Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 10:58   #1801
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
e mysle ze nic sie nei stanie jak zrobi eje jutro a wyniki zaniose na następna i juz, kurde przez ten urlop zapomniałam, a glukoze jak zrobie później to chyba lepiej bo ja mam 19 tydzień a zazwyczaj chyba robi sie około 21-22? czy sie myle
Mi ginka mówiła ,zę bad. obciązenia glukoza koło 24-26 tc- bo wtedy jest najwiecej hormonów diabetogennych- dla mnie im poźniej tym lepiej
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no wiesz ja juz nie wnikam czy to najlepsze czy nie, czy sie powinno czy nie, nikomu nie chce nic sugerować. Każdy zrobi jak mu dobrze i jak chce. Wykład walnęlam bo dla mnie to ciekawe jak natura "pomyślala". A samo karmienie... dla mnie osobiście to po prostu raz cudowne uczucie, a dwa straaaasznie wygodne - przez 6 miesięcy nie wstajesz w nocy zeby grzac wodę, nie wyparzasz butelek, nie martwisz sie czy masz jeszcze mleko czy juz trzeba kupic, czy dzidzius chce pic czy moze jesc, nie jezdzisz wszędzie z calym arsenałem tylko kiedy chcesz i gdzie chcesz wyjmujesz piers i juz
Mi się pogląd na karmienie piersią zmieniła diametralnie na studiach Kiedys zawsze myślałam,ze dziecko tzreba jak najdłużej- nawet ponad rok,że tonajlepsze i w ogole i w szczególe.
Potem własnie mialam studia i zajecia z immunów - o siarze i mleku zwierząt (o człowieku tez nam czesto wspominali). W kazdym badz razie- pewnie nie wiecie, że np- jak cielaczek nie napije się siary po porodzie to umrze, ze źrebiatkiem jest juz lepiej,ale tez lepiej szukać tzw. mamki, jak z klaczą cos jest nie tak i nie moze karmić, świnie, miesożerne i człowiek- obojętne- z siarą czy bez przeżyją. Chodzi tu o barierę łożyskowa i przechodzenie przez nie przeciwciał- u krów nie przechodzai cielaczki dostają z siarą, u ludzi przechodzą, wieć w siarze jest ich niewiele.
No i tym moim cudownym wywodem chcialam pokazac jak natura to sobie wymyslila i urzadzila.
Oczywiscie robi sie badania ze jak kobiety karmia dlugo piersia to dzieci są madrzejsze, inteligentniejsze, zdrowsze i w ogole i w szczegole. A kurcze ile z nas ma znajomych karmionych długo piersia i co- barany inni wrecz przeciwnie- mleka matki nigdy nie sprobowali i sa extra zdrowi, nie maja alergii, ze nie wposmne o wysokim poziomie inteligencji.
Nie dajmy sie z tym zwariować. Jak ktoras nie bedzie mogla karmic piersia to trudno.
To nasz wybor- tak i tak bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Archinta no nieźle to wygląda to fakt Był rzeczoznawca dzisiaj, ciekawe co tam wymyślą.
Pewnie szkoda całkowita...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Okis, to ja Ci bede przypominac na ktore godziny sobie zamawiasz przypominanie?
To przed wyjsciem z pracy - przed 15 poproszę

Albo smska po pracy

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-11 o 11:07 Powód: literówka
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:59   #1802
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

zjadłam pierogi z kapucha i grzybami
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:00   #1803
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Te plamki też mam, raz są , raz ich nie ma, a brodawki całe mam ciemne i sporo większe.
Nie są jakieś twardsze, ale słuchaj każda z nas inna, to i u Ciebie to inaczej wygląda
Hmm no właśnie mnie martwią te twardsze części, jutro ide na połówkowe to chyba odrazu zapytam mojego gina o zdanie skoro Wy tego nie macie.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:00   #1804
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Kurczę jestem taka śpiąca, że szok, za półtorej godziny musze być na chodzie :P eh może chociaż chwilkę sie zdrzemnę ;0

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:02   #1805
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a myślałyście o używaniu chusty do noszenia dziecka? Bo ja chyba jestem zdecydowana, że będę chciała i ciekawi mbnie co Wy myślicie o takim rozwiązaniu.
Ja się zastanawiam. Podoba mi się noszenie malucha w chuście. Koleżanka używała i chwali, więc być może się skuszę...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A ja tam w to karmienie cycką wierzę. Sama jadłam już stojąc i to długo stojąc
Ja też wierzę święcie i chciałabym karmić jak najdłużej, no do roku na pewno

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja jakaś dziwna jesttem bo mi rosmanowski zapachem pasuje hehe
Cytat:
mi tez mam i balsami oliwkę , oliwka mi słuzy super
Cytat:
Mi też oliwka rossmana pasuje. Moja mama za to jęczy jak się wysmaruję że to strasznie śmierdzi eee śmierdział to cepan i inne takie wynalazki
Z tego wniosek, że to ja jestem dziwna
O tak, cepan to jest stara, zepsuta, smażona cebula, bleeeee

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A jak tam Wasze libido, podobno w 2 trym jest się demonem sexu??? U mnie libido na poziomie 0

Widzę że klub anonimowego malucha się kurczy, ja mam jutro połówkowe i też mam nadzieję wystąpić z jego szeregów
U mnie byłoby lepiej, gdybym nie zasypiała na samą myśl o łóżku. Jak mnie małż dorwie rano (tzn. chce mu się wstać przed budzikiem), to jest super, bo wieczorem mowy nie ma

A za wizytę

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja wczoraj miałam wizytę. Jak powiedziałam o bólach brzucha z niedzieli to się lekarz blady zrobił i odrazu na fotel. Ale szyjka długa i zamknieta, nie ma obaw. Mała 370 gram, podobno ma długaśne nogi (chyba po tacie ). Na usg oprócz głowy nic nie widziałam i smutna jestem, bo już nie mogę sobie na nią popatrzec w całości. Muszę poszukać jakiegoś ginka z 3d. Badanie następne za 2 tyg ze wzgledu, że miałam skurcze.
Grunt, że wszystko okazalo się być w porządku

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
caltea - nad oliwką Plamers tez sie zastanaiwałm, jak kupisz to daj znac czy fajna?!
Się robi

Cytat:
Aaa zapomniałam zapytać... laseczki jak się zmieniają brodawki piersi w trakcie ciąży??? Bo to że robią się większe i ciemniejsze to wiem ale co jeszcze??? Pytam bo moje są dziwne jakieś, pojawiają się na nich ciemne plamki coś jak piegi ale w dolnej połowie są jakieś takie twarde, w jednej piersi dolna połowa brodawki jest jakby jaśniejsza, taka blada czy to tak ma wyglądać czy pytać gienka o to???
Mnie przestały boleć. Poza typowymi zmianami nie zauważyłam niczego niepokojącego
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:03   #1806
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Mi ginka mówiła ,zę bad. obciązenia glukoza koło 24-26 tc- bo wtedy jest najwiecej hormonów diabetogennych- dla mnie im poźniej tym lepiej

Mi się pogląd na karmienie piersią zmieniła diametralnie na studiach Kiedys zawsze myślałam,ze dziecko tzreba jak najdłużej- nawet ponad rok,że tonajlepsze i w ogole i w szczególe.
Potem własnie mialam studia i zajecia z immunów - o siarze i mleku zwierząt (o człowieku tez nam czesto wspominali). W kazdym badz razie- pewnie nie wiecie-ze np- jak cielaczek nie napije się siary po porodzie to umrze, ze źrebiatkiem jest juz lepiej,ale tez lepiej szukać tzw. mamki, jak z klaczą cos jest nie tak i nie moze karmić, świnie, miesożerne i człowiek- obojętne- z siarą czy bez przerzyją. Chodzi tu o barierę łożyskowa i przechodzenie przez nie pzreciwciał- u krów nie przechodzai cielaczki dostają z siarą, u ludzi przechodzą, wieć w siarze jest ich niewiele.
No i tym moim cudownym wywodem chcialam pokazac jak natura to sobie wymyslila i urzadzila.
Oczywiscie robi sie badania ze jak kobiety karmia dlugo piersia to dzieci są madrzejsze, inteligentniejsze, zdrowsze i w ogole i w szczegole. A kurcze ile z nas ma znajomych karmionych długo piersia i co- barany inni wrecz przeciwnie- mleka matki nigdy nie sprobowali i sa extra zdrowi, nie maja alergii, ze nie wposmne o wysokim poziomie inteligencji.
Nie dajmy sie z tym zwariować. Jak ktoras nie bedzie mogla karmic piersia to trudno.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Albo smska po pracy
Bardzo dobrze mówisz
Kiedyś były naciski na karmienie butelką, że zdrowsze, teraz, że piersią. Nawet się zdarza, że mówią, że jak kobieta piersią nie karmi to jest złą matką Przesada według mnie. Każdy zrobi jak uważa, jak mu jest lepiej. No i przecież nie zawsze ma się ten pokarm.
Osobiście chcę karmić piersią, ale jak nie da rady no to trudno, teraz te mleka modyfikowane mają wszystko co potrzebne dziecku
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:06   #1807
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Potem własnie mialam studia i zajecia z immunów - o siarze i mleku zwierząt (o człowieku tez nam czesto wspominali). W kazdym badz razie- pewnie nie wiecie-ze np- jak cielaczek nie napije się siary po porodzie to umrze, ze źrebiatkiem jest juz lepiej,ale tez lepiej szukać tzw. mamki, jak z klaczą cos jest nie tak i nie moze karmić, świnie, miesożerne i człowiek- obojętne- z siarą czy bez przerzyją. Chodzi tu o barierę łożyskowa i przechodzenie przez nie pzreciwciał- u krów nie przechodzai cielaczki dostają z siarą, u ludzi przechodzą, wieć w siarze jest ich niewiele.

Albo smska po pracy
Dobrzem
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:06   #1808
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Milcz kobieto
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze mówisz
Kiedyś były naciski na karmienie butelką, że zdrowsze, teraz, że piersią. Nawet się zdarza, że mówią, że jak kobieta piersią nie karmi to jest złą matką Przesada według mnie. Każdy zrobi jak uważa, jak mu jest lepiej. No i przecież nie zawsze ma się ten pokarm.
Osobiście chcę karmić piersią, ale jak nie da rady no to trudno, teraz te mleka modyfikowane mają wszystko co potrzebne dziecku
No dokładnie- to juz przegięcie pały!
Stary 2011-05-11, 11:09   #1809
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Już obiad, czy to może drugie śniadanie?

Archinta, zgadza się z Tobą. Każda z nas ma wybór, na który nie powinny wpłynąć żadne naciski z zewnątrz. Kwestia inteligencji dziecka na pewno nie leży w karmieniu piersią, myślę, że może bardziej tu chodzi o bliski kontakt matki i maluszka, co daje temu ostatniemu poczucie pewności i tego, że jest kochane, dzięki czemu może się dobrze rozwijać. Ale przecież karmiąc butlą maluch może odczuwać dokladnie to samo.
Stary 2011-05-11, 11:13   #1810
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Archinta, zgadza się z Tobą. Każda z nas ma wybór, na który nie powinny wpłynąć żadne naciski z zewnątrz. Kwestia inteligencji dziecka na pewno nie leży w karmieniu piersią, myślę, że może bardziej tu chodzi o bliski kontakt matki i maluszka, co daje temu ostatniemu poczucie pewności i tego, że jest kochane, dzięki czemu może się dobrze rozwijać. Ale przecież karmiąc butlą maluch może odczuwać dokladnie to samo.
Pewnie
Myślę,ze większość znas zakłada naturalne karmienie piersią, ale właśnie te mity, przesądy, oszczerstwa jak ktos nie karmi (z różnych powodów) mnie wkurzaja i tak jakos pozwoliłam sobie na mini wykładzik
Stary 2011-05-11, 11:15   #1811
aa2
Zakorzenienie

Caltea jaki obiad jakie drugie sniadanie-to mój pierwsz posiłek ale sie rozkrecam i jak byłam w barze po te z kapuchą to widziałam ze sa dziś w ofercie pierogi z truskawkami i mysle czy potem sobie ich nie zjejsć

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

a ja jak bedzie butelka to nawet sie bede cieszyc bo męzus też bedzie mogł dawac maluszkowi papu

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

a w ogóle to wiecie co mój maz cały czas mówi? ze to nie jest tak ze oba cycki dla dziecka jeden jest jego a drugi dzidziusia szkoda ze nie pomyslał ze to tak naprawde moje piersi i co to za dysponowanie nimi he he he

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:17   #1812
Caltea
Zadomowienie

Któraś pisała o wielorazowych majtkach poporodowych. Mam zamiar się zaopatrzyć w takie siateczkowe. Za to okropne są takie jednorazowe, wyglądające jak jedna wielka podpacha, ew. pampers. Za przeproszeniem, napawa mnie obrzydzeniem, jak tylko staram sobie wyobrazić ich używanie.Bleee.

A butelkę TT też kupię, może niekoniecznie od razu antykolkową, ale w razie czego taką 150ml z serii "closer to nature" chcę mieć. Przekonują mnie w nich smoczki
Stary 2011-05-11, 11:17   #1813
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

No tak ale poza tym że natura stworzyła Cię do rodzenia to też masz naturalne predyspozycje do karmienia więc musisz spełnić swoją rolę czy Ci się podoba czy nie a jak nie możesz to jesteś złą matką bo powinnaś móc odlecieć można ale niestety to jest główny argument podobno często słyszany od położnych uczących laktacji. Ja bardzo chcę karmić piersią a czy to sie uda to czas pokaże

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:17   #1814
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Gerda
mój mąż też tak mówi, i moja mama - że ja zawzięta jestem. Ale w sumie po to poszłam na te studia (bo to są moje drugie), żeby na stare lata trochę zmienić branżę i mieć lżej w życiu. Więc nie mogę i nie chce tego olewać..
no to życzę powodzenia w ukończeniu tych studiów i w aplikacji i podziwiam determinację

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:18   #1815
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Kiedys piłam meliske na sen- bo w pracy za duzo herbat wciagalam
(Kawy wrecz nie moge bo mam zaraz zatrucie kofeinowe- maskara jakas ) i działała- tylko,zeby pamietac o jej kupnie!!!
Jak to zatrucie kofeinowe. Czym to się objawia?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:21   #1816
MAGiALENA
Zakorzenienie

ja już po wizycie. wyniki w porządku, macica w porządku, tylko waga nie w porządku (ale to już moja osobista ocena... wszystko przez te Święta... trzeba się teraz bardziej pilnować...).

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:25   #1817
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie
Myślę,ze większość znas zakłada naturalne karmienie piersią, ale właśnie te mity, przesądy, oszczerstwa jak ktos nie karmi (z różnych powodów) mnie wkurzaja i tak jakos pozwoliłam sobie na mini wykładzik
Bardzo mądry wykładzik
Sama odczuwałam potworny nacisk otoczenia na karmienie piersią i nie mogłam sie pogodzić, gdy 3 miesięczną Marysię musialam przestawić na butelkę, bo tak mi od urodzenia przez cały czas. A ja się oczywiście zamartwiałam, że to z winy mojego wybrakowanego pokarmu. Okazało się, że pomimo zmiany pokarmu mała aż do końca 9 mies. życia, bo najprawdopodobniej miała niezdiagnozowany refluks albo jakieś inne dziadostwo (przybierała na wadze, więc nikt nas nie odsyłał do dziecięcego gastrologa)

Cytat:
Caltea jaki obiad jakie drugie sniadanie-to mój pierwsz posiłek ale sie rozkrecam i jak byłam w barze po te z kapuchą to widziałam ze sa dziś w ofercie pierogi z truskawkami i mysle czy potem sobie ich nie zjejsć

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

a ja jak bedzie butelka to nawet sie bede cieszyc bo męzus też bedzie mogł dawac maluszkowi papu

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

a w ogóle to wiecie co mój maz cały czas mówi? ze to nie jest tak ze oba cycki dla dziecka jeden jest jego a drugi dzidziusia szkoda ze nie pomyslał ze to tak naprawde moje piersi i co to za dysponowanie nimi he he he
Kobieto, ale szalejesz
A co do cyca, to z jednego maluch, a z drugiego mleczko do kawy dla męża

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
No tak ale poza tym że natura stworzyła Cię do rodzenia to też masz naturalne predyspozycje do karmienia więc musisz spełnić swoją rolę czy Ci się podoba czy nie a jak nie możesz to jesteś złą matką bo powinnaś móc odlecieć można ale niestety to jest główny argument podobno często słyszany od położnych uczących laktacji. Ja bardzo chcę karmić piersią a czy to sie uda to czas pokaże
Ja też bym chciała, ale wiem, że może być różnie...

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ja już po wizycie. wyniki w porządku, macica w porządku, tylko waga nie w porządku (ale to już moja osobista ocena... wszystko przez te Święta... trzeba się teraz bardziej pilnować...).

A waga za duża, czy za mała?
Stary 2011-05-11, 11:27   #1818
gerda
Zadomowienie

Cytat:
e mysle ze nic sie nei stanie jak zrobi eje jutro a wyniki zaniose na następna i juz, kurde przez ten urlop zapomniałam, a glukoze jak zrobie później to chyba lepiej bo ja mam 19 tydzień a zazwyczaj chyba robi sie około 21-22? czy sie myle
mi ginka kazała zrobić glukozę w następny tygodniu, a to wypada 24

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To ja widzę, że moja mama jest jakaś inna bo nic nie chce kupować Zachwyca się moimi zakupami ale sama nic nie kupiła
moja póki co tez nie szleje z zakupami

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:27   #1819
aa2
Zakorzenienie

Caltea zeby on chciał do kawy he he ale on chce pociamkać jak on to mówi-ciekawe czy bedzie taki mądry jak juz to mleczko będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:29   #1820
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A waga za duża, czy za mała?
zdecydowanie za duża.

Stary 2011-05-11, 11:29   #1821
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea zeby on chciał do kawy he he ale on chce pociamkać jak on to mówi-ciekawe czy bedzie taki mądry jak juz to mleczko będzie
No ciekawe...
Stary 2011-05-11, 11:30   #1822
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
mnie babcia sprzedała ten patent i działa tak samo jak mocz na zajady (obleszka wiem)
Podobno mocz na trądzik i tym podobne też działa. Kiedyś w autobusie jedna staruszka mi polecała

Cytat:
81gosia- lista obrazkowa klasa przyda mi sie
będę sobie po woli uzupełniać, jak mi się coś w necie spodoba
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:33   #1823
AgnesD
Rozeznanie

ja też po wizycie wczorajszej co prawda, ale nie chciało mi sie już pisać tyle miałam zabawy - wózek i łóżeczko przyszło

najpierw napisze o wizycie - wszystko dobrze szyjka długa ( a się bałam, bo mnie kuło w pochwie, a okazało się ze to naciąganie wiązadeł) mały ma 690 gr rośnie skubaniutki no i widzieliśmy jak pije sobie i na koniec pomachał nam - słodkie takie
acha no i moja waga masakra po tych świętach i moim apetytem
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:33   #1824
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
zdecydowanie za duża.
A zdradzisz ile przybyło? Mi niby 5 i już tragedia. A wydawało mi się że to nie aż tak dużo

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 11:33   #1825
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zatrucie kofeinowe. Czym to się objawia?
Palpitacją serca, drżenie rak przy ogólnej słabości, mdłości, wymioty.
To tak po krótce.
Cytat:

Ty juz zamilcz z tym jedzeniem!!!!!!!!

No nieźłe plany ma ten Twój mąż
Cytat:
Bardzo mądry wykładzik
Sama odczuwałam potworny nacisk otoczenia na karmienie piersią i nie mogłam sie pogodzić, gdy 3 miesięczną Marysię musialam przestawić na butelkę, bo tak mi od urodzenia przez cały czas. A ja się oczywiście zamartwiałam, że to z winy mojego wybrakowanego pokarmu. Okazało się, że pomimo zmiany pokarmu mała aż do końca 9 mies. życia, bo najprawdopodobniej miała niezdiagnozowany refluks albo jakieś inne dziadostwo (przybierała na wadze, więc nikt nas nie odsyłał do dziecięcego gastrologa)
Kolezanki synek tez tak miał- wyszła mu niedomykalność wpsutu żołądka czy coś wtym stylu- wiazało sie to właśnie z refluksem i tez miała zalecenie by jak najszybciej przejśc na pokarmy stałe (w sensie papki jakieś),a ona właśnie taka typowa matka-polka- chciała karmić piersia i karmic.

Cytat:
Stary 2011-05-11, 11:36   #1826
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A zdradzisz ile przybyło?
a w życiu!

Stary 2011-05-11, 11:38   #1827
cotynato
Zakorzenienie

Co wy z tymi wózkami wszystkie
Pierw wszyscy pisali że wózek na koniec bo gwarancja itp a zaraz tylko ja bez wózka tu zostanę

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
To tak po krótce.
yyyyy masakra.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:39   #1828
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Pierw wszyscy pisali że wózek na koniec bo gwarancja itp a zaraz tylko ja bez wózka tu zostanę

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

yyyyy masakra.

nie zapominaj ze ja też zostane bez wózka-w taczce bede wozić no co ty ja najwczesniej kupie sierpień wrzesień
a o ciuszkach nie wspomne juz nic ze cierpie na niedobór
Stary 2011-05-11, 11:42   #1829
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

yyyyy masakra.
Cytat:
nie zapominaj ze ja też zostane bez wózka-w taczce bede wozić no co ty ja najwczesniej kupie sierpień wrzesień
a o ciuszkach nie wspomne juz nic ze cierpie na niedobór
Ja tez jeszcze nic nie mam- no poza wspomnanym wczęśniej kubraczkiem zimowym psa
Stary 2011-05-11, 11:42   #1830
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja też po wizycie wczorajszej co prawda, ale nie chciało mi sie już pisać tyle miałam zabawy - wózek i łóżeczko przyszło

najpierw napisze o wizycie - wszystko dobrze szyjka długa ( a się bałam, bo mnie kuło w pochwie, a okazało się ze to naciąganie wiązadeł) mały ma 690 gr rośnie skubaniutki no i widzieliśmy jak pije sobie i na koniec pomachał nam - słodkie takie
acha no i moja waga masakra po tych świętach i moim apetytem
Słodkie opisujesz tego swojego maluszka. Wagą będziemy się zajmować wspólnie po porodzie, grunt, że teraz wszystko w porządku

Cytat:
To tak po krótce.

Kolezanki synek tez tak miał- wyszła mu niedomykalność wpsutu żołądka czy coś wtym stylu- wiazało sie to właśnie z refluksem i tez miała zalecenie by jak najszybciej przejśc na pokarmy stałe (w sensie papki jakieś),a ona właśnie taka typowa matka-polka- chciała karmić piersia i karmic.
Uuu, to nieciekawie z tą kawą...
Ja tam już w pewnym momencie przestałam chcieć, choć lekarka mnie namawiała, żebym absolutnie nie rezygnowała z naturalnego karmienia. A mnie już po prostu zabrakło siły... To był trudny okres dla nas wszystkich. Małż oceniał mój stan psychiczny na podstawie ilości zarzyganych pieluch, które czekały na niego po powrocie z pracy... Szkoda gadać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości