. No i nie wiem, czy to dlatego, że jeszcze sporo czasu zostało czy też mimo wszystko może się zacząć w każdej chwili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Rozeznanie
|
Ja wcale nie czułam zbliżającego się porodu. Rano jeszcze byłam badana, miałam KTG, USG i lekarz twierdził, że jeszcze tydzień to na bank. A ok. 16 zaczęły się skurcze co 15, 10, 5 min....i urodziła się Mania.
![]() |
#944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż już jak ma tak byc to wole to niz wcześniaczka. ![]() A jeszcze mam pytanie bo mój termin 10.07 z OM ale ten z usg 12 tydzień to 27.07 Czy gdyby się okazało ze będę mieć cesarkę to zrobią mi ja 10.07? a jeśli bardziej prawdopodobny termin to 27.07 ?? Kurcze juz sama nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu u małej troche jej sie poziom bilirubiny obniżył
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
za godzinę wizyta u lekarza.. mam nadzieję, że wszystko dobrze z moja mała..ostatnio jakos słabo czuje jej ruchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie, że z Twoją malutką z każdym dniem jest troszkę lepiej. Oby jak najszybciej znalazła się w domku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam nową mamuśkę. Fajny masz nick linuska trzymam kciuki za wizytę. Dzidziol ma mniej miejsca i dlatego tak nie szaleje, moja zresztą też już nie jest tak aktywa goscio gratuluję dzieciątka i życzę miłego spędzania czasu w domku już. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli u Ciebie cykle bywały dłuższe, bo te standardowe obliczenia są na podstawie 28dniowych, to termin z pierwszego USG jest tym wiarygodnym i raczej tego powinni się trzymać. Nam w szkole rodzenia położna mówiła, że jeśli jest taka rozbieżność, to należy mieć przy sobie także wynik pierwszego USG. Im późniejsze, tym już mniej wiarygodne, bo dzieci rosną równo tylko na początku ![]() Z tego, co mi mówiły dziewczyny, które miały planowaną cesarkę w ostatnim czasie, to raczej nie jest tak, że umawiają na konkretny dzień. Wolą czekać, aż akcja się będzie rozpoczynać, podobno chodzi o to, żeby szyjka się choć trochę rozwarła, by naturalnie można było wydalać odchody poporodowe, by nie ryzykować tego, że zostaną zamknięte. Jeśli chodzi o ubranka, to mam tym razem trochę na 56. Tym razem, bo jak pierwsza córka miała się urodzić, podążając za "dobrymi radami", kupowałam od razu na 62 i to był błąd, bo mała miała 53cm i w tych na 62 tonęła. Choć z tego, co zauważyłam rozmiar rozmiarowi nie równy. Edytowane przez miffy Czas edycji: 2011-05-11 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Będą na bieżąco robić USG, KTG i jeśli się coś będzie działo, to rozwiążą ciążę wcześniej, a jeśli nie, to kiedy poród sam się zacznie - to najlepsza opcja, podobno lepiej nie wiedzieć jak wygląda mechaniczne rozwieranie szyjki podczas cięcia cesarskiego... Chociaż spotkałam się z kilkoma przypadkami, że lekarz prowadzący po przeprowadzeniu badań umawiał się z pacjentką na CC, ale po skończeniu 39 tygodnia wg OM z tym, że dzieci były odpowiednio duże.
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
aha czyli trochę już mniej się martwię.
![]() A czy przy cesarce może być obecny mój mąż? Biedny tak się mnie o to dopytuje odkąd dowiedzieliśmy się o takim rozwiązaniu. A ja nie wiem co mu powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Ja, chociaż to dopiero 3 miesiąc, mam już masę ciuszków, zabaweczek i innych akcesoriów, bo moj TŻ wczuł się w tatusiowanie
![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Taaa, mojemu TŻtowi się nie da przegadać i on jak Go znam zasypie nam cały dom tymi ciuszkami i zabawkami przez te pół roku
![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Fajnie że taki zaangażowany. Znam takich co mają w poważaniu bądź mając 21 lat wierzą w każdy zabobon. Moja siostra cioteczna jest w ciaży i własnie jej chłopak 21 lat, najchętniej to nic by jeszcze nie kupił i nie robił. Jest w 38 tc a on jej nie pozwolił łóżeczka skręcic bo coś się stanie
![]() Ja myślę że mój się trochę boi sam coś kupić bo uważa ze ja lepiej sobie poradzę, ale codziennie pyta czy mam coś nowego zeby mu pokazać bo chcę oglądać , i zawsze przykłada do siebie taki ciuszek i mówi JEJKU jakie to malutkie. A jak zobaczył butelkę z TT to był w takim szoku że tak może wyglądac butelka dla dzidzi. Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-05-12 o 05:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
HEJ
![]() wczoraj bylismy w szpitalu na kontrolnym usg i ktg i wyobrazcie sobie, ze w ciagu 5 dni mała przybrala 400g!! i juz inny lekarz nie mowil nic o IUGR. Bardzo sie ciesze, ze malutka wazy juz 2292g w 35tc. Ale wiecie denerwuje mnie, ze wszystko zalezy od lekarza i jego pomiarow - jeden nastraszy IUGR, niska iloscia wod plodowych, a drugi powie, ze wszystko jest swietnie. Ech... najwazniejsze, ze jestem w domu i czekamy do terminu, a wtedy bede miala cc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.